» »

Ljudje: legalize it!

Ljudje: legalize it!

««
9 / 14
»»

Myth ::

A bi prosim prebral do konca besedilo? Zvedel sem že prej... :8)

edit: btw, takrat sem bil mlad 17 let :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

Gandalfar ::

kako si pa to izvedel?

Myth ::

Če se ne motim je ravno takrat ena deklica umrla od tabletk na enem partiju in so imeli menda na POP TV 10min o tem kako delujejo (škodujejo/zdravijo) te tabletke na človeka. ;) Vsaj nekaj dobrega od medijev. No, lahko tudi povem to, da ko sem takrat to zvedel, sem rekel da nikoli ne bom sprobal "trdih drog", samo travo mogoče. :) Prav tako sem se "poglobil" za tisti čas in prebral nekaj člankov na temo alkohola in čikov. In zato tudi ne kadim!
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

thramos ::

slow3nc ::

No..prebral sem vseh 9 strani in se mi ubistvu zdite smešni :D
In eni,in drugi.Tak je...zdaj če bo legalizacija trave..ne mislt da bodo vsi začel pa kr kadit travo na veliko..Še vedno jih bo velik sram,pa se bodo še skoz rajš mal skrival,razlika bo edin to da jih bo manj skrbel kam se skrit če kdo pride..
Bolj vprašanje tega "kok te bodo stare babe opravlale" :D
Če se ne legalizira? So what,droge so ble,droge so,droge bodo. Pika.
Kajenje,akohol > trava. Če en človk skadi 1 đolo na dan alpa spije 1 flašo vina na dan bo zih prej fertik od vina.
Tut trava ni zrdava,to itak,sam...Alkohol/čiki so? Zlata sredina je moje mnenje :8)
Fora je da vsi tisti ki zagovarjajo travo,govorijo da je zdrava itd itd...Itak da je zdrava,mormo paprznat da je tut škodljiva...Kot vino..1 kozarc na dan je zdrav...1 flaša je pa že manj a?
Jaz sem za legalizacijo sicer,mi pa nebo nč narobe preveč če je nebodo legaliziral ...M'kay,če zdej funkcionira bo tut pol :P
Sicer sm pa prot kajenju...Alkohol je pa fajn,tega bi pa pustu >:D
Tistih par đol k jih na leto skadim (ja..dobesedno jihe je PAR,nisem nekakšen odvisnik ampak enostavno mi zapaše bit vsake tolk cajta high >:D ,pa da nebo kdo narobe razumel) me ne bodo pokopale..Prej kšnga druzga ;)
Lol da zdej povem mnenje še 1x : Sem Za,če pa nebo nč iz tega mi je pa tut prov.lol.
slowenaaac!

Myth ::

Ker se ravno odpravljam spat, sem prebral le nekaj odstavkov na začetku. In se bom kar piknil že v sam naslov. Ne razumem (mogoče bo kasneje v članku razloženo) kako lahko trdijo da bodo (so ) stroški preveliki... Ne vem točno ampak verjamem, da je bilo na začetku ko so se hoteli zdraviti od alkoholizma in kajenja čikov tudi vse prokleto drago in se naj nebi obrestovalo. Zdaj pa poglejte. Vsaka država že ima nekaj centrov za odvisnike, pa tako dalje... No, spet nekaj za pogovarjat. :)

pa lahko noč

edit: No, slow3nc. Welcome to the funny club. :P Sicer pa vsak priznava svoje napake tukaj, mislim... da so stvari škodljive... mi (oziroma jaz , pa mogoče ostali) hočemo samo zdravo ven zluščiti. :D Pa tudi tebe bomo pod drobnogled vzeli, da točno ugotovimo kakšno stališče zavzemaš. Ker prvi post/mnenje je bolj splošen, šele proti koncu vidiš kam kdo rine. Ne se bat... :)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

Matev ::

če je alkohol dovoljen to pomeni da je nenevaren
če bi še travo dovolili bi tudi tarva bila nenevarna
enako velja za ostale droge

eto: legalizirajmo vse po vrsti in ne bo več nič nevarnega

Myth ::

Matev, pojdi to govorit otroškemu vrctu. Mene (nas ) ne boš prepričal z takšnimi "brihtnimi" izjavami.

p.s.:Poglej svoj podpis kaj ti pravi. :)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

gzibret ::

> Aja, himalaja. Ja. Ah, meni se ne gre za cisti zrak, gre se pa zato, da je kajenje precej intruzivno in motece, zame, kot za nekadilca. Preden si ti prisel, dima ni bilo. Sedaj si pa ti tukaj in dim je.

