Forum » Problemi človeštva » Posest orožja
Posest orožja
hammock ::
Enostavno je nesprejemljivo, da smo ljudje prepuščeni zgolj dobri volji policistov, ki so slabo plačani in kriminalno slabo opremljeni, medtem ko se kriminalci in nasilneži požvižgajo na zakone in so seveda oboroženi.Še ena sijajen umotvor. Vprašaj kakšnega Somalca, kako krasno je, ker mora sam s svojo puško skrbeti za svojo varnost.
Tudi v ZDA večina ni bila srečna z razmerami na Divjem zahodu, in so hoteli manj orožja in več policije.
Mislim, eni res bleknete karkoli, ne da bi vsaj malo pomislili.
O.
No ja, mislim da ni fer primerjat nekih neciviliziranih afriskih divjakov z americani in evropejci. Oni se koljejo tudi brez pusk, z macetami, ali pa kamni ce ni drugega. Mi se ne koljemo tu, pa imamo vec kot dovolj orodja in orozja za to.
V civiliziranem svetu je oborozena populacija dejansko pozitivna stvar. Je pac tako, da nima vsak svojega privat policaja 24 ur na dan na voljo, potreba po samoobrambi pa se zna hitro pojavit. Ker je nas trg preplavljen z nelegalnim orozjem in je le tega bistveno lazje in ceneje dobit kot legalnega, bi bilo edino prav, da se zanesljivim drzavljanom omogoci nosenje orozja. Barabe ga tako ze zdaj nosijo.
Tudi za varnost drzave pred zunanjim sovraznikom je oborozena populacija zelo dobrodosla. Vprasajte svicarje in americane, koliko kopenskih invazij so do sedaj imeli...osvajanje taksne drzave je bodisi nemogoce, ali pa v najboljsem primeru strahotno drag hec.
Peace through superior firepower.
Okapi ::
Zdaj vem, zakaj Rusi leta 1962 niso tvegali spopada z Ameriko. Ker so se bali vseh tistih pištol in lovskih pušk.
Fritz ::
Pa dobro, a spet vrtimo isto lajno. Kdo, za boga, komurkoli v Sloveniji onemogoča posest orožja?
Dovoljenje za nabavo orožja, dovoljenje za nabavo streliva, orožni list in dovoljenje za posest orožja lahko pridobi vsak, ki izpolnjuje naslednje pogoje: je dopolnil 18 let, je zanesljiv, ni zadržkov javnega reda, ima upravičen razlog za izdajo orožne listine, ima opravljen zdravniški pregled in je opravil preizkus znanja o ravnanju z orožjem.
Dovoljenje za nabavo orožja, dovoljenje za nabavo streliva, orožni list in dovoljenje za posest orožja lahko pridobi vsak, ki izpolnjuje naslednje pogoje: je dopolnil 18 let, je zanesljiv, ni zadržkov javnega reda, ima upravičen razlog za izdajo orožne listine, ima opravljen zdravniški pregled in je opravil preizkus znanja o ravnanju z orožjem.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
Kaj ::
Točno tako. Zakonski pogoji so več kot jasni. Če se z njimi ne strinjate, pač smola.
Vsi tile prepričevalski posti o smiselnosti in ustreznosti nošenja in vse podobnem so pa popolna izguba časa. Kakšen smisel ima prepričevati v nekaj popolnega tujca preko interneta, ki ima očitno toliko časa in volje, da bo preko interneta zagovarjal svoje mnenje do onemoglosti. Pa to velja za obe strani.
Get a life.
Vsi tile prepričevalski posti o smiselnosti in ustreznosti nošenja in vse podobnem so pa popolna izguba časa. Kakšen smisel ima prepričevati v nekaj popolnega tujca preko interneta, ki ima očitno toliko časa in volje, da bo preko interneta zagovarjal svoje mnenje do onemoglosti. Pa to velja za obe strani.
Get a life.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kaj ()
Posest je mozna, zato tudi imam poln trezor orozja. S pogoji za posest sem zadovoljen.
Nisem pa zadovoljen, da orozja ne smem nosit, kljub temu da sem bistveno bolje usposobljen od 90% policajev in imam cisto zgodovino, brez ene parkirne kazni. Odreka se mi osnovna pravica, to je pravica do ucinkovite samoobrambe. Pesti imajo zelo omejen ucinek, ko se te loti nekdo z nozem.
