» »

Razlogi proti legalizaciji ganje ?

Razlogi proti legalizaciji ganje ?

OwcA ::

@Gandalfar:
prav tako predstavljam idejo psihotesta pred uporabo drug in kako bi lahko uporaba droge skodljivo delovala na usmerjeno druzbo..
Ampak s temi testi ničesar ne rešiš. Še vedno bo za velik del populacije marihuana prepovedana, prazaprav se bo le naslov te teme spremenil v "Razlogi proti legalizaciji ganje za vse?" ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

iration ::

Men je pa čist v redu tako, kot je. Cene travce in alkota so v mejah normale, dostopnost tudi, ničesar ne manjka. Edino za pivo pa res ni fer, da stane (Union) v Italiji 80 sit, v Interšparu pa 180 sit. Tako, da nekega bistvenega doliva v proračun ne bi bilo, če bi nabil cene za 100%. Jest v bistvu sploh nisem za legalizacijo :), čeprav kadim travco.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iration ()

l_jst ::

iceman:To kdo od naju mlat prazno slamo si pa usak od naju po svoje predstaula. Ker men s epa zdi, da ti bl kt ne se sam neki buniš proti nečemu in navajaš iste razloge kt večina starčkou, ki use kar slišjo po TV uzamejo živo za gotovo, ker teži ločjo fikcijo od realnosti.

undefined ::

I_jest, jest ne gledam TVja. ;)

Keyser Soze ::

OK, če nočeš videti razlogov jih ne boš videl. Ali drugače. Vsak razlog proti se ti bi zdel smešen in neumesten. Kdo bi si mislil?


Vendar. Ali boš dal 1000 tolarjev za eno cigareto trave? Koliko gramov je to?

Kajti v primeru legalizacije se ne bo zgodilo, da bodo kar rekli "zdej je pa legalizirana pa delajte kar hočete".

Tisti ki verjame v to je že sedaj en pothead.

Lahko jo boš kupil. Ne boš je smel pridelovati. Ravno tako je ne boš smel prodajati. Kaj ti rabijo enormni davki na neko stvar, če se bodo našli ljudje, ki bodo stvar prodajali pod uradno ceno ala črni trg.

Po logiki normalnega potrošnika jo boš kupil kje? Verjetno ne v lekarni.

Da pa bodo pustili travo gojiti kar vsepovsod?Močno ne verjamem. Ker tako ti nadzor kar hitro uide izpod rok. Sploh zato, ker se bo začela stvar tihotapiti v tujino, kjer ni legalizirana. In imaš lahko zaradi tega probleme. Nekateri bodo začeli s tem mastno služiti. In podobne stvari.

Mislim, da je Infectiphibian pravilno povedal. Dokler so stvari tako dostopne kot so ne vem kaj še hočete. Pod vplivom THC-ja pa tako ali tako ne boš smel voziti.

A je kdo zato, da se tudi zakonska meja vsebnosti THC-ja v organizmu(če do legalizacije pride:D ) spusti na nulo? seveda je mišljeno to za vožnjo, upravljanje s strojno mehanizacijo, službeni čas, ipd.

krneki0001 ::

Seveda da je za to. Jst sm za to da mora bit meja 0,0 tako za alko kot za thc. za vse primere - zaden al pa napij se ga doma al pa u lokalu, sam pol ne vozi. U službi moraš pa tko al tko bit trezen - tiste ki to kršijo bi pa jst vn iz službe vrgu.

LP
Nebivedu

Sid Izprijeni ::

> A je kdo zato, da se tudi zakonska meja vsebnosti THC-ja v organizmu(če do legalizacije pride ) spusti na nulo? seveda je mišljeno to za vožnjo, upravljanje s strojno mehanizacijo, službeni čas, ipd.

