» »

Windows Vista in Photoshop

Windows Vista in Photoshop

Matheo ::

Imam novega PC-ja (Intel Core CPU 6420, 4G Ram, GeForce 7600GT..) na katerega sem naložil Windows Visto (Business). Kot prvo sem kmalu opazil, da se sistem vsakič ob zagonu nalaga precej dlje kot XP OS, kar je pa bolj moteče pa je počasnost odpiranja nekaterih programov, npr. Photoshop CS2. Pričakoval sem, da bo glede na odsluženo mašino vsa stvar tekla hitreje, pa temu ni tako. Ker nameravam instalirat tudi aCAD in 3DStudio, me zanima, če ni bolje preiti nazaj na stare dobre XPje.. Kakašne so vaše izkušnje z delovanjem programov za rastrsko in vektorsko obdelovanje na Vista OS?
Hvala!

Izi ::

Imaš divjo mašino in Vista bi na takem računalniku morala teči hitreje kot pa XP-ji.
Imamo 3 računalnike različnih zmogljivosti z dual boot Vista in XP in povsod se Vista zažene precej hitreje kot pa XP-ji. Če pa je v mašini 2 ali več GB RAMA pa tudi vse skupaj deluje hitreje kot pa v XP-jih.
Morda si med instalacijo Viste kaj narobe naložil ali pa imaš celo kakšno zanič verzijo Viste z interneta >:D ali pa morda narobe sestavljen računalnik.
Kakšen index pa ti da Vista za diske, procesor, grafiko in RAM ? Z tvojim računalnikom moraš imeti vse indexe, razen grafike za igre, na 5,9

Ker imaš 4GB RAMA je pametno, da pri instalaciji izbereš 64-bitno različico Viste, drugače ti bo kar precej RAMA ostalo neizkoriščenega.

Izkušnje pri nas so, da na Visti z 1 GB RAMA delujejo Photoshop in pa CAD programi počasneje, na mašini z 2 GB RAMA pa hitreje kot na XP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

jperc21 ::

S takimi specifikacijami računalnika ti bi moglo vse hitreje tečt.Mogoče se kaki driverji med seboj tepejo oziroma se priključujem mnenju od Izi-ja.

LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

Tr0n ::

Meni se Photoshop CS3 na Visti pozene v rekordnem casu v primerjavi z XPji. Brez heca. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 beta hitrejša od Viste, XP (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
26927106 (14580) koyotee
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613015 (9247) Icematxyz
»

Neutrudni Windows XP (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

39731815 (17549) oldguy
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810852 (7322) ___
»

Windows Vista proti Windows XP (strani: 1 2 3 4 )

17923700 (12111) levaky

Več podobnih tem