» »

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 78
»»

roli ::

Predlagam,da v tej temi napišemo vse pritožbe,pohvale in komentarje
o računalniških trgovinah.
To temo predlagam zato,ker je teh tem že toliko,da je težko
najti kaj uporabnega.

Sem spadajo tudi izkušnje z nakupi preko bolhe,ebaya...

----------------------------------------------------
Sam bi pohvalil trgovino comtron,ker imajo veliko poceni reči in znajo
pomagati pri izbiri.

Pohvaliti pa bi moral tudi trgovino,ki je ni več:'( mi
je bila pa najboljša trgovina vseh časov in to je: Jerovšek conmputers.

LP!
http://www.r00li.com

Samuel ::

ja, super a ne?!

glih to rabmo, da se zaposleni v raznih racunalniskih firmah zacnejo pljuvat po drugih in hvalit samega sebe... :\

flipflop ::

Jaz imam pa ravno obratne izkušnje kot ti, rolihandrej, sploh z Jerovškom.

msms ::

Kupoval sem iz teh internetnih trgovin:
Kadarkoli
mimovrste
enaa

In moram reč da nisem imel nikakršnih problemov z plačilom, dostavo in papirji za garancijo. Tak da spletni nakup je zakon.:D

matter ::

Js tut največ z enaa in mimovrste kupujem.
Mam pa slabe izkušnje z mlacomom, ko sem vrnil grafično, ki mi ni delala (nova), pa sm v prodajalni slišu šefa (od zgornjega nadstropja, ko mu je šel prodajalce povedat) kak se je pizdu kaj sem itd ... slab občutek, so pa vseeno zamenjali, po 30 minutnem čakanju.

Tko da zdej kr spletno furam že kako leto in pol in sem zadovoljen.

PS: je pa res da tema ni najbol na mestu, ker lahko zaposleni pri rač. trgovinah tu blatijo svojo konkurenco.
Grem basket pa bom neloke metal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

alum ::

tudi jas mam ravno nasprotne izkusnje kot ti...sploh z comtronom (beri: spuknem po njih)...pa s tem ne mislim na cene, ampak na odnos do stranke...

Backup22 ::

Mariborcani itaq vedo, da Comtron sux totaly. Robo majo staro, do strank se obnašajo kot da so bogovi in prodajalci pojma nimajo! Heh, smešno je, da lažejo tudi - sploh glede LCDjev in njihovih odzivnih časov... včasih se ne zlažejo ampak se opravičijo, da so se zmotili:\
V MBju definitivno rula FastForward - so prijazni, naredijo marsikatero manšo stvar zastojn in cene imajo super + izdelke, ki v Comtronu še slišali niso zanje - jaz sem naprimer kupil Thermaltake Xaser II ohišje in so mi zastojn dali okroble IDE kable, molex podalške 1000 vijakov etc... Če boste kaj kupovali v MBju, kupite tam! (Gosposvetska ulica)
//

flipflop ::

Če bi pa pohvalil, bi pa Rolan, nazadnje ko sem kaj kupoval je bil to ekran. So me poklicali in mi povedali, da monitorja trenutno ni in da pride po x dneh, ter če hočem vzeti katerega drugega. Tako da pri meni rolan, mimovrste in kadarkoli.com, v druge trgovine pa ne grem več, edino če rabim še isti dan, kar pa ni skoraj nikoli, razen kaki CD-ji ali DVD-ji.

Šimpanz ::

Jaz imam z Enaa dobre izkušnje, razen ene napake. Enkrat sem kupoval monitor in sem plačal preko interneta s kartico. Ker stanujem v bližini sem se odločil za osebni prevzem. Ko pridem tja so imeli monitor že pripravljen, vendar mi je model rekel da moram iti še plačati, ker oni plačila preko interneta niso sprovedli, kajti lahko bi si še premilsil. Torej sem šel v sosednjo sobo plačal in odnesel monitor. Čez dva tedna sem zgrožen opazil da imam na bančnem izpisku dva plačila za monitor. Enkrat sem plačal preko interneta in potem še enkrat pri njih na blagajni. Po telefonskem klicu so se mi opravičil in denar vrnili.

Sicer jaz nimam kakšnih posebnih izkušenj s Comtronom, ampak kar nekaj prijateljev, ki so kupovali pri njih ima precej povedati na njihov račun.

SodVina ::

Jaz imam slabo izkusnjo z mimovrste. Za nekaj komponent so mi podaljsevali rok dobave z dneva v dan. Vsak dan je bila na netu dostava napisana v stilu "jutri bo". Ko sem tako doma cakal nekaj dni na dostavo, sem jih poklical, ko mi je tip rekel, da dolocene komponente(plata) sploh nimajo na zalogi. Ne vem, ali so mislili, da me bojo nategovali 14 dni takole na jutri al kaj? Od takrat nisem vec tam kupoval.

