» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
52 / 62
»»

Max Power ::

Da ne boste brali samo jamranja vam opisem precudovito izkusnjo s t-2.Konec novembra sem oddal prijavo ,pocakal dobri mesec in tako me je lepega jutra 2 dni pred novim letom presenetil tel. klic iz t-2 da mi pripeljejo opremo,dan za tem mi je prijazen telekomovec stvar preklopil in od takrat naprej, ko seedam stvari imam oznako namesto 30 kb/s -(siol) ,220kb/s in ce to ni fajn stvarca za 10k na mesec potem res ne vem.Nisem pa imel niti enega problema razen, da nisem imel odhodnih klicev 2 dni, pa se to so sami postimali(nisem rabil klicat), brez neta pa sem bil vse skupaj eno uro ,ko sem sel po konektor za tel.priklucek.Morama pa povedat da s siolom tudi nisem imel problemov razen da so mi ob priklucitvi dali zanic modem in je vsako urco dol padel aja in seveda cen ,ki so za ponujene pakete naravnost smesne,v dveh letih odkar sem bil pri siolu mi niso paket niti malo izbolsali ali pocenli kar se mi zdi totalno debilno in nazadnjasko.Vsem, ki pa bi radi vrtinec v kablu priporocam t-2 kr ,ko mas movie dol v15 min al pa se prej mi lahko vrjamete ,da se ti internetni svet povsem spremeni.
vdsl je po mojem ista revolucija ko je bil prestop iz dial upa na adsl.>:D
ps ce bere to kaksen t-2 jevec dajte naredit za TV bolsi meni ker je ta v totalnem k....u hvala.8-)
hm...

Scratch ::

No..... Grozno! T-2 niso nič boljši, še slabši kot ostali ponudniki. Le cenejši so in žal edini z VDSL storitvami...

Punca se je konec septembra preselila, potem, takoj ko je bilo mogoče izpolnila povpraševanje za T-2. Poslali so ji pogodbo, vrnila je podpisano. Odgovorili so ji, da bo zadeva trajala največ 2x po 15 dni. Po 8 (!!) tednih so ji prinesli modem in na dom poslali informacije za mail in podobno. Modem sta prinesla 2 mladeniča, ki sta bila zelo prijazna, vendar mi na niti eno vprašanje nista znala odgovoriti. Edini odg. je bil, da delata preko študenta in.... No, vse lepo in prav, a kaj, ko so na T-2 pozabili, da na pogodbi piše, da nima telefonskega priključka. Mladeniča sta ostala braz besed. Opravila sta telefonski pogovor in povedala, da bodo prišli nardit priključek naslednji teden. Od tega je že več kot en mesec. Danes je dobila od T-2 pismo, da se ji zahvaljujejo, da je postala njihov naročnik, čeprav to še sploh ni! Po telefonu se jih ne da dobit, na mailu majo auto response. Skoz se govori, da se zadeve vlečejo zarad telekoma, a sami pr T-2 niso nič kaj boljši. ;(( V glavnem, luzeri so taki....

MEDENA ::

Word požen

Napiš dopis in sendaj na BRNČIČEVO 41 pa jim dej tvojo telefonsko :\

AndY1 ::

Še bolje bo, če greš kar na Brnčičevo in jim tam zatežiš in jim poveš, da ne boš odšel, dokler ne bo šel kdo od njihovih s tabo, da naredijo priklop.

Update za mojo situacijo nedelovanja: Me je klical Telekomovec in je rekel, da je v centrali montiran plinski odvodnik in da ta ne prepušča signala. Da ga odstrani, potrebuje nalog (ki je bil poslan s T-2 v torek), nimajo pa časovne omejitve, v kakšnem času morajo to narediti, tako da če hočejo, lahko to traja tudi 1 mesec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndY1 ()

barabl ::

Fantje,najbolj me čudi,da se po dobrih treh mescih še nihče ni vtaknil v panoje T-2 kjer frajerji ponujajo osemkrat več,kod v resnici nudijo.Na plakatih recimo ponujajo 10/10MB/s realno pa zadeva zgleda 10/10kb/s
B=8xb,če to ni zavajanje potrošnikov.( Aja verjetno so se zmotli,pa jim ni še nihče poslal odločbe,da je po treh mesecih poslovanja zadevo že potrebno sanirati,al pa jim je Telekom vlke bje gor napisal).

