» »

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Temo vidijo: vsi
««
4 / 78
»»

Pyr0Beast ::

Če bi hotel vedeti vse o izdelkih ki jih prodajaš bi moral 8 ur na dan študirati literaturo.

Umm, ali pa kdaj na ST pridet pogledat.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

klemen22 ::

V dobi Interneta in dejstvu, da je že preko 100.000 ljudi na ADSLu

Ja pa kje si ti doma Medena. Če ima preko 100k folka širokopasovno povezavo to še ne pomeni da ima do informacij dostop 2 milijona Slovencev. Zaradi tega dejstva osnovno neznanje nekaterij prodajalcev v računalniških štacunah omili dejstvo?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

64738 ::

Jaz vedno preverim sam o nekem izdelku, ker sem ze preveckrat kupoval od firm ki imajo slabo podporo ali pa so muhe enodnevnice... Prodajalca tudi vcasih kaj vprasam, ampak samo ce vem, da se razume. Ne tripim pa modelov, ki hocejo za vsako ceno prodat robo v akciji ali kaksen izdelekki jim ostaja na zalogi. Saj, meni ga ze ne bodo ampak veckrat tako okoli prenasajo zacetnike. ;(

TOP ::

Jaz veliko kupujem preko internetnih trgovin in sem zadovoljen najbolj z ENAA pa Nakupi.net pa COOL PC imel sem tud nekaj reklamacij in vse so rešili brez B.P.Moram reč da ti v teh trgovinah tud nekaj vejo in ti znajo svetovat,drugač pa najrajši sam preverim mal po netu,še najbolša stran je SLO-TECH kar se tiče PC.V druge trgovine pa rajši ne grem ker cene so itak dražje svetovanje pa je vse prej kot dobro.Najbolj se potrudijo po mojem občutku v malih trgovinah ker se jim gre za prodajo blaga in če bi bili vsi trgovci dodatno plačani če več stvari prodajo bi se verjetno zelo trudil glede nasveta samo da bi prinjem kupili.Kako naj neki študent ki dela v neki trgovini ti svetuje ko prvič ni usposobljen za to kot drugo pa on čaka samo plačo na konc mesca in ga prav malo briga kaj ti potrebuješ niso seveda vsi isti ampak večina je takih,kot imam jaz izkušnje.

pikachu004 ::

Vsi FunTech računalniki so odprtega tipa, kar pomeni, da ne preprečujemo strankam kasnejše dodajanje komponent v računalnik z garancijsko nalepko, ki je prav zato ne nameščamo.

to se mi zdi super. ve mogoce kdo ce se katera trgovina to ponuja?

boštjan ::

www.agt-racunalniki,maybe???Pokliči
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Luc ::

Pohvala :

FUNTECH-u; so mi skor lepo odgovarjali na maile, karkoli sem jih vprašal. Se tudi ektra potrudili (ker enega dela niso meli). Tud so rekli da pridi po sestavljen računalnik ob tej uri, in res tko blo. Velik plus tud ker majo garancijo na komponente in ne na računalnik.

Res kapo dol, fantje.

Minus edin ker ne morš stestirat monitorja (ga zato tud nisem kupil tam).


BIGBANG (Rudnik); tud pohvala, ker mi omogočili da odprem nov monitor LCD, in ga stestiram v miru.

dolenska ::

hestia: je trgovina enaaaaa
sem kupil pri njih rač. oz. komponente. in sem zaenkrat več kot zadovoljen. Prodajalec je zelo prijazen, tehnično podkovan in ti razlozi vse zadeve. ce kaj ne veš ti vse lepo pokaze. Pa se zanimivo najnizja cena komponent je bila. sem za rač. oz komponente dal 110jurjev. komponente pa so:

ohišje z lcd-jem in napajalnikom
gigabyte k8nf-9
1GB patriot
gigabyte 6600gt 128MB
nec 4550

procesor amd athlon 3200+ pa se cakam ga dobim jutri. stal pa bo 41jurjev.

zato z gotovostjo trdim da je ta trgovina najugodnejša med vsemi trgovinami v ljubljani.

NURS ::

Da še jaz dodam svoj piskerčeK:

JAE: Mešani občutki, redno zaposleni prodajalci, prijazni svetujejo, medtem ko fantje preko študenta pa so bolj klaverni, se mi zdi da so tam pač zato da dobijo plačano, pa malo zvišeni so, čeprav en vem čemu.

COMTRON (Tržaška - MB): gledal sem minuto polico in je že prišel prodajalec vprašat če mi lahko pomaga, odgovoril na vsa vprašanja,....
Osebno nimam pripomb.

Videotop 13: sem rped leti tam kupil comp, za pol miliona. Svetovni prodajalec (Mirko) svetoval čisto vse, priporočal kaj bi bilo boljše. Comp sem naročil preko telefona iz dopusta. Prvo ej bi l skeptičen, ker je le šlo za veliko denarja, ko sem povedal da sma se že pogovarjala v živo je rekel ni blema. smo se dogovorili kdaj pridem ponj (takoj ko pridem iz dopusta) in takrat me je comp tudi čakal. Tako da sem z njimi zelo zadovoljen.

