» »

[divXvid] Scott predvajalniki

[divXvid] Scott predvajalniki

«
1
2

MrPizza ::

Najprej se opravičujem, ker "ponovno" načenjam to temo.
Po forumu in internetu sem iskal podatke ali informacije o scott dvd-jih v temi "mini KAZALO oddelka Zvok in Slika" vendar nisem našel nič konkretnega okrog tega kar jaz iščem, ali pa mi ni uspelo najti pravih tem.

DVD scott DVX i960cs

Kot prvi dvd sem pred kratkim kupil ta predvajalnik, prodajalca sem pred tem vprašal, za barvo podnapisov in mi je dejal, da se da nastavit rumena ali bela barva (če bi rekel samo rumena sploh ne bi kupil ), ampak mi te natavitve ne uspe najti (ali je pa nima). Zanima me, če ima kdo to komponento in je uspel nastavit barvo ???
In v kateri temi lahko najdem več podatkov o tej komponenti. npr. kode o hardwareju... in na katerem čipu sploh temelji??

PS. navodila za ta predvajalnik so res skopa.

Hvala.

[spremenil naslov v splošno temo za Scott predvajalnike. podtalje]
Lep pozdrav,
  • spremenil: podtalje ()

rnikson ::

Preden,ko kaj kupiš se prvo pozanimaj o tej zadevi, ne pa prvo kupiš pa pol sprašuješ.Oziroma kupuj divx predvajalnike,ki imajo podporo pa tudi če je rabljen, o teh divx predvajalnikov ne bom spet omenjal,ker je okrog tega že veliko opisano in razloženo.
Aikido man

raceboy ::

ja sej ce prasas prodajalca zves kup koristnih informacij :) mislim pa da za ta kes dobro da sploh kaze podnapise ...no ja meni jih ne rata nikakor pri divx nastavt :)

MrPizza ::

Vsem hvala, da tema ni bila zaklenjena.

Podtalje: tebi pa hvala, da si preimenoval v splošno temo, tako da bo morda z časom tudi tukaj kaj za prebrat o scott-ovih predvajalnikih tako kot pri vseh drugih (vsi komentarji na enem mestu).

raceboy: nekaj flmov sem poskušal, vendar ne vem, če je bil kak v DivX formatu, tako da še nisem testiral, bom javil ugotovitev.

Bom poskusil naredit kaksne poskuse z DivXtestcd-jem.

Distributer te znamke pa je Lumanco spletna je na http://www.lutmanco.com

Kar se tiče podnapisov jih je možno spremenit samo z nadgradnjo firmware-a, ki ga ze imajo. Firmware za i960cs pa na njihovi spletni ni objavljen

Sam nameravam najprej naredit se kaksne teste tega firmwarea. Ker ko bom zaflashal na novo verzijo, ne bom imel stare. :(
Lep pozdrav,

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrPizza ()

MrPizza ::

Sem preveril prikazovanje podnapisov pri DivX4 podnapisi so bili v formatu .srt imeni datoteke in podnapisov sta enaki in je delalo. Ni pa mi predvajalo zvoka, ki je v MPEG layer3 (Chanel:2 pri 48k ).
Lep pozdrav,

raceboy ::

ja o nadgradnji ni ne duha ne sluha po celem googlu :) anyway...sm probu en divx in podnapise predvajat (srt) s tem da sem imel enako ime vendar s presledki vmes in mi ni delalo...potem ko sem dal pa brez presledkov pa je delalo .... so pa mal majhni podnapisi. morem se provat kko je s usbjem...ce lohko gor prpopas usb disk :)

MrPizza ::

Kako je z mpeg audio kodekom a ga predvajajo vse DVD/DivX enote ali ga te MPEG4 enote ne podpirajo a ve kdo kako je z tem, ker ne vem kako to, da zvoka kodiranega v MPEG layer3 ne predvaja. United 6066 pa ga predvaja.

Mi morda zna kdo povedat kako je z tem?
Lep pozdrav,

podtalje ::

Sicer nimam tega predvajalnika doma, vendar mislim, da bi moral MP3-je skoraj zagotovo predvajati.

