» »

Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)

Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)

vrtnyka ::



Danes skoraj nobeno kosilo ne mine brez posladka. Se strinjate ?
Ko sama razmišljam od kod imam pravzaprav tako željo po tem sladkem grehu ugotavljam, da imam to razvado se iz otroštva, ko so mi kupili čokolado, da so me potolažili ali pa nagradili ker sem bila pridna. Res je, da je tukaj večina fantov a to ne pomeni da ne marate slaščic ali pa da jih ne znate pripraviti ( če ne vi jih pa vaša mami).
Zato bi rada naslednje, da tisti, ki ste že pripravili kakšno sladico, razno pecivo, kakšne piškote po posebnem receptu, pice po vaši domišljiji, da nam napišete recept, morda priložite še slikco, da se malce pobahate! Skozi prste bom pogledala tudi, če ste kje na netu našli recept in ga preizkusili. Kdo ve, morda bomo drugi poskusili ravno vaš recept, da bi očarali nekoga, ki nam je pri srcu :)

Slaščice, pice, piškoti vse to potrebuje testo zato je normalno, da se postopek začne z mesenjem testa. Namen mesenja je povezati moko, kvas, sol, sladkor in maščobo ter tako dobiti maso. Testo lahko zamesimo na več načinov, najboljši pa je seveda domači način to so roke. Star pregovor pravi : "Ne naredi kruha moka, marveč roka ! "


Sredstva za vzhajanje
Kvas-
V kvasu so glivice kvasovke, ki se ob primerni hrani in ugodni temperaturi razmnožujejo. Kvas je sestavljen iz 70% vode in 30% suhe snovi. Poraba kvasa je od tega na kaksne nacin zamesimo testo, vendar je potrebno upoštevati naslednje.

letni čas - pozimi boste potrebovali več kvasa kot poleti ;
temperatura testa - pri nižji temperaturi testa potrebujete več kvasa,
pri višji manj;
velikost izdelka - manjši izdelki zahtevajo več kvasa, večji manj;
oblika izdelka - okrogli izdelki potrebujejo manj kvasa kot podolgovati;
način oblikovanja - pri tanjšanju testa potrebujete več kvasa;
tip moke - za bele moke potrebujete več kvasa;
količino testa - pri manjši količini testa potrebujete več kvasa kot pri večji;
kakovost kvasa - če je kvas slabše kakovosti, ga potrebujete več kot običajno.

Kvas je potrebno shranjevati v hladilniku ali v temnem in hladnem prostoru..
Če kvas zamrzne ga je potrebno odtajati. Prav tako izgubi pri kakovosti, zato ga
je pri peki treba dodati malce več.

Kako mesimo testo ročno:
Pri ročnem mesenju s roko krožite stalno od spodaj navzgor in tako dvigate moko.
Čas mesenja naj bo čim krajši.

Ko vse to naredimo testo oblikujemo v lep in pravilen kos z gladko površino. Potem testo pokrijemo, ga odložimo v košarico s pomokanim prtom (z zaključkom navzdol), da se ne ohladi in da ne dobi skorje. Počiva naj pri temperaturi 30°C. Najboljše je, da vključite na to temperaturo štedilnik.

[Kaj storiti, da testo med počivanjem ne dobi skorje ?
Na dno pečice postavite posodo z vodo, testo v skledi pa vzhajajte na prvi polički v štedilniku. Po 30 ali 45 minutah testo postavite na pomokano delovno površino, rahlo sploščite, premesite in oblikujte v obliko, kakršno je imelo pred počivanjem.
Vzhajanje poteka v oblikovanih izdelkih. Pri tem delujejo kvasovke, zato testo, ki narašča, povečuje svoj volumen, velikost in višino. V luknjicah se zadržujejo plini, ki vplivajo na vonj in okus kruha.]

