» »

Siol VDSL2

Siol VDSL2

tengo ::

Sploh ne bom izgubljal več izgubljal besed, samo skenslal jih bom thats it.....
McLaren Mercedes se ve...

Matheeew ::

Sem preveril...in to ne drži. Glede na to, da VDSL ponuja Siol in ne Telekom je tudi logično da je možnost razvezanega dostopa.

primozzzz ::

grem zdej za foro pogledat na siol in use je zlo čudn,mam zdej 4mbit in če hočem nadgradnjo na vdsl sploh ne pokaže pravih hitrosti ampak kaže kot za navaden adsl paket




p.s storitev ne morejo zagotoviti 8-O
NI PODPISA

rejven ::

na tvoji lokaciji še nimajo vdsl2 centrale...:|

Senitel ::

Prej bi rekel, da si predaleč za katero koli VDSL hitrost...

primozzzz ::

ah ja možn,bom že počaku da bo kej boljšga :Dsej kdor čaka dočaka :D
NI PODPISA

amigo_no1 ::

Kdor čaka dočaka optiko.

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

flier ::

Meni tudi pokaze samo ADSL(2) hitrosti, oddaljenost 300m od centrale, centrala nadgrejena novembra lani. Toliko o ponudbi ki bo na voljo 5.3. (se na web strani nic ne pise, samo cenik je popravljen). Verjetno lahko po stari SiOL/Telekom navadi pricakujemo delovanje nekje maja. No sicer so pa trenutno zelo zasedeni z videom na zahtevo ki je povzrocil kolaps sistema. :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: flier ()

gospodar ::

MOJA IZKUŠNJA - VELIKO BRANJA, VENDAR SE SPLAČA!

Kot prvo naj Vas lepo pozdravim, ter povem da sem vaš zvesti uporabnik od leta 2003. (najprej skozi standardni paket, kasneje pri solo paketu)

Z dnem 05.03.2006 opazim, da bo siol začel tržit VDSL tehnologijo. Ok si rečem, prelistam vsebino vaše strani, ter za nejasnosti pokličem na 0801000. Prvo začudenje; javi se dekle (predvidevam, da je študentka), pa slišim v ozadju, ko sprašuje (TA TOTI TUDI HOČE VDSL, KAJ JE TO TV STORITEV sprašuje?), ok z začudenjem počakam, ter preveže kolegico katere znanje je zelo podobno, torej zelo slabo, pač na hitro se pomeniva, ne izvem ničesar! - razumem, da so študentje, vendar če stranka išče odgovore o novi tehnologiji, bi bilo pač razumljivo, da se na telefon javlja nekdo, ki vsaj malo ve, ne pa da dobiš odgovor, da je VDSL nova oblika TV programa.

Prekineva klic, ter se odpravim po nove odgovore k telekomu v mojem kraju in sicer v Sežani. (še predno to storim preverim preko spleta pod "Naročilo", če centrala v mojem kraju "Sežana" ustreza tehnologiji VDSL. Z začudenjem ugotovim, da PODPIRA, vendar dobim dva različna odgovora:
a) če izberem PSTN/ISDN mi normalno poda VDSL nadgradnjo
b) če izberem RAZVEZAN DOSTOP (to je tudi storitev z katero se zanimam) ugotovim, da nadgradnja na VDSL ni MOGOČA ?!?

Lastnik centrale je SIOL, torej je to NERAZUMLJIVO.

Kot rečeno se odpravim po odgovore na telekom.

Z odgovorno osebo (moram povedat, da je bil zelo v redu odnos) ugotoviva, da je omenjeno nerazumljivo. Ista oseba nato pokliče na telekom v LJ, kjer dobi odgovor, da je aplikacija preko SIOL naročila delovala samo v dopoldanskem času in da sedaj tudi njega ne spusti naprej pod razvezan dostop.
Pustim svoje podatke na telekomu, ter čakam na klic iz LJ, da se omenjeno uredi. Z začudenjem omenjeni klic res dobim, ter oseba na drugi strani pravi, da je to še čist nova storitev in da so še "porodni krči", ter da bo zadeva urejena še isti dan, torej 05.03.2007, ter da naj poskusim kasneje.

