» »

Kateri TV 16:9, 100 Hz?

Kateri TV 16:9, 100 Hz?

«
1
2

gildo ::

Pozdravljeni!

Kateri 100 Hz TV 16:9 bi priporočali za nekje do 250.000?

Hvala in lep pozdrav,
Andrej

Urika ::

V BigBangu majo enga hudga Sony-ja za 249.990. Žal ne vem modela je pa slika res nekaj posebnega. 100 hercev digitalno podprtih.

Lp

kosobrin ::

Pozdrav!

Tudi mene zanima nakup TV-ja. Zanima me v čem je razlika med plazemo, in LCD in projektorskim TV-jem.

Kako izgleda slika tv programa na 16:9 TV ju? Ali morda odreže tisto kar bi moralo biti spodaj?

Razmišljal sem o nakupu 100 hz Tv ja z ravno slikovno cevjo, diagonala okrog 60, za cca 150-200000 SIT . Ali je za ta denar bolje kupiti kaj drugega? Imam hišni kino od Pioneerja DV 470 + S-CR50-K. Kaj bi se k temu "lepo podalo"?

LP

glinik ::

Ne vem kakšne modela ima Sony zdaj na trgu. Prej (recimo lani) so kraljevali Panasonici, zmagovalci v vseh testih in revijah.

Moderni LCD televizorji so brez konkurence. Plazma je tudi že na pol v grobu. Na dolgi rok se plin v njih iztroši. In tako slika čez čas postaja slabša. Tako so mi nekak povedali.

Če misli kdo odšteti 600k in več. Pol mora ta videt LCD TVje.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

gildo ::

Hvala za odgovore! Sem opazil, da sem pozabil povedat kakšno velikost bi rad. Želel bi TV z diagonalo 82 cm. Tako da bi vam bil zelo hvaležen za kakšen nasvet v tem rangu za tja nekje do 250.000. Še posebaj pa, če veste za kakšno dobro akcijo.:D

Lep pozdrav, Andrej

glinik ::

Kolko vem sploh ni manjše diagonale od 82cm, oz. je 70cm. Ampak tam je že slika preozka. 82cm lahko komot gledaš s 3h metro. Probaj to z eno staro televizijo. Nabliskalo te bo, kot hudiča. 100HZ je največja in najbolša iznajdba za klasične katodne TVje (moje mnenje).

Jaz bi se na tvojem mestu za kakšnega Panasonica odločil. Razni serviserji, ki delajo s TVji tudi priporočajo Panasonica (enega namreč poznam). Idi gledat in se odloči. Poročaj kaj si vzel :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Stepni Volk ::

Kupi najcenejšega, akcij je povsod dovolj... Osebno ne dam več kot 150'000 SIT za 100Hz 16:9 82cm+.
Pri tem imej na umu, da je 100Hz "nateg" trgovcev, saj človeško oko ni sposobno dojeti razlike med 75 in 100Hz sliko. Razlika do 50 in 60Hz pa je seveda očitna.
Hz ne igrajo tako pomembne vloge pri LCD TV-jih. In prav na nekaj podobnega čakam... omenjena velikost in cenovni limit :)

Preden kupiš, si izmeri prostor na katerem naj TV stoji. Imajo namreč različne globine. Enako pomembno je, kot je že omenil glinik, iz kakšne razdalje misliš TV gledati.
V moji trenutni dnevni sobi je med očmi in ekranom 2.48m (sem šel izmerit)... in ko sem postavil tja 4:3 72cm 100Hz Tv... je bil ekran prevelik... in se zadeve ni dalo gledati.
Na istem mestu sem lahko mirno gledal sliko LCD projektorja z diagonalo 1m.
Malce premisli še o tem faktorju... ceni, obliki, daljinskem upravljalcu... funkcijah...

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

če si ti 2,48 cm beg od tvja potem tak niti slike ne vidiš cele :>

jurre ::

doma zadne par dni gledam tega sonyja pa je slika zelo ok, format das lahko na 4:3, 14:9, smart, zoom, 16:9, bila je pa 200k

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

glinik ::

S. Volk, zakaj bi bil nateg 100Hz? Jaz svoje stare tel. ne morem več z užitkom gledat. Trepetanje slike me tako moti, da ne morem povedat.

Saj se slika ne osvežuje pri klasičnih 50Hz TVjih 50X na min. To ni res. Slika se dela 2 X po 25 polslik. Torej 2X po 25 slik na minuto. Občutljivi ljudje imamo malo bol razvite čute (kar nisem vesel, ker me vsaka malenkost moti) teh 25 Hz opazimo. Zame je 100Hz, torej 2 X 50 polslik zelo, zelo, prijetno.