Evo, jaz isto. Sem za legalizacijo, vendar pa tudi za totalno prepoved križanja THC z vožnjo, službo, ipd. Križ je samo, da THC ostane v telesu še tedne po tistem, ko si nazadnje pohal, tako da bi morali tu narediti neko mejo. Če namreč spohaš en žbe na en mesec, mislim da bi na analizah konstantno kazal nekaj THC v organizmu. Pa čeprav bi bil dejansko butnen samo nekaj ur na mesec.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

IceIceBaby ::

Kajzr soze, jaz se trudim videt kakšen razlog za stanje kot je. Ampak ga ne vidim. Sem že prej povedal, če maš kej pametnega za napisat napiši. Sicer si pa zaenkrat pisal samo o tem kolk so ljudje ki uporabljajo droge šibke osebnosti in ne o razlogih proti legalizaciji. Torej, ko boš napisal razlog proti bomo lahko o njem debatirali in se odločili če je ta razlog res pameten ali je privlečen za lase.

1k za 1 joint je sprejemljiva cena. Pred leti je bla cena na črnem trgu pri nas ponekod še več. Se spomnem ko so moji prijatelji začeli kadit so plačal tudi po 2k za en joint. Zdej nevem kakšne so cene, ampak 1k sit za joint je malo, sploh če vzameš v račun da sta od tega zadeta 2 človeka (lahko tudi 3je, odvisno). 1 pir stane okol 300 sit v gostilni. Če piješ kej mal bolj "fancy" si takoj ob jurja.
Torej, cena 1k sit za joint je za mene in verjetno za večino ostalih sprejemljiva.

Gojenje ganje. O tem bi se dalo razpravljat. Za prodajo bi jo recimo lahko gojili kmetje s posebnimi dovoljenji, za osebno uporabo pa bi jo lahko določeno količino gojil doma. To je samo ena od varjant, možnih je 100. Jaz tukaj ne vidim problema, vse je samo stvar dogovora.

Črni trg ? Hmmm...koliko ljudi prodaja alkohol na črno ? Seveda so kmetje ki doma skuhajo na črno 100 litrov šnopsa pa ga pol po 500 sit prodajajo. Ampak to so osamljeni primeri ki so zanemarljivi. Ob podobni ureditvi bi bilo stanje z ganjo verjetno podobno.
Švercanje v druge države bi lahko bil problem. Ampak namesto da bi policaji iskali ganjo po diskotekah in lovili majhne ribe bi lahko svoje sile preusmerili na mejo in tako poostrili kontrolo.

Pod vplivom THCja že itak ne smeš vozit. In prav je tako. Jaz bi kazni za vožnjo pod vplivom drog (tudi alkohola) še precej dvignil. Tko da bi se zadeti vozniki DOBR zamislili preden bi spet šli vozit v takem stanju.

Torej. Razloge na plan pa se bomo pomenili o njih.

iration ::

Po moje bo cena šla z legalizacijo gor, nadzor nad pridelavo ne bo prinesel ničesar dobrega, ... in kje živiš, da ste dajal po čuka za joint? Še nikoli namreč nisem slišal, da bi se travca prodajala po jointih, razen če je pri vas joint izraz za gram. In gram domačice (domačica je celo območje nekdanje YU :\) ni v LJ nikoli stal čez jurja. Če pa je pri vas, so vas pa na veliko nategovali. Leta 93 je bil gram maroškega hašiša 1500sit, kar je bilo več kot še enkrat dražje od navadne travce.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

perci ::

Jst ne vem kje vi travo kupujete po 1k za joint. Kaj si date v vsak joint 3 đje?

Sid Izprijeni ::

Valda. Samo še čistake frkamo. :D
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

IceIceBaby ::

jah, jaz trave nisem nikol kupil tko da nevem kje folk kupuje :) Je blo pa to ko so bli mulci stari 15, 16 let in verjetno so jih pošteno obrnil. Ampak jebi ga...velik uporabnikov je naivnih in kupuje drago ganjo.

