» »

Posest orožja

Posest orožja

««
20 / 57
»»

Okapi ::

Evo, orožje tega problema ne rešuje.
Pa sem streljal že s pištolo (fotr me je prvič peljal na strelišče, in mi dal pištolo v roke, da sem parkrat zadel tarčo, ko sem imel deset let), puško, brzostrelko, mitraljezom (M53 sem znal razstavit in sestavit z zavezanimi očmi), breztrzajnim topom, minometom ... Torej vem, kaj pišem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Fritz ::

Okapi je izjavil:

Kot rečeno - oboroževanje državljanov tega ne bo spremenilo, ker s tem nima popolnoma nič skupnega. A misliš, da ti bodo manj prisluškovali, če boš imel doma mitraljez?

Dobra :) Se popolnoma strinjam.

Sicer pa nekateri mislijo, da bi se Judje lahko uprli genocidu, če bi bili oboroženi :)) Rešili so se samo in izključno tisti, ki so pravočasno odšli, tisti, ki so pobegnili in tisti, ki so preživeli do prihoda zaveznikov.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fritz ()

AndrejO ::

V zaključku tega obdobja pa smo v Sloveniji uspešno našli recept kako se ene paravojaške formacije Slovencev z orožjem pobijajo druge paravojaške formacije Slovencev z orožjem, kar smo potem nadgradili še za naslednjo stopnjo, kjer sta obe strani našli način kako se formirati v "regularno vojsko", da se je lahko pobijanje nadaljevalo.

Ravno tako se ve kdo je na koncu te slovenske zgodbe zmagal in kako zelo malo razlike je bilo na strani poražencev med tistimi, ki so se vdali in tistimi, ki se jim je orožje odvzelo "iz mrtvo hladnih rok". Preživeli so tisti, ki jim je uspelo pobegniti in tisti, ki so se za dovolj časa poskrili.

gruntfürmich ::

jype je izjavil:

Da fašisti ne vidijo drugega izhoda iz demokratične ureditve kot upor z orožjem je _smisel_ demokratične ureditve.

ni namen teme da komentirajo levi otroci, ki živijo v lastni mentalni izolaciji in nimajo stika z RL.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

AndrejO je izjavil:

V zaključku tega obdobja pa smo v Sloveniji uspešno našli recept kako se ene paravojaške formacije Slovencev z orožjem pobijajo druge paravojaške formacije Slovencev z orožjem, kar smo potem nadgradili še za naslednjo stopnjo, kjer sta obe strani našli način kako se formirati v "regularno vojsko", da se je lahko pobijanje nadaljevalo...

seveda je zelo uspešno golorok in z velikim upanjem čakat na najbolje od režima ki je planiral izbrisati vso slovansko pleme (če si mislil na to obdobje)... ali pa tudi dobro je golorok čakat da se recimo nasprotna stran oboroži od privržencev od drugod; ker to so tudi zelo značilni scenariji ki smo jim priča.

jype je izjavil:

Papir ne more rešiti vseh, reši jih pa bistveno več kot orožje.

ker se orožje zlorablja za interese ozkih skupin in je takih ljudi na svetu bistveno preveč, papir rešuje izredno malo problemov ki jih orožje uspešno obvlada.

Zgodovina sprememb…

hammock ::

seveda je zelo uspešno golorok in z velikim upanjem čakat na najbolje od režima ki je planiral izbrisati vso slovansko pleme (če si mislil na to obdobje)... ali pa tudi dobro je golorok čakat da se recimo nasprotna stran oboroži od privržencev od drugod; ker to so tudi zelo značilni scenariji ki smo jim priča.

Tocno tako. Kar eni ne razumejo je, da je vedno potrebno neko ravnovesje moci. Pokvarjeni ljudje so na eni in drugi strani.

