» »

Britanski home-made teroristi

Britanski home-made teroristi

leinad ::

Po lanskih napadih se je to leto zopet skoraj uresničil napad velikih dimenzij. Zopet so glavnino teroristov tvorili angleški muslimani. Pojavljati se začne vprašanje zakaj ima z lastnimi teroristi takšne probleme Velika Britanija, medtem ko pa jih ZDA, Francija in Nemčija nimajo, čeprav je muslimanska skupnost tudi v teh državah močno prisotna?

Odgovor leži v treh različnih razlogih. En je zgodovinski. V ZDA muslimani kot emigranti ne izstopajo, saj so tam vsi emigranti in tako niso nič manj in nič bolj del naroda, kot druge etnične skupine. V Britaniji pa med njimi in preostalimi, avtohtonimi prebivalci, obstaja jasna razlika in se muslimani tudi počutijo kot manjšina, ki se razlikuje in včasih pride v konflikt z večino. Upoštevati je tudi potrebno, da v ZDA so muslimani večinoma dobro finančno stacionirani, medtem ko so v VB predvsem brezposelni otroci, nepismenih staršev, ki so bili uvoženi kot poceni fizična delovna sila.
Za razliko od preostale Evrope, kjer muslimanski emigranti izhajajo predvsem iz Turčije in S Afrike, so otočanski iz Pakistana, kjer je vpliv Al Kajde izjemno močan. To pojasnjuje tudi, zakaj je bilo v Pakistanu aretiranih 17 ljudi v povezavi s neuspelim napadom na letališču Heathrow.

Drug je najbolj očiten. Leži v Britanski politiki do Bližnjega vzhoda, tihem podpiranju Izraela in udeležbi v Iraku, kar vzbuja sovražnosti mladih muslimanov do oblasti.

Tretji pa bi znal ležati v domači politiki, saj v Britaniji vlada multikulturalizem, za razliko od integracijske politike v Nemčiji in Franciji. Tako manjšino prepustijo lastnim mehanizmom, namesto da bi jo poskušali vključiti v v nacionalno kulturo. To povzroči pri manjšini občutek alienacije in še bolj poglobi prepad med njimi in večinsko etnijo.

Kaj lahko torej Britanija stori za zajezitev radikalizacije britanskih muslimanov?
Preprostega odgovora na to vprašanje ni. Lahko pa začne s tem, da poveča pritisk na Pakistanske oblasti, da čim dosledneje uničijo teroristične organizacije že tam. Opusti lahko državno financiranje številnih versko orientiranih šol, saj religijska diskriminacija v 21.stol. nima kaj iskati. Celo nevarna je.
So tudi stvari, ki jih vlada ne bi smela narediti. Pred kratkim je skupina muslimanskih poslancev predlagala, da Britanija spremeni politiko do Bližnjega vzhoda, pred strahom odtujujitve še več muslimanov, kar so ministri gladko zavrnili. Obstajajo dobri razlogi za spremembo te politike. Umirjanje teroristov s popuščanjem ni eden izmed njih.
------------------------------

To je preveden in povzet članek iz The Economista. Vendar IMO zelo dobro, predvsem objektivno napisan.
  • spremenil: leinad ()

poweroff ::

MP = Member of Parliamen = poslanec.

...Pred kratkim je skupina muslimanskih poslancev predlagala...

Članek žal ne govori o tem, da kar nekaj "napadalcev" sploh ni imelo potnih listov, torej tudi teoretično niso imeli šans, da se vkrcajo na letalo.

Utegne se izkazati, da prave zarote sploh ni bilo - bil je le medijski in politični "hype"...
sudo poweroff

leinad ::

Se pardoniram, da MP nisem prevedel.

Matthai falil si bistvo članka, ki sploh ni v odkrivanju tega kakšne so bile šanse, da se napad uresniči, tako da so potni listi irelevantni. Neizpodbitno dejstvo je, da so lani in letos bili teroristi Britanci, in s vzroki za to in ukrepi za preprečitev se ta članek ukvarja. Napadi s strani musli Britancev se bodo z veliko verjetnostjo ponovili, za to se gre. Kaj storiti proti temu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

poweroff ::

Vprašanje je: zakaj napadajo samo ZDA, Britanijo in podobne države? Zakaj ne Švedske, Finske in Srbije?