SodVina ::

Eno je da prodajalec ne ve tocnih specifikacij izdelka, ki ga zelis, drugo pa je, da o tvojem izdelku noce slisati nic, saj ima prevec dela s hvaljenjem tistega, kar imajo na polici. Pred casom je to poskusal en prodajalec z redeoni, lg-ji in maxtorji - drugega seveda niso imeli, druge firme, je rekel, niso dobre :D.

Sicer pa imajo v vsaki racunalniski trgovini tudi net in ne vidim velikega problema, zakaj nebi skupaj s prodajalcem pogledala specifikacij enega in drugega. Res da se zgodi, da prodajalci vcasih nimajo casa. Ampak vcasih se jim pa enostavno ne da ukvarjati z vami.

To, da en racunalniski freak pride v trgovino solit pamet in sprasevat stvari, ki jih ze ve, pa se mi zdi butasto.

boštjan ::

To, da en racunalniski freak pride v trgovino solit pamet in sprasevat stvari, ki jih ze ve, pa se mi zdi butasto

žal je takih preveč.pa tud ne rabi bit freak,pa pride težit,kar tak brezveze
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

ronaldo ::

Pri Mimovrste sem kupil router pred letom pa pol,po letu dni so zal nehali delovati porti, pa sem ga poslal nazaj na garancijo. Napisal sem jim mail glede tega pa nisem dobil odgovora. Narocil sem si nove stvari pa sem spet napisal mail, pa spet ni nobenega odgovora.
Mail-a ne berejo. In to je minus.
No danes sem pa kr dobil router nazaj, po samo 4 dneh cakanja (seveda cisto nov), in sem bil zelo presenecen. Torej sem zadovoljen z njimi, upam le da bodo zaceli brati maile.

Pri Comtronu sem tudi imel dobre izkusnje, z nakupovanjem preko neta. Ko pa sem bil v Kopru v njihovi prodajalni, me ni noben opazil (bili so nezainterasirani). (to se je zgodilo veckrat, nazadnje pred 1.5 leta, od takrat vec ne hodim tja)

Pri e-misija sem si pa kupil pc pred vec kot letom dni, in vem da je to moj zadnji nakup pri njih.

Pri enaa nisem se nic narocil, vendar po tem kar sem tle prebral, bom tudi to spremenil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: ronaldo ()

raptor1 ::

kar se tice internet trgovin:
1. ENAA - odlicno 5+ - kvalitetna hitra dobava, ne komplicirajo pri reklamacijah, odlicne cene
2. Nakupovanje.net - dobro 4, ugodne cene, prijazni , ne komplicirajo z reklamacijami.
3. PC-DOM. - dobro 4, nizke cene , hitra dobava/dostava, 'reklamacij se nisem imel' (pripomba: nobenga ne dobis na kontaktne telefone, komunikacija mozna le preko e-mail-a/fax-a )
4. mimovrste- dobro 4, ....



najslabsa trgovina v LJ:
MLACOM.si - slabo 1-, slab odnos do strank, ko stopis v trgovino se prodajalec sploh ne zmeni zate, tesko pricakujes pomoc, kar se tice reklamacij pa moras osebno tja pa kr tezit . - mene ne vidijo vec

zuz3k ::

mimovrste.com :D prijazni prodajalci, ql trgovina edin k je ni u LJ ni lih ql. Tud njihova int. stran se mi najbolj dopade ter je lepo pregledna, edino ni mi ql k piše 50% popusta pa so podobne cene kokr pri drugih trgovinah :\

Manj mi je ušeč mlacom - predvsem način prodajanja v trgovini mi ni ušeč, prodajalci pa samo čakajo da prideš do blagajne pa rečeš to pa to..
Life is a psychological game.

Ace007 ::

Pri Mlacom so res skrajno neprijazni. Kot da tebi delajo uslugo če kupuješ pri njih. Jaz bom od sedaj naprej kupoval drugje.

pikachu004 ::

comtron koper: 2 leti nazaj sem kupoval osnovno socket a, in sem vprasal ce imajo se kaj drugega kot asus. prodajalec me vprasa kaksno bi imel, in katere sem gledal. reku sm da sm gledal abit in gigabyte, on pa mi rece da pri njih prodajajo samo asus ker so najboljse :)

2 mesca nazaj sem kupil nec dvdrw in sem ga dobil v prozorni vrecki, brez vsega...

Izy ::

2 mesca nazaj sem kupil nec dvdrw in sem ga dobil v prozorni vrecki, brez vsega...

in kaj je tle čudnega?:\
Povsod imajo take, je pač oem...