Testo po oblikovanju pustimo vzhajati se približno 15 do 20 minut. Nato ga oblikujemo v željeno obliko.
Če ste testo zamesili s prevročo vodo, je vrenje hitrejše; testo postaja staro, se trga, postaja trše in se ne oblikuje lepo.

Rešitev: Testo premesite le 1x.

Pri uporabi prehladne tekočine je testo preveč sveže, lepljivo, mastno, površina se sveti in testo se težko oblikuje.

Rešitev: V tem primeru podaljšajte drugo zorenje, dokler ni testo plastično, se ne lepi in se lahko oblikuje.

Dodatek :
Za posebne vrste kruha upoštevamo v preglednici navedene temperature in čas peke:







Izdelekteža(kg)temp. peke ©cas peke (min)
Pšenicni kruh1220-21035
Zmesni kruh123040
Rženi kruh124045
Mlecni kruh1214-19035--40
Potice1200-18060
Navadno pecivo120018-20


Prednosti in slabosti posameznih modelov in pekačev:
-posode za peko morajo biti izredno čiste, namazane z mastjo ali margarino.
-če jih mažete z oljem, morate model nalahno posipati z moko ali drobtinami, da olje ne steče po stenah.
-če modela ali pekača ne mažemo, se testo prime nanj.
-uporabljajte pločevinaste in lončene modele; v pločevinastih se izdelki ob straneh slabo zapečejo, na površini in dnu pa preveč.
-najlepše se izdelki zapečejo v lončenih modelih, saj imajo ti na spodnji strani izolacijsko plast, zato se na dnu redko ožgejo zato je okus izdelkov izrazitejši kot v ostalih modelih.
-model, ki ima v sredini izboklino (za šarkelj), morate dobro namazati, posebno sredinski del, na katerega se testo najraje prime.
-lončenih modelov ne pomivamo prepogosto, ker vpijajo vlago, ki jo pozneje med pečenjem izločajo, zato jih osušimo in šele nato namažemo.
-izberite ozke modele, v katerih se izdelki lažje in lepše pečejo ter pozneje tudi lepše režejo. Modele z ravnimi stenami boste po pečenju lažje izpraznili.

Izdelke takoj vzemite iz modelov, sicer imajo vlažno, premehko skorjo, sredica pa se rada sesuje.

Prijetno peko in dober tek vam želim :)

Pomagala sem si z : tem
vrtnyka ma resota rada
  • preklicalo razglas: STASI ()

STASI ::

Se spodobi da dodam kak recept. :D

Je en tak bolj lahek recept za muffine, katere včasih spečem.

kozarec borovnic
3 jajca
150 g margerine
150 g sladkorja
vanili sladkor in pecilni prašek
150 g moke
100 g čokolade (meni je všeč če je not Lindt 75% črna čokolada notri)
100 g orehov ali kakih drugih oreščkov

Kako jih pripravimo? Nič lažjega. Stepeš penasto jajca dodaš maslo, sladkor, vanili sladkor. Ko je lepo spenjena mešanica dodaš moko in pecilni sladkor, orehe in čokolado ter borovnice, kar vmešamo z lopatico; v tej fazi ne smemo pretiravati z mešanjem da se ne masa ne sesede ampak vse "bolj na rahlo". "Mišungo" nato damo v namazan muffin pekač ter nato v ogreto pečico(~200°C) za 20-25 minut.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Bob Rock ::

pa da se js dodam en recept

- liter vina
- liter kisle vode
- kozarec
- hladilnik/led

priprava:
ko vzames iz hladilnika sestavine, kamor si jih ze prej dal hladiti, si pripravis kozarec. Odpres steklenico vina (ponavadi belega) in natocis v kozarec priblizno 1/2 do 2/3. Nato vzames mineralno vodo in jo prav tako nalijes v kozarec tako, da napolnis kozarec do vrha. Pomembno je, da nato das sestavine nazaj v hladilnik, v primeru, da nimas namena le-teh v druzbi porabiti v doglednem casu.

