» »

Reforme na mizi

Reforme na mizi

««
8 / 17
»»

Thomas ::

Hrano (kakršnokoli) smo doslej davčno subvencionirali.

Kako, da ne?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

Kako, da ne?

če greš še enkrat prebrat, boš ugotovil, da sem napisal, da bogatašem pravzaprav/dejansko nismo subvencionirali hrane*.

dejansko smo jo subvencionirali samo revnim.

*če misliš, da je pa "papirnata" subvencija na hrano tako zameglila alokacijo potrošnje bogatih, pol je mogoče res bolš, da prestavimo temo v ložo.
l'jga

se opravičujem. mogoče res nisem bil dovolj jasen. sem mislu, da je to samoumevno.

bogati so meli progresivo. s tem so "dali nazaj" subvencijo za hrano. revni subvencije niso vračali.

po novem predlogu (na papirju) bo neto učinek isti. revni dobijo subvencijo (sedaj za vse dobrine), bogati pa ne.

zakaj se sindikati tako razpihujejo mi ni čisto jasno?! ker na papirju je vse tipi-top.

je pa res, da jih bo vlada najverjetneje nategnala. ker če jih ne bo, ni naredila NIČ. pomoje se tega bojijo.
l'jga

IgorGrozni ::

1. To da ima nekdo na začetku razvoja stopnjo rasti 10,15 ali 20 % in potem že˝ prehiteva po desni ...˝ , in je panika...
Jaz bi na tvojem mestu, Thomas, posvaril USA, da morajo nujno nekaj narediti, ker jih ˝šiša˝ Slovaška.

2. Primerjati Nemško gospodarstvo, ki je pogoltnilo DDR z USA.
Naj USA pogoltne Mehiko in Srednjeameriške države z Argentino, potem pa primerjaj. S tem, da najnovejši podatki govorijo, da Nemškemu gospodarstvu ne gre tako slabo v zadnjem letu (vir: Sobotna priloga ali Le Mond Diplomatique, če se prav spomnim...).

In da USA gospodarstvu ne kaže najbolje v prihodnosti, še posebej, ko bodo morali zmanjšati proračunsko luknjo in bo učinek etatističnega pumpanja sredstev v gospodarstvo umanjkal.
To kar izvaja Bush and Co. je čisti Keynes in nikakršni ˝trg˝.

Ekonomski posegi in posledice so podobne sifilisu. ˝The deed˝ je fajn, čez leta pa pride račun.. Za ocenjevanje pravilnosti ek. politik potrebuješ desetletja,... ne pa kako dobro zvenijo stavki in kako všeč so ti oblastne˝ lepotice˝.

3. Višek je pa tole ˝subvencioniranje šatobrijanda˝, hehehe :\ , ta exemplarična abotnost, ki jo je zaslediti v debati...

4. Itd, itd,....

Če je to nivo, potem tole spada v Ložo, k dobronamernemu ramziju...

> Za ocenjevanje pravilnosti ek. politik potrebuješ desetletja

> najnovejši podatki govorijo, da Nemškemu gospodarstvu ne gre tako slabo v zadnjem letu

Ali so mogoče včeraj spreminjali ek. politiko ? Niso.
Ali so mogoče prebavili DDR ? Mogoče.

Če te prav razumem, jim bo šlo tako naprej kar dobro, samo da se unese prebavljanje DDRja?

Da so torej dober model?

Tear_DR0P ::

men sam neki ni jasn - a nima 30.000 ljudi blazno vlkih šans v sloveniji - mislim da če zbereš 30.000 podpisov, lahko vtakneš v glasovanje svoj zakon al neki tazga? a je še kaj več možno?
poanta tega mojhga vprašanja je namreč v tem, da je blo baje konc tedna v LJ okrog 40.000 ljudi, ki so se bunl - zakaj niso spacal skupi predloga zakona, ki bi bil boljši od tistega proti kateremu se bunijo in ga predložla parlamentu?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

WarpedGone ::

1. po podatkih policije naj bi jih bilo okol 25.000
2. veliko lažje je gobcat in pljuvat kot pa stuhtat neki boljšga
Zbogom in hvala za vse ribe

