» »

Ljudje: legalize it!

Ljudje: legalize it!

««
10 / 14
»»

BigWhale ::

> Z legalizacijo bi se skenslala nelegalna trgovina z marihuano.

Ne, bi se pa zmanjsala.

> S tem bi se znižali stroški preganjanja trgovine z mamili, stopnja kriminala bi se
> avtomatično zmanjšala.

Mislis? Da bi se stroski zmanjsali? Da bi dejansko policija dobila manj denarja od drzave? Dolocen del denarja bi prerazporedili v sami policiji. Ce bi bil pa zato kaj bolj smotrno uporabljen je pa vprasanje. Brez neke pametne studije, tega ne mores vedet.

Stopnja kriminala bi se zmanjsala na podrocju preprodaje drog. Bi se pa povecala drugje. A mislis, da bo potem vsak dealer odprl s.p., ker bo pred solo prodajal travo? ;) Ne bo. Tak kriminalec, ki je do sedaj iskal easy money, bo se naprej iskal easy money. Samo drugje in na drugacen nacin.

> Droge bi postale varnejše, kontroliralo bi se sestavo, kvaliteto, pakirana bi
> bila v škatlice na katerih bi bile naštete vse sestavine, možni stranski učinki.

In? Na cigaretih imas precej velike nalepke o tem, da kajenje ubija, sestava je gor ze od pamtiveka. Pa zato kajenje ni nic bolj varno. Zaradi kontrole proizvodnje in sestave, bi dolocene droge postale varnejse, se strinjam, ker ne bi bilo vec garaznih laboratorijev.

> Cesar bi lahko pobiral davke od tega. ZZZS bi se temu lahko prilagodil in od
> rizičnih skupin zahteval plačevanje višjih prispevkov.

Cene droge bi se zvisale. Vem, bizarna trditev ampak, takole gre: Od prodaje placujes davek. Garazne laboratorije bi morali ukiniti, torej pride s to zadevo nova dejavnost. Ce hoces stvar prodajati moras biti podjetje, prestati moras precej inspekcij in kontrol, ki stanejo. Tako kot pri cigaretih. Kako je pa kaj s tobacno industrijo pri nas? Kje so tukaj se stroski za poslovne prostore, za proizvodne prostore in tako naprej. Placevanje zaposlenih, ki bo potem obdavceno.

Mogoce bi imel kaj od tega Mercator. No, pa tisti, ki prodajajo na ekoloskih trznicah. ;) Ampak tudi oni imajo kontrole. :))

> Ljudje, ki bi to želeli bi se ga lahko v miru zapohali.

Tako, kot se ga zdaj lahko v miru napijejo, a ne? ;)

> Ampak jst sem kot rečeno za legalizacijo vseh drog. Ker ti razlogi, ki sem jih
> zgoraj naštel, veljajo za vse vrste drog.

Jest sem tudi za legalizacijo vsega. Ampak iz cisto drugih razlogov. The weak shall perish. ;>

OrlyTM ::


> Ce se ga folk hoce zadevat (in vec kot ocitno se ga hoce!!!) je edino pravilno, da se jim to dopusti in poskrbi ze v osnovi za boljso preventivo pred skodljivimi posledicami drog! (vseh!! ne samo trave!!) Ne pa izposlovat prepoved in mislit v kako lepem svetu zivis, da se drogirajo pa itq samo narkomani, ki so ze itq u kurcu in naj grejo kar v komuno

>>>

> vem za ljudi, ki jim je blazno všeč streljat druge (več kot očitno to počnejoz velikim veseljem) in mislim da je to potrebno legalizirat. sej če nekoga ustreliš ni nujno da bo od tega umru. mogoče bo samo pohabljen, tko kot od uživanja alkohola, to res ni nič hudga.


tole dvoje primerjas in pol se pricakujes, da te bo kdo resno jemal? :\

-----------------------
Crni trg je bil, je in bo, vedno!! Za skor vse stvari! Tut avto se da na crno kupit, pa zobno scetko in volneno jopo tut! Se vedno pa vecina ljudi zadevo kupi v trgovini, kjer tocno ve kaj bo kupu!
-----------------------
Kar se pa 13 letnikov z pijaco v parku tice ... to je pa stvar vzgoje in niti pod razno ne tega, al je nekaj dovoljeno ali prepovedano! Kot sam pravilno ugotavljas, pijaco jim NI dovoljeno kupit, pa jo dobijo! Se en lep dokaz, da prohibicija NE resuje nicesar!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

OrlyTM ::

aja kar se prave mere tiče so tud težave ja. trenutno te zelo težko kaznujejo zaradi vožnje podTHCjem, ker ti ga pokaže na lasih al pa v krvi in urinu še dost časa po tistem ko si se ga ti zadel in teoretično voziš pod vplivom THCja vsaj tri tedne od zadnjega zaužitja, kar ni dovoljeno. Za alkohol pa je natančno določena meja v krvi, ki te napravi nezmožnega za nadaljnjo vožnjo. Ko bodo enkrat uspel določit maximum THCja, na gram krvi, pol se bo mogoče dal sanjat o legalizaciji, pol bo vsaj prava mera poznana.


