» »

spletna trgovina solo.si

spletna trgovina solo.si

««
13 / 16
»»

_marc_ ::

3man je izjavil:

_marc_ je izjavil:

bluefish je izjavil:

Ni problem toliko v dobavi, zatakne se pri reklamacijah.


Sami spodbudni posti zame. Pri njih imam disk na popravilu že več kot mesec dni. Do koliko dni so "upravičeni" zavlačevati, preden jim pošljem inšpekcijo?
lp


45 dni. Še mal :)

Šteje to od dneva, ki je na mojem potrdilu oddaje na pošti?

3man ::

_marc_ je izjavil:

Šteje to od dneva, ki je na mojem potrdilu oddaje na pošti?


Tako je.

galu ::

Ne. Šteje od dneva, ko produkt vršilec garancije dobi.
Tako to gre.

_marc_ ::

Mislim, da ni več važno od kdaj šteje. Sem danes(43.dan) dobil njihov paket. Ko pridem iz službe, še preverim, če je vse tako, kot mora biti.

nixons ::

Uglavnem, lahko samo rečem, da sem imel srečo, da sem hotel OSEBNI PREVZEM!!!! WWW.SOLO.SI ODSVETUJEM

Zaželim si HD4890. Res je, da se te kartice malo težko dobi dandanes ampak vseeno -> SOLO.SI = ŠALABAJZERJI NA KVADRAT !!!

Pokličem po telefonu in povprašam o dobavljivosti omenjene kartice (objavljenih imajo ene 10 od različnih proizvajalcev in se grem stavt, da ne morjo več kot ene dobit!). Ena ženska mi pove, da je kartico možno dobiti. Vse lepo in prav. Kartico naročim po internetu za osebni prevzem, grem na morje in čez tri dni, ko sem se vračal, dobim po mailu veselo novico! Paket vas čaka na prevzem. Še domov nisem šou ampak direkt na SOLO.SI na Dunajsko 5. Pridem tja in zagledam škatlo, ki naj bi bila za mene vendar se mi zdelo, da je nekam zmečkana. En tip mi dejansko to škatlo da in reče tole je za vas!
Vprašam, kaj se je pa s škatlo zgodil in odgovorijo...ja tako smo dobili od dobavitelja! Ok. Pogledam notri in ugotovim, da je kartica očitno RABLJENA. Še dobr, da je nism naroču po pošti!
Pogledam prodajalca in ga vprašam če se mu zdi, da je tole rabljeno (WTF!?). Model mi tko začudeno odgovori: ja, mmm, pa je res ja!. Men pa ze počasi pritisk v glavo. Rečem tipu, hočem drugo NOVO kartico, tako kot oni to oglašujejo. Gre nekam uzadi v skladišče kvazi, da bo drugo prnesu in valda...pride nazaj pa prav da je ta edina. Si rečem OK. Počas mi je že začel vret v glavi. Ampak v dobri nameri predlagam naj mi dajo popust kot se to spodobi, ko takole nategnejo stranko. V tem trenutku se pa vmeša zloglasna ženska in prav tipu pejt ti stran, bom jst tole spedenala. In začneva z njo debato, ona je kao zajebana pa to!! (LOooooL). Rečem, da mi želijo prodati RABLJENO kartico kot NOVO, če me imajo za norca. Ženska mirno odgovori, da je to edino kar majo in če hočem naj vzamem, če ne pa nč!????!!!! OK. Predlagam popust ampak ne. Ni mi ga hotla dat pa da se ubiješ ej. In prov grdo se ji je jebal zame!
Nakar sm se obrnu, nč reku, zamigu z glavo in šou. Ko sem odhajal se mi ženska zadere 'SORRY'....hahahahaha....res nas imajo za norca!
Morm priznat, da sm kr mal pričakoval mail s kašnim opravičilom al pa, da so kaj druzga najdl zame ...ampak eetaq! Kaj mi pa ni jasno, saj to je SOLO.SI!