Druga stvar je pa, ali so bili tokratni teroristični napadi resnična grožna ali namišljena?
sudo poweroff

Zvedavec ::

Enako kot so namišljeni vsi klici o bombah na sodiščih in v kinih pri nas, pa še vseeno vsakič zganjajo paniko, namesto da bi jih enostavno ignorirali.

leinad ::

Matthai ne vem zakaj tako vztrajno hočeš potegniti temo v off-topic. Zakaj ARABSKI muslimani napadajo ZDA, VB, Španijo je en problem, zakaj pa BRITANSKI muslimani napadajo BRITANIJO pa povsem drug problem, in o slednjem govori članek. Kot si lahko prebral ZDA in drugi slednjega problema nimajo, njih tare samo prvi, Britance pa predvsem drugi.

root987 ::

Enako kot so namišljeni vsi klici o bombah na sodiščih in v kinih pri nas, pa še vseeno vsakič zganjajo paniko, namesto da bi jih enostavno ignorirali.

Problem nastane ko enkrat po takšnem ignoriranju res poči in se kasneje ugotovi da se je za grožnjo vedelo, a se ni storilo nič v tej smeri.

9/11, for example.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

leinad ::

Tudi sledeči podatki so zastrašujoči:
19% Britanskih muslim. spoštuje Osamo
13% Brit. muslim. meni, da so lanski samomorilci v Londonu mučeniki

*anketo sta izvajali dve različni agenciji

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

Rapsey ::

Ta članek je pa takšna bedarija da ne morš verjet. Prvo kot prvo meče v isti koš fundamentaliste in ostale muslimane, kar je izjemno ozkogledno.
En je zgodovinski. V ZDA muslimani kot emigranti ne izstopajo, saj so tam vsi emigranti in tako niso nič manj in nič bolj del naroda, kot druge etnične skupine.

Prvič nikjer v ZDA ni takšnih resnično hard-core fanatičnih muslimanskih skupnosti kot so v evropi. Napadalci 911 so kr precej izstopali in so bili prijavljeni večkrat za sumljivo obnašanje. Samo takrat ni noben verjel da bi kdo lahko kaj takšnega izpeljal.
ZDA je v resnici precej varna proti al kajdi, ker lahko le ta operira samo tam kjer ima svoje fanatike. V ZDA jih ni. In če so močno izstopajo, kar je tudi razlog zakaj so ameriške obveščevalne službe bile kr precej uspešne pri preprečitvi novih napadov.
Tretji pa bi znal ležati v domači politiki, saj v Britaniji vlada multikulturalizem, za razliko od integracijske politike v Nemčiji in Franciji. Tako manjšino prepustijo lastnim mehanizmom, namesto da bi jo poskušali vključiti v v nacionalno kulturo. To povzroči pri manjšini občutek alienacije in še bolj poglobi prepad med njimi in večinsko etnijo.

Ali pa mogoče Nemčija in Francija nista tako priljubljene tarče, ker se trenutno v bližnji vzhod ne vmešujeta kaj veliko?
Integracijska politika Nemčije in Francije ni niti približno tako močna. V obeh državah so močne muslimanske skupnosti. In to ne tiste prijazne.

klemen22 ::

Moje mnenje: ti home made teroristi so gnide nevredne najnižje žvali, lepo jim Britanija omogoči življenje 100x lepše kot doma kjer bi crkovali zaradi lakote, boleznimi. Vendar vračajo pač tako da se razstreljujejo.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

leinad ::

Rapsey ne trapaj in povej kje ti vidiš to enačenje.

Kaj hočeš povedati s tem, da v ZDA ni hardcore skupnosti ne vem. Ker namreč članek točno to govori, da je v ZDA druga izobrazbena struktura in že sama nacionalna sestava ZDA je takšna, da ni potrebe po kakršni getoizaciji.