Zadevo pustim par uric, poskusim NIČ, poskusim po 17h in kaj ugotovim, da CENTRALA ni pripravljena na VDSL, neglede kakšen TIP DOSTOPA izberem, kar spet nebo držalo, saj centrala je pripravljena in mi potem tudi ponudi opcijo za hitrost 20/768, sicer pod ADSL2, vendar centrala je pripravljena, kar so mi zagotovili tudi na telekomu.
Zadeva je danes torej 06.03.2007 identična, torej ja aplikacija preko SIOL naročila še vedno NEUSTREZNA !?!

Raziskujem še naprej glede storitve VDSL, ter izvem da je edini modem "Proteus" pripravljen na VDSL - normalno saj je edini ki pač to podpira. Sedaj pa z začudenjem ugotovim "sem lastnik SOLO paketa ter 2048/384 hitrosti":

-da moram plačat penale, predno se mi pogodba izteče. (imam še 5 mesecev do konca torej nekje 40€), nerazumljivo se mi zdi, da plačaš penale, ker ostajaš pri SIOL-u!?, penali bi bili razumljivi ob prehodu h konkurenci, ne pa nadgradnja na VDSL, kljub drugemu modemu, ok si rečem to lahko preživim, ter bi plačilo še nekako šlo.

-vendar, ko pa ugotovim da je prvi priklop 38€, kar opravičujejo z dejstvom, da uporabnik ni sam zmožen zadeve usposobit, je pa popolnoma NERAZUMLJIVO, sej je modem SIOL-ova last, najhuje pri vsem tem je pa to, da je še 24 mesečna vezava, torej da modem ni last uporabnika!!

Te misli in delna vsebina tega pisma je nastala skupaj z uslužbenci telekoma (predvsem glede penalov in stroškov priklopa), naj VAM to napišem in objasnim, ter upam na strokovne odgovore pri SIOL-u.

paket 5/5, ter 10€ se lepo sliši in zadeva skupaj z razvezanim dostopom pri DUO paketu 31€, torej skupni mesečni stroški 41€, kar je ugodno (seveda je pogojeno z bližino centrale), kar se lahko primerja samo z optiko, ki pa je v mojem kraju še par let nebo, vendar kaj ko je do omenjenega NARAZUMLJIVO dolga in NESTROKOVNA pot!?

v upanju na STROKOVEN odgovor Vaš zvesti uporabnik.

Lep pozdrav
I n t e l & N v i d i a

tengo ::

Odgovor Siola:

Vdsl 2 tehnologijo omogočamo samo na lokacijah na kateri imamo potrebno infrastrukturo. Vsekakor pa je priklop
na Vdsl 2 možen tudi na razvezanem dostopu. Sporčite mi veše uporabniško ime pa lahko preverim, kaj je na vaši lokaciji možno.
Vdsl prav tako ni omejen samo na paket Solo, ampak je možen na vseh treh paketih, kjer je seveda to mogoče.

V primeru dodatnih informacij nam lahko 24 ur na dan pišete na elektronski naslov info@siol.net. Z veseljem vam bomo pomagali.
McLaren Mercedes se ve...

zee ::

glede penalov: pred dobrim mesec sem ugotovil, da imam še vedno stari študentski paket, za katerega plačujem več, kot bi plačeval za paket Solo. Pokličem na Siol, kjer mi povejo, da bi moral zaradi menjave paketa plačati toliko in toliko penalov (cca 50€ za oba meseca). WTF?! saj bom ostal pri njih, ker konkurence žal še nekaj časa ne bo.

je to legalno?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

KTr1sk ::

Zelo zanimivo branje, pa zanimivo da se je točno pred enim letom "rodil" Siol2+ tako da je verjetno že lani bil njihov namen da bo letos tudi Vdsl2, ampak je Adsl2+ imel podobne probleme lani, jaz sem bil lani eden prvi ki sem šel takoj tisti dan na telekom ker bi rad imel Adsl2+ (imel sem pa že siol adsl 2mb) in sem bil kar razočaran, ker sem bil njihov "zvest" uporabnik od leta 2003 (navaden dialup pa leta 2000) in sem mogel se zaradi nadgradnje vezati na 2leti in zdaj me spet "mika" da bi šel na Vdsl2 5/5 in piše na Siolovi strani da centrala za vdsl2 omogoča priklop v našem mestu, ampak ko sem hotel preko siolovega spleta se logirat in svojo povezavo nadgradit na vdsl2 piše da NI MOŽNO in sem hotel klicati na siol in so imeli cel čas zasedeno linijo, pa tak nisem preverajal koliko bi mogel plačati, ker še imam 1 leto da mi ADSL2+ poteče, res škoda da siol ni tako prilagodljiv kakor nekateri druge njihove konkurence...ampak imajo srečo, da nekaterim dela le SIOL, tako kakor meni, razen, če bi hotel imeti počasnejši paket.
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KTr1sk ()

