» »

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

alkatraz ::

Zdravo!

Rad bi nadgradil moj internet in me zanima kaj je bolše vzeti, se pravi novo SiOL-ovo ponudbo ali T-2.
Predvsem me zanima kaj bi bolje delovalo glede na to da se nekateri pritožujejo na storitve T-2 nekateri pa zopet čez SiOL. Zanimam se za paket kjer je vključen dostop do interneta, telefon in spremljanje televizije. Mislim da je razlika v ceni cca. 1000sit.


BTW: Če tema že obstaja se opravičujem in jo lahko mirne volje izbrišete.

LP!

Dark Angel ::

Mislim da boš dobil spet n različnih odgovorov... en bo hvalil to, drugi to...

Lahko ti opišem samo svojo zgodbo:
Mislim da je tudi malo odvisno od sreče... Če imaš srečo da ti iz prve vse lepo dela potem je vseeno. Če pa kej ne dela bo pa po mojih izkušnjah Siol boljša izbira. Sam imam T2 in se modem malo premalo sinhronizira za 2 TV + telefon + internet. In že od decembra klicarim na T2 in pišem reklamacije in do sedaj me nisi niti 1x še poklicali. Pač temu primerno tudi plačujem račune...

Drugače mi pa T2 dela čisto solidno (če ne gledam 2 TVja). Edino pinge imam še enkrat višje kot na Siolu.

Tako da če imaš srečo ti bo T2 delal tako kot mora iz prve in boš zelo zadovoljen. Čim boš imel pa kakšne probleme boš pa imel pač Probleme. Na Siolu sem sprobal samo Adsl in nisem imel niti najmanjših pripomb... Odločiti se moraš pa še vedno sam...

borutz ::

ce si v kaksnem vecjem mestu vzemi raje volja adsl
je dost ceneje kot pa siol

ELEKTROLJUB ::

Jaz imam T-2 več kot dva meseca.
Od prvega dne mi dela brezhibno.8-)
LED svetloba je prihodnost...

bart ::

Jaz imam siol več kot 4 leta.
Od prvega dne mi dela brezhibno.8-)
:)

sasosa ::

Alkatraz-imam podoben primer.
Imam ISDN(dva brezžična telefona, ki bi jih rad uporabljal še naprej), ADSL 1/256, SiOL TV, modem CJT 813(rezervni) in Callisto821+. Od centrale oddaljen 1.3km po tleh. Do sedaj nisem imel problemov s SiOL- om(razen kocke na TV), tudi pomagali so mi vedno na 0801000.
Rad bi imel 2 TV in večjo hitrost, zato razmišljam o TRIO paketu/10/768) in T-2(10/2). Sem se že odločil za T-2 in poslal pogodbo, ker pa nisem priložil kopije osebnega dokumenta so mi jo vrnili, sedaj pa sem zopet v dilemi.
Pri T-2 je vsa oprema in montaža brezplačna, višja hitrost, brez vezave, telefoni ISDN so uporabni, nimam izkušenj kdaj bo, kako bo, če bo delalo, prihaja optika; pri SiOL-u je vezava, manjša hitrost, ISDN telefoni ne pridejo v poštev(??), internet dela dobro.

Svetujte mi prosim, kaj bi bilo najboljše - ADSL2+ ali VDSL.

Pozdrav Dark Angel-u zalo zelo realen in pošten odgovor alkatraz-u.

Lp

Ginginova ::

Sasosa, vkolikor od interneta oz telefonije nisi odvisen za kruh vsakdanji, bi jaz naročil T-2. Če ti pa reč ne bo delovala, kot se šika, pa itak lahko greš spet na Siol.
Pri T-2 trenutno ni priključnine in aneksov ter z njimi povezanih pogodbenih kazni pri prekinitvi pogodbe in to je njihova prednost. Skratka vzameš T-2 in če ti ne bo všeč imaš še zmeraj svobodo odit nazaj k Siolu.

Ogo

sasosa ::

Ogo hvala za odgovor.
Lahko bi rekel, da sem kar malo že odvisen od interneta, od telefona pa ne.
Tudi sam tako razmišljam, grem na T-2, če ne bo laufalo pa nazaj na SiOL.
Dobrodošli takšni odgovori.

p.s. Ali tudi tebi odpira Slo-Tech strani po eno minuto(trenutno)?

