» »

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Temo vidijo: vsi
««
21 / 78
»»

Edi999 ::

@Woor

Poglej malo na klik !

Sam sem že izredno dosti tam kupil. Zdaj ima se enega pomocnika, ki se res razume v računalništvo in zna svetovat, ter uredit dober in poceni comp. Pa z garancijo neboš imel nikoli problemov. :D

Poklici in vprasaj-probat ni greh!>:D

primzi5 ::

ti pa si tud smešn. verjetno delaš tam :D

to je pa tko ko demise.si...

Jaz NE delam tam!!!!!!
Če bi delal, potem bi si tukaj reklamo delal, ne pa da govorim za nekoga drugega. Bi raje rekel-kontaktiraj me na zs.
Sem iz MB in zelo pogosto nadgrajujem PC. Zdaj sem res nekaj casa bil odsoten, ampak sem ze nazaj.:D Drugače pa VEDNO kupujem tam in nikoli ni bilo problemov. Tudi, kadar se mi je kaj pokvarilo mi je takoj zamenjal za novo. Res pa je, da se on ne zanima za novitete in gleda samo na cene-ta, ki pa zdaj pri njem dela pa je seznanjen s skoraj vsemi novostmi in zna priporočat, ter ponudit KVALITETO!
Če osebi, ki je iz enakega kraja, kot jaz predlagam trgovino z katero imam samo dobre izkušnje, pa še poceni je, potem že delam tam, ali kaj? Si pa res čuden.
No-misli si, kar si češ-jaz vem kako in kaj.

Aja-kar se pa tiče demiseja pa je tako-2X sem tam nekaj kupil in 2X so bili problemi. Tako, da tam več NIKOLI ničesar ne kupim.

looner ::

@ALIEn3001

Hmm ne vem, če ravno ločiš stvarno napake od garancije, tako, da ne razumem kako bi se lahko skliceval na stvarne napake namesto na garancijo. Stvarnih napak je v praksi zelo malo. Stvarna napaka je, ko aparatura ne opravlja funkcij(e), ki jih trgovec oglašuje za to napravo, torej če zapretiravam: Če si kupil TV s katerim lahko gledaš televizijski program, ga prineseš domov in ugotoviš da sploh nima ekrana je to "stvarna" napaka. Če pa ga prineseš domov, dela in crkne čez 15 minut je pa to okvara, ki spada v garancijsko popravilo ! Ali pa npr. zelo aktulano: kupiš navigacijsko napravo kjer veselo piše glasovno vodenje v slovenščini, jo priklopiš ti lepo govori angleško, pokličeš trgovino, kjer ti povedo da bo glasovno vodenje na voljo čez 3 mesece, je to zelo teoretično lahko stvarna napaka, saj naprava ne opravlja oglaševane funkcije (no čeprav je to seveda tudi čisto oglaševalsko nategovanje), čeprav drugače deluje čisto fajn. Če si pa ti kupil napravo, ki je opravljala svojo funkcijo in se je pokvarila je pa to čista kvarna napaka, ki spada v garancijske vode !

Snegec ::

zaradi slabo priklopljenega kabla na graficno in podobno dolocenih stvari

To je itak standard pri Comtronu. Ko pri njih kupiš stvar, se je dobro prijazno dogovoriti z prodajalcem, da ti računalo odpre in preveri, če so vsi kabli vklopljeni, če stvari dobro ležijo v slotih in če so kartice dobro nasajene/pritrjene.

Jaz NE delam tam!!!!!!

Dej ne nakladaj. Če so te označili kot nekoga ki tam dela, je to resnica, ki je neizpodbitna.

/sarcasm off
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

Zheegec ::

Malo bolj kot večina ljudi tukaj pa vendarle :D
Da ne bom linkal povezav iz tržnega inšpektorata (obligacijski zakonik drugače ureja stvarne napake), tukaj imate lepo razloženo.
Iz vsega zapisanega je torej veè kot oèitno, da se garancija za brezhibno delovanje obèutno razlikuje od odgovornosti prodajalca za stvarno napako na stvari. Èe se na kupljenem izdelku pojavi napaka ima kupec vselej možnost izbire, ali bo uveljavljal garancijo za brezhibno delovanje stvari ali pa prodajalèevo odgovornost za stvarno napako.

Konkretni primer - kolegu je crknil ekran na prenosniku; uveljavljal je stvarno napako in dobil vrnjeno kupnino za prenosnik. Manjše napake se pa po sodni praksi štejejo za zlorabo zakona o stvarni napaki, tukaj pa je potrebno uveljavljati garancijo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

novinec09 ::

Tudi jaz priporočam to trgovino. Samo dobre izkušnje. Pa oni fant ki tam dela res zelo dosti ve o računalništvu.