SasoS ::

Tisti B je dejansko manjši od M-ja...sicer je pa enkrat nek novinar že dokazoval svoje (ne)znanje o tem. Vsi razumemo kaj T-2 ponuja, če pa kdo ne, mu pa mali ali veliki b pomeni še manj...

Max Power ::

pa vseeno ponujajo najmanj 4krat vec ,ko najbolsi slovesnski ponudnik . kar se pa uploadov tice pa vec ko 20 krat ,tak da ne vidim problema glede tega>:D 8-O
hm...

ELEKTROLJUB ::

Barabl: realno pa zadeva zgleda 10/10kb/s

Kje si pa ti zdej kb dobil???
LED svetloba je prihodnost...

BLaCkEnED ::

barabl: ne se smesit:D

opajec ::

>:D barabl se je preselil s siol foruma še sem nakladat >:D >:D sam ne ve kaj naklada :D :D :D

Wega ::

Tole je pa moja doktorska dizertacija za tiste barable, ki še vedno upajo da bodo en CD z neta potegnili v slabi urci.

Računalničarji so prav iz istega testa, kot vsi ostali. Dohtarji recimo: če ne bi uporabljali latinščine ne bi izgledali pol tako pametni kot izgledajo. Za navaden prehlad si izmislijo rinitis in modro kimajo, ko pišejo "diagnozo", namesto "določitve" ali recimo "ugotovitve" bolezni.

Računalničarji pa, vedno bledi s podočnjaki in ironičnim odnosom do prejšne verzije, so si pač izmislili kupček zank, ki neposvečenim ne pustijo blizu. Če je en Gg gigagram, ki je tisoč Mg ali megagramov ki je spet tisoč kg ali kilogramov, ki je tisoč gramov.... pri bitih bajtih in podobni računalniški zalegi seveda ni tako. Na vprašanje kako velik je 1 GB bi namreč mirno lahko odgovoril da je 1Gb pač 1000 MB, pa ni čisto tako. Poglejmo si zakaj ne.
Najprej o tem, kaj bit in bajt sploh je.

Računalniki delajo z informacijami in za njih pač obstajajo samo dve informaciji: ali je, ali pa ni. DA, NE; in nič drugega. Moja soseda bi znorela če bi o ta mladi lahko povedala samo "da"ali "ne".
Pa saj veste, kako smo si včasih izmišljevali igrice pri katerih smo si zamislili osebo (ali poklic) ostali pa so morali z vprašanji na katera smo lahko odgovorili le z da ali ne ugotoviti kaj je imel kdo v mislih:
ali je moški ... DA
ali je igralec ... NE
Leonardo di Caprio? ... DA

Tako torej delujejo računalniki, njihov svet je sestavljen zgolj iz DAjev in NEjev ki pa jih on razume kot ničle in enke. DA,DA,NE,DA bi videl kot 1,1,0,1 in tako dalje.

BIT je torej enota za informacijo kot je gram za težo. Ampak ta enota je veliko bolj revna kot gram, medtem, ko je gramov lahko neskončno različno mnogo, je bit lahko samo enka(1) ali ničla(0).
Če torej popravim zgornjo "definicijo" (se sliši bolj imenitno kot "opredelitev", opis ali razlaga ne?):

BIT je enota za tako informacijo, kjer sta možna samo dva – enako verjetna – odgovora.