Te nove 82cm, 100Hz TVji se lahko brez problema gledajo na min 2.5 m. Probajte to z eno klasično z diagonalo 70 cm. Oči vam bodo ven padle :D , vsaj meni.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

fat boy slim ::

glinik; verjetno imaš v mislih 50 slik na sekundo :\

Že nekaj časa gledam TV-je na tej strani Net on Net, še posebej firmo, ki jo prodajajo SAMO pri njih - CENTRUM. A ima kdo, kakšno uporabno informacijo o teh TV-jih in seveda tud o kkšnem home cinema sistemu. (na nekaj furumih sm zasledil, da je vsa elektronika v Centrum-ih, SONY-jeva)

Plastiq ::

Trenutno najboljša izbira definitivno SONY KV32-FQ86. Cena je ravno tam nekje. Edina alternativa so Philipsi nad 9000.
Glej: Ta link

Valentin ::

Če bi zdaj kupoval TV, bi vzel Philipsa 32 PW 9509 s pixel 2 tehnologijo, ki podvoji resolucijo. Ima res enkratno sliko. V Big Bangu ga dobiš za 340k sit + darilo vrhunski DVD-predvajalnik DVP 762..

Sicer imaš pa tudi cenejše firme - Samsung ima enega 82cm, 100hz za okrog 160k sit, potem je tu Daewoo za 130k sit, pa tudi en tak Sony je pod 200k sit.

glinik ::

fat boy slim: Točno to mislim, kar sem napisal. Čuj pred tednom dni sem imel izpit iz tega IN GA NAREDO. Menda pol vem kako dela TV :D .

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

CaqKa ::

Saj se slika ne osvežuje pri klasičnih 50Hz TVjih 50X na min. To ni res. Slika se dela 2 X po 25 polslik. Torej 2X po 25 slik na minuto.

fat boy slim: Točno to mislim, kar sem napisal. Čuj pred tednom dni sem imel izpit iz tega IN GA NAREDO. Menda pol vem kako dela TV

ti fejst hudo rad gledaš diapozitive? poleg tega pa še nimaš hudo rad, če te kdo hoče kaj popravit, a?

em.. ja samo tistih 2x25 polslik je še vedno 50 Hz, ne pa 2x25 Hz

glinik ::

Če me je hotel popravi, se lepo opravičujem.

Drugače se bi moralo rečt tako. Klasični TVji imajo 25Hz, ta movi pa 50Hz. To bi bilo tehnično pravilno.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Stepni Volk ::

100Hz = nateg. Kot si sam navedel, se slike obnavljajo tako, da CRT obnovi lihe in nato sode vrstice na zaslonu.

75Hz + progresive scan (Non-interlaced po računalniško), je tisto, kar je za oči prijetno. To je omejitev, ki velja za CRT.

glinik ::

Kaj je sploh tale progresive scan? O tem se tudi dosti govori pri DVDjih. Baje ti pride prav pri projektorjih.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Venturer ::

Pred kakim mesecom smo kupili Panasonic TX 32 PS 11.
Povem vam da je slika med z moje strani ogromno pregledanimi televizorji s ceno do 250k SIT neprimerno bolša na tem tvju kot na ostalih tvjih znanih firm za podoben denar. Phillips s podobno lepo sliko stane krepko več, za enak denar pa tako Sony kot Phillips kažeta res veliko slabšo sliko. Smo že rezervirali Sonya za 200k, pa sem potem jaz videl tega Panasonica v Harvey-u za 215k, in je res neverjetna razlika v sliki.
l.p.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Venturer ()

strelko ::

A ima ta Panasonic TX 32 PS 11 tudi kaksne dodatne vgrajene funkcije dodatne izboljsave slike (kot npr. Philips Pixel Plus 2 ipd...). Ali kdo ve ali so kje objavljene primerjave teh (dostikrat tehnicno skoraj enakih a razlicno imenovanih) dodatnih izboljsav. Kot vidim v trgovinah te taki dodatki takoj stanejo okoli 100 KSIT ali vec, pa iscem izkusnje a se to splaca, sej TV ne kupujem za par let. TV, ki ga imam trenutno ze "sepa" tako, da ne bi cakal se kako leto ali dve za LCD s primerno ceno.

Valentin ::

Danes sem gledal Philipsa 32 PW 9509.

