» »

Windows Vista proti Windows XP

1 2
3
4

krneki0001 ::

Sam zagon traja vsaj 5x dlje od recimo win2003. Meni se win2003 zalaufajo v mogoče 10ih do 15ih sekundah, tukaj pa na zagon čakam kar kako minuto če ne več, je pa potem tok hitrej vse skupaj. Delajo resnično dost hitro tut na stari mašini. Sicer samo pregledujem zadeve in odpiram okna, ter gledam kam so kaj skrili in kje sedaj to najti, ampak sama okna odpira zelo hitro, nobenih zatikanj. Bom pa dej počasi še zvok poštimal. Čudno da ni driverjev za creative PCI128 - (navaden sound blaster u bistvu) v samem sistemu - to bi paja lahko bilo nekaj osnovnega.

Je pa zanimivo da vsi driverji za win2000 ali 2003 ali XP delujejo v visti in komponento potem takoj spozna ter lahko že delaš z njo.

Nič bom opisal kasneje malo več, ko se malo navadim in ko probam zadevo optimizirat. Očitno bo tole delalo hitreje kot win2k3 server če bo malo optimizirano.

darkolord ::

Razen redkih rebootov zdaj kište itak ni treba več ugašat

krneki0001 ::

Evo tole že lepo pišem iz viste. Vista je definitvno vsaj tok hitra kot 2003 server. Problem je samo v tem, ker se je treba znajti v novem sistemu.
Izklopil sem vse tiste bedarije ko hoče neki animate to pa animate uno - ko vse tiste bedarije izklopiš in nastaviš da naj gre vse za best performance - potem zadeva šele začne res hitro delat.

Pa drugi problem je pri driverjih. Nikjer ne dobim ES1371 ali ES1373 driverja za zvok. Vse ostalo deluje brez napake.
Evo tole pa napiše ko hočem dat solve problems on computer
Windows Vista does not support Creative AudioPCI (ES1371,ES1373) (WDM)

This problem was caused by a compatibility issue between Windows Vista and Creative AudioPCI (ES1371,ES1373) (WDM). This program was created by Creative Technology, LTD.

Recommendation

--------------------------------------------------------------------------------


To search for similar devices that are compatible with this version of Windows, visit the Windows Tested Products website online.

krneki0001 ::

A ima kdo to kartico doma, pa da ima driverje? Rabil bi samo tist delček ko je en *.inf pa ene dve datotekci zraven.

krneki0001 ::

Ne rabim več, zadeva že deluje - windows update tut kdaj prav pride.

Evo vista mi podpira ves hardware iz leta 1999(IBM ZPRO 6865-550 dual) in vse normalno deluje in nikjer ne šteka. Celo filme se da čist normalno gledat edin pri filmih posnetih v divx6.5 mal zvok šteka, ampak to mislim da je napaka v kodeku.

mašina dual P3 xeon 550 z 2Gb rama, pagefile 512Mb.

Vista rabi 461Mb rama da se normalno postavi z vklopljenim internetom v mrežo še treh drugih računalnikov.

alien82 ::

Jez se spomnim,da ko so izšli XPji so mi igre delale dosti hitreje v 2000čki in sem imel oba op.sis. na računalniku tako,da sem dejansko lahko testiral kateri je hirejši!Razlika je bila nenormalna,sigurno 50-60% počasneje na XPjih!!!!!

Kasneje se je seveda vse uredilo(novi driverji,hardware,...)...

Tako,da čim bodo prišli novi driverji,ki bodo ptimizirani kot je treba bo laufalo brez frke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alien82 ()

Lamur De Zur ::

Novega hardvera, ki bi deloval pocasneje, ne bo kupoval nihce... Kar je seveda tudi logicno...
Bi blo lepo pri softveru enako, ne da vedno neki novi izgovori padajo zakaj to slabse in zakaj ono... Windows je zares prevec bloated in to, da so zamudili roke in se vseeno "silili" z izdajo, pri tem ni pomagalo cist nic. Ce bo ze tako al tako treba cakat, da bo Vista super, bi naj raje se zamaknili izdajo se za nekaj casa in bi verjetno blo boljse. Samo tega pa ne morejo, ker so korporacija in se jim gre za biznis in ne za software.