Barakuda1 ::

1. po podatkih policije naj bi jih bilo okol 25.000

Glede na vreme (kakršno je bilo, je menda vsem jasno) je to fascinantna številka, nad katero bi se moral vsak zamisliti (neglede na to ali so njihove zahteve upravičene ali ne).

kopernik ::

Ja, tudi pri referendumu o izbrisanih bi se moral marsikdo zamisliti (glasovalo več kot 25.000 ljudi) ... ampak, takrat je vlada, če se prav spomnim, označila vse skupaj za brezpredmetno ? :))

No, šalo na stran, dejansko je bil protest organiziran, zbralo se je mnogo ljudi, kar pomeni, da se mora vlada bolj potruditi pri razlagi reform in prepričevanju sindikatov :-)

upirna ::

-> 3. Višek je pa tole ˝subvencioniranje šatobrijanda˝, hehehe :\ , ta exemplarična abotnost, ki jo je zaslediti v debati...

Grozni, tvoj način argumentiranja je grozen. Sem lepo (s številkami) povedal kako se zadeve na nek način subvencioniajo. To vsi razumejo, tako zagovorniki kot nasprotniki. Razen neumni seveda.

Je pa res da je višji sloj pred tem plačeval večji davek pri dohodnini (kot je rekel borchi).

> najnovejši podatki govorijo, da Nemškemu gospodarstvu ne gre tako slabo v zadnjem letu

Redno berem Sobotno prilogo in sem prebral tako ta članek, ki govori predvsem o tem da je nemško gospodarstvo videti bolj zdravo od italijanskega in fancoskega. Vendar govoriti, da gre Nemčji dobro oz. da se pobira je zelo težko oz. preuranjeno.

->In da USA gospodarstvu ne kaže najbolje v prihodnosti, še posebej, ko bodo morali zmanjšati proračunsko luknjo in bo učinek etatističnega pumpanja sredstev v gospodarstvo umanjkal.
To kar izvaja Bush and Co. je čisti Keynes in nikakršni ˝trg˝.

No, tukaj je predvsem kratek povzetek članka iz Sobotne priloge o pumpanju nepremičninskega balona. Res je, da so cene nepremičnin v ZDA nerealne, toda vsekakor niso tak šok za gospodarstvo kot napovedujejo v Delu, saj moraš vedeti da so ZDA gospodarsko zelo "aktivne", kar kaže predvsem visoka gospodarska rast(4,4% v letu 2004) in s tako rastjo je precej lažje krpati proračunske luknje.

->1. To da ima nekdo na začetku razvoja stopnjo rasti 10,15 ali 20 % in potem že˝ prehiteva po desni ...˝ , in je panika...
Jaz bi na tvojem mestu, Thomas, posvaril USA, da morajo nujno nekaj narediti, ker jih ˝šiša˝ Slovaška.

Gospodarska rast Slovaške je 5.5%, ZDA 4,4%. Dejstvo, ki se tu pojavi:tudi razvite države imajo lahko visoko gospodarsko rast.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

upirna ::

->No, šalo na stran, dejansko je bil protest organiziran, zbralo se je mnogo ljudi, kar pomeni, da se mora vlada bolj potruditi pri razlagi reform in prepričevanju sindikatov :-)

Problem, ki se je pojavil: več kot očitno je da se sindikati nočejo pogovarjati oz. se vsaj do sedaj niso. Morda so si hoteli ustvariti neko zaledje da so vladi pokazali koliko ljudi imajo za sabo. Bomo videli kaj bodo prinesli naslednji tedni in meseci... Do pomladi bo že vse jasno.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

upirna: Ja, članek o nemškem gospodarstvu je iz Dela, a opazka o USA je moja(ne članek)
O subvencioniranju res ne bi - že borchi je povedal dovolj..

Se pravi, tudi brez EDS se da doseči 4,4 % ?
Recimo, za SLO (gradualizem) brez reform naslednje leto je 4,0 %, 2007 je 4,2 %. Letos 3,8 % . Ni slabo. (vir: evropska komisija).

