» »

SIOL ADSL2+

SIOL ADSL2+

antonija ::

Men je pa stran od T2 vsec ;) Res bi lahk mel forum, sam pol bi gor moderatorji nonstop brisali poste od folka, ki cakajo na priklop, kar naredi zadevo nesmiselno. Oranzna barva se cits lepo bere, ker je ozadje belo. Lep kontrast. Scrollanja je veliko le pri podtraneh, kjer je vec podatkov (TV kanali recimo). Iskanja taka stran pac ne rabi, ker ne gre za baze podatkov, ampak za informativno stran. Stran se obnavlja dovolj pogosto.

Sto ljudi sto cudi, kaj ces.:))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

wishmaster ::

Jaz sam čakam na forum na T-2-ju, da jih spravim pred dejstvo. Al so toliko nesposobni da ne znajo postavit foruma ali pa da bi bi jih kdo postavil pred dejstvo.

podbevna ::

A to je THE dejstvo? :D

wishmaster ::

Raje ne pišem od njih tukaj nič. Bi že zadevo ki se je zgodila z T-2jem objavil na spletu, sam to mi prepovedujejo višje sile:D.

Zgodovina sprememb…

N-E-O ::

Nekaj me zanima:

Kako lahko ugotovim, koliko sem oddaljen od centrale (siol)?
Kaj pa v primeru T2-ja?

Kajzar ::

Ni variante, da sam izmeriš, koliko so dolgi kabli od tebe do centrale, enostavno ni. To morajo tehniki izmeriti.

N-E-O ::

Ne sj nism mislu it sam merit lol.. od mesta sem pač oddaljen cca 2,5-3km.. kok naj zdej smatram, da sm oddaljen od centrale.. kok je lahk najvišja hitrost dl/up, ki jo lahk vzamem.. to je tisto, kar me zanima..
trenutno mam 1024/256 pa dela bp
Follow the white rabbit.

sasosa ::

Glede oddaljenosti sem si jaz pomagal s TIS-om.

Kajzar ::

Ve, da nisi hotu sam merit rofl :D

Razdalja od tebe do centrale sploh ni pomembna, važna je dolžina kabla od tebe do centrale, česar se ne da zanesljivo oceniti na podlagi razdalje od točke A do točke B preko zemljevida. Kabel ima namreč čudna pota in sam bog ve, kje vse kabel gre. :\

bigk ::

Naročilo sem oddal 1. marca in do sedaj še nisem dobil nobenega obvestila ali je nadgradnja na 10M sploh možna. Včeraj sem poklical na 0801000 in mi tip ni hotel povedati koliko časa naj bi postopek trajal. Povedal je samo, da mora Telekom preveriti možnost nadgradnje. Danes sem ponovno poskusil preko obrazca poslati za nadgradnjo, pa v Firefoxu ne morem pritisniti gumba pošlji, v IE pa sem dobil na koncu napako, da obrazec ne deluje. To pa je prava firma!!!! Očitno res prodajajo nekaj kar ne deluje/obstaja. Ali pač?
l.p.

//bigk K

alienalien ::

bigk sva na istem. Siol je v resnih težavah. ADSL2+ samo oglašujejo in ga še ne tržijo tako kot so to trdili 1.3 2006. Po zadnjih podatkih naj bi se začelo priklapljati šele nekje 1.4 2006 in nič hitreje. Obrazci ne delujejo zato, da imajo dodaten izgovor zakaj nas ne morejo priklopiti. Vglavnem kupujejo si čas. Kolikor mi je znano imajo zelo velike tehnične težave z ADSL2+ zato ga še nekaj časa nebo. Vglavnem Siol je v velikem dreku katerefa si je nakopal sam z svojo Telekomovsko materjo. Očigledno ADSL2+ jaz osebno nebom ugledal, ker nemislim več pošiljati naročil klicati na 080 1000 ampak se bom pogovoril doma z materjo o popolnem odklopu in prijavi na T2 in ma da se navadi na omrežno 0590. Vglavnem dost je bilo Siola in njihovega nategovanja.
Samo se pa še nekaj vidi kako močno se morajo truditi pri T2, da jim vse skupaj laufa sicer ne še 100% ampak dobro pri Siolu, ki imajo idelane pogoje niso sposobni v 3 letih spraviti ADSL2+ v pogon in da bi deloval.