Poguglaj kaksna je razlika med kopensko invazijo in jedrsko apokalipso, ce ti ni jasno. Rusi lahko poslejo celo vojsko na amerisko zahodno obalo, pa dlje kot do Oregona ne pridejo, ker bi jih porinili nazaj v Pacifik za cas posla.
Nisem pa zadovoljen, da orozja ne smem nosit, kljub temu da sem bistveno bolje usposobljen od 90% policajev in imam cisto zgodovino, brez ene parkirne kazni. Odreka se mi osnovna pravica, to je pravica do ucinkovite samoobrambe. Pesti imajo zelo omejen ucinek, ko se te loti nekdo z nozem.
:)) Zdaj vem, zakaj Rusi leta 1962 niso tvegali spopada z Ameriko. Ker so se bali vseh tistih pištol in lovskih pušk.:))
Poguglaj kaksna je razlika med kopensko invazijo in jedrsko apokalipso, ce ti ni jasno. Rusi lahko poslejo celo vojsko na amerisko zahodno obalo, pa dlje kot do Oregona ne pridejo, ker bi jih porinili nazaj v Pacifik za cas posla.
Pa dobro, a spet vrtimo isto lajno. Kdo, za boga, komurkoli v Sloveniji onemogoča posest orožja?
Ja, in tudi heroin lahko delaš, če izpolnjuješ določene pogoje. Ali pa poskuse na živalih.
Če ne razumeš, kakšno omejitev predstavljajo ti pogoji, zlasti "ima upravičen razlog", ti pa ne morem pomagati.
O.
zmaugy ::
Državna evidenca orožja je tudi čudovita stvar za razne diktatorje, ker točno vedo, kje je to orožje, tako da lahko oborožene prebivalce pred na primer holokavstom najprej razorožijo, saj veste, vse za njihovo večjo varnost.
Mislim da je tako nekako bilo v naci Nemčiji po kristalni noči, ko so morali vsi Judje predati vse orožje državi pod grožnjo hudih kazni, če se to ne zgodi. In seveda so naciji imeli evidenco.
Mislim da je tako nekako bilo v naci Nemčiji po kristalni noči, ko so morali vsi Judje predati vse orožje državi pod grožnjo hudih kazni, če se to ne zgodi. In seveda so naciji imeli evidenco.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
jype ::
Večina tistih, ki bi radi nosili orožje, zelo slabo razume, da se z nošenjem orožja njihova varnost (in varnost vseh v njihovi bližini) bistveno zmanjša, ker je vsakdo, ki v roko prime orožje, prva tarča vsakogar, ki strelja.
Vlomilci, ki pričakujejo, da bodo srečali oboroženega lastnika, streljajo prvi, zato jaz raje živim v državi, kjer ljudje niso univerzalno oboroženi, ker to pomeni, da bom samo oropan, ne pa tudi umorjen.
Vlomilci, ki pričakujejo, da bodo srečali oboroženega lastnika, streljajo prvi, zato jaz raje živim v državi, kjer ljudje niso univerzalno oboroženi, ker to pomeni, da bom samo oropan, ne pa tudi umorjen.
Večina tistih, ki bi radi nosili orožje, zelo slabo razume, da se z nošenjem orožja njihova varnost (in varnost vseh v njihovi bližini) bistveno zmanjša, ker je vsakdo, ki v roko prime orožje, prva tarča vsakogar, ki strelja.In na tem mestu pridemo do vprašanja, do kakšne mere sme, oziroma mora, država skrbeti za svoje državljane. Se pravi, v kakšni meri lahko/mora prevzeti vlogo starša, ki skrbi za svoje otroke, ki se še ne znajo sami pravilno odločati.
Večina tistih, ki bi radi nosili orožje, zelo slabo razume, da se z nošenjem orožja njihova varnost (in varnost vseh v njihovi bližini) bistveno zmanjša, ker je vsakdo, ki v roko prime orožje, prva tarča vsakogar, ki strelja.
Vlomilci, pa tudi tatovi in napadalci niso butasti, in se zavedajo kaj pomeni ce se ljudje smejo oborozit. Ko jim je jasno, da 2 % populacije pri sebi nosi orozje, bodo prekleto dobro razmislili, ali se bodo nekoga lotili.
