» »

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2

1
2
3 4

Bellzmet ::

Tole se hudo dobro bere. Cene so fenomenalne, hitrosti pa tut... Počakam kakšen mesec, da vidim kakšni bodo odzivi in če stvar dela tko k je treba, grem 100% stran od SiOLa. Lepo!

lp

|CyGNUS-x ::

Cene so za EU nekaj čisto normalnega, samo nam se zdi da smo v sedmih nebesih, ker smo navajeni Siolovega monopola.
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

icemarik ::

Dobro da je prišla konkurenca. Kot na večini spletnih straneh piše, da bo VDSL zelo hitro pridobil na popularnosti. Kot vidim bo tudi omogočal prenos HDTV kar je really QL. Pingi bi morali biti še boljši kot so pri ADSL. In lahko rečem da si SIOL lahko svoj ADSL2 ki ka bo verjetno po zelo dragi ceni začel ponujati lahko porine v r++. Za centrale se jaz tudi ne sekiram ker bi morale zdržati tale prenos podatkov ker ta tehnologija omogoča do 52MB downloada. Gre enostavno za boljšo tehnologijo, ki deluje na istih kablih.

Beri Dalje
Siol bo verjetno izdal paket ADSL 2 z 10000000MB downloada 10000Mb uploada in bo finta v tem kot je sedaj, da kot stari uporabnik, kateri si vezan za 2 leti neboš moral na novi paket, ker moraš prej prekinit pogodbo in plačat kazen in se nato na novo vezat na 2 leti in ponovno plačat priključnino :) Torej boš moral dalje ostati na paketu 1Mb down 512Kb upload za 8060 sit

Grey ::

Ja no...to bi veljalo v primeru, da si še vedno pod obvezo 2-letnega "sužnjelastništva"...za tiste, ki so pa že šli skozi to obdobje pa ne bi smelo biti nobenih problemov.

Uporabnik ::

Zgleda se je telesmeh res usral... iz njihovega omrežja se sploh ne da na sajt, oz. z uporabo njihovih DNSjev.

fizolcek ::

CyGNUS-x: nastej mi 5 evropskih ponudnikov, ki ponujajo take hitrosti za tako ceno kot T-2, pa po moznosti, da niso vsi iz Svedske. Jez mislim, da bojo delal debelo zgubo na zacetku, ocitno imajo precej dnarja vzadaj in je prvi cilj prehod uporabnikov Siola k njim.

Poldi112 ::

Ja, to bi bilo mozno. Potem pa pocasi visati.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

gabl136 ::

Cene za študente/dijake/fizične/pravne osebe bojo enake za vse? In kdaj naj bi se ta zadeva začela realizerat (kdaj naj bi to bilo dostopno vsem)??

icemarik ::

Kaj bodo višali cene (ne verjamem). Saj si brez časovne vezave pri T2 in lahko greš k drugemu ponudniku brez problemov.

budili ::

cez telesmeh ne dela site...

ne vem kako bodo to visanje izvedli, st. pristopov v dolocenem casu je tezko napovedati, ce bo malo prikljuckov na zacetku verjetno tudi 5x povecanje cene ne bo pomagalo
tako, da na zacetku so verjetno bomboncki za nas, s casom bodo pa pokrili izgubo (z dodatnimi storitvami recimo)

kateri so geografski pogoji prikljucka?

snow ::

na njihovi strani so centrale napisane.. doseg pa mislim da je 1,5 km?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

budili ::

evo jest mam eno najnovejsih tukaj 200m zracne linije, sam ni v LJ

lahko naredis copy paste

stb ::

Na telemachu ni problem samo DNS (tega lahko brez težav zamenjaš), ampak je IP 84.255.209.69 blokiran. Iz tujine se t-2 jev website lepo oglaša na naslovu http://84.255.209.69, is telemacha pa ni dosegljiv. ;((

Tistim ki smo na telemachu ostane samo še uporaba proxijev:
http://www.t-2.net.nyud.net:8090/index.html :D

To zaenkrat dela, če pa še to crkne ... verjetno ne bo po naključju.:\

fahrenGONE ::

Za tiste ki jim ne dela www.t-2.net: http://84.255.209.69/

Zdi se mi tudi da je potrebno napisati www, ko napisete k-2.net. Lahko bi nastavili da dela tudi brez www v Bindu... 1 min dela, doh. :D

budili ::

Sem na seznamu.
:D

Hvala.

fahrenGONE ::

Zakaj Telemach blokira dostop?! To se mi zdi res cudno, saj naj bi menda sodelovali s tem podjetjem. Prej bi pricakoval da bo Siol blokiral ali pa Amis, Volja in ostali. Weird... A Telemach lahko poda kaksno izjavo glede tega ali se bodo zgovarjali na 'napako' ali kaksnega hekerja, LOL.