Sicer pa nevem. A je tistih par 100 tolarjev več problem ? Sej jih ne skadiš 5 na dan, če jih ti pa itak nebi škodlo če mal omejiš :)
Nadzor nad pridelavo bo iz trga odstanil špricano ganjo. Izkušeni uporabniki sicer znajo dobit tapravo robo, ampak nekdo ki pa recimo prvič kadi ali kadi zelo poredko bo pa kupil kar bo dobil za prvim voglom.

krneki0001 ::

Jst upam da bodo legaliziral in da bodo naredil zelo dober nadzor nad travo - tiste špricane variante pa skunk nej pa dajo med trde droge. Sem zadnč vidu kok so se mulci po tleh metal k so domačico s heroinom špricano kadil. Te variante bodo pol odpadle - vsaj upam, k so prenevarne - full kemikalij je v njih.

LP
Nebivedu

Vins ::

s heroinom ne verjamem da spricajo, ker je pac predrag. Sm pa ze vidu z raznimi strupi pa insekticidi (zlo popularn je strup za podgane) in dozivu ze par cudnih scen zarad tega - roke stran od spricane pizdarije.

To je men ena vecjih prednosti pri morebitni (who am i kidding? :)) legalizaciji.

kaj pravte, bi se zgodilo z ceno? Imho se ne bi zelo spremenila - to, da se legalno poseduje in prodaja, ceno zbije, davki bi jo dvignil na prejsnji nivo.

Vins ::

zakaj bi prepovedal skunk?

skuna ni nic drucga k normalna trava z mal vec THCja.

krneki0001 ::

1.) Skunk ni normalna trava. Tko kt bandidos ni navadno pivo.
2.) Prepovedal bi skunk, ker vsebuje preveč THC-ja in od skunka lahko postaneš fizično odvisen.

LP
Nebivedu

Sid Izprijeni ::

> 1.) Skunk ni normalna trava. Tko kt bandidos ni navadno pivo.
> 2.) Prepovedal bi skunk, ker vsebuje preveč THC-ja in od skunka lahko postaneš fizično odvisen.

Po tvoji logiki bi blo treba prepovedat viski, pa konjak, pa ostale žgane pijače, ker majo preveč alkohola.

Ne boš verjel. Tudi od pira lahko rataš alkoholik.

Tudi skunk bi moral bit dovoljen, samo bolj bi moral bit bolj obdavčen. Pač na stopnjo THC-ja.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

MMore ::

Bandidos ni navadno pivo, pa a je prepovedan...?

OrlyTM ::

Jst upam da bodo legaliziral in da bodo naredil zelo dober nadzor nad travo - tiste špricane variante pa skunk nej pa dajo med trde droge. Sem zadnč vidu kok so se mulci po tleh metal k so domačico s heroinom špricano kadil. Te variante bodo pol odpadle - vsaj upam, k so prenevarne - full kemikalij je v njih.


kake to mate, sj ne mors verjet 8-O :D :D

1. Domacise se NE sprica z heroinom ker je popolnoma nesmiselno! Prvic je predrag, drugic bi bil efekt niceln, glede na kolicino horsa k bi ga z tako travo zauzil :\

2. Droge je nesmiselno delit na trde in mehke! Vse so droge! Od uporabnika je pa odvisno, na kak nacin jo uporablja! Trava se zdalec ni "mehka" droga in ob nespametni uporabi lahko povzroci kup zapletov, predvsem psihicnih! Prav tako kot vecina ostalih drog, z nekaj izjemami, ki tudi fizicno delujejo izredno skodljivo na telo ... med najhujse v tem smislu sodi Alkohol, kateri je nasploh ena izmed najhujsih drog, kar se jih najde na trgu!