Kako bi izgledala hladna vojna, ce bi samo Rusija razvila bombo? Ali pa samo ZDA, Rusi pa bi samo v nedogled stancali tanke za invazijo na Evropo? Prej ali slej bi jih Americani zbrisali iz oblicja Zemlje, ker se ne bi bali povracilnih ukrepov.

Isto je pri rocnem orozju, samo na nizjem nivoju. Ko ga en ima, drugi pa ne, bo prej ali slej prislo do pizdarije.

AndrejO ::

Med japonskim modelom, ki skoraj popolnoma prepoveduje vse, kar bi lahko bilo potencialno nevarno in ameriškim modelom, ki ne nadzira skoraj ničesar, pa je še kontinentalni evropski model, kjer se s rizikom upravlja tako, da se ugotavlja katera so tveganja in se ta tveganja sistemsko obravnava.

Dezinformacij je veliko na obeh straneh. Še več je različnih motivov za to, da si nekdo omisli orožje (v Sloveniji ali pa kje drugje v EU). Ampak čisto realno in v resnici si ne predstavljam, da bi v Sloveniji kadarkoli prišel v položaj, da bi moral uporabiti orožje, da zavarujem svoje življenje. Glede na podatke, pa je v takšnem položaju tako malo ljudi, da je meni osebno skoraj smešno brati komentarje o "obrambi doma".

Malo manj smešno mi je brati komentarje o "obrambi pred državo", ampak kot to kažejo primeri iz soseščine, se je orožje za revolucijo ali bolj proti državi vedno našlo, pa če je bil sistem še tako zadrgnjen in fašističen. Two cases in point: Romunija in Kosovo.

Pa še domač primer: vojno za Slovenijo se ni zmagalo z domačimi lovskimi, športnimi ali varnostnimi puškami, temveč z orožjem države, ki ga je del taiste države zadržal "za svoje potrebe" s čisto določenim ciljem. Teritorialna obramba pa ni bilo lokalno strelsko društvo, temveč milica (v smislu "militia") oz. organizacija ljudi, ki so bili usposobljeni v vojaških veščinah.

Samo zato, ker je nekdo sposoben IPSC tekmovalec, to še ne pomeni, da je pol k. vreden vojak ali pa, da ne bo šel sedeti zaradi poskusa uboja nesrečnega lopova, ki mu je iz kurnika kradel kure, sicer pa ni ogrožal niti življenja, niti zdravja kogarkoli v svoji okolici. Največji uspeh slovenske policije je predvsem to, da orožje uporabi in sploh rabi uporabiti zelo redko.

Slovenija je v zavidanja vrednem položaju, kjer je varnostni položaj dober, do eskalacije sile pa v pogledu orožja ne prihaja. Bil bi zelo žalosten, če se bi to spremenilo, ker se bojim, da naknadna deeskalacija več ni možna brez skoraj popolne prohibicije. Zato pa pač pamet v roke glede "hišnih potreb" in si ne misliti, da je orožje za te potrebe kaj preveč uporabno. Kdor pa želi braniti državo, pa gre lahko v pogodbeno rezervo in bo Slovenijo branil pred tujim sovragom kar na državni račun.

Za tiste zadnje, ki pa se bojijo, da jim bo država sama kaj storila ... revolucije uspejo, če en del državnega aparata revolucijo sprejme za svojo (gl. ZDA, Romunija, Slovenija) ali pa, če večja skupina dobi politično podporo od zunaj (gl. ZDA, Kosovo). Ostali primeri zvodenijo v "standardne asimetrične taktike" (t.j. "terorizem") v čakanju na več politične volje za rešitev spora.

Dezinformacij je veliko na obeh straneh. Še več je različnih motivov za to, da si nekdo omisli orožje (v Sloveniji ali pa kje drugje v EU). Ampak čisto realno in v resnici si ne predstavljam, da bi v Sloveniji kadarkoli prišel v položaj, da bi moral uporabiti orožje, da zavarujem svoje življenje. Glede na podatke, pa je v takšnem položaju tako malo ljudi, da je meni osebno skoraj smešno brati komentarje o "obrambi doma".