Tisto "enako verjetno" je tu samo zato, da ne bi kdo mislil, da je enka kaj več vredna kot ničla. Soseda sicer trdi da je odgovor na vprašanje: "Ali bo moj spet prišel domol nalit ko kanta" večkrat 1 kot 0, ampak to tu ne šteje. Mimogrede BIT je okrajšava za BInary digiT, kar pomeni DVojiška števkA.

Z enim BITom si pač nimamo kaj pomagati, pa so jih dali vkup osem. Zakaj osem vprašajte računalničarje, ki vam bodo začeli nekaj motoviliti o dvojiškem sistemu pa šestnajstiškem sistemu (razlika med njima je ta da v prvem porabimo za štetje do dvajset ogrooooomno števk, pri drugem pa pri namesto enajst zapišemo A, dvanajst B in tako naprej do dvsjset ki je – he he – 14, v dvojiškem pa 10100)
Osmim BITom vkup pravijo beseda ali še bolje zlog ali ugriz ali – da boste zgledali fensi – byte

Ponovimo:

0 (ali 1) je BIT, ki ga označimo z "b"
10110100 pa je BYTE ki ga označimo z "B"

Številka 256 se vam zdi znana? Ja 256 se stalno pojavlja v računalištvu, v kodni tabeli za zapis znakov je 256 mest (ASCII koda), v excelovi tabeli je 256 stolpcev in podobno. Razlaga je preprosta: ker je prostora le za osem bitov je lahko samo 256 različnih BYTEov 2 na 8 potenco je 256 in zadja številka (prva je ničla) ki jo lahko zapišemo je 11111111, naslednja, 256 bi bila 100000000, ki pa ima že 9 mest. Samo še ena številka se pojavlja tako pogosto: to je 65536, ki pa je 2 na 16 potenco.

Najprej pa še tole: Hja kaj hočemo. 1000 informacij bi torej lahko spravili v 125 besed, kar bo prineslo hudo zmedo: 1000b = 125B in tole zmedo nam veselo prodajajo ADSL ponudniki, ki nam ponujaj hitrost 1Mb na minuto in potem nam ni jasno, kako to, da nam recimo mp3 datoteko dolgo 8MB ne prenese v osmih sekundah? Jep, razlikca je v b in B. Čakati bomo torej morali celo minuto.
Ne verjamete? Izračunajmo čas prenosa z 56.6 K modemom in z 1Mb ADSLjem:

Modemi z oznako 56.6K imajo hitrost prenosa 56600 bps (kar je bitov per second ali b/s)
56600 : 8 = 7075 Bytov na sekundo, kar je 6,9kB/s
1MB je torej 145 sekund. Prej omenjeni mp3 (8MB) bomo torej downloadali (idealno) 20 minut

ADSL 1Mb paket ima hitrost 1000000 bps (vemo, da gre za bite na sekundo), tako da je račun sedaj:
1000000 : 8 = 125000 Bytov na sekundo, kar je 122,1 kB/s
1MB je torej 8,2 sekunde in zgoraj omenjeni mp3 (8MB) bomo vlekli dol 65 sekund, dobro minuto torej.

ČAKAJ, tale naš dr(agi) WEGA NAM LAŽE!!!
zgoraj sem namreč napisal : 56600 : 8 = 7075 Bytov na sekundo, kar je 6,9kB/s
Kakšnih 6,9 kB/s zaboga, kvečjemu 7,0 kB, kakšnih 6,9? s 1000 pa menda znamo deliti?

Sedaj pride tisto, kar vas bo jezilo: ker delamo v dvojiškem načinu, računalničarji pa so si – kot dohtarji latinščino – zamislili, da bodo informacije računali z logaritmi, moramo tudi mi sedaj računati z logaritmi.:

Takole torej:
8 b = 1B (8 bitov je 1 byte), tole že vemo.
Ampak pazite sedajle tole:

1 KB NI 1000 B
To pa zato, ker z 2*2*2*2*2 nikakor ne pridemo na 1000. Saj veste logaritmi. In to povrhu vsega ne desetiškimi ampak dvojiškimi. Ne krivite mene ampak gospoda z imenom Claude Shannon.