Sindikati niso, kot tudi mi ne, zato, da pripravljajo in izvajajo ekonomsko politiko. Zato so plačani izvoljeni birokrati.
Mi in tudi sindikalisti povedo, česa nočejo. In če se jim zdi, da jih birokrati ne jemljejo dovolj resno, pač pritisnejo. Pokažejo mišice.

To je vse, kar morajo/moramo narediti. ˝Dajte boljše predloge˝ J.J. je demagogija iz SFRJ. Izvoljeni so bili za to, da to delajo oni. Če bi to delali drugi/mi, jih ne rabimo.
In ker so Vlada republike Slovenije, morajo poiskati konsenz z državljani. Niso ne mesije, ne intelektualni cvet Slovencev in niso dobili države v last, da bi lahko karkoli počeli brez našega soglasja. Njihova ˝baza˝smo sedaj vsi. Vsem nam so odgovorni.

Škoda, enkrat so že vzeli lekcijo z Bajukovo vlado, a se očitno niso nič naučili. In moja skromna napoved je, da bomo čez tri leta spet dobili ˝leve˝, ki bodo letargično posedali po stolčkih zaradi prepričljive zmage. Izvoljeni pa bodo kot ˝protidesni˝. Ne zaradi kvalitet.

Aha. Spet nas mora skrbeti za Ameriko, pri nas je pa tako super, da so vsake reforme nepotrebne in škodljive?

Pa diskusija daleč naokoli, namesto konkretno o reformah. Heh ... |O

Kar se tiče grožnje z referendumom ... davčna zakonodaja je izven referendumskih pobud, kolikor vem. Samo vprašanje, kako je s tem pri nas.

Nejc Pintar ::

Torej nam država lahko da 90% davek?;((

meni se EDS niti ne zdi tak problem, večji problem se mi zdi glede štundentov.

Strinjam se da je študentsko delo precej zgrešeno, ampak to se da rešiti na druge načine. Recimo lahko bi bili študentski servisi neprofitne organizacije. Plačali bi ljudi, ostalo bi šlo v štipendije. Tudi glede posojanja napotnic verjetno obstaja druga rešitev. Praktično so ukinili vse bonitete in uvedli stroške, pa že danes študent komaj preživi!:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Študent bo pač plačal davek. Je ta davek razlika med življenjem in smrtjo? Oziroma ta davek minus provizija servisov, je to razlika?

MadMicka ::

Študentsko delo ima več koristnih plati. Ena je ta za študente, nedvomno. Druga pa je, da imajo tako delodajalci na voljo maksimalno fleksibilno in poceni delovno silo. To je en velik plus, ki ga dosedaj po mojem vedenju še nihče ni izpostavil. Vsekakor koristno za gospodarstvo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Aha. Po Micini logiki bi rabili še več takšnih delavcev, za katere zdravstveno zavarovanje plačuje nekdo drug, ne delodajalci. Pa katerih delo ni nič obdavčeno.

I see ...

Daedalus ::

Študentsko delo ima več koristnih plati. Ena je ta za študente, nedvomno. Druga pa je, da imajo tako delodajalci na voljo maksimalno fleksibilno in poceni delovno silo. To je en velik plus, ki ga dosedaj po mojem vedenju še nihče ni izpostavil. Vsekakor koristno za gospodarstvo.

Sploh nepreverjanje izvora napotnic in dejanskih delavcev ter seveda hudo nizka cena študentskega dela, ki že dolgo ni več zgolj vir delovne sile za premostitev sezonskih del in dopustov, ampak pomeni za marsikakega delodajalca primaren vir delovne sile in (pre)hudo konkurenco redni zaposlitvi majo krasne učinke na gospodarstvo in redno delovno silo ter posledično na zaposlovanje. Da "podvigov" študentskih funkcionarjev, pranja denarja preko študentskih servisov, vpisu na fakse samo zaradi statusa (in posledično dela) in podobnih "malenkosti" niti ne omenjam. Študentsko delo se je (globalno) iz dobre zamisli razvilo v nezdravo konkurenco redni zaposlitvi ter vir velikanskih vsot denarja študentskim organizacijam, ki vse poslujejo zelo netransparentno. IMO s tem povzroči precej več škode, kot pa dejanske koristi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mati ::

Menim, da je sindikatom popolnoma vseeno o čem razmišlja vlada, tudi o kakršnihkoli reformah jih kaj dosti ne zanima.

