» »

znate kuhat?

znate kuhat?

«
1
2

dela ::

dajte povedat če znate kuhat. Ful dobrodošle bi ble kake zgodbice ko ste zažgali kuhinjo ali komu skuhali nekaj po čem je ta nato bruhal/a, da se malo nasmejimo :D

Sergio ::

moja sestra dala topit vosek, sla v dnevno gledat teve, pozabla na vosek, vosek se je zazgal, ona pa nanj zlila liter vode. hvalabogu njej ni bilo nic, je pa s curkom ognja zazgala strop ter zavese na drugi strani.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Caboose ::

gledaš jackass? Tam je bilo zelo nadzorno prikazano kako se skuha omleta. >:D

Torej kaj znam kuhati? župo, župo iz vrečke, mah vse iz vrečke :D , jajce(kurje), kavo, čaj, zrezke, chewapicice, klobasicice 8-) , kuro, ipd...

Neznam pa: bolj zakomlicirane jedi, kot je npr. sarma in takše stvarce. :8)
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

dela ::

haha ja sem vido kak se omleta dela... pred eno uro sn si neke gobe cmaro. Še malo manjka pa si bom tako omleto sam naredo 8-O
Sergio: to je moglo spektakularno zgledat :D
si vido v živo al ti je samo pravla?

jRk0 ::

Jaz znam spect zlo veliko, drugace pa znam naret tudi torto - sadno, ker mam to pac najraje:), pa zemljice, kruh...samo sem malo pozabo, ker zaj ze dolgo nisem. Pa sirove strucke sem delo pa vse:) zanimivo je, da sem v tistem casu ko sem vsak dan nekaj pekel shujsal, drugi pa so se samo redili:D

glede zgodbic:)

moj bivsi sosolec je ze 2x (al 3x, nisem siguren) zazgal kuhno, ker je kar pozabo, da je olje gor pusto:)
You fuck up once, you loose two teeth.

sketch ::

Eh, jaz sem pa mejcken gurmana... ne sicer zadosti, da bi bil neki jaki kuhar, ampak zadosti da si kdaj kuham samo zase (puran v smetanovi omaki, brancin na soli s krompirjem in kislo smetano, kakšna enostavna sladica, tunina solata... itd).

Zgodbice?

Sestra si je dala gret kosilo in se šla problečt. Ob povratku v kuhinjo 25 min kasneje so nam že sosedje vračali nazaj dimne signale (zavese so še po dveh pranjih smrdele po dimu).

lp
s.
Adapt and overcome.

bf4ed ::

Ma moja sestra hodi v kuharsko šolo pa tam jih učijo samo sranje, boljše jaz skuham, skuham pa vse kar jem pa še tisto kar ne.Vedno ji govorim naj kuha tak kak se kuha po domače na pa tisto sranje kaj se fčijo.:D

Ziga Dolhar ::

Moje ime je Žiga, sem ekonomist, znam narezat kruh pa gor namazat maslo. Ravnokar se izpopolnjujem v mazanju marmelade, odpiranje kozarca z marmelado pa sem že skoraj osvojil!!!

Brane2 ::

Meni manjka potrpljenja za te stvari. Največja stvar, ki se je spomnim, je "pohani kostanj" (FOLKS DON'T TRY THIS AT HOME !).

Enkrat sem si pač ob poltreh zjutraj zaželel prigriznit kaj zanimivega. Našu sem posodo z oljem za pomfri a krompirja od nikoder. Ker sem na vsak način hotel nekaj pečenega in ker sem vidu na mizi vrečko s par kg kostanja, se mi je ideja zazdela dobra.

Nekje v glavi se mi je sicer prižgala opozorilna LEDica, da tovrstno eksperimentiranje ni dobrodošlo ob tem času, a nekako ideja o pohanem kostanju se mi je zazdela zanimiva (enakomerno, lepo pečen z vseh strani itd...).

Kostanj sem seveda zarezal, preden sem ga dal v vroče olje. Prvih 10 minut po tem so se stvari razvijale dokaj ugodno. Zanimiv vonj je začel polniti kuhinjo, nato pa BAAAM !- je nekaj usekalo, kot bi nekdo sprožil pištolo. Nekaj sekund zatem je tudi druga stran vrnila ogenj in začelo se je noro streljanje. Vsak strel je dvignil curek vročega olja in oljne megle, ki bi zlahka zalil strop, če ga pred tem ne bi ustavila kuhinjska napa, zato pa so stranski curki pridno zalivali vse ostalo- stene, pohištvo itd.
Med streljanjem sem se uspel splaziti do štedilnika in izklopiti plin (na kolenih) a nisem si upal stvari pokriti s pokrovom, ki ga je pvi strel odpihnil z lonca.