Pri zadnjem pa podobno kot Matthai ne uvidiš, da ni stvar v tem, zakaj te napadajo tujci ampak zakaj te napadajo lastni državljani.
Mogoče ti bo lažje, če ilustriram:
Če mi brez razloga napademo Hrvate in jih okupiramo, je razlika ali se bo zaradi tega k tebi prišel razstrelit Stjepan iz Karlovaca, ali pa bo to iz jeze naredil tvoj sosed Jože. Jasno zdaj?

nevone ::

>zakaj te napadajo tujci ampak zakaj te napadajo lastni državljani.

Državljanstvo je vrednota samo v Ameriki. Povsod drugje sta nacionalna ali verska pripadnost višji vrednoti.

Medtem ko je državljanstvo vezano na pravne norme, sta nacionalizem in vera nekakšni čustveni dobrini, ki dajeta ljudem občutek pripadnosti po večini njim samim nerazumljivem mehanizmu.

Potem pa iz tega sledijo izvajanja, kakršna pač sledijo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Rapsey ::

Muslimanske skupnosti v evropi so priseljenci prve, mogoče druge generacije. Državljani so v čisto pravnem smislu in nikakor niso državljani v kulturnem smislu. Živijo v skupnostih z drugimi muslimani in so pogosto slabo (ali sploh nič) asimilirani. Ne vsi seveda, ampak precejšen delež. To je napaka evropske politike in posledice so to, da je evropa zelo odprta za napade.
ZDA ni država v katero se priseljujejo muslimani, ker ni v bližini nobenih muslimanskih držav. Oni ne dobivajo fanatikov iz turčije, pakistana in ostalih. Tudi če bi jih imeli, po 911 muslimanskih fanatikov niti približno nebi tolerirali. Avtor tega članka je muslimane v ZDA enačil z vsemi ostalimi, kar je čista neumnost.

Boeing ::

Ne morem si pomagati, a vse bolj se mi dozdeva, da je bil "napad na heathrow" bolj kot resna teroristična akcija le zrežirana igrica angleških tajnih služb.
Zakaj ? Ker ni zunaj nobenih imen aretiranih, nobenih podrobnejših opisov krajev, nobenih videoposnetkov, ki bi kazali aretirane, dejansko prizorišče "zločina", mogoče celo eksploziva... skratka nič. Vsi govorijo "da bi nekaj naj tam bilo" in koliko so jih aretirali, da so bili muslimani in da so iz Pakistana.

Dejstvo je, da bojo v UK kmalu volitve in tonči nima ravno velike podpore ljudstva, predvsem zato, ker kolaborira z bushem pri zajetju iraških naftnih polj in sprejema vrsto rahlo neumnih zakonov, zelo podobnih ameriškim. Dejstvo je tudi, da mu je ostalo relativno zelo malo časa, da bi lahko še karkoli naredil.

In dejstvo je, da sedaj lahko reče "i was right when i told you it was an absolute necessity", prej pa tega ni mogel, in da je sedaj britance resnično strah, prej pa ne.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Stepni Volk ::

Tudi Francozi so imeli lansko leto polne roke dela s pretežno muslimanskimi priseljenci. KLIK
Nemci so stvar ustavili ravno v pravem trenutku: KLIK

Da ZDA ne bo imela problemov z domačimi muslimani, je iluzija. Evropa je samo bližje. Velika Britanija pa je tista, ki je prva mešetarila po celem svetu.
Turčija, Irak, Iran, Afganistan, Egipt... vse maslo VB. Tudi Jugoslavija in I SV. Ni jim bila všeč Avstro Ogrska. Na bližnjem vzhodu jim niso bili všeč Turki.
ZDA samo nadaljuje z nekoliko drugačnimi metodami tam, kjer je VB morala prenehati, kot posledica dveh svetovnih vojn in omajanega imperija.
Bombaši pa so le potomci zavojevanih kolonij.

Tudi Slovenija bo prej ali slej doživela podobno. Sodelujemo z ZDA, džamij ne pustimo...

Z-lot ::

Nesmisel, kakšen nesmisel...

Boeing, Matthai in vsi ostali, ki menite, da gre samo za zrežiran "hype", si poleg slovenskih medijskih ponudnikov tipa RTVSLO poiščite druge vire informacij. Razlika je neznanska.