Lp

BineZerko ::

Cenovno ni dileme: T-2.
Nimaš kaj izgubiti, če probaš.
Ni stroškov priklopa, ni vezave, oprema je zastonj.
Če ti nivo storitev ne bo ustrezal, lahko še vedno poskusiš s SiOL/Amis/Volja/Telekom navezo-zvezo-zavezo >:D

Srečno!
B.

marnit ::

Jaz sem tudi v isti dilemi. Sem prebiral zadnje čase zelo obsežno temo o T2 in imam nekaj vprašanj (ok, ene so mogoče melo n00bish):
- ali lahko pri T2 vzamem internet, telefon in številko pa obdržim pri telekomu? Baje ima T2 neke težave....
- na spletni strani T2 sem prebral, da oni uredijo zadevo, če imaš pogodbo s drugim ponudnikom. Ali to pomeni, da moram počakati, da se mi pogodba z drugim ponudnikom popolnoma izteče, preden začnem uporabljati T2?
- od centrale sem oddaljen 500m. Ali lahko pričakujem, da bodo kakšne težave...?

tnx

sasosa ::

Kuverta je že zalimana, samo strah me je, koliko časa bom brez interneta.8-O 8-O 8-O

Lp

bradek ::

loup:
1) T2 nima tezave s tem da bi ti obdrzal telefon in stevilko pri telekomu ampak ima telekom tezavo zagotovit oziroma noce zagotoviti skupni razvezan dostop T2ju (torej to, da pri njih obdrzis telefon in stevilko, internet imas pa od t2).

2) Ce imas pogodbo z drugim ponudnikom in si vezan z aneksom (npr da si vzel tiste pakete po 1 sit) potem lahko pooblastis T2 da te v tvojem imenu odklopi ter preklopi nase. Ce si vezan z aneksom potem ti T2 posreduje racun za "kazen" ki ti jo zaracuna tvoj prvotni ponudnik ter preklopi nase, ce pa nisi vec casovno vezan oziroma ti je ta vezava ze potekla te pa T2 enostavno odjavi in priklopi nase, brez stroskov.

3) Najverjetneje ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

Klemenn ::

telefoni ISDN so uporabni

kak pa lahk uporablaš isdn telefone pr T2?

Če odpoveš use pr telekomu, potem izgubiš ISDN linijo in ti ostane PSTN, ki pa je digitalen
Tistih, ki pa hočejo obdržati ISDN, pa itaq še niso priklopili, nobenega.

torej,kako?

DeletedUser ::

isdn telefon se prklop na nek vmesnik - patton

vprašanje pa je a ga še dajejo v najem al ga je treba kupit

sznn ::

Jaz imam ISDN telefom od telekoma (ker sem ob naročilu ISDN naročil brezžični telefon) in mi dela kot prej. Kot je omenil Marv, dobiš vmesnik Patton, nanj priklopiš telefon, v telefon pod MSN vpišeš eno dolgo številko (200016 + 386 + 590 + tvoja telefonska) in vse deluje kot prej.

A ja patton sem dobil brezplačno, ker sem ga naročil ob naročilu interneta, če ga ne naročiš že pri internetu, ti ga bodo zaračunali, ker te pripravijo paket glede na tvoje zahteve na pogodbi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sznn ()

Hardstyle ::

Sam sem v podobni dilemi. In sicer Triera G2 ali T2. In sem se odločil za T2. Zakaj? Pri Trieri bi se moral zavezati za 2 leti, kar je vsekakor predolgo glede nato da je internet trenutno v "razcvetu" :) Če mi pri T2 ne bo kaj všeč bom pač šel nazaj na triero ali podobno rešitev brez kakršnih stroškov razveze. Sedaj sem na kablu že 7. leto (arnes) in grem pravtako brez stroškov na T2.

Skratka, odloči se sam. Kje dobiš več za čim manj denarja. Pokliči na T2 informacije pa jim zastavi par vprašanj in boš dobil "feedback" .

Lp,
Rok

wungad ::

ISDN vmesnik ni več brezplačen. Ravno to vprašanje sem jim zastavil v mailu včeraj in dobil odgovor:
V primeru, da ISDN vmesnik naročite NAKNADNO, ta več ni brezplačen in je zanj potrebno plačati 30.000sit
.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wungad ()

podbevna ::

Ja, Pattn je brezplačen, če ga naročiš ob sklenitvi razmerja. Če ga naročiš naknadno je 30kSIT. Tako je že vedno. Jaz sem ga imel, pa sem ga vrnil, ker je za mojen potrebe dovolj njihov IP telefon. Pa dodatne št. (2-5) so 500 SIT/mesec.

alkatraz ::

Aha torej hvala za odgovore, zdej sem na strani T-2 izpolnil naročilnico :)) a mogoče kdo ve koliko časa bom zdej mogu počakat da dobim vse to? Najprej dobim še prej pogodbo po pošti najbrž ane?

