» »

SIOL ADSL2+

SIOL ADSL2+

SasoS ::

Nikjer ne piše da moraš za 2 TVja vzet 10 mega paket ??

markoajda ::

Bravo Siol! Čakam na 1. marec da bom lahko končno nadgradil 1Mbit linijo in izboljšal storitev SIOL TV in na koncu dneva ugotavljam da je Siol punudil t.i. "nič". Mislim kaj naj ne bi ADSL2+ izboljšal storitev SIOL TV?? A zdej moram it pa na trio paket da bom tega deležen? Hvala SIOL za ta "nič". Še mesec ali dva in bomo kje drugje. ;)

BlazP ::

"@kajzar
Pozabil si omeniti najvažnejšo stvar pri TRIO paketu, da 1M/256kb paket podpira samo 1 TV!!!, za 2 TV moraš vzeti 10M paket,ki pa je za 11,5 K SIT, VDSL pa ti tudi pri paketu 1M/256kb nudi 3 TVje!!!"

Sej tudi ce vzames 4096/512 ADSL paket lahko imas samo en TV. Prakticno si se na slabsem, ker pri 4Mbps paketu ti internet odzira ostalo pasovno sirino in ti ostane v bistvu samo se 4Mbps za TV. Pri 1Mbps paketu ti ostane 7Mbps za TV.

EDIT: to seveda velja za ADSL. Pri ADSL 2+ je teoreticno mozno 24Mbps linija. In ce porabis 10Mbps za internet, ti ostane za TV se samo 14Mbps(ce bi na polno DLjal iz interneta). Tak da ce kdo misli, da mu bo TV delal bolje na 20Mbps ADSL2+ paketu kot na 10Mbps paketu, se moti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlazP ()

Jan987 ::

a kdo ve kje je kakšen seznam krajev kjer je ta priklop mogoč? (adsl2)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jan987 ()

CommandO ::

Čakamo in čakamo in dočakamo nič !

Da pa sploh ne omenjam tega butastega cenika siola, ki je odkar so uvedli te solo, duo, trio pakete sploh nerazumljiv !
Od danes dalje ko pa je ADSL2 veni pa je še totalno adijo ! Moreš zraven prištevat dodatek k osnovni naročnini ki je 7200 sit !8-O

A mogoče kdo ve če za paket 10/786 velja tudi znižana tarifa za ŠTUDENTE, tako kot je bilo za pakete do zdaj ?;(

LP
Mess with the best, die like the rest !!!

Jan987 ::

ja jest sm nek na njihovi strani zasledu tud to. sam stran je drugač res nepregledna sploh od takrat k so neki prenavlal.

Sam jets še vedno nism najdu krajev kjer je možn adsl2 pa sm 15min intenzivo brskov po strani. Edina možnost je očitno da pošlješ povpraševanje. In pol pokličem na klicni center in mi una tm u zehanju odgovori da ne ve kje majo to napisan!

Tomaz27 ::

Kolko stane pa zdaj 4 mbit / 512 kbps paket pri siolu? NE mislim adsl2+ ampak normalni maksimalni paket.
Ker jaz imam trenutno 2mbit / 376 kbps in placujem 10k sit in me zanima kolko me stane ce povisam na ta paket brez da vzamem adsl2+ in vezave itd

anyone?

SasoS ::

13.580,00 / €56,67

Tomaz27 ::

SasoS:

kako si pa prisel do tega? Jaz nikjer ne najdem cenikov itd.

SasoS ::

ne vem kje gledaš...

http://storitve.siol.net/internet/adsl-...

ker tu lepo piše...tam pri paketih za fizične osebe (to so ti tastari če imaš 2Mbit za 10 jurjev)...

Tomaz27 ::

Jaz sn preko osnovne strani do onega drugega cenika priso samo, torej bi mogo zdaj spremenit v solo paket, potem bi pa imel za 10.200 sit ta paket ce prav razumem. Ni mi jasno to. Samo spremenim paket iz starega v novi solo paket in prisparam 3000 sit, v cem je te fora tu. Se mores pri tem solo spet zavezat za 2 leti al kaj. Al pac spremenis stari paket v novi solo + 3000 sit in mam za 10.200 4mbit ??

tnx

SasoS ::

trenutno pogodbo morš prekint in sklenit novo kar pomeni plačanje penalov (če jih imaš še kaj) in ponovna vezava oz. plačat modem in inštalacijo. glupo, kaj moreš :P