Morem povedat, da sem nekadilec (v bistvu ozdravljeni kadilec cigaret) in tudi mene izredno motijo zakajeni prostori ter smrad, ki ga prinesem v soboto zjutraj domov. Smrdi mi vse, od las do obleke.

Samo tukaj se pogovarjamo o đointih. Bodi pa brez skrbi, da slednjih ne kadijo v lokalih in bodi brez skrbi, da zaradi njih ni čisto nič več dima, kot bi ga bilo sicer zaradi cigaret. Po partijih, kjer se poha kar tako, pseudolegalno, pa IMO ne hodiš. Če pa ti na ulici prinese kaj pod nos, pač ne moreš pomagati, tako, kot ne moreš pomagati, da ti določena podjetja spuščajo vlakna in težke kovine v zrak (pa so te zadeve dosti bolj rakotvorne, prizadanejo pa širok krog prebivalstva). Mene tudi moti smrad izpušnih plinov ter prah, ki ga povzroča promet, pa se ne zavzemem za kriminalizacijo avtomobilov.

Sicer pa striktni zagovorniki kriminalizacije se IMO sploh ne zavedajo, kako je trava razširjena in da poha marsikdo od njegovih kolegov. IMO se ga redno zakaja vsaj 10% populacije, občasno pa dosti več. Zakaj torej prepovedovati nekaj, kar dela veliko ljudi. Neživljenjski zakoni pač ne pridejo do veljave, ker so neživljenjski in odtujeni od realnega sveta. Komot se lahko zadevo legalizira, komur pa najdejo sledove mamil v krvi, pa naj dobivajo višje položnice za dodatno zdravstveno zavarovanje. In nobenemu ne bo treba plačevati več, kot bi si mislil, da mora. Samo, kot sem že rekel, naj potem dodatno obremenijo tudi vse jedce svinjske pečenke, vse športnike, poklicne voznike, vse, ki sedijo za računalnikom več kot pol ure na dan, vse kmetijske delavce, predvsem vinogradnike, vse, ki prekomerno uživajo alkohol ter marsikatere druge.
Vse je za neki dobr!

OrlyTM ::

@Teskan:
Drugs r' bad, m'kay? In nikoli mi ne boš mogel dokazat nasprotno. Ne ti, ne nobena 'znanstvena' raziskava.


tkole je ... ce si prevec omejen, da bi izstopil iz dolocenih okvirov, ki ti jih je vcepila napacna vzgoja oz. prevec povrsno poznavanje tematike, v kateri zelis povedat en statement, bos pac ostal omejen. It's your life! :D Sam za info ... lahko se pa ozdravis te omejenosti, tko da ni nujno, da si tak do konca svojih dni. :))

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

OrlyTM ::

@Teskan:
Mejo naredimo pri mamilih.


aja? Pri kerih? Lepilo UHU? Absinth (pelin)? Amanita Muscaria (rdeca musnica)? Mogoce trava? Alko, ciki, speed in iks? Al rajs pr horsu? No, kje zacet?

Ja, alko prepovedat je slaba ideja. Pač lahko dostopna stvar. Še slabša pa je s tem opravičevat legalizacijo drugih drog.


aham ... ker je lahko dostopna stvar = kul ... se pravi alkohol ne bomo prepovedali :\

Svinjina zelo redke spremeni v zelenjavo. Droge to naredijo veliko bolj...zanesljivo.


hmm ... a mi lahk objasnis, katere droge kogarkoli spremenijo v zelenjavo?

--
Mislim, kake to mas ej ... :\ Najhujse je pa to, da ti mislis, da si vsaj za nivo ali dva boljsi, od vseh tistih "narkomanov", ki pohnejo joint na zurki v soboto, si pa zgolj in samo skrajno slabo obvescen in bolestno omejen.

dodajam: tole ne leti izkljucno samo na Teskana, temvec na vse, ki se vsaj priblizno lahko identificirajo z njegovimi in podobnimi posti.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OrlyTM ()

BigWhale ::

Orly, iscemo objektivne razloge in pozitivne razloge, zakaj legalizirat... ;)

OrlyTM ::

Legalizirat zato, ker ni popolnoma nobenih trdnih argumentov, zakaj pustit prepovedano!
Legalizirat zato, ker je popolnoma jasno, da prohibicija nima prav nobenih pozitivnih ucinkov ... nasprotno, ima kup negativnih!
Legalizirat zato, ker nima noben pravice diktirat s cim se lahko v svojem prostem casu nekdo zadeva in s cim ne!
Legalizirat zato, da bo folk kot je Teskan in podobno misleci lazje ugotovil, da govorijo bedarije in da se bodo lazje bolj osvestili o tematiki, v kateri zelijo sodelovat.

a bo dost zaenkrat?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Gandalfar ::

Torej legalizirati travo za namene omamljanja?

