» »

Štirje slovenski vojaki gredo v Irak.

Štirje slovenski vojaki gredo v Irak.

««
5 / 10
»»

upirna ::

->Ne pa da postavijo Guantanamo Bay, kot posmeh vsem demokratičnim načelom. CIA ustanavlja "črne" zapore po Evropi za zasliševanja možnih teroristov. Da o spolnih deliktih v Iraških zaporih sploh ne govorim.

Res je. To zamerim Američanom, tovrstna dejanja niso opravičljiva.

->Če nebi bilo Bafurjeve deklaracije 1947 leta, nebi bilo sedaj problemov s Palestinci. Če ne bi bilo CIE ne bi bilo Bin Ladna, Sadama in vrsto drugih diktatorjev.

Se ti res zdi da je CIA ključni element, ki postavlja diktatorje? Ali se ti ne zdi, da je prav da imajo Izraelci svojo državo?

->Največja žalitev za muslimane pa je da imajo vojaško "postojanko" postavljeno nemuslimani v njihovem svetam kraju! Osama je zahteval od Američanov pred 11. septembrom, naj se njihova vojska umakne iz njihovih svetih krajev. Ker se to ni zgodilo...

No, ne vem kje točno jo imajo postavljeno(vir prosim). In ni tisti, ki lahko zahteva kaj od Američanov Osama, ampak je to lahko samo ljudstvo države, v kateri je vojska.

->In sedaj k vprašanju ali naj pošljemo vojake v Irak? Ja, če podpiramo Guantanamo Bay, zapore CIE po Evropi, nehumano ravnanje z zaporniki. Ja, če hočemo delati proti Evropi.

Poglej, delamo isto kot Nemčija dela v Emiratih(oni niso v okviru NATA). Mi sami nimamo dovolj vojaških zmogljivosti da bi lahko sami organizirali urjenje, zato smo se odločili za sodelovanje v NATO akciji v Iraku(ker zunaj Iraka to ni možno). Tako, da boš malo več vedel... :)
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Thomas ::

> Če ne bi bilo CIE

Bi bil Zahod plen KGBja.

Ta bi pa poslal vse islamske fundamentaliste v Sibirijo. Skupaj z vsemi drugimi muslimani, kjer bi jih zdelal mraz.

Pa vprašanje, če bi se toliko trudili. Ponukali bi že Afganistan, če ne bi bilo Zahoda, potem pa še vse druge Prerokove učence.

Zato ne sanjaj KWAN. Imaš zelo humanega nasprotnika, ki te samo želi spraviti v red. Rusi ali Kitajci, ki bi ob odsotnosti ali propadu Zahoda nasledili svet, ne bi bili tako sentimentalni.

Vprašaj Kitajce, kaj naredijo s "svojimi" (samo domnevnimi) islamskimi fundiji. Take stvari, da še fundije mine vsa volja.

Zdej Rusom in Kitajcem pride prav, da nekdo (Arabci) nekoliko buzerirajo Zahod, da jim ne raste prehitro čez glavo, kar pa vseeno. Toda ko ne bo več Zahoda, da bi branil Arabce pred Kitajci, bodo ti neusmiljeni. Povsem neusmiljeni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

KWAN ::

CIA in nastavljanje oz. pomoč pri prehodu na oblast diktatorjem je pač produkt hladne vojne.

Američani so še dan pred napadom 1991 leta prodali Iračanom rakete. Ironija pač.

Vprašanje: Ali se ti ne zdi, da je prav da imajo Izraelci svojo državo?
Vsekakor ima vsak narod pravico do svoje države (samoodločbe), seveda ne na račun (ozemlju) nekoga drugega. Ali Palestinci nimajo pravice do svoje države na svojem lastnem ozemlju?

Vprašanje: No, ne vem kje točno jo imajo postavljeno(vir prosim).
Saudi Arabia - 1990-91 - American troops sent to Saudi
Arabia, which was a staging area in the war against
Iraq. Umaknili so jih šele 2003. 11 september se je zgodil 2001. vir: vir

Ja maš prav, iz vsakega posta se kaj naučim.

Thomas a ne gre drugače kot iz ene skrajnosti v drugo? Ali Rusi ali Američani, samo to je opcija?

Utk ::

EU? To je šele smešnica.