2 na 10 je 2*2*2*2*2*2*2*2*2*2 kar znese 1024. Pa smo tam-

1KB je 1024 B
1 B je 8 b
1KB je torej 1,024 KB kar je torej 8192 b

A joj joj, so pa res smotani. Zato je torej tamle zgoraj, ko smo računali hitrost, iz 7075Bytov izračunali 6,9kBytov saj smo namesto z 1000 morali deliti z 1024. Pa da bi bila zmeda čisto zares popolna ampak čisto čisto čisto zares popolna nekateri računajo hirost tako da "če gre za prenos podatkov je pa 1000 bitov 1000 bitov in ne 1024". Kdo bi jih razumel.

In sedaj končno odgovor.
Kaj je že bilo vprašanje?

Kako velik je 1GB? Nam T2 laže???

(x^y pomeni x na y potenco)

1 KB kilobyte = 2^10 B = 1.024 B = 1.024 × 8 b = 8192 b
1 MB megabyte = 2^20 B = 1.024 KB = 1.048.576 B = 8 388 608 bit
1 GB gigabyte = 2^30 B = 1.024 MB = 1.073.741.824 B = 8 589 934 592 bit
1 TB terabyte = 2^40 B = 1.024 GB =1.099.511.627.776 B = 8 796 093 020 000 bit.

Zakaj tako dolgo dgovor na enostavno vprašanje kako velik je en GB?
Ker je slabo sestavljeno.

Lahko je 19,7 m, če ga tiskamo na A4 format
lahko je en CD in pol.
Lahko pa je 8589934592 bitov.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

|bLaD3| ::

Hvala Wega :)

NavadniNimda ::

WEGA. :))

EjTi ::

Glede dohtarjev: Si na počitnicah na Kitajskem, zboliš in moraš na operacijo. A si res želiš, da ti bo dohtar papirje, ki jih boš dal svojemu dohtarju v Slo. napiše v angleščini?

56600 : 8 = 7075 Bytov na sekundo, kar je 6,9kB/s
1MB je torej 145 sekund. Prej omenjeni mp3 (8MB) bomo torej downloadali (idealno) 20 minut

Ne. Pozabil si na zelo pomembne podatke, ki se zraven prenašajo (IP, ...), ki pa niso del prenešene datoteke. Zato je dejanska hitrost prenašanja uporabih podatkov manjša.

Po novem:
1kB je 1000 B
1KiB je 1024 B

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EjTi ()

Malner ::

Analogni modem uporablja še dva bita za korekcijo napak, tako da moraš deliti z 10, ne z 8 kot si ti.

AntiFriz ::

tale post bi se lohk km premaknu/koperu ker je zanimiv in poucn za prebrat...

Ch4N93 ::

Kaj pravi IEC o "dvojiških množiteljih" ?

Še vprašanje: kdaj bodo na voljo prvi diski s kapaciteto 1 YiB? :D
Ni nam lahko...

deniss23 ::

kolk je geslo za xxx kanale...hvala!

OOTBOXZY ::

Ej Wega! Spet nakladas! Ajde gremo raje na pir!!!8-)
LP

OOTBO XZY

@deniss23
601639

elhombre ::

Glede bytov in bitov in kaj pravi o tem IEC pojdi na ta url:
www.computerhope.com
Doomsday is coming!!

MoDeR ::

Wega: šestnajstiška števila uporabljajo za 10 - A, 11 - B, ... in ne 11-A, 12 - B,...