:)
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

gzibret ::

Tri ful fajne zadevice (eno sem jedel včeraj :P). Ni glih pecivo, sam je pa vseeno dobro in ful paše za kake fešte, nabaviš grisine in krekerje in pol tunkaš v omakice, seveda ob dobrem vinu in družbi. Ni velik pacanja s tem, hitro narejeno....



TUNIN BIFTEK

1 konzerva tune
1 žlica majoneze
2 žlici zenfa
1 žlica pelatov
2 zdenka sira
2 feferona (pekoča)
1 žlička rdeče paprike v prahu
1 žlička hrena
1/2 čebule
-------------------------------------------

Vse skupaj daš v mikser ali multipraktik in homogeniziraš :D.



SANĐIKI (Tsatziki angl.) - grška nacionalna jed

5 navadnih jogurtov (trdih)
mlada čebula
kumarice (navaden, ne vložene v kisu)
koper (malo)
2 žlici olivnega olja
1 strok česna (ne pretiravat!)
poper po želji
----------------------------------------------------

Jogurt daš v serveto iz blaga in obesiš na pipo, da odteče voda, za nekaj ur (5 recimo je kar prava številka). Kumarice olupiš in odstraniš koščice. Vse, kar ni jogurt, sesekljaš na čim bolj drobne koščke, dodaš "posušen" jogurt in homogeniziraš (premešaš). Paše zraven vsega!



OMAKA S POSUŠENIM PARADIŽNIKOM

posušen paradižnik (se kupi v Mercatorju ali pa ga posušiš sam)
kisla smetana
-----------------------------------------------------

Posušen paradižnik narežeš na čim manjše koščke in zmešaš s kislo smetano. Malo nenavaden okus, vegetarijanci so nori nanj (ker rahlo spominja na okus mesa >:D ). Preverjeno!
Vse je za neki dobr!

sparklyslo ::

Bom še jaz nekaj dodal; tisti, ki ne marate lignje lahko: goto next post

Polnjeni lignji v vinski omaki

Sestavine:

- lignji: lovke in trupi (recimo 1/2 kg ali več za 2 osebi)
- belo vino 2 dcl za omako (in vsaj 1/2 za žejne :)
- olivno olje 1 - 1,5 dcl
- sir
- šunka
- čebula
- začimbe po želji
- nekaj dobre volje


Lignje očistiš, ločiš trupe (kondome:) od lovk. V eni posodi popečeš čebulo (naj bo vsaj ena cela) v olivnem olju (1-1,5 dl).
Ko je čebulica lepo zapražena, dodaš lovke od lignjev, jih še malo popečeš (ne preveč, ker jih drugače preveč
skup potegne, recimo ene 3 minutke), nato pa doliješ 1,5 - 2 dcl belega vina.
Dodaš začimbe po izbiri (priporočam sol,bazilka,origano,poper,...).
Vse to, naj se kuha na majhnem ognju cca 15 - 20 minut.

No, ko se to kuha, pa lepo trupe od lignjev napolniš s sirom in šunko. Zdej, če ste malo vešči kuhanja,
lahko probate s šunko in sirom v šnitah. Položiš sir na šunko (ali obratno), in zarolaš (mini rolada),
ki mora biti ravno prave dolžine in debeline da gre v lignja.
To nato stlačiš v lignja (ta del je predvsem zanimiv :).
Da ne bo ušlo vse skupaj ven uporabi "zobotrebec". Polnjenje je lažje, če si šunko in sir narežeš na kocke,
in nato najprej v lignja porineš sir, nato pa še šunko (da sir ne steče ven) in zapreš z zobotrebcem.
Napolnjene lignje nato zložiš v pekač (ne sme biti čisto plitev), kjer počakajo na omakco.
Ko je omakca (lovke v vinu) pripravljena, to prelijete po lignjih v pekaču in postavite v pečico za 20 minut.
Temperatura naj bo tam okoli 220 °C. Povrhu lahko potrosite še kaj sira ali kaj dugega po želji.