AngelOfDeath ::

Funtech


znanec pred kratkim kupil komplet računalnik za cca 320k par delov niso meli in so poklicali, smo se zmenli pa so dali druge not. Pol pa so vse skupaj preko GLS-a poslali na dom sicer ne vem kaj so fantje pri GLS-u delali ampak sklepam da so metali tisto kišto od računalnika da je blo veselo. Ko doma odprem gor vidim da je stiropor ves polomljen in najhujše poškodovana je tudi sama škatla. Nič pokličemo GLS in Funtech da se zmenimo kaj bomo. Pri GLS-u pravijo da je dostavljalec že izven dometa (v 20min) in da pridejo drugi dan. No nato prispejo drugi dan in voznik odpelje računalnik na GLS (moral bi ga na Funtech) no čez par dni dostavijo računalnik funtechu da fantje preverijo škodo (poškodovano ohišje, oosnovna plošča, napajalnik, grafična kartica) in na svoje stroške zamenjajo vse komponente (se bodo oni ubadali z zavarovalnico - ker drugače bi bil kolega spet precej časa brez računalnika) ter pošlejo preko GLS-a nazaj. Na srečo je tokrat računalnik prišel brez poškodb. Do zdaj še vse deluje bp.

Tako da kapo dol pred fanti iz Funtecha.


JAE

zaenkrat mel samo stik z servisom in ni bilo problemov. S fanti se da pogovorit in z uveljavljanjem garancije ni težav.

Rolan

isto kot JAE z izjemo da pri Rolanu več kopujem in do zdaj še nisem mel nikjer težav.


Comtron

Bil zadnjič na tržaški čakal kako uro na 10 sekundni odgovor :\


Power Plus (mislim da ga zdaj več ni)

Katastrofa od trgovine:

-napizdujejo
-servis in sestava računalnika na ravni otrok (še otroci bi to bolše skup sestavli) (lamajo lažejo davajo stare dele not)

Sicer tega lastnika/prodajalca/serviserja več ni v tej trgovini si pa sem zelo dobro zapomnil v kateri trgovini sem vrgel 250k skozi okno.
edit: Slovnica

Ndrej ::

Še ena prigoda, ki se mi je zgodila v Comtronu pred kratkim (sem šel samo nekaj vprašat). Šel sem na tisto stran kjer so serviserji in tam sta bila dva za pultom. Oba sta že imela stranke in ko je eden končal z stranko je šel za delavno mizo in začel popravljati računalnik. Ok rečem, bo pa drugi prodajalec mi postregel. Ko še drugi prodajalec konča z stranko, sem bil jaz na vrsti in ta prodajalec gre lepo za delavno mizo, si vzame ven sendvič in ga začne jesti. Jaz ga pa debelo bulim, ker sem čakal že okoli 20 minut. Po parih grližljajih sem naglas rekel: 'Kaj lahko tudi jaz tukaj nekaj....' in on potem vstane in me vpraša kaj bi rad. Mislim HALOOO?

igor0203 ::

Mah ja sej te v Comtronu so vsi taki butli...

Tud jst sm bil pred parimi dnevi tam, ko sem šel po Trans Flash spominsko kartico, katero sem si prej ogledal na njihovi spletni strani. No in pridem v štacuno, najprej čakam ene 10min, da me un prodajalec sploh pogleda in ga vprašam, če imajo Trans Flash spominske kartice. Najprej me je bulasto gledal in rekel da tega nimajo. Potem sva šla skupaj pogledat na njihovo spletno stran kaj je to in piše da imajo na zalogi. Potem ga še enkrat vprašam, če jo imajo, prodajalec mi pa reče da oni tega sploh nimajo... :\
Sem pa potem naročil pri Enaa in zadeva je rešena.

Tko da Comtronu dam oceno 1.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

bepapa1 ::

Tudi jaz imam z Rolan-om same pozitivne izkušnje. Naročeno blago, ki ga naročiš in ga imajo na zalogi prejmeš takoj naslednji dan. Kar pa nimajo na zalogi se potrudijo in hitro rešijo izdobavo.
poldi

MEDENA ::

igor: reče se TRANSCEND ne TRANS.

igor0203 ::

Medenko: Nope, Transcend je proizvajalec, TRANS FLASH je pa tip spominske kartice. Tko kot SD, MMC,...

Vidiš??? Trans Flash

bond007 ::

To bi pa skor lahk vedu Medena:\

humanoid2 ::

Dokaz, da trgovcem v Comtronu primanjkuje znanja ter poznavanja opreme, ki jo prodajajo :)

igor0203 ::

Potem sva šla skupaj pogledat na njihovo spletno stran kaj je to in piše da imajo na zalogi. Potem ga še enkrat vprašam, če jo imajo, prodajalec mi pa reče da oni tega sploh nimajo... :\

;)

klemen22 ::

Ja v Comtronu tam v BTCju so res eni veliki bedaki oz. ne jemljejo dela resno. Do zdej sem bil noter ene 3x in prav vedno sem moral čakati da so si vzeli čas in da si jih lahko kaj vprašal. Najbolj debilno je ko prideš tam kjer imajo mizo in ponavadi sedita dva prodajalca in neki "delata" na računalnik ti pa tam čakaš ko ena mona. -1 za Comtron.;(
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

mchaber ::

AFAIK comtron nima v svojih trgovinah vseh izdelkov z comshopa.
.

igor0203 ::