Tudi jaz sem bil skepticen do orozja, dokler nisem dozivel oborozenega ropa, ter ob drugi priliki gledal v cev nabite puske. Takrat mi je postalo jasno, da je zdravilo za barabo z orozjem samo svinec.

Poleg tega zivimo v zelo dinamicnih casih, preko drzave nam hodijo horde ljudi ki so potencialno nevarni. Situacije ne gre podcenjevati, ce se drzave nad nami zaprejo...lahko hitro pride do pizdarije. V drzavo na slab dan pride vec ljudi, kot imamo policije in vojske skupaj...samo v razmislek.

stjan ::

hammock,

Na vratih ti pozvoni begunec, ki prosi za hrano.
Ti ga ne razumeš in greš po pištolo.
Begunec vidi pištolo in ves prestrašen krili z rokami.
Ti se ustrašiš in stisneš petelin.

Pridejo policaji in te odpeljejo.

Kakšna bo kazen za umor?

jype ::

hammock> Tudi jaz sem bil skepticen do orozja, dokler nisem dozivel oborozenega ropa, ter ob drugi priliki gledal v cev nabite puske.

Pa se ti zavedaš, da če bi bil v tistih trenutkih oborožen, storilec ne bi imel nobene druge izbire, kot da te obravnava kot grožnjo njegovemu življenju in to grožnjo čimprej odstrani? Si res pripravljen tvegat? Za oboroženega zlatarja v Šiški se je zelo slabo končalo, na primer.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Sem precej prepričan, da bi statistika, če bi se jo kdo lotil delati, pokazala, da v takih primerih, ko je orožje na obeh straneh, umre več tistih, ki se branijo, kot tistih, ki napadajo.

Tudi sem prepričan, da umre več tistih, ki se poskušajo z orožjem braniti, kot tistih, ki orožja sploh nimajo.

10 minut guglanja je potrdilo moje prepričanje.

Research published in the New England Journal of Medicine found that living in a home where guns are kept increased an individual's risk of death by homicide by between 40 and 170%.

Another study published in the American Journal of Epidemiology similarly found that "persons with guns in the home were at greater risk of dying from a homicide in the home than those without guns in the home." This study determined that the presence of guns in the home increased an individual's risk of death by homicide by 90%.

Skratka, z nakupom orožja za samoobrambo v resnici drastično povečaš verjetnost, da te bo kdo ubil. Res modra odločitev.>:D

za dober zaključek je treba zaobjeti celo zgodbo, torej posledice pred 'oborožitvijo' državljanov in po oborožitvi ter s tem povezane navade kriminalcev.
premetavanje statistik onstran oceana ni smotrno početje...

in zakaj je tam omenjen samo 'risk' in ne dejanska statistika? in kako kriminalci prepoznajo če imaš orožje, če ga imaš nekje v kleti v trezorju?

Zguglaj si celo raziskavo, pa boš dobil številke.

Sicer ti pa lahko že zdrava pamet pove, da je večja verjetnost, da te bo kriminalec ubil, če boš streljal nanj, kot če ne boš streljal nanj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Pšenični ::

jype je izjavil:

hammock> Tudi jaz sem bil skepticen do orozja, dokler nisem dozivel oborozenega ropa, ter ob drugi priliki gledal v cev nabite puske.

Pa se ti zavedaš, da če bi bil v tistih trenutkih oborožen, storilec ne bi imel nobene druge izbire, kot da te obravnava kot grožnjo njegovemu življenju in to grožnjo čimprej odstrani? Si res pripravljen tvegat? Za oboroženega zlatarja v Šiški se je zelo slabo končalo, na primer.

Pač zato se gre. Da se braniš. Pred hladokrvnim umorom. Če storilec ni zakrit, potem veš da te bo ubil. Če dam samo za primer.