Snegec:

A zaradi tega jaz tudi tam delam?

Eni pa ste čudni! Bi si pa ja naredil reklamo tukaj če bi tam delal. Se ti ne zdi?

sej si jo nardiš, sam mal bolj diskretno ane... :) (hec)

OmegaBlue ::

Bi se lahko spravili nazaj na temo predno določene osebke nabrcam za vedno ven iz te teme? Za jamranje in kregarijo glede zakonskih določil in vse kar vas moti [FORK] Garancija/Stvarna napaka.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

O kul, hvala za link Omegablue.

N-E-O ::

Je kdo že kupoval pri Aperio (MB spletna trgovina)?
Follow the white rabbit.

sinko999 ::

Pri aperio je edini problem da je SAMO sedež firme v Mb-ju in ni možen osebni prevzem skladišče pa je vljubljani tako da so vedno še stroški dostave, drugače pa so se držali rokov dostave, kupoval sem na predračune 4 stvari, nobena še ni crknila tako da ne morem povedati kako je z reklamacijami.

LP
Ni? ni ve?no !

N-E-O ::

Nad 125EUR je tudi dostava brezplačna. Po telefonu so mi delovali zelo korektno, računalnik sem že naročil. Z garancijo pa je tako, da ne komplicirajo in lahko okvarjen izdelek prineseš k njim (ne pošiljajo te serviserjem).
Follow the white rabbit.

michel ::

Meni so enkrat "izgubili" naročilo/nakup preko spletne strani:\ .
Kasneje sem se odločil za nakup drugje.

zdele, ta tedn, bom js plačou rač. pri nakupi.net

slučajno kdo ve, ima kakšne izkušnje, če se cene še kaj znižajo za božič, oz, bol v sredi decembra...
Ker men je prodajalec rekel da ne., zdej pa če tlele kdo ve, da bi js mal poznej kupu, bi mal pršparu :)

maXo ::

glede božičnih-novoletnih popustov ti ne moram reči nič, lahko ti pa povem da sem pri njih kupil proc, plato, rame in sem bil z vsem zelo zadovoljen. bili so resni, prijazni, vse je blo brez enega problema, naknadno sem še kupil ene rame, tudi brez problemov-hitro in ok. konec koncev pa sem še z vsem kar sem kupil, zelo zelo zadovoljen. KAPO DOL, ZA NAKUPI.NET !!!

LP, SašO!

Ziga Dolhar ::

Heh.

Mimovrste sem opozoril na dejstvo, da je pred tednom dni potekel 45-dnevni rok.

Vodja reklamacij se mi bo menda posvetil takoj -

- ko se vrne z bolniške odsotnosti.

Dobr da mam smisel za humor :).
https://dolhar.si/

SepoX ::

Amm, mene pa zanima, kako to da ocenjujete prijaznost in resnost pri internetnih trgovinah. A to ocenjujete po avtomatsko generiranemu mailu ali se dejansko po telefonu ali osebno dobite s prodajalcem?

Ted ::

Ziga: Upravičen si do vračila kupnine.
Mah...

@SepoX

Za razliko od nekaterih, katere sem tudi zaprosil za predračun, so ga lepo sestavili opisali... nekateri pa so mi samo podali njihov link od spletne trgovine in naj si sam not zložim kaj hočem..
Nato smo se dalje pogovrajli po telefonu, kajti jaz sem še mel nekaj zmes in nisem mogel takoj zadeve nabavit, vzeli so me kot resnega kupca in smo zadevo uredili lepo in prav.

LP, Sašo!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: maXo ()

A to da ti predračun naredi program ter pošlje po mailu in če ne moreš takoj plačat, pa jim to sporočiš (in se oni s tem strinjajo, da ti ne pošljejo dokler ne boš plačal) - je to faktor dobre trgovine?

prehitro sem oddal odgovor, tako da:
Za razliko od nekaterih, katere sem tudi zaprosil za predračun, so ga lepo sestavili opisali... nekateri pa so mi samo podali njihov link od spletne trgovine in naj si sam not zložim kaj hočem..

no ker ne veš za kaj točno se je šlo, ne komntiraj na "blef".
če pa je tebi tako vseeno v kakšno luč te oni postavijo in ti njih, ti verjetno tudi ni kaj mar za to kaj kupuješ, tako da meni je v tem primeru to dosti pomenlo...

LP!

Če naročam preko interneta, bi si postavil to zaporedje faktorjev, ki bi jih ocenjeval:
1. CENA (glede na to da lahko zadeve lifrajo brez skladišč in prodajnih prostor bi morala biti najnižja)
2. rok dobave (tudi resnost dobave, ne tako kot se sedaj dogaja pri 8800gt)
3. reševanje reklamacij (a krijejo oni stroške pošiljanja; kako vračajo denar, če je potrebno; kako prijazni so pri temu)
4. embaliranje in dostava ob meni primernem času.

