Forum » Problemi človeštva » Reforme na mizi
Reforme na mizi

drejc ::
Röntgenröhren
....................
Spoštovani uporabnik drejc
Skladno z moderatorskimi pooblastili, sem vaš post zaradi dela vsebine, ki nasprotuje pravilom ST ( 2.točka 1. člena pravil ST) v celoti izbrisal.
V kolikor menite, da je prišlo do izbrisa neupravičeno, se lahko zoper mojo odločitev pritoži, v zato ustreznem oddelku.
....................
Spoštovani uporabnik drejc
Skladno z moderatorskimi pooblastili, sem vaš post zaradi dela vsebine, ki nasprotuje pravilom ST ( 2.točka 1. člena pravil ST) v celoti izbrisal.
V kolikor menite, da je prišlo do izbrisa neupravičeno, se lahko zoper mojo odločitev pritoži, v zato ustreznem oddelku.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Barakuda1 ()

Thomas ::
> VSE to se da nardit brez EDS. ja?
Mogoče se to da narediti tudi z degresivno davčno stopnjo. Ampak je nerodna in neupravičena - tako kot progresivna.
Mogoče se to da narediti tudi z degresivno davčno stopnjo. Ampak je nerodna in neupravičena - tako kot progresivna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thomas ()

Barakuda1 ::
Če boš jemal revnim, bo tvoja malha ostala bolj kot ne prazna. To ni dobra strategija.
Heh, a da se ne? Kao se pa sedaj to dela

Zgodovina sprememb…

borchi ::
@drejc, philips je tolk nemški kot je ikea slovenska.
sicer me pa lahko totalno v drek potunkaš tako, da pripopaš tistih maljon vrstic kode, ki računa neto plačo po progresivni lestvici. za primerjavo pa daš eno vrstico, ki računa po enotni.
verjetno se mi bo potem cel forum smejal. šanso maš!
@thomas, že zdavnej so ugotovili, da najbolj pravičen davek ni najboljši.
vso uno staro drevje, ki z zadnimi močmi sproducira 3 zelene liste bi blo najbolš požagat in na novo zasadit. sam maš takoj šesnpedeset inšpekcij, komisij in dvataužnt drevoobjemovalcev za sabo.
če pa še kdo misli, da se bo dalo reforme spravit čez brez politike (na žalost se jo grejo tudi sindikati) pa naj znova pomisli. al pa se sam spomni mrkaića.
sicer me pa lahko totalno v drek potunkaš tako, da pripopaš tistih maljon vrstic kode, ki računa neto plačo po progresivni lestvici. za primerjavo pa daš eno vrstico, ki računa po enotni.
verjetno se mi bo potem cel forum smejal. šanso maš!
@thomas, že zdavnej so ugotovili, da najbolj pravičen davek ni najboljši.
vso uno staro drevje, ki z zadnimi močmi sproducira 3 zelene liste bi blo najbolš požagat in na novo zasadit. sam maš takoj šesnpedeset inšpekcij, komisij in dvataužnt drevoobjemovalcev za sabo.
če pa še kdo misli, da se bo dalo reforme spravit čez brez politike (na žalost se jo grejo tudi sindikati) pa naj znova pomisli. al pa se sam spomni mrkaića.
l'jga

upirna ::
borchi, govoril je o Filipsu v Nemčiji, kjer ima to podjetje kar nekaj zaposlenih.

[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

drejc ::
philips je tolk nemški kot je ikea slovenska.
True, tudi nikoli nisem trdil da je Nemški. To so tvoje blodnje. Sem pa dal primer Philips (nem), ki je firma zase.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse

borchi ::
aaa, ok. pol mi je pa jasno. pač NEMŠKI philips ne zna računat po progresivni lestvici. pa sj to thomas že skoz razlaga. švabi nimajo pojma.
a si mogoče kdaj pomislu, da navijajo za EDS zaradi kakega drugega razloga kot pa "mindboggling" zahtevnosti izračuna?!
a si mogoče kdaj pomislu, da navijajo za EDS zaradi kakega drugega razloga kot pa "mindboggling" zahtevnosti izračuna?!
l'jga

_marko ::
Ima kdo preverjen izračun povečanja/zmanjšanja stroškov podjetja z večino nizko plačanih ter tudi z večino visoko plačanih delavcih.
Predvsem me zanima kako se bodo znižali stroški podjetju(če se seveda bodo), ki ima veliko delavcev z nizkimi prihodki.
anyone?
Predvsem me zanima kako se bodo znižali stroški podjetju(če se seveda bodo), ki ima veliko delavcev z nizkimi prihodki.
anyone?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

MadMicka ::
Tista podjetja, kjer imajo delavci nizke plače, ne bodo praktično nič razbremenjena. Niti ni potrebno. Strošek delodajalca za delavca z minimalno plačo je cca. 142.000 SIT + malica + vožnja + 1xletno regres cca 142.000 + problem bolniške..
Zdej, tisto podjetje, ki ne zmore stroška cca 160.000k na mesec za delavca, si pač ne zasluži, da bi imelo delavca. Lahko pa najame študente
Za takšna podjetja tudi ne moremo reči, da so zdravi del gospodarstva. Smisel sprememb je v tem, da se razbremeni zdravi del gospodarstva, ki bo tako lahko ustvarjal več profita in upajmo zato tudi več investiral.
Zdej, tisto podjetje, ki ne zmore stroška cca 160.000k na mesec za delavca, si pač ne zasluži, da bi imelo delavca. Lahko pa najame študente

Za takšna podjetja tudi ne moremo reči, da so zdravi del gospodarstva. Smisel sprememb je v tem, da se razbremeni zdravi del gospodarstva, ki bo tako lahko ustvarjal več profita in upajmo zato tudi več investiral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()

Potem takem so ta podjetja tako ali tako v kratkem obsojena na propad!