3. Skunk ni popolnoma nic drugega kot ene vrste trava, ne vem z kakimi kemikalijami ti tu strasis?

Dj, ce nimas pojma o zadevah, se ne smesi in ne siri okrog bedastoc! Ce te zanima, si lahko preberes www.drogart.org oz. www.konoplja.org in izves kaj zanimivega in predvsem preverjenega, drugace se prosim vzdrzi komentarjev na to temo.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

OrlyTM ::

1.) Skunk ni normalna trava. Tko kt bandidos ni navadno pivo.


aaaaaajoj ... kake to mas ?!? :\

2.) Prepovedal bi skunk, ker vsebuje preveč THC-ja in od skunka lahko postaneš fizično odvisen.


se hujsa ?!? PREVEC THCja?!? FIZICNO odvisen?!? Nehi prosim ... k ne vem, al naj se smejem al jokam :D :D

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

BigWhale ::

> se hujsa ?!? PREVEC THCja?!? FIZICNO
> odvisen?!? Nehi prosim ... k ne vem, al
> naj se smejem al jokam :D :D


Jest tud ne, sploh zato, ker mora nekdo nekaj skadit/pojest, da je potem mogoce za nekaj casa malo bolj srecen... Hecno, ne?

:P

OrlyTM ::

Jest tud ne, sploh zato, ker mora nekdo nekaj skadit/pojest, da je potem mogoce za nekaj casa malo bolj srecen... Hecno, ne?


hja, sto ljudi sto cudi, nekaterim vam je to bedno, drugim pak pase ... vsakemu svoje, ane? Trapasto je, ker je to prepovedano, pa itq dobi vsak kdor hoce kadar hoce :/ ...

Mi je pa tut hecno, zakaj antipuhaci vedno uporabo droge povezujete z MORA ?!? A je tezko razumet, da nekomu tega NI TREBA, ampak hoce, ker mu je pol za neki casa se bolj prijetno kot mu je ze itq! :)

Pa se eno primerjavo z racunalnistvom:
- tut prekomerno sedenje za racunalnikom ima lahko izredno negativne posledice, dolgorocne!

Vse je v samokontroli in zmernosti uporabe, cesarkoli!

IMHO bi mogl vse substance legalizirat, narest kontrolo nad tem in vse, ki zadevo zlorabljajo na razlicne nacine demotivirat za tako pocetje (kazni, visje zdravstvene premije, visje zavarovalne premije itd...)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

BigWhale ::

Ne, narobe si me razumel. Jaz bi vse legaliziral, brez omejitev, pa obdavcil bi. Tridesetkrat bolj kot vse ostalo. Potem bi pa iz tega denarja naredil upgrade resevalne sluzbe v 'garbage collectors', ki bi sproti s cest odvazali trupla in jih metalo v zato vnaprej skopane fojbe.

Doman ::

Jast sem opazil da folk proba travo v 7-8 razredu OŠ, jast osebno hodim v 8, in v našem razredu so že usi probali, mogoče je ene par izjem ka niso probal . No, men gre ful na ku***c, ka se kaki dilerji spravlajo na nas klince. Zadnč nas je en hotu najebat da nam DA kao for free travo špricano s horsom |O ni šans :> no od takrat se pa kadi samo domačica , pa skank tud učasih.

Keyser Soze ::

Heh, moram rečt da se strinjam z BWjem. Sem podobnega mišljenja.

Sam s to razliko, da bi račun poslal domačim. Za komunalne storitve.:\
OM, F, G!

thramos ::

> Ne, narobe si me razumel. Jaz bi vse legaliziral, brez omejitev, pa obdavcil bi. Tridesetkrat
> bolj kot vse ostalo. Potem bi pa iz tega denarja naredil upgrade resevalne sluzbe v 'garbage
> collectors', ki bi sproti s cest odvazali trupla in jih metalo v zato vnaprej skopane fojbe.