How low can you go.. :D

iration ::

Siol se je spustil zelo nizko s tem ko so nehali komunicirati z Delom, Telemachu pa je ratal še nižje. Sramota za oba.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Duke_Nuke ::

Kaj bi naredili v mojem primeru širokopasovne deviškosti, ko sem ponižno dial-upov do prenehanja pogojevanja ISDN-a, potem pa še imel nategancije s samim naročanjem pri Siolu, ki je edina opcija na naši centrali ( ima samo Siol vklopljen DSLAM)? Poštar naj bi mi kobajagi dostavil paket Modrega v torek. Storniram pogodbo, in odpikam raje k T-2 ali naj raje zgubim širokopasovno deviškost s starim zgobanim ptičem. Za vsako mnenje bi bil hvaležen..

Lp,
Experto Credite

fahrenGONE ::

Duke, poklici T-2 v ponedeljek zjutraj. Ce ne bodo imeli konkretnega odgovora, potem ostani pri Siolu.

Duke_Nuke ::

Meni že ves ta čas lepo dela stran od T-2. Če pa je kaj resnice na teoriji zarote s strani Siola pa je mogoče razlog v tem da sem prek Perftecha na dial-up.:D

So the story continues...
Experto Credite

Brane2 ::

IMHO, če si čakal do sedaj, počakaj še malo.

Sicer je nateg relativna stvar. Če nisi prav trezen, nikoli nisi ziher kdo je koga. Lahko da T-2 v bistvu dela za Telekom.

Tako bi slednji lahko izkoriščal jezo SiOLovih naročnikov za težave, ki jih je povzročal Telekom (!) in ti odidejo nazaj k tistemu, ki jim je vse zakuhal - Telekomu !

Po drugi strani pa je to (del Telekom-SiOL) morda bila cena, ki je bila SiOLu izstavljena za sodelovanje. "Vi delajte za nas kot dežurni krivec, mi pa vam garantiramo ekskluzivo."

V glavnem, te dni mej kondom zmeraj instaliran, povečaj količino ostrih feferonov v prehrani in bodi pozoren na kakršnekoli analne bolečine...

Jaz sem dal zahtevo na T-2, spodpisom nove pogodbe za "Duo" (Triple Play so mi zavrnili) na SiOLu se mi pa nikamor ne mudi- par tednov še lahko počakam za tak deal.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Duke_Nuke ::

Teorij zarot je lahko več vrst, čeprav jih je v gospodarstvu za odtenek manj kot v politiki. Mogoče od sledi ta predpostavka o večji učinkovitosti zasebnega od državnega:8)
Če se po teh cenah in takih hitrosti kaj odbrži sem pripravljen tudi magar mesec počakat. Ali naj potem storniram pri Siolu ali tako ali tako nisem pravno povezan z njimi dokler fizično ne dvignem:)) paketa Modrega in vrnem podpisane pogodbe nazaj?
Experto Credite

Brane2 ::

Ne vem, kako je pri plavem paketu a pri normalnem te nič ne obvezuje, dokler ne vrneš podpisane pogodbe.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Slavček ::

Imam dve vprašanji glede te vroče teme:
1. Zanima me a je možno imet oboje hkrati sočasno, npr. SIOL ADSL in VDSL od T-2? Tako bi lahko sprobal VDSL, da vidim kako se v resnici obnese.
2. Večkrat je omenjena razdalja od centrale 1500 oz 2000m. Ali to pomeni največjo oddaljenost, ki je še sprejemljiva, da lahko dobiš/uporabljaš VDSL?