Možno je veliko stvari, zakaj ti ne predvaja MP3 jev.
Preveri frkevenco vzorčenja, št. kanalov, ali je AVi 1.0 ali OpenDML format, kako je zvok prepleten z videom,
audio interleaving, bitna hitrost, ....
Si probal z večimi različnimi filmi?

raceboy ::

mp3jev se nism porobal..sicer pa se mi itak ne zdi pomembno ker itak ne poslusam muzke na tv...pa tud ce bi mel ksn bedn sistem.... sm prklopu disk preko usb adapterja na predvajalnik in dela. formatiru sem ga na fat23 in datotekam sm dal imena manj kot osem znakov (film1.avi film1.sub) in pod svoj direktorij. zadeva dela uredi. podnapisi som mal premajhni... sicer sem to testiral na eni stari tv tko da nevem kolk je to kej realno :) je pa uredi da prneses pound disk muviju in ga sam prpopas gor

bamfy ::

Jst mam tud enga skota pa se ne da spreminjat barve in velikosti podnapisov.
So pač rumeni in nekoliko manjši kot bi si želel. No mene rumenost ne moti majhnost pa.
Po mojih izkušnjah so delal še vsaki podnapisi k sm jih dau zraven.
Pri ene parih pa ni delal zvok.
Opazil sem da celotni filmi al pa sam zvok ne delajo če pečem z več kot 4-kratno hitrostjo tko da sm se omejil na 4x zapisovanje in zdaj večinoma dela vse(razen sm pa tja kkšn zvok)
Zadovoljivo vrti tud mp3 in slike se da gor gledat.
Tko da sm osebno z skotijem zadovoljen, ni sicer vrhunski sam glede na ceno 12k je po moje dober nakup
wtf?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bamfy ()

MrPizza ::

Mp3 format predvaja. Preverjeno.
Celo wmv format prepozna odpre pa kot wma (kot zvok) .
Bom tudi jaz poskusil zapisat film na 4x hitrost, da vidim, če to kaj spremeni predvajanje audio zapisa v mpeg formatu. Z podnapisi pa sem tudi imel težave.

Razen tega sem opazil , da map ne izpiše z polnimi imeni pač pa črka in črtice spodaj ( T _ _ M _ _ _ _ _ ), glede tega še moram spremenit način pečenja ploščkov, da vidim, če bodo spremembe.
Lep pozdrav,

danix1 ::

Vsi, ki bi radi imeli bele podnapise na Scott DVXI 560 - firmware se nahaja na
http://www.bigbang.si/?kat=posodobitve&...

MrPizza ::

Klub spremembi hitrosti zapisa cd/dvd-a ni bilo sprememb kar se tiče mpeg zapisa z layer 3 audio.Sem pa opazil, da mi je na nekaterih filmih z mpeg leyer 3 audio zapisom zvok delal, na nekaterih pa ne.

Opazil sem, da se dogaja , da med hitrim pregledom videa pride do zakasnitve podnapisov.

Za scott i960cs so beli podnapisi na voljo in sem jih nadgradil. Ne vem pa če se mi zdi zaradi barve ali pa so res fonti nekoliko večji od rumenih. 0:)
Lep pozdrav,

podtalje ::

MPEG layer3 je isto kot MP3.

Kot sem že rekel v mojem prejšnjem postu, poglej ostale stvari.

MrPizza ::

podtalje: mpeg L3 = mp3 je že jasno :) drugih stvari, še nisem imel časa preverit. Sicer ap imam namen ta vikend naredit malo filmsko matinejo, da vidim kaj imam z temi težavami.
Lep pozdrav,

raceboy ::

mrpizza...ce ni skrivnost lahko poves kje si dobil nov fw ?