Dobule_J, a se ti ne zdi bolj pametno, da daš link na stran, kjer je v celoti Hanžkov govor. Najlepš je pa iztrgat en stavek iz konteksta in se potem norca delat.
Poudarki iz siolove strani: "Zagovarjanje reform je takšno: Jaz imam prav, kdor pa mi ne verjame, je bodisi bebec, nikoli ni nič prebral, je star ali pa se bori za svoje privilegije".
Na takšen način po njegovem mnenju tudi najboljše reforme ne morejo uspeti, saj takšen dialog odbija vsakogar, ki bi hotel karkoli razmišljati.
"Mislim, da glavni ukrepi niso namenjeni tistemu, o čemer reforme govorijo, torej večji konkurenčnosti, temveč so namenjene novemu prestrukturiranju družbene moči in bogastva," je prepričan varuh.
Tole nekako drugače izpade, mar ne?
Poudarki iz siolove strani: "Zagovarjanje reform je takšno: Jaz imam prav, kdor pa mi ne verjame, je bodisi bebec, nikoli ni nič prebral, je star ali pa se bori za svoje privilegije".
Na takšen način po njegovem mnenju tudi najboljše reforme ne morejo uspeti, saj takšen dialog odbija vsakogar, ki bi hotel karkoli razmišljati.
"Mislim, da glavni ukrepi niso namenjeni tistemu, o čemer reforme govorijo, torej večji konkurenčnosti, temveč so namenjene novemu prestrukturiranju družbene moči in bogastva," je prepričan varuh.
Tole nekako drugače izpade, mar ne?
Zgodovina sprememb…

Kot sem že povedal, Hanžek je že preden je bil ombdusman, govoril po nacionalnem radiu, da je gospodarska rast v ZDA že skoraj 100 let minus sedem odstotkov, ker da je treba "upoštevati okoljsko degradacijo".
Hehehe ... 100 let -7% pomeni od oka več kot desettisočkratno zmanjšanje GDPja. Hehehe ..
Sicer pa on ni edini nasprotnik visoke gospodarske rasti. Že nekaj levičarjev se je izjasnilo v to smer. Darko Vidmar recimo.
Hehehe ... 100 let -7% pomeni od oka več kot desettisočkratno zmanjšanje GDPja. Hehehe ..
Sicer pa on ni edini nasprotnik visoke gospodarske rasti. Že nekaj levičarjev se je izjasnilo v to smer. Darko Vidmar recimo.

MadMicka narobe je to, da je Hanžek v funkciji varuha izrazil mnenje, ki se ne dotika človekovih pravic oz. njegovih pristojnostih.
Matjaž Hanžek lahko kot samostojna oseba izrazi svoje mnenje tudi o prvi slovenski nogometni ligi. Ali pa o davčnih reformah.
->Meni tudi, da so reforme namenjene le novemu prestrukturiranju družbene moči in bogastva, enotna davčna stopnja pa bo le prenesle bremena na tiste, ki imajo že zdaj manj.
S čim on argumentira?
Matjaž Hanžek lahko kot samostojna oseba izrazi svoje mnenje tudi o prvi slovenski nogometni ligi. Ali pa o davčnih reformah.
->Meni tudi, da so reforme namenjene le novemu prestrukturiranju družbene moči in bogastva, enotna davčna stopnja pa bo le prenesle bremena na tiste, ki imajo že zdaj manj.
S čim on argumentira?

A lahko kdo malo podrobneje in temeljito razloži kako se GDP - torej njegova rast izraža na poprečnemu človeku?!
Mogoče je malo smešno vprašanje, ampak govora je(med drugimi okrepi) o kompenzaciji višjega davka na hrano z večjim GDPjem.(pustimo zaenkrat manjše stroške podjetij)
Predpostavimo, da v 07 in 08 imamo gospodarsko rast večjo, torej okoli 7%.
Mogoče je malo smešno vprašanje, ampak govora je(med drugimi okrepi) o kompenzaciji višjega davka na hrano z večjim GDPjem.(pustimo zaenkrat manjše stroške podjetij)
Predpostavimo, da v 07 in 08 imamo gospodarsko rast večjo, torej okoli 7%.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _marko ()