Če pa kupujem izdelekv "fizični" trgovini, bi dal pa to zaporedje:
1. Izdelek lahko preden kupim tudi preizkusim
2. cena
3. reševanje reklamacij (da me slučajno ne pošiljajo na servis dobavitelja; prijaznost in resnost reševanja)
4. rok dobave (glede na to, da ne morejo imeti vega na zalogi ti morajo vsaj resno garantirati, da bo takrat prišlo)

To je nekako (lahko da ima kdo kak drug okus) to in bi bilo fajn, da bi tudi drugi neke kriterije upošteval, ne pa samo "Ta in ta je super, sem naročil, plačal in dobil, reklamirat nisem rabil nič, vse mi je super"

No da najin pogovorom zaključima, sem se jaz brez skrbi za vse to pozanimal (vse 4 točke ki si jih naštel) , preden sem se odločil za nakup.
Primer:
pri lektroniki bi plačal, nevem približno 50-70€ majn, ampak garancija bi bila na komponento 1 leto .Zdaj sem odštel teh 50-70€ več in imam na cpu in ram 3 leta na plato pa 2 leti, meni je dosti lažje!

LP, Sašo!

kmetek ::

Če pa kupujem izdelekv "fizični" trgovini, bi dal pa to zaporedje:
1. Izdelek lahko preden kupim tudi preizkusim

LOL ??????????

Ok razen LCDja, kak digitalc, GPS ipd še nekak gre, ostalo pa malo težko se ti ne zdi? Procesor, disk, grafa, ram.

al pa če vse hkrat?

Pri nas ti lahko tudi posamezno komponentno stestiramo in prikažemo njeno odlično delovanje pred nakupom - jasno, če boš to testiranje/predstavitveno storitev tudi plačal ;)

pol pa z zadevo nisi zadovoljen??? nwm no, kake ideje...

še avto dobiš za stestirat za par dni (brez da bi kaj plačal), tu pa ti bom plačeval da boš ti meni fotoaparat predstavil, grem v big bang ali kaj podobnega kjer so razstavljeni in pogledaš kar ti paše...

pri enem avtu zaslužijo 1000-2000€, normalno da ti ga pustijo sprobat >:D

Dr_M ::

F3KO: ti pa kr mal skaces iz extrema v extrem... nehi ze buce kotalit.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Woor ::

Hvala za odgovore Seminal in Edi. Bom sel pogledat kak kompetentni so:) Ima kdo slucajno kaksne izkusnje z Rolanom v Mariboru? Dajte se malo razpisat:)
I'm not No1, but 2nd place is good enough.

sinko999 ::

Korektni, mi je crknil asus router pa nisem našel več garancijskega kartončka niso komplicirali so me pa opozorili da zaradi tega bom 2dni več čakal, da dobijo duplikat od gen. uvoznika. Za zamenjavo diska je bilo podobno , so mi rekli da dokler ne mel uvoznik polne palete ne bom dobil novega. Za predračune so hitri, tam 1-2 uri max rabijo. Za robo pa tudi povejo kdaj bo pa ponavadi datum štima.
Ni? ni ve?no !

ronaldo ::

Z nakupi.net sem imel dobre izkusnje, vse do sedaj. Pred 1 tednom sem narocil stvari pri njih, med njimi tudi ram. Naslednji dan ze dobim stvari, ampak mi ram ni delal (zato ker je bil del kit-a). Narocil sem 1gb rama, in ker ni delal sem ga poslal nazaj. Dva dni kasneje dobim drugi ram, ampak sedaj dobim 2gb rama v enem kosu, ceprav sem narocil 1gb. Jim posljem mail da so mi poslali 2gb rama ceprav sem narocil 1gb rama, in jim ga posljem spet nazaj.
Vglavnem sem totalno razocaran nad tem: da so tako nesposobni da dvakrat posljejo napacen artikel, in pa da ze 1teden odkar sem placal se vedno nimam doma rama.
To je bil moj zadnji nakup pri njih, sedaj sem videl da se prave trgovine izkazejo pri vracilu blaga/garanciji.

( Se bolj me moti to, da v cetrtek ko so me klicali ker so mi napacno poslali 2gb rama, so rekli da mi takoj posljejo ram, torej bi ga moral imeti doma ze v petek ali pa najkasneje v soboto, ampak ne, sem sedaj zvedel da ga dobim komaj jutri kar je totalna neresnost iz njihove strani)

To ni pljuvanje po trgovini, ampak le moja izkusnja in moji obcutki ob vsem tem.

Tomson ::

"... sedaj sem videl da se prave trgovine izkazejo pri vracilu blaga/garanciji."