Minuteman ::

Sporočilo za uporabnike SCOT DVXI 960CS

Danes sem nabavil tega skota in ga malo testiral. Srečo imam da živim blizu zastopnika za Scott, tako, da sem dobil tudi zadnji firmware zanj. Že v osnovi ima vse slovensko, le podnapisi so rumeni.(sicer večji kot na Xoro 2100 ) Z novim firmware-om so podnapisi beli in nekako bolj odebeljeni kot prej. Ne dopade pa se mi, da se oznaka za zoom v zoomu ne izklopi. V kontaktu z zastopnilom mi je bilo povedano, da bo prišel še novejši firmware, ne ve pa točno kdaj. Zaenkrat lahko obstoječi firmware poberete na uradni strani našega benda ( pač nisem vedel kam naj ga drugje dam)

www.fjordband.com

Dobite ga na našem forumu.(ni takoj na začetku ampak kliknite forum) Če bo potrebna registracija se brezplačno lahko tudi registrirate. Enkrat dela z enkrat pa brez registracije???
Z mašino sem pa zelo zadovoljen:)
Minuteman ma vas rad

lepi joker ::

Vidim da imajo scotta 960 v merkuru za slabih 11,000 sit,,,v čem pa je te razlika med 560?
l.p. atamama

MrPizza ::

raceboy: Dobil sem ga v trgovini, kjer sem predvajalnik kupil, tam so ga pa dobili od zastopnika.
Lep pozdrav,

raceboy ::

aha...kaj ta fw je isti kot je na fjordband forumu ?

Minuteman ::

Če so črke bele, je potem isti firmware kot na naši strani. Govoril sem s predstavništvom in so mi rekli da je v planu tudi nov firmware, z večjimi črkami. Poskusil sem tudi kontaktirati PYPS, če lahko oni kaj popravijo, pa mi na žalost niso nič odgovorili.
Minuteman ma vas rad

MrPizza ::

Raceboy: glede na to, da je izvor flasha isti, bi rekel, da je to enako.

MinuteMan: A delajo samo na spremembi barve podnapisov ali bodo še naredili kaj koristnega (na primer predvajanje podnapisov z različnimi imeni, kakšne spremembe okrog dolžine imen v raziskovalcu, predvajanje MP4...?).

Meni so ti beli podnapisi kar zadovoljivi (proti rumenim) lahko bi pa kaj drugega koristnega ponudili.

Kar se tiče PYPS, se morda motim mislim pa , da ne delajo z sunplus-ovimi uC-i (vsaj mislim, da je 960 zgrajen na tem). Če se motim, me lahko kdo popravi.
Lep pozdrav,

Minuteman ::

Na žalost oni ne delajo firmware-a ampak ga čakajo od proizvajalca, tako, da tudi sami še ne vejo nič drugega razen teh velikih črk. Na žalost pa je čipovje tudi v tem payerju z zaprto kodo, tako da so firmweri odvisni od proizvajalca, ne pa od distributorja. Jaz čakam te preklete firmware za Scott-a in Xoro-ta, dočim Yamada in Bellagio mi delata odlično, a kaj ko nimata USB.
Minuteman ma vas rad

BaToCarx ::

Včeraj sem kupil Scott DVX i960CS...dela uredu za svoj denar.

Sem poskusil USB in dela ok.
Potem se XviD dela, DVD dela, DivX dela, MP3 zvok dela (ne bere id3 tagov in ima 8.3 dolzino imen, samo podprto), WMA dela enako kot MP3. Tako da sem kar zadovoljen.

Sem pa pri nekem starem cd-r kjer je bla gor risanka opazu neko tezavo z zvokom (cudno digitalno sumenje), Resitev je bila preprosta samo parkrat sem stisnil na gumbek R/L in je potem delalo ok.

p.s. Potem je "zaprt source" za ta player, nebo nic homemade FW-jev odzunaj. :(

Minuteman ::

A mi lahko kdo pomaga regijsko odklenit Scott 960?
Hvala za pomoč
Minuteman ma vas rad

Tomas ::

Poglej na tej strani

http://www.videohelp.com/dvdhacks

kozmos ::

Jaz imam pa DVD predvajalnik SCOTT DVX i 890. Vse dela super, edino pri predvajanju dviX filmov nisem zadovoljen z velikostjo podnapisov.

A mogoče kdo ve, kdaj nameravajo kaj posodobiti firmware z opcijo večjih podnapisov?

raptor1 ::

sCOTT 960

Meni zaenkrat dela se kar dobro, problem je edino da mi ne prebere celotnega disska ( 80g) preko USB ja ampak samo mislim da 1200 datotek, kar je nekje 12% cel.


a ma kdo kaki FW ..

dfajt ::

Zdravo.
Ali mogoče kdo ve, kako se pri predvajalnikiu Scott i960 ugasne modre lučke, ki so zelo moteče, če gledaš film v temi?