Ja pol bi pa lahko reku da tega vsaj v njihovi štacuni nimajo, ne pa da oni teha sploh nimajo. Najbolj smešno se mi je pa zdel, k je model tam jabolko jedu pa se z mano pogovarju, k da sm klošar. :\

boštjan ::

vidim,da kar dosti ostrih besed leti na comtron,žalost lahko samo rečem,za takšno podjetje.
No sam sem mel včeraj kratek stik z izishop.net, ker so mi pomotoma zaračunali dostavo ob nakupu nad 40.000SIT. Sem jih nato včeraj opozoril,danes dobil mail,da mi bodo znesek za dostavo vrnili al pa dobropis. Odločil sem se za dobropis in naročil USB BlueTooth adapter,pa še popust mi je bil obljubljen.
Tako se to dela.Odgovor in rešitev takoj,pa naj se gre za naročilo ali reklamacijo. torej pohvale podjetju Izid d.o.o.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Talula ::

vidim,da kar dosti ostrih besed leti na comtron,žalost lahko samo rečem,za takšno podjetje
In zakaj ima Comtron največ nezadovoljnih strank?
Zato ker ima 20% tržni delež v Sloveniji in torej vsak peti Slovenec kupuje tam. Prav tako ima zato poslednično tudi največ zadovoljnih strank.
Pa je ne mislite, da ima Comtron kaj drugačno robo kot ostale trgovine, kaj slabšo ali pa da so zaposleni kaj drugačni ljudje, kot v ostalih trgovinah.
V kateri trgovini pa ne bi vrnili preveč plačane kupnine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Talula ()

Good Guy ::

Harvey norman ENA A štacuna res folk...

kar koli kupuješ fotooparate, tv-je , kompe ........ takoj še skoz uhod ne stopiš je že en pri tebi ti svetuje vse pove.... cena obroki.....
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

bond007 ::

Prav tako ima zato poslednično tudi največ zadovoljnih strank.


Sam zgleda se te zadovoljne stranke ne registrirajo na slotechu:\

humanoid2 ::

Najprej to, če še kdo ni videl, kako se komentira zadeve v SLO štacunah in koliko ta mnenja veljajo:
Mimovrste, Robas ter mnenja

Potem pa še 1× Comtron:
Iz kje podatek, da ima največ zadovoljnih strank Comtron? Ne govorim o strankah, ki kupijo po 100+ kompov za šole, pisarne,... govorim o ljudeh, ki gredo v štacuno sami po komponente.
In zakaj folk hodi v Comtron? Ker je pač Comtron, to je računanliška trgovina, če bi bil Jerovšek še vedno, bi hodili tam, ker pa ga ni več...
SPloh pa ti deleži prodaje, ki jih nekateri navajate niso realni. Nekdo ima lahko promet 100mio na mesec, nekdo drugi pa 5, pa to še vedno ne pove ničesar. Ker je lahko za tistih 100mio bilo kupljenih računalnikov za celo pisarno, šolo ter za drugo rabo, kjer imajo svoje računalničarje in noben od teh ne bo nesel toliko kompov nazaj, ker v niti enem ni SATA kabla...
Nekdo, ki se ne sposna na to, ki ne sledi, dobi domov letak od Comtrona ter H-N, BB,... pa si reče: Čaki, zakaj pa bi šel v BB po komp, sej BB ni specializirana štacuna za kompe, gremo v Comtron. Nekdo, ki se ne spozna na opremo sploh ne ve ali ima 1GB rama ali 256MB, niti ne ve ali je 400 ali 333MHz. Če igra šteka, bo nesel nazaj, če pa ne šteka, pa ne bo, ker nima razloga za to.

Komentiranje glede na zaloge pa se mi zdi resnično neumno. Kaj ti ni jasno, če piše, da je ali ni na zalogi? Če je na zalogi, naročiš, če ni, pa pač ni. Kdo pravi, da bo v njihovi poslovalnici v katero ti zahajaš to na voljo? Sej ti piše, da so cene ter zaloge veljavne za internetno prodajo in nima smisla, da se jeziš, ker nimajo v vsaki poslovalnici tega. Na netu je ponavadi jurja popusta in 700 je poštnina, naročiš in dobiš, kje je problem? Moraš vse v roko prijet preden kupiš?

k je model tam jabolko jedu pa se z mano pogovarju, k da sm klošar.

LOL, tebi je pomembno, da je on zrihtan in da pojma nima. Zaradi mene si lahko prinese krave v trgovino in jih molze, če zna odgovoriti na vprašanja. Kaj mi pomaga oseba v Armani obleki, ki ne ve kaj je kartuša kaj je UPS?

M-man ::

Jaz bi pohvalil PC Hand. Grafična mi je metala ven VPU recovery in sem nesel v četrtek v Trzin na servis. Tam so mi prijazno povedali, da bi lahko kartico tudi poslal na njihove stroške in da je na garancijskem listu napaka – garancijska doba ni 1 temveč 2 leti. Oddal sem podatke in po desetih minutah sem bil že na poti domov. V petek so me klicali, da so odkrili okvaro in da lahko pridem iskat oz. mi bodo poslali novo grafično. In poštar je danes (sobota) že dostavila paket - brezplačno.

