» »

F1 - sezona 2005

F1 - sezona 2005

««
48 / 52
»»

Microsoft ::

Jst sploh nism gledal danasjne dirke, pravtako nisem komentiral danasnje dirke. Komentar je sel na splosno letosnjo sezono.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

ČIP 008 ::

Microsoft malo si poglej kako je Alonso sploh prišel v F1. Potem ti bo malo bolj jasno, da gre za dirkača velikega kova. Ko se je prebijal do F1 je moral v nižjih kategorijah premagovati vedno mnogo starejše vrstnike od sebe, da bi lahko letos prišel sploh v pozicijo za najmlajšega prvaka v zgodovini F1. Letos je v celi sezoni naredil eno samo večjo napako v Kanadi, ostale dirke pa je odpeljal najboljše v danih pogojih. Zadnje dirke samo nadzira in ohranja prednost pred zelo dobrim Kimijem saj za uresničitev sanj vsakega dirkača ne potrebuje več PRVIH mest ampak mu zadostujejo tretja, četrta itd...........:D

Microsoft ::

Ko se boste odlocli, da boste prebrali stvari do konca, se splaca se kaj ment. Ker nevem, komu tole pisete. Jst namrec o teh stvareh sploh nisem govoril.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tilen ::

Microsoft, letosnja sezona je itk off, tk da bi se blo itk bzw naprezat, vsaj rdecim. Se pa vidi da nisi gledal dirke oz tiste informativne pol ure pred dirko, ko so to tudi povedali =)

Aja, pa dirko sem gledal, itak. Pa navijal za naše tudi =)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

BigWhale ::

Od zacetka je bila dirka se kar zanimiva. Potem je ratal dolgcas... :P

McLaren zgleda res noce zmagati... ;) Skoda, ker je imel Kimi probleme z gumo, bi bilo zanimivo videti kako bi odpeljal dirko samo z enim postankom.

Montoya je vozil kar solidno, pa tudi Alonso ni bil slab. Zanimivo bi bilo gledati isto dirko, ce bi bila na startu Alonso in Montoya zamenjana... :)

ABX ::

Zanimivo kako vedno komu ni prav. Kaj pa bi vi želeli svetovno prvenstvo kot ga je zmagal Schumacher, Prost, Mansell ?

Kadar se je vedlo kdo bo prvak po prvi dirki v sezoni. No ja za zadnjo zmago Prosta je bilo to že jasno pred koncem prejšnje sezone. Na srečo je McLaren letos čisti gambling če ga ne bi bilo si lahko samo prestavljam zanimivost sezone.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Microsoft ::

Kot sem ze pesnajstkrat povedal. Vse, kar jst hocem, je zanimiva dirka. Kdo na koncu zmaga, sploh ni pomembno.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Matej_K ::

Kot sem ze pesnajstkrat povedal. Vse, kar jst hocem, je zanimiva dirka. Kdo na koncu zmaga, sploh ni pomembno.


TAKO JE!!!

In če kdo dela znimivo dirko je to Mclaren, kdo pa ma največ prehitevanj med dirko(razen barrichello in schumi,ki ju vodi Todt)!!
... .. .

BigWhale ::

> In če kdo dela znimivo dirko je to Mclaren, kdo pa ma

Ja, to zato, ker jim zmeraj nekaj crkne... ;)

> največ prehitevanj med dirko(razen barrichello in
> schumi,ki ju vodi Todt)!!

Kaj tocno si s tem hotel povedati? :P

Matej_K ::

Sj nebi blo zanimiv če bi vsi mel 100% avtomobile :)) ,nej se vid razlika med zanesljivostjo,in te McLaren trenutno nima,žal,ker imajo najhtrejši bolid...mgoče nasledno sezono,sam tkrt bo spet vse drgač!! A so že kej testirala moštva z novimi motorjii za nasledno sezono? Kdo jih je že predstavu(motorje mislm)?