Imel pa sem dobro izkusnjo v Harvey-Norman-u. Kupil sem nekega digitalca. stvar je delala precej slabe slike(sicer je bil tehnicno brezhiben, samo cheap digitalci so pac cheap digitalci). Nesel sem ga nazaj in mi ga je prodajalec brez problema in z veliko mero prijaznosti (ki je skoraj nisem vec vajen) zamenjal za drug model.

Z ostalimi firmami (JAE, Mlacom, Enaa, Kadarkoli, tech-trade, Anni, AGT, BOF) pa imam vec ali manj enake izkusnje. Do mene so se prodajalci obnasali dovolj korektno.

Le v comshopu v BTC-ju sem moral skakati po stropu, da me je kdo opazil. Nazadnje ko sem bil tam, sem rabil ploscico z dvema usb konektorjema, ki se priklopita na plato(tako ploscico dobis ponavadi zdraven plate), prodajalec pa mi je, ko sem mu skoraj moral poslati telegram, da ga rabim, na vsak nacin hotel prodati pci usb kartico, ces da je to tisto, kar jaz mislim. Tudi sanjalo se mu ni, kako naj bi stvar izgledala. V bofu je prodajalec takoj vedel, kaj rabim, tudi takoj je vedel, kje iskati, sicer zadeve niso imeli, vendar za to ni bil kriv on, a ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SodVina ()

marnit ::

Rad bi malo pograjal mlacom: v prejšnjih tednih sem kupoval takrat nedobabavljivo asus sli. Moj zadnje upanje je ostal Mlacom, kjer me je postregel izjemno prijazen prodajalec. Sistem sva lepo sestavila, cena je bila ok, za plato pa je rekel da pride jutri (poudarek na zagotovo). Drugi dan pokličem reče da plata ni problem, pride jutri (tokrat poudarek na 100%). Kličem naslednji dan, njega ni oz. je na terenu. Pokličem pozeneje - je že šel domov, tako da dobim nekoga iz servisa/dobave, ki reče, da plate ni pripeljal. Grem v petek osebno k njemu mi reče, da pride v ponedeljek. OK, to vem, da pride v ponedeljek, saj so mi v jae, comtronu tako rekli. V ponedeljek si tako rezerviram pri jae to plato in 6600gt extreme (baje samo še 4je kosi ostali). Nasednji dan me kliče iz mlacoma, da je računalnik že sestavljen in mi za njega ponuja nižjo ceno. Rečem ne hvala (itaq pa je denar bil že nakazan) -> vem, da mlacom ne more kr dobiti komponent, samo zato ni treba nategovati kupce.

In ko je mlacom dobil na cenik SM913N, za katerega sta uradna uvoznika rekla, da ga vsaj še en teden ne bo, sem bi seveda skeptičen, vendar tokrat brez potrebe, saj so ga, presenetljivo, dobili v enemu dnevu na zalogo (za 25k nižjo ceno kot običajno).0:)

polde66 ::

mimovrste in enaa sta moji vodilni spletni trgovini. Z njimi imam samo dobre izkušnje, mimovrste mi je šel precej na roko ko sem menjaval nekompatibilne ramme in sem po ugodni ceni dobil veliko boljše, čeprav sem starega uporabljal že kak mesec( šlo je za nadgradnjo) Tudi moji prijatelji in sodelavci kupujejo tam in smo vsi kote ena velka HAPPY FAMILY. Hehe. Šalo na stran vsekakor odlični trgovini.
Malce bi pa pograjal mlacom, prav tako nategovanje z dobavo, neresno jemanje kupcev ( ma čudn odnos ) In sicer gre prjatlca tja naroči sistem in ji rečejo v ponedeljek, seveda je bil ponedeljek pol petek in seveda bi rada 256 ramm nadgradila na 512 nakar ji teslo prodajalsko reče da pa je to hud poseg in zato rabijo en dan in seveda petek ni petek ampak naslednji ponedeljek. Za umret. Sam bi že skenslal naročilo ampak so ljudje ki so potrpežljivi ki še vedno spoštujejo prodajalne in prodajalce, čeprav v kontra smeri ni čutiti tega.
polde

zee ::

Pohvala: JAE, enaa.com (uspešno rešena reklamacija, ipd.), PC Hand
Graja: Mlacom (neprijaznost prodajalcA)
Mešani občutki: Comtron (cene!)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

roli ::

:)) Jaz imam v mislih comtron v NM čeprav sem kupil en USB ključ v Ljubljani.
Moral sem čakati 10 minut,da me je sploh kdo opazil;( .

Pa tudi trgovina Kadarkoli mi je zelo všeč kjer sem kupil 2 digitalca
BENQ DC 1300 pa delata obadva dobr in tudi hitro so mi ga dostavli.

Trgovina mega hit mi je tudi kar všeč.