Tud sem jaz doživel v življenju cev pištole uperjeno v mojo glavo. Vem kako to zgleda, sem gledal v cev.

Drgač je Yipe sijajen teoretik......in nakladač.

Zgodovina sprememb…

Pšenični je izjavil:

Tud sem jaz doživel v življenju cev pištole uperjeno v mojo glavo. Vem kako to zgleda, sem gledal v cev.
Sicer ti ne verjamem, ampak če je slučajno res, se lahko temu, da lahko o tem sedaj pišeš, verjetno zahvališ prav dejstvu, da nisi imel orožja.

O.

Pšenični ::

Okapi je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Sicer ti ne verjamem, ampak če je slučajno res, se lahko temu, da lahko o tem sedaj pišeš, verjetno zahvališ prav dejstvu, da nisi imel orožja.

O.

Slučajno je res. Itak da nimam orožja.

Če je ropar odkrit, nima zakritega obraza, potem sam ti bog pomagaj. Če nimaš kje kake pištole. Ali kaj "uporabnega".

:)) Ne fantaziraj.

m0LN4r ::

jype je izjavil:

zmaugy> Povozil ga je avto na prehodu za pešce. Do smrti. Ampak imel je prednost in pravico prečkati prehod za pešce. To mu zdaj zelo pomaga.

Orožje tega problema ne rešuje.

Papir pa ne oživlja žrtve. Damn....
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

A orožje oživlja žrtve?

I must have missed the memo.

Ne orožje dela to kaj je naredilo v Parizu recimo, ampak samo v napačnih rokah.
V omarici ne bo naredilo škode.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

V omarici imam lahko tudi cenejše reči, na primer nogavice, pa imajo isti učinek.

Ne vedno. JA lahk daš v nogavico kamen.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Sicer ti pa lahko že zdrava pamet pove, da je večja verjetnost, da te bo kriminalec ubil, če boš streljal nanj, kot če ne boš streljal nanj.

če kadiš ali živiš pod daljnovodom je tudi večja verjetnost za...

sicer pa govoriš kot da če poseduješ orožje nimaš izbire da boš mirno sodeloval s kriminalcem; takrat se spremeniš v supermena, stečeš po orožje in začneš streljat, čeprav imaš cev pred nosom...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich> sicer pa govoriš kot da če poseduješ orožje nimaš izbire da boš mirno sodeloval s kriminalcem; takrat se spremeniš v supermena, stečeš po orožje in začneš streljat, čeprav imaš cev pred nosom...

Če imaš cev pred nosom, potem nimaš nobene izbire.

Če cevi nimaš pred nosom, potem imaš izbiro, ali boš nepridipravu povedal, da imaš orožje (lahko se zlažeš in dosežeš isti učinek), mu orožje pokazal (to je težje, če ga nimaš) ali ga kako drugače poskušal odvrniti od dejanja. V vsakem primeru bo nepridiprav bistveno agresivnejši, če bo verjel, da si oborožen - ker se bo bal za svoje življenje. Če bo verjel, da mu ne moreš škoditi, bo manj agresiven.

Pametno je imeti zavarovalno polico, ki krije škodo, ki ti jo lahko protipravno povzročijo nepridipravi. Efektivno orožje ima praktično vsako gospodinjstvo v predalu pod pultom, če je že taka sila. Če bi si omislil strelno orožje z namenom zagotavljanja osebne varnosti, bi pa to rizike spremenilo bistveno drugače, kot si večina ljudi predstavlja.

Zakaj bi mu sploh povedal, da imam orožje. Bi dal kamen v zokn pa ga vsekam pošteno po glavi še preden me vpraša.

Ti pa kr zvij cajtnge pa pa napodi z lepimi besedami domov.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Zakaj bi mu sploh povedal, da imam orožje.

eh daj, ne moreš levaku razlagat kako je treba odreagirat v RL, ker ne pozna RL

gruntfürmich> kako je treba odreagirat v RL

Če bi že kdaj bil v RL, potem bi razumel, o čem pišem. Ker še nisi bil, ne moreš.