S tem se pa strinjam ja! To je dokaj velik problem. Sem pa mnenja, da takih naprav ni, ker ni interesa, ne pa zato, ker se jih nebi dalo narest.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Tear_DR0P ::

orly in ostali, jst sm samo namigoval, da bi ob legalizaciji trave cena le te bila tolikšna, da bi se travo še vedno bolj splačalo kupovat od dilerjev na črnem trgu, kot pa v trgovini, poleg tega bi redkokdo imel željo, da se mu v zdravstveno kartico zapiše da uživa marihuano, če bi obstajala možnost da se ne. Naslednje, uvedba trgovin, kjer bi lahko marihuano kupili samo starejši od 21, bi bila ista brca v temo, kot je to prepoved prodaje alkohola in tobaka mlajšim od 18, ti si iste substance še vedno kupujejo celo v trgovini (nasplošno je cel kebrov zakon tak, da bi jst kebra za jajca z drevesa obesu, to je skropucalo, ki deluje v prid gostilničarjem).

kar pa se tiče prednosti prohibicije, si preberte od Kurta Voneguta kako knjigo, mislim da v Mačji zibki opisuje eno banana republiko, s totalitarnim režimom, kjer so prepovedane vse religije, ena pa je je strogo prepovedana in te zaradi nje ubijejo s strašanskim mučenjem na javnem mestu. No vsaj 80% populacije pripada tej prepovedani veri in zaradi tega so precej lažje pod nadzorom države, tko da kaznujejo eno osebo na 5 let, pa je. Isto je z alkoholom in tobakom. Če ju uživaš, si državi manj nevaren kot če jih nebi - si navadna ovca brez možganov, ki jo država lažje upravlja - nekok tko kot z gledanjem konsuel in podobnega sranja.

jst sm princip nadzora mal slabo opisal, ker je že dolgo kar sem knjigo bral, tko da jo bom probu še enkrat in potem opisat kako deluje, lahko pa kdo drug opiše če ve.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Nejc Pintar ::

Hm, kdaj se je že najbolj razvila mafija?
Med prohibicijo alkohola v Ameriki?
Zanimivo!
Lahko je biti prvi, če si edini!

Gandalfar ::

Puschkin: bullshit, mafija je najbolj razvita v italiji. Kdaj so pa tam imeli prohibicijo? Mislm, to je bolj anekdoticen argument kot kaj bolj resnega..

Nejc Pintar ::

takrat konkretno se je v ameriki najbolj razvila v zgodovini Amerike in ni nikakeršen bikov drek
Lahko je biti prvi, če si edini!

Vice ::

Bi se delno strinjal z BWjem z manjšimi popravki

Z legalizacijo bi se skenslala nelegalna trgovina z marihuano.
Ne bi se. V Slo ne poznam dilerja, ki se preživlja s preprodajo paketov in ne paketkov, ki si legalizacijo želi bolj kot dobitek na lotu, saj se mu s tem odpre trg na balkan in vse sosednje države. Na Nizozemskem večino dobička veliki večini kofi šopom predstavljajo Poljaki, Mađaroš, Slovaki… ki kopujejo količine (predvsem hašiš), samo od prodaje turistom komaj preživiš, (zakonodaja o kofi šopih, kar spravlja v bes vse njihove lastnike).

S tem bi se znižali stroški preganjanja trgovine z mamili, stopnja kriminala bi se avtomatično zmanjšala.
Stopnja bi se povečala (glavni vzrok spodaj napisan) saj bi Slo postala raj za vse dilerje in ostalo sodrgo iz celega Balkana do Moskve in EU… še posebej pri legalizaciji vseh drog. O stopnji kriminala rajši nebi. Tisti ki so na robu ne bodo šli do uradnega prodajalca temveč do lokalnega dilerja, ki je cenejši, uradni nakup zahteva več prosjačenja in kraj (upam da ne bo spet tukaj pametoval tisti cepec z nekimi privatniki in količini denarja, ki ločuje drogeraša od nedrogeraša). Kot drugo policija nebi imela več nadzora nad uživalci trdih drog, saj bi se njihove fix točke razpasale kjerkoli bi jim pač pasalo, nadzor nad črnim trgom se zmanjša. Da ne omenjam potem verjetnosti da se boš sam, tvoj otrok… v parku, avtobusni…. usedel na iglo ali kozlanje (upam, da si že videl koga, ki se ga hoče pribiti s heroinom).