Guardian ::

Če koga zanima max. možna UL in DL hitrost se res ni treba obremenjevati z dolžino kablov! :D Pokličeš na 116 in jih prosiš naj stestirajo linijo, pa maš vse podatke. Jaz sem rekel, da me linija zeza... in so me čez par minut poklicali nazaj in mi prijazno povedali, da je mojo povezavo vse OK, da je max. DL 6 mbit, max. UL 1 mbit... izgube, šume... vse kar češ! :D

Primoz78 ::

Guardin...dosegu pa nisi nic, ker mas DL omejen na 6mbit...torej ADSL2+ odpade :\ ...ista fora je pri meni...DL 6,8mbit...UL 2,5mbit....SIOL TV no way...ADSL2+ se manj...T2 pa da ne niti omenjam...:\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

BlazP ::

Primoz78: kako so ti lahko namerl 2.5Mbps uploada, ce je zgornja meja 1Mbps? SiolTV dela na 6.8Mbps brez problema. Problem bi edino bil, ce na tvoji centrali ni vec prostora za nove SiolTV prikljucke. Aja pa ce so guardianu namerili 6Mbps, to velja za ADSL(6Mbps od 8Mbps moznih). Za ADSL2+ bi to bilo precej vec.

Primoz78 ::

BlazP glej to nisem jaz meril ampak tehnik iz Telekoma...in mi je povedal koliko je fizicno mogoce in tudi videl sem tisto aparaturo kaj je kazala...vec kot toliko ti ne znam povedat...:\ Za SIOL TV pa tle ni nic predvideno, noben je nima se in verjetno tudi ne bo ker so mi tako iz SIOL help deska rekli...Ce pogledas na SIOL stran kje je SIOL TV mozna je v NG precej omejeno...:\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Guardian ::

Dosegel res nisem nič... ker 10 mbit pač ne potegne do mene, vem pa vsaj to, kaj lahko naročim pri T-2 ali katerem drugem ponudniku. Mi je pa zelo čudno, da je max. 6 mbit DL, glede na to, da sem od centrale oddaljen "le" 1,5 km. 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Guardian ()

N-E-O ::

baje da se da na siolovi strani pogledat, na katero centralo si priklopljen..
da kdo link?
Follow the white rabbit.

wungad ::

Verjetno ti je nekdo prodal buco. :P
.

Doc ::

"Doc, s kom ali čem se ti tukaj dvakrat strinjaš?"

Ja z omenjenimi argumenti posta ki sem ga quotal. (on je dal pomišljaje, jaz sem dal pač številke)

T2 stran je vizualno in tehnično čist uredu, res pa da bi bil lahko forum in še malo več informacij.

Zurbum ::

bigk, smo že trije... Na vprašanje, kdaj ga bo mogoče dobiti, je njihov odgovor "V najkrajšem možnem času"....;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zurbum ()

Primoz78 ::

"V najkrajšem možnem času"
...res izviren odgovor ni kaj rect :\ ...

Lp Primoz

p.s. Se eno vprasanje...cakam odgovor iz SIOL-ove strani ze tri dni...A ce oddam narocilo preko njihove strani je to zavezujoce?...kot obstojeci uporabnik njihovih storitev?...glede nato, da nisem nic podpisal verjetno velja samo kot pozivedba ali se motim...:\
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

ToniT ::

Poizvedba je samo informativna.
Mene so klicali iz Telekoma na datum, ki sem ga izbral in so me kot dosedanjega uporabnika poslali na 0801000. Tam sem dobil odgovor, da je pri meni nadgradnja možna, vendar da naj počakam na začetek naslednjega tedna, ko bo na servisnih straneh možno zahtevati nadgradnjo na ADSL2.

Primoz78 ::

ToniT najlepsa hvala za odgovor!...bom poslal, da vidim pri cem sem...ker ostali ponudniki mi 10mbit zaenkrat se ne morjo ponudit...in se SIOL TV bi rad...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

mikko ::

Pozdravljeni!