Lignje nato postrežete na krožniku, skupaj z omakco. Zraven lahko jeste kruh, krompir.

Dober tek :P

DaMachk ::

Marsikdo se strinja, da ni lažje jedi, ki se naredi, kakor pica...
No... naj bo tako, sam sem preizkusil dve svoji zamisli, ki sta me dobesedno prevzeli :)
Glede testa... izbira je za vsakega posameznika...
1. Pica Tuna
--------------------------
potrenujemo (za en pladenj pice (3 srednje lačne ljudi):
- 1 konzervo tunine (navadno tunino, pač..)
- 1 čebulo
- kos sira (poljuben)
- sol
- origano
- rožmarin
- pelate/ketchup

Testo pač razvaljamo, da je razporejeno v poljubni obliki, poljubne debeline. Nanj nanesemo malo (ampak res malo!) ketchupa ali pelatov ter na tanko razmažemo po celem testu. Dodamo malo origana (ne tako da je vse zeleno :P ), nato pa na namaz naribamo nekaj sira. Predlagam toliko, da se vse dodobro prekrije. Nato odpremo konzervo tune, odcedimo večino olja ter z vilico "premešamo" tunino v konzervi, da ne nastajajo bunkice... Tunino čim bolj enakomerno razporedimo po siru, tako da je kolikor toliko primerno razporejeno. Na deski narežemo čebulo, ponavadi kar obročke, er jo razporedimo po tunini. Sedaj še vse skupaj malo posolimo in posujemo z rožmarinom.
Spečemo, dokler ni testo pečeno in serviramo na krožnikum po želji lahko dodamo še malo pekoče, mlete paprike.( Če je komu všeč drugače, lahko tudi na kartonasti škatli...) Omenil sem, da namažemo le malo ketchupa. To zato, ker naj bi bil okus večinoma slankast, z rahlim priokosum po ketchupu, nočemo pa da je ketchup vsiljiv s svojim sladko-kislim okusom.


2. Hawaii mix pica
------------------------------
Potrebujemo:
- 2 normalno velika puranja zrezka
- četrtino pločevinke ananasa (v koščkih, MANJ SLADKEGA!)
- pol lončka (malega!) kisle smetane
- precej sira
- ketchup
- origano
- sol
-poper

Prvo puranja zrezka očistimo in narežemo na kocke/trakce ter ju na ponvi, "ovlaženi" z oljem rahlo popečemo ter posolimo. Tačas razvlečemo testo ter nanj namažemo tanko plast ketchupa (ali pelatov) ter pooriganamo. Zrezke odstavimo z ognja ter naribamo sir na premazano testo (veliko sira, najbolje :) ) nato polovico lončka kisle smetane na tanko nanesite po večini picine površine. Pazite, da ne bodo nastali kupčki, ki znajo biti preveč smetanastega okusa. Nato posolite ter razporedite meso po pici. Popoprajte vse skupaj ter naložite gor še kocke (ali obročke) ananasa, tako da bo čim bolj razporejeno :) Po okusu dodamo še koruzo ter damo v pečico, dokler ni testo zapečeno.
Po želji solimo ali sladkamo, da bolj tekne :P
No signiature, as you see..

gzibret ::

Teranov liker - glih zdejle ga pijem, narejen po tem receptu. 8-)


1 liter terana (refoška)
40 dag sladkorja
2 dcl ruma
limonin ali pomarančni sok, bolje pomarančni

Teran segreješ skoraj do vretja, daš noter sladkor, mešaš in odstaviš. Počakaš, da se malo ohladi (recimo na 50 st. C) in noter dodaš še pomarančni sok in rum. Premešaš.
Vse je za neki dobr!

christooss ::