Droge bi postale varnejše, kontroliralo bi se sestavo, kvaliteto, pakirana bi bila v škatlice na katerih bi bile naštete vse sestavine, možni stranski učinki.
Edina pozitivna stvar v tvoji ugotovitvi.

Cesar bi lahko pobiral davke od tega. ZZZS bi se temu lahko prilagodil in od rizičnih skupin zahteval plačevanje višjih prispevkov.
Utopija. Noben diler ne bo prijavil svoje obrti. Tistih par fičungov, ki bi jih dobili od recimo "drog kafiča" ne pokrije nič. In kako bi določil rizične skupine ob vsem tem jokanju tukaj o svoboščinah posameznika in podobnem sranju. Cesar bi samo dvignil davke na drogo, (negativni vpliv na odvisnike), zaradi istega vzroka kot pri alkoholu in tobaku, ki požreta v blagajni zdravstva največji kos pogače.

Ljudje, ki bi to želeli bi se ga lahko v miru zapohali.
Saj se ga sedaj tudi. Doma te nobeden ne bo maltratiral. Tisti, ki misli da je sam na svetu in da s svojimi dejanji ne vpliva na nobenega okoli sebe ni nič drugega kot sebičen egoist. Isti sindrom je pri odvisnikih, sam da se še smilijo sami sebi.

Kar se pa 13 letnikov z pijaco v parku tice ... to je pa stvar vzgoje in niti pod razno ne tega, al je nekaj dovoljeno ali prepovedano! Kot sam pravilno ugotavljas, pijaco jim NI dovoljeno kupit, pa jo dobijo! Se en lep dokaz, da prohibicija NE resuje nicesar!
Ti trdiš, da če otroku nekaj prepoveš ne bo po prepovedani stvari posegel??? Še kako je stvar prepovedanega in kontra. Ko (če) boš imel kdaj v šoli psihologijo ali kaj podobnega boš videl kaj vse vpliva na tvoje življenje in ne samo vzgoja.
Legalizacija v Sloveniji ne pride v poštev že zaradi same mentalitete Slovencev, ki smo v tej primerjavi z Nizozemci, Belgijci, Angleži primitivna družba. In da mi bo sedaj en mulc, ki zaradi svojih mentalnih problemov ne more biti faca v družbi razen tako, da potegne ven špinel in ga vsiljuje drugim, da se bo vsaj takrat počutil glavnega in da bi mi zaradi tega moj otrok spal v šoli, zaradi česar bom mogel doma viset ob njemu, da nadomesti zamujeno in da pri tem ne morem posredovati ker je to pač legalno... ne hvala.

Se en lep dokaz, da prohibicija NE resuje nicesar!
Kontra tudi ne. Prohibicija ni nikoli in nikoli ne bo rešila ničesar, tudi če je zagrožena smrtna kazen se samo omeji. Sedaj se obešat na to in ne na nobeden konkreten argument je preveč otočje.

takrat konkretno se je v ameriki najbolj razvila v zgodovini Amerike in ni nikakeršen bikov drek
Je še kakšen bikov drek se obešat na to, če nimaš pojma o tem zakaj se je takrat kriminal razvil, če nimaš pojma o ekonomskem in političnem ozadju. Kaj trdiš da je npr. v Indoneziji, Turčiji, Maroku… samo zaradi prohibicije tako velika stopnja kriminala kljub visoki in/ali smrtni kazni???

Legalizacija edino v zdravstvene namene, pa še to ob koreniti spremembi zakonodaje, še posebej za kazni ob kršitvah.

Vice ::

Še ena...
S tem se pa strinjam ja! To je dokaj velik problem. Sem pa mnenja, da takih naprav ni, ker ni interesa, ne pa zato, ker se jih nebi dalo narest.
Takšne naprave so in jim imamo tudi pri nas. V SLO sta (lahko da jih je sedaj več) dva uvoznika za testerje za alko, droge, aids, TUDI za osebno uporabo, ki jih lahko kupi vsak aberveznik. Problem je v zakonodaji in ne v napravah oz postopkih.

legend ::

Kje si pa to pobral, da smo Slovenci primitivna družba?

Vice ::

Kje si pa to pobral, da smo Slovenci primitivna družba?
Samo v določeni primerjavi smo dosti zadaj oziroma za večino bolj razvitih držav smo balkanci na takšnem nivoju, kot so pravi balkanci za nas. Zdaj veš kaj sem mislil v tisti celoti in ne dobesedno kot si vprašal.