Alan Ford ::

Telemach je res blokiral www.t-2.net , prek proxy-a deluje.
Become a programmer and never see the world!

sile01 ::

Jaz sem oddal povprašovanje in bomo vidl kaj bo...Siola še ne bom skenslu da vidm kako tale T2 laufa, če bo ql adijo Siol, le ne pa T2 skenslam.V najslabšem primers sm po****l 10K.

Mikka ::

A je kakšna varjanta, da pri Telemachu prekineš pogodbo ker pač nisi zadovoljen z njihovimi storitvami oziroma ponudbo? Meni od kar imam 5 mega paket modem 2 krat na dan zablokira in ga morem resetirat. Na Telemachu pravijo, da so krivi torenti, ker so modemi nekak zaščiteni ampak jaz tega nisem nikjer prebral v pogodbi.
Bi bilo to dovolj za prekinitev pogodbe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mikka ()

sile01 ::

Preglej pogodbo....Pomoje da bi se dal....sam nevem.

Uporabnik ::

Hmm da so krivi torrenti, "kaj pa je to?", jih vprašaj!

Sicer pa ne vem kaj ste tolk planil pa teh novih paketih, čim so omenil vezavo sm reku raj plačujem tistih 300 sit več pa da mal počakam kaj bo iz tega, no neki je že :)

Pa to da blokirajo t-2, ehm, sam da pride mal več podatov na plan o tem t-2 pa počas zamenam.

Alan Ford ::

Ja da se odklopit ,moras vrniti opremo , če si jo dobil free in plačati stroške odklopa 19900.
Become a programmer and never see the world!

Brane2 ::

Pa kaj če so torrenti. Bittorrent je čisto legalen protokol. če je v pogodbi omenjen, je druga stvar, pa še takrat ti morajo znat dokazat, da je to krivo. SIcer pa Bittorent ni nič takega. Protokol na vrhu TCP/IP pač.

Če ti modem ne dela "zaradi Bittorenta", to pomeni, da ne more delat s poljubnimi TCP/IP paketi in da je nekaj resno narobe z njim.

Prej bo problem to, da je Bittorent zelo intenziven, kar se tiče števila hkratnih povezav in prometa čeznje in da tu odpovedo nekorektno narejeni modemi.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mikka ::

Ni problem vrnit opremo ampak jaz sem že več kot dve leti pri Telemachu in sem zdaj spet podpisal za dve leti. Kolk je pa vredna ta stvar, da hočejo 20ksit, saj mi niso dali novega modema ali pa nove kable.
Najboljše, da jih spet pokličem ko bom slabe volje in se malo skregamo.

Narcos Satanicos ::

kva pa tisti ki imate amis, a vam dela stran od t-2?
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Azrael ::

Vidim, da telesmeh fura po starem.

Znancu so slab mesec nazaj rekli, da nima kaj težit, ker mu mail ni delal, ker je mail pri njih zastonj. Seveda mu istočasno ponujajo vezavo za novih 24 mesecev.

Sicer imajo telesmeh z blokiranjem IP in MAC naslovov bogate izkušnje tako, da je tole nagajanje konkurenci zanje mala malica.

T2 izgleda lepo, bomo videli kako bo na malo daljši rok, sedaj imam še 19 mesecev pogodbe s SIOLom (ki mi zaenkrat dela tako kot se od resnega ISPja pričakuje), v tem času se bodo stvari upam razjasnile.
Nekoč je bil Slo-tech.

poweroff ::

Če je Telesmeh res zablokiral T-2, je to svinjarija, ki bi jo morali drago plačati. Cenzura pač ni hec. Lahko pa imajo samo kakšne tehnične težave.

Drugače pa glede WiMaxa... še enkrat sem kontaktiral Incotel, in sedaj dobil odgovor, da WiMaxa do novega leta še ne bo (prej so trdili, da bo jeseni).
Mater so nesposobni!
sudo poweroff

OldSkul ::

Mah kaj bo okrog novega leta to zunaj. Takrat bodo vse že na drugih operaterjih.
Telesmeh :):)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Tr0n ::

Narcos Satanicos: T-2 dela normalno od AMISa. Zdaj so nam ravno povecali kabelske pakete (2x hitreje, 1k SIT ceneje), tako da ne nacrtujem prestopa na T-2.

pin29 ::

Na Amisu stran dela že skoz od kar je gor....