Boeing: kje živiš in koliko informacij te doseže, da blodiš o tem, da ni o napadalcih, napadu, skratka ničemer znano popolnoma nič, medtem ko je bil v resnici objavljen popoln seznam priprtih oseb, najden in lepo opisan eksploziv z drugim dokaznim gradivom, in pa nedavno podana kazenska ovadba zoper 11 od nekaj več kot 20 zajetih oseb?
Da si drzneš priti sem najbrž po ogledu Dnevnika in ogorčeno navajati to, čemur bi sam v obratnih okoliščinah najverjetneje rekel laži. Pfej.

Matthai: aretacije in preprečitve napadov se dogajajo širom Evrope, in prav s širitvijo napadov postaja skupni imenovalec tebi vse bolj nevšečen. ZDA -> VB -> Španija -> Italija -> Nemčija (neeksplodirane propanske bombe na vlaku) -> ...
Ponavljam, skupni imenovalec napadov postaja vse širši. "Švedska, Finska, Srbija?" Najbrž ne poznaš odmaknjenosti in izolacije švedskih muslimanov, toda tudi v njihovih centrih odmevajo ekstremistični nauki. Torej, ekstremizem na Švedskem? Najbrž kmalu.
Zakaj države, kot sta Finska in Srbija, zaenkrat nimajo težav z ekstremizmom? Pomemben razlog je nedvomno ta, da nimajo večje (organizirane) muslimanske populacije.

Kakorkoli, "neuspešni multikulturalizem" in "revni, nepismeni otroci" sta že davno davno ovržena argumenta za pojasnjevanje islamskega ekstremizma na domačih tleh. Enako velja za njegov Arabski.samomorilec@Amerika =! Britanski.samomorilec@Anglija. Gre samo za poskus preusmerjanja pozornosti na druge skupne imenovance, ne pa na islamski radikalizem kot tak.

Toplo priporočam ogled <i>kratkega</i> češkega dokumentarca I, Muslim, v katerem dobimo vpogled v islamsko skupnost na Češkem.

Edit: Stepni volk me je malce prehitel z linki do nemških in francoskih problemov, nič ne de.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Z-lot ()

acheron ::

Ma ne more bit to zrežirano, to ni film, se res dogaja sranje ampak tako pa spet ne.
Nevem zakaj bi naj bila imena javna, menim da lahko delajo z njimi kar hočjo, zasliševanja,.. vse..
Zdej glede tega..

Vsi obsojajo teroriste a hkrati skacejo s protibushevskemi plakati po ulicah v ameriki in nastopajo proti njemu, ki pa je skoraj edini človek ki se bori proti terorizmu.

Mogoče je res izbral napačen način s temle vojnami dol na bližnjem vzhodu in poiskal napačne izgovore, kao jedrska industrija itd.. Mislim da je njegov edini cilj odpraviti muslimane in njihove absurdne zakone-nauke, kao da več ko ubiješ pripadnikov nasprotne vere bližje Alahu vsi, glih tako o žrtvovanju svojga življenja za vse muslimane proti ameriki in ostalim verstvam. Isto je zdaj med Hezbolahom in Izraelom, kjer vsi jim dajejo čas in podpirajo hezbolah, kakršnikoli so židje torej hezbolah ampak so edini branitelji pred muslimani. Mislim da ima namen popucat vse muslimanske države in predvsem skrajneze.

Mogoče je to res obsojanja vredno, ampak kako se počutite na letališču ob poostreni varnosti kjer te kompletno pregledajo in samo čakaš da ne bo ksnega sranja na letalu.. Da ne govorim o zamudah in odpovedih.
http://www.ashy11.net

Rapsey ::

acheron, zgrešil si temo.

Thomas ::

Zgrešil je temo, bistva pa ne. Bistvo je na nek način zadel bolje od večine.

poweroff ::

Matthai ne vem zakaj tako vztrajno hočeš potegniti temo v off-topic. Zakaj ARABSKI muslimani napadajo ZDA, VB, Španijo je en problem, zakaj pa BRITANSKI muslimani napadajo BRITANIJO pa povsem drug problem, in o slednjem govori članek.