KWAN ::

Thomas nekaj zate: Ideja o grožnji islama
V skoraj vseh oblikah medijev nas poskušajo »strokovnjaki« prepričati o novi grožnji z vzhoda; sveti vojni, fanatični množici, maščevanju Srednjega Vzhoda nad modernim svetom in religijo razsvetljenstva. Islam je včasih »izziv«, včasih grožnja, pravi Quraishy. Grožnja je lahko le duhovna; zaprtje naftne pipice, kulturna invazija emigrantov iz Turčije, Pakistana ali Mughareba. Lahko leži v islamski atomski bombi, v terorizmu ali grožnji islamskih fundamentalistov z revolucijo po iranskem vzorcu. Preproste duše jo lahko vidijo celo kakor spopad med islamom in krščanstvom. V Evropi in ZDA živijo vsi ti strahovi, včasih skupaj, včasih posebej. Quraishy je zapisal: »Če oseba z muslimanskim ozadjem kritizira večinsko percepcijo islama na zahodu kot sovražnika, ne opravičuje vseh vidikov muslimanske politike in družbe ali jih pometa pod preprogo. več na linku...
Media Watch

Pomanjkanje znanja: Ne vem ničesar o islamu, ampak …
Pri razpravljanju o islamu se večkrat pokaže pomanjkanje znanja in racionalnosti. Najbolj splošen izraz, ki to dokazuje, je: »Ne vem ničesar o islamu, ampak …« Zahod je s tem izumil islam, ki mu ustreza, ki najbolje zapolni zahodne politične in psihološke potrebe. Namesto na raznolikosti islamskih dežel in kulturi je poudarek na antitezi vzhod – zahod. Zahod s tem ustvarja polarno nasprotje, proti kateremu lahko zavaruje sebe in svoje vrednote in s čimer lahko oblikuje percepcijo zahodnega sveta. Dežela misterioznosti, nemiru in neurejenosti je postavljena v nasprotje urejenosti zahoda, izobilje pa se sooča z realnostjo potreb tretjega sveta, iz česar izvira strah pred revščino. Eden od razlogov za ta strah leži v dejstvu, da zahod ni več prepričan v svoje dosežke. Glavna kritika medijev pri poročanju o islamu je, da neenako opisujejo vzporednice in raznolikosti, da negativno ocenjujejo vse, kar se razlikuje od zahoda in da nimajo želje po razumevanju.

več na: Media Watch

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KWAN ()

Azrael ::

@KWAN:

Površina države Izrael je manjša, kot je površina zaplenjenega ozemlja, ki je bilo v lasti Židov v Arabiji. Poglej starejše teme na S-T.

Palestinska država je eno tak svinjak, da bi bilo bolje za Palestince, če bi ostali pod Izraelom, ampak so s to državo lahko nazorno pokazali, da so si sebi največji sovražnik in ne Izrael.

Hmm in smo spet grdo off topic.
Nekoč je bil Slo-tech.

KWAN ::

Azrael a lahko daš prosim kak ink, da si pogledam.

jype ::

Glede alternative se strinjam s Thomasom. V tistih casih se je pac barantalo na ta nacin. A podobno kot pravi upirna: ne moremo se delat, da smo boljsi, ce se posluzujemo metod, ki so slabse ali na istem nivoju (humanisticno gledano) kot tiste, ki jih uporabljajo diktatorji.

Prav je, da so Ropa postavili na laz, ni pa prav, da se izogibajo odgovornosti. Po moje bi morala sedanja oblast pac povedat, da je to nasa mednarodna odgovornost. Drugace bi bilo, ce bi tja posiljali "dobrovoljce", zdaj smo pac sprejeli to paradigmo.

Se veliko bolje bi bilo, ce bi Slovenija rekla, da ne more sodelovati v operaciji v Iraku, ker je legitimnost njegove okupacije izredno vprasljiva, ter raje ponudila svoje vojaske kapacitete v pomoc pri kaksnem drugem konfliktu. Ampak ker nas zunanji minister obozuje ZDA (kar ni nujno slabo, samo v tem casu mislim da je malce naivno), bomo pac sprejeli to zrtev. Ljudstvo bo sicer tarnalo, a do volitev bo itak spet najpomembnejsi problem standard nasih kmetov.

Azrael: Izrael ni sporen, sporne so njegove metode. Niso sporne v luci tega s kaksnim sovraznikom se spopadajo, temvec v luci tega za kaj se izdajajo (sodobno demokraticno pravno drzavo).