Irenka ::

Živjo!

Tudi jaz imam tega SCOTT - a pa mi ne kaže podnapisov, če snemam iz računalnika:((( Kaj naj storim?

Hvala za pomoč,

Irena

MrPizza ::

Za podnapise, poskusi z tipko subtitle.

Najenostavneje,kot pri večini predvajalnikov:
ko pečeš, naj imata film in podnapisi enako ime.

film.avi --- film
film.srt --- podnapisi

LP,
Lep pozdrav,

sat67 ::

Meni pa nikakor ne uspe posodobit tega Scott-a i960cs.A mi prosim lahko kdo pomaga.

robi61 ::

... tudi sam sem od danes lastnik Scott DVXi960cs DVD predvalalnika. Motijo me pa predvsem podnapisi pri divx filmih, ki so majhni in rumene barve. Kje bi dobil kakšen FW, ki bi popravil to stvar. Drugače sem pa kar presenečen, da za tako malo denarja, dobiš kar soliden predvajalnik ...
Zakaj bi, če ni potreba ...

xuxu ::

LP vsem!
Zdi se, da forum na www.fjordband.com trenutno ne deluje (vec?). Ali bi lahko kdo, ki ima firware za Scott i960cs (tisti fw, ki popravi fonte v podnapisih), to objavil kje drugje? Bi blo res super :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xuxu ()

Minuteman ::

Pozdravljeni!
Res je, da smo se Fjord razšli in zato naša stran ne obstaja več. Če ima kdo možnost postavitve firmware-ja za Scott 960i na internetu, mu ga z veseljem pošljem na e-mail, ki ga bo pustil na tem forumu. Še enkrat pa povem, da ta firmware spremeni barvo iz rumene v belo in rahlo odebeli črke. Ni idealno se pa vsaj da gledati
Minuteman ma vas rad

xuxu ::

Minuteman, ce mi posljes firmware, ga bom dal na streznik in objavil naslov za download na tem forumu (www.dsms.net/files/ime_fw)
Moj email je matevz@dsms.net.

LP

hm, hm ::

js sm tudi predvčerajšnjim kupil ta dvd player in morm rečt da sm kar zadovoljen z njim, posebej ta usb vhod me je presenetil. ful uporabno, da recimo gledaš filme al slike kar z usb diska, alpa npr. priključiš mp3 player gor. Tisti bralnik kartic sd in mmc je pa uporaben če maš na mobitelu kaj, kar hočeš prikazat... sicer sm eksperimentiru in sm v usb priključu bluetooth adapter sam ni blo nič s povezavo:)

za vse tiste, ki ga želite regijsko odklenit (recimo meni noče predvajat enga dvdja iz zda zarad tega), pa objavljam tole:

SCOTT i960cs
1 – ‘OPEN’ pour ouvrir le tiroir CD (pritisneš open da odpre cd režo)
2 – Tapez 9, 7, 3, et 5 (vtipkaš te številke na komandi)
3 – Appuyer sur les touches de navigation pour sélectionner le code de région choisi (izbereš regijsko/področno kodo, ki jo hočeš)
4 – Sortir du menu (greš vn in zapreš dvd za kako minutko)
Fonctionne avec le DVX i960, le MDX i30, , le DVX i940K, le DVX i560 (merci à Noobiz)
Merci à Dvder et Naba1969 pour l'info

upam, da vam bo kaj koristilo, se pa tudi js javljam za tisti firmware, k spremeni podnapise (na bigbangu ni tega modela dvdja), čeprav tudi rumeni niso tako slabi. lp

thunderace ::

Tudi jaz sem kupil scotta i960cs, zdaj pa bi prosil če lahko kdo pove kje naj dobim firmware, da bom imel bele podnapise(rumeni se res slabo vidijo). Pa še navodila za nadgradnjo bi prosil in kako zapeči CD z FW-jem.
Hvala za pomoč.:P

thunderace ::

alimje mogoče poskusil gdo s tem na tej strani :
http://www.audioevideocenter.it/DVX-i96...