Še en zanimiv link: MS zaupna e-pošta

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Bi blo lepo pri softveru enako

Eni, ko se lotite, razmišljate na nivoju amebe. Me prav zanima, kako boš ti z novim softverom na istem hardveru "1+1" izračunal hitreje, mreža bo delala s 300Mbit namesto 100, dvd pekač pekel z 92x hitrostjo,...


Še en zanimiv link

tko, zanimiv je bil prvič, ko je bil postan... Tisoč petsto dvaindevetdesetič ni več

Zgodovina sprememb…

Lamur De Zur ::

darkec softver ni "1+1", ampak je mnogo vec... Enake stvari morajo delat vsaj enako hitro al pa hitreje!
(pa ce je kaj debilno, je pri OSih govoriti o stvareh a la "1+1")

Pa tak btw. ti e-maili so novi (za javnost)... ce bi znal brati bi to sam ugotovil.

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

Na mojem računalniku Viste verjetno ne bo nikoli. Tako kot XPjev ni že nekaj let.
Bom jo pa malo preizkusil ob prvi priložnosti (ko bom prišel do naključnega frenda ki ima visto)
Lahko je biti prvi, če si edini!

darkolord ::

Enake stvari morajo delat vsaj enako hitro al pa hitreje!

enake ja... samo _enakih_ stvari je zelo malo

Lamur De Zur ::

Končne ugotovitve kažejo, da je Vista vseeno nekoliko počasnejša od Windows XP na večini področij, a pokažejo pa tudi, da razlika niti približno ni tako velika, kot bi jo radi nekateri prikazali.

Po funkcionalnosti enake... ce so pa drugace narejene, pa so po funkcionalnosti enake, so pac slabse izvedene (ce so pocasnejse). In to ni point napredka... Saj se zavedas, da pri softveru tudi obstaja napredek? :)

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Halo? Ampak res, dajte nekateri malo vklopit svoje možgančke... Ne klobasajte preveč o tem, kako novejša verzija nekega programa, al pa celo OS-a deluje hitreje, kot prejšnja. Očitno nimate razjasnenih osnovnih računalniških pojmov. Ne mislim zdaj tukaj dajat 101 osnove računalništva, ampak če si kdo upa trditi, da recimo windows 95 delujejo počasneje od win98, ali pa win98 počasneje od XP, mu svetujem, da si nabavi nekaj knjig o programiranju, prebere nekaj strokovnih člankov o delovanju procesorja, optimizaciji kode ipd...

Pred desetletji so bili programerji čarovniki... Računalniki so delali z nekaj KB (ja, kilobajti!) RAM, vsa koda je bila optimizirana, večina napisana v asemblerju in hudo je bilo premišljeno tudi, ali se bo nek blok kode izvajal 5% ali 10% procesorskega časa, ker so raziskovalne skupine dejansko na razpolago dobile omejen čas za delo na računalniku. Procesorski čas je bil drag, koda optimizirana v nulo... Z rastočimi kapacitetami RAMa, frekvenco procesorja, logiko, ki skrbi za prefetchanje kode in pa z razširitvijo računalnikov med populacijo, pa ni bilo več potrebe za optimizacijo kode. Programi so bili napisani vedno bolj površno. Prevajalniki so lahko zelo pametni in optimizirajo kodo, ampak nikdar ne tako, kot če bi jo pisali na roko - to je seveda pri projektih, kot je OS, neizvedljivo. Zaradi (za stare čase) nepredstavljivih frekvenc procesorja je tudi povsem vseeno, ali se nek blok kode izvaja 1 mikrosekundo, ali pa kar 20% več časa. Omejitev RAMa ni več...

OK, ne bom rekel, da posameznih kritičnih delov kode ne optimizirajo, ampak ta doprinos hitrosti na ravni OS-a nikakor ni večji od nekaj procentov! Poleg tega je vsaka novejša verzija OS-a bolj pompozna, ima daljšo kodo, je bolj potratna z RAM-om... Kar je jasno: zmogljivost HW se veča; zakaj bi danes imeli na PC-ju "zmogljiv" DOS 6.0, ko pa bi 99% časa izkoriščali manj kot 1 promil zmogljivosti PC-ja?