OrlyTM ::

Legend ... itq, da smo primitivna druzba ... lej kake primitivne bedarije klesti Vice :\

------------------------
V Slo ne poznam dilerja, ki se preživlja ...


kok dilerjev pa poznas v slo? :\

Tisti ki so na robu ne bodo šli do uradnega prodajalca temveč do lokalnega dilerja, ki je cenejši, uradni nakup zahteva več prosjačenja in kraj (upam da ne bo spet tukaj pametoval tisti cepec z nekimi privatniki in količini denarja, ki ločuje drogeraša od nedrogeraša).


Totaln bull shit! Predpostavljas, da vsi uporabniki drog prosjacijo in kradejo! To predvsem pove veliko o tebi. :\

Kot drugo policija nebi imela več nadzora nad uživalci trdih drog,...


aham ... zdej ma odlicen nadzor, ce bi zadevo legaliziral, ga pa nebi vec mela? konc :\

Tisti, ki misli da je sam na svetu in da s svojimi dejanji ne vpliva na nobenega okoli sebe ni nič drugega kot sebičen egoist.


ce to apliciram na tebi podobne, ki zagovarjate se strozjo prepoved uporabe drog ... hmmm .... kaj ste ze pol? SEBICNI EGOISTI!! Se najhuje je pa to, da nastopate iz piedestala tezkih pravicnikov in borcev za "boljsi svet" :\

>>Kar se pa 13 letnikov z pijaco v parku tice ... to je pa stvar vzgoje in niti pod razno ne tega, al je nekaj dovoljeno ali prepovedano! Kot sam pravilno ugotavljas, pijaco jim NI dovoljeno kupit, pa jo dobijo! Se en lep dokaz, da prohibicija NE resuje nicesar!

>>>

>>Ti trdiš, da če otroku nekaj prepoveš ne bo po prepovedani stvari posegel??? Še kako je stvar prepovedanega in kontra. Ko (če) boš imel kdaj v šoli psihologijo ali kaj podobnega boš videl kaj vse vpliva na tvoje življenje in ne samo vzgoja.


kako si ti iz prvega povzel drugo, mi ni jasno. A lahko razlozis to?

Legalizacija v Sloveniji ne pride v poštev že zaradi same mentalitete Slovencev, ki smo v tej primerjavi z Nizozemci, Belgijci, Angleži primitivna družba.


zal, tudi TI dokazujes, da je verjetno res temu tako. Se pa situacija izboljsuje, vedno bolj.

in da pri tem ne morem posredovati ker je to pač legalno...


hehe ... kako pa bos zdej posredoval, ce bo tvoj mulc zapohan domov prisel?
res, kot da zdej, k je stvar prepovedana, pa tega problema ni ... kero debilno razmisljanje ... ne mors verjet :\

Sedaj se obešat na to in ne na nobeden konkreten argument je preveč otočje.


Za razliko od tvojega posta, ki je poln odraslih in mocnih argumentov proti legalizaciji, ane? :\

Je še kakšen bikov drek se obešat na to, če nimaš pojma o tem zakaj se je takrat kriminal razvil, če nimaš pojma o ekonomskem in političnem ozadju.


no, pa nam ti povej, kaksno je ekonomsko in politicno ozadje tega, da je v casu prohibicije mafija zrasla cez vse meje dobrega okusa? bi? Se mi je zdelo, da ne bo slo :\

------------------------
Tvoj post je tako poln bedarij, da sem se moral izredno truditi, da nisem izpadel zaljivo!
Kolk si star?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

gzibret ::

Kar se mafije tiče, je doživela največji razcvet prav pri prodaji alkohola v času prohibicije v ZDA (Al Capone pa te variante).
Vse je za neki dobr!

Vice ::

kok dilerjev pa poznas v slo?
Če ne računam tistih ki so začasno zaprti, več kot si jih ti videl

Totaln bull shit! Predpostavljas, da vsi uporabniki drog prosjacijo in kradejo! To predvsem pove veliko o tebi.
Če imaš probleme z branjem vsaj ne apliciraj napačno

aham ... zdej ma odlicen nadzor, ce bi zadevo legaliziral, ga pa nebi vec mela? konc
Ja trenutno točno vedo kje se tisti, ki so (upam da razumeš besedo) na robu, zadevajo kje imajo svoja zbirališča. In ker jih majhne nepomembne ribice ne zanimajo jih imajo nekako na očeh zaradi entranca.... in tako so tudi "odmaknjeni" na "vpliv" na okolico.. upam da mi ni treba podrobno razlagati, razen če te leta jebejo in ti je res potrebno natančno razložiti kako se svet vrti.