Pričakoval sem, da bom najmanj en teden brez grafične tako da res vse pohvale servisnemu oddelku. Sigurno bom od sedaj naprej pred vsakim nakupom preveril še njihovo stran, in to kljub temu da v Operi ne deluje najbolje.>:D
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

kody ::

glede Comtrona je tako.....

v LJ, kje vidite skoz sefa na kavici v prvem nadstropju Cityparka.....ker ga boli qrc...zdaj pa si zamislite kako to vpliva na celo poslovalnico.....itak se nobenemu ne da delat....

aja pa se nekaj.....tam zaposleni imajo nizke place, poznam veliko ljudi, ki jih veseli delat to, delajo z srcem, obvladajo stvari, samo kaj za mizerno placo, se vsako dobro srce otrpi in se ti enostavno ne da delat več.

Najbolj je pa kvaliteta padla po aprilu 2004, ko je sel comshop za sebe..pac glupi direktor....

aja pa Meneda, kranjska (klobasa) poslovalnica velja za najvecji teksas v Comtronu, koliko crnih pik mas ;) ali so te ze odpustili?


nic drugace slabe izkusnje...
Jae v MB (kolosej)....nezainteresiranost...mi razkazuje disk (hitachi), pa mu dol pade (tak meter pa pol), pa ga kar lepo v skatlo da nazaj
E-misija v Mb....ql
Bof...beda, v Big Bangu je en decko, ki full obvlada
Mlacom, problem z servisom

Ena, Mimovrste, Nakupi.net...odgovorijo na vsak mail, vse se zna zmetit, se vidi da so korektni

Talula ::

Sam zgleda se te zadovoljne stranke ne registrirajo na slotechu

S tem se ravno ne strinjam. Sem bolj mnenja, da smo Slovenci tak narod, da znamo samo kritizirati, pohvalimo pa težko kaj ali pa se nam ne zdi vredno.
Če bi Comtron res posloval tako, kot pišejo ljudje na tem forumu, bi že zdavnaj zaprl svoja vrata, ne pa da imajo 6 milijard letnih dohodkov (2004). Nihče pa ne upošteva, da imajo strank precej več kot ostala računalniška podjetja in so že vsi živčni, če v eni uri ne dobijo odgovora na mail ali nimajo naslednji dan v nabiralniku naročene robe. Potem pa hvalijo trgovine, ki imajo dnevno 10 strank in nimajo drugega dela, kot odgovarjati na maile.
Kot lahko vidite en post zgoraj, nekatere celo moti, da je šef poslovalnice na kavici ali celo njegova plača :D .
Sem pa tudi mnenja, da je veliko "kritikov" na tem forumu iz konkurenčnih podjetjij, kateri so na robu preživetja, ker ne morejo Comtronu konkurirati in se poslužujejo nelojalne konkurence. Pa tukaj ne mislim nobenega osebno, da ne bo prišlo da kakega nesporazuma.

Sem pa sam stranka, ki ima s Comtronom pozitivne izkušnje. Res da defektov ni bilo dosti, vendar pa tisti, ki so bili, so bile reklamacije izpeljane hitro in korektno in celo v moj prid -> zamenjava za boljši-dražji model. Sem pa eden izmed strank, ki ima prijazen-korekten odnos do prodajalcev in ne eden izmed tistih, ki se že od vhoda v trgovino dere na prodajalca, grozi z inšpekcijo in je najpametnejši na svetu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Talula ()

Jan987 ::

talura: sej lahko ma comtron največ prometa sam aveš zakaj. Zato k pač ful oglašuje in ma trgovino v vsakem mestu in je to za enga nooba najboljša računalniška trgovina kjer se res spoznajo in gre tja in ga pol un še fajn n******* pa mu naloži še pol takih stvari k jih nebo rabu pa mu začne kako ma dobro matično ploščo pa nevem kaj še vse sam da tist pol misle k primerja ponudbe kva so tlele dobri pa full se spoznajo bo zihr dobr. Sam men je pač dost pomembno da ko pridem v eno trgovino recimo enkrat k ni preveč ljudi pa da pol un stoji za pultom k da sploh nism notr pršov pol k ga pa neki uprašaš ti sicer odgovori ampak ti da pač vedt da mu je čist odveč zate in da bi bil najbolj vesel če greš takoj vn. In ja pol k eno stvar prneseš na servis (jest sm tm kupu sam dvd pekač k ni več delov operacij s cd-ji) in tm pač umu čist lepo razložiš problem (ki je mimogrede zelo očiten) in se ga ugotovi takoj ko sprobaš) pa reče da bodo popravl in me po mailu čez neki cajta obvestijo da nej pridem iskat. Pridem iskat pa prevzamem pa mi un izstavi račun za popravilo. Isto iskušnjo s takim plačilom sem mel tud v mlacomu k sm nazaj prnesu ZAPEČATEN comp un pa izstav račun pa mu povem da je še u garanciji pol mi pa un odgovori ''ja mi smo delal''

kolesar ::

Tudi jaz pol svojih stvari kupim v Comtronu, ceprav se ga zaradi slabih izkusenj skusam izogibati. Je ze tako da ko rabis kako malenkost (spom. kartico, pekac, disk) je tista njihova stacuna vedno tako pri roki, vse ostale pa dalec stran...in vedno mi je potem zal, in vedno se zgodi da se potem vseeno kdaj vrnem.