Tale jed izgleda komplicirana za naredit. Ampak v bistvu ni. Vržeš not spečeš posuješ s sirom in šeenkrat spečeš :)
Puranovi zrezki v smetanovi omaki.
Potrebščine:

-puranovi zrezki. Približno 2-4 manjše na osebo. Pri mesarju rečete za cca en zrezek na osebo. Ker mesarji res velike odrežejo. Potem pa jih samo narežete na čimbolj na tanko cca pol centimera. Tolk da zgleda normalno.
sladko smetano Jst vzamem eno do dve . Spet odvisno če je več oseb potem kr dve ali tri. (mislm da je 2,5 dl)
kislo smetano - polovično porcijo glede na sladko smetano. 2.5 dl = 0.5 lončka kisle smetane. Ni problema če daste celo kislo smetano
vino - belo. Katero koli
sir - Jst dam kr edamca
olje
sol

Priprava

Zrezke iz obeh strani posolite

V ponev vlijete olje. Tako da bodo zrezki rahlo plavajo. Ni problema če se dotikajo dna. Segrejete in nato v vroče olje vržete zrezke. Pečete dokler se ne skrije vsa pink barva v zrezkih. Boljše je če pustite da rahlo zarjavijo. Bo omaka potem boljšega okusa. Ne preveč :) Zrezke nato zložite v pekač. Najboljpi izdelek boste dobili če se vsak od zrezkov dotika dna. Rajš mal bolj na široko zložite. NE polagajte zrezkov enega na drugega.

V ponev v kateri je olje nato stresite sladko in kislo smetano. Zavrite zmes. Bodite pozorni da postrgate vse "zažgane" delčke od prej ko ste pekli zrezke. Je omaka pol extra super :). Vmes dodajte še česen po potrebi solite. Ko zmes zavre dodajte vino. Ponovno zavrite. Da alkohol izhlapi. Po drugem vretju zlijte zmes čez zrezkev pekaču najboljše bo če bo vsa smetanina zmes prekrila zrezke vendar ni panike če se to ne bo zgodilo. Boste za naslednjič vedeli da je treba več sladke smetane kupit. Lahko pa še malo sladke smetane prelijete med zrezke.

Nato posujete s sirom. Ne varčujte pri siru :) Dajte v pečico na 200 stopinj in počakajte dokler sir ne zarjavi. Vam bo pa vonj povedal kdaj je pečeno.

Priloga
Zraven zelo pašejo njoki. Če imate opcijo sirovi štrukli. Jst se izogibam krompirja, ki ni predelan - njoki :)

Uporaba kasneje

Ful je tale stvarca fina tudi pogreta. Če vam npr ostane od večerje/kosila si preprosto zmečite vse v eno posodo. Dodajte malce sladke smetane. Pazite da ne boste zažgali sira. Ko si daste na krožnik pa še mal posujte s sirom.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Zgodovina sprememb…

vrtnyka ::

My turn !

Sestavine :
Piscanji file (1)
Cebula (1) - jaz jo narezem polovico
Olje
Moka
Voda
Vegeta
Petersilj
Rdeca paprika ( po zelji)

Recept: sesekljas cebulo na drobne koscke in jo poprazis ravno toliko, da ni crna :) Potem sesekljani cebuli dodas na koscke sesekljano meso in prazis meso toliko casa, dokler ne rata belo. Potem posujes cez meso 2 slici moke in prelijes z vodo. Nato dodas se vegeto in petersilj za okus.

Okusno je !
Pa dober tek ;)
vrtnyka ma resota rada

gzibret ::

Pizza:

Ne bom podajal recepta, ker je v tejle temi že vse lepo razloženo, vključno s slikovnim gradivom, pa se mi zdi kar primerno tudi tukajle prilimati link:

Peka pizze
Vse je za neki dobr!