A mislis da bi blo kej vec mrtvih ce bi legaliziral vse droge?
Tist k jih hoce, jih uziva ze zdaj, ob legalizaciji bi jih pa lahko uzival veliko bolj varno kot jih zdej ... Zakaj bi pol ljudje umiral?

moondogy ::

bmk. kadil se je in se bo, tut če je ne legalizirajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moondogy ()

Matev ::

samo zakaj potem še horsa al pa dopa ne legalizirajo če že travo hočjo..... kje je razlika

sej recimo haš je tud iz indijske konoplje

pa zakaj pol tablete niso legalizirane

hmmmm.....

če je prepoved vsaj v določenih mejah ostane
in prav je tako

poleg tega pa a ne biblo bed če bi kr na javnih mestih travco kadil

OrlyTM ::

Tist k jih hoce, jih uziva ze zdaj, ob legalizaciji bi jih pa lahko uzival veliko bolj varno kot jih zdej ... Zakaj bi pol ljudje umiral?


tocno tako!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Poldi112 ::

>poleg tega pa a ne biblo bed če bi kr na javnih mestih travco kadil

Ne. Raje vidim travco kot alko.

OrlyTM ::

>poleg tega pa a ne biblo bed če bi kr na javnih mestih travco kadil

hehe, a zdej se pa ne kadi na javnih mestih? ;) hehe

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Sergio ::

Naj je prepovedana. Pa police enforcement nad puhače.

A zdaj naj pa država še začne ekonomsko spodbujat te zabluzke al kaj? Nej počnejo kaj bolj produktivnega.

ps: Vsi, ki ste osebno užaljeni (ie kadite travo), bi morali enkrat videti odvisnost od drog tako, kot sem jo videl jaz.

Enivej: Nehajte, ker vam to prinaša samo slabo. Vsako opravičevanje je metanje peska v oči.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

thramos ::

@Sergio: Tipicno razmisljanje vaskega zahojenca ...
Ajde recimo da se strinjam da je vsak k obcasno spoha joint neproduktivni zabluzek, dej povej mi prosm, kako prohibicija deluje v prid tem ljudem, oziroma komurkoli drugim (razen organiziranem kriminalu)?

ps: nisi edini z osebnimi izkusnjami, ce bi ti videl odvisnost od racunalnika tako kot sem jo jaz ne bi smetil forumov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

Sergio ::

Torej, ker je odvisnost od računalnika slaba in ti to veš, jaz ne smem povedati, da je odvisnost od drog slaba, in sem zapovrhu še zahojenec, ki smeti po forumu?

Država NE SME dajati potuhe. Naj se skrivajo, če že mislijo, da ne morejo brez. Vsi, ki zagovarjajo legalizacijo, iščejo vzornika v Nizozemskem, a hkrati pa ne vedo, koliko enega denarja mora iti v komune za starejše ljudi, ki fizično več ne zdržijo brez dnevne doze droge, a nimajo centa, da bi si le-to privoščili. Juhu za tako situacijo.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

thramos ::

> Torej, ker je odvisnost od računalnika slaba in ti to veš, jaz ne smem povedati, da je odvisnost od drog slaba, in sem zapovrhu še zahojenec, ki smeti po forumu?

Ne. Morda sem se preostro izrazil a hotel sem samo povedat, da stvari ki pod dolocemi pogoji povzroca odvisnost ne gre kar takoj prepovedati. Se posebej ce s tem naredimo vec skode kot koristi.

> hkrati pa ne vedo, koliko enega denarja mora iti v komune za starejše ljudi, ki fizično več ne zdržijo brez dnevne doze droge, a nimajo centa, da bi si le-to privoščili.

Heh, koliko denarja pa gre pri nas za preprecevanje vseh oblik narko kriminala? Tole govorim na slepo ampak pomoje od davkov na droge v holandiji pokrijejo stroske za komune.

Z prohibicijo pa pri nas posredno financiramo org. kriminal, placujemo policijo, ki je pri boju proti drogam nesposobna, ter se rehabilitacijo narkomanov. Je to boljsa situacija? ( tudi pri nas so ljudje, ki nimajo tolarja za drogo.)

babylon9 ::

ne se jebat, pamet v roke !!!