Zgodovina sprememb…

stjan je izjavil:

hammock,

Na vratih ti pozvoni begunec, ki prosi za hrano.
Ti ga ne razumeš in greš po pištolo.
Begunec vidi pištolo in ves prestrašen krili z rokami.
Ti se ustrašiš in stisneš petelin.

Pridejo policaji in te odpeljejo.

Kakšna bo kazen za umor?

Ti si dobro? Nismo vsi lastniki orozja triggerhappy rednecki. Nihce ne govori o streljanju nedolznih ljudi.

Ce pa nekdo sredi noci vleti nekdo v mojo dnevno sobo s sekiro v roki, pa ima na izbiro dve moznosti; da zbezi ko se vidiva, ali pa fase kugle. Kafeja mu zagotovo ne bom kuhal 8-O

jype je izjavil:

In ob vsaki priliki se ven potegne tega zlatarja. En sam spodletel primer. Koliko je bilo uspesnih primerov obrambe? Hint...ne bos nasel clankov o tem. Jih je pa mnogo. Osebno poznam ljudi, ki so z orozjem umirili situacijo, ki bi se sicer koncala grdo.

Pa kaj se ti sekiras, ce smo se eni pripravljeni postaviti po robu barabam, namesto da stisnemo piz**? Te pokvarjene ljudi drzi nazaj samo strah pred obrambo zrtve, ne strah pred policijo (ki jih ponavadi ne najde).

vostok_1 ::

gruntfürmich je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Zakaj bi mu sploh povedal, da imam orožje.

eh daj, ne moreš levaku razlagat kako je treba odreagirat v RL, ker ne pozna RL

Ti garantiram, da če ne boš končal 2m pod zemljo boš pa Buba's bitch za kakih 10 let.

Če te je strah hišnih roparjev, si zrihtaj protivlomna okna, vrata pa alarm.
V skrajnem primeru safe room.
Tazer ali solzivc ne bo škodlo imet, ampak previdno. Uporabno je bolj v primerih če človek nima strelnega orožja.

Če pa nekdo meri pištolo vate pa itak nimaš šans.

Orožje bi delovalo v primeru, ko nekdo vdre z orožjem v štacuno in začne streljat pri tem pa ti hrbet kaže. Z prakso in refleksi morda bi ga spravil na tla.
Videl sem vojake falit s pištolo na 10m.

Look sorry, but i think you're full of BS.

Kar pa me res moti je da zakon zahteva "upravičen" razlog za last orožja. IMO je "just for fun" tud ustrezen razlog.

jype je izjavil:

gruntfürmich> kako je treba odreagirat v RL

Če bi že kdaj bil v RL, potem bi razumel, o čem pišem. Ker še nisi bil, ne moreš.

Deli z nami tvoje RL izkušnje o pretepu, napadu master Jypobi
Trade Republic 38MVDVXM

razerznak2 ::

jype se bo diplomatsko zmenil z roparjem ki mu pred čelo drži pištolo
Vesoljec nacist

On se bo tut z posiljevalcem svoje žene diplomatsko zmeni tako, da mu nastavi svojo ritko.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Okapi ()

m0LN4r> Deli z nami tvoje RL izkušnje o pretepu, napadu master Jypobi

OK, v Ljubljani so se name spravili trikrat. Enkrat sem pobegnil z biciklom, zato bomo ta primer zanemarili, ker je nepošten do nepridipravov, ki niso imeli šans.

V ostalih dveh primerih sem pobegnil peš in v enem primeru z glasnim klicem "Policija!" priklical policiste, v drugem primeru pa pritekel do policijske postaje na Trdinovi. V obeh primerih so policisti nepridiprave pridržali, od mene pa v obeh primerih vzeli izjavo za zapisnik.