ce to apliciram na tebi podobne, ki zagovarjate se strozjo prepoved uporabe drog ... hmmm .... kaj ste ze pol? SEBICNI EGOISTI!! Se najhuje je pa to, da nastopate iz piedestala tezkih pravicnikov in borcev za "boljsi svet"
Spet neka tvoja ugotovitev, ki je vsaj jest ne zagovarjam tako kot ti pišeš ali ugotavljaš ali whatever.

kako si ti iz prvega povzel drugo, mi ni jasno. A lahko razlozis to?
Če se ne motim je psihologija v večini srednjih šol v prvem letniku, v katerem razredu si??

zal, tudi TI dokazujes, da je verjetno res temu tako. Se pa situacija izboljsuje, vedno bolj.
Vedno se in vedno se bo, na žalost je to edino kar tumbaš tukaj in razčlenuješ poste z bedastimi komentarji. Povej argumente zakaj da, zakaj ne...

hehe ... kako pa bos zdej posredoval, ce bo tvoj mulc zapohan domov prisel?

glede na kazni in odgovornost veliko lažje in bolj unčikovito

res, kot da zdej, k je stvar prepovedana, pa tega problema ni ... kero debilno razmisljanje ... ne mors verjet
Problem (vsak kakršenkoli) vedno bo, debilno je govoriti, da ga potem ne bo ali da bo manjši, še bolj debilno pa nekaj podtikati.

Za razliko od tvojega posta, ki je poln odraslih in mocnih argumentov proti legalizaciji, ane?
razlika od jamranja in argumenti je zelo velika

no, pa nam ti povej, kaksno je ekonomsko in politicno ozadje tega, da je v casu prohibicije mafija zrasla cez vse meje dobrega okusa? bi? Se mi je zdelo, da ne bo slo
Spet neko predpostavljanje??? Kaj misliš zakaj? Da vidim na kakšnem nivoju je tvoje razmišlanje.

Tvoj post je tako poln bedarij, da sem se moral izredno truditi, da nisem izpadel zaljivo!
Me ne moti, če si žaljiv ti kar bodi.

Kolk si star?
To se pri tebi sprašujem od prvega posta, nadaljni so pa skoraj c/p nekih bedarij

gizbert
To je jasno. Samo Capone je bil na sceni že pred tem in mafija prav tako, svojo slavo so doživeli takrat ko je bila ZDA najbolj ranljiva kar je čisto logično, saj je bila ravno takrat gospodarsko čisto razsuta, kar je omogočilo da so pod svoje okrilje dobili lep zalogaj politike in policije. Prohibicija je bila samo dodatna (v tistem času velika) voda na mlin. Takratne zgodovine je veliko, vzrokov..., tudi na matkurji v slo jeziku.
Ko se že tukaj obeša na to prohibicijo ali mogoče tisti, ki se tega oklepajo trdite, da če bi danes ZDA spet uvedla prohibicijo bi imeli v ZDA mafijski kaos (oz. bi mafija zrasla cez vse meje dobrega okusa kot se Ortlyju zdi>:D) ???

OrlyTM ::


>>hehe ... kako pa bos zdej posredoval, ce bo tvoj mulc zapohan domov prisel?

>glede na kazni in odgovornost veliko lažje in bolj unčikovito


?!? kako??? Jasen odgovor prosim. A ga bos na policijo pelu pa reku, da ga poha? Al kaj? :\

Me ne moti, če si žaljiv ti kar bodi.


Ne rabim biti (niti ne zelim), si ze sam dovolj. Do sebe seveda.

----------------------
S teboj ne kanim vec debatirat, ker nisi zanimiv sogovornik. Ce bi mel vsaj razdelano in jasno doloceno mnenje o temi v kateri sodelujes. Tako pa skaces iz pola na pol in se lovis v lastne zanke ... krneki :\

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

OrlyTM ::


>>S tem se pa strinjam ja! To je dokaj velik problem. Sem pa mnenja, da takih naprav ni, ker ni interesa, ne pa zato, ker se jih nebi dalo narest.

>>>

>Takšne naprave so in jim imamo tudi pri nas. V SLO sta (lahko da jih je sedaj več) dva uvoznika za testerje za alko, droge, aids, TUDI za osebno uporabo, ki jih lahko kupi vsak aberveznik. Problem je v zakonodaji in ne v napravah oz postopkih.


kot v vseh postih, tudi tokrat ne razumes o cem se sploh govori. Naprave oz. bolnisnicni testi so sposobni samo zaznat vsebnost substance v telesu. Ne znajo pa zaznat kolicino in kdaj si ti zauzil to. Tudi ce si en teden nazaj kadil marihuano, ti taka naprava lahko pokaze pozitiven rezultat, kar pa ni OK!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Gandalfar ::

Meni se je zdel Vincov post in odgovori na druge izredno argumentirani in kvalitetni. Tako, da bi rekel, da tebi, OrlyTM, zmanjkuje oz. nimas pametnih argumentov za.