Slabe izkusnje: prodajalci te ne j***jo 5 posto, vedno vsi nekaj divje "delajo", ceprav ga cakas pred nosom in v steklu za njegovim hrbtom vidis da brska po Mobisux forumu. Tudi ko mu reces kaj rabis, bo se poskrolal do konca strani ali do konca napisal svoj post, nato pa bo z izrazom "jojMotisMiKoncentracijo" in kakim vzdihom vprasal kaj hoces.

Se posebna anekdota iz Comtrona: na spletni strani sem videl nek zunanji USB disk in se oglasil v stacuni, da ga kupim. Najprej seveda probam najti sam, ker vnaprej vem da bom porabil pol ure za aktivacijo prodajalca, ker ne najdem, skurim tiste pol ure da vprasam prodajalca in tip rece da tega nimajo, niti ne bodo dobili. Kako ne, recem, saj je na vasi spletni strani. Tip rece: "ja, ma tisto na internetu ni glih vse res, moras preverit v trgovini". LOL!

Aja, se to: ko sem se pred dvema letoma zanimal za prenosnik, ki je kostal 680.000 SIT, mi ga niso dovolili niti prizgat in pogledat ekrana!!! Potem sem ga kupil drugje, kjer so mi v slabi ure instalirali gor sistem in zrihtali mis, mrezo in mizo, da sem zadevo preizkusil.

Vse navedeno velja za Comtron v Ljubljani v BTC.
Vsi na kolo za zdravo telo.

Talula ::

Se strinjam da nezainteresirani trgovci ne sodijo v trgovino.
To da ima Comtron trgovino v vsakem mestu in na veliko oglašuje. Vsa čast jim. Koliko truda, živcev, časa, volje, denarja, odrekanja... je bilo potrebnih, da je do tega prišlo. Lastnik verjetno ni zadel na lotu in vse to zgradil čez noč. Tudi kupci smo lahko zadovoljni, da imamo tako konkurenco na trgu.

Glede reklamacij pa je tako. Sam sem bil 5 let v računalništvu oziroma sem še, vendar na bolj pisarniškem mestu in v drugem podjetju. Večina reklamacij je neupravičenih. Prodajalec se lahko dela dobro dušo in menja vsevprek, vendar ga delodajalec in RMA služba ne bosta dolgo gledala. Vsaka neupravičena reklamacija, ki jo podjetje izvede, to podjetje kar nekaj stane.
Računalništvo je zelo kompleksna zadeva in doživiš take stvari, za katere ne moreš verjeti da so resnične. Sam sem imel primer, da mi je stranka v enem dnevu štirikrat prinesla v trgovino mašino z obrazložitvijo, da se ne zažene, pa se je meni v trgovini vedno v prvo zagnal, stranki doma pa ne. Verjetno me je imel za največjega bedaka, ko sem ga klical da je mašina brezhibna.
Ko sem ga četrtič dobil nazaj, sem se odločil da ga malo bolje sprobam. Dva dni se mi je računalnik zaganjal brez problema in sem stranko že klical, naj ga pride iskat in ji hotel izstaviti račun za pol ure dela. Nato sem se odločil, da ga še nekajkrat priklopim in takrat je tudi pri meni zatajil. Torej šele tretji dan. Vse skupaj pa je bil kriv napajalnik za nekaj tisočakov.

Prav tako je lahko tvoj DVD po flešanju morda deloval ali pa je deloval v njegovi mašini in je tako prodajalec izpadel bedak.

kolesar: ne meči internetne trgovine in maloprodajne trgovine v isti koš. Verjetno nima internetna trgovina vse na zalogi, kar ima poslovalnica v LJ in obratno.
To v zvezi s prenosnikom je meni tudi razumljivo. Tukaj gre za "buyback" ali konsignacijo. To pomeni da blago ni last trgovine, ampak dobavitelja in ga trgovec ne sme odpirati, ker ga lahko vrne, če ga ne proda. Vem da je to lahko problem, ampak tako žal je. Tudi pri nas je nekaj takih artiklov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Talula ()