Sergio ::

Torej se strinjava, da legalizacija ni resitev (saj so tezave enake, pa ce je stvar legalizirana ali ne (neizbezni ogromni stroski in zadeti ljudje (nested parentheses r0x :]))).

Resitev lezi le v naslednji generaciji, ki bi jo morali pouciti, da naj ravnajo po pameti in se ne spuscajo v take stvari. Edino v tem je resitev.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

marS ::

"Resitev lezi le v naslednji generaciji, ki bi jo morali pouciti, da naj ravnajo po pameti in se ne spuscajo v take stvari. Edino v tem je resitev."

Naslednja generacija je v Neuromancerju, tko da ne bi bil ravno prepričan da imaš prav.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

fahrenGONE ::

Nimam nic proti, ce se folk zakaja, saj je manj skode v tem kot v pijancevanju. Seveda so trde droge in razni mixi zelo nevarni... 2 frenda sta R.I.P. zaradi heroina in za enga sem pred kratkim slisal da je na zdravljenju. Sucks. Zgubil je sluzbo, pustil studij in doma povzrocil veliko skrbi, saj ne vejo ali bo se kdaj vse ok. Sucks. Ce ze nimate nic drugega za pocet kot se zakajat potem vsaj ohranite trezno glavo in za nobeno ceno ne zacnite s trdimi drogami. Je prevec skode na koncu, da bi odtehtalo kratek uzitek.

Legalizacija heh. Dobro vprasanje za luzerje.

Tear_DR0P ::

Če bo legalizirana, ne bo povsem in svobodno. In tko kot eni menite, da bi moral met dovolilnce in ta sranja. V tem je preveč denarja in bo isto kot z dovolilnicami za tovornjakarje. To je razlog proti.
/offtpic
Ne kadit! Skunk je strupen hibrid. To je dejstvo! Poleg več THC-ja sprošča tud več drugih strupov. Že samo trava (brez hibridov in strupov) pa poleni vse dele telesa. Eni strašijo z impotenco - v bistvu samo spermiji ratajo leni in se ne gibljejo, tič ti še kr stoji, bol slabo ampak...Ves rataš len! Sm kadil travo, dovolj dolgo in dovolj velik da vem da ni kul kadit.
/offtopic
Konoplja je koristna rastlina, prek 60 vrst jo je in samo 2 vrst imata dovolj THC-ja da sta koristni. V SLO se je konoplja gojila do 80 let če kej vem. In mislim da bi se še mogla, povsem svobodno. To je razlog za legalizacijo.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Poldi112 ::

A bi kdo zelel ziveti v drzavi, ki bi iz same skrbi zanj prepovedala vse kar mu skodi?
In tole da se spravljate nad kadilce trave je tipicni primer nestrpnosti in v veliki vecini tudi nevednosti.

Vins ::

Trava je kul, dokler se jo konzumira v mejah normale. Cim se jo zacne abusat, ie kadit samo zarad tega, da se kadi in da ni vec dolgcas, ti lahko (!) naredi tako stalo v glavi, da ti ni vec jasno, kaj se dogaja s tabo. To govorim iz lastnih izkusenj, kadil sem 9 let, od tega zadnjih 5 vsakodnevno. Sprva mi je dogajal u nulo, smejal sem se kot ubit, zabaval boljs kot pijan, filme sem gledal z uzitkom etc... Skratka vsak filing, ki bi ga imel normalen, mi je se potencirala.