Edini argument, ki ga jaz vidim je - s svojim telesom lahko pocnem karkoli hocem in tega mi ne morete/ne smete vzeti.

Ali je se kaksen?

gzibret ::

> Ali je se kaksen?

1. večja kontrola nad porabo
2. večja kontrola nad uživalci
3. prihodki od davkov
4. nebi več demonizirali stvari
5. uživalcem omogočili vsaj pogojno dostojno življenje
6. dilerjem zavezali roke
7. zmanjšali število prekrškov in kaznivih dejanj :D
8. ker striktna prohibicija ne pripelje nikamor (oz. pripelje v totalitarizem)
9. ker ga itak poha znaten % populacije in tako prohibicija postane "neživljenjska"


pa še kaj bi se našlo
Vse je za neki dobr!

Nejc Pintar ::

lepo te prosim, mafija se začne pri drogah, ko nekdo postane lokalni diler, in v to pade pa se razširi še na druge vrste kriminala
Lahko je biti prvi, če si edini!

OrlyTM ::

Meni se je zdel Vincov post in odgovori na druge izredno argumentirani in kvalitetni.


A mi lahk prosim tocno poves, kaj od Vincevih postov je blo izredno argumentirano in kvalitetno? Mogoce to, da meni, da so vsi uporabniki prepovedanih drog lopovi in beraci? Al mogoce to, da meni, da policija ve kje imajo narkomani ZBIRALISCA (halooo?!? kot da so zivali, damn ...)? Vince nastopa iz stalisca, da so uporabniki prepovedanih drog tisti "na robu" in "kriminalci" in "fehtarji" in v glavnem ... neka nizja klasa ljudi! A to se tebi zdi dober argument? Tut prov ... potemtakem spadas v isto kategorijo kot Vince.

Ali je se kaksen?


1. Ze ta je povsem dovolj!
2. Ta topic ma 10 strani in argumentov smo naklepal notr kr precej. Ce jih noces videt, jih pa pac ne vidis.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

OrlyTM ::

hvala gzibret ... meni se ne da vec nastevat zares.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

gzibret ::

No, čeprav obstajajo tudi argumenti proti......
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

gzibret, vset te razloge za, sem jaz ze demantiral, kasneje jih je es vice. No, na moj post ni nihce odgovoril.

Argumentov vam resno primanjkuje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Nejc Pintar ::

Vsekakor je večina uživalcev trave povsem navadnih ljudi, tako kot večina ljudi ki pije alkohol niso alkoholiki, samo da se alkohol tolerira ker je legalen, ker kar je pa legalno pa že ne more biti tako slabo
Lahko je biti prvi, če si edini!

OrlyTM ::

Argumentov vam resno primanjkuje.


Glej, tole je popolnoma endless debata, ker nikakor nocete slisat druge strani, ker nastopate iz stalisca DRUGS ARE BAD M'KAY in pika! Za vas so narkomani kriminalci in ljudje "na robu". Ni vam jasno, da OGROMEN odstotek folka zivi povsem normalno civilizirano zivljenje in zraven obcasno uziva prepovedane droge in s tem ne skodi nikomur! Mogoce sebi, pa se to, z upostevanjem prave mere, ne zares. Podobno, kot najbrz poznas kup ljudi, ki pijejo alkohol ampak jim ta ne predstavlja problema in niso alkoholiki! A lahko to razumes?

No, takim ljudem, prohibicija dela skodo. So neupraviceno stigmatizirani in podvrzeni moznosti, da zaradi svoje razvade (ki ni dosti drugacna kot kup legalnih!!) pristanejo na listi kriminalnih prestopnikov.
TO NI PRAV!

Vec argumentov NE rabimo!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

BigWhale ::

Bom vseeno se enkat, ker se mi ljubi...

> 1. večja kontrola nad porabo

Delno res, crni trg bi se zmanjsal. Porabo bi lahko omejil na to, koliko kdo kupi na dan recimo. Ampak, a ni to spet diskriminacija? Takoj bi bili tu ljudje, ki _vedo_ da vec nucajo. Bi se stvar izdajala na recepte? Ali pa tako kot po drugi vojni, na karte? ;>

> 2. večja kontrola nad uživalci

Spet samo delno res. Ce bo meni sosed kupoval in se bom jaz v stanovanju zadeval, me ne bo nihce kontroliral. Ok, mogoce bi organiziral zadevanje v stacuni. Gres, se spricnes, mal polezis in odides.