Zanima pa me, zakaj ljudem ponujajo kranjske klobase , čaj in 5000 Sit za prihod v Ljubljano. Tako naj bi bili baje poplačani delavci največjega ZD v Mariboru. Pravtako jim je šef svetoval :"bolje za Vas, da se vsi narišete v Ljubljani, da si ne bo kdo drznil, da nebi šel!" Le kaj imajo skupnega šef ZD in Semolič???

Zakaj ljudi dobesedno silijo na te proteste?
Kaj delajo na protestih o slovenski EDS italijanski sindikati?
Kaj delajo na protestih o slovenski EDS hrvaški sindikati?
Kaj delajo na protestih o slovenski EDS belgijski sindikati?

Če povzamem vse skupaj, koliko jih je bilo prisiljenih iti na protest, koliko jih je šlo zaradi 5000 SIT, ter koliko so jih "uvozili" je 25.000 ljudi klavern izkupiček sindikatov.

perci ::

Hja, morm priznat, da sem dost delal prek servisa...pa še vseeno mislim, da je to ena kretenska zadeva. Mislim, čista nelojalna konkurenca ostalim delavcem. Drug problem je pa to, da na veliko faksih pri nas ni prakse, tko da je fajn, da mal delas preden se zaposlis. Ampak to bi lahko tudi brez študentskih servisov. Smo pa že mal offtopic tukaj. :)

Če povzamem vse skupaj, koliko jih je bilo prisiljenih iti na protest...

men so zgledali vsi zelo dobre volje. if you know what i mean.

preveč dobre volje!
l'jga

Thomas spet fantazira. Nikjer nisem trdil, da želim še več takšnih "delavcev". Zgolj pragmatično sem izpostavil korist za gospodarstvo. So pa seveda tudi slabe plati. Eno je, kot že rečeno, nelojalna konkurenca delavcem, drugo bolj prazen proračun, pa verjetno se bi še kaj najdlo.

Mati, ni ti všeč, da je bilo nekaj sindikalistov iz sosednjih držav in celo iz Belgije. Hja, če se lahko združuje kapital ne glede na državne meje, se verjetno lahko tudi delavci oz. sindikati.
Sicer si pa itak malce zmeden, saj po eni strani praviš, da sindikatov ne zanimajo reforme, po drugi strani se pa čudiš, zakaj protesti. No, ti bom pomagal: ravno zaradi reform :D

Kakorkoli še, tako ali tako se temule EDS-ju pripisuje prevelik pomen.

> Nikjer nisem trdil, da želim še več takšnih "delavcev".

Aha, torej jih je ravno prav. Več spet ne bi bilo dobro? :))

> So pa seveda tudi slabe plati. Eno je, kot že rečeno, nelojalna konkurenca delavcem, drugo bolj prazen proračun, pa verjetno se bi še kaj najdlo.

Samo nej vseeno ostane?

> tako ali tako se temule EDS-ju pripisuje prevelik pomen.

Kaj te pa potem tako boli to? :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

BigWhale ::

Jaz bi bil takoj predstavnik sindikata. Lepa placa, lepa pisarna, vedno po sestankih. Veliko se kregas za prazen nic, precej pogajanj. Kar se pa spogajas, pa niti ni vazno. Tebe se itak ne tice, samo da si fejst glasen in se boris za 'pravice slovenskega arbajterja'. Bolj si glasen, bolj te imajo radi, ce pa cesa, kar si obljubil, ne izpolnes je pa itak kriva kapitalisticna drzava in vlada.

perci ::

Tko nekak tut jst vidim Semoliča et co.