Zato ker je blo po dolgem cajtu lepo gledat da Schumi voz za Barrichellom,mu je že ful uhaju naprej,pol pa nvem zakaj je šou RB še enkrat v bokse..a je bla guma al neki tazga???

Aja pa:
Dirko so končali vsi dirkači, kar se je zgodilo prvič po VN Nizozemske leta 1961.


Lepo, čeprou se mi zdi da VN Italije ni tok zahtevna za same bolide, ni tok težkih ovinkov..
... .. .

ripmork ::

dirko so končali vsi!?...8-O

SebaR ::

> > največ prehitevanj med dirko(razen barrichello in
> schumi,ki ju vodi Todt)!!

Kaj tocno si s tem hotel povedati? :P


Da bo treba spet malo ta nesmisel debatirat?
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

monster-x ::

> Dirko so končali vsi dirkači, kar se je zgodilo prvič po VN Nizozemske leta 1961.

Kaj pa letošnji Indianapolis?:P
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

bzp ::

o samem prenosu dirke ... mene je pa motil nesposoben reziser (ma cisto vse zanimivosti je zamudu) + nadlezno zavijanje zvoka na pop-u. Poleg himne sedaj prav v usesa bode tudi kaksna kamera iz bolida, ko motor zavija kot da bi nekdo digitalno na gas tiscal :) O "strokovnem komentatorju" oz. obeh, pa itak ni besed za zgubljat.

Drugace pa zanimiva dirka, na zacetku nekaj akcije, potem gruntanje a se bo Kimiju izsla taktika, na koncu pa se strah za Montoyo ... pa par zanimivih dogajanj iz ozadja, recimo vstric voznja po boksih in podobno :)

overlord_tm ::


Lepo, čeprou se mi zdi da VN Italije ni tok zahtevna za same bolide, ni tok težkih ovinkov..


70% proge se prevozi s ful gasom, za dirkače pa ni zahtevna

Alexius Heristalski ::

Kaj pa letošnji Indianapolis?

Takrat je 14 dirkalnikov odstopilo v ogrevalnem krogu.
Ko smo že pri končanju dirke brez odstopov, leta 1961 je dirko končalo vseh 15 dirkalnikov (Ferrari je požel dvojno zmago, hehe), tako da je včerajšnjih 20 še večji uspeh.

Lepo, čeprou se mi zdi da VN Italije ni tok zahtevna za same bolide, ni tok težkih ovinkov..

Poznavalec na delu.:D Daj povej še kaj o moštvenih ukazih.>:D
Jaz sem zelo jezen na McLaren, na Michelin ter na Kimija, ker so me prikajšali za dvoboj z JPM-jem. Prav želel sem si videti trenutek, ko bi Juan spustil Kimija predse. Me zanima, kaj bi rekli "nasprotniki ukazov iz boksov".:D

Ne vem, kaj se gredo pri obeh gumarjih. Pnevmatike niso povsod zdržale ... Je bila kakšna taka šikana? Vseeno ni noben odstopil.

Mimogrede, lahko me napadete, ampak včeraj sta bila oba komentatorja čisto v redu. Nista težila, Ališič je pustil Francija, da pove svoje, ga celo kaj vprašal, prepustil besedo. Enkrat se je tudi opravičil, ker je Karthikeyana zamenjal z Monteirom.8-O

p.s. Pri McLarnu so konkurenčni, samo nočejo strašiti konkurence.:D Vsaj, ko se gre za naslov (Kimi).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Gavran ::

Michelin kvaliteta - spet... Blamaža v Indianapolisu, oba Williamsa na prejšnji dirki, oba mcLarna na zadnji dirki... koliko nesreč mora biti, da bo Michelin začel delati varne gume?

bzp ::

Gavran: ce recimo na zadnji dirki alonsu/kimiju 2x guma poci, bo to dovolj :)
Pomojem da precej gruntajo v tem trenutku, zakaj je tako kot je ... 2 dirki zapored ... pol pa oranzni, ups, rdeci jamrajo da majo slabe gume :)

