» »

E BAY

E BAY

Toomy ::

Mnee pa zanima nekaj glede e baya. Malo sem pregledoval in sem videl da so cene npr. cpu-jev kar občutno nižje kot pr nas. Zdaj me pa zanimata dve stvari. Se mora tista stvar ki je v avkciji pol prodat pa če tudi je cena ful majhna. Zanima pa me tudi kakšno so cene pošlijanja. Npr. iz zda v evropo(SLO). Če kdo kaj ve o tem naj mi prosim pove.

bastadu ::

Ponavadi vse zadeve dobiš, četudi je cena ob zaključki avkcije nizka... Če ti kupec noče prodati pa mu daš negativno točko, kar negativno vpliva na njegov rating...

Zlatanov ::

Tommy, vse kar dobiš na avkciji dobiš po ceni, po kateri si jo kupil. Prodajalec mora prodati. Predvsem te opozarjam, da si temeljito prebereš vse kar piše na strani izdelka, ki ga kupuješ, ker včasih za ta denar prodajajo le informacijo, četudi piše grafična kartica in podobno. Moja kolegica je kupila za USD 900 le informacijo namesto prenosnika.

Jaz imam slabe izkušnje z e-bay-om, ker moraš plačati, potem ti šele pošljejo. In potem lahko naletiš na ljudi, ki samo pokasirajo in se izpišejo iz e-bay-a. Saj so potem še Claim ipd. ampak slabi odgovori.

Probati pa ni greh.


Kar se pa tiče poštnine, se pa kar s prodajalcem pogovori o poštnini, ki ti jo bo zaračunal, še predno daš svoj glas avkciji. Tako se izogneš kasnejšim neprijetnostmni.

T.Z.

archer ::

Z moje strani skoraj nič drugega kot dobre izkušnje. Samo enkrat od enega Američana, sem kupil nekaj stvari za $30 in nato ni bilo o človeku slišati nič več...
Priporočam ti pa, da se izogibaš prodaj posameznikov. Išči prodajalce, ki imajo vsaj 1000 prodanih izdelkov. To je tista številka v oklepaju zraven njegovega imena. Poglej koliko pozitivnih mnenj itn. Takšni ljudje si ne upajo privoščiti negativnega mnenja iz kupčeve strani, saj bi jih stalo "ugleda".
Lansko leto poleti sem kupil na nemškem ebayu grafično kartico nVidia 6800GT za 60.000SIT + poštnina. Edina žalostna stvar pri tem nakupu je bila, da sem moral prodajalcu, ki je iz Nemčije razlagati kje je Slovenija :)...

erik964 ::

Zdravo!!!!!!!!!!


Ah E-bay ...............
Lahko bi reku da sem že star uporabnik e _baya.
Kopujem stvari že kake 4 leta(intenzivno) in moram povedat da je pač e-bay en del loterije!
Včasih dobiš stvari smešno poceni ,tko da te je že prav strah da neki ne štima!
od 50 -ih nakupov na e-bayu mam 1 res slabo iskušnjo ,tako da sem pol preštudiru cel sistem.
Če si registriran uporabnik e-baya ti ebay ob morbitnem nategu vrne do vrednosti 200 eurov (25 plačaš njim za stroške),vse pa laufa potem preko pay-pala.
Čakaš sicer caa.3 mesce vedar keš dobiš!!!!(Sem ga jest tud).


Če kopuješ na nemškem e-bayu je skor življensko pomembno gledat bewertungskommentare ,kot je je že zgoraj kolega omenu!
jast sem kupu neki od enga z 2 bewertungsprofil-oma in me je nategnu za 195 E.
Čim več "pozitivnih ocen" ma prodajalec--kupec bol je ziher da bo vse ok!

Od amerikancev pa ne kupujem kaj,ker je enkrat ena da če si poslau keš in on se potem potuhne ,nimaš skoraj nič možnosti da dobiš kaj nazaj!(razen seveda do 200 eurov ,kot sem že zgoraj napisu).


Pa en lep pozdrav iz e-bay europe!


Erik

erik964 ::

Ah še to !