Skratka, zaradi zanašanja na pravno državo sem varnost zagotovil tako sebi kot napadalcem, pri tem pa nisem bil niti poškodovan, niti nisem storil nobenega prekrška ali kaznivega dejanja.

zmaugy ::

Okapi je izjavil:

Evo, orožje tega problema ne rešuje.
Pa sem streljal že s pištolo (fotr me je prvič peljal na strelišče, in mi dal pištolo v roke, da sem parkrat zadel tarčo, ko sem imel deset let), puško, brzostrelko, mitraljezom (M53 sem znal razstavit in sestavit z zavezanimi očmi), breztrzajnim topom, minometom ... Torej vem, kaj pišem.

Torej še sreča da ne nosiš breztrzajnega topa čez prehod za pešce. Ker to je trol dobesedno komentiral.

Skratka, zaradi zanašanja na pravno državo sem varnost zagotovil tako sebi kot napadalcem, pri tem pa nisem bil niti poškodovan, niti nisem storil nobenega prekrška ali kaznivega dejanja.

S tem stavkom si povedal vse. Ze da se ti gre za varnost napadalca, je naravnost smesno in skregano z vsako logiko.

Aja, saj vem, treba je bit socuten s kriminalcem, ziher je imel tezavno otrostvo.

Nekatere so nas ucili, da sami odgovarjamo za svoja dejanja, in za njimi stojimo. Ce zajebemo...nosimo posledice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hammock ()

jype je izjavil:

OK, v Ljubljani so se name spravili trikrat. Enkrat sem pobegnil z biciklom, zato bomo ta primer zanemarili, ker je nepošten do nepridipravov, ki niso imeli šans.

V ostalih dveh primerih sem pobegnil peš in v enem primeru z glasnim klicem "Policija!" priklical policiste, v drugem primeru pa pritekel do policijske postaje na Trdinovi. V obeh primerih so policisti nepridiprave pridržali, od mene pa v obeh primerih vzeli izjavo za zapisnik.

Lepo _zate_

Dej nared še neko "How to run away without dying" brošurco pa pošl francozom xD
V zameno ti dajo medaljo za hrabrost.
Trade Republic 38MVDVXM

Koliko je bilo uspesnih primerov obrambe?
Manj kot neuspešnih. Več je bil ubitih tistih, ki so se poskušali braniti z orožjem, kot je bilo v samoobrambi ubitih napadalcev. Samo eni pač niste dovolj pametni, da bi to poštekali.

O.

Martin Krpan ::

zmaugy je izjavil:

Ampak moč države se dramatično povečuje.

Ja , naj najprej dajo države vzgled državljanom in razoroži svojo vojsko in policijo.:D

Naši je to že skoraj uspelo !8-O

Fritz je izjavil:

Okapi je izjavil:

Kot rečeno - oboroževanje državljanov tega ne bo spremenilo, ker s tem nima popolnoma nič skupnega. A misliš, da ti bodo manj prisluškovali, če boš imel doma mitraljez?

Dobra :) Se popolnoma strinjam.

Sicer pa nekateri mislijo, da bi se Judje lahko uprli genocidu, če bi bili oboroženi :)) Rešili so se samo in izključno tisti, ki so pravočasno odšli, tisti, ki so pobegnili in tisti, ki so preživeli do prihoda zaveznikov.

Ne !
Judje l. 1941 se ne bi mogli izogniti genocidu , tudi če bi bili oboroženi.
Ker niso bili organizirani in izurjeni.

Judje l.1948-2016 so se vsakodnevno izognili genocidu , ker so dobro oboroženi , izurjeni in ORGANIZIRANI v precej sposobno državo.

tako je, posamezniki so se organizirali v državo. kako pa drugače. pri nas je to še vedno ločeno v duhu prejšnjega časa...