Jaz samo upam, da bo v Iraku cim manj mrtvih, na obeh straneh. Potem pa pocasi pride na vrsto izobrazevanje in razsvetljenje.

drejc ::

interesom naklonjeno oblast


Pozabil si tudi na ljudi. Rezultat je tak da pač ljudje se sedaj bojijo soarabcev-teroristov (Iračanov, Jordancev, Afganistancev, Egipčanov, Sudancev,...) in ne Saddama niti amerov. Sedaj nekateri (večina?) Iračani šele vidijo da je arabski đihad v praksi pretežno ubijanje arabcev. In bolano je mišljenje da so za to krivi američani... ravno toliko so kot jaz.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

nevone ::

>ni pa prav, da se izogibajo odgovornosti. Po moje bi morala sedanja oblast pac povedat, da je to nasa mednarodna odgovornost.

Naša oblast JE povedala, da prevzema odgovornost in JE povedala, da je to naša mednarodna odgovornost. Sicer bi pa moralo biti vsakemu državljanu jasno, da oblast itak prevzema odgovornost za svoje odločitve. Tega ji ni treba posebej povdarjati. Kar je pa prav tako storila.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

poweroff ::

fantje fundamentalisti bi bili na bližnjem vzhodu tudi brez zahodnega vmešavanja
Nisem povsem prepričan. Dejstvo je, da je bil Afganistan v 1970-tih zelo odprta in posvetna država. Ker pa se je bilo treba upreti komunizmu in sovjetski okupaciji, je CIA začela podpirati Mudžahide, ki so edini imeli voljo upreti se brezbožnemu komunizmu.

To je gotovo pomemben vidik, čeprav se strinjam, da je fundamentalizem lahko prisoten kjerkoli brez vmešavanja. Tudi v ZDA

BTW: tudi izvolitev no(v/r)ega iranskega fundamentalističnega predsednika ni naključje... izvolitev je posledica ameriških pritiskov, ljudje pa so reagirali z nagibom k fundamentalizmu. No, to slednje jaz sicer ne štejem za krivdo ZDA, hočem pa reči, da je Iran lep primer kako je politika ZDA (nehote) zgenerirala fundamentalizem.
sudo poweroff

Daedalus ::

BTW: tudi izvolitev no(v/r)ega iranskega fundamentalističnega predsednika ni naključje... izvolitev je posledica ameriških pritiskov, ljudje pa so reagirali z nagibom k fundamentalizmu. No, to slednje jaz sicer ne štejem za krivdo ZDA, hočem pa reči, da je Iran lep primer kako je politika ZDA (nehote) zgenerirala fundamentalizem.

Zgenerirala? Jaz sem pa mislo, da ima Iran že kr nekaj časa versko oblast0:) Mogoče še malo zaostrila, generirati pa ga ni blo treba...

KWAN - daj povej kaj novega. Zahod si pač ustvarja svojo sliko Islama, Islam pa svojo sliko Zahoda. Kdaj je pa to še bilo kaj drugače? In to ne izvira iz negotovosti o svojih dosežkih, ampak iz potrebe po ogledalu. Bolj težko veš, kolko so vredne tvoje vrednoste, dokler ne naletiš na nekaj precej drugačnega. Ista finta skozi celo zgodovino... Je pa to stranski produkt konflikta, ne pa glavno vodilo, kot bi eni "strokovnjaki" radi dokazovali.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

poweroff ::

V bistvu je bil tale novi iranski rpedsednik en lolek, ki je imel par %. Zdaj se je izstrelil v orbito.
sudo poweroff

_sas_ ::

> Površina države Izrael je manjša, kot je površina zaplenjenega ozemlja, ki je bilo v lasti Židov v Arabiji. Poglej starejše teme na S-T.

saj ti verjamem :) ... ampak a imaš kak link o tem?

Azrael ::

@KWAN,_sas_:

Glede velikosti odvzetih ozemelj in velikosti države Izrael sem povzel po tej temi.

Demantirano ni bilo, kljub zelo vroči in burni debati, v kateri je bilo brisano ogromno postov, ampak demantija ali oporekanja temu ni bilo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Thomas ::

Torej, izgnanih je bilo preko 800 tisoč Židov iz Arabskih držav. Če jim je pripadalo le toliko zemlje, kot povprečnemu Arabcu, potem to znese za ena dva Izraela.