Če pa posluješ preko pay-pala si zavarovan do 500 eurov!!!!!
več si prber na njihovi strani!


erik

Toomy ::

Res hvala vsem ki ste se potrudili in malce opisali tale e bay...bom še malo razmislil preden se res spustim v nakupe na e bayu :)...

antonija ::

Jst mam pa same dobre izkusnje z ebayom(i). Treba je pac prebrat kaj so drugi napisal o prodajalcu... Isto kot pri emailih. Ce bos klikal vse povprek bos fasal zlobno kodo. Ce bos na ebayu kupil od prvega loleka brez referenc za nizke pare mas dobre sanse da te bo nategnu. Tisti ki majo pa nekaj 100 ali nekaj 1000 referenc pa ne bojo kar tako izginli, razen ce ne mislis kupovat stvari, vredne veliiiiik dnarja.

P.S.: Pa ce bos kupoval iz amerika racunaj se na ddv in carino...:O
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

opeter ::

Ja nek isti sistem ocenjevanja bi rabili tudi na Bolhi. A ne?

Sicer imam sam tudi pozitivne izkušnje z nakupovanjem na eBay-u.
Zaenkrat sem kupil le 2 stvari (SCSI kartica, grafična kartica za Mac-a), vendar do zdaj še vse deluje. Ja riziko je, da kupiš mačka v žaklju, ampak kaj moreš, mar ne?

Vredno je poskusiti!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

antonija ::

Med bolho in ebayem ni primerjave. Edino kar mata skupno je da se nekaj prodaja in kppuje, sam to mata skupno tud merkator pa dilerji.
Ebay je _urejena_ zadeva ki se regulira in kjer se spostujejo pravila. Bolha je pa balkanska svastarnica kjer te skoraj vsak drugi proba nategnit.

To se zmeri ne pomeni da na ebayu ni treba pazit; tud tam so paraziti ki se jim ne da delat pa bi mel dnar, ampak jih je velik manj in po prvem preksku rabijo dobit novo kreditno kartico da se lahko spet prijavijo....
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Jan987 ::

Ja samo za večino artiklov na bolhi je pač praksa da se plača po povzetju tako da artikel dobiš samo potem ali je v škatli artikel, pokvarjen artikel ali pa slama je potem riziko. Pa na bolhi ima vsak lahko tudi 100 uporabniških imen (pač moraš odpreti 100 e-mailov kar pa ni problem) in ko enega nategneš lahko odpreš nov mail ali pa tudi ni treba saj na bolhi nikjer napiše da si že nekoga nategnil.

Zato je pač za kakšne bolj vredne artikle ki se jih kupuje preko bolhe pomojem najbolje da se gre prej pogledat in pač ko si tam najprej zadevo stestiraš in jo tam plačaš. Saj če gre za artikel vreden 50 ali pa 100k boš ki je pač veliko cenejši kot v trgovini in se ga nikjer bližje tebi ne dobi se pač lahko pelješ tudi iz Kranjske Gore v Gornjo Radgono kar je verjetno ena največjih razdalj v slo. pa vendarle porabiš ne več kot en rezervar goriva.

opeter ::

No, ne vem... vse kar sem do sedaj prodal in kupil na Bolhi je delovalo. Kupci mojih predmetov se še niso pritoževali, jaz pa sem kupil tudi delujoče in brezhibne predmete.
Največkrat pa dam predmet kar v avkcijo, da vidim koliko so pripravljeni ponuditi za dotično robo.

LP,
črnapika
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

antonija ::

Men je tud vse, kar sem kupil na bolhi, delalo. Sem pa parkrat dobil negativen odgovor ko sem hotel artikel sprobat preden dam dnar od sebe, al pa sploh nobenga odgovora na vprasanja... Pac treba je pazit.
Na ebayu sem pa do zdaj vedno dobil odgovor (ponavadi zaradi stroskov postnine), sam sprobat se pa res ne da it... oz. bi se ziher dalo it sam je daaalec... :)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Jan987 ::

Ja nos ej jest tud dost kupujem in prodajam preko bolhe in me do sedaj ni še nobeden nategnil.