Keyser Soze ::

Jah zgleda. Kakšnega pametnega linka še ni bilo. Kakšna neodvisna raziskava kakšne malo bolj kredibilne znanstvene ustanove.

Tiste argumente o zdravilnosti so sedaj kar pozabili in se jim gre samo še za golo zadevanje. Zanimivo.

P.S.: Ampak mislim, da ne bo nič z legalizacijo. Si že kdo puli lase?:D

gfighter ::

Eh, spremljam tole debato že od začetka in svoje razloge sem že povedal, jih bom pa zanalašč še enkrat, ker vidim, da se vrtite v krogu. Torej:

- 50 "vojne proti drogam" ni imelo tako koristnih učinkov, da bi jo bilo ob vsem tistem denarju smiselno še naprej vzdrževati na takšen način. Droge so sedaj enako oz. še bolj dostopne kot pred vojno. Prav tako je vojna proti drogam naredila nekaj zelo škodljivih stereotipov (poglejte npr. kakšne neumnosti je trosil "oče vojne proti drogam", Harry Anslinger, to je samo ena izmed njih ), ki se jih zdravniki otepajo še danes. Poleg tega takšna vojna, kot se je izvajala do sedaj, ne ozavešča ljudi, ampak jih samo straši.
- Če bo moj otrok hotel kaditi "travco", potem hočem, da mu bo dostop do nje čimbolj onemogočen. Kot vidim sedaj, prohibicija ne vodi k temu. Vsaka šola ima že dilerje, neka raziskava (ne vem točno linka, ampak vseeno) med našimi osnovnošolci je povedala, da ok. 70% 13 in 14-letnikov pravi, da če bi hoteli kupiti travo, potem vejo, kje jo dobiti. Takšno kupovanje potem vodi k temu, da kupijo še kaj drugega, še škodljivejšega. Sploh, ko gledam 14 let stare mulce, ki pohajo v parku, vidim, da zdajšen pristop ne more biti dober, sicer se to ne bi dogajalo. Če bi prišlo do legalizacije (EDIT: dekriminalizacije), bi velik del trga, ki je sedaj v rokah mafije in dealerjev, prešel v roke od države nadzorovanih trgovin. Mafiji se ne bi več splačala prodaja drog, saj bi le-tem precej padla cena, zato bi bilo posledično tudi manj dilerjev na šolah. S tem bi poskrbeli, da bi bile droge mladoletnikom manj dostopne, saj bi v takšnih trgovinah lahko omejili prodajo npr. mlajšim od 21 let. Prav tako droge ne bi vsebovale raznih neškodljivih substanc, pa tudi kupec ne bi bil pod "pritiskom", da poskusi še kaj močnejšega. Pa še država bi imela nekaj od tega (bolje država kot mafija). Nizozemci niti niso tako neumni.
- Ko (če) pokadim kdaj pa kdaj kakšnega , se mi zdi, da se sama uporaba trave po učinkih ne more niti malo primerjati z učinki uporabe alkohola. Prav tako so učinki zlorabe alkohola IMHO veliko hujši od zlorabe trave (ste že kdaj brali, da nek zasvojenec s travo pretepa ženo in otroke?). Zloraba pa itak ni nobena dobra. Zato, če hočemo biti dosledni in imamo prepovedane mehke droge, prepovejmo še alkohol in cigarete ki sta prav tako točno to: mehki drogi (no, alkohol se mi glede na učinke zdi bolj trda droga kot pa mehka). Dokler se pa to ne bo zgodilo, je pa vztrajanje pri statusu quo IMHO samo metanje peska v oči.

Seveda pa je to samo moje mnenje :).


Ne vem, če so ti razlogi čisto objektivni, ampak pozitivni so pa zagotovo... Ampak vam pa kar takoj povem, da alkohol v Sloveniji NIKOLI ne bo prepovedan, to pa čisto preprosto zato, ker smo vinorodna dežela z dolgo vinsko kulturo - in IMHO je prav tako. Ljudje moramo pač sami prevzemati odgovornost za svoja dejanja, pa naj gre za kozarček po kosilu, pohanje na žuru ali za skakanje na glavo v pol metra globoko vodo. Načinov (legalnih), kako škodovati sebi in drugim, je namreč neskončno, rešitev pa ni prepoved vsega, ampak...khm...zdrava pamet. Aja, pa seveda dopuščam nestrinjanje (da ne bo kakšnih izpadov... );).
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

jype ::

Po moje bi vecino negativnih ucinkov prohibicije dosegli z dekriminalizacijo marihuane, ne pa z njeno legalizacijo.

Legalizacija (podeljevanje takega statusa, kot ga imata npr. alkohol in nikotin) definitivno ni zazelen nacin boja proti doloceni drogi. Praksa to jasno dokazuje.

