Forum » Loža » Kaj vse znate skuhati?
Kaj vse znate skuhati?
wolf123 ::
Pozdravljeni, zanima me kaj vse znate slo-techovci skuhat oziroma kako dobri ste v kuhanju.
Jaz znam bol malo, glavne jedi ki jih znam kar dobro narediti pa so kaki špageti z dobro pekočo omako, rižoto, pico, palačinke, ocvreti jajca na oko :D, potem pa se že kar konča
Jaz znam bol malo, glavne jedi ki jih znam kar dobro narediti pa so kaki špageti z dobro pekočo omako, rižoto, pico, palačinke, ocvreti jajca na oko :D, potem pa se že kar konča
- spremenilo: wolf123 ()
RejZoR ::
Bolj je zanimivo, ko se spraviš kuhat nekaj povsem brez recepta samo na podlagi okusov, ki se jih spomniš od jedi, ki si jo že jedel v preteklosti. Nekaj malega osnov moraš imet, vse ostalo pa potem delaš po občutku. Ne bom reku, da v prvo narediš kulinarično mojstrovino ampak kar sem še pacal na tak način je bilo več kot zgolj užitno. Če ponoviš zadevo ene 2x pa že lahko zadevo rukneš kakšen nivo višje. In to brez vsakega recepta.
Najbolj komplicirano od tega so bili pomoje njoki s šparglji in pršutom (twist pa je bil, da nisem smel uporabit kisle smetane). Edina referenca pa je bila ista jed, ki sem jo enkrat naročil v enem lokalu.
Je pa najbolj hecno, da sem šel direktno na zgornje zadeve, recimo makaronov pa v lajfu še nisem kuhal. Go figure :)
Najbolj komplicirano od tega so bili pomoje njoki s šparglji in pršutom (twist pa je bil, da nisem smel uporabit kisle smetane). Edina referenca pa je bila ista jed, ki sem jo enkrat naročil v enem lokalu.
Je pa najbolj hecno, da sem šel direktno na zgornje zadeve, recimo makaronov pa v lajfu še nisem kuhal. Go figure :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Mipe ::
Gobovo juho. Alpsko juho. Iz vrečk. No, jajca na oko, umešana jajca, včasih z gobami ali paradižnikom. Izjemoma palačinke. Pico kupim v Hoferju in pogrejem. Pa tudi ribje konzerve znam odpreti.
O porkaduš, sem pozabil najpomembnejše: čokolino!
O porkaduš, sem pozabil najpomembnejše: čokolino!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
Unknown_001 ::
Vse kar zadeva roštilj, razen rib in ostale morske eksotike.
Drgač pa jajček na uč, jajček kuhan, riž, špageti, krompir v oblicah ali pečen, župa iz vrečke, čokolin tud (me je Mipe prehitel), palačinke, omleto in gres, ki sem ga kot majhen zelo rad jedu
Drgač pa jajček na uč, jajček kuhan, riž, špageti, krompir v oblicah ali pečen, župa iz vrečke, čokolin tud (me je Mipe prehitel), palačinke, omleto in gres, ki sem ga kot majhen zelo rad jedu
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Free Bird ::
Tudi jaz skuham vse kar se tiče žara na oglje, v 'tapravi' kuhinji pa se bolj malo znajdem. Zna pripraviti kakšna jajca, tople sendviče, pa še kaka enostavna jed bi se našla.
Metulj-1 ::
Žar kr obvladam ( plin, oglje)ostalo me pa niti ne zanima. Moja pa zna skuhat hrenovke, jajc na uč pa ne ker zmeraj zajebe ker pokrije s pokrovko da rumenjak zakrkne.
Mipe ::
Ja, tudi meni to z rumenjakom gre na živce, zato raje prehitim domače, da si ocvrem jajca. Sicer pa znam skuhati marsikaj, hrenovke naprimer, pa riž, špagete... Samo vodo je treba zavret, kajne? To je kot pri čaju! Le s čiščenjem je jeba... Ko se riž prilepi pa to Zato se ga raje ogibam.
Metulj-1 ::
Rižoto pa dostkrat delam na morju kar v picapenu in je odlična. Se nič ne prime.Sam vodo oz teran sproti dolivam po potrebi ne v razmerju tko kot naj bi blo prav.
Unknown_001 ::
Tudi jaz skuham vse kar se tiče žara na oglje, v 'tapravi' kuhinji pa se bolj malo znajdem. Zna pripraviti kakšna jajca, tople sendviče, pa še kaka enostavna jed bi se našla.
roštilj + dec + hladen pir = zmagovalna kombinacija
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
#000000 ::
Unknown_001 ::
Da ne znam nč
Naj bo baba za šporhetom pravš ane?