Nategnil me je samo eden, ki je rekel da ima grafa še pol leta garancije (šlo je za radeona 9600xt) ki pa je imel dol vse nalepke in mislm da je bil modan iz pro 8sicer je deloval na frekvencah xt-ja) ter grafa sploh ni delovala dobro (za v widowse sem jo že zrihtal, v igrah pa je blo kuj konc). Sicer je blo zo pocen tko da sm jo pol glih za tolk prodal s tem da je bil kupec blizu unga k mi jo je prodal doma in sva se tko zmenila da sem mu poslal vse podatke in pa naprintane mejle od unga pa telefonsko in ga je pol un terjov in je tud dobu novo grafo (je šov ke in je reku da hoče delujočo grafo in na koncu mu jo je un bil prisiljen kupit). Sicer nevem kaj sta mela meni je un sam napisal mail da ima sedaj novo grafo. Sam to je blo pa vse preko slo-techa oz. oglasov na tem forumu!

nsane ::

Zdravo!

Preko eBaya hočem kupit grafično kartico Evga 7800 GT CO in me zanima predvsem poštnina. Piše, da je poštnina do Slovenije 55$. Se pravi, ko paket prispe v SLO, moram potem še jst plačat + SLO poštnino ane? Kupil bom pa itq od prodajalca, ki ima naziv "power seller" in ma že itq več kot 30 tisoč prodanih artiklov in 99.7% feedbacka od eBay folka: ), tako da nekakšnega strahu ni, da paket ne bi prispel v SLO.

Torej, na kaj naj bom pozoren pri poštnini? + kaj moram še prišteti zraven, če nakupujem iz US?

Hvala vsem, ki mi bodo odgovorili;)

antonija ::

Za pakete iz US pristej se DDV in 20% carine na (cena+DDV). Skupaj priblizno 44% placane cene (postnino tud radi racunajo zdraven v vrednost artikla).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

bradek ::

Postnino in znesek za kupljen izdelek placas ko placas prodajalcu. Ob odstavi lahko placas kvecjemu carino, pa se tej se lahko izognes ce prosis prodajalca naj na paket napise "GIFT", se vec verjetnosti da ne bojo carinili pa je ce napise gor nekaj v slovenskem jeziku... npr "Vse najboljse!".

My $0.02.

bastadu ::

Če gre za računalniško robo, potem carine ni... je samo davek in pač stroški carinskega postopka.... Ja in tudi to je res, da se tudi poštnina računa zraven v osnovo za izračun carine in davka... sad but true:\

mtosev ::

Glupo vprašanje: Kako carino plačaš?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bastadu ::

Domov dobiš od pošte obvestilo, da te čaka paket iz carinske pošte. Potem pač v obliki odkupnine plačaš carino+ddv+stroške carinjenja...

archer ::

Če gre za računalniško robo, potem carine ni... je samo davek in pač stroški carinskega postopka....

Hmmm... Od kod pa to? Če je to res potem bom pa laptop iz USA kupu...

Carina - uvoz preko pošte

bastadu ::

Ne vem točno ali carine ni na vse tehniške stvari, vem pa sigurno da je ni na računalniške komponente... Kje točno pa to v zakonu piše, pa bo moral nekdo drug reči kaj več o tem... Sem pa enkrat že naročeval računalniško komponento iz Nove Zelandije v vrednosti cca. 26.000SIT, davka in stroškov carinjenja sem potem plačal še dobrih 6.000SIT...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

nsane ::

Zakaj mora paket ostati na carini? Zakaj ga kar ne pošljejo na tvojo domačo pošto oz. k tebi domov?