Kar se pa T-2 tiče... Pogodbo poslal 2.10., dobil vrnjeno 10.11., odkljukal odjavo Telekomovega telefona, 12.11. poslal nazaj na T-2. Dne 21.12. sem klical na T-2 in po vsaj 100 poskusih dobil vezo in izvedel, da je Telekom odobril povezavo 20.11., T-2 pa me je pozabil obvestiti in odklop iz Telekoma ter priklop na T-2 je zapadel. Po pogovoru z nadrejenimi so menda se enkrat poslali povprasevanje na Telekom na katerega se nisem dobil odgovora. Ce smem uporabit malce sarkazma, vse cestitke podjetju T-2 za vrhunsko organiziranost, predvsem kar se tice poenotene baze narocnikov, kjer enemu telefonskemu operaterju ocitno na racunalniku pise nekaj, drugemu spet nekaj drugega o istem narocniku. To je kar se tice lokacije Lj-Bežigrad. Kar se pa tiče druge lokacije (Izola) za katero je bila poizvedba poslana prav tako 2.10., pa je od Telekoma prisel odgovor da ni prostih mest na centrali a sem bil o tem obvescen sele po telefonskem pogovoru s T-2 11.januarja. Upanje umre zadnje.
Lp,
<br>
MoDeR

barabl ::

Zanimivo je prebirat vaše komentarje,ko vam človek vrže kost in se lepo razpišete,sicer pa ima vsak pravico do svojega mnenja,nima pa pravice žalit nekoga,če se z mnenjem nekoga ne strinja zato prosim moderatorje,da v bodoče ob takšnih izpadih ukrepajo!!!!!

No in kot smo videli, je APEK naročil Telekomu, da zniža cene za polno razvezan in skupno razvezan dostop. To alhko pomeni samo eno - da bodo vsi operaterji lahko znižali ceno mesečnih naročnin za svoje storitve. A ni to fajn!:)) Kako vemo, da je fajn? Jah, valjda da bo fajn, če se je Telekom pritožil!:D >:D

zee ::

in se višina naročnin niti pod razno ne bo spremenila na dol.

Over & out.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Se bo - Telekom bo lahko recimo znižal mesečne naročnine za ADSL pakete za SiOL in druge "privezane" operaterje - Amis, Volja, Sinfonika, Perftech. Tako bodo lahko spustili cene za kakega jurja na mesec. S tem bodo lahko vsaj probali konkurirati T-2ju tudi na cenovnem področju.:|

Prospekt ::

Ker tole temo gleda veliko ljudi s t2 me zanima, če je kakšen, ki ima t2 iz Kranja oz. okolice Šorlijevega naselja?
Je imel kakšne težave? Kakšne...

Imam telefon in internet od ponudnika T-2 in sem do sedaj zelo zadovoljen.Od vklopa dela brez vsakeršnega problema.
Lokacija Ljubljana Bežigrad.

igorn ::

tudi jast sem nov prT-2:D
internet10/2 tudi u resnici
TV dela nekateri prog imajo težave( kvadratke) nekateri pa nič
tel. še ne dela ,jih bom jutri poklical
pingi so malenkost boljši kot na siolu
pri torrentih ni nobene izgube:D uglavnem sem ZELO zadovoljen

lp igor

ronaldo ::

MoDeR: Jaz sem iz Izole in sem dobil enak odgovoril (nekje enak dan kot ti sem klical). Tak da bom moral ocitno trpeti na Siol adsl-ju se najmanj nekaj mesecev, ce ne vec... ;(

antonija ::

@barabl: Wega ti razlozil zakaj nimas prav. Se celo zelo se je potrudu in napisu to tako, da ga lahko razume tudi tak, ki ni najbolj spreten z racunalniki. Ce mislis da se moti podaj vsaj kak argument (razlaga argumentov je seveda dobrodosla), drugace pa STFU!!;((
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

deniss23 ::

evo danes po 2.5 mesecih čakanja in klicarjenja sem dobil tud jaz t-2 net ,tv, in telefon...a kdo ve kako je z teletextom na kanalih...men neki ne deluje ?

rh^ ::

No danes je očitno srečen dan za veliko ljudi.
Tudi meni je prišel T2 in Telekomovc in sta mi zrihtala. 5 minut dela pa je blo vse rešeno. Zdaj dela super.

p.s.
elektroljub hvala za vse.

buhica1 ::

Ja kot kaže imajo danes redno akcijo...