Tear_DR0P ::

no sej slovenski sindikati so prerastl v to kar opisuje BW. Ko me je nekdo vprašal zakaj nisem šel na demonstracije v LJ sm mu pa povedal da mi do pijančevanja s tem razlogom in da bi se dal zadeve dost boljš uredit in ne tko kot to počenjo sindikalisti - sem pa študent in sem vsaj za prenovo ŠS, če ne celo za ukinitev - sam potem se mormo tud redni študenti met možnost zaposlit
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

> sam potem se mormo tud redni študenti met možnost zaposlit

Sej ni nihče rekel, da ne bodo mogli študentje delati po pogodbi!

LAHKO bodo delali, od vsega kar bodo zaslužili, bodo pa plačali flat tax.

Mati ::

Sicer si pa itak malce zmeden, saj po eni strani praviš, da sindikatov ne zanimajo reforme, po drugi strani se pa čudiš, zakaj protesti. No, ti bom pomagal: ravno zaradi reform

No če sem po tvoje zmeden pa naj bo. Priznam, da nisem požrl vsega znanja na tem svetu, tako kot ti Mici zato sem se vključil v to debato in vprašal za kaj gre.
Po argumentacijah sem se pač bolj postavil na stran zagovornikov reform, kot pa nasprotnikov. Enostavno me nasprotniki niste prepričali saj vseskozi trobite, kako so še druge rešitve, nihče pa nobene ne poda!

Glede sindikatov sem pa imel namen povedat, da imam občutek, kot da pripravljajo tele proteste samo zato, da malo vladi pokažejo mišice in da ne potonejo čisto v pozabo. Mi pa gre na živce, da plačujejo protestnike, jih napijajo s kuhanim in pivom, ter kličejo na proteste pijančke iz vseh vetrov, ki niti nimajo pojma zakaj tam stojijo kaj šele zakaj se gre pri reformah!

Moje mnenje!

Kr_Edn ::

IgorGrozni
............˝Dajte boljše predloge˝ J.J. je demagogija iz SFRJ.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kr_Edn ()

Dvoje laži je treba osvetliti:
prva, da imamo zagovornike in nasprotnike reform
druga, da t.i. "nasprotniki" reform nimajo svojih predlogov

So namreč le tisti, ki zagovarjajo vse predlagane ukrepe in tisti, ki zagovarjajo le nekatere predlagane ukrepe, pri nekaterih pa predlagajo spremembe.

Kar se pa tiče protestov, jasno povsod se najde kaki čudak. Vendar pa jedro so tvorili delavci, ki nikoli niso nobeni vladi zgolj kimali, tako kot to počnete nekateri na tem forumu.

Kot zanimivost: v koloni je bilo tudi nekaj anarhistov, tam nekje do 10 komadov. Imeli so svoje transparente, dva izmed njih sta bila zakrita po obrazu, no in meni nič tebi nič so jih pohopsali specialci, naložili v marico in odpeljali s seboj. Tako sem slišal 10 min po dogodku, zdej kaj točno se je zgodilo in zakaj so jih sploh pohopsali, pa ne vem.

.

Dr Evil ::

Me zanima,kakšen bi bil odziv lokalnih anarholevičarjev,če bi Nemci sanjali o dobrih starih časih tretjega rajha.

Mislim,da je skrajno neokusno se nostalgično spominjat na diktaturo,ki je do zdaj prek 100 miljonov duš zahtevala.

Opazka leti na sliko Kr Edn-ga.

Dr Evil:
Malo bolje poglejin preberi tekst zgoraj ( pisec je tudi naveden). Mogoče nisi razumel vprašajev spodaj, pomenijo pa: "...kdo zganja demagogijo?"

Sicer sem siguren, da mi bodo ta post izbrisali, ker da se ne držim teme, ampak od II. svetovne vojne ( glede na to, da se stalno sklicujete na III. Reich) smo imeli tudi Prago, pa Afganistan, pa Tienanmen (naj kdo popravi, če ima veselje- ali pa doda), pa razpad Jugoslavije.... Ah, da. V tej deželi živim že nekaj časa, pa še nisem videl ne komunizma ne socialzma.
Sindikatov pa ni bilo nikjer, ko smo šli štirikrat v stečaj, tisti sindikat, v katerem smo bili, je pa raje ustanovil turistično agencijo. Pa kolikor vem, so v Sloveniji dovoljene tri zastave: slovenska in zastavi obeh manjšin (na slovenski še manjši zastavi matičnih narodov). In niti malo nisem nostalgičen. Nisem jaz tisti na sliki, ki nosi zastavo. O reformah pa toliko: proti so tisti, ki se ne mislijo odreči udobju in materialnim "dobrinam". ( Kako je kaj pridobljeno, se pa pojdite quiz).

