» »

Ljudje: legalize it!

Ljudje: legalize it!

««
8 / 14
»»

thramos ::

Tocno to, da je vecina proti, je demokraticno.

Ko se bo večina strinjala, da pobijemo čefurje, se boš tud klanju demokraciji? :\

Kaj pa tista, "Življenjski slog pa je stvar posameznika, če s tem ne omejuje drugega" ?

Gandalfar ::

Ko se bo večina strinjala, da pobijemo čefurje, se boš tud klanju demokraciji? [:\\]

To je se vedno demokraticno. Ni pa v duhu liberalizma.

Myth ::

Vice, zares dober post. Res pa je da bi vi radi članek o marihuani, jaz pa sem rekel da bom pobrskal za vsemi temi članki. Ker pa takšnega članka nisem videl, sem se odločil da bom jim pisal. :) Pa bomo videli odgovor. Dobite copy/paste ko bo.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Keyser Soze ::

Ice, pa ne da ti tele "strokovne" članke iščeš v MensHealthu?:D

Ja Gzibert, kaj je pa tebe "zabediralo". Le povej. Citiraj, če drugače ne gre.

P.S.: Z močnim čustvenim nabojem? Sem imel občutek, da si najmanj zjokal poleg in sesul tipkovnico, ko si pisal tale odgovor.:) Kako nekatere beseda proti drogi prizadane...

Kayser, te pa mi ti napiši en strokovn članek oz. kaj so zdaj novega kje odkrili? Pač berem MH , če maš bolj strokovno medicinsko revijo pa le preberi (napiši) kaj z nje. :P

btw, ne pozabi na copyrights :)

Ma sem nekaj našel na netu, pa se ne spomnim več in se mi ne da iskat. So bili lepo sortirani povzetki pravih(dobrih in manj dobrih) raziskav THCja, ipd.

Takih medicinskih revij pa ne berem. Niso v področju mojih interesov.:D

BigWhale ::

gzibret:
Za pomirjevala je to ze urejeno. Dobis jih na recept. Vsaj tista z malo mocejsim ucinkom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

TESKAn ::

Beh, mamila...kazni podvojit, če še ne bo pomagalo, pa še podvojit...cigarete podražit, enkrat, dvakrat, kolikor bo potrebno. Kadilci koštajo zdravstvo preveč, dobička je pa premalo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

gzibret ::

Moj post se je nanašal na tale post:

> Glede na to, da zna medicina dandanes iz takšnilih zelenjavic lepo izločit koristne substance in le te potem zapakirat v priročno in užitno embalažo, ne vidim razloga, da bi ga morali pohati na vsakem koraku ter pri tem zadevati še ostalih okoli sebe. Že s kadilci je velik problem, pa da pridejo potem še Listavci?!

> Rajši se zavzemaj za to, da se začne uporabljat ta zdravila. Če se ti gre pa za efekt zadevanja je pa zadeva potem popolnoma drugačna. Se je pa za vprašat, če je trava tu zato, da se ti počutiš "high" ali zato, da pomaga pri določenih težavah.

Predvsem na tale del:

> Glede na to, da zna medicina dandanes iz takšnilih zelenjavic lepo izločit koristne substance in le te potem zapakirat v priročno in užitno embalažo, ne vidim razloga, da bi ga morali pohati na vsakem koraku ter pri tem zadevati še ostalih okoli sebe. Že s kadilci je velik problem, pa da pridejo potem še Listavci?!

V bistvu sem razumel, da bi ti odobraval tabletke s THC-jem, samo pohati se ga ne sme. Zaka? Ker se pač pohati ne sme. Basta!

Farmacija pozna milijone substanc, iz katerih izdeluje praške in tablete, ki so veliko škodlivejši, kot THC. Samo pomislimo na fitofarmaceutsko industrijo. Ne, ampak vse je dovoljeno. Legalno. Pa tudi, če je le malo predelan bojni strup. Pa tudi, če pobije vse čebele v krogu 20 km.

Argumentov za kriminalizacijo trave enostavno ni. V bistvu argumentov za kriminalizacijo mamil na splošno ni. Če lahko kmet poškropi njivo s preparatom, katerega mi pijemo iz pipe in je dokazano mutagen, teratogen in kancerogen hkrati, se lahko tudi jaz čisto legalno piknem v žilo. Ali spoham đoint.
Vse je za neki dobr!