U glavnem, streljanje se je nadaljevalo še kar nekaj časa, preden je folku zmanjkalo moči.

Srečo sem imel, da nikogar ni blo doma, ni mi pa čisto jasno, zakaj noben od sosedov ni poklical policije.

Vse do jutra sem pucal oljni film z vsega v kuhinji, ko sem šel spat in prestavil preostanek akcije za naslednji dan. Med dolgim seznamom žrtev kostanjeve vojne je bil tudi zračni filter v kuhinjski napi. Vroče olje ga je požrlo. Ostalo sem bolj ali manj spucal, a še nekaj časa za tem sem našel v kakem pozabljenem kotičku zaprašene in čudno mastne stvari...

Aja, in kakšen okus ima pohani kostanj ? Je blo vredno ?

Ne. Stvar ima ogaben okus, katerega mentalna slika je podobna ostareli, debeli blond nosečnici na tečaju aerobike. Nekaj kar je bilo včasih definitivno zanimivo, a staro in prepojeno s tono pokvarjene maščobe.

Ne vem sicer a ima to kaj z dogodki u svetu, a kostanj je bil definitivno obrezan, preden sem ga vrgu u vroče olje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Sergio ::

Falcon3y3: nism vidu, je pa ostala ena tala lepa špura po celem stropu, da si si lahko zamišljal to holivudsko sceno. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

jRk0 ::

Brane2: :D

btw, ampak ne pomeni pohano da lepo das v jajce pa moko pa drobtine pa potem speces?

Pa a se nisi nikol kostanjev kje peko, al kak ti je prislo na pamet, da bi jih dal prect v kuhni, pa sploh da jih ne bi pokril?:) pa se v olje? :) ojojoj
You fuck up once, you loose two teeth.

Brane2 ::


btw, ampak ne pomeni pohano da lepo das v jajce pa moko pa drobtine pa potem speces?


Najbrz, ja. Saj pravim, da sem antitalent za kuhanje. SPloh pa, zakaj so imena važna ?
Tud ko grem u Jurmana, zahtevam žrtje kot ga ma un tip na mizi, velik pir pa solato kot je pri uni tam...


Pa a se nisi nikol kostanjev kje peko, al kak ti je prislo na pamet, da bi jih dal prect v kuhni, pa sploh da jih ne bi pokril?:) pa se v olje? :) ojojoj


Kostanj se da čisto lepo speč v kuhinji. Daš ga pač v lonec, pokriješ in na majhenm ognju počasi mešaš.
A meni se je zdelo, da bi olje bistveno pospešu stvari pa tudi lepše zapeku kostanj.

Koneckoncev se je oboje zgodilo, a ZELO nad pričakovanji.

alf__ ::

nekaj let nazaj ko sem bil se mali sem mislil da znam kuhati puding....in ker sem ga kot poprej skuhal ze miljonkrat...sam vedno celga pojedu...nism vec bral navodil.
Tako sem pametno vzel liter mleka in eno vrecko pudinga.
Seveda nisem pogledal da je treba na eno vrecko dat sam pol litra mleka....seveda sem pridno kuhal in kuhal in kuhal in kuhal in kuhal.....na koncu prezgal dve posodi ker sem vmes prelil v drugo (mislil sem da je kaj narobe s prvo posodo) nakar se mi ni vec jedel puding ker je predolg trajal in sem vmes ze pojedu ribe s konzerve.

Od takrat ce sem lacen raje jem ribe kot puding....
:D

Balandeque ::

Enkrat pred sto leti sem pred poukom bolni mami nakuhal polno termovko slanega čaja...
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Gandalfar ::

Sergio: to z voskom sva z sosolcem probavala v malo bolj kontroliranih okoliscinah. Rezultat? Zlica vode na vreli vosek ti da priblizno meter do dva visok plamen.

Ampak en liter .. omg..

Izak ::

Sergio: to z voskom sva z sosolcem probavala v malo bolj kontroliranih okoliscinah. Rezultat? Zlica vode na vreli vosek ti da priblizno meter do dva visok plamen.