Tale Pixel 2 tehnologija je res enkratna !
Ostrina je izredna, barve žive, slika plastična in proti ostalim, ki so bili poleg - Sony, Panasonic... najmanj za 50% boljša.

Pa če je res pri Majdiču samo 1000Eur, potem se mi zdi to ta hip sigurna najboljša izbira...

CaqKa ::

Čuj pred tednom dni sem imel izpit iz tega IN GA NAREDO. Menda pol vem kako dela TV
in nato
Kaj je sploh tale progresive scan?

loool



ah. progresive scan je to da če bi tv bila tak bi namesto 2x25 polslik (interlaced), delala 1x50 slik

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Venturer ::

Ja ima funkcijo imenovano Super Digital Scan, kar je res velika razlika v primerjavi s 100hz tvji ki nimajo nobene takšne funkcije, boljša od tega scana naj bi bla le od Philipsa Pixel Plus(to so mi povedali prodajalci). V živo sem si ogledal veliko tvjev in ima ta res bolj "plastično" sliko malo podobno plasmi, in se v primerjavi z drugimi pik skoraj ne opazi tudi iz bližine ne.
Skratka jaz si boljše slike ne bi mogel želeti.
l.p.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Venturer ()

maticm ::

pazi pri 100Hz TVju da imaš zelo dober (dovolj močan =vsaj 80dB) TV signal če si hočeš normalno tut kakšen program ogledat! (kabelska,...)

perci ::

Stepni Volk: Čaki mal, kako je 100 Hz nateg? Sej se jasno vidi razlika med slikami?!

CaqKa ::

pazi pri 100Hz TVju da imaš zelo dober (dovolj močan =vsaj 80dB) TV signal če si hočeš normalno tut kakšen program ogledat! (kabelska,...)


tole lahko samo potrdim!!!
pri slabem signalu poševne črte in sneg/šum v sliki niso izjema. bolj pravilo pri 100hz TVjih.
če je slika slaba morš obvezno svojega kabelskega operaterja zacukat in mu zagnjavit da naj urihta signal. verjetno pa bo problem na kakem spoju kabelkse napeljave.

kosobrin ::

Kaj pa kupiti, ce imas slab signal, nimas kabelske in hočeš gledat samo preko antene?:(

BDW: Kateri slovenski signali so že na digitalni satelitski?

LP

CaqKa ::

Kaj pa kupiti, ce imas slab signal, nimas kabelske in hočeš gledat samo preko antene?



nekaj kar ima antenski vhod?

če se ne motim je slo1 na digitalu in tv pika.

glinik ::

CaqKa: Progresive scan je kar nova tehnologija, zato predvidevam je ni v knjigi ...

Se strinjam s tabo perci. S. Volk, zakaj bi bil 100 Hz nateg. 50Hz pa ni nateg??

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

alf ::

v avstriji je za cca 240 ksit philips 36 Pw 8719 torej diagonala 92 cm pa me zanima ali mogoče kdo ve kakšna je slika na tem TV v primerjavi z PANASONIC TX -36PL35 ki stane v Avst. cca 255 KSIT - pri nas je v BOF-u philips 36 Pw 8719 350 KSIT pa pravjo da je kao pocen mislim razlika je očitna med ceno vsaj.

glinik ::

Ta Panasonic je očitno nek novejši model. Prejšnji model Panasonica 32PD30 je pometal z Philipsovim pixel plus modeli. To tudi dokazujejo razni testi.

Saj v trgovini bi moral imet možnost videt oba modela.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Olajuwon ::

Pred par meseci so moji stari kupili Philips PW9509 in moram reči, da je TV res zelo dobra.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

gildo ::

Hvala vsem za odgovore. Problem se mi zdi, da se teh TV ne da videti na kupu. Sedaj nekako izbiram med:

- Panasonic TX-32 PD 50,
- Philips 32PW9509 in mogoče še
- Metz SPECTRAL 82.

Sem pa našel tale projekcijski TV dokaj ugodno:
- Sony KP-44PX3.

Kaj menite o projekcijskih TV, kvaliteta slike, potrošnja žarnic itd.? Ima kdo kakšne izkušnje?

Kaj bi bil vaš izbor med naštetimi? Cene po zbranih informacijah se ne razlikujejo prav veliko. Pa še, ali imate kakšne izkušnje s Siolovo TV? Razmišljam, da bi se gor priključil. Aja, pa gledal bi nekje z razdalje 3,35 m.