Jan987 ::

ne. Sam on je men izstavu račun kao da je menjal laser v pekaču. sej če bi reku evo komp si mi pripeljal neupravičeno ker vse dela ni problema bi plačal 8sam pol ga verjetno sploh nebi peljal na servis)sam on je pa mi izstavu račun na katerem je pač blo (bom napisov tko sam prbližn način ker se ne spomnim točno) ena ura dela + laser ane kar bi sigurno spadalo pod popravilo ki je v garanciji. In k sm mu jest pač to lepo povedov je on bp. menjal sam to me odvrača ane k me je hotu n******* da bi mu jest to plačov. In probelm je v tem ko bi prišla ena stranka k ji je važno da računalnik dela in bi pač dala 5 jurjov tm ane in če jim rata enga na 10 ogoljufat imajo tlele že kr nekej denarja. Njihova edina sreča pa je da so bili na trgu med prvimi in so si pač takrat dobl ime ''ene specjalne rač trgovine kjer boš zihr dobu dobr računalnik pa ti bodo dobr svetoval''. In tud mam znance k kupujejo računalnik pa gredo valda u comtron pol pa domov prnesejo kao najboljši igračkarski komp z amd 3500+, 7800gt, pol pa ena x plata pa titi to še ni tolk ampak da dajo v taki sistem vreden 250k pri njih 512mb rama. In pol se un prtožuje da mu igrce nedelajo tekoče za komp pa je dal 250k. Sploh me pri teh večjih računalniških firmah mot k je na zadnji strani računalniških novic komp za 180k k gor piše gamer pol je pa najhujše ohišje pa to v tekstu pa POVDARJENA radeon 9200se kt kao ful dobra grafa. Pa nevem kaj to mislijo ker računalniške novice bere vsaj tak folk k ni čist noob v računalnikih (če sam rač. novicee bere ni).

Ndrej ::

Hja jani, saj to je kar logično. Take sestavljene računalnike kupujejo navadni ljudje, ki se ne spoznajo na računalništvo. Moraš priznati, da je teh večina. Tako ne potrebujejo dobre grafične kartice. Ljudje gledajo pri računalnikih do zadnjega tolarja. Vem ko sem par let delal kot prodajalec. Pridejo ti v trgovino z listom od druge trgovine trgovine in tvoja ponudba je za 5000 sit dražja in zato ne bodo kupili pri tebi. Ko jim pa hočeš razložit, da dobijo pri tebi Sapphirjevo kartico in 400W napajalnik, tam pa Powercolorjevo in 300W napajalnik, jim to ne gre v glavo.
Za tiste ki se pa spoznajo na računalništvo, pa že vejo kaj morajo kupit.


LP

Talula ::

To da si na trgu med prvimi še ni dovolj. Veliko računalniških podjetij je bilo prej, pa jih ni več, imajo še kakšno poslovalnico v kakšni kleti ali pa spletno trgovino brez zalog materiala.
Primer dveh velikih propadlih: Jerovšek, Iskra računalniki.

Super Sonic ::

Jerovšek je propadu predvsem zarad bednih napak in je čist mem o njem diskutirat, ker ni merilo za kogar koli (oz. ne sme biti merilo).

Zdej kolk je Comtron zares močan je eno, številke so pa drugo.

Nič kaj v prid jim ni to dejstvo, da jim je Probanka blokirala (nekaj dni nazaj) račun. Ta se predvidevam ne zablokira "kar tako". Stvar je zleda sedaj urejena, a vendar...

Tud dobiček ni ravno blesteč v letu 2004 in je zelo "šejki", praktično na pragu ekonomskega praga so.

Da ne bi sploh o tem, da se delijo (takole čez palec) na malo in vele prodajo, in kot sem razumel, je večina prometa VELE prodaja. "tamala" jim ga zelo štrajka.

To je povezano s večimi stvarmi (od bedni in nekulturni ljudi zaposlenih v tem podjetju, pa vse do rušenja cen na trgu, ki pa se kažejo kot zelo slab končni poslovni izid saj samega sebe pripelješ do roba - nekaj podobnega se gredo zadnje čase Big Bangovci, kjer je bilo slišati, da bodo na veliko zapiral), vsekakor pa kultura in osnovno znanje v trgovini morata obstajat.

Pa kaj ko ne. Comtron ima samo to "srečo" na maloprodajnem koncu, da ima IMO glupo konkurenco. V ZDA npr. bi jih žive pojedel - daleč od tega torej, da gre samo za efekt Slovenca.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

bond007 ::

No da še jst povem zgodbo z comtronom. Punca kupi računalnik pri comtronu... nekaj časa dela bp, potem pa se začnejo težave, ki trajajo sedaj že kake pol leta. Računalnik dela vredu, razen vsake toliko časa .. recimo na par ur ali kak dan se računalnik ugasne. Sem si mislil ziher nagaja poceni napajalnik. No računalnik smo nesli na servis comtron, kjer so zelo hitro - 3 dni "odkrili" napako in zamenjali napajalnik. Seveda je računalnik še naprej ugašal, ampak se punca ni sekirala do predkratkim, ko sem se sam odločil zadevo raziskati.

