Forum » Problemi človeštva » Potencialni predlogi za spremembo davčne zakonodaje
Potencialni predlogi za spremembo davčne zakonodaje
jeti51 ::
Link
Kaj točno bo predlagano, bomo izvedeli kasneje danes, če pa drži, kar je navedeno v novici, pa se nam dejansko obeta konkretna sprememba davčne zakonodaje, predvsem v smislu nižanja progresije. SIndikate pa bodo poskušali pridobiti na svojo stran z neobdavčeno hrano, zaradi česar so le-ti bili med drugim tako močno proti napovedanim reformam.
Kakšno je vaše mnenje?
Kaj točno bo predlagano, bomo izvedeli kasneje danes, če pa drži, kar je navedeno v novici, pa se nam dejansko obeta konkretna sprememba davčne zakonodaje, predvsem v smislu nižanja progresije. SIndikate pa bodo poskušali pridobiti na svojo stran z neobdavčeno hrano, zaradi česar so le-ti bili med drugim tako močno proti napovedanim reformam.
Kakšno je vaše mnenje?
Hm... po malo novejših podatkih sprememba izgleda malo manj konkretna, kot se je špekuliralo dopoldne...
Oxford ::
Se bom malo bolj poglobil v novico in nato komentiral.
Čeprav ne odobravam preveč trenutne vlade, me pa moti, da so tako popustili pod pritiski. V začetku je bilo njihovo obnašanje podobno parnemu valjarju, ki se ne ozira naokoli - na koncu so se zlomili.
Če sta bila Mrkaić in Damjan (ter ostali strateški svet) prepričana, da je to, to, potem bi morali na pameten način speljati zadevo do konca. Ves ta čas, odkar je odšel še Damjan, bi bil lahko namenjen konkretnim pogajanjem in 'mehčanju' javnosti v smeri EDS. Čeprav bi podražila marsikatero dobrino, pa bi nam vsem olajšala računanje davkov in v vsakem trenutku bi vedeli, kje smo.
Pri večstopenjski davčni lestvici verjetno ne bomo daleč od obstoječega stanja. Ampak, kot sem rekel bom zadevo malo bolj naštudiral ...
Čeprav ne odobravam preveč trenutne vlade, me pa moti, da so tako popustili pod pritiski. V začetku je bilo njihovo obnašanje podobno parnemu valjarju, ki se ne ozira naokoli - na koncu so se zlomili.
Če sta bila Mrkaić in Damjan (ter ostali strateški svet) prepričana, da je to, to, potem bi morali na pameten način speljati zadevo do konca. Ves ta čas, odkar je odšel še Damjan, bi bil lahko namenjen konkretnim pogajanjem in 'mehčanju' javnosti v smeri EDS. Čeprav bi podražila marsikatero dobrino, pa bi nam vsem olajšala računanje davkov in v vsakem trenutku bi vedeli, kje smo.
Pri večstopenjski davčni lestvici verjetno ne bomo daleč od obstoječega stanja. Ampak, kot sem rekel bom zadevo malo bolj naštudiral ...
hermes ::
Žalostn dan za Slovenijo; podobno kot pred Janšo LDS je tudi sedanja vlada podlegla pritiskom raznih lobijov -v prvi vrsti sindikatom. No posedice bo pač nosila sedanja generacija čez ene 20 let, ko bodo Slovaška, Madžarska itd. parkrat bolj razvite od nas. Žalostno, res žalost.
A bi lahko kdo, prosim, naredil graf efektivne obdavčitve v odvisnosti od bruto dohodka prej in po predlagani reformi? Tukaj je v tabeli pregledno narejen povzetek zdajšnjih in predlaganih novih razredov. Žal nimam trenutno pri roki kakšnega primernega programa za risanje grafov, sicer bi že sam naredil in prilepil obe krivulji za primerjavo.
Ampak kolikor sem na hito računal na roke (nekaj primerov), razlika ni ne vem kako velika... premalo korenito znižanje davčne obremenitve po mojem mnenju...
Ampak kolikor sem na hito računal na roke (nekaj primerov), razlika ni ne vem kako velika... premalo korenito znižanje davčne obremenitve po mojem mnenju...
Luka Percic ::
Bolje kot nič, vendar daleč od tega kar so nam obljubljali.
Bajuk je zminiral EDS.
Predlagam da se njega in njegove stranke na naslednjih volitvah ne voli, drugega nam ne preostane.
Bajuk je zminiral EDS.
Predlagam da se njega in njegove stranke na naslednjih volitvah ne voli, drugega nam ne preostane.
Fizikalko ::
Hja, nek čudn šmorn. Premalo so razbremenili plače, IMHO. Nek inženir z 500k bruto je na istem. Slabo, slabo...
BlazB ::
TESKAn ::
Mi je zanimivo, ob vsem govorjenju o davčni razbremenitvi so lani od podjetji pobrali za četrtino več davkov, kot leto poprej.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ministri frčijo na slo-tech vsi spijo (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6466 (4904) | leinad |
» | Slovenia vs. Češka (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 31186 (29036) | jype |
» | Reforme na mizi (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Problemi človeštva | 37207 (24317) | Thomas |
» | Odstop ministra za razvoj - Jože-ta P. Damijana (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5888 (4586) | Daedalus |
» | Ali Slovenija potrebuje novo stranko? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 19243 (15774) | gzibret |