Prav to se je zgodilo meni. :D
Bil sm tudi malo opecen... :P

Gunny ::


Piromani!!!!
LOL
si boste še bajte skurli z računalnikom vret:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gunny ()

SkIDiver ::

Jz sm pa končal gostinsko šolo tko da znam kuhat. Sem bil pa priča nezgodi v šolski kuhinji:D Sošolka je hotla flambirat banano pa je zraven dala še malo začimbe iz glave (beri lase). So gasil ko hudič:D

Kaboom ::

uf uf, to z voskom morem enkrat sprobat >:D

drugače pa kuham pečem kaj se vam zahoče... za trebušne bolečine nikdar ne odgovarjam...

standardne fore: dam vodo na ogenj za kake testenine, juho - ker me recimo mati pokliče in reče da pride za 20min, ko pride domov pa sedim za računalnikom, pride v mojo sobo me grdo gleda... pol se pa spomnim na vodo... :\
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

darh ::

Jest pa zdjlele pico delam... ravno kvas ushaja...

naj vam še izdam kaka je moja prfektna pica:
Ne ravno tanko testo, tudi predebelo ni dobro, srednje pač, za kak prst - mezinec debelo, zelo hrustljav 1-2 cm širok rob, nato pelati, na pelate sir - kake 3/4 vsega sira, nato na ne premajhne kose raztrgana šunka in ostal sir raztrešen po njej. Po vrhu je priporočljiva še kuruza. Brez origana in gob se ve..

Pa dobr tek...
Excuses are useless! Results are priceless!

TESKAn ::

Jst kuham kar dost. Predvsem v Lj, med študijem. Resda večinoma le pašto (:D) , ma kdaj se znajde na jedilniku tudi kaka pica, knedlni, pa še kaj bi se našlo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

dela ::

Uh, ja pica.
Jas si jo tut tu pa tam sam naredim samo testo pa kupim, ker drugač morem pol 3 ure kuhno pucat... drugač pa mi je z domačim testom boljša. Obložim pa si jo prav profesionalno.Najprej naredim omako: malo popražim česen na olju, vlijem not kilo kečapa, pa dam malo origana. Medtem ko se malo kuha da se okusi lepo prekrižajo pa pol ure ribam izredno mehki edamec (iz neke kmetije v škofji loki- toplo priporočam). pol vse skup vržem na pico pa je taka da se vse dol cedi...njam! Na vsako pico povprečno uničim eno ponev ko delam omako :D
P.S. šunko ponavadi pozabim vzet iz skrinje zato dam na pico kr zmržjeno (je pica bolj sočna ko se led stopi ;) )

Maria ::

Znam, zadost.;)

Tomi ::

Jaz sem se tudi v Ljubljani "silom prilike" naučil kuhati. Sicer je tako pri večini na jedilniku nekaj iz testenin, samo vedno naredim kakšno dobro omako, pa mojster za pohaj sir sem tudi.
Pa grahovo juho znam narediti odlično:D
metrodusa.blogspot.com

jRk0 ::

Evo vam moj recept za pico z glave seveda, za dve rajngli;)

pol kile gladke moke (bol mehko testo, meni je bolsje tak)
v en kot ratdrobim 1 kvas (kocko), na drugi konec posode soli po instinktu, pa zraven ene 2-3 zlice olivnega olja. Pa ene 3 deci mlacne vode...lepo zamesis testo, das malo vzhajat.

razdelis na pol, das v vsako posodo, lepo raztegnes, da ni predebelo, pa ne pretanko, pol lepo pelate gor, šunico, sir (kar kose lahko, da je vse pokrito) pa pol fajn šampijonov gor, pa origana kar nekaj (meni dober origano:)), pol pa se nekaj oliv, na koncu pa gor polijes se nekaj olivnega olja, da da tisti primorski okus. Olivno olje je zdravo seveda...ne redi pa to...

pol pa lepo na nekje 200°C pecem ene 1-13 minut, ker mi je bolsje tako mehko testo, pol pa ham ham in pice ni vec:D
You fuck up once, you loose two teeth.

Ziga Dolhar ::

Tomi: lahko pridem k teb žvet? :]

sketch ::

Okej, tole je pa za vse studente, ki si radi pripravimo kosilo v 10min in ni (prevec) komplicirano.

Za 1 zdravo osebo rabite:
1 zeleno papriko
veliko konzervo tune
eno kislo smetano (2dl)
konzervo koruze
črne olive
pol paradižnika
15dag testenin (najboljši so kratki, debeli rezanci).