Tudi mene je monter presenetil zjutraj s svojim klicom vendar bo trajalo še 2-3 dni da me Telekom preklopi na centrali...

BTW: Imam tisti Vood 142, ki ima samo A, B in C izhode (internet, IP telefon in TV) rad pa bi priklopil dva PC-ja. Ali naj zatežim na T-2 da mi dajo drugi Vood ali bo varianta s switchem delala tudi brez problema ??? Nameravam namreč dati že en switch za IP TV na PC-ju z programom VLC...

lp Buhica

bdx ::

Pri perftechu so ze zmanjsali mesecno narocnino. 7.500 => 6.900, samo je katastrofalno. Pingi v tujino obupni (do .at 30ms, naprej 70+). Paket 2/0,256 v resnici 1/0,256 (v toku dneva). Zdej me zanima kako je s t2 telefonom. Doma NUJNO rabimo telefon, pa me zanima koliko casa ste vi bili brez, potem ko vam je telekom odklopil svoj telefon? Danes sem jih klicu, da dobim neke informacije samo jih nisem mogu dobiti, nazalost. ;(
progamer

SasoS ::

Čist odvisno od sreče. Jaz nisem bil nič brez (takoj ko je Telekom odklopil je spredelalo, vključno z odhodnimi klici na T-2), rh^ skoraj 2 meseca če prav sledim njegovi zgodbi o uspehu :)

Tilen007 ::

5 dni brez telefona in vmes je bil vikend, drugač bi blo 2 dni.

rh^:
Nimaš se za kaj zahvaljevati.
Če boš še kaj rabil oziroma boš imel še kakšen problem sem ti na voljo.

Midva s punco sva že 2.5 tedna brez telefona in interneta, po tem, ko naju je dal T-2 odklopit. Na T-2 kličem vsak dan, pravijo da so dali na Telekom nalog za odstranitev odvodnika na centrali - tega je že 1 teden nazaj, nič pa ne kaže, da bi se kaj sprememnilo. Še dobro, da imam UMTS prenos podatkov.

rh^ ::

SasoS: od 22.11. imam opremo doma, tako da mi je manjkalo samo 6 dni do dveh mesecev :D

Moram rečt, da paket tudi dejansko deluje 10/2 in pingi so super.

Duke_Nuke ::

Po enomesečnem čakanju sem kontaktiral obe podjetji in po opravljenih vsaj 50 klicih, večinoma na Telekom, je prišlo da "razjasnitve" položaja. Veš da...

Kratek itinerarij:

-23.12. oddana vloga za preklop s strani T-2 na Telekom
-do 13.1 sprenevedanje Telekoma, da prijave ni sprejel (večkrat preverjeno)
-po kontaktiranju na T1, se je končno našel nekdo, ki mi je citirano povedal razlog za nezmožnost storitve ("...kolokacija na centrali tampatam ni urejena...", kar sem seveda takoj preveril pri serviserju T-2, ki mi je odvrnil, da to sploh ni res in da je ravno preklopil že n-tega na taisto centralo in da jim lepo dela)
-13.1 dobi po enem mesecu od Telekoma T-2 sporočilo, da storitev ni možna in seveda pbrez obrazložitve (potem, ko jo je odobril več kot mesec nazaj)
-16.1 T-2 dobi na vezo odgovorno osebo na T1 za obrazložitev zakaj preklop ni možen in jim povejo, da je stranka izrazila željo po NEpreklopu (kdaj naj bi jim jaz to rekel??? Kako si lahko izmislijo tako ostudno laž sem se spraševal) Nato pa sem povezal par stvari razplet je dokaj spletkarsko logičen. Odgovorni, ki izdaja naloge za preklop je misleč na dobrobit T1 (račun za dial up imam konstantno okrog 20tisoč) interno za Telekom si prvič zlagal, da ni kolokacije urejeno in druga laž za T-2, katerim prve laži ne bi mogel navesti, ker bi oni sami najbolje vedeli, da to ni res, pa je navedel, da se je stranka premislila!!'??

