Forum » Zvok in slika » Velikost ekrana LCD TV
Velikost ekrana LCD TV
Dare ::
Sem pred nakupom LCD - ja. Ker imam do ekrana razdaljo cca 2,8 metra me zanima, kako velik zaslon priporočate. V mislih imam 32 ali pa 37 palčno varianto. ( še posebno všeč mi je Philips 5321 za 250 ksit). Načeloma bi imel rajši 37 palcev, vendar pa se bojim, da je slika že tako velika, da so bolj opazni razni šumi, napake itd. Hvala
javaman ::
Jaz gledam 42" plazmo priblizno 3,5 stran (bi lahko tudi 50"), pa je vse OK. To pomeni, da se da komot gledat 37" iz razdalje 2,8m.
Za THX itak rabis razdaljo po sledecem kalkulatorju:
http://www.myhometheater.homestead.com/...
Video sum bos videl na obeh TV-jih, se posebej ker so LCD-ji dosti bolj obcutljivi na to, zato se ne sekiraj in rajsi kupi 37".
Philipsa ne bi priporocil, rajsi poglej za kaksno Toshibo ali Sonyjem. Oziroma pojdi na http://www.trustedreviews.com/articles.... in si poglej malo teste.
Za THX itak rabis razdaljo po sledecem kalkulatorju:
http://www.myhometheater.homestead.com/...
Video sum bos videl na obeh TV-jih, se posebej ker so LCD-ji dosti bolj obcutljivi na to, zato se ne sekiraj in rajsi kupi 37".
Philipsa ne bi priporocil, rajsi poglej za kaksno Toshibo ali Sonyjem. Oziroma pojdi na http://www.trustedreviews.com/articles.... in si poglej malo teste.
danix1 ::
Ja, 32 colski je ravno na meji, boljše je 37 colski. Kajti 32 colski v praksi deluje manjši kot klasičen 72 cm televizor, saj je slika nižja (in seveda širša). Je pa res, da na velikem ekranu
veliko prej opaziš šum, nižjo ločljivost in ostale slabosti klasične PAL televizije. Ampak, če boš kupil dober LCD in imaš dobro kabelsko bo slika kar OK. Sploh na tujih kanalih, na slovenskih malo manj, saj ti vsi po vrsti oddajajo v katastrofalni kvaliteti (kako grozna je, na klasičnem TV-ju niti ne opaziš...). Drugače bo seveda z DVD-ji in s prihodom HDTV in digitalne televizije. Takrat
boš zaradi kvalitetne slike šele vesel, da si se odločil za večji ekran.
Kar se pa tiče znamke, je Philips v redu, sploh višji modeli (PF7321), saj je naredil najboljši LCD na svetu ki daleč povozi vse Sony-e in Toshibe. V glavnem povedati ti hočem, da ti testi niso tako pomembni. Važno je, da sam stopiš v trgovino in si daš LCD-je demonstrirati
na navadni kabelski. Saj ima večina LCD-jev hudo sliko na DVD-ju in na HDTV generatorju, na TV signalu pa porazno. In verjemi, ni veliko LCD-jev ki imajo tudi na kabelski solidno sliko. Recimo starejši "poceni" model Sony M1 je imel na TV-ju veliko boljšo sliko kot pa nov "oh in ah" Bravia model S2010. Po drugi strani pa ima slednji ubijalsko sliko na HDTV. Zato obvezno pred nakupom stestiraj v trgovinah vse potencialne LCD-je sam, sploh na slovenskih TV kanalih. Pa še to, na tej testni strani je Sony S2010 dobil precej boljšo oceno kot pa Philips PF7321. Povem ti, da sem oba videl enega poleg drugega na isti signal in da je imel Philips (predvsem zaradi Pixel Plus-a) precej manj zrnato in ostrejšo sliko kot Sony. Zato ti še enkrat povem, ne kupuj po testih ampak se zanesi samo na svoje oko.
LP
veliko prej opaziš šum, nižjo ločljivost in ostale slabosti klasične PAL televizije. Ampak, če boš kupil dober LCD in imaš dobro kabelsko bo slika kar OK. Sploh na tujih kanalih, na slovenskih malo manj, saj ti vsi po vrsti oddajajo v katastrofalni kvaliteti (kako grozna je, na klasičnem TV-ju niti ne opaziš...). Drugače bo seveda z DVD-ji in s prihodom HDTV in digitalne televizije. Takrat
boš zaradi kvalitetne slike šele vesel, da si se odločil za večji ekran.