'FireSTORM' ::

siolova aplikacija pac se ne dela kot mora, se ni usklajeno z takimi in drugacnimi podatki
imajo pa vsaj svojo aplikacijo z katero si lahko njihovi uporabniki kar sami spreminjajo stvari, natisnejo papirje podpisejo in poslejo

medtem ko ostale moras klicat in cakat par mescev da sploh paprije dobis
in se takrat dobis odgovor, ces telekom ne dovoli idi se tja bunit
mislim, taki odgovori, prav nascuvani proti telekomu...
Those penguins.... They sure aint normal....

CoolBits ::

@gospodar
T-2 v Sežani paket 10/2 + IP TV + VOIP dela kot mora ;) siol?? nikol več upam...

Senitel ::

Ok, dajmo razjasnit par stvari glede tega VDSL2 zdej...
1. Če si še vezan na ADSL/ADSL2+ moraš plačat penale in se na novo vezat na Siol za 2 leti ob prehodu na VDSL 2?
2. Polno razvezan dostop je mogoč al ne?
3. Kaj je s temi 300m o katerih se nekaj sliši okrog?

Matheeew ::

Glede na dosedaj prebrano:

1. da
2. Da (težava naj bila aplikacija za naročanje)
3. Zaenkrat le ugibanje Telekom&siol haterjev. Uradnega pa še nič.

ingvarl ::

1. Da, tako pravijo na SiOLu.
2. Da, preverjeno.
3. Ne bi vedel.

alienalien ::

siolova aplikacija pac se ne dela kot mora, se ni usklajeno z takimi in drugacnimi podatki
imajo pa vsaj svojo aplikacijo z katero si lahko njihovi uporabniki kar sami spreminjajo stvari, natisnejo papirje podpisejo in poslejo


To pa je tudi vse, kar ima Siol. Potem pa dolgo dolgo čakanje med tem ko jaz spotoma iz službe skočim na Brnčičevo rečem fantje dvignite mi paket na 10/10 podpišem in ko pridem domov samo še resetiram modem in imam, kar sem naročil. Pri Siolu pa sem vedno čakal vsaj 10 dni in vedno isti izgovor, da čakajo, da Telekom odpre bolj pipco. Nikoli ne bomo pozabil ADSL2+ če ne bi bilo Storža ga verjetno nikoli ne bi imel.

Matheeew ::

ehhh....lepo te no prosim.

Škoda je samo, da ostalih 99,8% Slovencev baš nima možnosti spotoma iz službe skočit v t-2 poslovalnico:\

Hvališ ahilovo peto t-2:\

zee ::

škoda je samo, da velik del Slovencev hoče T-2, pa ga verjetno ne bo nikoli dočakal. še več, verjetno bo ta del slovencev na veke vekov ostal na enomegabitnem Siolovem ADSLu, brez razvezanega dostopa, VOIP in IP TV.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

AntiFriz ::

Telekomova svinjarija ker "ni možno" nadgraditi centrale.
Treba se je upret, ne samo govort.

gospodar ::

Današnji odgovor SIOL-a:

Spoštovani,
veseli nas, da ste se z vašim vprašanjem obrnili na nas.

Najprej se naj vam opravičimo, saj aplikacija za naročanje VDSL-a ne deluje pravilno, zato vam tudi ni ponudilo razvezanega dostopa. Naši informatiki že delajo na odpravi te težave, zato vas prosim da počakate še nekaj dni.

Kar se pa tiče vezave naročniškega razmerja pa je v primeru VDSL-a ni več. Zato je potrebno tudi plačati 38€ za namestitev komunikacijske opreme, ki je v lasti Telekoma Slovenije.


uradne cene in pogoji!