Kaj bi šele bilo, če bi zadevo naročil po pošti in tega nebi opazu!?

Uglavnem www.solo.si hoteli prodati rabljeno grafično kartico kot novo. Noben od njih niti ni omenil, da je zadeva rabljena in tudi popusta niso želeli dati. Imel sem srečo, da sem želel prevzeti osebno in to pravočasno ugotovil.

SOLO.SI = ŠALABAJZERJI!

mr Vragec ::

Podal bi prijavo na tržni inšpektorat za prodajo rabljene robe kot nove.
Isto se je zgodilo meni z diskom pri Comtronu v MB. V garancijo sem nesel pokvarjen disk in so mi iz vitrine prinesli disk, kateri je imel zapisane podatke ... superca ... nakar smo ga nesli nazaj in zahtevali novega, prodajalec se je malo izmikal ampak po grožnji z tržnim inšpektoratom se je našel nov, večji in zmoglivejši disk. Zanimive prigode.
Slovenski prodajalci elektronike se grejo igrice kako prodat čim več in čim dražje raji, za katero predpostavljajo da nimajo pojma. 999-krat jim uspe prodat 1-krat pa naletijo na enega, ki se spozna malo in še ta raje obupa.
Naše trgovce je treba pritisnit ob zid, za takšne storitve, ku*** pa slovensko gospodarstvo. Raje se peljem onstran meje pa kupim v tujini, samo da ne vidim slovenskega osladnega prodajalca, ko se slini ob nakupu nad 1000 EUR. In kaj ponavadi dobiš ob izhodu, brco v zadnjo plat.

lp, mr. Vragec

ynos ::

Jaz bi pa pohvalil Solo.si.


Naročil 2.5 disk in se čez 10 minut spomnil, da bi naročil še ohišje. Me je klicala čez 20 minut in rekla, da lahko pridem že iskat...sem omenil še ohišje in je rekla, da bo BP dala na skupen račun.

Čez pol ure sem slučajno opazil, da imajo v ponudbi še eno drugo ohišje in spet klical, da bi storniral naročilo...in naročil raje to drugo ohišje. Torej v tem primeru sem bil jaz "tečna stranka".

Odnos, ustrežljivost in prijaznost na nivoju za 10.


(če pa se kaj zalomi, ko grem danes iskat robo, pa javim :) )

Leks ::

preveri, da boš dobil novo robo :)

ynos ::

Disk je bil "zapečaten". Pomojem, da je nov. :)

particle ::

No moj znanec je pri njih nabavil matično ploščo ASUS P6T Deluxe, katera je po slabih pol leta crknila. Se zgodi seveda, človek odnese plato nazaj v trgovino, oni jo prevzamejo, izdajo papirje, etc... pošljejo kao na servis. Ker kolega ni bil ravno pazljiv na pretečen čas, od kdaj popravilo traja, se je približno po preteklih 60 dneh, od vračila matične vrnil v trgovino se pozanimati kaj se dogaja. Ker njegove plate še kar ni bilo nazaj iz popravila, zahteval novo plato, oziroma dobropis. Sedaj mu je pa zaposleni tam povedal, da naj bi neki drugi prevzeli to trgovino. Tisti, od katerih je pa on kupil matično ploščo, naj bi pa zaprli firmo, ali šli v stečaj.. w/e. In da sedaj v bistvu oni delajo njemu "uslugo" ko terjajo matično oziroma denar nazaj od prejšnje firme. LoL.

Kaj naj človek naredi sedaj, da bo čimprej prišel do svojega denarja ali matične plošče?

Tarzan ::

Do denarja bo najhitreje prišel, če se začne ukvarjat z drogo ali prostitucijo. Baje.
V Solotu do denarja ne bo prišel nikoli. Baje. :)

Resno, te šalabajzerji so mojstri v sprenevedanju. Kolikor je meni znano ni nihče kupil te bedne trgovine (sam je ne bi prevzel za 1EUR pod nobenim pogojem :)).
Z njimi moraš delati ostro, če ne te nategnejo, da se kar kadi. Začne naj s postopkom pri inšpekciji, vsakodnevno naj jim teži, tako na Dunajski, kjer imajo "štab", kot tudi po telefonu, faksu, e-mailu...