Hvala in lep pozdrav,:D
Andrej

glinik ::

Moj glas gre Panasonicu. Kdo bo malo primerjal slike bo videl, da je Panasonic zakon. Tako naravne slike, kot jo imajo oni, konkurenca ne zmore. So pa vse televizije taga ranga zelo kvalitetne, to je dejstvo. Ampak tiste male malenkosti so poglavitne :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

gildo ::

Aha, se tudi jaz nagibam k temu, da bi izmed katodnih TV vzel Panasonica, čeprav nekateri postavljajo tudi Metza kot razred zase, celo nad Loeve.

Kaj pa projekcijske TV? Pa še a, kdo ve kakšna je kaj slika na SIOL TV?

Lp

krneki ::

SiOL TV bo imel megleno sliko dokler bodo aminto imeli le kompozitni video izhod in boš gledal zadevo na malo boljšem TVju.

Olajuwon ::

Glinik:
To kera ma boljšo sliko se meni zdi zelo subjektivno. Ni nujno, če tebi "zgleda" da ena TV ima boljšo sliko, jo potem tudi ima. Tu treba upoštevati dejstvo, da velika večina ljudi kupuje glede na znamko (tipično moj foter, ki je hotel Sony, čeprav je bilo več kot očitno, da Philips ima boljšo sliko) in si potem lepoto slike interpretira po svoje.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

glinik ::

Sigurno je to vse sublektivna stvar. Ampak vsi ki so primerjali slike TVjev so istega mnenja kot jaz. Pa še vse revije to potrjujejo. Kdo gleda samo na znamko, jaz mu misem kriv ... Naj si kupijo, kar hočejo.

Če upoštevaš vsa ta dejstva, mi moraš priznat da je Panasonic št. 1. Tudi sam sem naheco matero, da smo kupili Panasonicov TV :) .

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Olajuwon ::

Mene bo težko kdo prepričal, da je panasonic v razredu Philips Pw9509 pixel plus boljši od dotičnega modela... tako tudi težko verjamem, da slednji boljši od kerega koli Panasonicovega modela. Tu boš vedno imel "strokovnjake" ki bodo vlekli vsak v svojo smer. Po mojem je težko definirat kera je boljša.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

iElectric ::

Vceraj sem kupil tega v harvey normanu in sem zbil ceno na 193k

--------------
skrajsal sem ti povezavo - P.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

Valentin ::

Ker ga je začel naš Sony nekaj kvačkat, sem ta teden nabavil Philipsa 32W9509. Čeprav je ekran velik 82cm in gledam z razdalje le 2,5m, je slika vseeno ostra kot britev.

Tukaj je bilo omenjeno, da ima najbolj naravne barve Panasonic.
No, ko sem oba primerjal v trgovini, tega občutka nisem imel. Še celo lepše so mi bile Philipsove. Je pa to verjetno stvar osebnega okusa. Sicer pa tiste barve vsakdo lahko nastavi po svoje.

Povsem druga pesem pa je resolucija slike. Piksel plus namreč podvoji horizontalno ločljivost, navpični pa doda 33% novih linij. In lahko rečem da je rezultat izreden. Rekel bi celo, da je tu 32W9509 za razred boljši od Panasonica in verjetno tudi od ostalih primerljivih modelov drugih firm.

Res pa je tudi, da Pixel plus rabi dober antenski signal, da pokaže kaj zna - vsaj kar se gledanja TV postaj tiče. Po drugi strani pa lahko izberemo kakšno drugo varianto prikaza slike, saj imamo na razpolago štiri različne možnosti.

Philips 32PW9509, Product of the Year

glinik ::

Olajuwon: Imaš to nick po onem košarkašu, ki je igral pri Rocketsih? Eden redkih centrov z "bekovsko" tehniko. Prava legenda :) .

Saj so vsi TVji v tem rangu super. Kako je komu všeč, eni imajo raje barve, ki ti režejo v oči, drugi bol prijetno sliko. Sony spada med temi "divjimi" proizvajalci TVjev. Njihova slika je tako ostra, žive barve (malo prežive zame). Panasonic in Philips sta bol prijetnega tipa. Slika je lepo prijetna, manj je nekih oikic v sliki itd.

Jaz sem primerjal Panasonica 32PS11 (takratna cena 240k)in Philipsa pixel plus (krepko čez 300k). In mi je slika na Panasonicu bila bol prijetna, tudi prodajalec je bil istega mnenja. Seveda so to bile malenkosti, ampak vendarle. Če tukaj upoštevaš ceno, potem je zmagovalec na pladnju :D . Moje mnenje ... :)

Čist možno, da je naredil Philips en super model, ki pometa s konkurenco. Tudi Panasonic je dal nove modele ven :D .