Siol VDSL (05.03.2007)

Žal pa Siol-ova internetna aplikacija še vedno ne dela, kot bi bilo za pričakovat!;( ;((

lp
I n t e l & N v i d i a

bastadu ::

Kar se pa tiče vezave naročniškega razmerja pa je v primeru VDSL-a ni več.
No če to štima vsaj nekaj dobrega s strani SiOL-a, in potem logično da odplačaš one penale... Upam pa da bomo tudi 'podeželski' ljudje kmalu prišli na račun...

'FireSTORM' ::

1. Če si še vezan na ADSL/ADSL2+ moraš plačat penale in se na novo vezat na Siol za 2 leti ob prehodu na VDSL 2?
2. Polno razvezan dostop je mogoč al ne?
3. Kaj je s temi 300m o katerih se nekaj sliši okrog?


1. tako je
2. gre, preverjeno danes
3. vem za to zadevo, a nevem če še me na to informacijo vedno veže kodeks ali ne, se bom pozanimal

gospodar to je malo stara oziroma včerajšnja informacija
ravno danes sem sprobal eno telefonsko poiskat ki še nima xDSL in ni na PCM
in probal naročit VDSL oz. sestavit pogodbo in ne naročit
vse je šlo ok
samo natisnit bi še moral in poslat naprej, kar pa nisem storil ker me je zanimalo če govorice ki se širijo tukaj držijo
in lahko povem da je siolova aplikacija čist ok
vsaj bla je danes okrog 11ih dopoldan
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

tengo ::

Meni je aplikacija šla lepo skozi, samo pridet morajo in namestiti modem Proteus.Ker sem naročnik trio paketa, bom amino box obdržal, plačal pa penale za Sagem modem, ker mi je ostalo še 7 eur mesecev vezave, kar pride cca 40eur
McLaren Mercedes se ve...

'FireSTORM' ::

imaš da poročaš o stabilnosti itd ;)
Those penguins.... They sure aint normal....

tengo ::

Bom ni problema..............
McLaren Mercedes se ve...

flier ::

Torej aplikacija deluje in ce mi ne ponudi VDSL2 hitrosti to pomeni da na centrali na katero sem priklopljen ni mozen VDSL2 ?

alienalien ::

Fantje VDSL2 sploh ni še v komercjalne namene. Tisto, kar vam ponuja Siol je navadni LR VDSL. Pravi VDSL2 je še tako ne stabilen, da še nekaj časa ne bo za prodajo. Poglejte na siolov forum boste videl ko je nekdo omenil, da prodajajo navaden VDSL reklamirajo pa VDSL2 so kar dve temi zaklenili.

Sc0ut ::

Haha, čez celo temo se sploh ni noben admin oglasil. Samo sedaj na koncu, ko je lahko zaprl. lol
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

tonimona ::

Alora je VDSL2 ali je to VDSioL (maček v žaklju). Na Siolu samo ceniki, resda popravljeni in bolj pregledni, na HD-ju nič konkretnega, na Siol forumu zaklenjene teme. Ali nas lahko kdo razsvetli na to temo?

alienalien ::

Siol-u teče voda v grlo VOD jim ne dela VDSL"2" dela zopet samo na papirju in v laboraturiju na njihovem forumu je z minute v minuto manj postov. Celo brišejo jih tako ažurno samo za to, da nebi njihovi uporabniki zvedeli resnice. Hvala lepa za tak odnos.

wishmaster ::

Ena stvar, ki smrdi pri vsem tem je to, da Telekom nima nikjer objavljenega cenika. Tako, da sam sumim, da je to samo en Siolov kvazi projekt. Kolikor vem mora vse xDSL tehnologije Telekom ponuditi tudi preko partnerskega programa, vsem pod enakimi pogoji. Cenikov in nič pa ni na Telekomovi strani. To mi naj eden pojasni. Pa po možnosti ne z zaklepom teme>:D.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

whatever ::

No ja, konec koncev pravzaprav ni pomembno, za katero tehnologijo gre (bodisi VDSL2 ali kaj drugega), pomembno je, da/če bo stvar delovala pri zagotovljeni hitrosti in da/če bo širše dostopna.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

Yacksy ::

Mi ki se malo bolj ukvarjamo z rač. komunikacijami vemo, da VDSL2 še ni pripravljen za komercialno uporabo.
Če ti vendorji komunikacijskih čipov vsak teden releasajo nov firmware ki popravi xx bugov, potem si lahko brez skrbi da taki čipi ne bodo bili v produkciji.
Kako si je to SiOL zamislil ne vem, ampak mislim, da se bo kaj kmalu zvedelo, da to kar ponuja ni VDSL2 ozirma bodo priklopi čez x mesecev.