Nekaj me zanima..
Je možno imeti ADSL TV in 10mbit linijo BREZ njihovega telefona, se pravi, še vedno ostanem na telekomu oz. , prenesem telekomovo številko na SIOL in imam njihov(siolov) telefon s telekomovo številko + 10mbit linijo + TV ?

Najlepša hvala za odg. !

LP, mikko

roCkY ::

Siol pravi, da bo prenos številk možen po 1.6.
Če je polna razveza možna na tvoji lokaciji pa moraš povprašat. Najhitreje je poklicat 0801000 in vztrajat da povejo.

10MB + 2TV bo šlo na relativno majhni razdalji saj to zahteva skoraj MAX ADAL2+.

Kot so že zgoraj omenili bo postavljena aplikacija prek kteri se bo dalo vse zvedet in uredit. Kolker berem za nektere lokacije že dela. Kdaj? 1. marca so mi rekli v 2 dneh bo delalo; zdej se govori še ca. 10 dni. Mal počakat pa bo.

oCTANE97 ::

Da ne bom odpiral nove teme bom kr tukaj vprašal, ker sta bila adsl in isdn za dalj časa vezana. Torej, zanima me, zakaj moram plačat 15k da se odjavim od ISDN-ja? Telefon sem plačal 20k, zadnje dni me tako jebe, da kr glava boli (kr prekinja med pogovorom, noče klicat itd.). In zdej tipi hočejo od mene 15k, da pride en njihov tehnik samo en šteker al priključek menjat :huh: Rad bi ostal na njihovem PSTNju, še posebej pa ne bi rad plačal teh 15k ker se mi zdi, skrajno preveč.

Kajzar ::

Degradacija ISDN v PSTN stane 11.000 SIT, sem pred kratkim klical na Telekom. Ne vem zakaj moraš plačati 15.000 SIT, mogoče moraš še kak obrok za ISDN aparat plačati?

wungad ::

Rok za prenosljivost številk je bil 7. marca prestavljen. APEK pravi, da morajo prenosljivost številk zagotoviti do 10. maja.
.

klemen22 ::

APEK je tudi ena mafija. Zagotovo so veliki prijatelji Telekoma (no vsaj skriti).
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

NavadniNimda ::

LOL! Bo kar držalo.:D

Zgodovina sprememb…

Kajzar ::

APEK = Agencija za pospeševanje elektronskih kartelov >:D

ktac ::

No moja izkusnja pa je taka,... sem klical na 0801000 in prosil ce mi lahko povejo ce je ADSL2+ pri meni mogoc. Po 7ih dneh ni bilo odgovora sem klical ponovno in so mi zagotovili da so vsi njihovi tehniki tako zasuti z prosnjami za mertive pri popolnoma razvezanem dostopu, da me bodo obvestili konec prejsnega tedna-zacetek tega sedaj pa bomo kmalu ze sredi tedna... nevem al se zezajo al pa imajo resss takkooo zeloo veliko prosenj.

Samson ::

Problem je v tem, da siol ne bremza vse skupaj, temvec tutlekom. Naceloma moratelekom nadgradit centrale na IP bane, ki pa jim ocitno negre tako hitro, ali pa bojo nadgrajevali sproti pac kjer bo vecje zanimanje. Vem po tem ker sem sam na neki novi centrali, baje najnovejsa amapk sedaj absurd - ni se prirpravljena za adsl2+ in ne morejo nadgradit modema prek te centrale. Torej ostane samo to da se malce potrpim potem pa dobim popizditis, posljem siol po mnogih letih k vragu in saltam na konkurenco. Toda nekako se mi dozdeva ce negre adsl2+, kako bo slo sele naprimer vdsl? :O)
Tukaj se se pojavi eno vprasanje...Kako hudica NOVA centrala nemore podpirat ne enega ne drugega. Po moje je to nekdo obnovil pa prodal pod novo, hehe. Nebi bilo prvic da v nasi drzavi nekdo kupuje macka v zaklju samo zato, ker je njegov zlahtnik "posmekal" ugoden nakup. Slava tutlekomu in siolu. Reklame pa dobesedno skacejo v oci, glavo in mozgane na vseh mogocih in nemogocih krajih - veliki reklamni panoji, internet, casopisi, tv...Top shop ce mene vprasate. Ko nas bo dovolj bedakov bojo pa zaceli trzit in priklapljat. Me prav zanima kolk jih ima priklopljeno tole zadevo. Vsaj en naj se javi prosim, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

boris22 ::