Link.

Link.

Še en zanimiv link
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

upirna ::

No, mislim da smo zašli s teme. :)
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

drejc ::

Robin Williams v standup comedy:

George bush says : "Lets bomb Afganistans back to stoneage"
Robin: "I say why, they'll just go like: Woooow, upgrade!"
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

KWAN ::

Ozemlje Palestine je že od vsega začetka zibelka različnih sporov in vojn ki se vlečejo že tisočletja.

Thomas: Saj sem napisal za Bafurjevo deklaracijo (ki je bil Anglež) in je Židom dovoljevala naselitev Palestine. Pisanje Lawrenca Austerja v zadnjem linku ki si ga dodal, pa se mi zdi malo smešno, saj govori o tem da so bili Palestinci nenehno pod nekimi drugimi narodi in da potemtakem nimajo pravice do tega ozemlja. Britanjia kot kolonialna dežela, pa lahko določi, kdo bo sedaj živel na tem ozemlju, kdo pa ne... Slovenci smo tudi bili dolga stoletja pod drugimi narodi (dinastijo Habsburžanov) ali bi to poemnilo, da lahko nekdo tretji določa, kdo se sme naseliti in ustanoviti državno na tem ozemlju. Vsak narod ima pravico do svoje države.

Da ne bo pomote, mislim, da imajo Židje vso pravico do svoje države ampak prav tako enako pravico imajo Palestinci do svoje!

Zemljevid iz leta 1947


Zemljevid ki prikazuje kaj pripada Židom oz. njihovo poselitev:



Sedanje stanje...


Meni se zdi da se Izrael neprestano širi in v tem je največji problem.

drejc ::

Nisem povsem prepričan. Dejstvo je, da je bil Afganistan v 1970-tih zelo odprta in posvetna država. Ker pa se je bilo treba upreti komunizmu in sovjetski okupaciji, je CIA začela podpirati Mudžahide, ki so edini imeli voljo upreti se brezbožnemu komunizmu


btw: Fundije zahodni svet pomni od ustanovitve kolonij (stojetja nazaj, verjetno še prej), ker so jih opazl zarad tega ker zahodnjaki ob ustanivitvi protektorata niso dopuščal njihovih primitivnih zakonov in dnevnih genocidov oni se pa s tem niso strinjal...

Kar se jest spomnem so bli pa sicer že v 9. stoletju, ko so izvajal Arabci đihad preko Španije up north v Evropo in kasneje Osmanci. Tak da ne morš posplošvat da je amerika kriva za fundije, so čisti evolucijski sideprodukt, ki pa ma možnost adapt or die.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Thomas ::

Arabci imajo trenutno okoli 22 držav, od oka velikih skupaj kakšnih 10 milijonov kvadratnih kilometrov, na katerih živi nekaj več kot 200 milijonvo Arabcev in nekaj 10 milijonov drugih.

Skoraj Milijon Židov so izgnali iz svojih teritorijev in se zdej sekirajo, da niso odšli v grob ali iz Bližnjega vzhoda, kakor precej drugih, ki so jih zatekli. Trenutno Nube in Darfurci.

[moderator: Del vsebine posta brisan zaradi kršenja pravil]
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

root987 ::

Meni se zdi da se Izrael neprestano širi in v tem je največji problem.
Seveda se je širil, saj so tako oni kot tudi Arabci pogosto začeli vojne. Edina razlika med obojimi je, da je bil Izrael bolj uspešen, saj ga v nasprotnem primeru danes ne bi bilo več. Menda ti ne pričakuješ da po vojaški zmagi nad nasprotnikom le-temu izročiš vso njegovo ozemlje nazaj?

Nekoliko več o medsebojnih spopadih
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Tear_DR0P ::

ne pozabit da je bil Islam razširjen po vsej afriški celini, ko je beli človek šele začel ugotavljat da zemlja ni ploščata, razvil se je pa dobrih 600 let pozneje kot krščanstvo - če islamisti ne bi bili agresivni in fundamentalni, se vera ne bi širila tako hitro, poselil so se od atlantika do pacifika, preden smo evropejci uspel prit okol afrike - kolikor se ni supel preselit arabcem samim, so poslali vero
pošiljanje vojske v irak: a sm jst prav slišal, da 4 ne bodo dovolj, da je padla prošnja naj jih pošljemo več
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Dr Evil ::

Niso egipčanom vrnili?