Ampak men je comtron sedaj trgovina N 1.
------------------------------------------
Kar pa se tiče jerovška.
Sem kupil tam svoj prvi računalnik ( pred 6 leti ).
Ta računalnik deluje še sedaj:)) .
------------------------------------------------
;(( Pograjati pa moram normančka:D .
Kjer sem kupil svoj drugi računalnik.
1.DAN
Pridem v trgovino z namenom kupiti nov računalnik si ogledam kaj imajo in
izberem enega.Z prodajalcem se zmenimo naj pridem naslednji dan.
2.DAN
Pridem,prevzemem računalnik in grem.Doma ugotovim,da v škatli nekatere stvari
manjkajo ( priključni kabel,podloga za miško,izvodi revije ).Zaradi tega se
nisem obremenjeval in priključim računalnik,da je 2.4 in ne 2.6 megaherčen.
Kličem v trgovino in mi pravijo,da so se zmotili in naj pridem zamenjat naslednji dan.
3.DAN
Zamnjam računalnik nakar odidem domov pogledam v škatlo tokrat je bilo v njej vse.
Priključim računalnik in ugotovim,da ne dela grafična kartica.Spet kličem v trgovino.
4.DAN
Pridem tja in prodajalcu besno vrnem računalnik.Ta mi,da nov računalnik.
Potem sem postal besen saj iz novega mesta do ljubljane ni ravno malo.
Ta mi je ponudil WINSE XP HOME za 10.000 SIT ceneje.Vzamem on mi jih namesti
in odidem domov.Končno ta računalnik deluje.

Sedaj po 14 MESECIH imam z njim ponovno probleme.
LP!
http://www.r00li.com

kixs ::

Načeloma sem kar zadovoljen povsod kjer kupujem...

Po servisih tudi ne laufam, ker mi zadeve delujejo ali pa ckrnejo izven garancije... Probleme sem imel le v Malcomu, ko mi TwinMOS 521MB DDR400 ni hotel delat na mama plati od Epoxa na 200MHz (oboje kupljeno pri njih). Deloval je edino na 186MHz, ko sem sel cez, se je rac. sesuval. Seveda so me takoj spomnili, da je to navijanje in da se verjetno CPU pregreva ?!? A kljub downclockanju na 8x200MHz seveda ni delovalo. Ko sem jih koncno preprical, da je ram hin... mi ga je zamenjal, ker seveda nisem tam testiral, ce bo kaj bolje... pridem domov in vidim, da ni kaj boljse. Ta TwinMOS je deloval celo na 190MHz ;(( Nakar drugi dan prinesem nazaj in spet bemtim, da ram ne dela... serviser me malo cudno gleda, ko zelim, da mi koncno dajo enega delujocega TwinMOS... a zal nimajo vec tega modela... edino boljsega, seveda za doplacilo... al pa enega noname, ki je celo deloval na 200MHz, ampak na CAS3.

Torej se zmenimo, da pocakam kak teden, da dobijo spet te rame. Pridem in pustim pri njih svojo mashino in se oglasim popoldne... serviser mi spet trosi neke neumnosti o navijanju in pravi, da je koncno nasel ram, ki deluje (zdej ne vem, po moje je problem v zdruzljivosti Epox in TwinMOS, ker sem potem se kar nekaj razlicnih ramov probal).

Seveda pridem domov.. dam na test... in po dveh urah spet napake.... ampak se mi ni vec dalo z njimi ukvarjat... ;(

Grem v Zagreb, kupim Kingmax SupeRAM DDR433 512MB, deluje deklerirano na 217MHz na CAS2.5 , zato grem kupit se enega za Dual Channel. TwinMOS pa prodam na Bolhi.com. Sem pa preprican, da bi v kateri drugi mama plati deloval brezhibno.

Zadnje leto pa vse, kar se tice racunalnistva, kupim v Zagrebu. Robo rezerviram in pridem iskat. Nic lepsega :) Morda kupim se tretjo dilco Kingmax SupeRAM DDR433 512MB... pol bo mende dost rama :D

LP

MWMW ::

Pohvalivl bi: JAE, enaa
Graja: Megahit (visoke cene), Comtron (prodajalec ni znal nič povedati o usb ključu, ki sem ga kupoval)
Nekaj srednjega: Mlacom
//

_Sajmon_ ::

Prijatelj je kupil v Normanu prenosnika Compaqa, se mi zdi da je bil 9030 model, v akciji pred kakim mesecem ali dvema. Ponujali soga kao akcijo za poseben model, ki naj bi imel 60Gb diska. Ponudba je bila ugodna, še posebej če si pogledal s kreditnega vidika. Ja, vse lepo in prav, frend nabavi še tiskalnik, potem pa tist prenosnik priroma k meni za inštalacijo - in kaj ugotovim: da je not samo 40 Gb disk. Sledijo klici v trgovino, pa na servis in rezultat na koncu: nekaj popusta za nakup hardwera pri njih - žal prepozno in po mojem premalo. Ni šans za menjat disk ali povračilo razlike v ceni diska... Me prav zanima, koga so še nategnili.