klemen22 ::
Skratka baje da reforme pridejo v veljavo s 1.1.2007 --> torej 7% gospodarska rast (tudi ob predpostavljanju) ne bo po tem datumu še vsaj 1-2 leti.
Kako gospodarska rast vpliva na posameznika je pa že druga zgodba. Bolj pravilno bi bilo na (družbeno) SKUPINO posameznikov.Evo malo absurden primer ampak ok (vem da ne spada tukaj ampak vseeno). Poglej Kitajsko --> cca 11% gospodarska rast že ne vem kero leto zapored --> odlično za nekatere sloje,skupine ljudi. S tem da ta rast za 90% kitajcev, ki obirajo riž na polju, delajo v rudniku nima nobenega vpliva in grem stavit da bo to enako lez deset let.
p.s.: glede tiste dostopnosti s hrano pa z zagotovostjo ni mogoče sedaj zatridit popolnoma nič -> pač še ena tvoja hipoteza.
[moderator: popucal eno odvečno opazko]
Kako gospodarska rast vpliva na posameznika je pa že druga zgodba. Bolj pravilno bi bilo na (družbeno) SKUPINO posameznikov.Evo malo absurden primer ampak ok (vem da ne spada tukaj ampak vseeno). Poglej Kitajsko --> cca 11% gospodarska rast že ne vem kero leto zapored --> odlično za nekatere sloje,skupine ljudi. S tem da ta rast za 90% kitajcev, ki obirajo riž na polju, delajo v rudniku nima nobenega vpliva in grem stavit da bo to enako lez deset let.
p.s.: glede tiste dostopnosti s hrano pa z zagotovostjo ni mogoče sedaj zatridit popolnoma nič -> pač še ena tvoja hipoteza.
[moderator: popucal eno odvečno opazko]
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
Zgodovina sprememb…

Ti razumeš kaj pomeni vprašanje ter teoretični izračun?
Magari je to leto 2010 in 2011.. ni pomembno.
Odgovoril pa tud nisi.
Torej še 1x:
Kako se večji GDP izraža na posameznemu poprečnemu državljanu Slovenije(lahko tudi katere podobne države, vsekakor ne Kitajske)?
[moderator: popucal odvečne žaljive opazke]
Magari je to leto 2010 in 2011.. ni pomembno.
Odgovoril pa tud nisi.
Torej še 1x:
Kako se večji GDP izraža na posameznemu poprečnemu državljanu Slovenije(lahko tudi katere podobne države, vsekakor ne Kitajske)?
[moderator: popucal odvečne žaljive opazke]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()

Me pa to dejansko zanima, tako da bi prosil nekoga malo bolj kvalificiranega in vednega s tega področja, da mi na to odgovori.

_marko:
.................
Spoštovani uporabnik klemen22
Skladno z moderatorskimi pooblastili, sem vaš post zaradi dela vsebine, ki nasprotuje pravilom ST 2.točka 1. člena pravil ST v celoti izbrisal.
.................
Spoštovani uporabnik klemen22
Skladno z moderatorskimi pooblastili, sem vaš post zaradi dela vsebine, ki nasprotuje pravilom ST 2.točka 1. člena pravil ST v celoti izbrisal.
Zgodovina sprememb…

OK pustmo kitajsko sedaj, ker je en fenomen (seveda na plečih 90% folka ki umira v rudnikih ter obira riž 12ur/dan za 40dolarjev/mesec(carska mezda -> v povperčju je še malo manj)). Glavno je da majo 11-12% gospodarsko rast. Hm je zelo off-topic ampak mi je ravno na misel prišlo naslednje. Baje naj bi bil na kitajskem komunizem? Hm tisto s gospodarsko rastjo in 90% odjebanega folka se ne sklada ravno s načeli, ki so bili slični praktično vsej vzhodni evropi, rusiji, pretekli kitajski itd., skratka povsod kjer se je omenjal socializem itd itd. Lahko potemtakem o kitajski še vedno govorimo kot o komunistični ureditvi ali bi bilo boljše reči da je tam kapitalizem v najhujši možni obliki (pustmo izjeme)?

WarpedGone ::
Hja, komunizem != socializem. Kitajska je tak svojevrsten poskus, komunisti se gredo tržno gospodarstvo.
Glede tega, kaj 10+% gospodarska rast pomaga unim revežem v rudnikih. Brez takšne rasti tistih rudnikov sploh bilo nebi (vsaj ne toliko), folk bi pa po hostah maline nabiral za golo preživetje. Če je država u srednjem veku (kitajska izpred par deset let) nuca kar nekaj debelih desetletij krepkega razvoja (močne rasti) da lahk stanje sploh začneš primerjat s kakšnimi 'modernejšimi' državami. Njihove mezde naspram nam so itak da mizerne, ampak brez 11% rasti teh mezd sploh bilo nebi.
Glede tega, kaj 10+% gospodarska rast pomaga unim revežem v rudnikih. Brez takšne rasti tistih rudnikov sploh bilo nebi (vsaj ne toliko), folk bi pa po hostah maline nabiral za golo preživetje. Če je država u srednjem veku (kitajska izpred par deset let) nuca kar nekaj debelih desetletij krepkega razvoja (močne rasti) da lahk stanje sploh začneš primerjat s kakšnimi 'modernejšimi' državami. Njihove mezde naspram nam so itak da mizerne, ampak brez 11% rasti teh mezd sploh bilo nebi.
Zbogom in hvala za vse ribe

Nesreče v rudnikih in industriji sploh, je treba vzeti tudi v perspektivi enormnega števila prebivalcev Čine.
Činezarjem gre vsak dan bolje. Jasno, demokracije (še) nimajo. Materialno življenje čedalje večjega sloja prebivalstva pa čedalje bolj spominja na Zahod.
Tudi mizerne plače so vsak dan manj mizerne. Po poti malih azijskih tigrov gredo. Demokracije nobene taprave, življenje pa vse boljše.
Činezarjem gre vsak dan bolje. Jasno, demokracije (še) nimajo. Materialno življenje čedalje večjega sloja prebivalstva pa čedalje bolj spominja na Zahod.
Tudi mizerne plače so vsak dan manj mizerne. Po poti malih azijskih tigrov gredo. Demokracije nobene taprave, življenje pa vse boljše.