Prepričan sem, da četudi izklopiš vse Vista specific možnosti v Visti, da je sistem še vedno vsaj toliko potraten, kot XP. Dvomim, da na daljši čas porablja manj RAM-a, da se koda hitreše izvaja. Ja, na hitrejšem procesorju gotovo. Vse ostalo je v primerjavi z XP-ji najbrž posledica tega, da ste imeli v XP-jih fragmentiran disk in PF, vse polno temp. datotek in mogoče še kakšen spyware.

Edino nekaj dopuščam: da Vista bolj pametno dela s temp datotekami, ne serje sama sebi po disku in po registru in manj fragmentira datoteke. To se pa na dolgi rok gotovo pozna. Ampak to niti približno ne pomeni, da bi Vista sama po sebi slučajno kaj hitreje delovala. Posredno pa... bo pokazal čas!
- Hoc est qui sumus -

Tr0n ::

Glede "optimizacije" si pripomnil samo tole - poglejte si spodnjo sliko.

http://www.visualcomplexity.com/vc/project_details.cfm?index=392&id=392&domain=

Windows sistemi in programi postajajo prezapleteni in zato manj varni, tezje vzdrzevani, pocasnejsi ipd.

Bane_ ::

prebral tri strani tega shita pa se vsi sam nekej pzdite cez MS pa nevem kva! Kdo vas sili uporabljati Visto itak jo večina med vami ni kupila. Večina linux userjev ima še vedno ms sistem naložen poleg linuxa zato ker tam ne moreš narediti vsega.
Če bi bil linux tako masovno uporablan ko winsi mislim da bi se tudi več hekerjev začelo ukvarjati z vdiranjem in podobnim. Gre se zato da ima linux 5 primerov zlorabe na miljon windows pa 500 na sto miljonov samo pri primerjavi se gre pa sam pogledat koliko primerov.
Primerjava XP in Viste niti slučajno ni na mestu tako kot ni primerjava 2000 in 98.
Seveda je še nekaj težav z windowsi ki se bojo počasi odpravile sej težave niso samo na strani MS veliko težav prihaja iz driverjov strojne opreme in programov ki niso prilogojeni na nov OS.
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

darkolord ::

Tr0n: ha, zakaj pa naj bi Vista potem bila BOLJ varna? Tiste slikice pa btw, čisto ničesar ne povejo

Tr0n ::

Kvecjemu manj varna potem.

darkolord ::

Po tistih slikicah sodeč, morda res.
Da bo pa v resnici za nevemkolikokrat manj varna od vseh prejšnjih verzij, ZELO težko verjamem

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

@Tr0n: No, to je seveda še drug aspekt neoptimiziranosti - medsebojna odvisnost posameznih delov kode, sistemskih klicev... Stvari postajajo noro zapletene. Kako naj bo potem nova verzija OS-a preprostejša, razen če jo začneš pisat res iz nule z upoštevanjem vseh slabosti prejšnje verzije? Če se greš samo nadgradnjo oz. ohraniš velik del prejšnje kode, končaš pri točno tem kar si pripopal na svojem linku. Polkna imajo sploh to bolezen, ker se množica stvari vleče še iz pre-Win95 verzij Polken, ko je bila stvar zastavljena še zelo grozljivo za današnje standarde.
- Hoc est qui sumus -

Poldi112 ::

Bane, MS nas sili uporabljati Windowse, kar si si pa itak odgovoril že sam. Kdo je kaj kupil je irelevantno.
Zdaj mi pa ti povej zakaj ni smiselno primerjati win98 z 2000? Uporabniki migrirajo iz stare verzije na novo, tebi se zdi pa nesmiselno primerjati? Logično je da primerjaš s predhodnikom. To je, poleg primerjave s konkurenco, najbolj smiselna primerajva. Za večino najbolj smiselna.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Lamur De Zur ::

Saj ce bo se manj varna od prejnsjih verzij, potem se nam obeta ena velika katastrofa. :)

pecorin ::

ha, zakaj pa naj bi Vista potem bila BOLJ varna?

ha, temu se pravi reklamiranje.
(ki pa nima dosti zveze z realnostjo)

trnvpeti ::