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

glinik ::

Kot kaže je zdaj Philips no. 1 Čestitam Philips :)

Tukaj je par linkov: Zna kdo italjansko? klik

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Olajuwon ::

glinik:
Zdaj pa hitro se mi opravičit in časti mi pir!!!:D

PS: Carlsberg pivo!! (da ne boš škrtaru)>:D


Valentin:
ja tudi jaz sm opazu, da če ni dobrega signala, pixel plus sploh ne pride do izraza (beri: slika sploh ni nič posebnga) Televizija je pač namenjena kablu ali pa vsaj z dobro anteno na strehi
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

gildo ::

Glinik, ti razumeš italjansko? Če, a bi bil tako prijazen, da bi malo povzel kaj modrega so na tvojih linkih povedali, pa še kdo je to izjavil? Je pa tudi Panasonic že dal ven boljši model, kot je ta, ki je primerjan s tem Philipsom in sicer TX 32 PD 50.

Pozdrav vsem!

glinik ::

Olajuwon, z vsem spoštovanjem se ti opravičujem in prosim za tvojo milost :) :D

Italjansko ne znam, žal. Najbolše bo, da boš šel k Majdiču v Celovec in si tam ogledaš vse modele.

Evo ti link, tudi cene imajo tam zelo dobre: klik

gildo, pokaži malo samoiniciative. Na grobo gledano, je itak vseeno kaj boš nabavil. Philips in Panasonic sta vrhunska proizvajalca TVjev.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

strelko ::

Prejsni teden sem sel v Avstrijo k Majdicu in kupil Philipsa 32PW9509 in se zdej se cudim, kako je lahko tam cca. 100 KSIT cenejsi kot v Big Bangu (aha treba je prinesti izprintano stran z interneta 1.020, EUR, potem pa ti dodajo k ceni se +50,00 EUR, ker je drugace cena v trgovini drazja 1.198,00 EUR - svetujem tudi prevzem pred 16:00 uro ker je prevzem drugje in ne v trgovini - na Philips Slovenija pa so zatrdili, da garancija velja, ce isti model prodajajo tudi v Sloveniji). S samo sliko sem zelo zadovoljen, ceprav se trenutno se "lovim" v nastavitvah. Sam sem v trgovini primerjal tudi Panasonica in Samsunga, pa je potem cena Majdica odtehtala odlocitev.

Stepni Volk ::

perci, glinik - 100 Hz interlaced je še vedno napor za oko... je boljše od 60Hz interlaced... razlika med obema je opazna... vendar cilj ni dosešen.
Za oko nenaporno je 75Hz in višje non-interlaced... oz. "progressive scan" kot temu pravijo pri TV-jih in DVD-jih.
To pomeni 75 polnih sličic na sekundo... in ne le 50 lihih in 50 sodih...
Zato je 100Hz TV nateg... ker mu preprosto lahko rečeš ISDN = It Still Does Nothing :)

In pozor... ponavljam, to velja zgolj za CRT zaslone...

Verjetno 75Hz non interlaced TV-ja ne naredijo, ker stavijo na nove tehnologije zaslonov... ergo = razvoj in promocija se ne bi poplačala.

Zgodovina sprememb…

glinik ::

No tak ali drugače :) . Ampak 100Hz RULA :D . Moje oči so zelo hvaležne tej tehnlogiji :D .

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

CaqKa ::

No tak ali drugače . Ampak 100Hz RULA . Moje oči so zelo hvaležne tej tehnlogiji .



očitno nisi vedel , da bi se tv naj gedal na 4x-5x razdalji diagonale tvja.. da nebi prišlo do poškodbe oči. :)

no jaz sem bolj hvaležen lcdju kot pa 100 Hz...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22637439 (19882) mrheker
»

Nakup TV 4:3 ali 16:9

Oddelek: Kaj kupiti
323804 (2844) Mirč
»

Katero televizijo z diagonalo 82 cm

Oddelek: Kaj kupiti
191663 (1344) glinik
»

Kater TV do 200kSIT?

Oddelek: Kaj kupiti
81565 (1386) Olajuwon
»

TV Sony ali Philips?

Oddelek: Kaj kupiti
282363 (1975) mravljinec

Več podobnih tem