Primarni namen prikritega nosenja je ustrahovanje in odvracanje barab, dejanska obramba je relativno redka.
Jaz recimo niti oropan ne zelim bit. Ko se me bo nekdo lotil, ga ne bom vprasal kaksni so njegovi nameni, ampak ga bom onesposobil oziroma pregnal. Imam pa sreco, ker ze izgledam tako, da se me skoraj nihce ne upa lotit. Nekateri so pa bolj ranljivi.
zmaugy> Se ti tole zdi par lovskih pušk in pištolic?
Zdi se mi predvsem, da nč ne zadanejo.
hammock> Vlomilci, pa tudi tatovi in napadalci niso butasti, in se zavedajo kaj pomeni ce se ljudje smejo oborozit. Ko jim je jasno, da 2 % populacije pri sebi nosi orozje, bodo prekleto dobro razmislili, ali se bodo nekoga lotili.
Narobe razmišljaš. Prekleto dobro bodo razmislili, _kako_ se bodo nekoga lotili. Namesto da bi ti odnesli televizor, bodo najprej v šipo vrgli kamen, potem pa počakali, da pokažeš glavo, jo preluknjali, potem pa odnesli televizor.
hammock> Ko se me bo nekdo lotil, ga ne bom vprasal kaksni so njegovi nameni, ampak ga bom onesposobil oziroma pregnal.
Motiš se. Ko se te bo nekdo lotil, bo prevideval, da si mu potencialno nevaren, zato se bo potrudil, da on tebe onesposobi prvi. Na sodišču bo pa rekel, da si zgledal tak, da je šlo v resnici za samoobrambo (in sodišče mu bo verjelo, ker bo njegov odvetnik natisnil tole temo).
hammock> Vlomilci, pa tudi tatovi in napadalci niso butasti, in se zavedajo kaj pomeni ce se ljudje smejo oborozit. Ko jim je jasno, da 2 % populacije pri sebi nosi orozje, bodo prekleto dobro razmislili, ali se bodo nekoga lotili.
Narobe razmišljaš. Prekleto dobro bodo razmislili, _kako_ se bodo nekoga lotili. Namesto da bi ti odnesli televizor, bodo najprej v šipo vrgli kamen, potem pa počakali, da pokažeš glavo, jo preluknjali, potem pa odnesli televizor.
hammock> Ko se me bo nekdo lotil, ga ne bom vprasal kaksni so njegovi nameni, ampak ga bom onesposobil oziroma pregnal.
Motiš se. Ko se te bo nekdo lotil, bo prevideval, da si mu potencialno nevaren, zato se bo potrudil, da on tebe onesposobi prvi. Na sodišču bo pa rekel, da si zgledal tak, da je šlo v resnici za samoobrambo (in sodišče mu bo verjelo, ker bo njegov odvetnik natisnil tole temo).
Če ne razumeš, kakšno omejitev predstavljajo ti pogoji, zlasti "ima upravičen razlog", ti pa ne morem pomagati.
Upravičen razlog je šport, lov ali varnost. Prvi športni klub je za vogalom, se včlaniš in pogoj za šport je izpolnjen.
Kdor meni, da je njegova varnost tako ogrožena, da mora nositi orožje, bo to dokazal in bo dobil dovoljenje za varnost. Kdor ima samo dovoljenje za šport ali lov pa meni, da je njegovo življenje ogroženo a tega ne more dokazati, bo orožje nosil ne glede na predpis.
V vseh primerih velja, da je silobran s strelnim orožjem skrajno in sorazmerno sredstvo pri ogrožanju telesa in življenja. Če tega ne upoštevaš, boš na koncu kriv zaradi povzročitve lažje telesne poškodbe, povzročitve težke telesne poškodbe ali uboja. Tudi če vlomilec vstopi v tvojo hišo/stanovanje.
Zdi se mi, da nisi bil v vojski. Čevlji, kopitar in to.
Kakšno povezavo pa ima vojska s civilno uporabo orožja?
A. Einstein
A. Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fritz ()
Ne vem kje bi drugje lahko človek pri nas dobil izkušnje pri streljanju z rafalnim orožjem, da bi lahko potem sodil.
Torej nimaš nobene osnove za presojo natančnosti na tistem videu.
Seveda nisem bil v vojski. Kaj pa naj počnem tam?