/edit/: pa me je za mal prehitu ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pin29 ()

bradek ::

Pardon me ampak kaj bi imel Telemach od blokiranja t-2.neta glede na to da se podjetji dogovarjata o morebitnem partnerstvu?

JohnyB ::

zdj sm hotu prečekirat njihovo stran !!!!

če jim tko dela net kot stran k se ne odpre pol..........
Apple iMac

iration ::

no, učinki Telesmehove blokade so že vidni: "če jim tko dela net kot stran k se ne odpre pol.........."
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

goba ::

LOL!
btw: Telesmeh in T-2 ocitno ne bosta sodelovala.

Narcos Satanicos ::

No če amisovcem dela stran, je očitno telemach ta, ki jo blokira. Cenzura prve klase.
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Bistri007 ::

Lepa stvar, sedaj ko že par mesecev živim 4.5km stran od vaške centrale :D No, vsaj ADSL dela.
Brez kabelske, Siol TV ipd. Very high speed ADSL si pa kar mejte, burgerji ;(

PrimozR ::

Teleamch, page ne dela (razen prek proxy-ja).

SebaR ::

Pomoje se bodo v naslednjih dneh pokazale še hujše reakcije konkurence :D
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

mitjaje ::

Kaj že mogoče kdo zna odgovoriti na vprašanje, kako je s strojno opremo?!? V mislih imam modem in pretvornik za TV.

Ali je to treba sam nabavit ali ti oni posodijo ali dajo ?!? ali kakor koli pač.... Na spletnih straneh so z informacijami zelo skopušni...
www.ultrasplet.net

NoOrdinary ::

ja stran je blazno informativna, pa ok, za začetek bo.
sicer je pa na jokerju debata in en ma menda cimra ki dela za t2 in ti vso opremo dajo (oz. "posodjo") oni, menda ti dajo še switch. sicer bom pa raj hrabro počakal kakšen mesec al pa dva, če bom še en čas siolu plačeval 2 jurja več mi sile ne bo, takrat bo pa verjeten že dost komentarjov o delovanju :)
brez ideje sem za podpis

MrStein ::

Mikka, če modem ne dela (crkuje), ga naj popravijo.
Ali denar nazaj. Pika.

Orientacija : http://www.zps-zveza.si/zps.html
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jeebs ::

dj mam jst isdn + siol, sm jst na netu telefon pa je nezaseden, a je pr temu t2 tut tk? da maš kao dve liniji(ena telefonska ena pa za net)


Če smo bolj natančni imaš na ISDN+ADSL povezavi 4 ''linije'':

1. ADSL povezava

2. 2 B kanala ISDN vsak po 64kbit/s (po njih potuje govor in ker imaš dva lahko uporabljaš dva telefona istočasno in vsak ima svojo tel. številko. Lahko pa tudi po enem kanalu šopaš internet, na drugem se pogovarjaš oziroma oba kanala združiš, kadar potrebuješ večjo hitrost interneta. POZOR! Če združiš oba kanala za internet so tudi stroški na minuto povezave DVOJNI)

3. D kanal ISDN (16kbit/s če se ne motim) po katerem se v bistvu prenašajo ''servisni'' podatki. Torej kdaj mora telefon zazvonit, kdo kliče...

P.S.: Mislm, da je pri VDSL možno priključiti zraven tudi navaden (PSTN) ali ISDN telefon. Nisem pa prepričan. V vsakem primeru moraš upoštevati, da ti to požre nekaj malega hitrosti, ker pač telefon zasede svoj frekvenčni del na bakreni parici (kablu).
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jeebs ()
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekinitev pogodbe, telekom..

Oddelek: Omrežja in internet
236612 (5606) m0LN4r
»

Optika vs baker? cena??

Oddelek: Omrežja in internet
132433 (2212) Senitel
»

Siol nove cene

Oddelek: Omrežja in internet
466674 (4146) Grey
»

Wimax licenco dobila Telekom in Tok telekomunikacije

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
496438 (3198) madviper
»

Incotel in WiMax

Oddelek: Omrežja in internet
324023 (2583) Spajky

Več podobnih tem