Po parih letih se mi je stvar obrnila, treznemu se mi ni dalo nic in mi je bilo vedno dolgcas. Po skajenem spinelu sem bil sicer cisto brez energije, mi je bil pa to edini nacin da sem, recimo, uzival v filmu. Pa se to ni bil tok dober filing, kot vcas, ampak pac tak filing kot ga ima folk, ki ne kadi. In sem rabil cca. 1 leto, da sem dojel, da ko skadim, sem tak kot sem bil vcasih normalen, ko pa ne skadim, sem zivcen, tecen in zdolgocasen. Zdaj nekako par mesecev ne kadim skoraj nic vec in opazam, da se stvari obracajo na bolje. Spim najmanj 3 ure manj na dan, sem veliko bolj aktiven in kar je se bolj pomembno, uzivam v tem kar delam, pa naj bo to sluzba, sport ali karkoli.

Kokr se pogovarjam s staro druzbo, kjer so skoraj vsi nehali/umirili pohanje, smo imeli vsi podobne scene. Nekaterim se je zgodilo se hujse, da jih je trava vrgla v neko globoko filozofsko razmisljanje, o tem zakaj zivimo in v cem je fora vsega tega in tako razmisljanje jih je samo pahnilo v depresijo.

Tako da polagam na duso vsem nadebudnim pehacem, naj vsaj malo pazijo, da ne zabredejo tako globoko. Jaz sem pac zadnjih par let zivotaril in mi je zal, ampak jebiga, bilo i proslo, spremenit nimam kej.

Vins ::

Glede dekriminizacije - seveda da. Pohal se bo isto kot danes, kjer se travo dobi ze za vsakim vogalom, bo pa vsaj malo kontolirano in kvalitetno. Ker trava sama po sebi ni pretirano skodljiva, dokler ne kadis spricane (strihnin in podobni strupi), ki je dobesedno strup za tvoja pljuca in mozgane. Ampak, ce ni drugega, se skadi tudi to, kajne? Poleg tega bi drzava lahko pobirala davke, dobili bi nekaj delovnih mest, da ne omenjam povecanje turizma (ker pehac bo se sel na hrvasko morje zurat, ce ima v portorozu 10 coffe shopov?).

Starostna meja 16, kadi se samo v za to namenjenih mestih (coffee shopih). Sicer me boste spet flejmal, ker primerjam z Nizozemsko, ampak... bil sem 4x v amsterdamu, sproti tudi v nekaj ostalih mestih in veste, kdo tam skadi najvec trave? Turisti. Domacini vecinoma sicer skadijo kdaj kaksnega, ampak jim to ni nic posebnega, kot da gres v Sloveniji na pivo po sluzbi oz., zvecer. Nekako je s dekriminizacijo trava tam zgubila del svojega cara in mladega nizozemca stvar ne mika pol toliko, kot mladega slovenca. Dopuscam, da do tega pride zaradi razlike v mentaliteti, ceprav nisem opazil kaksne vecje razlike med normalnim najstnikom pri nas in pri njih.

OrlyTM ::

Trava je kul, dokler se jo konzumira v mejah normale.


Tako kot vecina stvari v nasem zivljenju. Tut prekomerno najedanje z svinjskim mesom ti naredi stalo v telesu.

kot sm ze reku, it's all about self controle & avarenes! ...

Nikol ne dopustit, da se vam dan zacne z jointom ... to sux big time!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

OrlyTM ::

Tut to glede nizozemske cist drzi, jst mam par kolegov iz Amsterdama in vsi povejo enako zgodbo ... vecina spohane trave dol je od turistov. Domacini sicer kadijo ampak velik bolj diskretno in v mejah normale (seveda se zdalec ne vsi, tako kot povsod, nekateri pretiravajo) in situacija je dalec od tega, da bi bli vsi skoz zadeti, tko kot eni opletajo tu gor kot mozno posledico legalizacije/dekriminalizacije!

BTW, tut v angliji je trava za osebno rabo ze dekriminalizirana ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

IceIceBaby ::

Jest tud ne, sploh zato, ker mora nekdo nekaj skadit/pojest, da je potem mogoce za nekaj casa malo bolj srecen... Hecno, ne?