Halo, T-2, pa kaj s te kar verjeli ali kaj. Imate podpisano pooblastilo o odklopu PSTN in svojo pogodbo in nič ne urgirate ko vam nekdo na Telekomu naflanca tako prosojno laž. Ima mogoče nikoli izrečeno izjavo posneto ali vprašano drugače, kako naj bi bila trditev Telekomovca o neobstoječem klicu oz. izjavi pravnoformalno tehtnejša za vas kot podpisana pooblastila in pogodbe?

Upam, da se bodo potegnili za posameznika in bodo upoštevali svoje pogodbe. Sam ne morem zmagati proti pravni osebi in to pri stvareh, ki so bolj v domeni borbe med pravnimi osebami (T1-T2).

Kaj mi je za narediti oz. kaj lahko naredi posameznik, kateremu so se pravne osebe odločile nagajati in zavlačevati pri preklopu, verjetno samo zato, ker imajo korist od njega, da čimdlje vlečejo visoke telefonske račune (ki jih jasno povzroča predvsem dial-up internet)
Izjeme so tudi del pravila, tudi če sem en redkih s tem problemov in večina že veselo uporablja T-2 storitve, se v mojem primeru kot opisano lomijo kopja samo zato ker se je en referent na T1 odločil, da se jim splača me zadržati(molsti) in s tem požirati moje živce.
Medtem ko ti drugi (T-2) "zaenkrat" ne nudijo nobene pomoči.
Experto Credite

elhombre ::

@Duke_Nuke
Oglasi se na T-2 osebno.
Doomsday is coming!!

Duke_Nuke ::

@elhombre:Z gorjačo ali brez:D Hec.

Meni se zdi edina rešitev, žrtvovanje nekoga izmed odgovornih(ali pa priče administratorja kateremu se je Telekomov odgovorni tako nemarno zlagal na mojo škodo) na T-2, da gre z mano osebno oddati vlogo oz. zahtevati odgovornega, za to šikaniranje. Samo kot ideja. Jaz ne vidim druge rešitve. Je pa nedvomno res, da več glav več ve, posebej takrat, ko se bori proti nelogičnim postulatom .
Experto Credite

download je tip top moram rečt 10mbit/s do dna :D

pizda ko bi le upload še delal namesto 1mbit/s 2 :\

Sergio ::

Jao STFU already.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Imam eno laično vprašanje ker pač nisem najboljši poznavalec teh stvari:
Ali je vseeno če povežem modem VDSL od T-2 z 10m navadnim telefonskim kablom ali pa s tem, ki je zraven (cca. 2m) ???

Bežno sem vprašal "monterja" od T-2 in je izjavil da mora biti modem povezan s tem njihovim kablom ker je lahko drugače signal slabši...

Sprašujem pa zato, ker mi je lažje potegniti telefonski kabel, ki je tanjši kot UTP ker TV in PC-ja pač nimam čisto blizu telefonske vtičnice...

Ali se in koliko naj bi se poznalo to ???

Hvala vsem za odgovore...

Lp Buhica

@buhica1

Jst ne uporabljam niti enega priloženega kabla pa mi dela vse tako kot mora :)

Jao sergio dej prid v kranj da te nalomim :D

@ |bLaD3| Hvala, to pomeni da lahko brez problema speljem navadno telefonsko žico kolikor je pač potrebno in ne bo nič narobe ali ?

lp Buhica
««
52 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138030 (21976) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315875 (3180) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038907 (18314) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963098 (44470) OmegaBlue

Več podobnih tem