Če pa mu naredijo "uslugo", kot so jo naredili, ko so kupili / prevzeli zafurano podjetje, potem pa ti naj lepo plačajo. Ko so firmo kupili sami od sebe, so s tem tudi prevzeli vse terjatve.


Ni mi jasno, še vedno ne, kako lahko takšni prasci prosperirajo v deželici pod Alpami. V Avstriji bi tak šalabajzer bil že par let v kehi, če pa bi se mu uspelo rešit, pa nikoli več ne bi smel odpreti podjetja. Še mobilnega telefona ne bi več smel imeti 7 let. ;)

TOP ::

Meni pa nekaj drugega ni jasen.Tukaj je že veliko napisanega o omenjeni trgovini,večinoma so to negativne.Niso oni krivi ker tako ravnajo z kupci,ampak ljudje ki še vedno tam kupoujejo in potle se tukaj pritožujejo,pa kaj smo mi res tako naiven narod.

f00l ::

Okej dobro poslušte! Oglaša se znanec od Peshkeerja.

Reku je da spletna trgovina Solo.si ni firma (zgolj sam spletna stran... izdajajo račune pa kot firma email.si. Namreč firma email.si je propadla in jo je prevzela firma internet.si. V čem je zdej težava: Matična plošča je bila kupljena pod firmo email.si ... sedaj mi ''kao'' uslugo delajo ko sm garancijo uveljavlal pod firmo internet.si... Pravi tako:
na izbiro maš 2 stvari: al da si sam rihtaš garanijo, al pa ti jo mi. (sedaj ko firme email.si ni več, se tudi zakona (45 dni ---> kupnina) ne moraš oklepati, kajti prevzela jo je nova firma za katero ta zakon ni v veljavi).

Lahko kdo kaj svetuje oziroma pove ali je to vse res? K če ne se grem zrušit Delo.

Na računu dejansko piše citiram

Spletna trgovina SOLO
email.si,d.o.o.,Ljubljana
Dunajska 5
1000 Ljubljana

Res je sedaj Internet trgovina... na strani http://www.solo.si/about-solo.do

P.S.
Dadtum oveljavitve garancije je 14.6.2010

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: f00l ()

__X__ ::

@Tarzan
Obratovali bodo tako dolgo, dokler se bo našel neumen človek in hotel kupovati pri njih.

ShiningStar ::

No, da še jaz povem mojo izkušnjo... Naročal sem prvič. Moram jih POHVALITI.:O Tukaj je bolj podrobno obrazložen moj problem Torej poslal sem jim sporočilo (e-mail), dobil odgovor. Nato po dveh dneh me On pokliče in vpraša ali bom prišel iskat, ali pa dostava.(mogoče je prišlo do nesporazuma glede tega pri njih). Bil sem presenečen, da me je poklical, saj sem tukaj bral marsikaj negativnega o njih. Torej. bila je sreda, rekel pa je da bo v petek, ali v ponedeljek pri meni. Pošiljka je prispela v ponedeljek, plačilo bilo malo več kot 86 Eur (brezplačna dostava) :)):D

Škatla ohišja se mi je zdela malce "zdelana", ampak ko sem odprl je bilo notri vse tovarniško zapakirano, skratka V odličnem stanju.