Sam imam izkušnje z Rolanom: najprej zanič prazni dvdji pred skoraj letom dni (ok, moj rizik), pa še pred tem naročim sonyjev pekač, pa ga dobim v eni x škatli, da sploh nisem mogel preverit ali je pravi ali ne - zraven nisem dobil nič, ne cdja, ne navodil, da ne omenjam softvera (ok, bil je OEM). Sem ga kar (uspešno) zavrnil. Mimovrste: tko tko: naročil dvdje, nisem dobil vsega kar sem naročil - na srečo je plačilo bilo po prevzemu. Pa tudi dostava ni bila ravno po željah.
Zadnja izkušnja: Enaa. Zelo pozitivno mnenje: po mojem že kakih 10 nakupov. Hitra dostava, zelo ugodne cene in prevzem v LJ na sedežu - slednje idealno zame. Moj prvi naslov za nakupe. Imajo prave cene in ni čudno, da so uspešni.

TRIROG ::

He he ... koncno pridem na racun ...

Enaa ... super trgovina ... ( narocu monitor pride cez 1-2 dni ... caku 2 tedna ampak ajde ... ni blo na zalogi ne distributerja ne njegovga distributerja) vmes je cena padla za 10k ... pazi to ... oni samodejno mem popravl ceno in sm placu tko ko da bi dan prej narocu ... SUPER


MLACOM ... YUCK ... trgovina super ql dobr spon ...

SERVIS AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA .... vodja servisa je totaln idiot ... na racunalnik tipka tko k moja babica( ce ne clo pocasneje ) prnesm masino pa recm da mi ne zazna cdroma na novi plati pa mi on prbije preverte ram ... AAAhhh ... serviser kuj pogrunta da je neki s plato ... bam nova plata ... kupm slusalke( za jurja ... pa kaj ) prnesm domov spolam CS zacne sumet ... prnesm na servis da nej zamenja ker jih se nimam 8 dni ... in recm da nej mi druge dajo ... tipo pa men da more prevert ce nism jst ker utrgu ... poklice serviserja, ki je na malci in me pusti cakat 45MINUT da je ugotovu da slusalke delajo ampak zumijo ARGH! ( medtem serviser ne najde nikjer rac z zvocno kartico ( ko prasa sefa servisa a ma njegov rac zvocno ta rece da ne ve ... ker ni on sestavlu PCa AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA moja mami pa ZNA pogledat a ma zvocno u rac al ne pa je pravnica)

pol se enkat prej ... mel probleme z Epox 8k9a7i, nism mogu instalirat XPjev ker mi niso najdl SATA diska ( boot z f6, samo driverji so bli vsi hin , klicem unga kretena v servis, in mu opisem postopek kaj se mi dogaja in kaj sem naredil, in mi tipo prbije ... ce mam disketo notr pa ce sm prtisni f6 ... mej je kr cez slo pa sm ga nardu k psa da ce on sploh poslusa ... pol mi je pa serviserja dau ... pa mi je un povedu kje driverje dobim ( ena x stran )

Se kdo take probleme s tem tipom?
Me ma da bi ga iz biznisa spravu ... bom mami prjavu za vodjo servisa ... btw ... bodte pozorni na tega tipa drugic ... kako tipka zaspano ko dedek k se ziba u naslonjacu ...

polde66 ::

mel sem velik blažji problem v mlacomu, zarad diska, crknu je pred rokom. Nč tagzga. Ampak komplikacij da znoriš pa čakanja pa.... Pa tega je že en čas nazaj pa sem mislu da tega idiotka ni več tam, Žalostno za tako trgovino ja. Ošabn, domišljav tič tale vodja serviserjev. Pa pomembna funacija.
Pozabu sem pohvalt ANNI servis prevdvsem. Tud JAE ni slab
polde

Dead_Eye ::

Hehe, naj še jaz povem nekaj čez Comtron, tokrat v KP. Pred nekaj dnevi gre določena oseba kupit rač. v comtron in REČE tipu, rabim računalnik za INTERNET, mp3-je, slike gledat,...itd..... Tip, ja, ta bo čisto vredu in pač zdila mašino. Ko pride škatla do mene(kaj sem naredu slabega da moram vsem nameščat vse živo....) pogledam stvar in vidim da NI MODEMA. Ok, si misliš pač zdej imajo skoraj vsi adsl ali pa kabel, samo veliko jih ima še navadno analogno linijo!!! In če jaz človeku rečem rabim računalnik za INTERNET ima da je noter vse, od modema do mrežne,...

Da o ignoriranju strank niti ne govorim, vzameš izdelek s police z namenom ga kupit, ga prineseš na blagajniški pult in čakaš z denarnico v roki in tip gre 7x mimo tebe in ne jebe 5 posto. Potem se spomne en drugi za mizo in vpraša kaj imaste za plačat? Groza!