KWAN ::

Root: Ozemlje se je še širilo pred nedavnim z novimi naselbinami na t.i. zahodnem bregu. Ja, mislim, da bi bilo logično, da se po končani vojni povrne v stanje pred vojno, ker je potem to okupacija. Ker situacija, ki je nastala po vojni zaradi delne pridobitve ozemlja je bila ponoven vir konflikta. Ja pa Egipčanom so vrnili ozemlje.

Thomas ::

Največja oslarija, ki jo je naredil Izrael je ta, da je dal Sinaj nazaj.

Agresija Egipta na Izrel bi morala biti kaznovana, pa še en lep kos ozemlja, kjer bi bilo vredno živeti, bi bil več na Zemlji.

Zdaj na Sinaju ni, v Gazi pa tudi ne. Na Zahodnem bregu, kolikor ga še ima Izrael, je dobro. Life is good.

Na oni strani ... pa life stinks.

Žal mi je, toda to so kulturna dejstva, vse premalo upoštevana v teh političnih debatah.

Vse je v tem, če je življenje nekje ugodno, ali ni ugodno. Pod komunizmom je bilo boljše, kot je pod mulami ali warlordi Arabije.

TO je največji, prvi in osnovni problem, po moje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

root987 ::

mislim, da bi bilo logično, da se po končani vojni povrne v stanje pred vojno
Potem takem bi imeli verjetno še danes takšen zemljevid kot v srednjem veku. Ampak vojne se ponavadi bijejo za to da se kaj pridobi - kako pogosto je to uspešno in kako pogosto se meja ohrani v prvotnem stanju, je pa drugo vprašanje.

ker je potem to okupacija.
Za enega okupacija, za drugega trdo pridobljeno ozemlje, za tretjega pa opomin da naj se kaj takšnega ne poizkuša več. Čeprav Egipt&co teh lekcij niso prav dobro razumeli...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Barakuda1 ::

Držite se naslovne teme prosim.


Če želite razpravljati o arabsko-izraelskih odnosih, si odprite novo temo.

IgorGrozni ::

Ogledal sem si Trenja na PopTv - Vojaki v Irak:

Zagovorniki vlade kot je Jerovšek ali Erjavec so:

Intelektualno omejeni-trdi je boljša beseda ( ne zmorejo sodelovati v razpravi na katero se ne morejo pripraviti ), kulturno omejeni ( segajo, vedno in povsod v besedo trenutnega govorca) in so potuhnjeni (ne odgovarjajo na vprašanja, ki so jim postavljena ), da bi pa samostojno ukrepali(govorili) kaj drugega kot J.J. pa sploh ne moremo pričakovati.

Kleni Slovenci..... pacienti ....(...prehlajen predmet zgodovine...T.Š.)


Ker so izvoljeni od desnice, torej so ˝najbolj˝ predstavniki desnice ni čudno, da se mi ne da z desničarji S-T, ki so podporniki sedanje politične desnice niti razpravljati več.
Kot J.J., Erjavec in Jerovšek so prepričani, da je pravilen in učinkovit način prepričevanja sogovornikov, da čim večkrat poveš eno in isto in da moraš to izgovoriti čim glasneje ali napisati čim bolj groteskno...... kot Thomas. Vsebina ni pomembna.



In Erjavec trdi, da se varnostni položaj Slovencev zaradi sodelovanja v Iraku ni spremenil, ker le-to pravi think-thank takšnele desničarske vlade.....

ROFL. Ahahaha...

Lp.IgorGrozni

Thomas ::

Pozabil si omeniti, da je 52% sodelujočih v anketi (od 26000+) podprlo sodelovanje inštruktorjev.

Levičarska ofenziva se ni tako obnesla, kot ste njeni protagonisti računali.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_sas_ ::

ma daj, kaj se bo varnostni položaj spremenil. če ne bi opozicija takšen halo iz tega nardila sploh nihče tega opazil ne bi.

je pa jerovšek res trd. pač vsaka stranka mora imet enega klovna ...

upirna ::

Jerovšek meni niti približno ni všeč - preveč nekulturen - trd pa definitivno ne.

->Vsebina ni pomembna.