Še drugačen pogled z mojega stališča (osebno mnenje): Pri njih bom kupoval, vendar samo izdelke, za katera sem prepričan, da ne bo potrebno uveljavljati garancije (v okviru garancijskega roka (kot naprimer to ohišje). Nekaj kar traja.. Seveda, če bo želeni izdelek po ceni konkurenčen ostalim trgovinam. (pa se je še našel en butast kupec)

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

@f00l: prav nič ti ne delajo "usluge". Če bodo kake težave, se pozanimaj na tržnem inšpektoratu.

paper ::

Po nakazilu na njihov javno objavljen transakcijski racun pri banki celje, so potrebovali 9 delovnih dni, da so opazili narocilo. Vmes so bili 3x klicani, poslani so jim bili tudi izpiski nakazila. Vmes je bil jasno streznik v pripravi na cakanju zaradi mankajocega dela opreme. Mocno odsvetujem Solo.si.

LP

St235 ::

Za novo firmo veljajo enaki zakoni kot za prejšnjo in s tem ko so se prestrukturirali, preoblikovali ali kakor koli temu rečejo se ne morejo izogniti obvezam. Lepo kulturno jih prosi, če lahko v skladu z prijaznostjo zamenjajo ploščo, če ne pa zadevo prijazno predaj inšpektoratu.

gruntfürmich ::

a je kdo probal nategnat to trgovino preko paypala? da bi se skliceval na to, da so ti poslali rabljeno/napačno stvar in zahteval denar nazaj?
razmišljam da bi to naredil :D:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

st0jko ::

Ne tega delat.
keks?

Tarzan ::

Kot rečeno, če to narediš, bi ti bilo fer izbiti kak zob. Zob za zob, oko za oko se je včasih prakticiralo, zdaj pa upam da temu več ni mesta v civilizirani družbi. Želim jim, da nehajo z nategovanjem, želim da lastnikom - poglavarjem - šalabajzerjem podjetja za vekomaj prepovejo ukvarjanjem s katerim koli poslom, ampak vseeno, način ni pravi.

gruntfürmich ::

Tarzan je izjavil:

Kot rečeno, če to narediš, bi ti bilo fer izbiti kak zob. Zob za zob, oko za oko se je včasih prakticiralo, zdaj pa upam da temu več ni mesta v civilizirani družbi. Želim jim, da nehajo z nategovanjem, želim da lastnikom - poglavarjem - šalabajzerjem podjetja za vekomaj prepovejo ukvarjanjem s katerim koli poslom, ampak vseeno, način ni pravi.

če si oni to dovolijo, ne razumem zakaj še jst tega ne smem delat.
okej, sem mala riba, ampak point ostaja...
definitivno pa ni način da se na take zadeve pozabi. lasnik bi moral biti ob vse premoženje in za 20 let gnit v ječi, ne pa da bi se mu samo prepovedalo poslovanje.

če ne bi bili slovenci take riti kot stojko & tarzan in bi jim vsak to naredil, bi že zdavnaj prenehali z nategovanjem ljudi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Tarzan ::

Point je, da to ni način reševanja sporov, ki bi ga jaz podpiral.

Ni mi jasno, kako da še vedno obratujejo, kljub temu, da bi morali biti iztoženi že neštetokrat. Slovenci res požremo vsako govno in se ne spravimo do konca pri iskanju pravice, ali je zadaj kaj drugega?Mogoče bi jim morali zrihtat, da zmagajo na kakem javnem razpisu in se jih loti država. Aja, tam pa tako ali tako sploh ni pomembno, kaj, če sploh kaj dobijo. :D

gruntfürmich ::

Tarzan je izjavil:

Ni mi jasno, kako da še vedno obratujejo, kljub temu, da bi morali biti iztoženi že neštetokrat. Slovenci res požremo vsako govno in se ne spravimo do konca pri iskanju pravice, ali je zadaj kaj drugega?Mogoče bi jim morali zrihtat, da zmagajo na kakem javnem razpisu in se jih loti država. Aja, tam pa tako ali tako sploh ni pomembno, kaj, če sploh kaj dobijo. :D


točno zato tarzan. ker pravna država ne obratuje, moramo sami iskati pravico, pa čeprav po svoje...
ker drugače ne gre!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

st0jko ::

Koliko granitnih kock si zmetal?
keks?