Zgodovina sprememb…
Zakaj za nakup avtomobila med pogoji ni "upravičen razlog"? Ali za nakup psa? Ali za nakup nepremičnine? Če naštejem samo par stvari, ki jih je načeloma treba registrirati.
Upravičen razlog je šport, lov ali varnost. Prvi športni klub je za vogalom, se včlaniš in pogoj za šport je izpolnjen.
Ne vem kje bi drugje lahko človek pri nas dobil izkušnje pri streljanju z rafalnim orožjem, da bi lahko potem sodil.No, bom pa jaz ponovil, kar je jype povedal - nič ne zadenejo. Imam vse osnove za presojo - vojska, šola za rezervne častnike, medalja "odličen strelec" ... A si zdaj srečen?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Primeran vojnik tudi?
Poanta je v tem, da ne gre za enih par pištolic in puškic. Gre za hardvare, ki ga tudi naša vojska nima vsega (na primer gatling).
In kljub temu, da so Američani oboroženi privatno kot ena vojska, se tam ni zgodil konec sveta, ZDA so najmočnejša država na svetu. Brez možnosti, da bi jih kdorkoli ogrozil v naslednjih 50 letih.
Poanta je v tem, da ne gre za enih par pištolic in puškic. Gre za hardvare, ki ga tudi naša vojska nima vsega (na primer gatling).
In kljub temu, da so Američani oboroženi privatno kot ena vojska, se tam ni zgodil konec sveta, ZDA so najmočnejša država na svetu. Brez možnosti, da bi jih kdorkoli ogrozil v naslednjih 50 letih.
Zgodovina sprememb…
Ni se zgodil konec sveta, umre pa vsako leto kakšni sto otrok zaradi nesreč z orožjem. Za njihove starše je to podobno koncu sveta.
In ne trudi se odgovarjati, da je orožje treba imeti varno zaklenjeno, ker boš samo po nepotrebnem trošil stikala na tipkovnici.
The tragedy of children killed accidentally by guns in the US is laid bare in new research that shows that as many as 100 boys and girls aged 14 and under are dying each year, substantially more than federal statistics [62 v povprečju na leto] have previously suggested.
In ne trudi se odgovarjati, da je orožje treba imeti varno zaklenjeno, ker boš samo po nepotrebnem trošil stikala na tipkovnici.
V prvem videu, ki sem ga prilepil, je model navajal podatke, po katerih se govorjenje, da več orožja med prebivalstvom povzroči več žrtev, izkaže kot mit. Vzemi jim pištole in bojo prešaltali na nože in sekire (in razne evropske metode za samomore).
Poglej in komentiraj.
Poglej in komentiraj.
Zgodovina sprememb…
Zakaj za nakup avtomobila med pogoji ni "upravičen razlog"? Ali za nakup psa? Ali za nakup nepremičnine? Če naštejem samo par stvari, ki jih je načeloma treba registrirati.
Zato, ker ne živimo na divjem zahodu in je v EU običajno, da je za nakup nevarnih reči potreben razlog in se prodaja/nakup takšnih reči (orožje, razstreliva, določene kemikalije itn.) posebej obravnava.
A. Einstein
A. Einstein
To povej zakonodajalcu. Ta je določil, da lahko avto registrira vsak posameznik z vozniškim dovoljenjem, za vozniško dovoljenje pa je tudi potrebno zadovoljiti kar nekaj zahtev.
Poznam ljudi, ki imajo cele arzenale, vidva pa jamrata kot da pri nas orožje sploh ni dovoljeno. Zakonodaja je v EU oz. v celi Evropi precej podobna. Izjema je le Češka, kjer je skrito nošenje dovoljeno vsem lastnikom. V čem je problem?
Poznam ljudi, ki imajo cele arzenale, vidva pa jamrata kot da pri nas orožje sploh ni dovoljeno. Zakonodaja je v EU oz. v celi Evropi precej podobna. Izjema je le Češka, kjer je skrito nošenje dovoljeno vsem lastnikom. V čem je problem?
A. Einstein
A. Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fritz ()
Martin Krpan ::
zmaugy> Se ti tole zdi par lovskih pušk in pištolic?
G. teoretik , zdaj mi pa razloži zakaj lisice napadajo kurnike , ne pa pesjake ?
Po tvoji čudni logiki bi bile kure varne 100% , psi pa bi najebli !
m0LN4r ::
Jaz tudi razmišljam ob samoobrambi po branju lokalnih novic tle v okolici Munchna, saj se vozim skozi problematična naselja vsak dan in tudi veliko vlomov in posilstev se dogaja zadnje par tednov.