Aja pa še to me zanima jest sem od centrale (po cesti merjeno) oddaljen 2km a lahko pride do kakšnih zapletov zaradi tega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alkatraz ()

AntiFriz ::

Kaj pa ce mas tisto gigaset "centralo" pa brezžične telefone gor? a pol to vstekas prek vmesnika in deluje al kako?

lp

Ginginova ::

Alkatraz, 2km je predaleč. VDSL ne bo sfolgal.
Sicer pa te bodo zelo verjetno zavrnili že pred podpisom pogodbe.

Ogo

sznn ::

@AntiFriz, jaz imam sicer Eurit 535, Ampak Gigaset bi moral prav tako delovati.

wifi4all ::

ravnokar govoril z njimi pa sem oddaljen slabih 600m od centrale... lucky me...

dokler zadeva ne bo delala 100% ostanem na kablu... sreca spet to, da se ti zadevi ne prekrivata in mi bo kabelski internet se nekaj casa lepo delal, cetudi bi imel T2 na zacetku porodne krce, ceprav mislim, da jih ne bi smel imeti, ker je oddaljenost od centrale idealka... hehe
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

alkatraz ::

Sem že dobil mail da sem preveč oddaljen od centrale in da zaenkrat ne bo nič, torej bom najbrž šel kar na siol, kako pa to da je za siol 2km "domet" vredu? Ker kolikor sem bral na siolovi strani naj bi brez problema delalo tudi do skoraj 3km.

NavadniNimda ::

Alcatraz - SiOL ti bo delal na 2 km, le povprašaj!:))

Kajzar ::

Alkatraz: VDSL in ADSL tehnologiji se precej razlikujeta. Višje hitrosti, ki jih omogoča VDSL, terjajo davek v krajši razdalji. VDSL gre hitreje, ampak ima krajši domet. Fizikalne razlage lahko najdeš na netu. Resen konkurent DSL tehnologijam je brezžična tehnologija WiMAX, ki se bo kmalu začela pojavljati tudi pri nas. WiMAX ima tako močan potencial, da lahko celo izpodrine žične DSL tehnologije.

Ena fajn stran za branje pred spanjem |O : http://computer.howstuffworks.com/

wifi4all ::

kdaj bodo pa zaceli trziti wimax pri nas?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Kajzar ::

Majhen popravek: nisem vedel, da Globtel ne uporablja wimax-a, ampak air. Zato sem napisal, da bo wimax kmalu dostopen tudi pri nas. Air vleče samo 15km radius in ne 50km radius kot wimax. S projektom wimax je povezano podjetje Incotel in izgleda je ta projekt nekako zastal. Vsekakor je brezžični internet na pohodu v Sloveniji in investicija v to tehnologijo se hitro povrne, zaradi česar se lahko obetamo relativno nizkih cen.

para! ::

1) T2 nima tezave s tem da bi ti obdrzal telefon in stevilko pri telekomu ampak ima telekom tezavo zagotovit oziroma noce zagotoviti skupni razvezan dostop T2ju (torej to, da pri njih obdrzis telefon in stevilko, internet imas pa od t2).

Torej ma tud T-2 težave :>

lp
Death before dishonor!

oliver ::

Tudi sam sem uporabnik T-2. V pogodbi nisem navedel da želim obdržati star ISDN telefon tako da sem dobil njihov IP telefon. Težava je v tem da mi sedaj nočejo zamenjati telefon za vmestnik. Zato sem razmišljal da se bom odjavil od njihovih storitev in se nato takoj nazaj prijavil in tako dobil vmestnik. Kaj mislite, bo šlo ali ne??:P :P

funaky ::

A kateremu že dela tv in telefon od siola ker pri meni imajo NEKOLIKO TEŽAV V CENTRALI...8-O >:D ;((

ar4743 ::

oliver
lahko se odjaviš, to pomeni odpoved parice, da se nazaj telekomu.
Se kasneje priaviš na T-2, T-2 da povpraševanje na telekom in dobi negativen odgovor da v dostopovnem omrežju ni predpisanih rezerv. Tako se ti lahko zgodi da ostaneš nakoncu brez vsega.
Pomoje je najbolje, če nebi rad imel nič stroškov, da vzameš PSTN vmesnik kateri je brezpalče in gor priklopiš brezžični telefon.
Tako sem naredil tudi jaz.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ar4743 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2: Splošna debata in iskanje zarote (strani: 1 2 3 459 60 61 62 )

Oddelek: Omrežja in internet
3075269540 (65755) beta1
»

siol ali t2? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
766670 (4413) Nixxon

T-2 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Omrežja in internet
81286947 (44667) T-2 Info
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18961662 (43034) OmegaBlue

Več podobnih tem