Tuno odcediš, daš v posodo, dodaš pol kisle smetane, z vilico pretlačiš, da dobiš enakomerno mešanico.
Narežeš na kockice papriko, paradižnik, olive nasekljaš in skupaj s koruzo streseš v posodo.
Dodaš kanček mleka in kislo smetano, mešaš dokler ne dobiš goste, a tekoče mase.

Preliješ preko skuhanih testenin in - voila.

lp
s.
Adapt and overcome.

dela ::

še malo pa bomo spisali novo slovensko kuharico :D

Gunny ::

Z naslovom (Slo-Techov kulinarični kotiček).:D

JurijTurnsek ::

jst sm hteu stopit gumi medvedke v neki večjega gumjastega

pa v trgovini nism našo tistih k sm jih thel met, pa sm vzel ene druge (napaka!)
doma sm zadevco začeu topi in blo je prou noro za videt -- tk je blo ko lava.
ko se je zadeva posušila ni bla gumjasta temveč karamelasta!! in to pomeni sicer res zlo sladek produkt, a tudi to da boš pucak ku nor in resno mislim nor!

kids don't try this at your home go to your neighbur ;)
http://www.slatnaskejta.com

TESKAn ::

Skledo, v kateri delaš karamelo, ni tko teško očistit - enostavno naliješ vode do vrha in zavreš, pa se zadeva stopi v vodi:). Če si pa pri pripravi malo 'neroden' in je cela kuhinja opackana...no to je pa nekaj drugega:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

ANOMALOCARISOVA ENOLONČNICA S TESTENINAMI

Sestavine:

400 gramov jajčnih testenin
1 konzerva gobove (jurčkove) juhe
1 svež anomalokaris (v sili lahko zamrznjen)
1 večji košček masla
1 skodelico kruhovih drobtin
sol
nekaj zrnc zelenega popra
ščepec kumine
1 velika zelena paprika


Priprava:

Testenine skuhamo a dente. Odlijemo jih. Zmešamo skupaj gobovo juho, narezane koščke anomalocarisa in testenine. Osolimo, popopramo in dodamo kumino. Kumine naj ne bo preveč, ker je okus hitro premočan. Potem spet dobro premešamo. Na ponvi močno segrejemo maslo in na njem rahlo prepražimo drobtine. Papriko nasekljamo in jo posujemo na mešanico. Polijemo z maslenimi drobtinami in damo peč v na 160 stopinj ogreto pečico. Ko postane povrhu lepo rjavo - je jed pripravljena.

------
*Če ste rojeni šele 500 milijonov let po izumrtju anomalocarisa, ali pa če ravno ni sezona lova nanj, lahko vzamete tuno.


[avtor recepta je William Greene, email wgreen01@solix.fiu.edu]

EDU link - morat biti užitno!

:D

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ziga Dolhar ::

Kaj nej bi pomenil "a dente", Kuharski Mojster Thomas? :].

PaJo ::

Mislim da to pomeni bolj "na pol" kuhano, se pravi da so testenine se malo trde:D
No drugace, kar se pa tice mojih kuharskih sposobnoti, pa nebi o tem, ker bolj malo kuham, je staramama za tako dobra, amapk, ce bi bila sila, pa bi ze kaj skupaj spravil, zagotovo:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Thomas ::

Ja, a dente je tako kuhana testenina, da jo zob še malo čuti.

BTW - a je kdo že jedel anamalocarisa? Tud na žaru al pa na buzaro je odličen!

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

LPP ::

Kot prvo, kolkor je meni znano, se reče "al dente" in to pomeni "na zob", se pravi, da so špageti ali riž ali karkoli drugega še trdi.

Kar se pa tiče kuhinje.. Sošolca sta med uro matematike pekla pleskavice... Po celi učilnici se je vohalo pečeno meso, zblojena prfoksa pa ni nič pogruntala.. in to je blo v drugem letniku gimnazije! Ko je stara le pogruntala, ju je zapisala v dnevnik, češ da "kuhata" pleskavice. Seveda pa so se pleskavice pojedle še pred odmorom :))
Ljubljanski potniški promet

Tomi ::

Thomas, pripravi ga, potem pa nas povabi, in se bomo lahko pogovorilo o kvaliteti. In ne, ne boš na preslepil s kakšno bolj domačo vrsto.
Drugače pa, kakor se jaz spomnim, se reče še malo trdim testeninam al dente in ne a dente.
metrodusa.blogspot.com

Thomas ::

Primojduš, res se reče "al dente" in ne "a dente".