Dr Evil ::

Kr Edn,sorry,če sem te užalil,to ni bil moj namen.Moj komentar je letel na vzdušje v družbi.

Mah, Dr Evil ni krize. Samo ne razumem ( saj razumem, enim je še zmeraj vse dovoljeno), da si nekdo lahko to dovoli. To ni nostalgija, to je provokacija.

MarkoMan ::

Meni se zdijo reforme kar fletne, mislm, da bi res lepo delo gospodarstvu in konkurenčnosti študentskemu delu, ter posledično proizvedlo kakšno delovno mesto več.

Tudi višji ddv mislim da nebo tako zelo podražil vseh dobrin, sej smo že zdaj s cenami blizu ali enako sosednjim državam. Mislim da bodo trgovci prisiljeni znižati marže, ali pa bo spet aktualni nakupi čez mejo.

Ni mi pa jasno, zakaj bi tudi dohodnino enačili (ali davek na dohodnino), glede nato da bo državi dnarja za proračun zmankval bi lahko tuki mal več dobil s prograsivno obdavčitvijo in vsaj malo zmanjševali socialne razlike. Kakšno pojasnilo bi bilo dobrodošlo.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

hokuto ::

Me zanima,kakšen bi bil odziv lokalnih anarholevičarjev,če bi Nemci sanjali o dobrih starih časih tretjega rajha.
Mislim,da je skrajno neokusno se nostalgično spominjat na diktaturo,ki je do zdaj prek 100 miljonov duš zahtevala.
Opazka leti na sliko Kr Edn-ga.

In bi bilo boljse ce bi letela mimo, ker je blazno neumna, ceprav zal tipicna. Tisto je zastava SFRJ (po kateri se mimogrede tudi meni prav nic ne tozi), ki je tudi v najbolj neugodni oceni ne mores kriviti za nic niti priblizno primerljivega 100 miljonom zahtevanih dus :\. To, da se nekateri danes nostalgicno spominjajo Juge, je pa zalostno za danasnje razmere in ne neokusno.
doke!

Trik EDS in Bushevih davčnih olajšav za najbogatejše je v bistvu isti.

Namreč, tisti ki imajo denar, očitno vedo, kam in kako investirat, bolje od drugih. Torej naj investirajo še malo več, tako kot oni znajo!

Seveda levičarje ob tem obhaja ontološka slabost. Nič hudega.

Tisti najbogatejši in kdorkoli drug lahko investira po milji volji, postavlja se le vprašanje ali dati kaj iz državne blagajne revnim ali nič. Nekateri se bolj nagibajo k nič. Imajo vso pravico. Vendar pa v razviti državi revni, invalidi in drugi nemočni ne morejo biti prepuščeni sami sebi. Temu se reče civilizacijski napredek.

Barakuda1 ::

Namreč, tisti ki imajo denar, očitno vedo, kam in kako investirat, bolje od drugih. Torej naj investirajo še malo več, tako kot oni znajo!

:\

Temu bi lahko rekli tudi drugače

Vzeti je potrebno revnim, ker oni tako ali tako nimajo šans, da bodo kdaj bogati; in dati bogatim, da bodo še bolj bogati.

Hvala za takšno "filozofijo in moralo prihodnosti"

p.s.
No ja, po drugi strani pa, volk zmeraj bolj kaže svojo pravo naravo.

Ja kdo je pa govoril o ukinitvi sociale?

Noben.

Govora je samo o tem, da davki se bodo zajemali povsod, pri revnih in pri bogatih - pri bogatih seveda več v absolutnih zneskih - in da iz tega se bo financirala potrošnja države. Kamor sociala tudi spada (že sedaj).

