» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
53 / 62
»»

SasoS ::

Najboljše je da je pred modemom čimmanj spojev, vtičnic in kabla. Vdsl dela na zelo visokih frekvencah, mimogrede ti kje kak slabši stik popapca 10Mbit. Verjetno bo delalo (odvisno kakšne želje po hitrosti imaš), a ti vseeno svetujem da se raje malo pomatraš in daš modem zraven telefonske vtičnice (ali kabla) ki pride v bajto in naprej pelješ utp.

predator32 ::

Torej..po 3 mesecih sem končno dočakal da me je poklical serviser iz T-2 in se najavil čez 1 uro pri meni doma..prišel,prinesel vso opremo,priklopil in odšel...DELA nič...naročil sem telefon in internet...na modemu lučka za telefon(link) utripa za LAN pa gori..baje ni preklopa z strani Telekoma...klical je v Ljubljano kjer bi naj opravili neke postavitve za linijo..pa baje nemore,se mu ne postavi..in je rekel da je to zdaj v rokah Telekoma..da je on iz ljubljane že dal takoj zahtevek za preverjanje linije na telekom...Zanima me kako dolgo zdaj to traja da se pač uredi to..ker ta serviser mi ni znal nič povedat...aja,pa še to..v stanovanju ni bilo zdaj telefona,tko da je linija bila zdaj mrtva..pred 3 leti je bil sicer telefon v stanovanju,vendar ko sem kupil stanovanje ,je ta gospod vse pobral,ostala je samo vtičnica..kako je zdaj s tem? je ta linija na njegovo ime mrtva,in se mora zdaj na moje ime kot nov lastnik vzpostavit s strani telekoma? živim pa v bloku..

nejcn ::

predator32

jaz sem imel podobno situacijo - nov blok, prvi prilop sploh. In po tem ko je bil t2 tukaj, pa potem telekom tukaj, se vedno ni nic delalo. Potem sem pa pop... in sem zahteval da pridejo oboji naenkrat k meni in ne gre nobeden stran dokler ne dela. Namrec pred tem so se neprestano zgovarjali en na drugega (enkrat ni blo v stanovanju ok, drugic v omarici na hodniku, tretjic v omarici na zunanji strani bloka, cetrtic v telekomovi in petic v t2jevi centrali). Ko so prisli oboji skupaj so v pol ure vse zrihtali ;)

poskusi ;)

lp

NEJCN:

Kaj pa v primeru,da ta gospod od katerega sem kupil stanovanje..namreč možno je da je bil njegov priključek izklopljen zaradi neplačila kakšne položnice za telefon...se spomnim da sem parkrat ko sem se dogovarjal za nakup stanovanja,želel klicat z njegovega telefona je la ta bil mrtev...jaz pa ko sem se na novo vselil nisem preverjal tega,ker pač nisem potreboval telefon..kaj v tem primeru..bom moral potem na svoje ime najprej plačat telekomu priklop,pa pšotem odklop,da me lahko preklopijo na T-2??
nekako vse skupaj sumim na to možnost..

rh^ ::

predator32:
tudi jaz sem t2 priklopil v novem stanovanju. Prej je tip tle imel ADSL. Telekom me je v njihovi centrali priklopil le ene žice je bilo v omarici od bloka skupaj povezat in vse je lepo začelo delat. Na to stvar sem z vso opremo doma čakal skoraj polna 2 meseca.

buhica1 ::

@SasoS : Hvala za informacijo, bom kar priklopil modem čisto pri telefonski vtičnici. Zanima me pa še nekaj. Sedaj bom imel dva računalnika, imam pa tisti Vood 142 s samo enim izhodom za internet. Če nabavim navaden switch (sem videl neki LevelOne z 5 porti) bo internet delal neodvisno na obeh računalnikih? Nisem naročil statičnega IP-ja, nekje pa sem prebral informacijo da T-2 omogoča priklop dveh PC-jev z dinamičnim IP-jem...