Najprej je treba ugotoviti koliko so bile te groznje sploh resne, koliko pa skonstriurane - šele potem pa lahko razglabljamo naprej.

Recimo danes v DELU berem, da je nek mladoletnik obtožen, da je imel knjižico z navodili za sestavljanje bomb in razstreliv. Halo? To so razni Anarhist's cookbooki, ki so dostopni na internetu.

Ko sem bil jaz star 16 let sem tudi imel kopijo teh neumnosti... v osnovni šoli sva s sošolcem celo sestavila bombo in jo detonirala na podstrešju (na srečo kakšnih večjih posledic razen manjšega požara in skurjenih varovalk ni bilo), z bratom sva naredila "bazooko" in zadela lopo od strica, itd. Je to terorizem?

To so mladostniške neumnosti, ne pa terorizem. Lahko seveda, da so mladoletnika pod svoje okrilje potegnili kakšni wannabe teroristi. Samo to še vedno nič ne pomeni, da bi kakšen napad dejansko uspel.
sudo poweroff

leinad ::

@Rapsey

Cilj integracijske politike ni popolnoma asimilirati manjšino. Seveda, da so v drugih državah muslimanske skupnosti, to je povsem normalno, ampak z razliko od VB se morajo tam obnašati v skladu z evropsko kulturo. Npr. v VB punce lahko v šolo pridejo v polni hijab opravi, v Franciji pa jim je prepovedno nošenje naglavnih rut.
Tudi v vseh drugih državah so muslimani prvo "kulturni državljani" šele potem pa pravni, pa se le v Britaniji dogajajo takšni problemi.

@Stepni Volk

V Nemčiji imajo probleme s TUJIMI teroristi, kot sem že rekel je to povsem drug problem. V Franciji, je bila vsesplošna vstaja s ciljem da sebi izboljšajo življenjske razmere, ni tam govora o nekem ekstremizmu. Ne gre tega primerjati.

V ZDA muslimanska skupnost šteje 2,5-6 milijonov( (vir), v VB pa okoli 1,5 milijona(vir The economist). Ta predpostavka o ZDA tako ne drži, ker se tam kljub precej večji skupnosti, noben ne razstreljuje. Da pa je VB kaj bližje Pakistanu kot pa ZDA, od koder prihaja glavno leglo terorizma pa ne vem ravno.

leinad ::

Matthai ok, pa zaradi mene ti predpostavi, da je ta napad bil ena velika farsa. Mi je to v tem momentu popolnoma vseeno. Tudi, ko to storiš še ti vedno preostane lanski napad. Takrat to niso bili smrkavci s cookbooki. Zaradi tega ta članek tudi v tvojem primeru, ne postane nič manj aktualen.

krneki0001 ::

Vojna se je začela pred mnogimi leti in še vedno traja. To je vojna za vero, katera bo prevladala na tem svetu. Bushman in njegov podrepnik tonček se gresta pa križarje in se borita z muslimani.
Počasi se bomo začeli boriti še ostali, vendar ne ena vera proti drugi, temveč vsi proti katerikoli veri. Seveda, ko bomo odprli oči in videli, da nam vere vsem strežejo po življenju. Omejujejo nas, poneumljajo nas in nam spirajo možgane ter nas učijo sovraštva do drugače mislečih in do drugih ver. Mislim da je to tista zadeva zaradi česar se vse skupaj dogaja - sovraštvo in prevlada ver. Nekdo pač hoče vodit ovce naokoli in jim vladat.

poweroff ::

Boeing, Matthai in vsi ostali, ki menite, da gre samo za zrežiran "hype", si poleg slovenskih medijskih ponudnikov tipa RTVSLO poiščite druge vire informacij. Razlika je neznanska.
Fox news pač tudi ni nek kredibilen vir.

Matthai: aretacije in preprečitve napadov se dogajajo širom Evrope, in prav s širitvijo napadov postaja skupni imenovalec tebi vse bolj nevšečen.
Aretacije da. Pa bodo ti ljudje tudi obsojeni?

Saj je Stalin tudi aretiral veliko ljudi in "preprečeval" napade na komunizem. Samo v pravni državi tiste aretacije ne bi vzdržale.

