» »

pritožba na kazen - možnost ugoditve

pritožba na kazen - možnost ugoditve

1 2
3
»

darkolord ::

In misliš da bojo samo gledali, kako jim nekdo beži? Precej bolj verjetno je, da se bojo za tabo pognali z vsem kar imajo (z okrepitvami) z vseh strani. Ko te bodo ujeli, ne bodo nič kaj nežni (z biciklom vred te bojo podrli na tla), noč boš preživel na hladnem, račun na koncu pa nikakor ne bo majhen. Komaj čakajo na kakšnega takega "kljukca", da jim popestri dan/noč.

Ne splača se.

Zgodovina sprememb…

KoMar- ::

MrBrdo je izjavil:

Ko jih jebe, da sploh težijo s tem kje se s kolesom voziš.

Am, halo?! Čisto prav je, da težijo. *Nekateri* kolesarji so zmožni furat povsod, kjer se furat da... po obeh robovih ceste, vijugat med prometom, po pločniku, po cesti, čeprav je steza,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

solatko ::

MrBrdo - Pa se ti model sploh zavedaš kakšno sranje lahko narediš s kolesom pri vožnji v nasprotno smer. Verjetno se tudi po zebri pripelješ izza kakšnega vogala ali parkiranega vozila, potem bodo pa vozniki krivi, ko te bodo na urgenci sestavljali skup.
Zavijanje vozila v desno, se mora voznik prepričat glede pešcev, vseh enoslednih vozil, ki mu prihajajo pravilno z desne, opazovat eventualne pešce iz leve, niti slučajno pa ne kretenov ki se s kakšnih 30km/h pripeljejo v kontra - prepovedano smer z leve (razen na tistih kolesarskih stezah, kjer poteka po eni stezi obojestranski promet, kar pa je posebej označeno). Daj malo se vzemi v roke in premisli kaj počneš na cesti s kolesom, stavim za pivo, da tudi nimaš luči zvečer.

darkolord ::

Kaj mu bo luč, sej ON vidi :))

Zheegec ::

MrBrdo - kolesar nima v prometu nobene prednosti pred avtomobilom. Žal...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

solatko ::

ALIEn3001 - v dosti primerih ima kolesar prednost, vendar je za razmislit, če se jo splača na vsak način uveljavljat, saj v primeru trka, se ve kdo jo bo slabše odnesel, tako, da pri vseh srečanjih avto - kolo, velja upoštevati rek, da pametni odneha.

Zheegec ::

Kolesar ima prednost v istih situacijah, kot ima prednost tudi avto. Torej pravilo desnega, pravilo srečanja, in tako dalje. Mogoče je edina izjema prehod čez cesto za kolesarje.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

WarpedGone ::

Kolesar ima prednost v istih situacijah, kot ima prednost tudi avto.

Ja, ko sediš na kolesu imaš natanko enak status kot voznik avtomobila - zate veljajo enaki predpisi (z izjemo kolesarskih stez seveda, kjer maš poseben status).

Trik je na primer že navaden prehod za pešce. Pešci imajo na njem prednost pred avtomobili - kolesarji pa NE. Razen če sestopijo s kolesa, postanejo pešci in si tako povrnejo prednost pred avtomobili.

Če pešec stopi na prehod za pešce pred avtomobil in je nesreča - kriv voznik avtomobila, ker je izsiljeval prednost pred pešcem.
Če kolesar zapelje na prehod za pešce pred avtomobil in je nesreča - kriv kolesar, ker je izsiljeval prednost pred avtomobilom.
Zbogom in hvala za vse ribe

perci ::

Dejstvo je, da če kolesar izsili avtomobilista, bo umrl kolesar. Če avtomobilist izsili kolesarja, bo umrl kolesar. Torej, NE, kolesar in avtomobilist nimata enakega "statusa", ne glede na to, da za njiju veljajo ista pravila. Kolesar je šibkejši udeleženec v prometu, zato je treba biti na njih še posebej pozoren. (op.p. redko kolesarim)

kmetek ::

lol

vožnja v napačno smer AC 250EUR = ubiješ nekaj ljudi narediš škode za 10.000EUR+
vožnja v napačno smer s kolesom 120EUR = groziš komu že? razen morda kakšen padec s kolesa?