Microsoft je priznal, da bi preko funkcije za prepoznavanje govora v Visti napadalci računalnik lahko nadzorovali, in sicer tako, da bi računalnik sam sebi odredil izbris datotek in map. Visto sicer lahko uporabniki upravljajo z glasovnimi ukazi, vendar so se na spletu pojavile razprave o zaskrbljujočih zvočnih datotekah na spletnih straneh in v elektronski pošti. V nekem primeru, ki so ga uporabniki opisovali, naj bi mp3 datoteka z glasovnimi navodili ukazala računalniku, da izbriše dokumente. Microsoft zaenkrat pravi, da obstaja tehnična možnost, da se nekaj takega zgodi, vendar ni razlogov za skrb. Za izrabo napake bi morala biti funkcija glasovne prepoznave vklopljena in nastavljena, vklopljeni pa bi morali biti tudi zvočniki in mikrofon.

darkolord ::

(ki pa nima dosti zveze z realnostjo)

kako pa ti to veš?

opeter ::

Windows sistemi in programi postajajo prezapleteni in zato manj varni, tezje vzdrzevani, pocasnejsi ipd.

Saj to ve vsak osnovnošolec. Je pa zanimiv link.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Luka Percic ::

Heh, ta glasbeni trojanec, pa kvečjemu dela reklamo visti. Da pač dobro prepoznava glas.

darkolord ::

Na tistem linku je zanimivo to, da je IIS kljub vsem tem klicem še vedno hitrejši 8-)

PlayTheGame ::

Smešni ste tisti, ki trdite, da se Vista ne more primerjat za XP-ji, Win2000 ne z Win98,... Navadnega, povprečnega uporabnika ne zanima, kako je določen OS sprogramiran, na kakšni platformi, s kakšnim datotečnim sistemom, bla bla bla,... oz. kaj ima nasploh skupnega s prejšnjo verzijo. Tako kot je že povedal @Poldi112, če migriraš iz XP-jev na Visto, je primerjava še kako na mestu. Ker te pač zanima funkcionalnost - kako bodo delale točno te iste aplikacije v novem OS-u, ki si jih poganjal v starem OS-u. Simple as that...
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

Wrop ::

A to mislete da Microsofta zanima kaj nucajo in kaj bi ful potrebovali izkušeni uporabniki (pa kaj je hitreše, za kojk % se hitrej nalož...in take fore) njih briga večina uporabnikov... večina uporabnikov pa zna samo prižgat in ugasnt računalnik, pa kej napisat v Writerju in pogledat vreme na internetu, no ja pa igrat pasjanso. in njim pa ni važno kak je napisano jedro, nov,star, hitrejš,počasnejš itd. oni sam hočjo da dela in da ne izgubijo podatkov.. to je pa tud vse... Microsoft jim je to dal in zdej lohk sam čakamo in gledamo kej se bo iz tega izcimilo. vsak ko bo kupu nov računalnik, si bo verjetn nabavu Visto(al pa bo že gor--prenosniki) in mislem da si taki uporabniki kupjo ene vsake 5 let nov comp... zato mislem da XPjev po 3 letih ne bomo vč slišal.

Lamur De Zur ::

Wrop za tocno te stvari, ki si jih nastel imas Linux. Pa verjemi, da za take stvari dela, Ubuntu naprimer, cist brez problema. Ce pa kdo trdi kaj drugace, pa pac ni poizkusil ali je pa Linux poizkusil pred nevem kolko casa, sedaj pa bluzi nekaj v prazno na podlagi "izkusenj" (10 mins uporabe ni izkusnja)... In problem je glih v tem, da "strokovnjaki" priporocajo normalnim uporabnikom Windowse, ki jih samo stanejo denar in nimajo skoraj nobene prednosti (za Janeza Uporabnika)... Word of mouth promotion ni vedno dobra stvar... Pri Windowsih sploh ne...

Edit: za normalnega uporabnika (ki ga ne briga kako sistem deluje) je glavni problem... Za nekoga, ki pa ima nekaj pojma o OSih in racunalnikih, je pa problem pac to, da ve kako slab sistem so Windowsi.