Gre samo za poskus preusmerjanja pozornosti na druge skupne imenovance, ne pa na islamski radikalizem kot tak.
Da se razumemo - pobrskaj po forumu in si preberi link in povzetek enega članka o samomorilskih napadalcih, ki so v bistvi visoko izobraženi, inteligentni, itd. Postal sem pa to jaz.

In če govorimo o islamskem radikalizmu je treba povedati, da se ta napaja iz desničarskega radikalizma/fundamentalizma, ki je na oblasti v Ameriki in večini Evropskih držav.
sudo poweroff

poweroff ::

nebivedu: očasi se bomo začeli boriti še ostali, vendar ne ena vera proti drugi, temveč vsi proti katerikoli veri.
Se strinjam, oziroma jaz bi raje rekel ne proti veri, pač pa proti kateremukoli fudamentalizmu. Priti veri nimam nič, nasprotujem pa fundamentalizmu - islamskemu, katoliškemu, desničarskemu ali levičarskemu.
sudo poweroff

Brane2 ::


Fox news pač tudi ni nek kredibilen vir.


Sicer OT, a zanimiva misel:

Kot pravi Colbert, je Fox news EDINI kredibilen vir. Zakaj ? Zato, ker vedno vsako stvar pogleda z obeh stališč: s predsednikovega stališča in s podpredsednikovega stališča... :D



Gre samo za poskus preusmerjanja pozornosti na druge skupne imenovance, ne pa na islamski radikalizem kot tak.
Da se razumemo - pobrskaj po forumu in si preberi link in povzetek enega članka o samomorilskih napadalcih, ki so v bistvi visoko izobraženi, inteligentni, itd. Postal sem pa to jaz.


Čakaj malo. DOkler se nisi počil, uradno še ne spadaš v to skupino. :D

On a more seroius note, s tem bi se mogoče dalo streinjat, ni pa to nujno. Državni aparat pač ne more iz svoje kože in ker so vsake toliko volitve, je treba pokazat neke rezultate. Večjih rib niso ujeli in pokazalči so v "čimboljši" luči to, kar se je pač ujelo.
Tudi ni nujno, da ne gre preprosto za previdnost države. vsako grožnjo jemlje pač smrtno resno. To, da tipi niso imeli passportov še ne pomeni nujno veliko.
Povsem možno je, da bi bilo za to ustrezno poskrbljeno v poznejših fazah plana.

Saj če veš,d a gre za igro mačke in miši in da so vladni ljudje infiltrirani vsepovsod, boš kot nekdo, ki načrtuje napade verjetno držal stvari čimbolj decentralizirano, na need-to-know osnovi. Tisti tvoji ljudje, ki jih dobijo, bodo videti manj nevarni. Verjetno je v tej situaciji zanje optimalno, da jih imajo za kljukce.


In če govorimo o islamskem radikalizmu je treba povedati, da se ta napaja iz desničarskega radikalizma/fundamentalizma, ki je na oblasti v Ameriki in večini Evropskih držav.


Da zahod ni nedolžen, to vemo. Ni pa rečeno, da so zaradi tega nedolžni drugi in da je to edini razlog za nasilje...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Rapsey ::

Carnivore, pogovarjanje z tabo je kot pogovarjanje z zidom. Itak nobenega ne poslušaš kaj ti pravi in očitno ti je economist biblija. Se ne nameravam več vmešavat v ta topic.

leinad ::

Rapsey v prvem postu sprva trdiš, da je članek bedarija, zatem pa s svojimi ugotovitvami glede ZDA, ponavljaš to kar je v članku že napisano. Bi rekel človek, da je to malo kontradiktorno aneda?

V drugem postu pa kar iz zraka ti vlečeš podatke o nacionalni strukturi muslimanov v ZDA. Od kje pa ti potem misliš, da se je v ZDA znašlo tistih 3 milijone muslimanov(če vzamem srednjo oceno), če ne ravno iz Pakistana in podobnih vukojebin?
Podkrepi svoje trditve, ker to kar ti potegneš iz zraka mi ne pomeni kaj dosti.