borutz ::

ja pri nakupu iz amerike se placa carina oz ddv
fora je da se da to zaobiti oz se placa manj kot bi bilo treba
bradek:vcasih je palilo ce je prodajalec napisal gift,samo zdaj carinik
pogleda oz mislim da zdaj vedno pogledajo kaj je v skatli.
ce gor ne bo pisalo vrednost(kakor se njemu zdi primerna) bo zahteval racun.sploh ce bo graficna ,...
in tukaj je catch :D
moras cariniku dokazat da si placal za to kartico samo recimo 50 $. :)) .
oz pac nekaj tolarjev manj,spet ni za pretiravat :P

hja ce bi bilo tako izi da si narocis laptopa pa ti prodajalec napise kot gift bi bilo super.
tud ce ti ga stric poslje v resnici kot darilo bos placal.
koliko je pa lahko od tebe odvisno kot sem ze omenil.


lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borutz ()

borutz ::

paket mora ostati na carini ker paketu ni bil prilozen racun.
ah ja ta veleslavni racun.to je vse kar cariniki hocejo od tebe :)

ce ga nimas je problem.jaz sem enkrat pokazal sprintane e-maile ko sva si dopisovala z prodajalcem
in koliko je hotel in koliko sem poslal.denar sem dal v navadno pismo.
skoda ker nisem ze takrat bil pameten pa malo znisal vsoto v mailu :)
na napakah se ucimo :)


lp

nsane ::

Torej, če je v paketu račun, ga pošljejo direkt v tvojo domačo pošto ane? In potem na pošti plačaš ddv.

Ampak kakšen račun je to? A ga prodajalec sam napiše? Pol bi ti loh prodajalec tut uslugo naredu in napisu manjši znesek od tistega pravega (večjega):D

borutz ::

jap cve je racun in cariniku vse stima potem dobis direkt domov pa placas pac postarju pac kolikor moras
ja ce kupujes pri powerselerju ,ponavadi ima trgovino bo bolj tezko se zment.
lahko probas pa bos videl.
ponavadi bos vedno dobil racun ce kupis od nekoga ki ima trgovino in se ukvarja s prodaja preko e-baya
ce pa od posameznika pol je pa potrebno poslat pac nekaj kar dokazuje da si ti to kupil in seveda za koliko.
odvisno kako placas za ta artikel.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borutz ()

nsane ::

@borutz

Thx zelo mi pomagaš;)
Em še neki..kakšne maš izkušnje z eBay Deutschland...sprašujem predvsem zaradi poštnine(nižja)>:D

borutz ::

mah nemski je dost manj kompliciran ker je EU.
carinik lahko paket samo pozdravi pa ga da postarju :D
so pa malo visje cene glede na ameriko
postnina je nekoliko nizja samo je cist odvisno kako bo nekdo kaj poslal
recimo za kartico bi bilo okoli cca 20-30 eurov.
lahko bos nasel nekoga ki bo za 15 eurov poslal ali pa manj
cist odvisno od posameznika in ali poslje zavarovano ali ne.

lp

Raziel ::

Jaz sem do sedaj vedno tak naredil da sem si paket dal poslati v avstrijo ker živim blizu meje in je glede tega zamene manjši problem glede poštnine in tega, tako da če je kdo blizu doma je lepa rešitev zdaj če se kaj kupuje iz nemčije. V Slovenijo pa radi zakomlicirajo eni niti ne pošiljajo, večina pa ima ceno poštnine 30€ ker grejo po obični poti in pošiljajo tudi samo pri eni pošti, sem mel že srečo da sem iz nemčije dobil grafično kartico z 6€ poštnine in ni bilo dobenega problema. Za nemce še zaenkrat Sloveniaj "ne obstaja" samo bo počasi, saj konec koncov smo v EU in glede poštnine bo vedno boljše, ker bo več trgovin ponujalo poceni varianto pošiljanja

nsane ::

Ma kako naj plačam, če paypal podpira sam master card, visa, american expres...Jst mam pa kartico banka celje....

borutz ::

das si delat viso oz mastercard
ce pa ne gre pa prosis starse da jo vzamejo pa jo ti uporabljas

druga varijanta pa je bancno nakazilo na njegov racun

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5435935298 (4650) lolipop2
»

Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6733181 (1969) Nesta
»

povzetek EBay kupovanje (carina, davek) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9538436 (11694) jero_no1
»

nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11425669 (13740) St235

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567101152 (45699) Tilen

Več podobnih tem