Ali bi to lahko imel kot "okras" v stanovanju? Katano bi mel pred TVjem, wakizashija pa bi dal punci, da ga ima v avtupod sedežem za vsak slučaj.
http://www.budoshop-sp.si/catalog/p318-...
Kaj pravte? Dobra naložba?
PS:
Pa še lep dekor je.
Ali bi to lahko imel kot "okras" v stanovanju? Katano bi mel pred TVjem, wakizashija pa bi dal punci, da ga ima v avtupod sedežem za vsak slučaj.
PS:
Pa še lep dekor je.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Služiš domovini ?
Aja , izdajalci tega res ne počnete!
Ti služiš le Mamonu ($$$$€€€€) in Sorošu in ostalm 1 % ološem ter NWO z multinacionalkam , seveda v tuji lasti.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Fritz ()
Ni se zgodil konec sveta, umre pa vsako leto kakšni sto otrok zaradi nesreč z orožjem. Za njihove starše je to podobno koncu sveta.
The tragedy of children killed accidentally by guns in the US is laid bare in new research that shows that as many as 100 boys and girls aged 14 and under are dying each year, substantially more than federal statistics [62 v povprečju na leto] have previously suggested.
Na švedskem pa jurčekovi otroci ratujejo nacisti (kar je še slabše) ker jurček zanemarja lastno deco in raje kot , da bi se ukvarjal z njimi cele dneve trolla na Slo-techu.
Naj zato prepovemo internet in Slo-Tech ?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Fritz ()
vostok_1 ::
Jz sem za več in bolje plačano policijo, ampak bolj lax zakone. Če grem po mestni cesti z ločenim prometom zgodaj zjutraj v sredo 15kmh več...ni pravično, da bi fasal tako kazen, kot če bi bila cesta polna mladih družinc.
Vsekakor bi forsiral načelo sorazmernosti. Bi pa seveda želel odlično plačano in opremljeno policijo, da bi se jim to celo dalo počet. Sedaj ti natalajo kar se jim sprdne in rečejo odjebi. So to speak. Na sodišču pa itak nimaš šanse zagovarjat svoj položaj, razen če sam predsednik ne stopi ti v bran.
Slovenija postaja white-list dežela.
Vsekakor bi forsiral načelo sorazmernosti. Bi pa seveda želel odlično plačano in opremljeno policijo, da bi se jim to celo dalo počet. Sedaj ti natalajo kar se jim sprdne in rečejo odjebi. So to speak. Na sodišču pa itak nimaš šanse zagovarjat svoj položaj, razen če sam predsednik ne stopi ti v bran.
Slovenija postaja white-list dežela.
To povej zakonodajalcu. Ta je določil, da lahko avto registrira vsak posameznik z vozniškim dovoljenjem, za vozniško dovoljenje pa je tudi potrebno zadovoljiti kar nekaj zahtev.
Problem je v tem, da je:
Seznam orožja = Seznam za zaplembo
(v primeru, ko se načrtuje na primer kakšen mali genocidek ali kakšen podobni modni dodatek sodobnih trendovskih osebnosti)
Poleg tega se s tem oteži dostop do orožja le tistim državljanom, ki spoštujejo zakone, kriminalci dobijo orožje na črnem trgu.
Zaradi vseh komplikacij z dokumentacijo in postopki na upravnih enotah in arbitrarnih ovirah v obliki določenih oseb, ki so nujno potrebne, da izpolniš vse pogoje, do uradnega orožja pridejo samo najbolj zagrizeni ljubitelji orožja. Ne vem, morda to ni ravno najboljši kriterij selekcije. Vsak si ne želi tekmovati z orožjem ali z njim pobijati srnjadi. Nekateri bi radi imeli orožje doma, šli z njim vsake toliko na strelišče vaditi in to je to. Za lastno varnost pač.
Jz bi dal kot zadosten razlog "just for fun". Če te zasačijo, ti ne bi natalali kazni kot, da bi bil največji serijski morilec, ampak pravzaprav ocenli situacijo razumno.
Jaz tudi razmišljam ob samoobrambi po branju lokalnih novic tle v okolici Munchna, saj se vozim skozi problematična naselja vsak dan in tudi veliko vlomov in posilstev se dogaja zadnje par tednov.
