» »

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2

1 2
3
4

fahrenGONE ::

Pri ADSL telefon ne moti hitrosti.

Btw, enkrat sem bral da so uporabili nekje tudi D kanal (servisni) za prenos podatkov. :D Samo to danes ni vec zanimivo zaradi nizke hitrosti.

mazupan ::

Jaz mislim, da je pametno še kakšen mesec ali dva počakati, da se najprej sploh vidi, če jih bo Telekom kaj prinašal okrog z roki, v katerih morajo uporabnika priključiti na T-2 omrežje, pa tudi, da se vidi, če so uporabniki sploh zadovoljni s ponudbo.
Se mi pa zdi zanimivo, kako nekateri sploh ne morete verjeti, da se lahko nekdo, kot je T-2 sploh pojavi na našem tržišču in da je vse skupaj ena sama nategancija. Halo .... nismo več v totalitarni državi.
Kar se IP telefonije tiče, pa vsakemu predlagam, da se ne zaleti, saj naj bi Telekom do konca naslednjega leta izdelal sistem (mislim, da po zakonu), po katerem bodo morale biti vse tel. številke prenosljive od enega ponudnika k drugemu. Zakaj bo torej spreminjali številke, če jo vsi, ki jo morajo, že sedaj poznajo?
Tole vaše jadikovanje glede cen me tudi preseneča. Nekdo je nekje izbrskal (si izmislil?), da bodo ponujali bajne hitrosti za smešno nizke cene, potem je pa včeraj sledilo razočaranje, ker so cene samo realne, ne pa sanjske. Po mojem mnenju so cene OK.

Suli ::

Treba se je navadit, da smo sedaj v Evropi...:D

Jedi Master Yoda ::

Glede na ponudbo T-2 pomeni bye bye SIOL. In mislim da se bo to zgodilo, sam bom takoj ko bo možno presedlal na T-2. VDSL je prihodnost, SIOL zato forsira svoje adsl pakete, da se čimveč folka zaveže k njim, po dveh letih pa se bo počasi poslovil iz prizorišča. T-2 ima namen namreč omogočiti prenose do 100/50 mbit, kar je pa ekvivalentno LAN povezavi. Tak prenos bo zadovoljiv za vsakogar.

Nejc Pintar ::

Zdaj pa po vasi pa podpise zbirat:D
Lahko je biti prvi, če si edini!

mathjazz ::

> kar pomeni, da ima ponudnik kljub vsemu bistveno višje cene, kot se je od začetka napovedovalo

Bul-šit :)
www.getfirefox.com

PrimozR ::

Če si dost bliz centrale ni problem. Jest vem da T-2 ne bom mel nikol, razen če razširjo 'ponudbo+ na 3km+ (centrala v Radovljici, jest pa ene 2,5-3km stran :/)

Vanquish ::

Sycroft ::

jaz bom danes poslal zahtevo za tv priklopit. sporocim ko bom dobil odgovor. neta zaenkrat se ne potrebujem, ceprav bi sel z veseljem k njim, saj je 1/1 paket 7000 sit, jaz pa placujem pri siolu 8k sit za 1mbit/256kbit linijo. bomo videli:)

Poglavarcek ::

Strani od T-2 men sploh ne odpre, pa poskušam že dva dni. Vedno napiše: Strani ni mogoče najti...

Če že za svojo stran ne morejo poskrbeti, potem ne vem kako bodo za svoje uporabnike...

OldSkul ::

Najbrž si na Telemachu, zato ne dela.
Meni dela bp.

mazupan ::

sile01 ::

Stranje je posodobljena

Dodali so : FAQ, TV shemo, Opis storitev...

Sam je pa ku** k ne moreš testirat VDSL pa še zmer met ADSL...k pridejo monterji ti skenslajo ADSL.

Nejc Pintar ::

Crocodile: Telemach blokira njihovo stran, meni na SiOL-u lepo dela že 3 dni, drugič malo preberi temo:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

robbe ::

3. V primeru pozitivnega odgovora T-2 naroči Telekomu Slovenije preključitev na omrežje T-2 in v imenu naročnika odpove tudi druge storitve, ki so jih opravljali drugi operaterji na naročnikovem telefonskem priključku (ADSL, Televizija preko ADSL, ISDN, PSTN). Maksimalni rok v katerem mora Telekom Slovenije izvršiti preključitev je 14 dni.