Roadkill ::

Sorry za offtopic, sam tale reklama "mmmmmmmmm, Pita." me je spomnla na:
mmmmmmmmm pie!
:D
Ü

sonya ::

SREDOZEMSKA SOLATA

Za 4 porcije potrebujemo:

300 g kuhanih testenin,
100 g črnih oliv,
skodelico kuhanega fižola,
100 g samostanskega sira,
30 ml olivnega olja,
poper, sol, malo origana.
Z oliv odstranimo koščice in jih narežemo, sir narežemo na kockice, zmešamo s testeninami in fižolom, začinimo in prelijemo z olivnim oljem. Solato postrežemo kot glavno jed za večerjo.

Porcija vsebuje:

1357 kJ (323 kkal),
28 g ogIjikovih hidratov,
4,7 g prehranskih vlaknin,
13 g beljakovin,
21,8 g maščob, od tega 6,5 g nasičenih maščobnih kislin in
34 mg holesterola.


slike še ne znam nalepit, bom drugič probala dat gor kakšno

gzibret ::

Recept za Grško solato na način gzibret:

1) narezan paradižnik
2) narezane olupljene sveže kumarice z odstranjenimi peščami (obvezno!)
3) olive, lahko narezane ali cele, obvezno pa brez koščic, predno jih damo v solato, jih splahnemo
4) na kocke narezan feta sir v slanici, obvezno on tadrag grški v plastični banjici, modrobela etiketa z ovco in grško zastavo (Fetaki iz tetrapaka je u ku***)
5) sesekljane kapre
6) olivno olje (ne šparat)
7) sol po okusu
8) origano (ne šparat)
9) kis (tega je treba ful šparat, čisto malo je že preveč)
10) tabasco (po želji)


Vse skupaj se nareže na kockice in zmeša. Fajn je, da preden daste notri olje, odlijete vodo od paradižnika in kumaric. Sol in olje daste istočasno, premešate in šele potem kis.

V pravi grški solati je še čebula, samo jaz dam raje tabasco.

Čas priprave: 30 minut.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

gzibret ::

Pa še en recept, tole bom verjetno danes jedel, ful dobra stvarca:

1) narezana piščančja prsa
2) margarina
3) narezane kumarice
4) muškatni orešček
5) vegeta
6) riž

Piščančjo filo pripravite tako, da na maslu ali margarini dušite piščanca (mali ogenj, pokrito), recimo 10-15 minut. Če zmanjka tekočine, dodajte še masla oz. margarine, ali pa malo zalijte z vodo, da se vsa stvar ne zažge. Pol dodajte na kocke narezane kumarice, vegeto in muškatni orešček (nariban seveda :D ). Malo še popražite in dodajte kislo smetano, da nastane takšna poltekoča zmes.

Postrezite z rižem ali pa nadev uporabite za kanelone ali pa kako drugače.

Čas priprave piščančjega nadeva: 20 minut.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

jackorsen88 ::

ŠTAJERSKI CUBA-LIBRE

SESTAVINE:
1000 roža (1 liter)
Cockta (1,5 litra)
3 - 4 limone
zdrobljen led


PRIPRAVA:
Vse naštete sestavine zmešamo. Količina vsake sestavine je po okusu!
Priporočam pa, da ne varčujete z ledom in limono!

Pa veliko užitka;)

Majmune ::

Mljask!

Tukaj pa še recept za Super Peppers( proti zgagi) :

1dcl kisa
5g belega popra
1cajno žlicko sladkorja
ter čajno žlicko citronke
vse skupaj dobro premesaj in si postrezi ohlajeno.