The economist mi ni biblija, je pa cajteng pred katerim se ves naš sekret papir oz. časopisje lahko skrije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

poweroff ::

LOL!
Postal sem pa to jaz.
Čakaj malo. DOkler se nisi počil, uradno še ne spadaš v to skupino. :D

Mišljeno je bilo - objavil (članek) - to post - postati

Ne pa da sem jaz postal samomorilski napadalec.

Sam sem pa res tako butasto napisal...
sudo poweroff

CWIZO ::

Sicer malo offtopic, pa vseeno. Glede passportov. Nevem če so kle poročal, vendar par dni po tistem četrtku se je na avion vkrcal nek fant (okol 7 let) brez karte in brez passporta. Na Heatrowu. V času največje varnopsti v zgodovini angleških letališč.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

BigWhale ::

Ja, to so ti sedemletniki, povsod prilezejo... A nisi gledal Home Alone?

drejc ::

Tut čist prejokani in poscani pridejo na mejo med Izraelom ter Palestino z par kilam razstreliva okol pasu... NE morš primerjat islamofašizma z evro-ameriškimi (ne-muzli) teroristi.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Boeing ::

Z-lot: sicer se mi niti ne da prav veliko več postati v ta topic, pa bom vseeno, če si me že tako žolčno popljuval...

Predvidevam, da nisi gledal fahrenheit 9/11 ? Predvidevam tudi, da nisi gledal Loose Change 9/11 ?

Saj ne, da je tam notri čista resnica, ogromno stvari je prenapihnjenih in verjetno prenekatero dejstvo tudi rahlo ali popolnoma izkrivljeno, pa vendar imata oba filma poanto. Predvsem je zanimiv Loose Change 9/11, ker je v ameriki prepovedan. Tako je, v "cradle of democracy" je dokumentarec prepovedan. Go figure.

Da ne zaidem preveč s teme - s prav toliko domišljije, kot jo potrebuješ ti, da verjameš v sedanji ameriški establišment in kompanijo, njihove pravljice in vojno proti terorizmu, prav toliko domišljije potrebujem jaz, da v to ne verjamem in sem zelo trdno prepričan o nasprotnem.


Da je vse skupaj en velik konstrukt, namreč. Kar pa še ne pomeni, da niso umirali nedolžni ljudje, nič dolžni in nič krivi.






acheron, je lahko zrežirano, brez skrbi. Pod pogojem, da imaš zadosti financ in par ljudi na dosti visokih položajih, ki ti slepo in brez lastne pameti verjamejo. Podreti moraš samo prvo domino, vse ostale padejo po vnaprej točno določenem zaporedju.

Stepni, nihče v sloveniji ne sodeluje z zda. Razen ass-kisserja svetovnega formata, doktorja neznanja in odličnega političnega jasnovidca, rupla. Namenoma pisano z malo.



ps: čez 60 let, ko bom jaz, če mi bo sreča mila, že cel zguban, star in upam da še ne čisto obnemogel, se bojo o tej temi vrteli dokumentarci, neobremenjeni s "takratno" svetovno politiko in družbenimi razmerami. Približno tako, kot se danes vrtijo dokumentarci o adolfu in druščini, le da bo vse v barvah.

pps: nebivedu je zadel point, in to zelo zelo blizu.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

acheron ::

Predlagam da nehaš gledat politične in mafijske filme. Res nevem kaj ti mislis z temi dominami ampak ponavadi ljudje ne verjamejo kar tako in delujejo brez glave sploh pa ne ljudje na visokih položajih.

Se pa strinjam z nebivedu-jem o verstvih.

Pa povej mi zakaj bi se bush šel vojne če mu to samo zbija podpora. Glede demokracije pa nevem, menim da jo le redko srečaš sploh v ameriki.. Amerika je mogla napadet naftaske države saj bi lahko povzročile svetovni gospodarski mrk samo z zaprtjem naftnih pipic za pol urce. Zato pa bo bush seveda šel najprej tja kjer je veliko nafte saj je velikega pomena.. Zakaj pa je šel hitler v rusijo dol po nafto?
http://www.ashy11.net

Gandalfar ::

acheron: naj jih napadejo, sam naj to potem direktno povedo!

acheron ::

to na žalost ni mogoče, veš koliko ljudi bi pol vstalo in protestiralo, plus atentati++
http://www.ashy11.net

poweroff ::

Predvsem je zanimiv Loose Change 9/11, ker je v ameriki prepovedan. Tako je, v "cradle of democracy" je dokumentarec prepovedan. Go figure.