No super,pol ti pa še vse odpovejo, tako da če ne boš zadovolen, boš mogu še neki $$$ plačat za ponoven priklop ;((

Poldi112 ::

>Se mi pa zdi zanimivo, kako nekateri sploh ne morete verjeti, da se lahko nekdo, kot je T-2 sploh pojavi na našem tržišču in da je vse skupaj ena sama nategancija.

Ne gre se za to da ne moremo verjetni. Bistvo je da ne verjamemo slepo. Saj se nikamor ne mudi. Pocakas par mesecev da vidis ce je vse ok, vmes verjetno tudi ostali zacnejo ponujati vsdl, mogoce se takrat t2 sploh ne splaca vec,...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

DixieFlatline ::

@ Fizolcek:

Poglej si ponudbo tega UK ISPja, pa boš vidu, da niso pri nas nič prenizke cene.

BeThere
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Yoda Master ::

Če prav razumem v primeru, da grem na T2 zaradi interneta, mi oni odpovejo telefonski priključek na telekomu in ostanem brez telefona?
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

CaqKa ::

če sem jaz prav razumel imaš pol klice preko njihovega omrežja.. samo če obdržiš številko nisem zalsedil.

sile01 ::

Jaz mislim da ti sam ADSL odpovejo k telefon nima nč s tem...Ampak to je sam IMHO

mango ::

Še zmeri ne razumem T-2 ponudbe: moraš še vedno potem plačevat telekomu telefon ali ne???!! :\

mathjazz ::

Ne vidim razloga, zakaj bi uporabil internet T-2, telefon pa od Telekoma, saj je vendar pri telefoniji znižanje cene še precej bolj izdatno kot pri internetu.

Sem pa že drugič v dveh dneh zelo vesel: prvič včeraj ob pogledu na ponudbo, danes ob ugotovitvi, da sem solastnik T-2, eheh.
www.getfirefox.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mathjazz ()

sile01 ::

Če hočeš lahko še plačuješ telekomu telefon...Al pa vzameš od T2 VoIP in pol njim plačuješ jurja....Se mi zdi.

Poglavarcek ::

Ja, se opravičujem, sem šel zdej vse poste nazaj brat in ugotovil da je res problem v Telemachu, da ne odpre strani od T2... ja kaj čmo, spet nas je Telemach razočaru.

Mam pa jest popolnoma isti problem kot Mikka, ki pravi da mu modem pri Telemachu parkrat na dan zablokira in ga je treba resetirat! Sam mam sicer 3MB paket, ampak zgleda da je isto sranje... tud sam razmišljam, kako bi iz krivdnih razlogov (problemi z modemom) Telemacha predčasno prekinil pogodbo? Pri podajšanju pogodbe z njim nisem pa dobil nobene nove opreme, tako da imam modem že od prej in sem ga svoje čase prekleto drago plačal...

JanezekNovak ::

Pozdravljeni!

Ali je mogoče že kdo vprašal, če se da gledati TV pri T-2 na dveh različnih sprejemnikih oz. če je opcija, da se da zadevo porihtati z dvema Settop box-ema?

lp
http://www.euroairsoft.com/

mrTwelveTrees ::

copy/paste; http://www.t-2.net/ponudba_0.html
----------------------------------------------------------------------------
Naročniki storitev T-2 imajo možnost uporabe telefonije z najnižjo mesečno naročnino, brezplačnim telefoniranjem v telefonskem omrežju T-2 in najnižjimi cenami klicev v omrežja drugih operaterjev, tako v domovini, kot v tujini.

Naročnikom ponujamo digitalno televizijo s 120 TV programi z možnostjo treh hkratnih televizijskih sprejemnikov na enem VDSL priključku.

Za uporabo storitve VDSL dostopa do interneta naročnik ni zavezan k naročilu storitve telefonije T-2, niti televizije T-2.

Uporabnik ni časovno zavezan za uporabo storitev T-2.

Uporabnik ne plača ne priključnine, ne naprav, ki jih tehnik T-2 brezplačno namesti na lokaciji uporabnika.