Dobr mal heca pa mora bit. hehe
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
klemenSLO ::
Tako nekako :) Recimo da se mam za prvovrstnega preiskuševalca ženinih dobrin :)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()
#000000 ::
Jest sem leta nazaj delal 3 leta v kuhinji, in ko gledam tele binete in razne lukate po TV se mi kar smeje, tolk napak delajo, da mi ni jasno kako se nobena sanitarna ne spravi v tako kuhinjo kot je bila gostilna išče šefa recimo, bi verjetno kar zaprli zadevo.
Unknown_001 ::
Tako nekako :) Recimo da se mam za prvovrstnega preiskuševalca ženinih dobrin :)
Srečnež ti Jst si tud morm eno frišno najdt ki zna kj narest, al pa izpopolnit svoje kuharsko znanje ker je dandanes bol ko ne suša pr takih ki bi znale tud kj narest pr bajt. Drgač pa vem da še obstajajo take, sam so res prava redkost že ratale
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
z3ro ::
Znam si narest tisto kar mam najraje recimo kakšne špagete z tunino omako, perutničke, krompir, zrezek, jajca, hrenovke itd.. kar ne znam sam, zna punca:D
Najboljše je pa itak kot je že nekdo omenil roštilj pa pir, tam nimajo ženske kaj zram delat:)
Najboljše je pa itak kot je že nekdo omenil roštilj pa pir, tam nimajo ženske kaj zram delat:)
suhi ::
Skuhat znam marsikaj, lahko rečem skoraj vse. Saj ko pridobiš neke osnove kuhanja ni več težko sledit (večini) receptom. Edino področje, kjer sem res bogi so sladice - za to se mi zdi škoda zapravljat čas za učenje, ko pa se lahko namesto tega naučim še kak nov način priprave šniclov npr.
bolkonsky ::
Znam narediti testenine, vsaj na 5 načinov. Pa recimo kake enolončine, golaž, goveja juha, gobova juha. Najraje pa pečem meso, ali v pečici ali v ponvi, pa razne priloge, aja pa rižoto tudi znam narediti. Moj največji poraz so pa sladice, verjetno zato ker jih niti ne maram.
Hayabusa ::
Ja, tudi meni to z rumenjakom gre na živce, zato raje prehitim domače, da si ocvrem jajca. Sicer pa znam skuhati marsikaj, hrenovke naprimer, pa riž, špagete... Samo vodo je treba zavret, kajne? To je kot pri čaju! Le s čiščenjem je jeba... Ko se riž prilepi pa to Zato se ga raje ogibam.
Razmerje riž voda 1:3, ko voda zavre streseš notri riž & pokriješ lonec, daš plin na minimum za 3 minute, ga ugasneš in postiš pokrito da riž posrka vodo (cca pol ure).
PacificBlue ::
Lahko bi rekel, da znam skuhat večino jedi. Že kot osnovnošolec sem rad kuhal. Imam doma Pellapratovo kuharsko knjigo, z 500+ stranmi in sem večkrat skuhal kaj po receptu. Sedaj včasih tudi kaj eksperimentiram ali naredim kaj bolj enostavnega, kot jedi iz testenin ali kakšne juhe. Zdaj na jesen pa tudi vlagam pridelke in delam marmelado.
I’m out.
:3
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
RejZoR ::
Jezst sem se par osnov naučil od staršev, vse ostalo naprej sem delal po občutku brez vsakega recepta. Ker ko prvo začneš, ti je praženje čebule cela znanost, pol pa vidiš, da je vbistvu to osnova za cel kup jedi, vse ostalo se razlikuje samo v nadaljnih sestavinah.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
opeter ::
Zanimivo. Jaz pa sem mislil, da je tukaj več "švercarskih tipov in tipk", ki hodijo jest k drugim (aka: staršem, sestri, znancem itn.) in zaradi tega sami ne rabijo kuhat "ama ništa"
Ko sem hodil še v šolo, sem imel šosolce, ki so ves čas prosjačili za čike. Ko so bili na pravem mestu, se jim je znal dnevno nabrati tam od nekaj komadov do celo kakšen ducat, dva ali celo več cigaret in so se skozi dijaška, pozneje pa študenstka leta "prekadili" brezplačno.