Kar se pa tiče znamke, je Philips v redu, sploh višji modeli (PF7321), saj je naredil najboljši LCD na svetu ki daleč povozi vse Sony-e in Toshibe. V glavnem povedati ti hočem, da ti testi niso tako pomembni. Važno je, da sam stopiš v trgovino in si daš LCD-je demonstrirati
na navadni kabelski. Saj ima večina LCD-jev hudo sliko na DVD-ju in na HDTV generatorju, na TV signalu pa porazno. In verjemi, ni veliko LCD-jev ki imajo tudi na kabelski solidno sliko. Recimo starejši "poceni" model Sony M1 je imel na TV-ju veliko boljšo sliko kot pa nov "oh in ah" Bravia model S2010. Po drugi strani pa ima slednji ubijalsko sliko na HDTV. Zato obvezno pred nakupom stestiraj v trgovinah vse potencialne LCD-je sam, sploh na slovenskih TV kanalih. Pa še to, na tej testni strani je Sony S2010 dobil precej boljšo oceno kot pa Philips PF7321. Povem ti, da sem oba videl enega poleg drugega na isti signal in da je imel Philips (predvsem zaradi Pixel Plus-a) precej manj zrnato in ostrejšo sliko kot Sony. Zato ti še enkrat povem, ne kupuj po testih ampak se zanesi samo na svoje oko.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: danix1 ()
rintintinc ::
V kolikor LCD televizor kupuješ predvsem za gledanje TV programov (navadna antena, kabel, navadna satelitska ...) v standardni ločljivosti, ti močno priporočam, da konkretno premisliš o nakupu dotičnega Philipsa. Ni namreč med boljšimi LCDji. Če se boš odločil za 32" model (za moje pojme je 37" za HDTV skrajna spodnja meja, ampak vsakemu svoje) si oglej modele Sonyja (iz serije S2000 in predvsem V2000, ki trenutno nese vse ostale - temu je žal primerna tudi cena), Samsunga (R74) in recimo Toshibe (WL66).
Pri prikazovanju slike v visoki (HD) ločljivosti se vsi novejši LCDji odnesejo več kot zelo dobro, pri maličenju standardne resolucije pa malo manj. Sony je s svojim WEGA procesiranjem slike trenutno še kar kralj.
Pri prikazovanju slike v visoki (HD) ločljivosti se vsi novejši LCDji odnesejo več kot zelo dobro, pri maličenju standardne resolucije pa malo manj. Sony je s svojim WEGA procesiranjem slike trenutno še kar kralj.
Dare ::
Še vedno hodim po trgovinah in iščem teste po netu. Zaenkrat sem zožil izbor na tri modele (predvsem zaradi cene, pa tudi karakteristik). Najmanj verjeten nakup je SHARP LC37GA8E (370 jurjev), najraje bi imel SAMSUNGA LE40M51 (cena cca 450ksit) ki stane malo preveč, dober vtis pa je pustil tudi LG 37LC2R (tudi 370 ksit). Nek "poznvalec" mi je predlagal, naj počakam do zime in prazničnih popustov, ko bodo cene še precej padle, pa kakšna nova generacija displayev bo zamenjala obstoječo. Priznam da bi s tudi sam lažje ločil od npr 280 jurjev kot pa od 370 ali več. Kaj mislite o navedenih modelih in cenah ??
javaman ::
Nekaj testov najdes na tem forumu.
Samsunga bi sam raje kupil model M61 ali R74, ki sta novejse generacije in zato tudi boljsa.
Samsunga bi sam raje kupil model M61 ali R74, ki sta novejse generacije in zato tudi boljsa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4 … 151 152 153 154 )Oddelek: Kaj kupiti | 1197377 (421748) | antonija |
» | Kateri LCD LED TV?? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 69985 (56117) | seljo |
» | Full HD TV (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Zvok in slika | 118812 (35799) | Kovalchuk |
» | [TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 38052 (20495) | mrheker |
» | Kateri TV 16:9, 100 Hz? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9835 (8372) | Valentin |