Za SiOLove tržnike je itak najpomembneje, da so z releasom prehiteli T-2, tehnike pa itak noben nič ne vpraša :)
Shit happens

alienalien ::

Yacksy tako je in takšnih ljudi ni malo samo nekateri tega žal ne vedo oziroma mislijo, da so uporabniki računalniško ne pismeni. Važno je pri njih, da se aneksi in pogodbe podpisujejo, kdaj bodo pa realizirane jim je pa vseeno.

sss ::

Če je to res bodo slej k prej dojeli, da si s takim kupovanjem cajta delajo samo škodo pri računalniških entuziastih.

tengo ::

Je že kdo dobil kak odgovor od Siola? Meni že od 5.3 ko sem oddal naročilo niso dali še nobenega odgovora.....
McLaren Mercedes se ve...

BigFoot ::

Mene so danes priklopili na VDSL 10/5 (prej sem imel ADSL2+ 10mbit/768kbit). Nisem še imel časa preverjat brzine ULja ker sem moral iti nazaj na šiht. Bom popoldne stestiral pa poročal.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigFoot ()

tengo ::

Bigfoot le glej da boš res pa prlep kako slikco od speedtesta in modema....
McLaren Mercedes se ve...

McNato ::

Kateri modem so ti dalI? Slikce modema so seveda zelo dobrodošle. Predvsem me zanima kako je z wirelessom na modemu.

BigFoot ::

No zdele mi promet lepo leti 10mbit v eno smer in 5mbit v drugo. Tako da sem prov zadovoljen. Modem je drugač Proteus 932 od IskraTel-a, slike morda kdaj kasneje.

Pojma nimam kako je z wirelessom ker ga ne mislim uporabljat.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

tengo ::

Bigfoot kdaj si se pa naročil na Vdsl pa katera lokacija? Namreč jaz sem se takoj 5.3 pa še zdej nobenega odgovora.....
McLaren Mercedes se ve...

flier ::

Slika modema je na SiOL-ovi strani (malo skrit link): http://storitve.siol.net/internet/adsl-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: flier ()

BigFoot ::

tengo, naročil sem se prejšnjo sredo pa so že v petek hoteli priklopit, samo nisem imel časa dopoldne. Sem pa iz okolice Kranja (centrala Stražišče).
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

tengo ::

Hvala Bigfoot, zanimivo...., super samo da ti dela BP
McLaren Mercedes se ve...

madmitch ::

Tango, jaz sem izpolnil obrazec isti dan kot ti. Danes mi je na 0801000-2 teta rekla, da je nalog pripravljen, centrala ravnotako (Lj-Šiška) in da lahko pričakujem nadgradnjo nekje ta ali naslednji teden. Baje priključek še ni zgrajen (kot da ga z lopato gradijo). Bomo videli.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

tengo ::

Ja meni so tudi danes rekli, da je nalog pripravljen in da gre jutri v roke Telekomovcem za izvedbo, tko da ja res upam da bo......
Ko sem izponjeval naročilo prek neta me je normalno spustilo čez in sem izbral paket 5/5, sedaj sem pa za štos probal in ponudi poizvedbo, paketov pa ne ponudi več in napiše, da nimam Xdsl priključka in če ga želim imeti bla bla.......
McLaren Mercedes se ve...

madmitch ::

Ja meni so tudi danes rekli, da je nalog pripravljen in da gre jutri v roke Telekomovcem za izvedbo, tko da ja res upam da bo......
Me prav zanima kdo bo prej, saj so meni rekli, da je nalog že na TK in da čakajo na potrditev nazaj, da je priključek pripravljen.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je najbolje storit v trenutni situaciji?

Oddelek: Omrežja in internet
222428 (1694) roscha
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19117489 (9567) pizdindim
»

SIOL trio paket

Oddelek: Omrežja in internet
244369 (3108) Matheeew
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036184 (15591) Primoz78
»

Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11916533 (8989) Wox

Več podobnih tem