Rop je v Trenjih pogorel predvsem zaradi tega, ker ni imel prave vsebine, pravih argumentov. Kot je rekel Erjavec, so imeli nasprotniki odločitve za dokaze predvsem nekatere "listke z interneta" oz. zelo netočne in nepreverjene podatke. Kar spomnimo se Ropovega usposabljanja v Rimu in ostalih njegovih cvetk. Novinarji so bili tokrat zelo korektni in "namočili" Ropa (izjava v 24ur in kasnejši dokumenti) in tako je prvi vojak na fronti še dodatno izgubil kredibilnost.

Aja, da ne bo kdo oporekal kdo je "zmagal" v oddaji - na začetku je 38% gledalcev podpiralo odločitev, na koncu 52%. Mislim, da je jasno.


->Kleni Slovenci..... pacienti ....(...prehlajen predmet zgodovine...T.Š.)
No, za sindikalne proteste proti vladnim reformam ste bili pa mnenja, da ljudje že začutijo, kdaj se jim dogaja krivica. Poleg tega ni treba žaliti svojega naroda, saj s tem kažeš prav tisto, kar očitaš (trdost, nekulturnost).
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

MadMicka ::

Idealno za ustvarjanje mnenja so oddaje, kjer se sočijo predstavniki oz. kompetentni zagovorniki nasprotnih strani. Tako tretji dobi na enem in istem mestu različne poglede in argumente.

Je pa res, da tisto, češ, na koncu oddaje jih je bilo pa več za, ne pomeni, da se je znatni del med oddajo premislil. Najbolj verjetno so glasovali tako, kot so menili, da je prav, že na začetku oddaje. O tej pošiljanju vojakov v Irak se namreč na veliko piše in govori zadnje dni, tako da je večina ljudi že zavzela stališe.

moderator: Del posta je bil izbrisan, ker se nanaša na izbrisano vsebino drugega posta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

_marko ::

Vidi kdo slučajno v sloveniji konstruktivno opozicijo?
Vlado v senci?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

MadMicka ::

Sigurno vsaj toliko, kot v času, ko je bil Janša v opoziciji.

_marko ::

->Sigurno vsaj toliko, kot v času, ko je bil Janša v opoziciji.

Kaj pa tiste vehementne obljube o vladi v senci?!
Kje so zdaj?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

_sas_ ::

>Res je, da sam že tri leta spremljam dogodke v Iraku praktično vsakodnevno. Pa sem kljub temu prepričan, da bi si lahko vsak kar hitro razčistil pojme in ugotovil, da je pošiljanje vojske v Irak popolnoma zgrešeno.

zakaj zgrešeno? jih pustimo, da se pobijejo med sabo? da nardijo eno džamaherijo po talibanskem vzorcu? ali jim damo sadama nazaj? če jih vsi pustijo na miru, jim kaj razen zgoraj naštetega sploh ne preostane.

daj še nam razčisti pojme, kaj pa ni zgrešeno. pa ne s tistim "napad je bil napaka" ... to se je že zgodilo, tega se na da previt nazaj.

ch]p ::

Zdaj je bilo storjeno kar je bilo, država je v razsulu. Če bi agresorji odšli iz Iraka, bo najverjetneje res prišlo do državljanske vojne. V najboljšem primeru bi Irak razpadel na najmanj tri dele, v najslabšem pa bi se pobijali še kakih 10 let. Če pa situacija ostane taka kot je sedaj - s tujo vojsko v državi - potem nasilje ravno tako ne bo nič kaj pojenjalo, nekega dne pa bi agresorji itak morali oditi iz takih ali drugačnih razlogov in klanje bi se nadaljevalo.
Kot prvo bi morali nadzor nad Irakom prevzeti Združeni narodi in ponoviti volitve, da se vsaj malo povrne kredibilnost nove vlade. In nato bi iskali rešitve. Demokracija v teh deželah pač ne pali, kar nekateri še niso dojeli. Sadam je recimo fino držal celo državo pod kontrolo.
Potem pa bi morda res lahko poslali vojsko v Irak - seveda pod ZN-om. Če jih zdaj pošljemo, samo izrazimo podporo zločinski agresiji.