Ch4N93 ::

še ena cvetka: Mesečna naročnina:

9.900,00 SIT / 41,31 EUR prek razvezanega dostopa
9.900,00 SIT / 41,31 EUR** prek telefonskega priključka (PSTN ali ISDN)

** Naročniki paketa Trio prek telefonskega priključka obdržijo naročniško razmerje pri Telekomu Slovenije in zanj plačujejo tudi mesečno naročnino.

torej imaš na izbiro: plačevat zraven trio paketa še naročnino za PSTN/ISDN, ali pa si drago plačane _kao nujno potrebne_ ISDN aparate v rit potisneš in uporabljaš IP telefonijo (z drugo številko).

sicer pa na 4km kaj več kot 1Mbit/s tako ali tako ne dela...
Ni nam lahko...

Tomaz27 ::

aaaaaaaa res al kaj. Mislim lool. Toti so pa se bolj fukjeni ko sn mislo. Penalov nimam ker sn ze skoraj 4 leta na adsl in sem ze itak takrat preplacal vse skupaj. Ampak to je pa ze too fucking much. Kaj mi bo te novi modem ce pa mi toti itak podpira normalni adsl 4mbit. Nebi reko za ove adsl2+. Mislim kaj te s totimi je res. Zdaj pa ze komaj cakam da spizdim na t2, voljo, karkoli samo da ovih ne podpiram vec.

markoajda ::

Cvetka je milo rečeno!

wungad ::

Paket Trio je 9.900 SIT mesecno. Tukaj dobis 1Mbit internet, IP telefonijo in Amino komunikator za IP TV. Ce zelis dodatni amino za drugi TV prikljucek, bo narocnina ostala ista (9.900SIT), le dodatni komunikator bos moral placati po polni ceni (33.000SIT). Ce bos zelel pa uporabljati hkrati se 10Mbit internet, bos za to doplacal 4.300 SIT (skupaj torej 14.200 SIT). Torej, ce si sedaj ADSL narocnik paketa Trio in zelis se dodatno televizijo, bos samo kupil Amino komunikator, SiOL pa bo poskrbel, da te bodo premostili na ADSL2+ in ti flashali modem.
.

Jan987 ::

samo tm piše da če si bil priklopljen pred 1.5.05 lahko vzameš tv kot dodatno storitev in ti ni treba nanovo se vezat na trio. Kolk pa je tm cena? Al je v tistih krajih kjer še ni možn adsl2 še vedno možna samo ena televozoja?

Pa res bi rad ta seznam krajev z adsl2 če je kdo najdu ker jest nisem

SasoS ::

če ni adsl2+ potem je samo 1 tv...plačuješ pa po istih starih cenah (kot da je siol kdaj znižal cene starim paketom). Za centrale pokliči 080 1000. Tako ali tako Telekom uporabnikom ne daje več podatkov na katero centralo si priklopljen tako da "uradno" ti tudi spisek ne bi nič pomagal.

alienalien ::

e ena cvetka: Mesečna naročnina:

9.900,00 SIT / 41,31 EUR prek razvezanega dostopa
9.900,00 SIT / 41,31 EUR** prek telefonskega priključka (PSTN ali ISDN)


Tukaj je fora, da se je pocenil priklop preko razvezanega dostopa prej je stalo 11.200 SIT zdaj so ga poenotili s priključkom preko ISDN-ja.

Zgodovina sprememb…

danielka84 ::

nekdo je prej napisal 1M na 4 km?

Jaz sem od centrale po kablu oddaljen 5,3km in imam brez problema 2M paket.

adsl2+ prikljuckov pod 10M sploh ne bodo priklapljali. Torej samo 10 ter 20M, ostali pa dobite lepo navadni adsl.
ni-da-ni

zee ::

upam, da bo konkurenca postala bolj zanesljiva, ker potem grem iz Siola (kljub penalom).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Cinderela ::

Po grafih sledece se ti 1Mbit nebi smel delat na taki razdalji tak da bodi srecni :D

K0K0 ::

Jest sm od centrale odaljen cca. 3,5km pa mi adsl dela na 6,8M (zmeril telekomov tehnik). Kolega pa ima do centrale čez 6km pa mu internet čist lepo dela na 2M.
Drugač pa mi je Telekomov tehnik januarja omenil da bodo pri siolu vse obstoječe siol-tv uporabnike avtomatsko preklopili na Adsl2 +.