Hvala vnaprej...

lp Buhica

clarity99 ::

mene pa zanima, ce je ze kdo od tistih, ki imate *samo* t-2 internet sprobal ce lahko vseeno gledajo tv preko VLCja?
Nekaj sem bral nekje, da nekomu to dela...

MEDENA ::

kje si to "NEKJE" prebral....

|bLaD3| ::

En od T-2 uporabnikov je napisal da ima naročen samo internet pa mu dela tudi televizija preko VLC predvajalnika. Ne vem kok je to resnično sem pa tud sam prebral nekje na SloTech forumu.

No danes,telekomov serviser porihtal zadevo..link lučka začela svetit,se pravi so me povezali..sedaj samo vprašanje glede telefonije..ven ne morem še klicat..kako dolgo še in zakaj? pa zasnima me..nastavitve telefona..je treba vse tko naredit kot piše v priročniku na t-2 strani za telefon..se pravi vpisat IP in ostalo...?

Malkec ::

Bi lahko nekdo od tistih, ki so bili pred kratkim priključeni povedal, če je slučajno pošpegal na delovni nalog, koliko je bila zaporedna številka? Da mamo približno oceno, koliko jih je že priključenih, hvala :D
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

AndY1 ::

@predator32: Pokliči na T-2, da te dajo v billing za telefonijo. Drugače se to avtomatično zgodi en dan po priklopu interneta.

No, jest pa še vedno nisem priklopljen, kljub temu, da bo v četrtek tri tedne, odkar sem bil odlopljen. Pa je Telekomovec v petek rekel, da je linijo zrihtal, pa še vedno ni bilo nič. Ko sem mu rekel, da naj linijo preveri tako, da dajo v centrali na mojo parico zoomer in da pride v stanovanje preverit, če signal iz zoomerja pride do vtičnice, je rekel, da tega on ne dela.
In tako je vsak teden; Telekomovec mi pravi, da je priključeno in deluje, čeprav ne deluje, potem pa spet en teden traja, da pride nalog(od T-2) do njihovega serviserja, pa se vaja ponovi.

So pa naši bloki novogradnja (sem že imel eno leto ADSL) in mi je T-2-jevec rekel, da pri novogradnjah še posebej nagajajo, ker je toliko in toliko bodočih naročnikov, ki jih lahko s slabo izkušnjo prvih par, odvrnejo od T-2.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndY1 ()

antonija ::

Zmeni se da prideta tehnik od T-2 in T skupaj k tebi in naj ostaneta tam tako dolgo da bo stvar delala.

Magar ju zakleni v stanovanje ce drugace ne gre>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

AndY1 ::

Telekomovec pride itak nenapovedano, ko pa pride, sem pa v službi. Pa še to gre tip samo do omaric.

Pokliče pa potem ko 'konča', da mi pove, da je linija v redu in da je zrihtana, ko mu pa rečem, da bi jo skupaj preverila (da pridem iz službe domov), če signal od centrale pride do moje vtičnice (z zoomerjem v centrali in detektorjem pri meni doma), pa reče, da to ni njegovo delo in da če se modem ne sinhronizira, da je to kriv T-2.

In točno to naj bi bil zdaj razlog, da ne dela. Nekaj v zvezi s porti, da je v centrali linija na enem portu, v omarci v bloku pa na drugem portu. Mislim, da so to tiste 'čokoladke', kamor se priključi parica.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndY1 ()

antonija ::

Enim je ratalo dobt oba tehnika skupaj... malo poglej po spotih pa njih vprasaj kako jim je uspelo.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

abcuser ::

Zdravo,

eno off-the topic vprašanje. Pri T2ju imam že več kot 1 mesec internet in televizijo, pa še vedno nisem dobil računa. Ali ste ostali že dobili račun za internet in televizijo?