Tear_DR0P ::

veš orly kanabis ni native v sloveniji, psilocibinke pa so :D tudi rdeča mušnica je sam se lažje predoziraš kot z norim gobam - sem član gobarskega društva
absint je tud dokaj težko uveljavit pod mamila, prej strup pa še za strup morš pelin nabrat ob pravem času - poleg tega ljudje ki zagovarjajo legalizacijo absinta trdijo da aktivna substanca absinta ni skoraj nič drugačna od THCja
mimogrede pri nas ni prepovedan absint kot tak - prepovedana je pridelava alkoholnih pijač, ki bi lahko vsebovale metanol in sem pelinkovci tudi spadajo
heh uno ki je umrla na raveu sm tko na videz poznal, ista soseska ista družba. zbiral so se v enem kafiču pri celjskem stadionu kladivar - tam si policaje redno vidu na kosilu, na poslovnem obisku pa bolj poredko. trava se je kadila kot da bi bla legalna, hors je bil pa tud tolk "legaln" da horserjov iz WCjev niso preganjal - tist je bla ena taka cona, kakršno bi jst uvedu za uživanje drog - sam nažalost je danes gostilna zazidana dol, sploh ni več vrat do tja notr - kmal po špelini smrti so zadevo zazidal - goste pa razselil po evropskih komunah.
raziskave o vplivih marihuane na ljudi so pa že bile, sam so tko kot vsaka raziskava zelo odvisne od plačnika - najbolj razvpita je anekdota o raziskavi, ki jo je kmal po drugi svetovni vojni plačal philip morris, ker so mu mehičani s travo zbijal promet. v tisti raziskavi bi nej blo dokazano, da trava povzroča histerije, impotenco, epilepsijo, kadilci se spremeijo v g. Hyda po kajenju in to se je potem tud uporabljal na reklamnih panojih za marlboro cigarete - te panoje sm jst že vidu, sam zdle na netu ne najdem ničesar. bom še mal pogledal.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gzibret ::

Keyser, pa saj je bil link. Da malo citiram:

> Beyond the substantial fiscal costs of enforcing the prohibition of cannabis, the social costs of such policies are considerable. Around the world each year, the lives, education, and careers of hundreds of thousands of people are damaged by the stigmatising experience of arrest. Families face lost incomes and emotional stress. Many cannabis users are already socially disadvantaged, so for them criminal penalties for possession of cannabis often entail additional costs, including disruption of relationships and loss of housing and employment.8 Current cannabis controls drive a wedge between parents and their children, health professionals and their patients, teachers and their students, and police and their communities. It is impossible for the many young people who use cannabis today to obtain reliable information about the concentration of psychoactive ingredients or the purity of samples they purchase, or even about less harmful ways of using the drug. Consequently, current cannabis policies are inimical to desirable public health outcomes.

> The justification for cannabis prohibition is that it is supposed to reduce demand and supply, thereby reducing use and thus overall adverse health consequences. But demand, supply, and use have all varied widely over time, quite irrespective of controls. Evidence suggests that use is not increased by less intensive control. In the 11 American states that effectively decriminalised cannabis use in the 1970s, use has not risen beyond that experienced by comparable states in which it is prohibited.11 Similarly, the Netherlands for all intents and purposes decriminalised cannabis 25 years ago, but the prevalence there has remained roughly parallel to that in Germany and France and well below that in the United States.12

> All drugs have risks. Cannabis is not harmless, but adverse health consequences for the vast majority of users are modest, especially when compared with those of alcohol or tobacco. Attempts to restrict availability of cannabis by more intensive law enforcement have been expensive, ineffective, and usually counter productive. The belief that more intensive law enforcement will achieve better public health outcomes represents a triumph of hope over experience. If we discovered that a drug we had been using failed to relieve patients' symptoms and produced unpleasant side effects, would any of us increase the dose?
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Orly, to niso objektivni razlogi zakaj legalizirat.

Ce bi malo karikiral, bi lahko rekel, da so to samo puhlice enega zapohanca...

