» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
54 / 62
»»

ELEKTROLJUB ::

aceoff

Če so za Siol proste parice za T-2 pa ne, moraš to takoj prijaviti na APEK.

Oziroma zateži na Telekom, a jih boš prijavil.
Boš videl, da se bo čudežno našla prosta parica.
Vsaj tako je bilo pri meni.
LED svetloba je prihodnost...

Scratch ::

Po 2 mesich čakanja na modem, in 1 mesecu da se je T-2 sploh oglasil zdaj šok :) T-2jevci so tako zmedeni, in nič organizirani...! Po vsem čakanju in jezi sem napisal dopis, napisal tudi to, da so kršili splošne pogoje T-2 (kjer piše, da če zaradi tehničnih težavah priklop ni možen uporabnika obvestijo in mu povejo kdaj bo možen priklop) in kršili tudi to kar piše v prilogi pogodbi (da je potrebno čakati 2x15 delovnih dni). Danes pa me kličejo in sprašujejo zakaj ne uporabljam interneta??? To, da v pogodbi piše, da nimam telefonskega priključka (dejansko punca, zarad selitve...) ne vejo! Tudi v dopisu sem to poudaril, ampak očitno ga ni nihče prebral? Pa še sami so videli ko so hoteli priključit modem. Ko sem se skregal in jim dopovedal kako stojijo stvari so rekli, da pridejo v ponedeljek pogledat kako je s priključkom? Ko še enkrat razložim, da priključek ne obstaja, so rekli, da se bojo pogovorili s telekomom! Krivdo spet nalagajo Telekomu, čeprav je bila napaka njihova! Še malo pa jim modem nesem nazaj in zatlačim v ... :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Scratch ()

buhica1 ::

Evo danes je zame dan D (pardon T-2)... Dopoldne me je poklical Telekomovec in me obvestil da me bo prevezal na centralo T-2. Po službi sem vse povezal in zaenkrat (tok,tok) dela vse kot mora edino billing za telefon še ni vključen. Do sedaj sem si s kolegom šeral povezavo Siol ADSL in internet na T-2 deluje za nianso hitreje ker so pingi manjši...

Zaenkrat mi ni žal, da sem se podal v T-2 vode in lahko nejevernežem samo priporočam da postanejo njihovi uporabniki...

lp Buhica

ace99 ::

elektroljub

a mi lahko prosm poves kam tocno si poslal povprasevanje za siol..
ker ko sm jst vceraj klical na siol in omenu da nimam tel. prikljucka ker sm ga dal izklopit kake 2leti nazaj so rekli da obstaja samo ena varijanta in to ta, da vzamem se siol telefonijo.. kar pa pride slabih 10k za 1024/256....jst pa ne rabm nobene telefonije zato bi rad sel preko t2, ker ne rabs nobene telefonije ampak mas lahko samo intenet..
kaj lahko storim?? hvala za nasvete

SasoS ::

to je to...zanimaj se še najprej in če je možno pošlji na telekom, apek in T-2.

kitl76 ::

Spet govoriš dezinformacije za 10.200 dobiš 1024/256 telefon in TV lahko pa vzameš ali solo ali duo po želji kateri pa stanejo 7200 sqamo internet 7700 pa internet in telefonija. Ampak ti itak TK ne bo odobril ker paric ni sploh.

zee ::

če ti ponujajo še siol telefonijo, potem je možen tudi VDSL -> na APEK (sem hotel napisat na grmado :D ) z njimi!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ace99 ::

pa kuga ti bluzis janni..
sm napisal da nimam tel. prikljucka in v tem primeru ni nobene solo varjante..
kr pejt si pogledat na siol pod razvezan dostop kekc..
internet+siol telefonija je edina varjanta in cena tega paketa je mal manj k 10k
lahko pa vzames trio paket al nekej tacga in mas zraven se tv.. pride pa nekej cez 11k se mi zdi..

AndY1 ::

Eto, pa sem po treh tednih priključen. Internet dela 10/2, tako kot treba, telefon pa tudi.

Kakšna sprememba na bolje. Internet 10x hitrejši za isto ceno (VDSL(10/2)+telefon) = (ADSL(1/256)+ISDN)

Torrenti laufajo 1.1MB/s :D dol in 220+kB/s gor.

R1t0-PO ::

hvala jini in sznn za info. sem prišel z dela zdajle in je tačas žena zrihtala ta kabel. Povezal, pa poraja se mi vprašanje:
Kanal 38?? a je to uhf-vhf kanal ali kanal na tv, ker imam samo 32 kanalov in av ter 0 nimam - res star tv. kje in kako torej to bo delalo (:8) bolj laik za te zadeve)
Ostaja vera, upanje, ljubezen. Največja med vsemi pa je Ljubezen...