Eno dobro področje je tudi oglaševanje. Zaradi tega se kadi/pije. Če se ne motim hočejo Nemci ali Avstrijci zadnja leta zmanšati oglaševanje pirov. Samo poglejte koliko reklam na dan imajo za različne pire... 8-O In pol se sprašujete zakaj toliko pijejo/te/mo? :\ Saj sem lepo rekel da oglaševanje že stori nekaj....

Kakšen odziv bi bil, če bi blo vedno več reklam za "pohanje trave"? (seveda. če jo legalizirajo) :\

Zato na nek način sem za legalizacijo....
plusi: folk bo osveščen
v revijah bo več člankov na to temo ... več nasvetov glede tega/onega
področje "trave" se bo razmahnilo (farmacevtsko gledano) in bodo prej prišli do nekih novih spoznanj

kaj več se trenutno ne spomnim

minusi:
folk bo spet glumo (kot sedaj za alkohol) da je to pa to zvedel (naivnost) iz medijev... (saj vemo da nekateri radi zavajajo)
več bo takšnih ki bodo lahko v miru skadili svoj "pridelek"

Malce teorije glede tega nebi škodilo. :)

Barakuda1 ::

Bi sodelujoče opozoril, da brzdajo strasti in naj se preveč ne zanašajo na površno branje priobčenih postov.
Žalitve sogovornikov so v nasprotju s pravili ST.

Če se bodo še naprej pojavljale, bo izbrisan cel post in ne le tisti del kjer je žalitev zapisana.

p.s.
Pa brez replik na ta post, prosim :|

No, pa da nam gzibert našteje blagodejne učinke kajenja bodisi cigaret ali trave na naš respiratorni sistem.

Upam, da boš svoje trditve dodobra utemeljil in da se ne boš posluževal opravičevanja, češ saj je kajenje dovoljeno(sam sem striktno proti kajenju).:|

P.S.: Tablete bi se dajale na recept. V zelo omejeni količini ter pod strogim nadzorom. Da ne bi slučajno kakšen halucinogenik kaj preveč šlatal tuje tabletke.

P.P.S.: Pha. Pa takšno argumentiranje. Vleče zadeve ven iz konteksta.

Meni gre na živce dvojna morala.

Podpirati tabletke, ki vsebujejo poleg "koristne" učinkovine (ki jo BTW v drugi obliki smatrano kot mamilo in je prepovedana) še en lep odstotek škodljivih primesi (barvila, vezivo...), ki definitivno ne delujejo ugodno na prebavni trakt (TiO2 ali ZnO, oba sta zelo pogosta kot belilo v tabletkah, + SiO2 kot vezivo npr.) ali ostale organe, je malo skregano z zdravo pametjo.

Če pa dim deluje škodljivo na moj respiratorni sistem je to moja stvar in ne stvar tebe ali kogarkoli drugega. Zato mi ni treba nič utemeljevat. Koneckoncev marsikaj škodljivo vpliva na moj respiratorni sistem in ni prepovedano (lepila, laki, topila, barve, bencin, ozon, inhalabilni delci, SO2...................).
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gzibret ()

Prov smešni ste mi z izgovori tipa 'sej je še marsikaj drugega škodljivo'.
In prov, je tvoja stvar, gzibret - bo pa potem tudi tvoja stvar, ko ti bodo pljuča še komaj delala. Bomo rekli 'ok, toliko si do zdej vplačal v zdravstveno blagajno, kar bo zdravljenje več stalo, boš pa doplačal'.

S tem ni nič narobe. Če kadim, bom pa plačal zdravljenje (če bom hotel dihati). Samo naj imam možnost izbire, ne pa kar: "tega pa ne smeš". Saj živimo v demokraciji, a ne?
Vse je za neki dobr!

Matev ::

vsega si tud v demokracije človek ne sme privoščiti

nekateri mislijo da so mali bogovi

Ampak jest, ki bi pa rad dihal cist zrak, pa nimam izbire. Ko grem po ulici recimo. Pa ne mi rect, naj se jaz umaknem, ker nisem jaz motilni element.