Gavran ::

Rdeči imajo varne, a počasne gume. Michelin pa dela hitre in nevarne (zanič) gume - kot Ilmor motorje. Le da ob odpovedi motorja počasi zapelješ v travo, ob odpovedi gume (običajno pri največji hitrosti pa voznik izgubi ves nadzor nad vozilom. Posledice so lahko katastrofalne, sprememb pa ni videti. Časa pa je imel Michelin vse od Indyja, ko se je prvič pokazalo, da so njihove gume le za naravnost.
Kaj se je zgodilo z gumo pri Barrichelu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gavran ()

borchi ::

zanimiva je predvsem argumentacija michelina proti "control tyre". so a priori proti. in tako so ponudili FIA-i popolnoma enostavno odločitev kdo bo proizvajalec gum v 2008. njihovi proti argumenti slabo držijo vodo.
l'jga

ripmork ::

ja Michelin ga res serje...gume so res hitr ampak nestabilne - tako kot Mclaren...
Kimiju bi res privoščil bolj neposreden boj za prvaka in možnost da se naslov odloči na zadnji dirki,ampak če moštvo iz Wokinga ne izuči in ne izuči jih pač ne bo.
Popolnoma sami so si krivi za izgubljen naslov, namesto da bi vsaj del hitrosti žrtvovali za vzdržljivost morajo vsem pokazat da so sekundo na krog hitrejši od konkurence,da ne omenjam neprestanega podiranja rekordov kroga na dirkah...

Je pa veselje gledat da se takole ena ekipa bori in tvega vse kar more,sej pravim res bi jim privoščil...škoda.Ker je Mclaren dobra ekipa in bi lahko brez nepotrebnih napak in smole osvojili naslov.Naslov Kimija namreč mislim,čeprav konstruktorski naslov tudi nekaj pomeni vsi vemo da je naslov voznika dosti večji medijski bum.

btw bi lahko Montoya dosti pripomogel k naslovu če bi recimo na naslednjih dveh dirkah "ponesreči" butnil Alonsa...je že kdo pomislil na tak scenarij?
Sej je krut, ampak...>:D

Alonsu pa ni kaj očitat, kot bi igrali človek ne jezi se...zakaj bi po nepotrebnem se špilal z življenjem če ma pa že skoraj vse figurce "v štalci"...s poudarkom na besedi skoraj!

overlord_tm ::

btw bi lahko Montoya dosti pripomogel k naslovu če bi recimo na naslednjih dveh dirkah "ponesreči" butnil Alonsa...je že kdo pomislil na tak scenarij?


če bi bilo malce več krogov do konca bi lahko že na tej dirki, gume se itaq ni splačal menjat >:D

ripmork ::

ampak resno...še malo bi upočasnil...Alonso bi se mu nevarno približal...španec bi ga preprosto moral prehitet tudi za to da ne bi ogrozil svojega drugega mesta...prehitevanje v ovinku...bum in na pesek...Montoya out,Alonso out,Kimi pa bi pridobil s tretjim mestom lepo cifro pik napram Alonsu,dosti več kot pa na prejšnji dirki,pa čeprav je tam zmagal!

saj ne odobravam takšnega početja,ampak če je možno moštvene ukaze tako smešno preprosto zakriti in pojasnit na legalen način,potem bi tudi "dirkaška nesreča" bila dober izgovor...bi pa zadeva fejst zamajala moralo...ki je že tako ni preveč v formuli ena.