> 3. prihodki od davkov

To je se bolj vprasljivo. Kot sem ze rekel, koliko dealerjev bo odprlo svoj s.p.?

> 4. nebi več demonizirali stvari

Tega ze zdaj ne. Pri legalizaciji in uvedbi stroge kontrole bi se pa ravno to zgodilo... "Lej ga sosedovga franclna, spet se gre zadet!"

> 5. uživalcem omogočili vsaj pogojno dostojno življenje

Eh? Na podlagi cesa? Cenwjsega proizvoda? Hihi. Ne pozabi na okarakterizacijo s strani ljudstva, kot sem omenil zgoraj. Tokrat bo stvar javna! Lej kaj delajo ljudje z uciteljicami v solah, ki so sle pr0n fotografije posnet. Pa je stvar popolnoma legalna.

No, saj mogoce se bodo pa spet skrivali... V cem je potem finta? :P

> 6. dilerjem zavezali roke

Kako si to predstavljas? Nekaterim ja. Vsem pa ne.

> 7. zmanjšali število prekrškov in kaznivih dejanj [:D]

Ne, preberi vicejev post in o tem koliko ljudi bi prislo sem, ki niso nasi drzavljani. Prisli bi v shopping in svercali domov. :)

> 8. ker striktna prohibicija ne pripelje nikamor (oz. pripelje v
> totalitarizem)

Ja, se strinjam. Ce je pa to slabo, vedno in povsod, pa nisem preprican.

> 9. ker ga itak poha znaten % populacije in tako prohibicija postane
> "neživljenjska"

"Zato, ker skoraj vsi" pa ni argument. Brez prohibicije, bi bil ta procent precej vecji. Poglej alkohol. Pa ne hodi jokat sem, ko ti bo pijani voznik (bog ne daj zapohan) povozil otroka....

Vice ::

kot v vseh postih, tudi tokrat ne razumes o cem se sploh govori. Naprave oz. bolnisnicni testi so sposobni samo zaznat vsebnost substance v telesu. Ne znajo pa zaznat kolicino in kdaj si ti zauzil to. Tudi ce si en teden nazaj kadil marihuano, ti taka naprava lahko pokaze pozitiven rezultat, kar pa ni OK!

Ne kvasi traparij. Z analizo lahko točno zaznajo pred koliko urami si zaužil točno katero drogo. Vendar ker v ZAKONU ni določena nobena meja ampak je samo prepoved (da boš zastopil) ti ne bo šel nihče ugotavljat kdaj si zadnjega spohal. Kaj ti ni jasno?? Tudi testerji za enkratno uporabo ki jih kupiš pri nas (25ml) zaznajo samo prisotnost v zadnjih 24 urah.

...Mogoce to, da meni, da so vsi uporabniki prepovedanih drog lopovi in beraci?...
Na to sem te že opozoril, da če ne znaš brati ne kvasi traparij. Vsaj ne trdi nekaj kar nisi zastopil ampak napiši v smislu " mislim, ali ker ne zastopim sem mi zdi da meniš bla,bla,bla..."
gizbert kontra efekti naštetemu so bili xy* napisani

Nejc Pintar ::

pohanje v Sloveniji je dovoljeno, ni pa dovoljeno posedovanje, posredovanje in vzgoja marihuane
(Popolnoma mirno si lahko enega prižgeš, vendar ne smeš podati v krogu)
Lahko je biti prvi, če si edini!

Reanimated ::

Ena samaa blesarija... Ko so ljudje potrti, se tolažijo v alkoholu,samomorih,tobačnih izdelkih,drogah... Zamislite se malo če je pametno jemati droge in biti ODVISEN. Kaj če zmanjka denarja (Kar se z zaposlenim človekom pomoje nebo zgodilo) ? Preprodajalci kot preprodajalci, vsak viša ceno da bi s čim zaslušil.
Kaj ko zmanka denarja? Za drogo boš ubijal, in nevem še kakšne grozote delal ker si odvisen. Grow up, ppl, live the drugs! :\ Podpisal nebom, ker sem proti drogam.
im freakZ

Nejc Pintar ::

Od marihuane ne moreš biti odvisen, lahko pa si z njo zasvojen, in ko si zasvojen za drogo ne ubijaš ampak samo razmišljaš kaj bi počel in "bediraš"
Lahko je biti prvi, če si edini!

Gandalfar ::

in razmisljas kako bi spet prisel do nje?

thramos ::

pohanje v Sloveniji je dovoljeno, ni pa dovoljeno posedovanje, posredovanje in vzgoja marihuane


To je sicer res, sam mal težko uživaš drogo brez da bi jo posedoval.

mchaber ::

Pa ko voziš avto, upravljan težke stroje etc., tega ne smeš imeti v krvi.
.