Zahodnim levičarjem je težko pri srcu, ker Kitajci so se odrekli socializma. Še več, pograbili so kapitalizem. Indijci prav tako.
Zdej nekako dokazujejo, da jim je zaradi tega slabše kot prej. Zaradi tega pač ne, pa ni jim slabše niti na splošno. Kapitalizem je že dodobra zmehčal nedemokratičnost prejšnjega stanja in tegobe tradicionalizma tudi.
Zdej nekako dokazujejo, da jim je zaradi tega slabše kot prej. Zaradi tega pač ne, pa ni jim slabše niti na splošno. Kapitalizem je že dodobra zmehčal nedemokratičnost prejšnjega stanja in tegobe tradicionalizma tudi.

Link.
En del sveta se pripravlja na pospešen razvoj. USA, China, Indija, deli Evrope, takoimenovano Pacifiško območje...
Bi bili radi zraven?
Bi raje stagnirali?
EDS je vlak, na katerega mnogi raje ne bi šli. Mnogi bi nekako radi, da stvari ostanejo po starem. Seveda ne bodo.
En del sveta se pripravlja na pospešen razvoj. USA, China, Indija, deli Evrope, takoimenovano Pacifiško območje...
Bi bili radi zraven?
Bi raje stagnirali?

EDS je vlak, na katerega mnogi raje ne bi šli. Mnogi bi nekako radi, da stvari ostanejo po starem. Seveda ne bodo.

Thomas,Warpedone;
A vidva mogoče vesta;
kako se večji GDP izraža na posameznemu poprečnemu državljanu Slovenije?
Res mi ni jasno zakaj mi noben ne more dat bolj konkretnega odgovora na to, sploh ko je govora, da bo gospodarska rast kompezirala večji davek pri npr hrani(pustimo manj stroškov podjetij za zdaj.)
A vidva mogoče vesta;
kako se večji GDP izraža na posameznemu poprečnemu državljanu Slovenije?
Res mi ni jasno zakaj mi noben ne more dat bolj konkretnega odgovora na to, sploh ko je govora, da bo gospodarska rast kompezirala večji davek pri npr hrani(pustimo manj stroškov podjetij za zdaj.)

Link.
Tuki je en tak baje boljši pokazatelj od GDP. Ampak vseeno, na vrhu so samo države z visokim GDP. Korelacija med kvaliteto življenja (ki je rahlo neobjektivno merilo) in GDP je visoka. GDP je nadvse pomemben pri tem.
Tuki je en tak baje boljši pokazatelj od GDP. Ampak vseeno, na vrhu so samo države z visokim GDP. Korelacija med kvaliteto življenja (ki je rahlo neobjektivno merilo) in GDP je visoka. GDP je nadvse pomemben pri tem.

perci ::
Ma dej no. Na tem linku smo pred Britanci, pred nami je Portugalska, Avstrija pa je pred Nemčijo in Francijo. Krneki IMO.

Ej. Jest se strinjam, da je tale link krneki.
Pač hočejo (levičarski cajtng) relativizirat pojem GDP-ja.
Moj point je ta, da CELO tako (levičarsko) sfižena slika nujno pripelje na vrh države z največjim GDP.
Če pa link ne bi bil kr neki, bi pa korelacija med GDP in "LQ" bila še večja.
To je moj point.
Pač hočejo (levičarski cajtng) relativizirat pojem GDP-ja.
Moj point je ta, da CELO tako (levičarsko) sfižena slika nujno pripelje na vrh države z največjim GDP.
Če pa link ne bi bil kr neki, bi pa korelacija med GDP in "LQ" bila še večja.
To je moj point.

Če imajo delavci v tovarnah pogodbe o plačah - torej rast plač in podobno.
Ali imajo to rast plač vezano na GDP? Ali na uspešnost podjetja?
Na bilokaj?
Ali imajo to rast plač vezano na GDP? Ali na uspešnost podjetja?
Na bilokaj?

Ne, rasti plač nimajo vezane na rast GDPja. Ker nekatere firme daleč presegajo to rast, druge je pa zdaleč ne dohajajo.
Plače so toliko višje, kolikor je večja ponudba služb od povpraševanja zanje. (Kompliciranje s kolektivnimi pogodbami in podobno, je samo stara šara.)
Zato je svoboden delavec (kamor hoče gre delat) pomemben. Da gre trgovka k Interšparu, če Mercator dovolj ne ponuja. Ali obratno. In da tudi delodajalec sme sprejemati le tiste in toliko kot jih hoče. Pa da jih lahko odpušča.
Reformisti računajo na to, da ob mnogo živahnejši ekonomski dejavnosti po uvedbi reform - ko bodo k nam začeli tuji vlagatelji šele zares prihajati (jasno, v svojem lovu na profit) - da bo takrat potrebno mnogo delavcev in bodo plače skyrocketing.
Sama vezava na GDP je pa bolj kot statistično povprečje.
No, samo tukaj se pa zakomplicira. Reforme gor ali dol, avtomatika JE ante portas.
Postanite raje kapitalisti kot delavci! Magari delničarji IBMa ali BPja, če nimate svojega biznisa.
Plače so toliko višje, kolikor je večja ponudba služb od povpraševanja zanje. (Kompliciranje s kolektivnimi pogodbami in podobno, je samo stara šara.)
Zato je svoboden delavec (kamor hoče gre delat) pomemben. Da gre trgovka k Interšparu, če Mercator dovolj ne ponuja. Ali obratno. In da tudi delodajalec sme sprejemati le tiste in toliko kot jih hoče. Pa da jih lahko odpušča.
Reformisti računajo na to, da ob mnogo živahnejši ekonomski dejavnosti po uvedbi reform - ko bodo k nam začeli tuji vlagatelji šele zares prihajati (jasno, v svojem lovu na profit) - da bo takrat potrebno mnogo delavcev in bodo plače skyrocketing.
Sama vezava na GDP je pa bolj kot statistično povprečje.
No, samo tukaj se pa zakomplicira. Reforme gor ali dol, avtomatika JE ante portas.
Postanite raje kapitalisti kot delavci! Magari delničarji IBMa ali BPja, če nimate svojega biznisa.