IgorGrozni ::

Trikrat sem sodeloval v ˝takšnih˝ glasovanjih publike (res da ne v takšni, kot jo ima Poptv, kjer moraš za to, da lahko glasuješ plačati 100/sit/kom, ...ta je tudi dobra :))

Prvič sem skupaj z mojimi frendi, člani poprock benda izpolnil 400-600 kosov glasovnic iz revije Stop, ki smo jih kupili... Še zdaj se spomnim, da sem naveličan prepisovanja iz telefonskega imenika, kot glasovalko napisal žensko po imenu Brunhilda:D Nekaj.., ki je stanovala na Resljevi v Ljubljani.
Na glasovanju Pop delavnica je bend zmagal in je kasneje naredil za Slovenijo zelo dobro kariero. Še zdaj po 20 letih je popularen.
Taisti bend je potem poiskušal zmagati še v telefonskem glasovanju, a proti ˝glasovalnemu stroju˝, ki ga je spravil skupaj, mislim da bend Pop design, ...namreč pisarna in deset tajnic nismo imeli šans.:(


Naslednjič sem kar nekaj kasneje na telefonskem glasovanju pomagal k zmagi še enega benda, sicer res dobrega, na lestvici TV, ne vem več kateri....vodila jo je Mojca M. ....nekako smo zmogli obdržati bend na prvem mestu kakšen mesec, a se nam potem, razpuščeni bandi ni več ljubilo igrati igrice.
Nasvet, da se to počne tako, smo dobili od ehmm... nekaterih RTV-jevcev. Češ, običajna praksa...


Vanitas vanitatem, ..pa takale glasovanja....


Tako da, dovolite mi, preden triumfirate, da vsaj malo podvomim v takšnele votinge na komercialni TV.
Še posebej, če vlada malo pred tem ˝disciplinira˝ raziskovalce javnega mnenja, ki so vsaj koliko toliko kredibilni.



Lp.IgorGrozni



Še utrinek:
ZDA imajo prav zaradi strogo ločene zakonodajne in izvršne oblasti, ko zakonodajalce vsakokrat volijo lokalni volilci in zaradi tega ti zakonodajalci ne dovolijo izvršnemu delu, da opravlja vladanje v nasprotju z mnenjem teh volilcev.
Ker če hoče izvršna oblast kaj od zakonodajne (vladati recimo..), mora ravnati v skladu z vsakokratno voljo teh volilcev. Zato je polling tako pomemben, je vsakokratni referendum ob pomembnih odločitvah.
A je mogoč le, če so izvajalci pollinga neodvisni od oblasti in strokovni, kar potrjujejo na trgu.

Pri nas pa so župani hkrati poslanci, poslanci pa kasneje vlada in bolj odvisni od stranke, kot od vsakokratne volje ljudi. Zato pa je način, občutek vladajočih izvoljenih pri nas( poudarjeno pri tej vladi) , povsem primerljiv z fevdalnim načinom vladanja, ko je diskusija med ljudmi... v napačnem letnem času, ....je/ni v skladu z koalicijskim programom....imamo zakonska pooblastila, zato počnemo kar nas je volja,... ne rabimo nikogar vprašat, saj so nas takrat ..enkrat (...kdaj že ? )izvolili...ipd.
In še vedno trabunjajo o ˝zaslugah˝,˝tekovinah˝, ˝krivicah˝, kot da ima to kakšno zvezo z sedanjostjo, ki se ji je treba hitro prilagajati...

Pa še Jerovške in Erjavce dobimo v paketu, heh... Za ta dva je Zmago pl. Jelinčič ultraintelektualec....

poweroff ::

Thomas: Pozabil si omeniti, da je 52% sodelujočih v anketi (od 26000+) podprlo sodelovanje inštruktorjev.
Od matematika pa bi res pričakoval, da bo vedel kaj je to reprezentativnost vzorca in v kakšni povezavi sta zgolj velikost in reprezentativnost. Ali pa si preberi kaj je o tem pisal Gallup pred desetletji!
sudo poweroff

poweroff ::

Takole (iz Wikipedije o Gallupu):

In 1936 his new organization achieved national recognition by correctly predicting, from the replies of only 50,000 respondents, the result of that year's presidential election, in contradiction to the widely respected Literary Digest magazine whose much more extensive poll based on over two million returned questionnaires got the result wrong. Not only did he get the election right, he correctly predicted the results of the Literary Digest poll as well using a random sample smaller than theirs but chosen to match it.