Problem bi bil če robe ne bi hoteli zamenjat. Tako pač traja kakšen dan. Verjamem da če bi šel osebno do njih bi takoj dobil pravo stvar.

Sicer pa ja, vem kako je ko nekaj čakaš in ne dočakaš ... hehe
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

jest mam tu ram za 240€ doma, ki sem ga kupil pri nakupi.net in mi ga nocejo zamenjat, ker na servisu pravijo, da dela, ampak z mojo plato pa ne. pri vsaki vecji obremenitvi en modul odpove.. mam zelo drag obesek. tudi jest ne kupim vec nicesar pri njih.

tony1 ::

Dr_M: Si poskušal z nekaj malega višanja voltaže, recimo za 0,05V?

TRANCE MAN ::

Jst imam rad agt
Imajo poceni in kvalitetno.Če se ti kaj skvari
lepo vrneš oni popravjo in ti vrnejo..
link
Hvalabogu da se mi ni še nič pokvarilo >:D

tony1: probu sm cist use ze. zamenal so mi jih ze 2x, pa je se vedno isto. fora je v tem, da mi z usemi ostalimi rami dela bp, samo s temi mam probleme.

AngelOfDeath ::

zakaj pa ne vzameš drugega rama pol ?

Mogoče pa je v plošči problem - posodobi bios ?
edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

eh, use sm probu. zamenat mi ga nocejo vec.
probu sm ze vec drugih ramov in usi delajo brez problemov, samo ta teamgroup xtreem c2 mi ne dela. zamenjal so mi jih pa ze 2x in mam se vedno isti problem.
poslal jim bom inspekcijo, tko kot sm ze letos eni firmi... dubu sm dnar nazaj, uni so pa kazen placal.

opasan tale DR_M...si kdaj slišal za nekompatibilnost? Zato pa maš 30 dni časa preko neta, da ugotoviš.

ni 2x rečt da ti plata serje in ne rami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

kmetek: ne a res, kaj pa je to nekompatibilnost?
problem je v tem, ker je zadeva najprej 2 mesca delala bp, potem so se pa zacele tezave. drug komplet je spet delu 2 mesca, tretji pa ene 3 tedne. ampak na servisu trdijo da z rami ni nic narobe, ampak jest teh ramov ne morem uporabljat, ker se mi skos use sesuva.

drejko78 ::

Velik minus za spletno trgovino SOLO. Za tiskalnik so imeli eno ceno, potem pa so rekli, da so se zmotili. In ne le da niso hoteli kljub predračunu prodati izdelek, so bili še arogantni in žaljivi. Velik minus! Odsvetujem nakup! So res velikrat najcenejši, sam vprašanje a ti pol prodajo po taki ceni kot jo oglašujejo!

pizdarija1 ::

Se spravljam kupovat nov komp pa me zanimajo mnenja o trgovinah
agt - tukaj bom kupil neca (mogoče še škatlo)
jae - dragi(mogoče dobim še dodaten popust)
funtech - kot berem komentarje je zlo vredu štacuna

Vlady ::

Dr_M si probal tudi na kaki drugi plati??? :\ Men je recimo nagajal AGP na plati, pa sem 2x menjal grafo. Na koncu ugotovil, da je bla zanič plata.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Če kupuješ izdelke proizvajalca NEC se morda obrni na katerega izmed uvoznikov le-te znamke, DISS in podobno.

Tomson ::

En minus za NAKUPI.NET

Čez vikend oddal naročilo treh stvari, zaloga za vse je bila. Pokličem v ponedeljek da preverim če vse drži, mi prijazno odgovorijo da imajo vse tri stvari na zalogi pri njih in da bodo še isti dopoldan oddali naročilom ter dobim v torek 100%.

Danes je sreda, pa sem jih še enkrat poklical, če se je pošiljka izgubila!?

No, prijazno mi odgovorijo da še čakajo memorijo in da bodo danes odposlali. (Kljub temu da so v ponedeljek imeli vse na zalogi)

Tole mi rahlo diši po zavlečavenju. Bomo videli če bo jutri res prišla pošiljka.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Urc ::

Z nakupi.net nisem imel nikoli težav. Pošiljka je bila večinoma že naslednji dan pri meni. Ugodne cene in krita poštnina nad določenim zneskom, čisti + od mene :)

hamax ::

tomson, se ti mogoce ne zdi, da si malo prevec nestrpen.
Navsezadnje zamujajo 1 dan in ne 1 teden...
««
21 / 78
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina Comshop (izkušnje...) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14423628 (10252) Ganon

AGT računalniki (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

562140931 (80471) kuglvinkl
»

spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

786121696 (53037) r3dkv1c4
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

16533408 (22250) cholt45

Več podobnih tem