Ker je nalepka že bila odstranjena, sem imel lažje delo. S sabo sem prinesel drug procesor, druge rame ter drug napajalnik. Po nekaj urnem preizkušanju sem ugotovil, da je zelo verjetno kriva plošča. Potem pa sem probal procesorju dati malo več voltaže +10% in zadeva se je takoj ugasnila. To mi je dalo misliti. Šel sem pogledati kakšen je stik med hladilnikom in procesorjem in odkriv nekaj neverjetnega. Če poznate kei AMD box hladilnike, veste da imajo privijačeno z 4imi vijaki takšno kovinsko ploščico. No eden od teh 4ih vijakov je bil praktično popolnoma odšraufan 8-O in zato ni dovoljeval popolnega stika samega procesorja in hladilnika. Ker pa je na srečo pri box hladilnikih tisti čigumi (kao termalna pasta) dosti debel se je zaščita proti pregrevanju na asrock plati vključila šele dosti kasneje. Sedaj dela komp bp:)

Mislim kdo je šel tisto zadevo šraufat, ko je na hladilniku:\ . To so res mojstri. Ko že človek misli, da je za crkovanje kriva njihova X poceni roba ( šrot napajalniki za 2k, asrock plate,...) pa ga preseneti nestrokovno sestavljen računalnik. NAj še povem da poznam ene 5 ljudi, ki so računalnik kupili pri comtronu in vsi ti so ga že imeli na servisu.

No pa da ne bom samo šinfal comtron. Imajo poceni DVD+RW od smartbuya, ki delajo.>:D

zbogi ::

pa to da so prodajalci tak tak, še ni tok big deal, če veš kaj kupuješ, greš enostavno tja, poveš prodajalcu kaj rabiš, če te čudno gleda, mu poveš naj se zmiga do računalnika in pogleda če je to no, po možnosti še črkuješ ali sam poiščeš.
Jst osebno mam vedno zlo čudne želje in v veliki večini primerov zadeve nimajo na zalogi, se jim niti sanja ne kaj bi jst hotel in zelo verjetno še nikoli prej niso slišal za to, samo ponavadi pridemo to tega, da jim relem naj se pozanima pri svojih komercialistih, če se to da dobit :D. (če stvar na koncu dejansko dobiš, je to predvsem preko kakih prijateljskih vez, ne Peter, ker vam kr povem, da se nobenemu v slo niti malo ne da pretegnit)
Ni mi pa jasno zakaj bi nekdo, ki vsaj malo ve o računalnikih kupil eno zadevo v comtronu???? Prodajajo izključno samo "njihove" stvari, med katerimi je LG, ki smrdi po dolgem in počez, ter ASUS plate, ki so pa praviloma 10% dražje kot bilokje drugje, to velja tudi za vse ostale stvari, razen kakih CD/DVD medijev???????
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

bond007 ::

No veliko je takih, ki so popolni amaterji glede računalnikov in pač rabijo en komp tko za nezahtevno rabo. Ne bodo navijali in ne potrebujejo nekih fensi ohišij in plat za navijanje. Pač tko da dela. Jst si seveda sam vse sestavljam in nabavljam po komponentah, ampak da bi pa za druge sestavljal, se mi pa ne da, niti nimam časa, ter ne želim nobenih odgovornosti na različnih koncih, razn če res gre za najbližje.

Pač sem mislil takrat, da tko slab komp pa že ne more bit tale v comtronu (pa še kar ugoden je bil glede na konfiguracijo), pač bo mal glasen tko, ne bo se dal navijat, ampak delal pa bo - sej more, ker je novo in ma garancijo. Kr naj kupijo (pa še celeron ni bil;) ).

kody ::

to da comtronu ne gre vec tako dobro...je ze dolga zgodba....
ena stvar resuje jihvele prodaja (recimo Telekom ali SiOl), ceprav ne vem kako potem sploh stoji slo. omrezje.......


kako ves, da gre firmav propad...zacnejo jo zapuscat vodilni - pametni ljudje....kao pod direktorji....in to se ze dogaja v comtronu......


edina konkretna stvar je ravno LG.....ce ga seveda dobis brez mirtvih pik in te ne probajo glede tega nategnit....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kody ()

Talula ::

Super Sonic & kody: Kje sta pobrala te podatke? Ne vem od kje, vendar so glede na uradne popolnoma zgrešeni. V letu 2004 so imeli 6 milijard prihodkov (po navedbah Financ) in nekaj sto milijonov čistega dobička, v letu 2005 pa naj bi bilo podobno. Maloprodaja je precej močnejša od veleprodaje, servisa in inženiringa. Generalni direktor in direktor maloprodaje sta že leta enaka. Število zaposlenih se veča, nove trgovine se odpirajo in obstoječe širijo. Njihovi računalniki so praktično povsod: Mercator, Spar, Pošta, Telekom, GA... Poleg tega opremljajo tudi ministrstvo, za kar moraš biti zelo močan, da lahko stomilijonske zneske zalagaš, saj je država zelo velik zamudnik pri plačilih, že tako pa imajo 90 dnevne plačilne roke.
Tako da po mojem mnenju nič ne kaže, da bi bili na kakšnem robu.

Lime ::

Malo ste zašli - offtopic.
««
4 / 78
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mimovrste (strani: 1 2 3 486 87 88 89 )

Oddelek: Kaj kupiti
4419842264 (5552) delavec44

AGT računalniki (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
562132211 (71751) kuglvinkl
»

spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Kaj kupiti
786116070 (47411) r3dkv1c4
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16531498 (20340) cholt45

Več podobnih tem