Sem bil pa 1x(ja, samo enkrat) presenečen nad njimi, ko je kolega prišel zamenjat modem ki seveda ni delal in ga je samo pogledal če ni skurjen in takoj vzel novega s police in zamenjal.

O mlacomu in famoznih IBM diskih pa ne bom niti komentiral...

Drugače pa imam dobre izkušnje z AGT, enaa, mimovrste. V kp je tudi trgovina Megabyte(majhna), kjer sem kupil ohišje ker me prišlo isto kot če bi naročil preko neta. Pač nima skoraj nič na zzalogi, se pa dobi v 1-2 dneh.
The one and only

TheJack ::

kixs97: Nisem mislil nič napisat, dokler nisem tvojega posta prebral.

Twinmos ram 2x256 MB DDR400 na Epox 8RDA+ ni hotel delati na 200 MHz. Vse kupljeno pri Mlacomu. Sem zapravil dosti živcev in denarja za bencin zaradi tega.
No ja, bom vedel za drugič. Tako glede Twinmosa kot Mlacoma.

Oblivion ::

Z nobeno racunalnisko firmo nisem imel se problemov. Ne vem komu se moram zahvalit. Kupoval pa sem pri Jae (tu se najvec), Mlacom, Mimovrste, Enaa, Nakupi, In-Put, and so on. Povsod so bili pri servisu zelo prijazni in sem hitro dobil popravljeno, zamenjano in v terminu ki je bil predviden. Hvala bogu. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oblivion ()

MadMax ::

Oblivion:
Najbrž nisi uletel čez vrata in se takoj začel obnašat kot prepotenten pubertetnik, ki ima svoj prav, kaj? ;)
Mislim da se je tle za zahvalit tvojemu normalnemu obnašanju, ne pa bogu. 8-)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

alum ::

MadMax...res je...to samo mislis>:D

TRIROG ::

@madmax ... a ja tko mularija je dobra takrat ko je treba iz zepa dnar potegnt ko je pa kej narobe smo pa "prepotenten pubertetnik, ki se ne zna obnasat"


dej ne bluzi ... ce je kej narobe je treba kuj reagirat da ma stranka filing da se kej dogaja .... ne pa da un tipo tm k mu 5 ldi v vrsti caka tipka ko stara mama prevzemnico ...

SodVina ::

Ze malo offtopic, se opravicujem :8) : TheJack in kiss97: meni twinmos(ne twister) 256 ddr400 deluje na 8rda+ po defaultu na 200mhz. ram je kupljen pri Mlacomu, plata pa ne vem tocno (ker imam dve tocno enaki(rev 2.2), ena je bila kupljena tam ena pa ne), itak pa je mlacom glavni zastopnik za epox.

Sam na sreco, ce ne stejemo ze skoraj legendarne pocasnosti in nezainteresiranosti enega od prodajalcev, nisem imel vecjih problemov pri njih. Seveda stvari, ki niso na zalogi, nikoli ne narocam vnaprej. Najprej se pozanimam, ce imajo na zalogi in v tem primeru izdelek tudi rezerviram. Tako me "ponavadi" tam tudi caka, ko pridem ponj ;).

Mogoce bi lahko tudi omenil niti ne toliko racunalniski ampak bolj foto trgovini: To sta fotomarket in Mixi. Pri obeh so se tocno drzali tistega, kar so obljubili, z nakupom pri obeh trgovinah sem bil zaenkrat precej zadovoljen.

mersol ::

Glede ugodnega nakupa se "zaenkrat najbolj splača" kupovat v Enaa saj imajo res poceni zadeve. Tako hardware kot tudi originalni potrošni material. Za obnovljene kartuše pa so najboljša www.kartusa-toner.com, imajo res ugodne cene in dobro kvaliteto.
Poleg tega se pa res potrudijo za stranko.
Pa tudi nekaj originalov imajo po smešno niskih cenah ;)
l.p. m

http://trgovina.kartusa-toner.com/index...

Oblivion ::

8-) mogoce pa res. Nisem tak, da bi kar tezil folku, mas prou :)).

Meduza ::

A ni še zadosti raznega pljuvanja po trgovinah in pretiranega hvaljenja nekaterih???;(
Bla, bla bla,... kupi tam, tam pa ne... Dovolj je tega!;((
In to najbrž sami trgovci, ki hvalijo sami sebe in tolčejo po drugih...:|
Dejte že enkrat skinit dol take teme, ker res ne vem, čemu to koristi. Pa v pravilih foruma piše, da ni dovoljeno žaljenje ali reklamiranje. Tle se dogaja pa točno to.:\

cbelica ::

Torej... ne zali!!