O teh stvareh govori Zakon o izvajanju dogovora o politiki plač v zasebnem sektorju v obdobju 2004–2005 (ZIDPPZS) . Minimalna plača in minimalni znesek uskladitve plač je določen s tem zakonom. Sicer je uskladitev plač nižja od gospodarske rasti. Plače so se obvezno dvignile za 5.000 SIT v letu 2004 oz. 5.100 SIT v letu 2005, kar je pa več je pa stvar dogovora delavca in delodajalca. Medtem, ko se je v letih 2002 do 2004 dvignila le minimalna plača in izhodiščne plače po kolektvinih pogodbah.
To, da so se dvignile izhodiščne plače po kolektivnih pogodbah, se dejansko v žepih delavcev ni praktično nič poznalo. Namreč prvi trije ali celo štirje tarifni razredi so itak pod minimalno plačo, ki je tako neke vrste uravnilovka, ostali tarifni razredi pa so v praksi bolje plačani, kot je to določeno s kolektivnimi pogodbami, ki predstavljajo minimum pravic delavca.
Jasno pa je, da je gibalo napredka gospodarska rast. Stagnacija na dolgi rok vodi v propad. Brez gospodarske rasti se plače realno ne morejo dvigniti, se standard ne more dvigniti in če hočemo napredovati, moramo imeti gospodarsko rast.
To, da so se dvignile izhodiščne plače po kolektivnih pogodbah, se dejansko v žepih delavcev ni praktično nič poznalo. Namreč prvi trije ali celo štirje tarifni razredi so itak pod minimalno plačo, ki je tako neke vrste uravnilovka, ostali tarifni razredi pa so v praksi bolje plačani, kot je to določeno s kolektivnimi pogodbami, ki predstavljajo minimum pravic delavca.
Jasno pa je, da je gibalo napredka gospodarska rast. Stagnacija na dolgi rok vodi v propad. Brez gospodarske rasti se plače realno ne morejo dvigniti, se standard ne more dvigniti in če hočemo napredovati, moramo imeti gospodarsko rast.
Zgodovina sprememb…

Ne bi bil rad delavec po uvedbi reform. Dejstvo je da bojo nastradali ravno ljudje s skromnimi osebnimi dohodki. Gospodarstvo 30% temelji na ljudeh ki delajo za minimalno plačo --> verjetno bo po novem tako, da bodo za isto plačo delali še več in več. Skratka ve se katero ciljno populacijo bodo zadele te reforme. Zanimivo pa je, da je bil zdajnšnji minister Drobnič velik borec za pravice delavcev itd... Hm kako se to po enem letu obrne.
Skratka po uvedbi reform gre Slovenija po poti ZDA in zahodnih evropskih držav (ne skandinavskih kjer je velika stopnja solidarnosti!). Ali je to dobro ali slabo ve vsak sam. Za tiste s fakultetno izobrazbo vsekakor bolje. Pač socialne razlike se bodo vsekakor večale. In neko sprenevedanje vlade in "ekonomskega sveta" je zelo iz trte zvito. Skratka pričakujte družbo velikih socialnih razlik -> razlike v plačah se bodo verjetno neverjetno povečevale, revni bodo imeli v lajfu manj možnosti kot sedaj. Res ne vem. Strinjam se da so reforme pomembne ampak ne na račun LE nižjega sloja prebivalstva. Ali je Damjan in njegovi kolegi kdaj omenil če bodo racionalizirali javno upravo? Se mi je zdelo da ne. Saj jim bo predstavljala levji delež volilcev. Skratka več al manj se po mojem ravnajo po načelu LDSa&kompanije, ko so N-let zmagovali na volitvah tako, da so si na svojo stran prigrebli volilce oz. državljanje zaposlene v javnem sektorju (policiste, učitelje, administracijo), še nekaj procent delavstva in zmaga je bila zihr. Ne vem no men (pa sem skoraj že pri diplomi) me te reforme ne navdajajo s kakšnim veseljem (ne posamezne ampak celoten paket reform).
Skratka po uvedbi reform gre Slovenija po poti ZDA in zahodnih evropskih držav (ne skandinavskih kjer je velika stopnja solidarnosti!). Ali je to dobro ali slabo ve vsak sam. Za tiste s fakultetno izobrazbo vsekakor bolje. Pač socialne razlike se bodo vsekakor večale. In neko sprenevedanje vlade in "ekonomskega sveta" je zelo iz trte zvito. Skratka pričakujte družbo velikih socialnih razlik -> razlike v plačah se bodo verjetno neverjetno povečevale, revni bodo imeli v lajfu manj možnosti kot sedaj. Res ne vem. Strinjam se da so reforme pomembne ampak ne na račun LE nižjega sloja prebivalstva. Ali je Damjan in njegovi kolegi kdaj omenil če bodo racionalizirali javno upravo? Se mi je zdelo da ne. Saj jim bo predstavljala levji delež volilcev. Skratka več al manj se po mojem ravnajo po načelu LDSa&kompanije, ko so N-let zmagovali na volitvah tako, da so si na svojo stran prigrebli volilce oz. državljanje zaposlene v javnem sektorju (policiste, učitelje, administracijo), še nekaj procent delavstva in zmaga je bila zihr. Ne vem no men (pa sem skoraj že pri diplomi) me te reforme ne navdajajo s kakšnim veseljem (ne posamezne ampak celoten paket reform).