Microsoft ::

Pa sej, a ni Motnoya rekel, da ce bi ga Kimi dohitel, bi ga spustil naprej?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

OwcA ::

Po tekmi. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Modri dirkač ::

A vi sploh kaj preberete preden kaj napišete?
V Turčiji je bil kriv Williamsov dirkalnik, ki je imel karoserijske dele preblizu gum in so se te enostavno razrezale, ko je bila guma obremenjena predvsem v ovinku 8.
V Italiji so bile pa nastavitve McLarna krive za delaminacijo, ki je posledica pregrevanja zunanjega roba gume zaradi prevelikih obremenitev.
:\
Everybody lies!

pirat ::

Je pa zanimivo, kako se naprej prebija Kimi, takrat ko mora zaradi težav bolida štartati v ozadju. V Monzi je bil kar dolgo časa za Jacques-om - ni in ni mogel mimo, ko pa se je pojavil za Alonsom - pa kot bi biku pokazal rdečo zastavo - prehitevanje v roku 1 kroga - pa mislim, da ga je letos že kar na nekaj dirkah prehiteval, vedno na enak način - po hitrem postopku. kot bi mu hotel pokazati, da morda sicer bo prvak, vendar pa......

lp, pirat

CallMeAl ::

Kaj se je zgodilo z gumo pri Barrichelu?

Rubensova leva zadnja guma je imela t.i. "slow puncture" - je počasi puščala, kar so zaznali senzorji in potrebna je bila zamenjava.

borchi ::

pirat, ne, niti ni zanimivo, ker vsi vemo, da je razlika v hitrosti pri polnem in praznem avtu (gorivo) zelo velika. jaques je imel na štartu lažji dirkalnik, ker je bil na dveh postankih, kimi na enem. alonsa je prehitel, ko je ta prišel iz boksov (težek avto) kimi pa se je bližal svojemu postanku (lahek avto).

biki, zastave, "in nekej pokazat" tu nimajo velik zraven.
l'jga

CallMeAl ::

@pirat
Kimi je imel ob začetku dirke ogromno goriva. Da je s tako težkim dirkalnikom na kvalifikacijah prehitel Juana, je prav neverjetno - razen, če so pri McLarnu taktizirali in Juana nekoliko upočasnili, saj je tako Kimi zaradi +10 pridobil eno mesto... je pa tak scenarij malo verjeten oz. precej tvegan, ker bi Juan lahko izgubil pole. Z gorivom za pol dirke je tudi McLarnu težko prehiteti Sauberja - po drugi strani je Kimi Fernanda prehitel, ko je ta ravno pripeljal iz boksov z novo zalogo goriva, poleg tega pa je tudi Fernando povedal, da je imel težave z ohlajenimi gumami (ob začetku dirke ter po obeh postankih).

pirat ::

@ borchi in callmeal

saj če dobro premislita, ne bo čisto res kar pravita, kajne?

Gundolf ::

Ja pirat in kaj je po tvojem res?

ripmork ::

teža goriva je en bistvenih elementov ki določajo taktiko in olajšajo/otežijo prehitevanje in nasploh hitrost dirkača v posameznem delu dirke...kaj tu ni jasno?:\

CallMeAl ::

saj če dobro premislita, ne bo čisto res kar pravita, kajne?

Glede na to, da sta vpisa nastala neodvisno eden od drugega, mislim, da je verjetnost napake relativno majhna :D

borchi ::

saj če dobro premislita, ne bo čisto res kar pravita, kajne?

se strinjam, treba je namreč prej ugotovit, če smo ostali tu gledali isto dirko kot ti.
l'jga

BlackHole ::

Poln tank proti pol prazen tank goriva je res razlika, ampak vseeno je smešno, ko pogledaš čase kvalifikacij, ko je bilo razmerje goriva med Kimijem in ostalimi za njim še enako kot na začetku dirke. Koliko je Villeneuve recimo zaostal na kvalifikacijah? Menda okrog 2 sekundi, vem pa da je Villeneuve po dirki govoril, da je bil celo hitrejši od Kimija (na dirki) in ga Kimi sploh ni ogrožal. Nerazumljivo tole.;)
LP Marko

Daedalus ::