Kaj pridobi druzba z legalizacijo? Kaj smo pridobili z legalizacijo alkohola? Oziroma ne-prepovedjo tega? Nekaj vec prometnih nesrec? Se kaj?

legend ::

Z dekriminalizacijo marihuane bi pridobili denar, ki se porabi za njeno preganjanje (in očitno nima želenega efekta). To je prva stvar. Druga bi bila, da bi bilo bistveno lažje gojiti konopljo v industrijske namene, kar je tudi dobro, saj je rastlina zelo vsestransko uporabna. Z manj zapleti bi jo uporabljali farmacevti za raziskovanje njenih potencialnih zdravilnih učinkov. Tolk za začetek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: legend ()

perci ::

Z legalizacijo bi se skenslala nelegalna trgovina z marihuano. S tem bi se znižali stroški preganjanja trgovine z mamili, stopnja kriminala bi se avtomatično zmanjšala. Droge bi postale varnejše, kontroliralo bi se sestavo, kvaliteto, pakirana bi bila v škatlice na katerih bi bile naštete vse sestavine, možni stranski učinki. Cesar bi lahko pobiral davke od tega. ZZZS bi se temu lahko prilagodil in od rizičnih skupin zahteval plačevanje višjih prispevkov. Ljudje, ki bi to želeli bi se ga lahko v miru zapohali.

Ampak jst sem kot rečeno za legalizacijo vseh drog. Ker ti razlogi, ki sem jih zgoraj naštel, veljajo za vse vrste drog.

OrlyTM ::

perci: podpis! smo pa tole v tej temi ze nekajkrat predstavl, ampak eni berejo zlo selektivno, samo tisto kar jim pase, da potlej lahko se malo naprej svojo gonijo ;)

Je pa ze tole povsem dovoljsen razlog za legalizacijo vseh drog:

Ljudje, ki bi to želeli bi se ga lahko v miru za_____


lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OrlyTM ()

TESKAn ::

In potem, ko bi jih droge čisto uničile, bi OrlyTM in perci preživljala še njih! Jeee!
In če bo npr. trava na voljo v trgovinah za 21+ let stare - se bodo kriminalci pač fokusirali na mlajše.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

perci ::

Teskan: Midva bi vse te narkomane lahko preživljala z denarjem, ki bi ga pobrala z davki od prodane droge. Pa s trošarinami. Pa z denarjem, ki bi ga prišparala od borbe proti trgovini z mamili. A sploh veš kolk denarja gre za to?

Pa čeprav nama tega sploh ne bi bilo treba, ker bi ljudje, ki bi jemali droge itak morali plačevati VEČJE premije v zdravstveno blagajno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

perci ::

In če bo npr. trava na voljo v trgovinah za 21+ let stare - se bodo kriminalci pač fokusirali na mlajše.

Tko kot se sedaj pri alkoholu, ane? Koliko ljudi poznate, ki kupuje alkohol v štacunah in ga preprodaja mladoletnim? Ne rečem, da ni kakega, ampak ni omembe vredno.

TESKAn ::

To pa zato, ker ali ga mulariji ni teško kupit v trgovini ali pa lepo doma fotru flašo sunejo.
In kje pa bodo narkomani dobili denar za tvojo drogo, trošarine, pa še za zdravstveno plačevat?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

perci ::

To pa zato, ker ali ga mulariji ni teško kupit v trgovini ali pa lepo doma fotru flašo sunejo.
V trgovinah mladoletni ne morejo dobit alkohola - se kar prilično kontrolira. Če fotru flašo sunejo je pa to rahlo problem vzgoje, ne pa problem drog, anede? Men nikol na kraj pameti ni padlo, da bi fotru kdaj kej ukradel. Pa ne, ker bi se ga bal ampak ker bi mi blo to hudo pod častjo.
In kje pa bodo narkomani dobili denar za tvojo drogo, trošarine
Ja, kje ga pa sedaj dobijo, ko je droga vseeno bistveno dražja kot bo legalizirana? Kje pa dobijo denar za alkohol, cigarete?
pa še za zdravstveno plačevat?
Ja, to ni moj problem. Kdor se bo ukvarjal z drogami, bo moral plačevati tudi višjo zavarovalno premijo - to je njihov problem, kje bodo našli denar. Če ga ne bodo našli, pač ne bodo zavarovani, torej tudi ne bodo upravičeni do zdravstvene oskrbe. Seveda bi blo za to korenito potrebno spremeni tudi druge predpise, ne samo legalizirati mamil.

TESKAn ::

Lepo, ne, ne bodo meli denarja pa bodo lepo kako starko s polno torbico denarja malo preplašili...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

perci ::

Se bo malo policijo reorganiziral in bodo več poudarka dali na street pocketerje, pa na vlome v avtomobile, itd (to je ze sedaj nujno IMO), pa kamere bo treba po mestu postaviti. Potem se bo pa takega narkomana tako kot vsakega drugega dalo lepo v čuzo in tam mu bodo šla mamila hitro ven iz buče.

gfighter ::

Ja TESKAn, to se namreč zdaj sploh ne dogaja. :'(
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

TESKAn ::

Se pravi naredimo mamlia nekaj exkluzivnega za 'high society'?

Potem se bo pa takega narkomana tako kot vsakega drugega dalo lepo v čuzo in tam mu bodo šla mamila hitro ven iz buče.