Ljudje počnemo različne stvari, da se počutimo čim bolj srečne. Nekateri grejo zvečer ven na pivo ali 2, drugi doma igrajo CS, tretji skadijo đojnt... Verjetno si že kdaj naredil kaj šel na pivo s frendi pa se nobenem ni zdelo čudno.

Naj je prepovedana. Pa police enforcement nad puhače.

A zdaj naj pa država še začne ekonomsko spodbujat te zabluzke al kaj? Nej počnejo kaj bolj produktivnega.

ps: Vsi, ki ste osebno užaljeni (ie kadite travo), bi morali enkrat videti odvisnost od drog tako, kot sem jo videl jaz.

Enivej: Nehajte, ker vam to prinaša samo slabo. Vsako opravičevanje je metanje peska v oči.


Si videl odvisnost od ganje mogoče al od kakšne druge droge? Jaz grem zjutraj v trgovino in vsak dan gledam pijance, ki se že navsezgodaj nažirajo s pirom in šnopsom. Pa vsak dan gledam ljudi, ki samo to čakajo da bodo šli lahko na čik...vsakih 10 min. Kako to da država podpira čike in alkohol ?

Pa še en primer hinavščine, ki vlada v naši družbi.

OrlyTM ::

Pa še en primer hinavščine, ki vlada v naši družbi.


dobra :D :D
ganja je baad, vse k pohajo takoj v taborisca poslat, zraven pa Slo-Tech organizira Pywo in Wyno ... :\ :\ Substanci, zarad katerih ma tezave vsaka druga slovenska druzina ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

IceIceBaby ::

Pa da ne bo pomote. Tudi jaz grem kdaj rad na kak pir pa na kaki žurki se ga občasno tut nasekam. Pothead pa tut nisem, zelo redko se nardi da skadim kak joint, parkrat na leto. Ampak se mi zdi skrajno hinavsko, da lahko alkohol kupi vsak, ki zgleda vsaj pribljižno 18 let star, zarad ganje pa tak cirkus delajo.

NoUse4AName ::

Država NE SME dajati potuhe. Naj se skrivajo, če že mislijo, da ne morejo brez. Vsi, ki zagovarjajo legalizacijo, iščejo vzornika v Nizozemskem, a hkrati pa ne vedo, koliko enega denarja mora iti v komune za starejše ljudi, ki fizično več ne zdržijo brez dnevne doze droge, a nimajo centa, da bi si le-to privoščili. Juhu za tako situacijo.

Sergio ti sploh poznas razliko med trdo in mehko drogo? Zanimivo kako vsi ki ste proti legalizaciji, vecino casa govorite o trdi drogi, ki pa je cisto poglavje zase.
Resitev lezi le v naslednji generaciji, ki bi jo morali pouciti, da naj ravnajo po pameti in se ne spuscajo v take stvari. Edino v tem je resitev.

lol. Pubertetniki pa res vse delajo tocno tako kot jim starsi dopovedujejo huh?
Proti legalizaciji marihuane ni nobenega pametnega razloga. Za legalizacijo jih je pa kr nekaj.

OrlyTM ::

Sergio ti sploh poznas razliko med trdo in mehko drogo?


zakaj bi sploh razlikovali med trdo in mehko drogo? droga je droga ... razlikuje se odnos uporabnika do nje!

Ce pa se ze spustimo na podobno klasifikacijo, je pa ena najtrsih drog (po fizicnih in psihicnih posledicah) ravno omiljeni alkohol! Precej hujsi tudi od tako strasnega heroina!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21742096 (30365) jype
»

Dekriminalizacija marihuane za rekreativno uporabo v USA(col, was) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13425492 (22201) jype
»

Zaradi jointa po petih dneh ob vozniško...? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36954065 (34969) Matija82
»

Legalizacija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1019108 (7415) koyotee
»

Legalizacija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
936161 (5252) g0Run7

Več podobnih tem