Glede teh podjetij z nizkoplačanimi delavci; (gre predsvem za razne ne high tech tovarne in podobno)
IMO bodo počasi propadala, ker je zunaj delavna sila cenejša ter, ker bo ravno njihovo delo v vedno večji meri zamenjeval stroj(robot).
Da bi pa zaradi teh podjetij, ter teh delavcev trpelo celotno zdravo gospodarstvo, ter prihod investitorjev je pa nesmisel.
Slovenija se pač mora hitreje razvijat, saj jo dohitevajo druge države.
Drugače bomo "trpeli" vsi.
Naj se ti delavci, ki bodo prej ko slej na cesti prekvalificirajo ali pa ženske zaposlijo kot sobarice, čistilke, itd....
Šivilj ne rabimo.
P.S. Ne mislim s tem nič slabega, tako da mi ne moralizirat mojga posta.
IMO je "žal" to realnost.
IMO bodo počasi propadala, ker je zunaj delavna sila cenejša ter, ker bo ravno njihovo delo v vedno večji meri zamenjeval stroj(robot).
Da bi pa zaradi teh podjetij, ter teh delavcev trpelo celotno zdravo gospodarstvo, ter prihod investitorjev je pa nesmisel.
Slovenija se pač mora hitreje razvijat, saj jo dohitevajo druge države.
Drugače bomo "trpeli" vsi.
Naj se ti delavci, ki bodo prej ko slej na cesti prekvalificirajo ali pa ženske zaposlijo kot sobarice, čistilke, itd....
Šivilj ne rabimo.
P.S. Ne mislim s tem nič slabega, tako da mi ne moralizirat mojga posta.
IMO je "žal" to realnost.

Obstoja še ena možnost.
Pokojnine in raznih nadomestil v času bolezni ne dobi nihče, neglede na delovno dobo.
Upokojenci so tako ali tako objektivno gledano nepotrebni in zgolj breme (finančno in drugačno)
Pokojnine in raznih nadomestil v času bolezni ne dobi nihče, neglede na delovno dobo.
Upokojenci so tako ali tako objektivno gledano nepotrebni in zgolj breme (finančno in drugačno)

Barakuda:
In tvoj point je?!
In tvoj point je?!

A kakšen je moj point
hhmmm
mrbit takšen
P.S. Ne mislim s tem nič slabega, tako da mi ne moralizirat mojga posta. IMO je "žal" to realnost.
hhmmm
mrbit takšen
P.S. Ne mislim s tem nič slabega, tako da mi ne moralizirat mojga posta. IMO je "žal" to realnost.

Zgodovina sprememb…

kaj je realno za pričakovat, da se bo zgodilo??
a) najvrjetneje propad omenjenih podjetij zaradi že naštetih razlogov
b) Pokojnine in raznih nadomestil v času bolezni ne dobi nihče, neglede na delovno dobo.
Lahko pa napišeš celo konstruktiven odgovor. Morda se kaj naučim(o).
S takim načinom temu zagotovo ni tako.
Ja?
a) najvrjetneje propad omenjenih podjetij zaradi že naštetih razlogov
b) Pokojnine in raznih nadomestil v času bolezni ne dobi nihče, neglede na delovno dobo.
Lahko pa napišeš celo konstruktiven odgovor. Morda se kaj naučim(o).
S takim načinom temu zagotovo ni tako.
Ja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _marko ()

Duke Nukem ::
saj je že sedaj tako, da si nepotreben če si na bolniški ali poškodovan ,dober samo ko delaš cele dneve ,ko enkrat ne moreš si pa konc
je pa res da je dost folka ,k se mu neda delat, pa je skoz po bolniškah in podobno
Janša je pa res en pezde

Odin ::
> saj je že sedaj tako, da si nepotreben če si na bolniški ali poškodovan
Kaj se ti pritozujes nad realnostjo zivljenja?? Povej mi v kateri drzavi so kdaj potrebovali vec ljudi na bolniski ali poskodovane??
> je pa res da je dost folka ,k se mu neda delat, pa je skoz po bolniškah in podobno
Aha, po svoji unikatni logiki prides do paradoksa in ker ne ves kaj bi naredil prevalis krivdo za vse zivljenske stiske na Janso. Povej kaj konkretnega drugic, ne pa nekaj kritizirat brez repa in glave.
Kaj se ti pritozujes nad realnostjo zivljenja?? Povej mi v kateri drzavi so kdaj potrebovali vec ljudi na bolniski ali poskodovane??
> je pa res da je dost folka ,k se mu neda delat, pa je skoz po bolniškah in podobno
Aha, po svoji unikatni logiki prides do paradoksa in ker ne ves kaj bi naredil prevalis krivdo za vse zivljenske stiske na Janso. Povej kaj konkretnega drugic, ne pa nekaj kritizirat brez repa in glave.