LP,
Abcuser

mikko ::

sem dobil danes klic iz telekoma, so rekli da pridejo v petek po domžalah
da poberejo opremo...t2 me ni nič klical odkar sem oddal pošto.niti obvestil o ničemer.
zaradi tega sem rekel na telekomu,da bom ostal pri njih, jutri bojo pa na t2 dobili priporočeno
pošto, da hvala za njihov netrud, in da prekinjam pogodbo z njimi.

čakamo na adsl2+.
vsaj delalo bo b.p. , pa človeški odnos imajo (čeprav držijo monopol)
imaš helpdesk 24/7 , dober web-page, skratka, vse kar T2 nima!

SasoS ::

Veliko sreče! Nekateri obupajo ko jih telekom zavrne, ti pa ko te hočejo priklopit ;)

@abcuser: jaz sem dobil račun za november (6 dni) nekje sredi decembra

|bLaD3| ::

Jst ze 2 meseca nisem dobil nobenega racuna :)

elhombre ::

@mikko
Kako pa ves da bo ADSL2+ delal B.P. ?? Testi pravijo ravno obratno.Bo pa dal Telekom ven ADSL2+ zato ker pač nima druge alternative kot pa nategnt se več ljudi tako da bojo stem pokrili izgubo ki jim jo dela T-2.Telekomovci so stari mački,dobr vejo kolk je se idiotov ki se jih da nategnt pa še vezava na dve leti povrhu za nagrado.
Doomsday is coming!!

rh^ ::

Če ima SiOL človeški odnos ... potem živim jaz na drugem planetu.

ELEKTROLJUB ::

Meni dela T-2 nadvse odlično...
Pingi arnes 7ms....
Telefon tudi bp.
Tebi mikko pa želim veliko sreče na Shitol-u. :D
LED svetloba je prihodnost...

mikko ::

Lej , fora je v tem, da zaradi firme se ne sme menjati telefonske številke, to je to...
Nič drugega, pa zaradi tega se ne sme biti brez interneta.

Drugače mi je vseeno, ampak tukaj je glavni razlog.

Mi je pa vseeno če bo adsl2+ od t2 3 jurje dražji, ker teh 3 jurje se ne pozna v primerjavi z zamenjavo telefonske številke, i nda si 1 dan brez neta!

ELEKTROLJUB ::

mikko
Mislim, da bo delni razvez pri T-2 prej možen, kot pa Adsl2 pri Siol-u.
LED svetloba je prihodnost...

mikko: tak si kot sem bil jaz decembra ves jezen na T2&T1...sem vztrajal da bom potrpel pač >:D

abcuser ::

Jaz ne želim, da bi potem za par mesecev skupaj dobil račun. A je možno, da so me iz seznama računov izpustili?

Tody ::

abcuser nisi edini ! :D Jest niti pogodbe nisem dobil bog ve kje se jim je zataknila v kak rezalnik papiraj >:D

PoCar ::

@buhica1...jest sm si napelov 14m SVOJEGA tel. (4parice) kabla pa vse dela b/p =) (do modema od vtičnice seveda ker mam ip telefon)......ce mas pa njihov IP telefon moras pa uporabiti njihov kabel ker so "prasavci" zanalasc zamenjali parice (notranji vplet)...no sam sem to pogruntal ker mi ni in ni hotelo delat...ko sem so potegnil se 14m svojega UTP kabla:\ ...zmeril vseh 8 paric v kablu itd;( ...nato sem videl da so zamenjali vplet v parici.
To nekatera podjetja delajo zato, da lahko samo njihovi "pametni" monterji rešijo tako "hudo" težavo nedelujočega IP telefona ali kake druge naprave, ce slučajno uporabiš svoj kabel!

LP:)
Live long and prosper! ;)

Un1quE ::

Kdo pa še dandanes ne zna naredit UTP kabla? :)
-Monter T-2

dmok ::

ce mas pa njihov IP telefon moras pa uporabiti njihov kabel ker so "prasavci" zanalasc zamenjali parice (notranji vplet)...no sam sem to pogruntal ker mi ni in ni hotelo delat...ko sem so potegnil se 14m svojega UTP kabla

Jaz za priklop njihovega IP telefona uporabljam 15 metrov navadnega UTP kabla, ki ni nikoli slišal za T-2. Pa dela brez težav.

d.