Jaz bi to že sedaj naredil. Za uporabo in za preprodajo mamil - lepo v keho.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

OrkAA ::

Kar mi je pa najbolj všeč pri teli temi je pa to, da sploh nič ne vpliva na moje kajenje trave :) Zdi se kot da mlatite ene besede v prazno :)

OrlyTM ::

joj, Teskan ... daj nehaj raje no, ko se smesis da se kar kadi :\

In kje pa bodo narkomani dobili denar za tvojo drogo, trošarine, pa še za zdravstveno plačevat?


seveda so vsi uporabniki prepovedanih drog narkomani brez kesa, raztrgani z irokezami po glavi in ropajo stare mamce in avtoradije. Nekako tako, kot so vsi, ki pijejo alkohol, alkoholiki in pretepajo zene in otroke, ter povzrocajo prometne nesrece s smrtnimi izidi, ane?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OrlyTM ()

OrlyTM ::

Kar mi je pa najbolj všeč pri teli temi je pa to, da sploh nič ne vpliva na moje kajenje trave :) Zdi se kot da mlatite ene besede v prazno :)


po eni strani je res, po drugi se mi pa zdi skrajno bedno, ko se moram jst okrog ozirat, da me kdo "pravi" ne vidi, ko si v naravi prizgem joint, nekdo drug bo pa zraven mene praznil steklenico whiskija pa ga noben tut cudno pogledal ne bo :\

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

TESKAn ::

Eh ja...eni ste pač sveto prepričani, da z drogami ni nič narobe...da je OK, če se v kakem parku zadevaš. Jaz na drugi strani mislim, da so droge slaba stvar in da če kaj, potem bi mogli uvest strožje kazni. Eni ste pa pač sveto prepričani, da so droge nekaj, kar bi moglo bit zagotovljeno vsem, da se lahko brezskrbno zadevajo. Potem bo pa kak zadetek naredu kako pi*******,po možnosti vam, potem boste pa spet čudno gledali...:\
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

OrlyTM ::

eni ste pač sveto prepričani, da z drogami ni nič narobe


NI RES!
Veckrat sem jasno in glasno zapisal to! Droge so lahko za posameznika velik problem. Tudi na druzbo lahko vplivajo zelo negativno. Ampak kljuc je v tem, da LAHKO, ne pa ZAGOTOVO! In se en kljuc je v tem, da mamo prohibicijo na tem podrocju ze mnogo let, pa OCITNO NE DELUJE! Se vec, zaradi tabuiziranja tematike obstaja vse prevec takih, kot si ti, ki o tem nimate pojma in z svojim moraliziranjem v stilu "drugs are bad, m'kay" delate vec skode kot koristi!

Ni problem v samih drogah, problem je v uporabnikih. Nekateri preprosto nimajo mere za NIC! Pa naj bodo to prepovedane droge, hrana, uporaba racunalnika .... itd ... skor za vsako stvar lahk tole apliciramo. In vsega, cesar se folk lahko "navlece" pac ne mormo in NE SMEMO prepovedat! Ce se ga folk hoce zadevat (in vec kot ocitno se ga hoce!!!) je edino pravilno, da se jim to dopusti in poskrbi ze v osnovi za boljso preventivo pred skodljivimi posledicami drog! (vseh!! ne samo trave!!) Ne pa izposlovat prepoved in mislit v kako lepem svetu zivis, da se drogirajo pa itq samo narkomani, ki so ze itq u kurcu in naj grejo kar v komuno. Ne mors tko no ... omejeno razmisljanje do skrajne meje.

Potem bo pa kak zadetek naredu kako pi*******,po možnosti vam, potem boste pa spet čudno gledali...


Yep, ker trezni ljudje pa ne delajo pizdarij! To delajo samo narkomani, ane? Se najbolj ravno tisti, ki so pred pol ure joint skadil? Al bi mogl treznost tut prepovedat ... sj ves, kaj pa ce kdo pizdarijo nardi, pol bos pa cudno gledal? :\

da je OK, če se v kakem parku zadevaš


kaj pa je narobe s tem, ce nikomur ne skodis, a? Ker tebi ne sede, je pa za prepovedat, a?