Cinderela ::

Sej ti nemores bit siol tV uporabnik pri taki razdalji :D

K0K0 ::

Ja pa kr sm sicer mam občasno mal kvadratkov predvsem na Pro7 in N24 kar zna bit mal moteče sam sm se že navadu. Ostali kanali pa so več al mn ok tko da ni panike :D.

Cinderela ::

hm nevem te. To zdaj je vse dalje kot je blo napovedano. Mogoce sploh nemeris prave centrale pa ono sosedovo :D

markoajda ::

Drugač pa mi je Telekomov tehnik januarja omenil da bodo pri siolu vse obstoječe siol-tv uporabnike avtomatsko preklopili na Adsl2 +.


Hmm če bo to res, bo to prva pozitivna stvar, ki jo slišim od 1. marca!. Upajmo da bo res. Z ADSL2+ bo kvaliteta signala vsaj teoretično boljša. (namesto 3-4Mbps na vsaj ene 6Mbps, kar je že dokaj blizu DVD kvalitete)

Zgodovina sprememb…

Ch4N93 ::

tisto za 1M na 4 km je bila bolj kot ne moja jeza...
KOKO torej ti dela TV na cca. 4km? zanimivo, mogoče bom še sam probal naročit, pa da vidimo. Samo mam pomisleke, ker so že za 1M paket rabli 25 dni, da so porihtali. Vsak tehnik je prišel najprej samo modem menjat.
Ni nam lahko...

Dodgeviper ::

Lahkk sam rečem naj si svojo ponudbo v rit vtaknejo!
In lahko rečem da bom sedaj vsem vsem kolegom svetoval vse drugo kot pa siol!!!
Jaz pa še malo počakam pa grem tako kot vsi ostali!
Sam kolk si mislijo da bo folk pri njih ostal zarad teh penalov? Ma penale jim plačam, sam da se smrada rešim;( pa še z veseljem!
Sami pametnjakoviči, sej ni čudno? So sindrom telekoma prevzel.
Lp

MEDENA ::

Skoz so govorili, da bo 1Mbit/s upload zdej pa SAMO 768kbit/s HAHAHAHAHAHA....Pa ljudi božji to je že bilo leta 2004 na voljo ne pa 2006 !!!

tengo ::

Edino kar je dobro je to, da cena ostane ista ko greš na razvezan dostop-adijo isdn:))
McLaren Mercedes se ve...

harvey ::

Pričakoval sem malo bolj drzno ponudbo predvsem v cenovnem smislu. Pakete niti ne omenjam.

Očitno konkurenca ni takšna in so ostali nekako v svojih okvirih - torej zgornjih cenah glede na ponujeno. Obeta se še veselo leto, do poletja se bo nekako izčistilo, predvsem v smislu prehoda k T2, volja, triera...če bo regulator trga APEK naredil vse svoje in T1 spravil k poslušnosti, ter če bodo novi ponudniki zadovoljili vsa pričakovanja potencialnih prestopnikov.

alesp56 ::

pa dajte no lepo vas prosim... tolko govorjenja o ugodnejši ponudbi, nižjih cenah... nakladanja vsega kar je možno bla bla bla, za tole kar so nam ponudli?!?!? Mislim totalna bedarija... še vedno 7 jurjev za študente pa k... 1 mega povezava? To je kriminal, kaj takega si lahko privoščimo samo v tej evropski sloveniji ;(
Sami požrešneži na denar in golazen od ISP-jev... Treba resno razmislit kaj in kako naprej :D
in to je to...

madmitch ::

Treba resno razmislit kaj in kako naprej

In kaj predlagaš? Da vrnemo potne liste in se izselimo?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

zee ::

ni nujno, saj lahko vzamemo dvojno državljanstvo :D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Spajky ::

Vzameš najcenejši/najmanjši paket in "DreamBox" (120kSit)+ SatDish z digit.LNB-jem, pa rešiš vse težave ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

K0K0 ::

Spayky pa se da s tem tud surfat po internetu ?

klemen22 ::

Kakor jaz vem je potrebno za upload imeti še vedno eno dodatno povezavo (mogar dial-up). Tako da satelitski internet ni ravno mana z neba trenutno. Pa tudi hitrosti niso ne vem kakšne.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Crimson_Shadow ::

A je sploh možno dobit brezžični IP telefon? Moj starejši brat nekaj "sanjari" da mi menjal paket na "duo" (s telefonijo), da bi plačal manj za net (kot za telefon). Trenutno imava 2048/368 in ISDN.