Vsi, ki se čudite, zakaj Kimi ni mogel prehiteti Vilneva - 10kg goriva več pomeni okoli 0,4s počasnejši dirkalnik na dirki. Obenem aerodinamika onemogoča prehitevanje iz zavetrja, zavorne poti pa so maximalno kratke - v šikano po ciljni ravnini znižajo hitrost za 300 km/h v kakih 150 metrih zaviranja. Pol pa prehiti, če lahko:\ V takih pogojih tud +2s hitrejši dirkalnik ne pomeni dosti...kot je dokazal Alonso v Imoli, ko Šumaher ni mogo mimo...pa je Alonso fural na 9 cilindrih...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

borchi ::

blackhole, villeneuve je znan tudi (večinoma) po tem, da govori bedarije.

to, da ga kimi ni mogel prehiteti ne pomeni, da je bil hitrejši. če pogledaš monzo so vse ravnine (razen ene - v curva grande do variante della roggia) za zelo hitrimi ovinki (drugi lesmo, varianta ascari, parabolica), kjer ne moreš ostat direktno za dirkačem pred tabo. če imaš še občutno težji avto, boš zato imel slabše pospeševanje iz teh ovinkov in tako tudi zelo dolge ravnine postanejo prekrate za prehitevanje. drugače pa je bil jaques 1,5 sekunde počasnejši na kvalifikacijah. nekej tega odpade na to, da je kimi verjetno hitrejši one-lap-man, drugo pokrije dejstvo, da je mclaren boljša šasija kot sauber, kar pomeni bolši čas v tistih par zavitih delih proge. med mercedesom v mclarnu in ferrariju v sauberju ni toliko razlike, da bi kimi brez problema šel mimo.
l'jga

ABX ::

Tudi odvisno od končne hitrosti raznih bolidov.

Trullija so prehiteli večkrat to dirko, kot v celi sezoni skupaj. Čeprav je imel 5 najboljši čas.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

TribesMan ::

Montoya je zmagal na eni dirki in so mu takoj zrasla krila... sam je smešen tip... Kimi ga je ownal 3 desetinke, s precej bolj polnim tankom za bencin. Aja pa najhitrejši krog na dirki je tud Kimi postavil...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

AndrejS ::

Mercedes itak ne zna avta naret. Ferrari pa itak vemo da se rad razleti če že leti

Microsoft ::

Zmagal je tudi v Veliki Brtianiji, v Kanadi je vodil, prav tako na Mađarskem.
Za Francijo nisem preprican, samo je bil nekje pri vrhu.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

monster-x ::

There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

borchi ::

jutri bo zmagal alonso!

če mam prav sem faca, če pa nimam se mi bo pa še tolk bol fajn zdelo ;-)

hedging my bets!
l'jga

monster-x ::

Montoya, Kimi, ...

Kar zanimivo zna biti jutri. :>
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

TribesMan ::

Jest predvidevam da bo šel dirkač na drugem mestu v bokse nekaj krogov kasneje kot tisti na poleu :>

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

OrlyTM ::

kolk je huda tale proga ... ourajti :D Montoya zelo hiter, Kimi se mi ni zdel tolk sigurn ... Renaulta svinjsko hitra na ravnini, kar pa jima je odneslo precej casa v osrednjem delu ... Alonso prej slabo kot dobro.

Komi cakam dirko :D

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

shock ::

a ve kdo kako se obeta vreme med dirko?

hunter01 ::

sončno do pretežno oblačno

perci ::

Sato se je izkazal :D. Kaj je ta model sploh hotu narest :\.
««
48 / 52
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116778716 (51036) 'FireSTORM'
»

F1 2006 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Loža
186876893 (34431) Alexius Heristalski
»

F1 - pred sezono 2006

Oddelek: Loža
152799 (2554) Daedalus
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

Oddelek: Loža
214178972 (46295) Microsoft
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119238234 (22895) balocom

Več podobnih tem