Mislim, da je zloglasni kabel crossover. Tak pač ne dela.
-Monter T-2

Evo dobil račun za december in to kar polni mesec vse....

Delalo je šele od 8.12. pa vrnil sem jim TV opremo že vmes itd oni pa meni še vedno obračunavajo vse polno....Spet reklamacije pisat ;((

RACUN ZA DECEMBER
Prejel sem ga danes in placal za komplet paket storitev 10.559,00 tolarjev.Prikljucen sem bil sele 13.decembra torej je racun kar v redu.
Sedaj sem se zacasno spremenil paket iz 10/10 na 10/1 dokler bo se Telekom povzrocal probleme,potem ga bom pa zopet spremenil glede na to kaksen paket bo tehnicno mozen.
OPOZORILO:Spremembo paketa lahko naredite samo z pismeno vlogo na Brncicevo,ne po telefonu.
Doomsday is coming!!

elhombre:

Kako lahko plačaš za nekaj kar nisi dobil ?????????? 8-O :\ 8-O

Misliš rečt 10/2 ;)

Malkec ::

MEDENA: daj obriši si slinček in nehaj stokat.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

FR34K ::

Kaj pa oni ki se na začetku meseca odjavijo od SIOLa pa morajo plačati cel mesec storitev???

Bodimo sočutni do ljudi v večih nivojih. :)

edit: (Torej do ljudi, ki so pri Siol-u, in do ljudi z majhnimi možgani. ;) )
-Monter T-2

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Un1quE ()

MEDENA
Placal bom ker smo pac v istem colnu in ker je to vec kot deset jurjev manj kot ce bi bil se pri T/S;ker imam boljse usluge kot pri T/S ceprav stvari se niso v redu.Ko pa ne bo vec Telekom faktorja bojo pa tudi poloznice tocne,usluge pa se boljse.
Doomsday is coming!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: elhombre ()

@FR34K
Zanimivo je da sem dobil od Siola se kar tocno poloznico za december,11 jurjev namesto 17,ceprav so me nategnil za par dni vendar sem tolk vesel da sem se jih resil za vedno da se ne sekiram.
Doomsday is coming!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: elhombre ()

Malkec: ti samemu sebi kaj drugega obriši. Plačam tisto kar dobim!

Isto velja za vse pravice potrošnikov na drugih sektorjih.

Malkec: a greš kupit GSM za 40,000 SIT pa ti lepo zaračunajo 45,000. Boš tiho? 8-O

R1t0-PO ::

No pa sem na t-2 tudi jaz. Po čakanju od oddaje podpisane pogodbe dne 17.11.2005, brez sitnarjenja komurkoli, ko sem vmes že mislil da bi vse skupaj odpovedal (strah me je bilo da bom potem moral ShitOL u še kaj doplačevat, pa že tako bodo penali za plačat,ker sem bil vezan nanj do septembra 06). OK dela net, nisem nekih testov delal...No zdaj deluje. Downtima ni bilo, ker so mi od t-2 prinesli vse, danes pa so me telekom preklopili in to je to. Novim prigodam naproti:)) .
Najprej sem probal internet povezal vse kable nekako :D in toliko da napišem tale post pa grem spat . . .
Med vikendom bom pogledal še kaj je s tv...rabim pa adapter, ker je tv star in nima scarta, samo antenski vhod... btw, a to obstaja? in kje?
aja in tel. delajo dohodni klici, odhodni ne, pa to se ponavadi samo od sebe uredi, če sem prav razumel - v par dneh ne?
Moram prav povezat pa bo...
Ostaja vera, upanje, ljubezen. Največja med vsemi pa je Ljubezen...

jini ::

@R1t0-PO
ne rabiš nobenega vmesnika, samo kabel si kupi, ki ima na eni strani f konektor, na drugi pa tv konektor. potem pa poveži rf izhod komunikatorja z antensko vtičnico tv.