Da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj .kje lahko vidim katere programe vse lahko gledaš preko siol tv. na njihovi strani jih nisem našel?

roCkY ::

KTr1sk ::

Jaz sem vzel adsl2+, imel sem prej siol adsl, včeraj sem klical na 0801000 in je rekel da mi bo delalo 10mb/768 in je rekel da naj nesem stari adsl modem na telekom in da mi bodo zamenjali za novi modem ki podpira adsl2+. btw klical sem tudi t2 in jih celo dobil po 5min in se je oglasila ženska in sem vprašal če bi delalo, povedal sem koliko km imam do pošte (cca 1,5km) in je rekla da je 1500m minimum ki dela t2 in sem rekel hvala lepa (ne bi rad imam osnovni paket, ampak višji, ker sem že zdaj imel 2Mb) in kličem še voljo čakam 10min ziher, nakar vidim na njihovi strani da adsl centrala je pri nam adsl2 volja pa ne, in sem potem zato šel na siol ker druge možnosti nimam (ni mi pa jasno kako lahko ima SIOL adsl2+ centralo, volja pa ne ).
Aja res je bilo tako kot so mi povedali, jaz sem dobil drug modem in podpisal novo pogodbo (če bi imel manj kot 2 leti adsl bi plačal za razveljavo pogodbe...) in potem sem vprašal kdaj bo delalo in je rekla da bom dobil čez 3 dni sms aktivacijsko kodo in od takrat bom mel adsl2+ 10mb, potem pa so rekli da zdaj pa lahko probam z starim geslom na internet in res zdajle sem z novim modemom in novo pogodbo na starem adslju 2mb, ampak upam da bom čez 3 dni dobil aktivacijsko kodo.
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KTr1sk ()

Sergio ::

Ko ti bo stvar zacela delat, povej... Me zanima kako dobro deluje.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Palo ::

@Tomaž: A to maš polno razvezani dostop? Kokr jaz vem polno razvezani dostop še zdaj ni mogoč, so me že enkrat nategnil! A mogoče ve kake majo probleme z tem razvezanim dostopom, da ga ne morjo tržit?

KTr1sk ::

Ja samo internet sem vzel, torej solo paket, ISDN (dve številki) sem obdržal in vse aparate imam nespremenjene, razem adsl modem sem zamenjal, k sreči mi dela vsaj navaden adsl, pričakujem da bom v soboto dobil sms od siola za adsl2+.
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

KTr1sk ::

@Palo: kako so te nategnili, a si že imel doma adsl2 in ni delal al kako?
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

sese12 ::

Tomaž:
Mislim. da boš na SMS z geslom moral počakati še nekaj dni.
Sam sem ravno prejšnji teden urejal SOLO paket - osnovni - za brata (drugi paket žal ne gre)
in so rekli, da v dveh- treh dneh domin SMS z geslom. Danes je minilo osen dni in sem SMS komaj danes prejel. Redne pošte z geslom seveda še ni bilo.

KTr1sk ::

@sese12: danes si dobil - torej vam zdaj dela adsl2+ ? Jaz jih bom kar poklical v soboto (3 dan) zakaj "nisem" dobil, če so mi obljubili, čeprav se mi nikamor ne mudi, sam zakaj bi hoteli zavlačevati, saj bodo tudi oni na boljšem, ker bom več plačeval na mesec...
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

fabi1 ::