Barakuda1 ::

Samo naj imam možnost izbire, ne pa kar: "tega pa ne smeš". Saj živimo v demokraciji, a ne?

:)

Če živimo v demokraciji, to še ne pomeni, da je tvoja pravica "izbire" absolutna.

Nimaš si pravice izbirati načinov poseganja v svoje zdravje. Davkoplačevalci namreč plačujemo tudi tvoje eventuelno zdravljenje (če bo potrebno).
Če torej moram plačevati prispevke tudi za tvoje eventuelno zdravljenje zaradi zasvojenosti, imam torej tudi pravico, da ti rečen NE.

Drugače povedano.
Nimaš si pravice zavestno in namerno povzročati škode (če je to v nasprotju z družbenim konsenzom), katere sanacijo plačujemo vsi davkoplačevalci, pa če je to tebi še tako ljubo in drago.

Argument torej, da živis v demokraciji in lahko počneš s svojim zdravjem kar ti je volja, kot vidiš torej ni ravno najbolj trden. Bo potrebno najt mal boljšega ;)

Ali pa ukinemo 'brezplacno' zdravstvo in socialo tako kot jo imamo, pa se lahko vsak zadane. To bi bila opcija.

legend ::

Nimaš si pravice izbirati načinov poseganja v svoje zdravje. Davkoplačevalci namreč plačujemo tudi tvoje eventuelno zdravljenje (če bo potrebno).
Če torej moram plačevati prispevke tudi za tvoje eventuelno zdravljenje zaradi zasvojenosti, imam torej tudi pravico, da ti rečen NE.

A res temu verjameš kar si napisal? Ker tole je en crap. Prvič, kakor je meni znano, vsak plačuje svoje obvezno in dodatno zdravstveno zavarnovanje, zato je tole kar si napisal zgoraj itak brezveze.

Drugič, tudi če bi bilo tako, kako bi potem opravičil legalnost drugih, od marihuane bolj škodljivih drog?

Sploh pa ni treba, da se pogovarjamo o drogah. Če bi bilo tako, kot si ti zgoraj napisal, bi za voljo proračuna lahko prepovedali še kup stvari, ki so potencialno nevarne. Začnemo lahko kar s športom, sploh s kakšnimi bolj ekstremnimi variantami. Ali pa prepovemo nezdravo hrano, ki sigurno pobere ogromno denarja za zdravljenje. Boš zbral podpise za referendum?

Tako da, s tem ste res malo pretegnili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: legend ()

Ti resno mislis, da tvoji prispevki za zdravstveno zavarovanje krijejo vso zdravljenje, ki bi ga nekdo lahko bil delezen?

Hihi...

Stvar je osnovana na predpostavki, da se zdravi manjsina ljudi. Ce bi kar naenkrat bilo treba kriti stroske zdravljenja za vse, bi sistem crknil. :P

Jaz sem za to, da se prepove še alkohol in tobak. Sicer alkohol malo težje, ampak mogoče bi pa potem bilo malo manj nažganih osnovnošolcev...

In pri ekstremnih športih že delajo omejitve glede zdravljenja? Vsaj nekaj v tem stilu so govorili pred kratkim.

In tudi macov ne bi pretirano pogrešal, če bi izginili iz naše male zemljice...

Ti resno mislis, da tvoji prispevki za zdravstveno zavarovanje krijejo vso zdravljenje, ki bi ga nekdo lahko bil delezen?

Hihi...

Stvar je osnovana na predpostavki, da se zdravi manjsina ljudi. Ce bi kar naenkrat bilo treba kriti stroske zdravljenja za vse, bi sistem crknil. :P

Ja no itak da je tako, samo to še ni argument (oziroma je povsem nezadosten) za prepoved kajenja trave, BigWhale. Poleg tega pa tudi plačuješ celo življenje, v tem času se pa tudi nekaj nabere za morebitno zdravljenje, če nisi ravo konstanto pri zdravniku. Tko da je tisto z davkoplačevalskim denarjem še zmeri šibko oziroma za lase privlečeno.

Lahko pa postrežeš s kakšimi linki ali informacijami, koliko kajenje trave poveča tveganje za zdravljenje, pa recimo v primerjavi s cigaretami, alkoholom ali svinjsko pečenko.

