Forum » Loža » Kaj vse znate skuhati?
Kaj vse znate skuhati?
STASI ::
Kaj naj rečem, ne gre mi neka molekularna kuhinja, saj se mi ne zdi dat ne vem koliko denarja za vse pripomočke in dodatke. Klasična kuharija ni problem. Predvsem pa všeč mi je kuhanje indijske, tajske, japonske hrane. Kuham pa itak tisto, kar jemo doma. Je pa zdele zanimivo, ker je potrebno poleg hrane za 3 pripravljati posebej še za najmlajšo hči.
Glavno je da imam vedno ostre nože. Letos sem si doma omislil okenski vrtiček za zelišča in tudi kalilnik. Kalčki ful popestrijo hrano. Na morju sem tudi si nabral cca 2 kg solnega cveta, pa origano, rožmarin, lovor, sivko. TKo da je na lagerju kar nekaj domačega. Drugače je pa pri hrani predvsem trial and error. Enkrat nekaj zafrkneš, potem naslednjič to popraviš.
Edin kar res ne gre je neka prezentacija hrane, k gledaš razne tv showe se kar zasekiraš kako njih hrana dobro zgleda. Imam pa v planu narediti si en Yakitori žar za doma.
Uporabljam posodo, kjer zadostuje žlica olja in se prav lepo speče. ALternativa je tudi peka v pečici.
Glavno je da imam vedno ostre nože. Letos sem si doma omislil okenski vrtiček za zelišča in tudi kalilnik. Kalčki ful popestrijo hrano. Na morju sem tudi si nabral cca 2 kg solnega cveta, pa origano, rožmarin, lovor, sivko. TKo da je na lagerju kar nekaj domačega. Drugače je pa pri hrani predvsem trial and error. Enkrat nekaj zafrkneš, potem naslednjič to popraviš.
Edin kar res ne gre je neka prezentacija hrane, k gledaš razne tv showe se kar zasekiraš kako njih hrana dobro zgleda. Imam pa v planu narediti si en Yakitori žar za doma.
Pašto in čaj
Vi ki cvrete meso kako narediste da vas ne špirca po roki? Sm sprobal enkrat in me je fajn špricalo pa sm se odloču da nej raje mama kuha težje stvari.
Uporabljam posodo, kjer zadostuje žlica olja in se prav lepo speče. ALternativa je tudi peka v pečici.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: STASI ()
RejZoR ::
Izgled je za fancy restavracije, kar večina ljudi doma (naj)bolj ceni je okus. Sej ni nič narobe če dobro izgleda ampak ne bo pa nikogar konc. V restavraciji pa pač moraš ponudit še pašo za oči, če ne drugega, da bo premamilo še koga pri sosednji mizi, ki sicer ni naročil tega in se bo mogoče še kdaj vrnil probat tisto zadevo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
STASI ::
Sem malce gledal ena varianta je tole. Generalno je zadeva podobna našemu ražnjiču. Je nadgradnja z lokalnimi zadevami kot so sojina omaka, sake, sezamovo olje, ingver in še kaj. Z razliko z nami pa poleg belega mesa Japonci uporabljajo tudi drobnovino.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18891 (16595) | Unknown_001 |
» | Kaj je za kosiloOddelek: Loža | 9309 (6453) | m0LN4r |
» | Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22435 (20784) | ales85 |
» | znate kuhat? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4394 (3540) | Yohan del Sud |