Drugače pa net (torrenti, dc++, hub) vse laufa OK, 1,2/220 :D Samo tako dalje t-2

|bLaD3| ::

Meni je danes FULL stekalo vse.. TV kockast pa vse, NET delu k dial up :)

Prejle poklical T-2 sprocil napako, zadevo nastimali v roku 10 min (spremenil profil), zdej spet vse deluje tako kot mora :)

T-2 r0x .

Un1quE ::

Zanimivo. Mnenja rotirajo..
-Monter T-2

sznn ::

@R1t0-PO lahko nastaviš tudi drugi kanal ampak najprej moraš videti amino. Najbolje da se zmeniš s sosedom, da priklopiš amino na njegov tv ali pa če se midva zmeniva, pa ti jaz nastavim na kakšen nižji kanal
@Un1quE, meni je ta teden profil šel nazaj na nižjega, a se te zadeve same stabilizirajo ali moram klicat na T-2 (imel sem že 10/0,4 od obljubljenega 10/2, zdaj sem spet na 5/0,4).

r0b3rt ::

mal se zamislte nov ponudnik za internet, j**e vs telekom v glavo, povn folka se hoče prklopt,... sj ne more use lepom laufat ;d!! kakšne imate izkušnje tisti, ki T-2 ŽE imate? Ali vas kaj ven meče? Koliko časa zdrži statični ip povezan? Pri siolu ne-vem, če zdrži 48ur ne, da bi se prekinila povezava kljub statičnemu ip-ju.

sznn-bom še kej probal pa u3 javim kako je kaj uspelo, danes grem prej ninat k sm zbit :))

Un1quE ::

@sznn Stvari se ne spreminjajo same od sebe. Opravi klic. Je zastonj ker si na T-2, ne? :)
..ampak ob desetih klicni center mrkne, tako da bo treba jutri.
-Monter T-2

Racko ::

Jaz sem pa se vedno na 10/2,5 namesto na 10/10. A se ni govorilo, da bodo bile varovalke v kratkem odstranjene?

@R1t0-PO: 38 je številka kanala (K38, morebiti S38 nisem siguren...uglavnem - ) poišči kanal na TVju. Naštimaj amino na SLO1 recimo in pojdi čez vse frekvence, mora najti.

@T_u_m_b_l: povezava ni isto kot pri siolu kjer moraš vzpostavit pppoe...ampak je stalno gor, tako kot pri kablu. Modem včasih pade dol, a se povezava sama vzpostavi nazaj po cca 30s.

Sergio ::

Tumbl: Malo se sprehodi po slikicah, pa bos dobil vtis, kako dela: http://sergej.si/t2/
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

@Sergio: Imam internet T-2 in ta tvoj link ne morem odpret...

lp Buhica

OldSkul ::

Jaz ga lahko, pa sem na Siolu.

xgo ::

zanimiva slikca ko dl torent in mas se kar u redu ping
zanima me samo ali je ping res razlicen med adsl in vdsl ali pa je to odvisno od njihovih central ali pa blizine do centrale

Ker imam internet T-2 mi news server news.siol.net seveda ne dela več... Ima kdo mogoče kak nasvet za drug server (mislim da T-2 še nima news serverja ali se motim?) ???

lp Buhica

ELEKTROLJUB ::

buhica1

Česa ne moreš odpreti?
Katere strani ti delajo težave?
Jaz lahko odprem tisti link od Sergio-ta.
LED svetloba je prihodnost...

@Elektroljub: Ne morem odpreti tega Sergiovega link, drugače internet deluje v redu. prav tako ne morem odpreti strani tvgui.t-2.net da bi si naložil listo IP programov za VLC...

lp Buhica

tvgui je bil nedavno prestavljen na interni ip (172.16.x.x) in je verjetno dosegljiv samo iz amino naslovov.

In kako potem lahko dobim listo za VLC, je kaka dobra duša da mi jo pošlje ???

lp Buhica

FR34K ::

Tisti ki imate T-2 pa ne morete dostopati do nekaterih interentnih strani, ste že probali s kakšnim proxyem???

|bLaD3| ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: |bLaD3| ()

@bLaD3: hvala...

lp Buhica

buhica: Moralo bi delat. Je pa res da sm mel vmes 5 min downtima, ker sm rebootal masino.
on se ji zoperstavi.

The connection has timed out

The server at sergej.si is taking too long to respond.

* The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
moments.

* If you are unable to load any pages, check your computer's network
connection.

* If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
that Firefox is permitted to access the Web.