Kot sem že enkrat rekel - opravičevanje kakršnekoli slabe razvade z 'sej to je pa tudi škodljivo, pa ni prepovedano', je najmanj bolno. To, da je nekaj načinov samozastrupljanja legalnih, še ne pomeni, da bi mogli biti pa zdaj kar vsi, še manj je pa to opravičilo za to.

Tear_DR0P ::

no sej medicinska oskrba ODjev je samoplačniška, tako alkoholnih kot tudi drugih - je pa res da je dosti dražja dializa, na katero moraš zaradi razpada jeter po prekomernem uživanju alkohola ali drog - ta pa ni samoplačniška.

pa zadnjič sm na gomilskem vidu en argument za legalizacijo konoplje :D majo polje industrijske konoplje in je zelo lepo za pogledat, poleg tega če greš vsak dan mimo ti je jasno čemu se reče da rasteš kot konoplja.

problem pri uživanju drog je ravno v tem da se ljudje ki jih uživajo zgovarjajo, sej je še druga bolj škodljiva, pa poglej unga ki to uživa, pa sej jst še ne uživam tko velik,... družba je pa potem prisiljena vzdrževat te falirane primerke.
dekriminalizacija je kul, legalizacija pa samo v conah za "gobavce".
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

> Ampak jest, ki bi pa rad dihal cist zrak, pa nimam izbire. Ko grem po ulici recimo. Pa ne mi rect, naj se jaz umaknem, ker nisem jaz motilni element.

BW, če bi rad dihal neonesnažen zrak, pejt na Himalajo. Pa še tam boš dobil doze antropogenega Hg. V kakšnih jamah je tudi zrak malo onesnažen, samo tam je pa veliko radona. Sicer pa, a z avtomobilom se voziš? Jaz bi tudi rad dihal čist zrak, zato ti bom prepovedal vožnjo z avtom (večinoma uporabljam kolo za po mestu in javna prevozna sredstva, ko dežuje in na relaciji LJ-CE).

> Nimaš si pravice izbirati načinov poseganja v svoje zdravje. Davkoplačevalci namreč plačujemo tudi tvoje eventuelno zdravljenje (če bo potrebno).

Ti mi boš govoril, kaj naj delam z MOJIM, povdarjam MOJIM telesom? To je moja stvar in ne tvoja. To, da nebi bilo treba tebi plačevati za moje zdravljenje, se lahko tudi zakonsko uredi. Malo višje sem tudi napisal tole: "Če kadim, bom pa plačal zdravljenje (če bom hotel dihati)." Samo potem morajo v ta zakon pasti noter vsi, ki vsaj malo odstopajo od "družbenih norm zdravega življenja". Kam to vodi....... v 1984...... se kar sprašujem.....
Če boš pa ti zbolel, pa bodi brez skrbi, da bom jaz kot davkoplačevalec brez ugovorov plačal tvoje zdravljenje in si hkrati želel, da bi čim prej ozdravel. Pa vseeno, če je to zaradi svinjske pečenke, sedenja pred računalnikom, stresa ali skakanja na glavo v preplitvo vodo.

> legalizacija pa samo v conah za "gobavce".

Na vsakih 200 km en Amsterdam :D

V glavnem, sem za dekriminalizacijo in legalizacijo VSEH drog na podoben način, kot je to urejeno s cigareti, kavo, igrami na srečo, fitofarmaceutskimi sredstvi in alkoholom. Če pa se kaj prepove, pa se naj prepove VSE! Zraven pa naj uvedemo še obvezno nedeljsko mašo, obvezno večerno spoved pri "družbenih organih dobre vzgoje in dobrega zdravja" in gulage.
Vse je za neki dobr!

Mavrik ::

Ti mi boš govoril, kaj naj delam z MOJIM, povdarjam MOJIM telesom? To je moja stvar in ne tvoja.

Dokler bom JAZ, ponavljam, JAZ, plačeval za zdravljenje TVOJEGA telesa zaradi razvade, potem je prekleto moja stvar kaj ti delaš z njim.
The truth is rarely pure and never simple.

Po sliki sodeč si premlad, da bi karkoli signifikantnega plačeval v zdravstveo blagajno. Tako, da te glede tega ne sme skrbeti.
Vse je za neki dobr!