Malo premisli tole, Teskan ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Matev ::

alkohola pač ne morejo prepovedati
tako kot ne morejo prepovedati uporabe kletvic

a travo pa hvalabogu lahko in jo tudi prepovedujejo - zaenkrat
koliko časa bomo še živeli v takem svetu je pa od raznih tečnob ki hočejo anarhijo (da bi vsak delal kar bi njemu pasalo) odvisno

OrlyTM ::

Matev, tole bi mi bil cist hecn reply, ce nebi verjel, da mislis resno ... tko je pa ... hmm ... ne, tut slaba sala to ni ... zgolj debiln post.

a travo pa hvalabogu lahko in jo tudi prepovedujejo - zaenkrat


Prepovejo jo lahko, izkoreninit njene uporabe pa ne morjo! Nikoli! Zato me resno skrbi mentalno zdravje takih, ki se vedno mislijo, da je pravilno, da je prepovedana in kriminalizirana.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Matev ::

če je prepovedana mi vsak ne more en froc težit in tupit v glavo da je zdrava

zato

OrlyTM ::

hahahahahahahaha .... :D
Matev, a ti si ze odrasla oseba, al si se otrok? ;)

---------------------
sploh pa, full ste zapalili na tole, da je kao zdrava ... to sploh nima nobene veze v boju za legalizacijo .... veliko je nezdravih reci, ki NISO prepovedane, pa se svet se vrti naprej!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

TESKAn ::

Ah ja, kaj čem. Si pač prepričan, da bi bila legalizacija najboljša, jaz pa mislim nasprotno. Zato se mi zdi brez veze prepirat s tabo in se ne nameravam več. Svoje mnenje sem povedal in ga ne mislim spreminjat kar tako, zaradi besed nekaj ljudi, ki bi radi kadili jointe sredi parka. Zame so droge problem. In rešilo se ga IMO ne bo z legalizacijo drog.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Matev ::

veliko je nezdravih reci, ki NISO prepovedane, pa se svet se vrti naprej!


kot kletvice ali pljuvanje po javnih površinah ane

ni prepovedano pa se vse lepo vrti naprej

legend ::

TESKAn:

Glede tega kolk so droge dobre ali slabe... Jest sem že povedal, da se zavedam, da imajo vse droge tudi negativne učinke, med temi so najbolj zoprni tisti, ki delujejo na dolgi rok. Ampak povedal sem tudi, da zagovarjam uživanje s pravo mero. Prava mera je ključ do pravilne uporabe sploh vsega kar si lahko zamisliš, ne samo drog. In s premišljeno uporabo se da tud od drog potegnit več dobrega kot slabega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: legend ()

TESKAn ::

Aha, prava mera...kje pa lahko preberem, koliko je prava mera? Jo boš določal ti? Kak uradnik v svoji pisarni? Zame je prava mera to, da drog niti povohaš ne.
In pri drogah je še en hudič - da te zasvojijo. In nekatere to storijo zelo hitro. Potem gre pa prava mera hitro pa - pa. In po moje je takih, ki bi se te prave mere bili sposobni držat dosti manj od tistih, ki se je ne bi mogli in bi se lepo počasi zastrupljali bolj in bolj, na koncu pa pristali v krsti.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Tear_DR0P ::

Ce se ga folk hoce zadevat (in vec kot ocitno se ga hoce!!!) je edino pravilno, da se jim to dopusti in poskrbi ze v osnovi za boljso preventivo pred skodljivimi posledicami drog! (vseh!! ne samo trave!!) Ne pa izposlovat prepoved in mislit v kako lepem svetu zivis, da se drogirajo pa itq samo narkomani, ki so ze itq u kurcu in naj grejo kar v komuno


vem za ljudi, ki jim je blazno všeč streljat druge (več kot očitno to počnejoz velikim veseljem) in mislim da je to potrebno legalizirat. sej če nekoga ustreliš ni nujno da bo od tega umru. mogoče bo samo pohabljen, tko kot od uživanja alkohola, to res ni nič hudga.

perci a misliš da na nizozemskem nihče ne dila trave na črno??? jst nočem da država, zavarovalnice, delodajalci in podobni vedo da pijem alkohol, se ga zadevam, kadim,... in sem pripravljen plačat več za drogo, alkohol, tobak,... da država tega ne bo zvedla, poleg tega sem pripravljen tud met trg na črno s temi rečmi, ker vem da je takšnih še več.
otroci lahko alkohol kupijo v trgovini. ne da ga smejo, samo možnost imajo - pejte mal čez celjski park kak vikend in sprašujte ljudi kolk so stari, pa opazujte kaj pijejo - v petek sem pa v ljubljani sreču tri mulote, ki so zgledal kot osnovnošolci (okol 12 let jim je zgledal) pa so šli vsak s sixpackom bandidosov po poljanski.
dobra stran legalizacije je samo možnost prostega gojenja industrijske konoplje za celulozo, biodizel, tkanine, eterična olja, osnovne gradnike zdravil in šamponov in podobno
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tear_DR0P ::

aja kar se prave mere tiče so tud težave ja. trenutno te zelo težko kaznujejo zaradi vožnje podTHCjem, ker ti ga pokaže na lasih al pa v krvi in urinu še dost časa po tistem ko si se ga ti zadel in teoretično voziš pod vplivom THCja vsaj tri tedne od zadnjega zaužitja, kar ni dovoljeno. Za alkohol pa je natančno določena meja v krvi, ki te napravi nezmožnega za nadaljnjo vožnjo. Ko bodo enkrat uspel določit maximum THCja, na gram krvi, pol se bo mogoče dal sanjat o legalizaciji, pol bo vsaj prava mera poznana.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Myth ::