dean444 ::

Jaz vem da jih ne bi pustil iz stanovanja dokler mi stvar ne bi delala. Sem pa zadnjič videl 2 ki sta prišla nekomu v Dravlje naštimat T-2, sta 10 min okoli blokov in tud ne vem po kolikem času sta ga pol našla. Sta pa bila dva ful mlada tako da po moje tud te montažerji ki pridejo ne vejo dost o zadevi, vsaj zdi se mi tako.
Men ko so prišli z Amisa ko sem ga nabavil so mi takoj preverili povezavo in če dela in če je prava hitrost- tako da mi ni jasno kako na T-2 naštimajo stvar in pol ne dela- njihovo je da napako takoj odpravijo- mislim da bi tudi potrošnik moral biti zaščiten ne pa da T in T2 delata kar se jima zapaše.
Men sicer pogodba poteče ta mesec, sem mislil samo net od t2 vzet sam gleda na meneja tu se kar bojim iti na T2, po drugi so mi rekli eni ki jih poznam in ki že imajo celoten komplet da jim vse ful dobr dela.
Po tem sklepam da se na forumu večinoma javljajo tisti s težavami. ker tistemu k vse ok dela se ne forumu ne bo javil.
xy

sznn ::

@R1t0-PO, glede telfona pokliči na T-2. Tudi meni so najprej delali samo dohodni klici, po klicu so vključič biling in je so začeli delati tudi odhodni klici (baje jim avtomatika ne prime vedno).
Glede antene pa je tako, kot je napisal jini. Kupiš F-konektor, ter antenski konektor za v TV (dobiš ga pri Gržetu) in nekaj antenskega kabla in doma narediš kabel. Zadevo priključiš na aminota, ter poišče 38 kanal na TVju in zadeva bi morala delovati. Tako je pri meni.

LP

NavadniNimda ::

Evo, Telekom je res tik pred ADSL2+. A kako vem?:D Evo, tukaj je dokument, kjer imajo pripravljeno, da znižajo ceno storitve, da bodo bolj konkurenčni z "nekim drugim operaterjem":
http://www.apek.si/2akt/dat/060120_odlocba_izrek_Telekom.pdf

Torej lahko sklepamo, da bo ADSL2+ zuni najkasneje 1.2. (ali 1.3. :D) po branju tega dokumenta našega "neodvisnega":8) regulatorja.

Za naročnike interneta, internetne televizije in internetne telefonije v Sloveniji je seveda to dobra novica, kajti stroški operaterjev se bodo znižali. To pa pomeni večje dobičke operaterjev8-), ali pa nižje cene naročnin!:))

Zgodovina sprememb…

zee ::

in potem svizec zavije čokolado ... in se zbudi s copatom v gobcu
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ace99 ::

eno vprasanje.. pred kakim mesecom sem na t2 poslal izpolnjeno pogodbo oz. narocilnico za njihov vdsl internet, brez telefonije in tv-ja. in sem pred kratkim dobil odgovor da je telekom zavrnil priklop, ces da ni nobene rezervne parice...
res pa je da sem dal ze kake 2 leti nazaj izklopit telefon ker ga nisem potreboval, vendar kokr sm se pozanimal to naj ne bi bil problem..
kaj se da storiti??? se splaca it znort na telekom al ne bom nic dosegu???

lp

Gavran ::

Kot je že nekdo zgoraj naredil: pošlji povpraševanje za priklop SIOL ADSL. Če zanj bo prosta parica,...

jah pol itaq da bo prosta parica. sm ce hocm met siol adsl morm vzet se siol telefonijo zraven tko da me pol 1024/256 pride malo manj k 10 cukov. sm vcerej klical na siol in so to prjavl.

kam se to tocno poslje povprasevanje?? za siol mislm
««
53 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138028 (21974) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315875 (3180) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038900 (18307) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963095 (44467) OmegaBlue

Več podobnih tem