Na, še en lep izgovor - ker je zrak že tako onesnažen, pa ja ni problem še enega malo cigaretnega dima, ane? Hecno, da ljudje dejansko pišejo take neumnosti...
In ja, take razvade bi mogli dodatno zaračunat. Če počneš nekaj sebi nevarnega zaradi užitka - potem to plačaj, ne pa da družba dvakrat nastrada - prvič zato, ker mora za take ljudi plačevat, drugič pa zaradi izgube produktivnega člana - IMO malo teško delaš kaj koristnega, če imaš luknjo v glavi zaradi mamil, ali pa če postaneš tetraplegik zaradi ponesrečenega skoka...

Kot sem že enkrat rekel - opravičevanje kakršnekoli slabe razvade z 'sej to je pa tudi škodljivo, pa ni prepovedano', je najmanj bolno. To, da je nekaj načinov samozastrupljanja legalnih, še ne pomeni, da bi mogli biti pa zdaj kar vsi, še manj je pa to opravičilo za to.

Tukaj sploh ne gre za opravičevanje, je samo odgovor na te vaše "argumente" zakaj naj bi bila marihuana prepovedana. Pač ne moreš postavljat enih pravil in imeti obenem dvojnih meril - tak sistem enostavno ne zdrži. Zato vas vabim, da podate boljše argumente, če želite še debatirat o tem. Ker tole s plačevanjem zdravstva je smešno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: legend ()

Ok, sem takoj za enotno merilo - prepovejmo še alkohol in cigarete.

In ja, gre za opravičevanje. Če sami tega ne vidite - potem boh vam pomagaj! Ne vem, no, govorit 'sej uno je tut škodljivo in je legalno, legalizirajmo še to!' je nekako tako, kot rečt 'pištolo se da kupit, pa lahko pobije ljudi, zakaj ne morem kupit topa?'.
Jaz pravim - dosti je že to, da imamo dve drogi legalni. Zakaj bi jih legalizirali še več?

OrlyTM ::

Teskan in somisljeniki, take bedarije kvasite, da ze koj boli brat :\ ce bi te vase mozgancke mal zapregl in poskusl na zadevo pogledat mal bolj objektivno, bi to MOGL uvidit.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Drugs r' bad, m'kay? In nikoli mi ne boš mogel dokazat nasprotno. Ne ti, ne nobena 'znanstvena' raziskava.

Ok, sem takoj za enotno merilo - prepovejmo še alkohol in cigarete.

Kje pol potegnemo mejo? Pri odojku, skokih s padalom?

Sploh pa je alkohol nekje, nekdaj že bil prepovedan, pa se ni najbolš odneslo.

Drugs r' bad, m'kay?

Pork 's bad, m'kay?

Mejo naredimo pri mamilih. Ja, alko prepovedat je slaba ideja. Pač lahko dostopna stvar. Še slabša pa je s tem opravičevat legalizacijo drugih drog.

Svinjina zelo redke spremeni v zelenjavo. Droge to naredijo veliko bolj...zanesljivo.

gzibret,
> Ti mi boš govoril, kaj naj delam z MOJIM, povdarjam MOJIM telesom?

Ja, ker ce bos zaradi bedarij, ki jih pocnes s svojim telesom koncal v bolnici, bom JAZ placal tudi zate. :)

Aja, himalaja. Ja. Ah, meni se ne gre za cisti zrak, gre se pa zato, da je kajenje precej intruzivno in motece, zame, kot za nekadilca. Preden si ti prisel, dima ni bilo. Sedaj si pa ti tukaj in dim je. Mene pa moti. Kadi v svojem brlogu, kjer ne motis ostalih... :) Tam ti ne bo nihce branil. No, vsaj jaz ne.

Legend,
> Ja no itak da je tako, samo to še ni argument (oziroma je povsem nezadosten) za
> prepoved kajenja trave, BigWhale.

Tako kot ni nek argument, da je to tvoja stvar, ce bos ti sam sebe zastrupljal in se potem okrog po bolnicah vlacil.

Orli,
> ce bi te vase mozgancke mal zapregl in poskusl na zadevo pogledat mal bolj
> objektivno, bi to MOGL uvidit.