PS:
Pa še lep dekor je.
Mislim da ne, ker spada pod prepovedano hladno orožje. Po mojem.
Ma nič, pol pa en kuhinski nož za filetirat pa kosti rezat.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Enostavno je nesprejemljivo, da smo ljudje prepuščeni zgolj dobri volji policistov, ki so slabo plačani in kriminalno slabo opremljeni, medtem ko se kriminalci in nasilneži požvižgajo na zakone in so seveda oboroženi.
Statistika se ne strinja s tabo.
Saj holokavst se tudi ni začel z datumom prihoda Hitlerja na oblast.
gruntfürmich ::
ojoj, stokrat prežvečena tema. skrite sanje levičarskih anarhistov po razoroženju, katerih argumente da statistika nekaterih držav z ogromno orožja med civilnim prebivalstvom direkt v koš... in če temu dodaš bivši predlog evro prestavnikov ti je lahko jasno da težji dostop do orožja koristi samo ozki skupini ljudi s povsem svojimi interesi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Kaj so to anarhisti (desnih tako ali tako ni) nimaš očitno niti najmanjšega pojma.
Anarhisti zagovarjajo čim manjši nadzor, vključno s posedovanjem orožja. Je pa res, da mnogi dovolj bistri anarhisti opozarjajo na idiotske izgovore mnogih desničarskih zagovornikov prostega posedovanja orožja.
Chomsky:
Zmanjševati je treba moč države, tega pa z oboroževanjem ljudi ni mogoče doseči.
O.
Anarhisti zagovarjajo čim manjši nadzor, vključno s posedovanjem orožja. Je pa res, da mnogi dovolj bistri anarhisti opozarjajo na idiotske izgovore mnogih desničarskih zagovornikov prostega posedovanja orožja.
Chomsky:
If people have pistols, the government has tanks. If people get tanks, the government has atomic weapons. There's no way to deal with these issues by violent force, even if you think that that's morally legitimate.
Zmanjševati je treba moč države, tega pa z oboroževanjem ljudi ni mogoče doseči.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Kot rečeno - oboroževanje državljanov tega ne bo spremenilo, ker s tem nima popolnoma nič skupnega. A misliš, da ti bodo manj prisluškovali, če boš imel doma mitraljez?
Verjetno ne. Bi pa morda imel boljši občutek, če bi lahko imel pištolo ali puško (ali bog ne daj oboje), ne da bi zato moral zapraviti ne vem koliko svojega časa.
Zgodovina sprememb…
Boljši občutek, for what?
Orožje zna bit kul, ampak izven plinkanja, ne vidim ravno dosti uporabe dandanes. Ko bo državljanska vojna pa je predvsem stvar, če boš bil pripravljen se borit. Orožje se bo že našlo, vedno se je, ampak sem skeptičen, če boš se upal it pred tanke.
Tisti kos orožja ti bo predvsem pomagal splašit kakega medveda, če živiš v vukujebini.
Za varnost pa imaš pepersprej ali beg.
Orožje zna bit kul, ampak izven plinkanja, ne vidim ravno dosti uporabe dandanes. Ko bo državljanska vojna pa je predvsem stvar, če boš bil pripravljen se borit. Orožje se bo že našlo, vedno se je, ampak sem skeptičen, če boš se upal it pred tanke.
Tisti kos orožja ti bo predvsem pomagal splašit kakega medveda, če živiš v vukujebini.
Za varnost pa imaš pepersprej ali beg.
Boljši občutki, ko so napačni, so v resnici škodljivi.
Osnovni problem, ki se ga mnogi wannabe pištolerosi ne zavedajo, je pa to, da imajo nasprotniki tisoč življenj, ti pa samo eno.
O.
Osnovni problem, ki se ga mnogi wannabe pištolerosi ne zavedajo, je pa to, da imajo nasprotniki tisoč življenj, ti pa samo eno.