(Strici na Googlu so mi povedali.)

Če bi naredili Slotech piknik bi pekel anomalocarise. Samo ga je treba (piknik) takoj preložiti na čas, ko bodo klonirali mamuta. Ali še malo kasneje. Ko se bo dalo klonirati tudi anomalocarisa. Namreč res je izumrl že pol milijarde let nazaj. Pa tak recept!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

MMM, okusna žival...



Samo kako bi zadevo klonirali? Potrebne bi bile izvorne celice...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Thomas ::

Virus polia se že da narest iz "periodnega sistema elementov".

Anomalocaris pa tudi - upam - ni daleč. Žival, ki bi imela takle izgled, tudi po okusu ne bi mogla biti zelo drugačna.

Fej, fuj, bljak ...

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

:D :D :D

Samo rožička bi pa lahko bila dobra. Sumim tako...
Vsaj notranji meseni del.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Ziga Dolhar ::

Hihi.

Slo-Tech Piran 2003.

Priteče Sergio v učilnice, kot ena debela kuharca, ter pozvoni po onem trikotniku žečeznemu. "Kosilo!". In potem nas v jedilnici lepo postreeže glavni kuhar, Thomas.... Bi blo zanimivo, ne :].

sketch ::

Če bi hrana bila okusna glede na izgled, bi bili škamipi verjetno njabolj ostudna stvar pod soncem...

Hvalabogu da temu ni tako ;)

lp
s.
Adapt and overcome.

Sergio ::

Stregli bi pa pečeno Zigggo. Ane, Ziggga? :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

IR Babun ::

Jest tut kaj skuham, sem primoran, ker tastarih skoraj vsak vikend ni doma:D , pa sem se moral naučit, problem pa je nastal, ko naredim nekaj tako dobrih stvari, da moram kaj skuhat tut k so tastari doma. Sam dons sm si raj pico naroču.
Zdj ko bodo šli tastar in tamau:D za 10 dni na morje bom pa spet kakšne kulinarične eksperimente delov (kakšno čudno paelo).

Glede zgodbice:
-Ko nam je v OŠ Turkica pri kemi dala nalogo naj damo v vodo cukr in v vodo obesimo volno (naj bi se nabrali kristali) ter počakamo 14 dni. Jest na to pozabim, dan pred oddajo naloge pa sem se se spomnil in cukr in vodo dal kar na štedilnik in šel za računalnik.
Tamal je spal in ko mu je nekaj zasmrdelo, reče da v kuhni nekaj smrdi, jest pa rečem, da ni nič. Ko sem zavohal tudi sam, sem šel pogledat in je blo tko črno, da se nisem videl prebit do štedilnika. Na 10 cm visoki posodi je nastal 30 cm visok stolpec cukra, kuhna pa se je luftala ene tri ure, pa je še zmeraj smrdel.

-Enkrat sem pa v testo za pico pozabu dat kvas:D
SCREW THE GOVERNMENT

Ziga Dolhar ::

Sergej, mene je bolj malo skupej. To bi blo torej zelo cenjeno meso, l33t food, ala kaviar.

Tebe, po drugi strani, je preve... okej, veliko. Po ekonomiji ekonomiji obsega padeš ravno nekje na dno krivulje, torej si cenena, "mass food" >:D

Tomi ::

Ziggga: kuhar, če le da kaj nase, in ne gre za domače okolje, nikoli ne sreže. Za to so zadolženi natakarji in podobni osebki.
Sicer pa, si predstavljate, pečen Slo-tech team na žaru:D
metrodusa.blogspot.com

Thomas ::

Pred nekaj leti so eni Rusi žurali 12 dni zapored. Vodka je tekla v potokih. Nazadnje so TRI izmed sebe spekli na žaru in pojedli. Res.

:|

Nauk - z ruskih in Slotech žurov se vrni najkasneje v tednu dni.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Nauk: VIno paše na nekatere, vodka pa na VSE jedi. :D

Thomas ::

Oziroma - na vodko pašejo vse jedi. >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

debata o testeninah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10016871 (11899) Baja
»

"Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5621859 (19607) Vajenc
»

Kaj vse znate skuhati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
548663 (7250) STASI
»

Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)

Oddelek: Sedem umetnosti
2212917 (9008) St@jler
»

Jetamova mala šola kuhanja

Oddelek: Loža
314356 (3445) Mercier

Več podobnih tem