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Torej moramo po tvoji logiki policiji pobrati vse orožje , ker se sedaj lopovi počutijo ogroženi in jim ne prostane nič drugega kot streljati na policijo ?
Glej primer lani v Litiji !

jype je izjavil:

ups, sem v napačni temi. sem mislil da se pogovarjamo o orožju in izkušnjah povezanimi z njim.

gruntfürmich> ups, sem v napačni temi. sem mislil da se pogovarjamo o orožju in izkušnjah povezanimi z njim.

V vseh primerih sem bil oborožen (napadalci pa tega niso vedeli).

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Sem precej prepričan, da bi statistika, če bi se jo kdo lotil delati, pokazala, da v takih primerih, ko je orožje na obeh straneh, umre več tistih, ki se branijo, kot tistih, ki napadajo.

Tudi sem prepričan, da umre več tistih, ki se poskušajo z orožjem braniti, kot tistih, ki orožja sploh nimajo.

10 minut guglanja je potrdilo moje prepričanje.

Research published in the New England Journal of Medicine found that living in a home where guns are kept increased an individual's risk of death by homicide by between 40 and 170%.

Another study published in the American Journal of Epidemiology similarly found that "persons with guns in the home were at greater risk of dying from a homicide in the home than those without guns in the home." This study determined that the presence of guns in the home increased an individual's risk of death by homicide by 90%.

Skratka, z nakupom orožja za samoobrambo v resnici drastično povečaš verjetnost, da te bo kdo ubil. Res modra odločitev.>:D

Primeri Ruande , BiH , Judov 1939-1945 in stotine drugih tvoje prepričanje postavljajo na laž!

AnS> Primeri Ruande , BiH , Judov 1939-1945 in stotine drugih tvoje prepričanje postavljajo na laž!

Ne, v resnici ga ne.

Kako to , da potem je Hićo pobil 6 miljonov judov , čeprav niso bili oboroženi ?:|
Ali pa mogoče zanikaš genocid ?;(

jype je izjavil:

V omarici imam lahko tudi cenejše reči, na primer nogavice, pa imajo isti učinek.

Saj te nihče ne sili ! Imej 25 cm dildo!

Zgodovina sprememb…

vostok_1 je izjavil:

Kar pa me res moti je da zakon zahteva "upravičen" razlog za last orožja. IMO je "just for fun" tud ustrezen razlog.

Šport je ta fun, bodisi rekreativno streljanje ali pa bolj resno. Najdeš si poceni klub in si pokril razlog za posest orožja. Ne vem zakaj toliko komplicirate okrog tega.
A. Einstein

Martin Krpan je izjavil:

Ne !
Judje l. 1941 se ne bi mogli izogniti genocidu , tudi če bi bili oboroženi.
Ker niso bili organizirani in izurjeni.

Judje l.1948-2016 so se vsakodnevno izognili genocidu , ker so dobro oboroženi , izurjeni in ORGANIZIRANI v precej sposobno državo.

:))

Vsaj za nasmejat si pa dober. In kaj bi naredili s pištolami in lovskim orožjem proti Wehrmachtu? A bi se šli gerile brez zaledja? Dajte že enkrat razumeti, da je najboljša zaščita pred tiranijo preprečiti nastanek le te, ker ti drugače prevzame državne resurse in jih uporabi proti tebi. Ko se to zgodi, se lahko le slikaš ali pobegneš, ker ponavadi preteče kar nekaj časa preden se vzpostavijo pogoji za učinkovit odpor.
A. Einstein

jype je izjavil:

Ja in ti pička in hinavec si zbežal k OBOROŽENIM policajem !
Zakaj nisi iz principa zbežal k neoboroženim slastičarjem?
««
20 / 57
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Imate orožje (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
820212640 (27955) gruntfürmich
»

Novo streljanje v Ameriki (Oregon) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18548144 (35894) c3p0
»

napad v Las Vegasu (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
419102764 (94588) Grey

Več podobnih tem