Ce bi pa ti mozgancke zapregel, pa bi uvidel, da ti vzvisen odnos do tistih, ki so proti, ne bo nic pomagal. Prej nasprotno. Pa tudi ti nisi nic kaj bolj objektiven od drugih udelezencev v tej debati. Nekih konkretnih argumentov zakaj legalizirati, pa nisi podal. Argument o osvescanju ni nekaj blazno pomembnega, ker imamo legaliziran alkohol, pa je osvescenje v pizdi, zlorabe pa vsakodnevne in precejkrat usodne, tako za uzivalce, kot za tiste, ki morda nikoli niso niti zauzili alkohola, ampak so bili samo na napacnem mestu ob napacnem trenutku. V avtu ali pa na prehodu za pesce recimo. :)

Če je že kaj izgovor za pitje alkohola/kajenje čikov/smokin đanga , je to človeška naivnost. Vprašajte se kako je do tega prišlo? Trava je že od nekoč na svetu. Indijanci so kadili pipo miru. Za pivo tega ne vem kje se je vse začelo. Vem(o) da ga pridelujejo iz hmelja. In da, tudi hmelj lahko sam gojiš!! Samo (če se ne motim) traja dlje da ti dobiš 1l piva ven s tega. :)

V filmih !! vidiš vse ki se zabavajo z alkoholom, čiki. Redkokateri filmi vsebujejo droge. No, zadnje čase so nekako pricurljali ven zaradi rave scene... Ampak večina filmov , če gledaš, ti nekako "vbije" v glavo, alkohol je super, čiki so super. Prej boš prišel v družbo, etc... Z travo oz. drogami nekako ni tako. Si bolj drugačen od njih... V glavnem, poudarek je tukaj da filmi "odobravajo" alkohol in čike, drog pa ne... kao slabo... zakaj????? Če pa je isto/manj škodljivo kot alko/čiki če "redno" jemleš.

In to je moja "raziskava".... to so moja dejstva in dokazi... =)

Sicer pa vidim, da moje poste tako in tako ignorirate. Kolikor jaz vem, to pomeni da človek nekaj pametnega pove in mu noben ne more nasprotovoat. Mogoče je to to. =)

en LP in BZ

Mejo naredimo pri mamilih. Ja, alko prepovedat je slaba ideja. Pač lahko dostopna stvar. Še slabša pa je s tem opravičevat legalizacijo drugih drog.

Svinjina zelo redke spremeni v zelenjavo. Droge to naredijo veliko bolj...zanesljivo.

Sej ne opravičujemo. Je pa lep primer da je bila kriminalizacija slaba. In pa da je tezko potegnt mejo dovoljenega. Zakaj pa pr mamilih? Svinjina te mogoce ne spremeni v zelenjavo, ti pa nafila žile z spehom. In zakaj bi jest placval za zdravljenje idiota, k se ne more odpovedat odojku?

mchaber ::

>Za pivo tega ne vem kje se je vse začelo. Vem(o) da ga pridelujejo iz hmelja

Hmelj je dodan pivu kot naravni konzervans in za aromo. Glavna sestavina pa je voda ter slad (največkrat ječmenov). Iz pšeničnega slada so ga delali že Sumerci.
.

Tear_DR0P ::

vidim da nekateri še osnovnih reči o svinjini ne veste.
offtopic - svinjina kot meso sploh ni mastna, še najmanj maščobe na prascu je, kadar je to divji ali na prostem vzgojeni prasec. Če pa je prasec vzgajan na dveh kvadratnih metrih, potem se mu maščoba seveda nabere, a se ta nabira neposredno pod kožo v plasti - to plast lahko odstranite in dobite šnicl masti in šnicl mesa - linka vam ne bom podajal, lahko pa greste v mesnico in si pogledate kos slanine, da boste vidl zgradbo prašičjega telesa tik pod kožo. Medtem ko se pri govedini maščobe nabirajo med celicami in jih iz šnicla ne dobiš tudi s kuhanjem ne - če je bla krava mastna tega ne veš, pojedu pa boš - to je pa zadeva, ki jo je men star ata razložu, tko da tud ne znam podat linka.

razlogov proti legalizaciji je veliko, razlogov za legalizacijo je malo, tisti ki pa si legalizacije želijo so nasilni kot vitezi križarji in na tak način trave ne bojo nikol legaliziral.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tear_drop, malce predrugači zadnji odstavek, ker si preveč subjektiven. A se jaz kje vedem kot križarski vitez? :)

In če ne bereš mojih postov, očitno tudi veliko razlogov za legalizacijo ne vidiš , ki jih pišem med vrsticami.

pa LP

btw, mchaber, hvala za razlago.