PoCar ::

Ali ma kdo probleme z odmevi v telefonu. Mam T2 IP telefon in vsak ki ga kličem mi pravi, da v telefonu grozno odmeva...pri meni se vse sliši ok.....klicanim pa se sliši obupno. Ideje??!!
Ali mate podobne težave?
Kako to odpravit?

net se zmerej dela 9/1 ;( ...so rekl da še vsaj mesec ali več ne bo delalo, ker ma TK baje poleg plinskih (ki so sedaj odstranjene) se ene varovalke na parici. in zato UL ne dela vec kakor 1Mb =(((;( . Baje se morjo zment...pa se nocjo, ker TK hoce , da T2 prevzame vso odgovornost v primeru udara...T2 pa noce cesa takega podpisat. Zacaran krog...najebamo pa uporabniki!;( ;( ;(
Live long and prosper! ;)

MEDENA ::

Meni vsaj 10/1 dela no...

goba ::

Meni pa niti 1/1 ne deluje tako, kot bi moralo :|

bekas ::

men pa pouprečno 1,3/0,05 od 10/2 in še to par urc na dan.....
bljaaaaaakkkkkkkkkkkk;(

elhombre ::

@bekas
To lahko uredis preko helpdeska samo vztrajen bodi in ne odnehaj dokler ne postimajo.Ta prvega ki ga dobis ga vprasaj za ime in se potem pogovarjaj vsakic samo z njim ( menjajo se dopoldan/popoldan ).Bodi prijazen,to pomaga.
Doomsday is coming!!

LexLuthor ::

@Sergio

Meni tudi tvojega linka ne odpre in sem ravno tako na T2.

kar pa se telefona tiče - res je en mali Eho notri doma, podobno kot včasih pri mobitelu.

LexLuthor ::

@Freak

lahko priporočiš kak dober proxy?

BendeR ::

@bekas
To lahko uredis preko helpdeska samo vztrajen bodi in ne odnehaj dokler ne postimajo.Ta prvega ki ga dobis ga vprasaj za ime in se potem pogovarjaj vsakic samo z njim ( menjajo se dopoldan/popoldan ).Bodi prijazen,to pomaga.

Torej z drugimi besedami. Lezi v rit, kliči en mesec in še to samo v popoldanskem času, ker dopoldan onega tipa ni in mogoče boš celo dobo tisto kar plačuješ. :D

Kar se tiče tega da ne morem dostopati do Sergiove strani mi je v glavo šinila misel, da bi mogoče to lahko bilo ker so mi na T-2 napačno nastavili srednjo varnost in ne nizko, torrent mi ne dela, moram poslati pisni dopis na Brnčičevo da mi spremenijo v nizko varnost, ker mail kao ne velja...

lp Buhica

Hja, to je uiber cudno. Pejdz dela skoraj vsem, razen dvem ki so na T2. To se mi zdi pa weird.
on se ji zoperstavi.

ha, sem skoraj cel mesec bil prijazen, pa se nič ni premaknlo,
po 3x na dan dobil vezo in jim dopovedoval....da ne govorim kok sem muzke slišal med tem :) pa nič,
zdej sem jim fax poslal da hočem vedt termin kdaj bodo kej ukrepali,
res da je verjetno linija v kurcu....zato sem pa na APEK in ZPS naslovil par vpršanj, kaj je Telekom dolžan narediti, če je dal teleno luć da mi omogoča 10/2.

DeletedUser ::

Z pozitivno poizvedbo je Telco sam povedal, da je parica frej glede na njihova čudna
pravila glede obveznih rezerv, etc...

Garantira ti pa telco nč, ne glede hitrosti ne glede tega al bo vdsl na tej liniji sploh
delal. Tud meritev na liniji ni telco naredu nobenih, mu jih ni treba, niti jih ne more,
ker kokr slišm nimajo opreme za to.

dejanslo ::

Z pozitivno poizvedbo je Telco sam povedal, da je parica frej glede na njihova čudna
pravila glede obveznih rezerv, etc...

Garantira ti pa telco nč, ne glede hitrosti ne glede tega al bo vdsl na tej liniji sploh
delal. Tud meritev na liniji ni telco naredu nobenih, mu jih ni treba, niti jih ne more,
ker kokr slišm nimajo opreme za to.

a ni point poizvedbe pri telekomu poleg tega, da povejo če je parica fraj, da povejo tudi kolko zdrži?
There`s More Than One Way To Do It

sznn ::

@Sergio, jaz sem na T2, pa mi tvoje strani normalno odpre.

glej ga zlomka, danes ob 17 pa mi je po tednu dni spet začelo dalt 10/1....kot da bere T2 ta forum :\
upam da bo tko naprej...sam nisem optimist 8-O

Racko ::

A se komu ne delajo pingi, kot je treba? Imam 61ms na kanin.arnes.si.

elhombre ::

@bekas
Seveda ga berejo.
Doomsday is coming!!
««
54 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138025 (21971) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315875 (3180) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038899 (18306) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963091 (44463) OmegaBlue

Več podobnih tem