Zgodovina sprememb…

LordWorm ::

jst imam Win2000pro + SP4 in jih ne zamenjam za nic ker:

"If it ain't broken don't fix it!" ;)
ni podatka

darkolord ::

Lamer De Zur: foušarija strikes again...

Zgodovina sprememb…

Lamur De Zur ::

Wtf darkec? Saj sam uporablajm Windowse... Kaksna fousarija? Nimas nic pametnega za povedat pa se spravljas na osebni nivo? Ne bluzi princess... Ce nimas argumentov se raje ne oglasaj.

darkolord ::

Za nekoga, ki pa ima nekaj pojma o OSih in racunalnikih, je pa problem pac to, da ve kako slab sistem so Windowsi.

tole... kr neki v prazno nabijaš, ni treba skoz smetit teme

Zgodovina sprememb…

Lamur De Zur ::

Ja pa, ce lahko dobis nevem kolko virusov, trojancev, nevemkolko se cesa, to pac ni dober sistem pa se ti lahko na glavo postavis. Pa ce rabi neksni uber dober hardver za iste stvari kot neki drugi OS z slabsim hardverom, pac ni dober sistem.

Saj mene bk kaj kdo uporablja, samo ne sirit krive vere in govorit nekim neznalckom kak je Windows kul ostalo pa crap. Ce pa to ni res. Upam, da se nam vsem gre za napredek in da hocemo boljsi software... Pa naj pise na skatli Microsoft ali Apple ali SuSE al whatever...

[Delno odstranjena vsebina --Omy]

Zgodovina sprememb…

OmegaBlue ::

Prosim če malo manj fanatično zagovarjate oba tabora.

Vsak OS zahteva določeno stopnjo računalniške pismenosti in(ali) dobrega skrbnika sistema, ki zadeve zna dovolj omejiti, da v primeru zlekode v kakršnikoli obliki in na kateremkoli OS ne povzroči velike škode.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

zlobcek ::

Lamur sam sem mnenja, da je virusov na win platformi predvsem zato toliko, ker je tako razširjen sistem in vsi windowsi delajo na realtivno podobni osnovi - tako domači strojčki, kot tudi strežniki in ne zato, ker je slab operacijski sistem.

Dam roko v ogenj, da če bi pol toliko ljudi uporabljalo linux, da bi se našlo podobno število virusov, kot za windows sisteme. Ravno tako tudi linux prihaja v stopnjo, ko je uporabnik lahko dejansko tako nerazgledan kar se tiče računalnika, kot tisti z Windowsi in lahko dokaj normalno funkcionira v okolju in s tem se prinese določeno psihično osnovo za raztresanje trojanskih konjev - veliko število "osnovnih" uporabnikov sistema.

Windows Visto sem poganjal sam sedaj okoli 14 dni in mi je nažalost pred eno uro odpovedala poslušnost zaradi nekih sistemskih problemov z driverji, kar je bila več ali manj moja krivda, saj nisem uspel zagnati mojega audigy NX. Moji občutki so dobri, ni se pa na moj laični uč nič tako usidralo, da bi umr če bi šel nazaj na XP. Tema in aero glow je sicer lep a kaj ko imam rad na namizju dobro staro sivino. Všeč mi je, da je delo z omrežnimi pogoni hitrejše. Ne paše mi oz. nisem navajen, da je na začetku polnega 450M rama. Zelo se mi dopade preglednost namizja, kljub monitorju z visoko ločljivostjo in premajhno kvadraturo (21" na 1600x1200) - na XP sem ga moral imeti pred glavo skoraj, da sem kaj videl in tista funkcija večanja texta v XP niti malo ni podobna Visti. Zraven sem naložil še office 2007 - zakon.

Je pa res, da po moje menjava trenutno res ni na mestu. Za tiste, ki pa bojo kupili nov računalnik in bo notri HW, ki 100% dela in se razume z Visto je pa stanje malo drugačno.