Lol, ma dobr res ne vem velik o svinjini. Pa zameni svijno s kravo, oljem ...

gismo ::

Trava je bolj zdrava kot tobak so pokazale raziskave.

Me zanima kaj bi blo s clovekom, ki bi kadil 10let travo, po 20 đol na dan

Samo mnenje

gismo, od kod tebi to? Sploh tole o dvajsetih đolah. :\ Jao... Zamisli se malo, preden napises bedarijo.

Da razlozim. Misljeno je (verjetno) če konzumiraš v mali količini. Torej en đoint na teden recimo. To da nekateri skadijo eno škatlo cigaretov na dan , je že hudičevo škodljivo. En čik na teden je že manj škodljiv!!

edit: Zdajle se spomnil. Lepo bi blo videti slike jeter od alkoholika (10 pirov na dan), kadilca trave (10 čikov na dan) in uživalca trave(10 đointov na dan .... to je samo recimo primerjalno) skozi njihov čas tega obdobja. In tudi podatke kdaj je kdo umrl in kaj je točen vzrok.(tukaj spet gledamo da zaradi substanc, naravne smrti in podobnega ne štejte sem!)!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Myth ()

se zmeri nismo dobili kaksnega normalnega linka na te 'raziskave'

Heh, ste že smešni vi ki ste proti legalizaciji tukaj. Z temi , dajte nam že link... Verjamem, da če vam damo tudi raziskavo ki zajema ves svet skozi 20 let in na koncu še vso statistiko, da ne boste verjeli, če bi bila recimo v travi v prid. :)

(subjektivno mnenje) ;)

gismo ::

Verjamem da je v majhnih količinah vse OK. Tud en čik na teden ne pusti posledic. Verjamem pa v to, če bi se zadeva legalizirala, bi se trave kadilo dosti več. Kje je tista meja, ko tudi količina pokajene trave škoduje. Zato sem dal tako primerjavo. Misls da bi bilo s clovekom vse OK, ce bi pokadil enako količino trave kot cigaret.

Recimo tale link ima dobre argumente proti. Zdaj mi pa pokazi ti kaksnega, ki ima dobre argumente za?

Ja, tudi jaz verjamem da bi se kadilo je več... ampak že zdaj se redko kadi. In nekako tudi dvomim, da bi VSI zdaj naenkrat začeli kaditi travo. Sploh nekateri ki so proti njej, je ne bodo kadili, pika. Zato tudi nekadilci se niso dotaknili še enega čika. Nekateri pa sploh ne pijejo alkohola, niti požirka. Toliko o tem. In tukaj govorimo o malih količinah. To, da velike količine škodujejo , vemo vsi (vsaj upam). O človeki naravi pa ne bomo razpravljali tukaj, a ne? :)

O zadnjem linku pa rečem samo, da je malce premalo. Sploh zadnji odstavek, študije so pokazale. Mi (jaz, vi, etc.) hočemo ravno pravo študijo o tej zadevi. Ker vam (nam) je očitno premalo samo povzetek. In tile argumenti za proti. Zakaj vem jaz to že brez te "raziskave"? Ker sem že zvedel to preden sem prvič poskusil travo. :\ Tako, da če mene vprašaš. si res dal slabo "raziskavo.

en LP in BZ

Mr|ce: ti si ze brez te raziskave vedel, da je trava skodljiva za nerazvite mozganske celice? WoW 8-O
««
8 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peticija za legalizacijo konoplje (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Problemi človeštva
132099961 (15900) FireSnake
»

Razlogi proti legalizaciji ganje ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37237513 (27693) tomi66
»

Legalizacija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1019523 (7830) koyotee
»

LEGALIZACIJA mehkih drog (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
947566 (6455) Aggressor
»

Legalizacija? (strani: 1 2 )