Vse to za uporabnika pomeni, da s podpisom pogodbe ni časovno vezan na neko določeno obdobje, v okviru katerega uporablja storitve podjetja T-2, obenem pa ne potrebuje nujno ADSL, ISDN ali PSTN priključka
----------------------------------------------------------------------------

če bo res vse tako kot piše; SLAVA JIM ! :D

kar98k ::

ma zakaj sploh tok velik pisete pr komentarjih, ko novica zastara pa adijo
sej mate temo v T2

telemach blokira dostop do t2 ker se je ustrasil konkurence!
siol na drugi strani se pa pretirano ne boji, vendar ziehr kdo od siola bere to kar mi pisemo

telefonski prikljuek morte se vedno met, edino ce uzamete ip telefonijo, drgac se zmerei 2000 placevet za telefon!

mazupan ::

saj je simpl: edina stvar, ki jo moraš imeti doma je bakrena parica. Ne rabiš niti delujočega telefona.
Če ti je do tega, da obdržiš staro tel. št. potem (zaenkrat) ostani pri Telekomu (govorim za telefonijo), vzameš pa lahko t-2 internet ali tv. Lahko pa odpoveš telekomovo naročniško razmerje in telefoniraš s t-2 VoIIP, vendar (zaenkrat) po vsej verjetnosti dobiš drugo tel. št.

Sycroft ::

no sem poizkusil vzeti samo tv prikljucek pa ne bo slo. lahko samo v povezavi z internetom, tako da sem zaenkrat se vedno brez tvja... zalostno.. no bom pac moral pocakat do aprila ko se mi pogodba pri siolu iztece ter takrat bomo ze videli dobro kako bo deloval in t-2 ter morebitna konkurenca >:D

kar98k ::

ne ne moras imet DELUJOC telefonski prikljucek, ker je brakrena parica v lasti telekoma, in ga bo blokiral ce ne placujes narocnine, ker trenutno t2 uporablja od telekoma omrezje (parice), pocas bodo pa zaceli uporabljat opticne kable,

djte pisat v forumu

kroff ::

upam da to kdo od t-2 bere ..pa da dodajo se ostale vecje italjanske TV programe ..ne samo RAI.
...mislim ..ce majo albanski program (za koga?) si lahko privoscijo se italia1, rete4 in canale5
..ki samo ti trije programi so razlog da mam se vedno kablsko tv ...ce ne bi ze bil na sioltv

tako bi si vsaj zagarantirali folk iz obale ...ki drugega tuki itak ne gledamo :-)
KroFF

------------------------------------------------------------------

mazupan ::

"ne ne moras imet DELUJOC telefonski prikljucek, ker je brakrena parica v lasti telekoma, in ga bo blokiral ce ne placujes narocnine, ker trenutno t2 uporablja od telekoma omrezje (parice), pocas bodo pa zaceli uporabljat opticne kable,"


Če se mi zahoče lahko Telekomov priključek odpovem ta trenutek in mi naprej ni potrebno nič plačevati. Prisiliti me ne morejo. Me sicer odklopijo, vendar bakrena parica bo še vedno od centrale do mojega doma. To pa je tudi vse, kar t-2 rabi.
Glede optike ... t-2 bo tudi ponudnik v optičnih omrežjih, ne verjamem pa, da bo do vsake hiše speljal optiko. "Last mile" bo vedno Telekomov.

Izi ::

Za uporabo storitve VDSL dostopa do interneta naročnik ni zavezan k naročilu storitve telefonije T-2, niti televizije T-2.


Lahko vzameš samo VDSL, kar bom jaz verjetno naredil, če se bo zadeva izlazala za uprabno.
Ne moreš pa vzeti samo telefon ali samo TV brez da bi vzel tudi VDSL.

Sem bolj starokopiten in ne spreminjam zadev na vrat na nos, zato bo pri meni ostalo takole:
TV - Telemach
(niso najcenejši ampak zaenkrat stara analogna linija povzroča še najmanj problemov, dokler ne preidemo na HDTV)
Telefon - Telekom (ISDN)
(ISDN je odlična zadeva in jo nikakor ne menjam za IP telefonijo, imamo majhne prenosne telefončke z barvnimi ekrani in več funkcijami kot GSM - prikaz št., SMS, zastonj klici znotraj centrale,... vendar samo do 300metrov naokoli)
Internet - T2
(iz ADSL bom prešel na VDSL, 10/2 paket je kot narejen zame)

Počakal bom še kakšen teden, da slišim izkušnje uporabnikov iz prve roke >:D

SasoS ::

@kar98k: t-2 plačuje telekomu uporabo parice...tako da telefon lahko skenslaš. Sicer pa piše na strani: Možno tudi brez PSTN, ISDN ali IP telefona!