Ko sem hodil še v šolo, sem imel šosolce, ki so ves čas prosjačili za čike. Ko so bili na pravem mestu, se jim je znal dnevno nabrati tam od nekaj komadov do celo kakšen ducat, dva ali celo več cigaret in so se skozi dijaška, pozneje pa študenstka leta "prekadili" brezplačno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
MatVZ ::
Jajca na oko, tople sendvice, juhe iz vreck, spagete brez omake ipd. Totalen nesposobnez v kuhanju. Ce/ko sem sam doma zivim prakticno na suhi hrani oz. grem jest ven
mikena ::
Jst se pa lahko pohvalim s tem, da znam narest ful dobro pizzo. Sem že večkrat dobil pohvale glede okusa.
bolkonsky ::
mikena ::
A nam lahko zaupaš recept za testo, ker nardim včasih tako katastrofalno testo, da ni za nikamor :D
Ok jaz naredim tako.
- v 2 dc mlačne vode raztopim en kvas in počakam 5 min
- dodam ščepec soli + jedilno žlico olja
- potem dam 5 velikih žlic moke notri in začnem počasi mešati
- testo se ne sme preveč zgostiti, ampak mora bit precej rahlo in skoraj "redko"
- nato pokrijem z krpo in dam nekam na toplo za 30 min
- čez 30 min pogledam, če je testo zraslo do vrha sklede, nato začnem previdno dodajat še malo moke, dokler se testo ne neha lepit na skledo
- potem pa tisto testo samo razvlečem po plehu za pizzo in začnem dodajat salamo, sir, gobe, origano
- pečem 30 min na 190˙C
To je to Jaz sem ta recept našel na spletni strani kulinarika.net
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mikena ()
bolkonsky ::
A nam lahko zaupaš recept za testo, ker nardim včasih tako katastrofalno testo, da ni za nikamor :D
Ok jaz naredim tako.
- v 2 dc mlačne vode raztopim en kvas in počakam 5 min
- dodam ščepec soli + jedilno žlico olja
- potem dam 5 velikih žlic moke notri in začnem počasi mešati
- testo se ne sme preveč zgostiti, ampak mora bit precej rahlo in skoraj "redko"
- nato pokrijem z krpo in dam nekam na toplo za 30 min
- čez 30 min pogledam, če je testo zraslo do vrha sklede, nato začnem previdno dodajat še malo moke, dokler se testo ne neha lepit na skledo
- potem pa tisto testo samo razvlečem po plehu za pizzo in začnem dodajat salamo, sir, gobe, origano
- pečem 30 min na 190˙C
To je to Jaz sem ta recept našel na spletni strani kulinarika.net
Hvala za recept, očitno sem delal to napako, da sem dal precej gosto testo vzhajat, ker ostali koraki so podobni :D
A ni treba dat v kvas cukr ne soli zarad kvasovk, če ne pocrkajo?
Če daš sol je testo bolj mehko. Res da kvasovke odmrejo vendar so encimi še vedno aktivni, poleg tega pa se zmanjša čas vzhajanja in testo je zaradi tega rahlo in ma enakomerne luknjice. Tako bi to naj potekalo v teoriji v praksi je pa včasih drugače.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bolkonsky ()
_pobesneli_ ::
Jst se ne ustrasim ničesar, skuham vse kar se da skuhat, posebaj se veselim eksotike in morskih stvari.
Gregor
blue ::
Vse kar pride v vrečki/škatli z navodili (riž, testenine,pomfri, pica....) :)
Meso v ponvi, na žaru, v pečici (skoraj nikoli kuhano)
Zelenjava kuhana, pražena, na žaru
Pa v mikrovalovki skuhat riž, krompir, zelenjavo, čips, "mini torto", ovsene kosmiče..
Večinoma stvari, ki so hitro pripravljene in okusne...
Nikoli nebi šel sledit kakemu kompliciranemu, 2 urnemu receptu pri katerem moraš biti pri štedilniku... (razen za karamelizerano čebulo)
Misim, da je zelo pomemno dobiti osnovne tehnike.. Kako se sploh pravilno reže z nožem... Kdaj uporabljaš kakšno ponev....
Na youtube je ogromno dobrih receptov, tehnik...
Meso v ponvi, na žaru, v pečici (skoraj nikoli kuhano)
Zelenjava kuhana, pražena, na žaru
Pa v mikrovalovki skuhat riž, krompir, zelenjavo, čips, "mini torto", ovsene kosmiče..
Večinoma stvari, ki so hitro pripravljene in okusne...
Nikoli nebi šel sledit kakemu kompliciranemu, 2 urnemu receptu pri katerem moraš biti pri štedilniku... (razen za karamelizerano čebulo)
Misim, da je zelo pomemno dobiti osnovne tehnike.. Kako se sploh pravilno reže z nožem... Kdaj uporabljaš kakšno ponev....