Mata srečo Barakuda1 in Duke Nukem, da ni nobenega moderatorja ali tajnega policaja, ki bi v skladu s politiko Slotecha zagotovo pobrisal kakšen vajin post.
Sploh se ne bi porajtal na to, da so vajini posti levičarske provenience. Vsebinsko niso primerni, neskladni z nevemkerim členom Slotecha - _samo_ zato.
Pa lahko bi fasala celo kakšen naziv, če bi le Slotech bwanstvo videlo vajine poste, vama zagotavljam!
Sploh se ne bi porajtal na to, da so vajini posti levičarske provenience. Vsebinsko niso primerni, neskladni z nevemkerim členom Slotecha - _samo_ zato.
Pa lahko bi fasala celo kakšen naziv, če bi le Slotech bwanstvo videlo vajine poste, vama zagotavljam!

Barakuda1:
> Upokojenci so tako ali tako objektivno gledano nepotrebni in zgolj breme (finančno in drugačno)
Barakuda1 kliče po genocidu enega dela prebivalstva Slovenije. Pa bodi to tudi samo ironično, je IMO vseeno. Naziv mu za tako dejanje zagotovo pritiče.
Zaradi pregovorne pravičnosti moderatorstva in tajnega policajstva, pa seveda tudi samega Primoza, vrhovnega šefa, ne dvomim, da se bo to v resnici zgodilo.
> Upokojenci so tako ali tako objektivno gledano nepotrebni in zgolj breme (finančno in drugačno)
Barakuda1 kliče po genocidu enega dela prebivalstva Slovenije. Pa bodi to tudi samo ironično, je IMO vseeno. Naziv mu za tako dejanje zagotovo pritiče.
Zaradi pregovorne pravičnosti moderatorstva in tajnega policajstva, pa seveda tudi samega Primoza, vrhovnega šefa, ne dvomim, da se bo to v resnici zgodilo.

Če sem jaz prav razumel je bila ta izjava ironična.

Nekako sem pričakoval, da bodo vestni moderatorji popucali sranje. Tudi moje poste, ki na to opozarjajo.
Zdej mislim, da ga zanalašč niso. Igra pač.
Zdej mislim, da ga zanalašč niso. Igra pač.

Thomas, a si ti mrbit upokojenec 
p.s.
Da ne bo nadaljnjih ugibanj.
Moj post je bil le ironična replika na markov post.
Ne njega in (verjetno) tudi ne Thomsa ne skrbijo delavci/delavke, ki bodo izgubili zaposlitve. Skrbi ga le da ne bi zaradi teh ljudi, ki so zaposleni v slabo stoječih firmah "trpeli vsi". Se pravi ON
Še več. Svetuje jim (predvsem ženskam) naj se zaposlijo kot sobarice, čistilke itd….(no mrbit tudi kot prijateljice noči – če so dost mlade in poželenja vredne – čeprav tega ne zapiše, lahko pa z malce zlobne domišljije mirno prideš tudi do takšnega zaključka)
Kje naj se zaposlijo, seveda ne pove.
Zakaj naj bi neka inžinerka tekstila mirno sprejela zaposlitev kot sobarica, tudi ne....
Zapiše pa
In z istim pripisom sem jaz zaključil odgovor na markovo vprašanje v čem je moj point.
Očitno tudi on ni zaznal ironičnega tona moje replike na način njegovega razmišljanja (tako kot ga očitno "noče" še nekdo).
In čisto za konec.
Pridobljenih pravic upokojencev se reforme sploh ne bi smele dotakniti, nadomestila za časa bolniške, pa so tudi ena od civilizacijskih pridobitev.
Dvomim pa, da so vsi "reformatorji" mojega mnenja.
Bolj od tega jih skrbi moj ironičen odziv na njihov način razmišljanja.

p.s.
Da ne bo nadaljnjih ugibanj.
Moj post je bil le ironična replika na markov post.
Ne njega in (verjetno) tudi ne Thomsa ne skrbijo delavci/delavke, ki bodo izgubili zaposlitve. Skrbi ga le da ne bi zaradi teh ljudi, ki so zaposleni v slabo stoječih firmah "trpeli vsi". Se pravi ON
Še več. Svetuje jim (predvsem ženskam) naj se zaposlijo kot sobarice, čistilke itd….(no mrbit tudi kot prijateljice noči – če so dost mlade in poželenja vredne – čeprav tega ne zapiše, lahko pa z malce zlobne domišljije mirno prideš tudi do takšnega zaključka)
Kje naj se zaposlijo, seveda ne pove.
Zakaj naj bi neka inžinerka tekstila mirno sprejela zaposlitev kot sobarica, tudi ne....
Zapiše pa
P.S. Ne mislim s tem nič slabega, tako da mi ne moralizirat mojega posta. IMO je "žal" to realnost.
In z istim pripisom sem jaz zaključil odgovor na markovo vprašanje v čem je moj point.
Očitno tudi on ni zaznal ironičnega tona moje replike na način njegovega razmišljanja (tako kot ga očitno "noče" še nekdo).
In čisto za konec.
Pridobljenih pravic upokojencev se reforme sploh ne bi smele dotakniti, nadomestila za časa bolniške, pa so tudi ena od civilizacijskih pridobitev.
Dvomim pa, da so vsi "reformatorji" mojega mnenja.
Bolj od tega jih skrbi moj ironičen odziv na njihov način razmišljanja.

