» »

Težava z poštnino oz. pošto Slovenije

Težava z poštnino oz. pošto Slovenije

rockyx18 ::

Pozdravljeni!

Da ne bluzim preveč bom kar prešel k bistvu.
Pred približno mesecem dni sem na pošto dal paket z odkupnino (cca 21.000sit). Oseba, na katero je bil paket naslovljen je paket sprejela in plačala (po mailu dobil sliko računa in paketa). Denarja pa še zdaj nisem dobil!!! Poklical sem na pošto in je uslužbenka raziskala in ugotovila, da je denar šel na isti naslov kot paket! Torej sem ostal brez denarja in paketa!
Zdaj pa ne vem, ali sem se zmotil jaz pri pisanju naslova ali uslužbenec/ka na pošti. Lahko terjam denar od osebe katera je prevzela paket in nato dobil denar nazaj oz. v primeru napake uslužbenca/ke pošte Slovenije ta denar terja pošta?

Če se kdo spozna na pravo oz. zakon kako je s tem.

P.S.
Sem prebral temo v kateri je zapisano, da bi bilo pošteno, če se denar vrne ampak vsi vemo, da poštenost je stvar posameznika.

AndrejS ::

Poglej na kopijo kam si poslal in kaj napisal. Če je pošta zajebala - pošta odgovarja. Če pa si ti zajebal pa morda ne boš videl denarja

Vikking ::

Si mogoče nakaznico narobe izpolnu?

rockyx18 ::

Sem zdaj pogledal... nakaznico sem narobe izpolnil :( Sem dal njegove podatke za prejem paketa in za prejem odkupnine :( Obstaja kaka pot do tega denarja?

AndrejS ::

Pa res te ne razumem. Kaj ti je težko poklicat prejemnika paketa in se dogovorit z njim. Če nimaš telefonske mu piši na mail. Dosti je odvisno od prejemnikove dobre volje - če ne vse.

OZZY ::

če ti ne vrne denarja potem ga lahko po vsej verjentosti lahko tožiš..je pa tako, da je on dobil denar po največ enem tednu od prejema paketa in te v teh 3 tednih ni kontakrital. najbolj da ga pokličeš in rečeš naj ti nakaže denar. če tega ne bo hotel storiti mu povej, da ga boš prijavil policiji.

Ampak res ne vem kako pošta lahko tako stvar zajebe in ne spregleda če gre paket na isti naslov kot potem odkupnina zanj...že tukaj ne more štimat nekaj.

SAmo je tvoja krivda, da si napačno izpolnil prijavnico in inmaš sedaj sitnosti..:Drugič pa vprašaj uslužbenko če je pravilno izpolnjeno.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OZZY ()

Jan987 ::

Ja to sem tud jest enkrat kupoval preko bolhe in so mi naslednji dan ko sem dobil paket dobil še svoj denar nazaj. Nakar me je naslednji dan klicala delavka pošte s katero sva se dogovorila o načinu vračila tega denarja. Čeprav mi denarja verjetno nebi bilo treba vrniti, saj je pošiljatel tisti nalog izpolnil tako da gre denar k meni!

Jackal ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije ( izkoriščevalci ) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23555814 (6196) starfotr
»

Pošta Slovenije je absolutno predraga (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

647122743 (40770) destroyer2k
»

Sledenje pošiljki - pošta slovenije (status se ne spremeni)

3520795 (12316) kloko
»

Mimovrste in Pošta Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6017496 (9445) opeter
»

bolha prevara

4814106 (11526) Blinder

Več podobnih tem