Naj dobi ta topick kr uradno nadtemo "RECEPTI" in ne "sedem umetnosti".
Več podpisov več upanja!
Lp

sidd ::

Pire:

ulupljeni krompir skuhamo v rahlo slani vodi. Odlijemo. Nato dodamo žlico malsa ali margarine, kislo smetano, lahko tudi navadno smetano, alhko oboje. Mogoče še dodamo malce mleka. Za poseben okus se lahko doda tud malce kuhanih bučk! Nato vse, kot je že nekdo omenil>:D , homogeniziramo, in postrezemo še toplo.
V bistvu pa je 1000 načinov kako izboljšati pire, mljask!

btw.: zelo dobra tema! odlična ideja! Hrana je zakon! Gremo jest :D
no idea for signature
signed
I

čoko ::

BRONX
suhi gin 3,0 cl
rdeči vermut 1,2 cl
suhi vermut 1,2 cl
pomarančni sok 1,2 cl
(mešamo v shakerju)

Kaličopko ::

pet jajc (od Mercatorja):D
žlica olja
sol
teflonska ponev
kuholnica
šalica
štedilnik
eliktrika/plin

segrejemo ponev, notri nalijemo olje, ubijemo jajca v šalico, pomešamo in solimo, stresemo v ponev in mešamo s kuhovnico dokler se ne strdi:D

Zgodovina sprememb…

DimmniBurek ::

Ekola, lihkar smo pojeli...
Mislim da recept ne rabte;)


edit - odstranil nedelujočo sliko.
There Is No Stronger Drug Than Reality

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

roli ::

Da malo obudim to staro temo.Tukaj sta dve stvari, ki jih sam sem ter tja pripravim.Nikakor ne sspadajo pod zdravo hrano ampak jih lahko pripravite hitro kar je zelo dobro, če ste prekleto lačni.Prvi je za ljubitelje sira, drugi pa za ljubitelje testenin.

-----------------------------------------------------

Sirova palačinka (v resnici kaj dosti skupnega z palačinki nima) (čas priprave - približno 15 minut)

Potrebujemo:
- Sir (skoraj vse vrste (razen tisti mehki in plesnivi), najbolje kak edamec ali karkoli podobnega, tisti z velikimi luknjami ni pretirano dober)
- Ketchup (ne pikantni) (to je obvezno)
- Teflonsko posodo (obvezno, ker drugače bo problem)

Priprava:
Torej vzamemo ponev ali teflonsko posodo (priporočam ponev) in vanjo narežemo sir.Naj ga bo toliko, da prekrije celotno dno posode in naj ne bo čisto tanek vendar tudi ne predebel (okoli 4mm).Polijemo ga z ketchupom (to je čisto po okusu - preveč ni tako dobro vendar ne sme biti premalo).Sedaj ponev damo na plin/elektriko in jo grejemo.Ko se začn sir topiti vzamemo v roke vilice ali nekaj za mešat in vse skupaj zmešamo v eno kepico ter pustimo, da se počasi razvleče po posodi, seveda vmes malo potegnemo, da se čimhitreje razvleče.Ko je stvar lepo razvlečena pa pojemo. Seveda je najbolje, da jemo kar v ponvi (hitra priprava - se spomnite) vendar lahko počakate ali storite karkoli, da jo spravite ven iz pone (to je razlog zakaj se je v ponvi). Poleg priporočam kake pečene hrenovke ali na ponvi popečene kose šunke in kruh (ne nujno ampak, če ste požrešni vam ga priporočam)

------------------------------------------------

Testenisnska zmešaica (približni čas priprave - 30 minut)

Potrebujemo:
- Okoli 120g testenin (za eno osebo)
- origano
- sol
- olje
- šunko/rio mare za pripravo testenin..... (neobvezno)
- sir (neobvezno)
- ketchup (neobvezno)
- krušne drobtine