Da ne bo kdo preveč fantaziral.
sudo poweroff

KWAN ::

Moje mnenje je, da se je nesmisleno izgovarjat na staro vlado, češ da so se že oni dogovarjali o tem. Vlada se je med tem časom zameljala ima svoj program svoje volilne obljube itd... ne rabi slediti odločitvam stare vlade, kar v dostih primerih ne dela, zato tudi v tem primeru ne bi rabila. Če je pa bila pravilna odločitev, pa bo pokazal čas.

root: še samo tole čist offtopic, ja tvoje mišljenje ne sega dlje kot do srednjega veka. Po vsaki vojni, so bile mirovne konference. Po vsaki vojni so se ustanavljale organizacije, ki bi naj preprečile vojno, de se bodo naslednjič raje dogovorili. Po tvoji logiki, potem nebi bilo več Francije (Napoleon), Avstrije (1.st vojna), Nemčije itd..

Vojna je vsakič najslabša možna izbira. Pa vendarle po vojni mora priti do dogovora, ki ne bo temelj nadaljnih sporov, konfliktov oz. vrok nove vojne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KWAN ()

upirna ::

->Vojna je vsakič najslabša možna izbira.
Ne me narobe razumet, vendar včasih pač ni tako. Recimo posredovanje NATA na Balkanu-se ti je zdela najslabša izbira?

->Moje mnenje je, da se je nesmisleno izgovarjat na staro vlado, češ da so se že oni dogovarjali o tem.
Nihče tega ne bi omenjal, če ne bi Rop v 24ur zanikal (lagal), da so se o tem kadarkoli pogovarjali. Fronto obtožb je tokrat sprožila opozicija, ki hoče pridobiti volilne glasove na račun vsesplošnega nasprotovanja vojni v Iraku.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

poweroff ::

Ni vprašanje kaj tukaj bluzi opozicija. Konec koncev nas je LDS spravila v NATO.

Vprašanje je bistveno večje od dnevnopolitičnih preprucavanj. Vprašanje je ali smo miroljuben narod ali ne.
sudo poweroff

upirna ::

->Vprašanje je ali smo miroljuben narod ali ne.

Človek je miroljuben, dokler ni ogrožen in dokler meni da so drugi načini reševanja konfliktov učinkovitejši. Ne vem, če je to odvisno od naroda samega. Lahko da se motim. Samo ne vidim neke logične povezave med Slovenstvom in miroljubnostjo samo po sebi.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: upirna ()

KWAN ::

Ne me narobe razumet, vendar včasih pač ni tako. Recimo posredovanje NATA na Balkanu-se ti je zdela najslabša izbira?


To ni bila zame vojna ampak bolj posredovanje, saj ni blo kopenskih enot. Vojna je bila v Bosni.

Še vedno pa mislim, da je vojna zadnja izbira.

Thomas ::

Ni vojna zadnja izbira, če nasprotnik že napada.

Sadam je stalno napadal vse šibkejše od sebe.

Tako, da izbire niti ni. Vojna - udariti nazaj - je EDINA opcija. Kje bi bil že Izrael, če ne bi bil velemojster vojne. Zbrisan.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

upirna ::

->To ni bila zame vojna ampak bolj posredovanje, saj ni blo kopenskih enot.

Oprosti, samo jaz si ne bi upal kaj takega trditi. Uporaba sile za dosego cilja je vojna. Pa lahko ta sila prileti iz zraka ali pa iz puščic afriškega plemena.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

_marko ::

-> Vprašanje je ali smo miroljuben narod ali ne.

Ja, ker smo miroljuben narod bomo mir pomagali zagotovit!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Thomas ::

Po interpretacijah Jurija&Co., bi pa bili miroljubni, če bi dosegli, da bi Sadam ostal na oblasti.

Ker pa nismo, lahko miroljubnost po njihovem še vedno dokazujemo s tem, da pustimo v Iraku, da intervencija propade, pa da bo državljanska vojna, namesto demokracije. Oziroma, lahko tudi potop.

Mi bomo pa miroljubni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
««
5 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Drnovšek poziva k humanitarnosti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20111886 (8238) drejc
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348063 (28625) gfighter
»

Ne bojte se, mi smo vasi prijatelji, odresili vas bomo muslimanskega mucenja! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
47327056 (17790) kuglvinkl
»

Iraq - Vietnam 21ega stoletja?

Oddelek: Problemi človeštva
432456 (1690) DavidJ
»

Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20414414 (10319) Thomas

Več podobnih tem