gruntfürmich ::

st0jko je izjavil:

Koliko granitnih kock si zmetal?

vate?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Machiavelli ::

Hmm jaz nikoli nenesem nazaj v trgovino edino če že prvi dan nedela,primer kupim solo,enaa itd garancija asbis avtera nesem osebno ke.. v avteri so mi grafo 5770 uštelal z novo še bolšo za pičle 4dni..
Svetujem Enaa ali swedata ali mimovrste kajti edino te štacune imajo Garancijo Dobavitelja!!! Solo ima neko sranje na svojem listu češ da kao oni menjajo xD
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

peglezn ::

Datum naročila: 29.09.2010 15:02:32
Stanje: Čaka na obdelavo

moje naročilo pri solo.si, skorej en mesec že od naročila pa šezmer nobenega obvestila ne nič ...šalabajzerska trgovina ni kej

dwinxp ::

In folk kar naprej naroca pri njih :D

Khm... samo za info...

www.dinokomp.si
www.agt.si
www.enaa.si
www.comtech.de
www.mylemon.at
pa se kaj se najde... :D samo proc od SOLO-ta :D

Lp

Machiavelli ::

Ok in lej ga sranja s5 Kolega kupu m4a785t-m ploščo u solotu lepo zapakirana ni kaj xD je reku da ga je nekaj zezala plata, sem jo stesteru in diagnoza plošča je samo za u kanto xD Zdaj bo pa sranje z uveljavo garancije...res da je bila 79eur xD Mislim kako lahko prodajajo reklamacijsko robo oz. pokvarjeno robo hahah 1x bo tisto šefico še en živo nagaču hahhahah
Nigaaazz

dwinxp ::

SOLO - Slovenska oderuška legitimna organizacija :D

solatko ::

zoom - vrni in poročaj o dogajanju, morda imajo pa saj to poštimano.

Machiavelli ::

Poročam:
Ok plošča je izpravna...sem pogruntu da je bil ram pokvarjen in sicer sva naročila 6x2gb ddr3 od Patriota in vrjeli ali ne
Samo en modul je izpraven od 6ih xD hahahah tako da ploščo sva nazaj uzela in probala z mojim OCZjom in dela brez problema,nato sem še probal z očetovim Mushkinom in dela brez problema xD Ram je bil kupljen iz nemčije tako da je že reklamiran nazaj.Tokrat se je Solo rešil ene stranke torej samo še par tisoč drugih popravijo in lahko grejo mirno v stečaj..ali pa se povežejo z Hildo hahahah
Nigaaazz

Mitja358 ::

Jaz pa imam pri njih ram PATRIOT na garanciji (zdaj je nekje 3 tedne) in bomo videli kako se o končalo. Malo prej sem tja klical če mi lahko povedo kako stvar napreduje in mi je rekla, da vmesnih podatkov nimajo in ne dajejo. Potem pa sem vprašal kam so RAM poslali na servis, da potem sam kontaktiram servis in povprašam kako je z RAM-om. In spet mi je rekla, da vmesnih podatkov ne dajejo in da bom obveščen ko dobijo odgovor.

Do sedaj sem pri drugih trgovinah zaprosil ime servisa, da sem lahko povprašal kako stvar napreduje in tudi sem vedno dobil.

Saj nima veze. Bomo videli kako se bo končalo.

__X__ ::

hehe, verjetno ne bomo videli kako se bo končalo, ker se ne bo :)

logit ::

Sem kupil ram Patriot na Mimovrste. Po kakšnem mesecu se odločim testirat rame z Memtestom in najdem napake prav na tem zadnjem. Sem šel takoj do uvoznika Asbis d.o.o. v Trzin, oddal, povedal kaj je narobe, čez pet dni me kličejo da pridem po nov. Tako da če se da se vedno obrni na dobavitelja.

tt1024 ::

Ja samo problem je ker Solo kupuje povsod kjer najde in verjetno še sami ne vejo od kje imajo kaj :) v glavnem veliko sreče in glede na to da čakaš že 3 tedne se kar pripravi z dopisom da po 45 dneh zahtevaš nove enake ali boljše oz. vračilo kupnine. Pač vem iz prve roke kako delajo zato se pripravi na najhujše.