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Meduza ::

Kdo koga žali? Tle gor se res velikokrat tolče po nekaterih in spet druge res pretirano hvali (npr. mimovrste, enaa, ...). Če ju že tolko hvalite, bi bilo res dobro, da veste, da se lahko njim zahvalite za rušenje slovenskega trga. Vsak lahko prodaja s takimi cenami, če ima veliko popusta pri dobaviteljih (ki jih izsiljuje za vsak procent), ostale trgovce pa sili prodajat z nulo, ker pač ne naredijo toliko prometa, da bi lahko izsiljevali popust. In vse to jim omogočate vi, ki jih tukaj tako zelo hvalite. Na tak način bodo vsi propadli. Če hočete to, izvolte, samo potem ne jokat, ko ne bo več konkurence in boste lahko kupovali samo še pri njih, pod pogoji, ki vam jih bodo zastavljali oni. In verjamem, da pozneje ne bo nikogar, ki jih bo hvalil in priporočal nakup pri njih.:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meduza ()

mato22 ::

Jaz bi zelo pohvalil trgovino Funtech in JAE.

WamPIRe- ::

Začelo se je pred približno 6-7 leti in to v CHIP v Žalcu... no comment.
Kupim eno zvočno in ni delovala tak kot bi morala oni nč vedli, zamenjat ni šans...
No in z njimi sm zaključil... 4ever. Še zdaj grem večkrat tja in kaj povprašam (in se res nasmejim ko nimajo pojma :D )
Pohvalil bi pa enaa, JAE(DDR ram zamnejali, čeprav je bila kriva mamaplata) in pa SebaNet (crknu plextor - brat dal zvit CD notr- in so zamenjali brez problemov).

lp
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

Slowenc ::

A mi lahko nekdo razloži, kako izgleda zvit CD. 8-)

Moje pohvale gredo pa JAE, ker znajo in ti hočejo pomagati.
Skiny gate.

TRIROG ::

@meduza

Mislim da si ravno ti tisti ki je iz nekega podjetja, kajti kaj ma prodajanje z nizkimi cenami zveze z rusenjem trga ? prej bi rekel da gre za prilagajanje normalnim cenam ... da bo jasno ... ( se vsakdoi ki se je pritozeval cez nizke cene podjetij je imel za sab neko podjetje ki mu ni slo bolje zaradi takih podjetij)

Spletna podjetja si pac lahko privoscijo prodajati z nizko ceno ker imajo nizke stroske ... in to je prav ...!!!

vsakdo je se utemeljil zakaj koga pohvali in zakaj koga popljuva ... ne zdi se mi sporno ce ljudje napisejo kaj si milsijo o dolocenih trgovcih ki ocitno mislijo da smo se vedno 10 let nazaj in da se jim ni treba bati za svoj polozaj... naj se potrudijo za 10k ki jeh z dobicjom zasluzijo ...



danes ( v kapitalizmu ) zmaga pac tisti ( dobi kupca) ki nudi najnizjo ceno ...

Drznim si staviti da TI ne gres v mlacoma ki stvar x prodaja za 10k sit drazje kot Enaa ( Firme dane za primer da bo bolj plasticno ) ker bos tako resil ekonomijo slovensko


... poglej mal naprej ... spletne trgovine majo prihodnost ker se borijo za vsakega kupca ... ne pa prodajalci ki ceno dvignejo zato da zasluzijo od nje ... polse pa do stranke obnasajo k da je duh ... pa jih mors 10x pocukat da ti neki odgovori, al pa cakat v vrsti ker me lih telefon pa tm enmu masino sestavla ... ti pa v vrsti pa dnar v zepu pa stojih ko cepc da bos LAHKO mu placu da bos LHQAKO dobu racunalnik ... jeb*** to ... gres ke kjer si cenjen !

In kdo pravi da ne bo vec konkurence ... a namigujes na to da se bodo kartelizirale spletne trgovine? dej ne bluzi ... clovek ... ah bom nehu ...

POhvalt al pa napisat slabo izkusnjo je dobro ... mogoce bojo zastopniki trgovin prsli pogledat pa bojo kej spremenil pa bomo sli raj ke ...

Meduza ::

TRIROG
Vem, da ne veš, kaj se dogaja. In vem, da marsikdo ne ve. Vidiš samo rezultat, ne pa ozadja.
Primer:
prej našteti trgovini kupita stvar, ki ostale trgovce stane npr. 100.000 za 95.000.
Prodajajo jo za 100.000. Kako ji lahko druga konkurira, če oni zaslužijo 5.000, ta drugi pa nič? 8-O 8-O 8-O ;(( ;(( ;((
In ne, nisem trgovec, ker v takšnih razmerah si to res ne želim biti. Lahko pa vprašaš kakšnega, pa boš zvedel, da govorim resnico.

driller ::

Konkurenca je zdrava samo za potrošnike, za podjetja sploh ne.... to kar učijo na fakultetah je čista laž....

Meduza: kaj pa če ta podjetja izdelkov, pri katerih sploh nič ne zaslužijo, enostavno jih ne bi prodajala? Naj najdejo tržno nišo z dovolj veliko dodano vrednostjo, pa bodo preživela... Če bi vsi radi imeli market tik ob Mercatorju, kaj misliš, kdo bi potegnu krajši konec?