Vendar več denarja kot doslej, se bo pustilo bogatim. Da delajo z njim kar hočejo in morejo. Utemeljeno se računa, da jim bo od jaht in dragih avtomobilov ostalo nekaj tudi še za najzabavnejšo igračko - investiranje.

V tem je vsa znanost in umetnost.

drejc ::

dati kaj iz državne blagajne revnim ali nič

EDS bo odnosno prinesla nova delovna mesta. Tranzitivno je to isto olajšava iz državne blagajne preko lastnikov v investiranje v nova delovna mesta. To zagovarjamo tisti ki vemo koliko stane firmo en delavec in izračuni za enega delavca, ter slabo spanje ker ne moreš delavcu izplačevati dodatkov ter nevednost ali si v prekršku zaradi malenkosti ali ne.

Tole da je izračunavanje davkov iz strani delodajalca zdej enostavno je ena taka urbana legenda, ki se lepo pozna pri nezanimivosti našega trga za tujce, ki iščejo karseda stabilne naložbe. Obratno se je lepo pokazalo v Estoniji.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

> Vzeti je potrebno revnim, ker oni tako ali tako nimajo šans, da bodo kdaj bogati; in dati bogatim, da bodo še bolj bogati.

Če boš jemal revnim, bo tvoja malha ostala bolj kot ne prazna. To ni dobra strategija.

Le bogatim se bo nekoliko več puščalo in se jih - kot Tiberijeve ovce - striglo in ne brilo!

Ker pobrito ovco zebe, se je ne splača tako močno briti kot doslej, se je ugotovilo.

Pa bodi to kratkodlaka ali dolgodlaka ovca!

Ampak dovolj ovčarske primere in prilike, ker naprej ni več popolnoma ustrezna.

Kajti predvideva se tudi, da bomo priče več jare gospode. Revežev, ki so doslej težje obogateli. Ker človek hoče navzgor! Ne zanimajo ga socialistične floskule o enakosti v revščini, če ima boljše šanse.

drejc, ne bi še enkrat o tem, da EDS ne bo pocenil delovno silo. Delovno silo pocenijo nižji prispevki, odpravek davka na plačo. Podjetje pa se še dodatno lahko razbremeni preko nižjega davka na dobičke in preko enostavnejše davčne zakonodaje, kar predvsem pomeni manj olajšav oz. manj izjem. EDS namesto progresivne obdavčitve pa davčno zakonodajo danes popolnoma nič ne poenostavi. V vsakem primeru potrebuješ računalniški programček za izračun neto plače iz bruto plače oz. za izračun akontacije dohodnine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

drejc ::

Podjetje pa se še dodatno lahko razbremeni preko nižjega davka na dobičke in preko enostavnejše davčne zakonodaje, kar predvsem pomeni manj olajšav oz. manj izjem

Ampak to je še vseen effort, ki pa stane, če ga ne zavtomatiziraš. V Philipsu (nem) recimo maš cel oddelk ljudi ki sam računa in non-stop kliče na davčne uprave kaj če... pa vrjem da čez njihov HR ne pridejo nesposobneži. Tut lobirajo pr Merklci za eds zarad tega...in to nemčija, ki je izumila PDS.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Tole da je izračunavanje davkov iz strani delodajalca zdej enostavno je ena taka urbana legenda

if stavek (ok, trije) so tut urbana legenda. za nekatere...
V Philipsu (nem)

misliš prijavit novo urbano legendo, da je Philips nemški?

ti kr! sam še manj folka te bo resno jemalo.
l'jga

bogati bodo meli več, revni ne bodo meli manj. v proračunu ne bo nič manj. pokrila bo gospodarska rast.

VSE to se da nardit brez EDS. ja?
l'jga
««
8 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenia vs. Češka (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9131221 (29071) jype
»

Osnovnošolska matematika (strani: 1 2 )

526354 (5139) klemen22
»

Odstop ministra za razvoj - Jože-ta P. Damijana (strani: 1 2 )

625936 (4634) Daedalus
»

Ali Slovenija potrebuje novo stranko? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31019387 (15918) gzibret
»

Davčna merca (strani: 1 2 3 4 )

15812037 (9290) Thomas

Več podobnih tem