No, videl sem nekaj dobrih odgovorov, kar me veseli (kdo so avtorji zanalašč ne povem, mislite si svojo). In v bistvu nimam nič več dodati. :)

Dobro bi bilo tudi eno zgodbico vedeti. Vsako leto se v mariborskem parku ob koncu 4.letnika vsi srednješolci z veliko količino alkohola tam nahajajo. Kaj storiti? Policija kolikor vem hodi le ponoči tam na sprehod (posebej ob vikendih) in preverja kdo pije. Seveda k kakšni družbi čisto naklučno pristopijo in izprašajo. Na tisti dan (zgoraj napisan), ko pa se mularija vliva, ni nobenga škifa tam... (očitno proslavljajo??)
Druga plat te zgodbe je , da kriminalisti pa so v parku vsake toliko časa in dobesedno prežijo na uporabnike z đointi, ampak to ni kriza. Đoint stran vržeš, pa ti tako nič ne more, če nimaš več nič snovi pri sebi.

Poudarek je na tem, da policisti ne opravljajo svojega dela tudi ne konkretno. Tako da je v Sloveniji že tako in tako problem v sami državi in urejenosti ter organiziranosti, na splošno v nas Slovencih (ki očitno ne znamo, nočemo, ne moremo opravljati dela kot se spodobi). Ampak to je druga debata... samo v razmislek pa tukajle.

en LP
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

legend ::

Aha, prava mera...kje pa lahko preberem, koliko je prava mera? Jo boš določal ti? Kak uradnik v svoji pisarni? Zame je prava mera to, da drog niti povohaš ne.


Določam si jo sam - zase.

In pri drogah je še en hudič - da te zasvojijo. In nekatere to storijo zelo hitro. Potem gre pa prava mera hitro pa - pa.


Dajmo fantje, ne pozabimo o čem se sploh zgovarjamo. Iščemo argumente in protiargumente za legalizacijo oziroma dekriminalizacijo marihuane. Kot smo že ugotovili, te trava praktično ne more zasvojiti. Na način kot te recimo zasvoji alkohol.

In po moje je takih, ki bi se te prave mere bili sposobni držat dosti manj od tistih, ki se je ne bi mogli in bi se lepo počasi zastrupljali bolj in bolj, na koncu pa pristali v krsti.


Ja jebiga, to je pa stvar vsakega posameznika. Umreš lahko zaradi poljubno veliko stvari, če jih napačno uporabljaš ali izvajaš. In prepoved drog z zakonom na žalost ne zmanjša števila tistih, ki se ženejo v take vrste propad. Pa tudi če bi vse droge izbrisal iz Zemlje, bi se pa zadevali z bencinom, lepilom ali čim podobnim. Kdor se hoče tako uničiti, mu bo vedno uspelo. Ampak jaz pravim, da se zaradi legalizacije marihuane ne bo njihovo število prav nič povečalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: legend ()

gzibret ::

Nekateri se ne zavedajo, da je uporabo drog nemogoče izkoreniniti. V ZDA zapirajo folk zaradi posedovanja 10 g ganđe, pa ga folk vseeno poha.

V bistvu če bi obešali dilerje in narkomane na Kongresnem trgu ali bi jih utapljali v Ljubljanici ali drugih slovenskih rekah, narkomanije nebi izkoreninili. Edino kar bi s tem dosegli bi bilo to, da bi zadevo še bolj demonizirali, ljudstvo bi bilo še manj obveščeno, kaj se dogaja na tem področju, oblastem bi se nadzor popolnoma izmuznil iz rok, droga pa bi bila temu primerno dražja. Narkomani nebi več kradli malih stvari, ampak velike.

To je to. Pa to sem že enkrat napisal, no pa nič ne škodi, če povem še enkrat.
Vse je za neki dobr!
««
9 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peticija za legalizacijo konoplje (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
71254047 (13) Scaramouche3
»

Razlogi proti legalizaciji ganje ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37233475 (23655) tomi66
»

Legalizacija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1019116 (7423) koyotee
»

LEGALIZACIJA mehkih drog (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
947105 (5994) Aggressor
»

Legalizacija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
936164 (5255) g0Run7

Več podobnih tem