Na youtube je ogromno dobrih receptov, tehnik...
Velki ::
Pašto in čaj
Vi ki cvrete meso kako narediste da vas ne špirca po roki? Sm sprobal enkrat in me je fajn špricalo pa sm se odloču da nej raje mama kuha težje stvari.
Vi ki cvrete meso kako narediste da vas ne špirca po roki? Sm sprobal enkrat in me je fajn špricalo pa sm se odloču da nej raje mama kuha težje stvari.
Unknown_001 ::
Pašto in čaj
Vi ki cvrete meso kako narediste da vas ne špirca po roki? Sm sprobal enkrat in me je fajn špricalo pa sm se odloču da nej raje mama kuha težje stvari.
Zih ti je kaka kaplja vode not kanila, že zarad majhne kapljice maš lahko pravi ognjemet od vrelega olja
Drgač pa šprica skos tak da se kr navadi ampak to bol majhne kapljice tko varnostna je okol 20cm od ponve
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Metulj-1 ::
wolf123 ::
Jaz ponavadi ko pečem jajca na oko najprej dam v polnico 2 rezini sira, nato pa nanje ubijem 2 jajca in ko je gotovo imaš res hrustljavo dno in je zelo dobro
crazyLIKEme ::
Žara in rib se ne gre. Ostalo pa vse. Sladko, slano, z receptom, brez. Ponavadi je recept samo toliko, da vidim kaj je notr in potem sama prilagodim svojemu okusu.
Sem že tudi na blef delala, goveje zrezke, da so bili medium raw, in so ratali za prste polizat na koncu. :)
Sem že tudi na blef delala, goveje zrezke, da so bili medium raw, in so ratali za prste polizat na koncu. :)
http://crazyl1keme.deviantart.com/
poweroff ::
Da ne znam nč
Hehe, to samo pomeni, da te bo žena v kratkem zdresirala in boš znal vse.
Govorim iz lastne izkušnje!
P. S. Malo heca mora biti. Je pa res, da pri nas doma večinoma kuham jaz.
sudo poweroff
figula ::
Tudi pri nas doma kuha mož, meni so ostale poletne zelenjavne juhe, šataraš in skutini piškoti.
Jaz sem zadolžena za pripravo: lupljenje, strganje, čiščenje, rezanje, ... Me je pa letos prijela gospodinjska in vlagam in rihtam ozimnico. Sem silno ponosna! na dve polici v kleti, kjer kraljujejo vložene kumare, korenček, bučke, gobe, hrenov namaz, sirup iz melise (hvala za recept), kompot iz bučk z okusom ananasa, .... joj, kako sem pridna
Jaz sem zadolžena za pripravo: lupljenje, strganje, čiščenje, rezanje, ... Me je pa letos prijela gospodinjska in vlagam in rihtam ozimnico. Sem silno ponosna! na dve polici v kleti, kjer kraljujejo vložene kumare, korenček, bučke, gobe, hrenov namaz, sirup iz melise (hvala za recept), kompot iz bučk z okusom ananasa, .... joj, kako sem pridna
izbrisiracun ::
Kar veliko zadev... golaž, enolončnice, vampe, juhe,zrezke v omaki, rižote, delam tudi domač jogurt, marmelado, krofe sem delal enkrat in so bili tako-tako. V glavnem kuham iz domačih sestavin in znam porabit vse kar zraste na njivi.
max00slo ::
Pašto in čaj
Vi ki cvrete meso kako narediste da vas ne špirca po roki? Sm sprobal enkrat in me je fajn špricalo pa sm se odloču da nej raje mama kuha težje stvari.
Ni se mi dalo brati... pomembno je tudi kakšno olje uporabljaš. Verjetno uporabljaš jedilno olje, ki je v osnovi namenjeno za solate in podobne stvari. Probaj olje za cvrtje ki je bolj odporno na visoke temperature.
Ajrina ::
Jaz: karkoli (važna jaz ) Moja boljša polovica: testenine, hrenovke, jajca, kruh. Pa še kaj, če mu dam natančna navodila in ima tisti trenutek voljo. Je pa res, da ni ravno navdušen nad kuhanjem, raje preizkuša že pripravljene jedi :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18891 (16595) | Unknown_001 |
» | Kaj je za kosiloOddelek: Loža | 9309 (6453) | m0LN4r |
» | Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22435 (20784) | ales85 |
» | znate kuhat? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4394 (3540) | Yohan del Sud |