Sicer je res, da trenutno plačamo ISDN naročnino (3,5 + impulzi) in še za net (okoli 10 čukov). Tega se kar nabere. Ampak najbolj zoprno mi je pa misel, da bi se spet vezal za dve leti na SIOL, pa še IP telefon je treba dokupit. To pa lih ni zastonj a ne? Brezžični pa sploh.

Povrh vsega imamo brezžični ISDN telefon. Da bi šel nazaj na vrvični pa niti pomislit ne morem. Udobje, ki se ga zaveš komaj takrat, ko ga nimaš več. Brata sicer ne briga, ker ga ne rabi. Midva z mamo, pa kar dosti. Da bi po 4 letih spet stal pri mizici zraven telefona. Ne hvala!

Sem P2P user in mi gre "v nos" tudi to, da bi z "duo" šel na počasnejšo hitrost. Pa celo hiter download ti pride kar prav, če pobiraš kako gromozansko (700MB+) star direkt z neta. "Duo" na 2048/368 pa stane ravno toliko, kolikor že sedaj ta paket stane. To je seveda stvar našega dogovora.
We create worlds

wungad ::

SiOL-ov Sagem ima phone port za analogni telefon, preko katerega uporabljas IP telefonijo. Torej lahko kupis brezzicni analogni telefon.
.

Crimson_Shadow ::

Tele pri Siolu bi jaz temeljito zbrcal, ker izrabljajo svoj cenovni monopolni položaj na obrobnih krajih, kjer je z VDSL (in drugimi ISP-ji) križi in težave, če si na 1,5km oddaljenosti.

V Tolminu lahko imaš VDSL (T-2), ampak sem od T-2 ravnokrat zvedu (po telefonu), da je največ kar lahko dobim komaj 1024/256 (pa še to pogojno!). Sicer se mi je zdelo orenk čudno kako to, pa vseeno nisem hotel spraševal zakaj tako. Ko so mi merili kvaliteto signala za ADSL mi je bilo rečeno, da bi prav komot imel celo 8Mb paket.

Kaj je res taka razlika v signalu med "A" in "V" pri DSL tehnologiji? :\

Me kar zmrazi, da bi se po 3 letih spet za 2 leti vezal na Siol, samo zato, ker boljšega in cenejšega ponudnika v mojem kraju sploh ne moreš dobiti! Plačevanje skoraj 8 čukov za 1024/256 je pa rop brez primere, glede na to, da v večjih mestih za isti denat dobiš občutno hitrejše pakete. ;((
We create worlds

Zgodovina sprememb…

NavadniNimda ::

Crimson_Shadow, kolk si pa stran od centrale, ki je na Trgu maršala Tita 10?

Crimson_Shadow ::

Točno ne vem, če pa gre kabel ob cesti proti Zatolminu je "poti" okoli 1500m.
We create worlds

Kajzar ::

@Crimson_Shadow:

Hm Škratla Senca... glede na to, da hočeš zadržati vsaj 2 Mbps dl-ja, T-2 odpade. Izbiraš lahko med Siolom in Voljo (standardni dostop) in 24 mesečna vezava ti ne uide. Volja ima cenejše telefonske klice, ISDN aparat pa lahko brez problema uporabljaš tudi pri voip.

Glede na to, da sedaj plačuješ:
- internet: cca 10 kSIT
- PSTN: cca 2.5 kSIT
- ISDN: cca 3.5 kSIT
= cca 16 kSIT na mesec

...bi bilo po moje najbolje, da vzameš Paket Duo 10 Mbps/768 kbps za 12 kSIT in s tem:
- prihraniš pri ceni telefonskih klicev (groba ocena prihranka: 25%)
- dobiš petkrat višjo hitrost dl
- prihraniš 4 kSIT pri mesečnih fiksnih stroških

Lahko pa počakaš, da Volja začne tržiti tudi 10 in 20 Mbps, ker po imela po vsej verjetnosti nižje cene kot Siol. Najbrž optike pri tebi ne bo prej kot v dveh letih, zato te tudi vezava v bistvu ne bi zelo močno prizadela.