LP Zlobcek

noraguta ::

ma kukr jst vidm tistih 10% razlike v win32 aplikacijah ni tak problem. tud gtk na cairo-lib backendu ravno ne blesti oz performanse so še dosti slabše(pa še vedno zadovoljive za uporabo). mogoče bi morali stestirati še kaj omogoča in kakšne performanse se dajo dosegat z aplikacijam katere uporabljajo vista native apije.

ampak glede nato , da ni še prav dosti HW-ja in driverjv ,kakor tudi aplikacij ,da bi se zadeva preizkusila najbržda niti nima smisla.čez kako leto pa se bo najbržda že dalo potegniti nekatere zaključke, kako dobro so se odrezali inžinirji pri gigantu.

upajmo pa ,da bo ms-ju končno uspelo pripraviti programerje ,da bodo začeli pisati aplikacije z mislijo na to da administratorski račun ni namenjen janezu vsakdanjiku.če jim uspe to bo bo že to en lep korak naprej.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

mspiller ::

Kenpachi ::

Pa kaj, teli na slashdot imajo za vsako reč tag "haha" :D
Zaraki Kenpachi.

TribesMan ::

Ko kdo najde driverje za Visto za nForce4 Ultra... let me know...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Pesimist ::

pac uporablajte 32 bitno verzijo ta je kos XPjem v vsakem trenutko in se hitrejse dela ko se navlece nesnaga gor. Kdo te rabi 64bit to je tak samo zavzemanje nepotrebnega placa na disku in dodatna komplikacija pri programih. Kak dolgo je ze 64 bit verzija za XP vun in kaj so oblublali hitreje delovanje pri igrah in lepsi izgled. So ze sploh naredli kako 64bit igro do danes?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

krneki0001 ::

TribesMan, zakaj ne probaš z driverji od XP. Men je celo kontroler SIL680 (ata 133 kontroler) prepoznalo iz driverjev za win2000 in XP.

mp5 ::

Kakor mi je znano ima Far Cry popravek za pretvorbo v 64 BIT.

roli ::

Jaz sem danes namestil Visto na star očetov računalnik.
Stvar ima P4 2666 Mhz,512MB RAM in Radeon 9200 SE.Vista mu sicer da oceno 1 ampak stvar teče hitreje kot XP (aero ne deluje) in je tudi veliko bolj odzivna in stabilna.Tako,da ostaja na tistem računalniku.

Na svojem bom pa zamenjal za XP,ko semi bo dalo.Windowse tako in tako skoraj nič ne uporabljam zato se ne mudi.
http://www.r00li.com

Roadkill ::

Hehe... ja XP so bli na masini instalirani par let, so imeli inštaliranih brdo programov in ostalega sranja, Vista je pa clean install in dela hitreje ... *shocked*

Pa se v enem dnevu si opazil, da je Vista bolj stabilna. :))
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

roli ::

Win XP so bili gor en mesec.Na njih pa je delal Office in Firefox ter en antivirus.

Opazil sem pa v enem dnevu zato,ker ima ta računalnik čudne izpade in rad zmrzuje (zmrzne vsaj 20x na dan),če ne poganja nič zahtevnega (grafično in procesorsko).Torej pri Visti stvar ni zmrznila kar pomeni,da ga zna zaposlit:D .
http://www.r00li.com

Tr0n ::

Je pa nekaj zanimivo pri UAC featurju, ki je trenutno precej " tecen".

Vidi se, kako slabo so sprogramirane aplikacije za Windows, ki ne morejo postoriti cisto nic brez administratorskega dostopa (ali je to problem samega sistema?).

Ko se bodo programerji naucili varno programirati in dostopati do admin zadev le v skrajni sili, bo verjetno tudi UAC bolj uporaben.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Kenpachi ::

Jah, vsaka instalacija in/ali spreminjanje registra je administratorsko delo, shit happens.
Zaraki Kenpachi.

darkolord ::

Ne, ni. V HKCU lahko pišeš, fajle pa tudi lahko ustvarjaš brez admin pravic

Zgodovina sprememb…

1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTPC ohišja

Oddelek: Zvok in slika
384717 (3486) oolh
»

Dell XPS 410

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
53161 (2836) BoLhCa
»

Vpogled v Xbox 360

Oddelek: Novice / Konzole
265424 (4102) OwcA
»

Primerjava Dooma 3 - Windows vs. Linux

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
213108 (3108) Malinovc
»

Zmagoslavje AMD64 bo moralo še počakati

Oddelek: Novice / Procesorji
332989 (2989) Mr.B

Več podobnih tem