Gandalfar ::

Ce pridem v trgovino kjer so prodajalci prijazni, si vzamejo cas zame in mi dajo obcutek, da je njihov nasvet kvaliteten in da jim ni vseeno kaksno robo kupim in mi odsvetujejo potencialni krs potem mi ni problem dati 5k vec za robo. Ker vem, da ko bom prisel morda zadevo zamenjat bodo spet prijazni in mi bodo se naprej pomagali.

Tistih 5k vecini ljudi ne pomeni toliko, da bi se jim dalo zaradi tega ukvarjati z lovljenjem postarja/hitre poste in potencialnega mailanja nazaj pokvarjene/slabe robe. Prav tako si raje zadevo v zivo ogledajo in malo potapkajo kot da se iz slikce odlocajo.

Trgovine kjer pa prides in jim je vseeno za kupce pa naj kar lepo propadajo. Se zmeraj sem jezen nad Comtronom v BTC-ju, ki so mi kot domacemu kupcu switcha hoteli prodat overpriced profesionalen switch, ki je namenjen za vgradnjo v omare v podjetjih. In se mu je zdelo popolnoma normalno, da mi hoce prodat zadevo za 20k in se sploh ni hotel slisat o tem da mogoce se kaj drugega obstaja in me je postavil pod ultimat "mamo to kar vidis tukaj na polici, ce ti kaj ni vsec.. pojdi drugam kupit. Mi nimamo."

Kako lahko cloveku v taksnih razmerah zameris da popizdi in odklika na enaa in si za 1/4 cene tam kupi switch?

Sloviper ::

Tocno tak, najboljsa trgovina v Mb-ju je tak MEGAHIT ali FF!!!Cene majo dobre, prodajalci so spica. lahko se pomeni z njimi, so za zajebancijo, imajo ddosti strokovnega znanja, akkar pa je pri totalnemu "NOOBU" gllavno, da mu lahko svetujejo ne da ga napizdijo!
Sem vedno kupoval pri njih in vedno bom!!

Meduza ::

kaj pa če ta podjetja izdelkov, pri katerih sploh nič ne zaslužijo, enostavno jih ne bi prodajala?


Točno tukaj je problem. Če ne bi prodajala teh izdelkov, ne bi prodajala nič. Vsi naročajo tisto, kar se pri nas kupuje (po čemer je povpraševanje). Tržna niša bi bila, če bi začeli prodajati kakšno drugo stvar (npr. znamko, ki pri nas ni uveljavljena). Problem pa nastopi, ko se kakšno neznano stvar po hitrem postopku spljuva in naprej kupuje znano (ne nujno dobro). Kaj preostane trgovcem?:\

Gandalfar, nikomur ne zamerim, če kupuje pri njih. Želim le povedati resnico in predstaviti ljudem, kakšna je resnična situacija.
Glede prijaznosti trgovcev pa menim, da je to prva stvar, ki bi jo mogel vsak trgovec obvladati. Če ni prijaznosti, ni vredno hoditi v trgovino. :)

Gandalfar ::

Meduza: vendar, ce je prijazno .. tudi spletne trgovine nimajo vec taksne prednosti.

Neanderthal ::

@Gandalfar - se popolnoma strinjam

Trgovina kateri ne zaupam vec: Mlacom - Vecinoma neprofesionalen in nespostljiv odnos do stranke, cetudi se ta trudi z vljudnostjo in pride z namero ter "listkom" za nakup komponent v vrednosti 300.000 SIT + v !prazni! trgovini. Vedno se mi zdi, da moram igrat vlogo super resnega kupca in bit karseda skop z vprasanji, nikdar podvomit v njihove predloge itd. (BTW v njihovi trgovnini sem v preteklih letih pustil ze blizu 1.000.000 SIT svojega denarja a sem se odlocil, da je tega zadosti)

Trgovina s katero sem zelo zadovoljen: JAE - Kar se mene tice so oni razred zase, kjer se kupcu res posvetijo v kolikor jim ta v nabito polni trgovini ne diha za ovratnik in lepo pocaka na vrsto. Ce pa uletis v prazno trgovino pa itak cel kader skace okol in ti nosi stvari kazat, te povabi v skladisce ti razlozi in priporoca neoderuske komponente ... Zelo zadovoljen in kot receno grem raje v JAE (a ni prima k se rima) kakor pa iz prve skocit na razne spletne trgovine in hvatat ugodne cene. V kolikor bodo prodajalci cloveski in dorasli poklicu trgovca se jim ni za bat, da jih izpodrine kaka enaa.com

BigBoss ::

1. Nekajkrat sem že kaj kupil preko enaa. Vedno zadovoljen, nikoli problema, dostava hitra.

2. Poleti sem kupoval digitalni foto v Hrvey Norman. Pohvala prodajalcu, tako glede strokovnosti, kot glede prijaznosti. Strokoven nasvet, primerjava nekaj fotoaparatov s tehničnimo podrobnostmi, potem pa me je brez sliljenja in vsiljivosti pustil, da sem se odločil in vse naprej uredil hitro in tekoče.