O.
gruntfürmich ::
okapi zopet tupiš nekaj po svoje, predvsem pa pobiraš od drugih.
kaj točno je narobe z orožjem? da v skrajnem primeru greš pred t.i. 'oblast' in storiš kar ti je še zadnje upanje na boljši jutri? je to res tako brezvezno in nepomembno?
in nonstop neka 'oblast' in podobne paranoje... sj to smo lahko mi, in če je treba tudi z orožjem dosežemo. so totalitarne oblasti res bile tako zelo liberalne do orožja da v tem niso občutile grožnje kot si ti predstavljaš?
kaj točno je narobe z orožjem? da v skrajnem primeru greš pred t.i. 'oblast' in storiš kar ti je še zadnje upanje na boljši jutri? je to res tako brezvezno in nepomembno?
in nonstop neka 'oblast' in podobne paranoje... sj to smo lahko mi, in če je treba tudi z orožjem dosežemo. so totalitarne oblasti res bile tako zelo liberalne do orožja da v tem niso občutile grožnje kot si ti predstavljaš?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
AnS> Služiš domovini ?
V vojski sredstva domovine _porabljaš_.
Domovini sem nehal služiti, ker je domovina izkazala jasen namen, da ne namerava spoštovati lastne ustave. Ker imam to možnost, sem igro prekinil.
gruntfürmich> kaj točno je narobe z orožjem? da v skrajnem primeru greš pred t.i. 'oblast' in storiš kar ti je še zadnje upanje na boljši jutri? je to res tako brezvezno in nepomembno?
Da fašisti ne vidijo drugega izhoda iz demokratične ureditve kot upor z orožjem je _smisel_ demokratične ureditve.
V vojski sredstva domovine _porabljaš_.
Domovini sem nehal služiti, ker je domovina izkazala jasen namen, da ne namerava spoštovati lastne ustave. Ker imam to možnost, sem igro prekinil.
gruntfürmich> kaj točno je narobe z orožjem? da v skrajnem primeru greš pred t.i. 'oblast' in storiš kar ti je še zadnje upanje na boljši jutri? je to res tako brezvezno in nepomembno?
Da fašisti ne vidijo drugega izhoda iz demokratične ureditve kot upor z orožjem je _smisel_ demokratične ureditve.
Oni tebe z mitraljezom, ti njih s papirjem iz stolčka xD
Good luck.
Škoda edino za nedolžne žrtve, ki jih papir ne reši.
Good luck.
Škoda edino za nedolžne žrtve, ki jih papir ne reši.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Povozil ga je avto na prehodu za pešce. Do smrti. Ampak imel je prednost in pravico prečkati prehod za pešce. To mu zdaj zelo pomaga.
zmaugy> Povozil ga je avto na prehodu za pešce. Do smrti. Ampak imel je prednost in pravico prečkati prehod za pešce. To mu zdaj zelo pomaga.
Orožje tega problema ne rešuje.
zmaugy> Povozil ga je avto na prehodu za pešce. Do smrti. Ampak imel je prednost in pravico prečkati prehod za pešce. To mu zdaj zelo pomaga.
Ti je zlivanje sovraštva malce zameglilo oči? Saj bi ti povezal pikice med sabo v slikico, ampak tega ne počnem.
zmaugy> Ti je zlivanje sovraštva malce zameglilo oči? Saj bi ti povezal pikice med sabo v slikico, ampak tega ne počnem.
Ne vem, kako bi ti to lahko bolj nazorno povedal, razumem pa, da če verjameš, da je zakonodaja nepotrebna, ker se je nekje nekdo ne drži, potem itak niso dovolj intelektualno sposoben, da bi lahko razumel, zakaj orožje pri tem nič ne pomaga.
Papir ne more rešiti vseh, reši jih pa bistveno več kot orožje.
Ne vem, kako bi ti to lahko bolj nazorno povedal, razumem pa, da če verjameš, da je zakonodaja nepotrebna, ker se je nekje nekdo ne drži, potem itak niso dovolj intelektualno sposoben, da bi lahko razumel, zakaj orožje pri tem nič ne pomaga.
Papir ne more rešiti vseh, reši jih pa bistveno več kot orožje.
zmaugy> No, kar nehaj. Prihrani svoj BS za tiste, ki so to pripravljeni prebirat.
OK, bom počakal, da vam to pove Okapi, ker on je bil v vojski.
OK, bom počakal, da vam to pove Okapi, ker on je bil v vojski.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Imate orožje (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 212636 (27951) | gruntfürmich |
» | Novo streljanje v Ameriki (Oregon) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 48144 (35894) | c3p0 |
» | napad v Las Vegasu (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 102760 (94584) | Grey |