Forum » Pomoč in nasveti » Snemanje na dvd?
Snemanje na dvd?
JanaO ::
Zdravo!
Zanima me kaj je razlika med DVD-R in DVD+R?
Vedno sem pekla na Cd-je navadne ,zdaj sem pa cula da ima dvd dosti vec prostora (4,7 gb ce se ne motim),pa me zanima tudi kak se pece na dvd?Ali lahko tudi z Neromtom?Moram mogoce kaj v nastavitvah spremeniti?In ali je vseeno kakšen pekač imaš?
lp
Jana
Zanima me kaj je razlika med DVD-R in DVD+R?
Vedno sem pekla na Cd-je navadne ,zdaj sem pa cula da ima dvd dosti vec prostora (4,7 gb ce se ne motim),pa me zanima tudi kak se pece na dvd?Ali lahko tudi z Neromtom?Moram mogoce kaj v nastavitvah spremeniti?In ali je vseeno kakšen pekač imaš?
lp
Jana
Cofko Cof ::
Rabiš DVD pekač, z navadim CD pekačem to ne bo šlo. DVD- R in + R pa sta samo dva formata. Maš različne medije za oba formata pa tud vsi pekači ne podpirajo obeh(čeprav večinoma ja).
Ars longa,vita brevis.
iMark ::
Peče se enako kot CD, sam da če uporabljaš Nera za peči izbereš naprimer: naredi nov podatkovni DVD. Nobenh nastavitev nio treba spreminjat. Pečica pa mora bit mikrovalovna. Ja seveda mora pekač podpirat peko DVD-jev.
JanaO ::
AHA...kak pa vem ce podpira dvd?imam pekac ASUS quietrack!hvala za odgovore!kaj pa pol DVD-RW ali DVD+RW isto kot DVD-+R a ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: JanaO ()
iMark ::
Na pekaču ti mora pisat DVD-RW, če podpira peko DVD-jev, vsaj mislem da je tko. DVD-RW ali DVD+RW sta pa spet formata DVD-ja katerega lahko zbrišeš in ponovno zapečeš pa spet zbrišeš... Ni isto ne.
JOKER ::
Če boš kupovala novega oz. novo pečico potem je najbolje, da vzameš tole, ki je v akciji v Comtronu in potpira popolnoma vse !
Jaz sem jo kupil in nimam kaj reči.
PODPIRA :
- Dual Layer (nikoli ne veš, kdaj boš želela na DVD spravit 8.4 GB!)
- Light Scribe (Obrneš medij in nanj narišeš sliko ali vsebino)
.... v glavnem na njem piše MULTI Funkcion je pa znamke LG.
V akciji ko sem kupil Builk varjanto je bil 14.000 sit.
Za takšen pogon izredno nizka cena.
Jaz sem jo kupil in nimam kaj reči.
PODPIRA :
- Dual Layer (nikoli ne veš, kdaj boš želela na DVD spravit 8.4 GB!)
- Light Scribe (Obrneš medij in nanj narišeš sliko ali vsebino)
.... v glavnem na njem piše MULTI Funkcion je pa znamke LG.
V akciji ko sem kupil Builk varjanto je bil 14.000 sit.
Za takšen pogon izredno nizka cena.
Da. Mati ima dva sinova. Eden je pameten, drugi pa naivnež.
Če že, kupi NECa ali Liteona za maksimalno 11k. Premisli, če sploh rabiš lightscribe ali labelflash tehnologojo. Mediji, ki podpirajo ti dve tehnologiji so zaenkrat vsaj kakšnih 100 SIT dražji. Premisli tudi v kateri trgovini kupuješ. Priporočam spletne trgovine Enaa, Mimovrste, Jae... Comtron ne priporočam, ker so cene uber previsoke, servis pa polžji.
Če že, kupi NECa ali Liteona za maksimalno 11k. Premisli, če sploh rabiš lightscribe ali labelflash tehnologojo. Mediji, ki podpirajo ti dve tehnologiji so zaenkrat vsaj kakšnih 100 SIT dražji. Premisli tudi v kateri trgovini kupuješ. Priporočam spletne trgovine Enaa, Mimovrste, Jae... Comtron ne priporočam, ker so cene uber previsoke, servis pa polžji.
Commodore 64
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Wox ()
JOKER ::
Hja Viharnik lepo si se opisal.
Naivneži so predvsem tisti, ki se jim gre za 3000 sit (ena runda v kafiču), tako kot ti.
Pač od vsega začetka prisegam na LG in do danes nisem z nobenim, ponavljam NOBENIM pogonom imel težave.
Nobeden mi v Compu še ni crknil, ampak sem ga menjal predvsem zato, ker ga je povozil čas. Hja .... Light Scribe !? Zakaj pa ne če zadeva to podpira.
Nisem pa napisal LG zato da bi ga hvalil, ampak sem pač napisal kakšne firme je in nič druga. Nisem pa vedel, da se bo našel nekdo, ki se bo tega prijel kot pes ježa.
Zapomni si, da Low Budget zadeve niso nevem kaj.
Plus tega pa nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.
Naivneži so predvsem tisti, ki se jim gre za 3000 sit (ena runda v kafiču), tako kot ti.
Pač od vsega začetka prisegam na LG in do danes nisem z nobenim, ponavljam NOBENIM pogonom imel težave.
Nobeden mi v Compu še ni crknil, ampak sem ga menjal predvsem zato, ker ga je povozil čas. Hja .... Light Scribe !? Zakaj pa ne če zadeva to podpira.
Nisem pa napisal LG zato da bi ga hvalil, ampak sem pač napisal kakšne firme je in nič druga. Nisem pa vedel, da se bo našel nekdo, ki se bo tega prijel kot pes ježa.
Zapomni si, da Low Budget zadeve niso nevem kaj.
Plus tega pa nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.
Nisem mislil nič slabega. 14k za potrošno robo pač ne dam, če jo dobim za 11k. 3k je lepo met ko jih nimaš. O Comtronu pa ne bi zgubljal besed. Lep dan ti želim.
Commodore 64
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 28240 (13999) | GrimReaper |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 28124 (13075) | e-marko |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 103017 (27526) | nuclear |
» | DVD pekačOddelek: Kaj kupiti | 1852 (1322) | prehlajeni |
» | Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9619 (7243) | AtaStrumf |