Če kolesar zapelje na prehod za pešce pred avtomobil in je nesreča - kriv kolesar, ker je izsiljeval prednost pred avtomobilom.

Hvala za info, tukaj nisem bil prepričan, ker sem ravno včeraj imel skoraj bližnje srečanje na ta način :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

MrBrdo ::

No to pa je neumno.
Lahko bi najprej uredili kolesarske steze preden se spravijo tako veselo kazni pisat. Še posebej v centru Ljubljane, tam pri Pošti. Je kar malo absurdno vse skupaj, če hočeš legalno prit do Leva moraš opravit 4x daljšo pot čist okrog... 8-O
MrBrdo

solatko ::

kmetek - ogrožaš sebe, pravilno vozeče kolesarje, daješ nepotrebno delo komunalcem, ko morajo pucat kri s ceste......
Ko zapelješ na prehod za pešce, te voznik ne pričakuje in te bo zgazil, če v bližini ni pešca, da bi počakal zaradi njega, s kolesom si vsaj štirikrat hitrejši kot pešec, enako je z rolerji.
perci - Zakon predpisuje posebno pazljivost za otroke (nezavedanje nevarnosti na cesti) in starejše z invalidi (slabša gibljivost, slabša ocena hitrosti bližajočega avtomobila, starostno pešanje oči....). Na cepce, ki kršijo vsa pravila obnašanja v prometu (vožnja v napačno smer in stran ceste, vožnja po prehodu za pešce, vožnja v rdečo luč, vožnja s tehnično pomanjkljivo opremljenim kolesom, neuporaba svetlobnih teles, vožnja kjer ta ni dovoljena, vožnja brez rok, vožnja dveh ali celo več na kolesu, vožnja po zadnjem kolesu.....), lahko bi našteval dva dni.
Enkrat sem s kolegom stavil, da bom dal za malo točeno, vsakem kolesarju, ki bo prišel mimo lokala v trdni temi, s prižganimi lučmi. V treh urah, je od cca 100 kolesarjev imelo luč celih, 1 in tega sem častil s tremi piri. Kolega ni mogel verjet, ko smo se ravno o tem prepirali v popoldanski družbi.

šernk ::

sedaj mi pa res dajete misliti, da bi za 10m poti v napačno stran po kolesarski 1x tedensko, začel delat dobrih 500m velik krog. kazni v tej državi so popolnoma nenormalne, če greš skozi naselje 60 je kazen ogromna...če greš 100 je proti tisti za 60 gromozansko majhna, glede na nevarnost ki jo povzročaš. Napačen prehod čez cesto sredi noči 80EUR kazen...naj ne povem da so bili policaji edini avto 1km okrog (drugo je če skačeš čez cesto ob 3 popoldne).

in kolesar ki gre v napačno smer 120EUR...za po avtocesti pa 250EUR...jst bi tistemu, ki gre narobe po AC zaplenil vozilo in trajni odvzem izpita. koliko je pa kazen za vožnjo s kolesom po PRAZNEM pločniku?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

darkolord ::

Kaj pa če nekdo vozi v nasprotno smer v PRAZNEM tunelu na avtocesti?

šernk ::

spet ne razmišljaš o hitrostih...in pločnik lahko zapustim/se ustavim v dobri sekundi, ti tega na avtocesti ne moreš storiti
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bluefish ::

Na Slovenski je glede kaznovanja povsem absurdna situacija. Medtem ko gre steza mimo Konzorcija, pa je na nasprotni strani sploh ni in se prične šele pri Borovu.

Torej, očitno je nekaterim bolj prav, da v center mesta rineš z avtomobilom, kot pa da bi zarisali nekaj črt.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Semafor velja tudi za kolesarje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
10818321 (6617) Invictus
»

Kolesarji in voznja v rdeco luc (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
23337337 (33396) jype
»

se malo o cpp (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50956934 (50124) jype

Več podobnih tem