Nejc Pintar ::

Kadiš lahko ne da bi jo posedoval v tistem trenutku, ker kar že kadiš se ne priznava kot posedovanje
Lahko je biti prvi, če si edini!

perci ::

puškin: Tole kar si sedaj povedal ne drži. Bolj za šalo kot za res Korošec na PF pravi, da lahko legalno pohaš, tako da zatakneš joint za ograjo in brez dotikanja vlečeš dim :). Ampak na posest se jasno ne gleda tako ozko. Zadevo imas lahko v posesti tudi ce je nimas fizicno v rokah.

Nejc Pintar ::

Nam je profesorica ki je po poklicu prof. psihologije in likovne umetnosti in precej poha razlagala da je to legalno.In naj bi se po novem imelo lahko do pol grama s sabo
Lahko je biti prvi, če si edini!

perci ::

Tale tvoja profesorica očitno malo preveč poha :).

Nejc Pintar ::

ali pa je dobila kakšno drugo drogo ker je bila trava predraga v tem poletnem času :\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

Tear_DR0P ::

trava v tem letnem času ni predraga, vsaj nebi smela bit. res je da vsi kmetovalci kar jih poznam majo take cene da bi jih najraš prjavu, sam jebi ga če pa majo kupce za tak dnar. mogoče bi ob popolni legalizaciji trava postala tako pogosta, da bi zgubla neko pravo ceno, sam kaj kurac ko bi pol neki rusi tu začel harat okol, pol bi bla pa vojna za slovenijo.
ko jebe droge ,skurte vse. In pa res je to da danes se ga lahko zadeneš kjekoli se ga hočeš in kadar se ga hočeš - zakaj bi še hotl met legalizacijo. dozdej poznam samo enga, ki je dobu rest zarad posedovanja ganje (pa še ta se piše krivec in sam pogojno je dobu), pa enga ko so ga dobl zaradi pridelave in je mel 50k globe za plačat.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Nejc Pintar ::

Trava je ravno sodeč po letnem času draga, kmetovalci jo ponavadi obirajo konec avgusta ali začetek septembra
Lahko je biti prvi, če si edini!

Tear_DR0P ::

pol pa ti poznaš slabe kmetovalce, kmetovalci ki jih jst poznam obirajo na dva mesca, pizda še mal pa bom začel legalizacijo zagovarjat, če ta stvar samo v moji okolici dobr stoji.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Myth ::

Zdaj pa bi se resnično nehali ponavljati. Umirite se in v miru idite prečitat celo debato še enkrat. In boste razumeli tako eno kot drugo stran. Vsaj jaz sem , pa ne vidim več poante tukaj pisat, ker vsak vstraja pri svojem pa sploh ne vidi drugega brega... jaz sem zaklučil tukaj z debato zaenkrat, ker imam "bolše" stvari za počet. :) Ko in če najdem kakšne .edu strani ki so resnično dobre pa dobite linke. Prav tako kaki članek mi ne uide na to temo.

en LP vsem
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Nejc Pintar ::

TEAR, lahko da pobirajo iz laboratorijev, ampak to je skunk in je dražji.
domačica pa obrodi le enkrat, potem naredi semena in umre, cveteti pa začne po poletnem enakonočju.
Lahko je biti prvi, če si edini!

hunter01 ::

potem naredi semena in umre


Če pravočasno odstraniš moško bilko potem ne bo semen!!! s tem bo tudi pridelek boljši...posledično boš več zaslužu. ;)

Za informacijo:

Ženske bilke imajo vršičke, moške pa take bunkice po steblu. ;)

Nejc Pintar ::

hunter01, tako se obnaša rastlina v divjini, semena pa so predvsem nadležen dodatek
Lahko je biti prvi, če si edini!

hunter01 ::

V vsakem primeru moras odstraniti mosko biljko ker ti ko imas seme ne veš kaj bo.. :\ :\ Pa če imaš to posajeno sredi gozda na kaki jasici ali pa v loncih na balkonu. :\

Nejc Pintar ::

moska bilka je za piskotke, mlekce, etc.
Lahko je biti prvi, če si edini!

stealth ::

God Made Pot.
Man Made Beer.
Who Do You Trust?

mchaber ::

Reality is only an illusion
that occurs due to a lack of alcohol.
>:D

legend ::

Še en zanimiv link.
««
10 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peticija za legalizacijo konoplje (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
64752500 (31173) MrGTO
»

Razlogi proti legalizaciji ganje ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37233381 (23561) tomi66
»

Legalizacija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1019100 (7407) koyotee
»

LEGALIZACIJA mehkih drog (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
947092 (5981) Aggressor
»

Legalizacija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
936152 (5243) g0Run7

Več podobnih tem