Imaš kakšen konkreten link o tem da je dejansko prepovedan? Ali pa ga mogoče samo veliki distributerji (ki slučajno pokrivajo 99,999% trga) pač nočejo vrteti in je to njihova "svobodna ekonomska odločitev". Ker če prvo, potem je to vsekakor zelo zanimivo...
sudo poweroff

Z-lot ::

Seveda sem gledal Fahrenheit 9/11, sploh ni slab film. Lose Change (glede "prepovedanosti": film ni "prepovedan", je pa zmntiran iz posnetkov, ki so uporabljeni brez dovoljenja lastnikov - če gre zatelevizije, kot so FOX, CNN itd, go figure, kdo jih bo predvajal..) je pa no comment, Maddox lepo pove svoje o tem filmu. Kakorkoli, vse conspiracy teorije se napajajo iz parih nedoslednosti, ki jih del vpletenih, ponavadi so to tisti pri vrhu, iz takšnih ali drugačnih razlogov ne dopusti raziskati. En kup tebi všečnih hipotez in sumničenj, povezanih v gmoto, pa žal nikoli ne bo kredibilen argument. Že to, da verjameš v Loose Change, precej pove o tebi.

Ne verjamem v sedanji ameriški establišment, če to zate pomeni malikovanje FOX News (News Corp. nasploh), trenutne ameriške administracije z vsemi pritiklinami, zavezništvi in lobiji, kreacionizma in vsega, kar sodi zraven. Svet ni zgneten v eno veliko kepo in črno-bel, kot ga vidiš ti.


Kakorkoli, bistvo te teme je že ničkolikokrat omenjana ugotovitev, da dejanja in politika Zahoda do muslimanov kjerkoli, bodisi na svojem ali njihovem teritoriju, nista in ne moreta biti glavni (ali edini) razlog za obstoj modernega fundamentalizma. V končni fazi je za napade in sovraštvo do Zahoda le-ta kriv sam - preprosto zato, ker obstaja.

poweroff ::

Huh, ja. Loose Change sem si našel opis na internetu.
Zadeva je velik marketinški nateg. Po mojem mnenju.

Je sicer res, da so američani imeli predlog Operacije Nortwoods, samo je pa tudi res, da je predlog prišel na dan.
sudo poweroff

Soniux ::

Ja res. In kok stvari se ni prislo na dan?

Boeing ::

Z-lot: kot že v prejšnjem postu omenjeno, ravno toliko domišljije kot je potrebuješ ti, da si prepričan v prav busheve administracije, toliko je potrebujem jaz, da sem enako trdno prepričan o nasprotnem.

Ne, ne "verjamem" v loose change. Je pa notri nekaj zanimivih hipotez, ki se mi zdijo vredne razmisleka. Pa tudi svet ni tako zelo homogeno siv, kot si misliš.

Namen mojega pisanja v ta topic ni prepričati vse ostale sodelujoče v pokvarjenost ameriške politike ampak le vzpodbuditi k razmišljanju v rahlo drugačno smer od običajne. Če tega ne želiš, tudi prav.


Matthai: ne opis, poglej si film...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

poweroff ::

Sonuix - za razliko od zatohle Slovenije, kjer državne svinjarije parviloma ne pridejo nikoli na dan (ali pa šele po 50 letih, ko se zamenja režim - pa še takrat nekateri niso pripravljeni sprejeti neprijetnih dejstev), so v ZDA vseeno toliko svobodoljubni, da zadeve pridejo na dan bistveno prej.

Sicer se je to po Nixonu začelo spreminjati, v splošnem pa velja še vedno.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samomorilski napadi v Bruslju 22.3.2016 (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Problemi človeštva
1419197740 (157561) Alencica
»

Obramba pred islamom preveč "radikalna" za Obamo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7410280 (8758) Blisk

Več podobnih tem