->Svetuje jim (predvsem ženskam) naj se zaposlijo kot sobarice, čistilke itd
Treba je razumeti da denar ni sinonim blaginje. Lej, dejstvo je da bolj kot bomo imeli prilagodljivo,fleksibilno delovno silo bolje bomo živeli na vseh nivojih. Verjetno je bolje da tekstilna delavka brez izobrazbe dela kakšno storitveno dejavnost(pa ne v javnih hišah). Prvič, ker dela v perspektivni dejavnosti(no, vsaj bolj kot tekstilni) in verjetno tudi ni najboljši občutek delati 40 let na istem stroju.
Treba je razumeti da denar ni sinonim blaginje. Lej, dejstvo je da bolj kot bomo imeli prilagodljivo,fleksibilno delovno silo bolje bomo živeli na vseh nivojih. Verjetno je bolje da tekstilna delavka brez izobrazbe dela kakšno storitveno dejavnost(pa ne v javnih hišah). Prvič, ker dela v perspektivni dejavnosti(no, vsaj bolj kot tekstilni) in verjetno tudi ni najboljši občutek delati 40 let na istem stroju.

marko:
->IMO bodo počasi propadala, ker je zunaj delavna sila cenejša ter, ker bo ravno njihovo delo v vedno večji meri zamenjeval stroj(robot).
barakuda:
->Ne njega in (verjetno) tudi ne Thomsa ne skrbijo delavci/delavke, ki bodo izgubili zaposlitve. Skrbi ga le da ne bi zaradi teh ljudi, ki so zaposleni v slabo stoječih firmah "trpeli vsi". Se pravi ON
Mislim ej.. moderator si pa pišeš te tumarije.
Kaj ti veš kaj mene skrbi kaj pa ne! Sem kdaj napisal, da me ne skrbi?
Če gledam na svet malo realneje kot ti še ne pomeni, da me ne skrbi! JA?
Glej.. Ta podjetja bodo v VSAKEM primeru propadla!!!(IMO)
Niso konkurenčna oz. so vedno manj. (razloge sem že naštel).
Da pa zaradi nekonkurenčnih podjetij in navidezne negativne povezave z davčnimi reformami ne sprejmemo le njih je pa absurd.
Če ti tega ne vidiš ti ne morem pomagat. Na zdravem gospodarstvu je treba delat!
-> Kje naj se zaposlijo, seveda ne pove.
A torej bo manj delovnih mest po prihodu investitorjev?!
->IMO bodo počasi propadala, ker je zunaj delavna sila cenejša ter, ker bo ravno njihovo delo v vedno večji meri zamenjeval stroj(robot).
barakuda:
->Ne njega in (verjetno) tudi ne Thomsa ne skrbijo delavci/delavke, ki bodo izgubili zaposlitve. Skrbi ga le da ne bi zaradi teh ljudi, ki so zaposleni v slabo stoječih firmah "trpeli vsi". Se pravi ON
Mislim ej.. moderator si pa pišeš te tumarije.
Kaj ti veš kaj mene skrbi kaj pa ne! Sem kdaj napisal, da me ne skrbi?
Če gledam na svet malo realneje kot ti še ne pomeni, da me ne skrbi! JA?

Glej.. Ta podjetja bodo v VSAKEM primeru propadla!!!(IMO)
Niso konkurenčna oz. so vedno manj. (razloge sem že naštel).
Da pa zaradi nekonkurenčnih podjetij in navidezne negativne povezave z davčnimi reformami ne sprejmemo le njih je pa absurd.
Če ti tega ne vidiš ti ne morem pomagat. Na zdravem gospodarstvu je treba delat!
-> Kje naj se zaposlijo, seveda ne pove.
A torej bo manj delovnih mest po prihodu investitorjev?!

-> Zakaj naj bi neka inžinerka tekstila mirno sprejela zaposlitev kot sobarica, tudi ne....
Kaj bi pa ti naredil?
Jo pustil brez službe?
Dal denarno pomoč podjetju obsojenem na propad iz davkoplačevalskega denarja?
No povej barakuda!
Kaj bi pa ti naredil?
Jo pustil brez službe?
Dal denarno pomoč podjetju obsojenem na propad iz davkoplačevalskega denarja?
No povej barakuda!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenia vs. Češka (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 31439 (29289) | jype |
» | Osnovnošolska matematika (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6595 (5380) | klemen22 |
» | Odstop ministra za razvoj - Jože-ta P. Damijana (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6177 (4875) | Daedalus |
» | Ali Slovenija potrebuje novo stranko? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 20221 (16752) | gzibret |
» | Davčna merca (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 12557 (9810) | Thomas |