Priprava:
Tukaj gre za neko zmešanico, ki je nekaterim všeč nekaterim pa zanič.Vse sestavine se dodaja po okusu, kaj imate radi in kaj ne ter kaj imate v omari in kaj ne. Najbolje je, ko je v posodi vse, vendar bo nekaterim zanič, če je preveč stvari not. Torej najprej skuhamo makarone/špagete in jih ocedimo.To najbrž znate.Vzamete neko večjo posodo in vannjo nalijete nekaj olja (odvisno od količine krušnih drobtin, ki jih boste uporabili). Dodajte drobtine in mešajte, da dobite lepo bolj suhe (vendar ne presuhe - ne smejo pa plavati v olju) drobtine.Nekaj časa jih pražite in pazite, da jih ne zažgete.Sedaj pa dodajajte izbirne sestavine.Priporočam šunko, ketchup in sir vendar ni nujno, da dodate vse.Sedaj to zmešajte, da dobite neko čudno mešanico.Dodajte še testenine in vse skupaj premešajte.Dodajte še origano (jaz imam rad ogromne količine) ter ponovno premešajte.Sedaj pa to naložite v krožnik in požrite ter se nažrite. Iz tega ponavadi rata ogromen pisker tako, da, če ne jeste veliko zmanjšajte količino testenin.

Tukaj se gre za čisto eksperimentiranje, da dobite pravi uokus, ki vam je všeč.

---------------------------------------------------

Torej upam, da ste postali požrešni! Ker gre za hitro pripravo in, če pripravljate samo zase je to prava stvar. sam imam raje moje zmešane testenine ampak tudi sirova palačinka ni slaba.Vsi recepti pa so plod moje domišljije, ko nisem vedel kaj jesti. Na koncu sem ugotovil, da je vse skupaj zelo dobro.Če ste poizkusili kak recept od teh pa hočem vedeti kako se vam je zdelo!!!
http://www.r00li.com

FlyMaChInE ::

čokoladni kuksi

kopirano z interneta in narejeno v 20min

maslo + cela čokolada
2 jajci
1 skodelica sladkorja
2 skodelici moke
1 in 1/2 skodelice mleka
2 žlički pecilnega praška
1/2 žličke soli
vanilijev sladkor

v posodo ubiješ jajci, dodaš sladkor + kak vanilijev za okus, moko, pecilni, mleko in ščepec soli in zmešaš, potem v posebni posodi na štedilniku zmešaš čokolado in maslo da se stopi skupaj, da je tako kot za prelivanje in uliješ v prvo zmes.

po okusu lohk dodaš suhe stvari >:D (sadje, orehe, lešnike ali kar ti je ql)

pol ulijemo v pekač za mufine, a pa še bolš v papirčke... pečem na 200 ene 10-15min, pač odvisn od velikosti, najlažje je kr zobotrebec zapičit v enga pa če se potegne zrm še tekoča masa pol še niso ql =)

slikc pa na žalost nimam :S
www.slo-mod.com

St@jler ::

Makaronova solata

Lahka solata, ki pa je hkrati tudi nasitna :)

Sestavine:

cca. 100g makaronov (lahko tudi vretena)
2-3 paradižniki
1 paprika
olive (po možnosti brez kosti)
sir
zelena solata
radič
1 čebula
preliv za solato (domać ali kupljen)


Makarone skuhamo, odcedimo in ohladimo. Medtem v solatno skledo narežemo paradižnik in papriko, na poljubno veliko koščke (kolikor imamo velika usta :D), sir narežemo na kocke cca 1cm, otrebimo solato, nasesekljamo čebulo. Olive lahko dodamo cele, ali pa jih tudi narežemo.
Na koncu dodamo v skledo še makarone in prelijemo s prelivom.
Če preliv delamo doma, ga naredimo iz nekaj žlic majoneze in kečapa (razmerje majoneza:kečap je nekje 4:1) in dodamo malo smetane, ter malo kisa.
Solimo in popramo po želji!

Zadeva je fina, ker je pripravljena v 10 minutkah in okusna :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Loža
1341243848 (3697) alekskac
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742150550 (1479) mailer
»

Kaj vse znate skuhati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5410629 (9216) STASI
»

PIZZA - recept oz. če ni skrivnost, kako jo pripravite? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5421133 (19364) krneki0001
»

znate kuhat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
564495 (3641) Yohan del Sud

Več podobnih tem