NI VSE ZLATO KAR SE SVETI


Jest mam zelo slabo izkušnjo z T-2. Imel sem telekomov priključek in siol Adsl 4mbit za kar sem skupaj plačeval 18200 sit, seveda se mi je T-2 zdel zelo ugodna alternativa. Ker v mesecu januarju še ni bilo možno obdržati telekomovega priključka sem vzel polno razvezan dostop. T-2 mi je seveda uredil vse odjave s katerimi meni ni bilo treba izgubljati časa. Pošteno. Potem se pojavijo telekomovci poberejo vso njihovo opremo(isdn,modem,razcepnik). Nakar kličem na T-2 (50x) in to iz mobitela ker stacionarnega priključka nisem več imel. Naposled jih le dobim in mi zagotovijo da bo oprema pri meni v treh dneh in delujoča. čakam 3dni,5dni en teden. Pokličem in spet njihova muzika. In spet zagotovijo da bodo prišli v roku dveh dneh. In spet en teden. Potem oni okrivijo podizvajalce, potem da opreme ni, potem da z njihovo centralo nekaj narobe. Misli... Skrajno neresno in njihova totalno na podnu podpora uporabnikom.

Po enem mesecu sem se vrnil nazaj na telekom vzel njihov Isdn(ponovni priklop 9900 sit), ter Amisov ADSL 4mbit za 10500 sit(24 mesecev vezave).ADSL2+ v mojem kraju šele konec meseca. Amis pa zato ker njihov adsl2+ ima še vmesne variante 10,12,17,20 mbit vsi 786k up.

Res je velik plus T-2 relativno nizke cene proti ostalim ponudnikim, ter bistveno večje hitrosti VDSL-a. Ampak kvaliteta storitev je pa nikakeršna zaenkrat.
Jest res upam da bodo te porodne krče rešili čim prej, sem prpravljen plačat tut tiste penale(penali so pri amisu sorazmirni s časom ki je še do preteka pogodbe in ne polni 30k sit). ko bo kvaliteta dostojna in zanesljivot dobra bom sigurno vzel t-2. Gre se mi za superiorni upload VDSL-a, optike pa tak nebo nikol pr nas menda :), no ja lohka jo dobiš od telekoma za astronomsko ceno :)

fabi1 ::

Pozabil sem pa dodat da so bili pri T-2 toliko fer in me poklicali da mi bodo stroške ponovnega priklopa povrnili

bekas ::

pa so ti povrnili stroške ?
Jaz se namreč sedaj ubadam nazaj k telekomu in siolu....pa me zanima kako ti povrnejo stroške.

fabi1 ::

Za povrnitev stroškov sem jim mogel poslati prvi izpisek od telekoma na katerem je bil prikazan strošek.
LP

fabi1 ::

Aja, pa še številko tranzaksijskega.

wishmaster ::

Imaš srečo, da ti je tak hit uspelo. Moj znanec že na sodišču nori zaradi tega, ker ga je T-2 nasral. T-2 se zgovarja na Telekom. Najprej pa raje ne komentiram .... Evo se že dogaja da folk gre nazaj na Siol. Po moje bo ta T-2 končal podobno kot Vega, prej ko slej.

KTr1sk ::

Danes je pri meni tisti 3dan ki naj bi dobil sms od telekoma (aktivacijsko kodo), ampak nism dobil sem jih klical in so rekli da to traja ene 5 dni, kar izmišlujejo si menda heh, pa je rekel da bo najverjetneje v ponedeljek, je rekel da naj pokličem če ne bo nič, potem bom dobil pa spet podoben odgovor, pa saj jaz se ne sekiram ker mi dela adsl1 sam če sem že stvar naročil in so mi obljubili tako, potem tudi sklepam da naj bi tako potekalo,...
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

fabi1 ::

A ti me pošlje siol aktivacijske? Jest morm pa povedat de sm v rekordnem času zdrl ADSL, V četrtek sm poslal podpisono pogodbo v soboto sm že tipa iz telekoma na vratih. :)
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135627 (19573) Bug
»

Kaj je najbolje storit v trenutni situaciji?

Oddelek: Omrežja in internet
222428 (1694) roscha
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19117489 (9567) pizdindim
»

SIOL trio paket

Oddelek: Omrežja in internet
244369 (3108) Matheeew
»

Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11916533 (8989) Wox

Več podobnih tem