Mitja358 ::

Samo še nekaj. Sem jih vprašal kdaj se izteče 45 dni in mi je rekla, da to nima nobene veze (wtf???) in da bo stvar rešena pravočasno.

__X__ ::

kar pripravi si dopis, da jim ga pošlješ, ker po 45 dneh zagotovo še ne boš imel novih v rokah.

Machiavelli ::

Solo ti neda garancijskega lista od dobavitelja,ampak ti da nek skret papir na katerem piše Solo garancija hahahha
Nigaaazz

Machiavelli ::

poleg tega pa solo nima servisa ampak je tam na 11-tem štuku za vrati kjer je skret tam optično pregleda g.Sergej in to zna trajati tudi 6-16mesecev... pač saj veš skret je full daleč od pisarne hahaha
Nigaaazz

bluefish ::

Če so minili že trije tedni in nisi dobil konkretnega odgovora, potem bo res najbolje, da pričneš s pripravo dopisa.

Machiavelli ::

ja pa nwm če v solotu lahko dopis ker so minili 3je tedni,kolega je reklamiru disk star 3dni in so ga šarali 1 mesec nato je želeu dopis pa mu je "prelepa" Gospa odgovorila da to ni mogoče ker je že toliko časa minilo LoL Disk je biupri njih 1mesec in ne pri kupcu LOOOOL
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Saj ne, da bi razumel besedico tvojega pisanja, vendar se ob morebitnem nadaljnjem nategovanju s strani štacune enostavno obrneš na TIRS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Machiavelli ::

In kaj dosežeš? Štacuna zamenja ime... kot že poznamo zgodovino pred nastankom solota...
Vsakič,ko sem tam bil za kako pastico,je bila vedno kaka besna stranka mislim obup...

Nekateri vemo da sistem nedeluje kot je zapisano,ker so nekateri izven oz. za sistemom ki upravljajo.

Korupcija je povsod.....

Zato moj nasvet je Revolucija cisterna benza pa zažgat jih žive notri..itak če enega ubiješ dobiš max 30let zapora pa umes pogojno xD zakaj jih ne ubit več hahah realno negdo ki krade ali pa povozi srno bi dobil 100x hujšo kazen tako da ja.. xD
Nigaaazz

tt1024 ::

Hehe zdaj samo še čakam komentarje v stilu: jaz sem pa kupil pri Solo to pa to in vse dela. Ja, vse dela in kot kaže ste imeli srečo da ste naročeno celo dobili ampak kaj pa ko zadeva crkne...

__X__ ::

mogoče je čas da Rado Pezdir ustanovi skupino nategnjenih od SOLO in iztrži odškodnino za vse :)

fosil ::

Pri solotu so gotovo že veselijo tegale zakona
Tako je!

Mitja358 ::

Še malo pa bom klical za 45 dni :P

boxi ::

...ja tale SOLO je res ena čudna firma, če naletiš na tipa se da še kaj zment, če pa na tisto ženšče si pa oplel.

Ona je tam, da odganja stranke:D

Le previdno!
Lp, boxi
««
13 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trgovina SOLO.SI = prevaranti.si (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8613644 (6120) dwinxp
»

Trgovina Solo.si

Oddelek: Pomoč in nasveti
394017 (2225) mrbungle
»

Pomoč pri reklamaciji !!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
342588 (1868) solatko
»

Solo.si mi ni nakazal denarja skoraj 2 meseca

Oddelek: Kaj kupiti
314652 (2819) Leks
»

Spletne trgovine, ki se ne držijo dobavnih rokov/zagotovil

Oddelek: Kaj kupiti
173005 (2320) grex

Več podobnih tem