Meduza ::

Vsaj ena možnost, da preživijo...:))

TRIROG ::

@ meduza ...

se strinjam da je tako tezko ... vendar ...

pozabljas na stroske ... ce imam trgovina x veliko stroskov potem mora prodajati stvari z vecjimi dobicki da lahko pokrije stroske...

resitev ... zmanjsas stroske ... poslujes preko interneta ... ( dobra stvar za nas ...) sej u koncni fazi ... mercator k ma svoje stvari po ceni 5 pa leclerc k jih ma po 7 ... pol pa mal bols pogledas da mercator res da ma mleko po 5 ma pa zato makarone po 10 ... in tam nadomestijo ...

isto z spletnimi trgovinami ... saj ves ... trg bo sam dolocil ravnotezno ceno ...

pomojem je bolj psihologija teh trgovcev taka ... mam eno stvar ful pocen pa jo bojo kupil in naslednic k bojo kej rabil bojo spet k men prsli pa bojo drugo stvar kupil ki bo malo drazja ... poa bom tm pokril stroske od prve stvari ...

zdej me samo zanima kok lahko enaa dobi cenej monitor od mlacoma ... pa kok je v 10k sit (pribitka za firmo) pomojem vsaj 80% ... sploh pa je veliko ljudi ki kupujejo v navadnih trgovinah zato da bojo mel stik ... pol jih pa tm ne jeb*jo 5% pa grejo na internet ... koga bomo pa zdej krivil? spet trgovine k majo previsoke cene ? A.A ... ce ne znas prodat ne bos obstal na trgu ... its life ... jst vem da bom 100k pustu tm k bojo do mene prjazni ne pa ko da sm senca ...pa mislim da tut ostali tko gledajo ...

Wox ::

Naj pristavim še svoj lonček. Meni je pri trgovini najbolj važen odnos do strank na servisu oz. pri reklamaciji blaga. Na tem področju padejo vse slovenske trgovine s katerimi sem imel do sedaj opravka. Tukaj imam najboljše izkušnje z avstrijskimi trgovinami. Imam to srečo, da živim v bližini meje tako da največ kopujem v Pelugi in Nipponu. Nikoli še ni bilo nobenih komplikacij pri reklamaciji. Zadove so še vedno rešili meni v korist. Skatka, zavedajo se, da je kupec car. Žal smo mi v tem pogledu še vedno le na Balkanu.
Commodore 64

bauci ::

Čisto svež primer - Comtron BTC ta nova velika trgovina.
Danes sem iskal mrežni kabel določene dolžine. Ker ga nisem našel sem vprašal prodajalca. Rekel je, da ga je zmanjkalo ampak, da ni problema, ker mi ga bodo v servisu takoj naredili. Šla sva do servisa (ki je v istih prostorih) kjer so bili trije tipi. Prodajalec jim je dejal naj mi naredijo željeni kabel in dobil odgovor, da oni pa tega ne znajo narediti. Prodajalec je ostal brez besed jaz pa brez kabla. Če ne bi tega sam doživel ne bi verjel, da v servisu računalniške opreme ne znajo narediti mrežnega kabla - žalostno.
Bauci

Meduza ::

Trirog
Glede prijaznosti ni dileme.
O pribitku (marži) se pa močno motiš. Marže v konkurenčnih rač. trgovinah so med 10 in 15% , odvisno od vrednosti blaga.
80% marža (in polna trgovina!) bi bile uresničene sanje vsakega trgovca...:D :D :D

TRIROG ::

oki meduzi ... o matematki se ne bom pregovarju ker sm bl svoh ... me pa zanima ... ali mislis da isti dobavitelj 2 razlicnima firmama ki veliko poslujeta z njim lahko da 10k sit razlike v ceni? po mojem ne ... in ce ... potem je ocitno da ena vec nabavlja kot druga ... ce je to zato, ker ta ena tudi proda vec, potem gre verjetno za to da kupci raje kupujejo pri njih ... krediti, obroki, PRIJAZNI PRODAJALCI... pa smo spet tm ...

men se zdi logicno ... ampak se bom uklonil tvojemu mnenju ker gre debata o tem ali naj bodo trgovci prijazni ali ne ... in OCITNO smo ugotovili da naj bodo ...

TRIROG ::

pripisite se ksne vesele dogodke s prodajalci ...
««
«
1 / 78
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mimovrste (strani: 1 2 3 486 87 88 89 )

Oddelek: Kaj kupiti
4419842208 (5496) delavec44

AGT računalniki (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
562132210 (71750) kuglvinkl
»

spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Kaj kupiti
786116064 (47405) r3dkv1c4
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16531493 (20335) cholt45

Več podobnih tem