Kako se to nadgradi?

barbi78 ::

ja sem pa je italjanski jezik potem sedaj bi pa rabla slovenskega za scott DVX i960cs
m i lahko kdo pomaga
prosim

thunderace ::

Ali so bili vsaj podnapisi beli, ti rumeni so zelo slabo vidni, če ne dobim FW ga bom šel zamenjat, kateri player pa ima bele in večje podnapise?

thunderace ::

Sem kontaktirov z uvoznikom za scott in mi je poslal nadgradnjo, tako da imam sedaj bele podnapise, so veliko boljši kot rumeni.
Nevem ali se da in kako, da bi prilepil gor datoteko za nadgradnjo, drugače pa če jo gdo želi naj pusti E-mail.:P

xuxu ::

LP vsem!

Ce kdo zeli downloadat firmware za Scott 960i, ga lahko dobi na sledecem naslovu:

http://www.slomsic.org/files/scott 960i.zip

V tem trenutku se ni preverjeno, ce deluje, tko da prosim za potrditev!

M.

mirc001 ::

Jest bi pa vprašal kako se da naštimat da bi pri scott predvajalniku preko usb ja priklopil zunanji disk.ker mi ga enostavno noče zaznat.usb ključek mi normaqlno prebere diska pa sploh ne.

kRiGL_ ::

Jaz sem kupil Scott 960CS in mi trenutno ne predvaja drugih podnapisov kot na primer:
---------------------------------------------------------------
1
00:00:33,880 --> 00:00:39,520
Nihče ne ve, kam se izgubi naša osebnost
v prehodu v drugo sfero, toda ..

2
00:00:39,560 --> 00:00:48,040
če bi lahko izumili tako prefinjeno napravo,
s katero bi lahko vplivali na našo osebnost
v drugem življenju,
---------------------------------------------------------------

Naslednjih mi recimo ne bere:
---------------------------------------------------------------
{2303}{2374}V St. Petersburgu, Florida,|je ta 52-letni moški
{2375}{2472}spustil v hišo|ti dve mladenki...
{2570}{2600}Šef Whitlock.
{2602}{2709}Šef Whitlock, jaz sem Ann.|Ann Merai Harrison.
{2734}{2785}Nekdo je pravkar vlomil|v mojo hišo.
{2786}{2830}V redu. Takoj bom tam.
{3468}{3507}Kako gre, gospodična Harrison?
{3524}{3552}Šef.
{3572}{3618}Ste v redu?|-Dobro sem.
---------------------------------------------------------------

Mogoče je problem v tem da imam skoraj vse poimenovano IME FILMA.srt in bi moglo biti pri drugem načinu podnapisov končnica .sub ali .txt ...ne vem. Vem da pri bratu, ki ima yakumota, teh problemov ni.

Mimo grede če ima kdo firmware, katerega omenjate (z belimi, debelejšimi črkami) biga prosil da ga pošlje na krigl(AT)hotmail.com. (Namesto (AT) vstavi @). Hvala.

evilfury ::

Zdravo!

Nikjer ne najdem dotičnega firmwara pa bi prosil, da bi mi ne kdo poslal na peter.tavcar@gmail.com

Tale stran pa ne dela na žalost :( http://www.slomsic.org/files/scott%2096...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: evilfury ()

Hoci ::

jest bi tud prsou za firmware ker tista stran ne dela več:

hoci.ho@gmail.com

mokis ::

Ve mogoče kdo kakšna je razlika med modeloma DVX i960 CS in DVX i960 BK

BLooDB0y ::

Jas tudi ne najdem nikjer firmwara za Scott i960, zato bi proso ce mi ga lahko kdo pošlje na mail: klep.dejan@gmail.com
Hvala!

Tripleq ::

Bi tud jest rabu Firmware za scott-a i960.Če mi ga lahko kdo pošlje na tripleq.viper@gmail.com.
:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divxvid] LG predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
21534811 (9631) kekpek
»

[divXvid] Hyundai predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
13639071 (11120) JanezC
»

[DivXviD] Pioneer predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
53670873 (15635) LexLuthor
»

[divXvid] Daewoo predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10317069 (8108) Rašo
»

Modificiranje firmwara

Oddelek: Zvok in slika
61485 (1119) podtalje

Več podobnih tem