Nisem pristaš Siola, ampak v tvojem primeru je v tem trenutku ravno Siol najboljša izbira , žal :'(

NavadniNimda ::

Crimson_Shadow - kakor vsi vemo, marsikomu šopa T-2 VDSL na 1500 metrov tudi 10/2 ali bolje. Ker ni vezave, se lepo naroči na T-2 na 1/256 paket (un ta najcenejši). Potem pa povprašaj, na koliko se zveže modem. Takrat boš videl, če gre do 4 mega, ali 8/1 ali 10/2 in preklopiš na večjo brzino. Če pa ne gre, pa greš pač k drugemu ponudniku. Torej ne boš zgubil niti tolarja, pa morebiti pošteno profitiral na koncu!:))

Spajky ::

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Doc ::

"T2 večji del sam sebi dela težave in ne Telekom. Pač so se odločili za tehnologijo, ki na trenutni infrastrukti v 70% ne deluje dobro oziroma sploh ne. Me pa zanima če tudi Telekom ovira T2 pri razvoju njihove uradne strani saj je še po petih mesecih povnega obratovanja takšna kot bi jo sestavil nekdo v 3 razredu osnovne šole."

T2 je mogoč v skoraj vseh večjih slovenskih krajih, kar je povsem dovolj. Kako deluje bomo videli. Tisti ki so bolj oddaljeni od centrale naj vzemejo ADSL2+. Bitka za podeželjske stranke ni nikoli bil problem T2.

Torej to, da Telekom ne dozvoljuje skupni razvezan dostop T2ju da bi pomagal Siolu ni krivda Telekoma do T2??

Torej Flash animacija na začetku je delo tretjerazrednika? Kratka, jedrnata in stilska stran, ki uporabniku pove vse kar ga zanima, brez nepotrebnih in nadležnih reklam je nekaj kar uporabniki definitivno nočemo. (pri Siolovi ali Voljini strani moram brskati pol ure preden najdem kar hočem)

"VDSL ali ADSL2+; izbira je odvisna od več dejavnikov:
- ali hočeš zadržati staro telefonsko številko
- ali hočeš kvaliteten PSTN telefon ali nekvaliteten vendar cenen VoIP
- kakšno stopnjo stabilnosti povezave hočeš imeti
- kakšno hitrost upload-a hočeš
- ali si zadovoljen s slabo podporo strankam"

1. Obdržanje telefonske številke (skupno tazvezan dostop) bo mogoč v zelo kratkem. Če človek hoče novega ISPja in obdržat telefonsko številko nevem zakaj bi mu bil problem počakati kak mesec.

2. Se strinjam

3. Kje imaš dokaz da T2 povezava povsod deluje nestabilno?

4. Se strinjam

5. Kje imaš dokaz da je zamudna podpora s strani T2 rezultat njihovega odnosa do strank, ne pa trenutne prezasedenost tehnikov zaradi pretiranega navala?

Sej lahko da glede 3. in 4. imaš povsem prav. Sem hotel samo vprašati oz. opozoriti.

madmitch ::

Se strinjam

Doc, s kom ali čem se ti tukaj dvakrat strinjaš?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Kajzar ::

Glede spletne strani T-2 takole:

NEGATIVNO
- design je osnovnošolski: oranžna barva kar bode v oči in otežuje berljivost. Čeprav je njihov logotip v oranžni barvi, bi tekst moral biti v temni barvi.
- dolžina strani je predolga: treba je premikati kolešček od miške, da se že naveličaš, preden prideš do dna strani (imam resolucijo 1280*1024)
- nimajo foruma, kar je sramota: formuma ni težko vzpostaviti, in tudi več kot enega zaposlenega ne bi potrebovali za skrbništvo nad forumom
- stran nima iskalnika; resna firma ga mora imeti
- pri izpolnjevanju obrazca za povpraševanje nimajo bližnjic do pomoči, kaj kakšna postavka pomeni (ne vedo vsi kaj je PSTN na primer); obrazev za povpraševanje je uporabniku neprijazen
- ni aplikacije za spremljanje porabe pri telefoniji

POZITIVNO
- stran je pregledna
- stran dela v vseh iskalnikih brezhibno (Voljina stran na primer ne dela pod Firefox-om)

fizolcek ::

Ne prevec kritizirat strani od T-2 da ne bo sel NN v jok in na drevo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135629 (19575) Bug
»

Kaj je najbolje storit v trenutni situaciji?

Oddelek: Omrežja in internet
222428 (1694) roscha
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19117489 (9567) pizdindim
»

SIOL trio paket

Oddelek: Omrežja in internet
244369 (3108) Matheeew
»

Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11916533 (8989) Wox

Več podobnih tem