Doman ::

Pol bi lahko doma uporabljal navadni telefon z občutno nižjo ceno/naročnino?

globoko grlo ::

ne navadn telefon, ampak T2 IP telefon za občutni nižjo ceno

BladE_ ::

mah briga me jst sam upam da pr siolu ze razmislajo da bi mal cene spustil al pa dvignal hitrost povezave za isto ceno !! ce pa ne bo nc iz tega mam pa pogodbo pr siolu sam se za pou leta in ce bo T2 cenejsi in hitrejsi bom sou k njim :D
Akcija - Reakcija

Mirč ::

kaj pa telefon ti ga oni dajo ali kako
v primeru, da imaš zdaj isdn+adsl+tvsiol in vse prekineš, in greš na T2. Telefon ti enak ostane od isdn ali kako.
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mirč ()

Bellzmet ::

No zdej je na T-2 strani FAQ. Kokr jaz zdej to razumem...je potrebno pred VSDl prekint vsa naročniška razmerja tako za ADSL kakor tudi za ISDN. Je to tko?

FAQ

lp

Vanquish ::

Bellzmet - ne, oni ti samo pravijo, da ti lahko oni prekinejo! Da uredijo vse potrebno pri tvojem ISP-ju in prevzamejo stroške, katere potem ti njim kriješ. Uredijo ti v glavnem birokracijo za lažji prehod - ker marsi kdo ne gre stran ravno zato, kr se mu ne da urejat papirjev.

ADSL verjetno res moreš prekinit ker se tehnologiji vrjetno prekrivata v uporabi paric ostalo pa ni razloga, da bi prekinjo če nočeš, pravijo samo, da če hočeš ti oni uredijo:)

DanKick ::

Kako pa je z mesečno naročnino za TV, če se recimo odločim za 2 ločena sprejema?

icemarik ::

Pa bolj intenzivno berite, ne da potem postavljate brezvezna vprašanja in spamate tale forum.

DanKick na njihovi strani ti lepo piše da lahko sprejemaš tri signale na enkrat, to pomeni da lahko gledaš doma na 3 TVjih iztočasno drug kanal.

sile01 ::

Pač tolko kolko maš sprejemnikov (max. 3) tolko maš naročnin.

kar98k ::

ne ne 3000SIT za 3 sprejemnike lol
vec kot 3 ne mors uzet

pac3k ::

dj mam jst isdn + siol, sm jst na netu telefon pa je nezaseden, a je pr temu t2 tut tk? da maš kao dve liniji(ena telefonska ena pa za net)


ADLS, in VDSLtehnologiji delujeta pri zelo visokih frekvencah, tako da imaš lahko bp na isti parici tudi telefoncki priključek, in lahko uporabljaš oboje h krati...

farmer ::

vazn da majo fashion tv!
bleh

PrimozR ::

5er sej ne da bi pa kabel laufu na skor 100x višji frekvenci :D Ampak resno, T-2 je zelo mikaven, sam kaj kot pravim ni zame... Do kolk pa ADSL nese? Ker mata dva soseda ADSL tuki. Sam predvideva da dl vleče.

fizolcek ::

DixieFlatline: mogoce nisi dojel poante, gre se za to, da to niso take cene, ki bi bile v Evropi standardne, kot je omenjal nekdo prej. Pac si nasel enega ponudnika, ki pa na svojih straneh omenja, da so prvi s takimi hitrostim in da gre za "breakthrough". Je pa skupno vsem da so novi na trgu, ki je precej nasicen in je drugace kot z neko noro ponudno tezko uspeti.

MTm2H37rqt7B ::

Jaz sem ze oddal prosnjo. Sedaj cakam da vidim kako se bo razpletlo. Jaz sem/bom na T-2 presaltal zato, ker za isto ceno kot pri siolu (10k 4mbit/512) dobim pri T-2 10/2... malo spremembe pa tudi ne skoduje :)

DanKick ::

icemarik: Dej, prej kot se delaš pametnega, najprej preberi vprašanje!!!
Nisem spraševal, koliko ločenih TV siganlov lahko gledam, temveč koliko bom za to plačal. Dobim za 3.000 SIT en TV signal in se za vsakega nadaljnega plačuje več ali je v ceni 3.000 SIT vključena tudi morebitna uporaba dveh ali treh ločenih TV signalov?
Kot vidim so mnenja deljena.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekinitev pogodbe, telekom..

Oddelek: Omrežja in internet
236624 (5618) m0LN4r
»

Optika vs baker? cena??

Oddelek: Omrežja in internet
132443 (2222) Senitel
»

Siol nove cene

Oddelek: Omrežja in internet
466678 (4150) Grey
»

Wimax licenco dobila Telekom in Tok telekomunikacije

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
496441 (3201) madviper
»

Incotel in WiMax

Oddelek: Omrežja in internet
324033 (2593) Spajky

Več podobnih tem