» »

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Temo vidijo: vsi
««
3 / 78
»»

msms ::

Ja če te motijo njihovi mejli se enostavno odjavi od mail liste.

jstrna1 ::

Jae je ql trgovina vendra ima majh pomanjkljivost saj prodajalci nimajo nekega vredu odnosa do tebe koda so oni tam zato pač kr morejio bit in e zato da ti pomagajo!

Drugač pa je ql trgovina in se da zmenit za kaki popust...
:D

LP
Amd Athlon 2500+ & Ati radeon 9... !!!!

Tilen ::

Jaz sem pa 1x pisal na Mimovrste, pa mi tudi niso odpisali. ;((
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

kandec ::

Pa da še js povem svoje izkušnje z Comtronom oz. com-shopom v intersparu CE: enkrat lani poleti grem kupit tja TT 12, pa najprej ene 2 min. čakam pred vitrino če bo kdo prišel postrežt, dva trgovca se tam pogovarjata ne jebeta nč, pa stopm do enga in ga vprašam če lahk mal zmotm >:D , pa bajsi (brez zamere) reče: "ja da lahk, da ni problema" 8-O in mu rečem da bi kupu TT 12, in pazi to; on mi začne neki sikat da zakva pa to rabm (?!), pa mu js rečem da za oc proca in model se začne neki pizdit na mene da naj rajš investiram v rame al pa disk, da se mi z oc-anjem itak ne bo nč poznal 8-O itd... Valda da men nč jasn :|
Drugič pa je blo k sm mislu pri njih kupit eno grafično ki je v CE niso mel na zalogi pa prodajalc pogleda v comp in ugotovi da jo majo v BTC Comtronu in mi da tel. od njih in reče: "ja, pa če si bojo sploh vzel čas za vas" 8-O ;((. Js zvečer vseen kličem v Comtron BTC, se noben ne javi, ok, čez pol ure kličem drugič zvoni 3x, 4x puf pa me vržejo ven 8-O ;((

mislm, eh no comment :| ;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kandec ()

Dead_Eye ::

Hehe, ja. to sem pozabil napisat o Comtronu. Tistih stvari, ki so v reklamnih letakih, skoraj nikoli nimajo(vsaj v kp).
Nazadnje se je šlo za čitalec kartic(digitus 9 in 1). Pridem dol, itak da nimajo, model mi reče da imajo samo interne, ne zunanje na USB. Ok, si mislim, sej nima veze kje ga imam, samo da bere. Pogledam, je firme transcend in je samo 6 in 1 - torej ne bere xD kartic. Ker nisem bil 100% se nisem šel kregat da na letaku piše 9 in 1 in da bere tudi xd,...

Mislim, da prodajalci niri ne vejo katere stvari so kao v akciji na letakih je pa res hudo...
The one and only

-Jani- ::

Kakšne mate kej izkušnje s Hestio?
Ne vem, kako dolgo so že na trgu, vem pa da so ne tako dolgo tega odprli tudi 'pravo' trgovinico tam čez cesto tobačne na vogalu na Tržaški.
Cene na netu so kar solidne: Hestia

HyperZ ::

Jaz bi pa zelo rad pograjal vse Big Bange (še posebej tale v BTC-ju je groza).

Iz dveh razlogov:

1. Včasih so bili precej dragi, toda tja smo hodili zato, ker so prodajalci obvladali svoj posel. Vedeli so vse in tudi svetovanje je bilo na mestu. Res, ni bilo težko dobiti prave inf. za katero koli stvar.
Zadnjič, ko sem bil v BTC-ju je bila katastrofa. Vse imajo razmetano, prodajalci pa ne vedo nič in je čisto vseeno kdo prodaja, ker mi dva nista znala povedat nič ne o rutarju in ne o grafiki, o dlančnikih pa sploh ne bi.No, nato je prišel še tretji, ki je vedel največ, a je zelo lepo dišal po alkoholu (kje je inšpekcija?).

Le kje so tisti fantje?

Cene so bile sicer primerljive z ostalimi trgovinami (kar včasih ni bila praksa), a se dobi precej ceneje, kljub vsemu.

2. Včasih je bilo prodajalcev dovolj, zadnjič sem jih naštel cela dva - ljudi pa precej. Čakal sem 15 min. da sem prišel na vrsto in potem še nobeden nič ne ve...

KRIMINAL oz. trgovina je izgubila svoj namen!

Takšnih imamo že preveč...

Jackal ::

Še par mojih izkušenj...

Najprej ta zelo razvpiti Mlacom - Nabavil pri njih cel računalnik (takrat še niso imeli takšnega "slovesa" kot danes) - v prodaji mi zatrdijo, da ima matična plošča integrirano zvočno kartico - čeprav je po specifikacijah na proizvajalčevi strani ni imela - rezultat je bil računalnik brez zvočne kartice (sem jo potem sam "strokovno" vgradil tako da je ostala garancijska nalepka čisto cela).
Potem sem nabavil Maxtorjev disk - že nov je bil zelo glasen in je oddajal zelo grd kovinski zvok - nesem v 2 dneh nazaj - z doplačilom brez problema zamenjali za IBM.
- Večkrat sem bil deležen natega v smislu - kličem po telefonu in vprašam če imajo nekaj na zalogi, mi potrdijo - pridem v trgovino, pa nimajo.
Nazadnje sem kupoval pri njih komplet Zalman hladilnike (So imeli -20% akcijo). Tip v prevzemu blaga mi je pa celo dal par nasvetov za montažo in kaj naj pazim pri tem (CPU hladilnik je imel namreč skoraj 1kg).
Z garancijami nisem imel nikoli problemov, ker ni nikdar nič crknilo ali pa je crknilo izven garancije.
Moja ocena: 4/10

JAE - prijazni trgovci, znajo svetovat - nazadnje sem nabavil pri njih switch in mrežne kable - pa nisem bil najbolj siguren kakšne kable rabim - je hotel prodajalec vedet kaj bom povezoval in mi nato šel iskat kable - pa še nekaj mi jih je dal po nižji ceni, ker so bili že vzeti iz vrečke.
Moja ocena: 9/10

Bocom - prijazni trgovci, serviser bolj tako... - kupit sem šel ATX MIDI ohišje in šele doma opazim, da so mi podtaknili MINI ohišje (razlika je bila v postavitvi in moči napajalnika in manjšem številu 5.25" rež) - nesem nazaj - v trgovini so se zelo opravičevali za napako, medtem ko serviser, ki je čisto na začetku izdal napačno ohišje, ni rekel ne bev ne mev...
Moja ocena: 5/10

Funtech - Z uveljavljanjem garancije pri njih sicer še nimam izkušenj, samo kot trgovina so pa super - prodajalec res ve kaj prodaja - enkrat mi je v eno konfiguracijo računalnika za enega sorodnika vgradil celo boljšo grafično kartico kot je bila na predračunu, ker tiste ni imel na zalogi (cena je bila pa ista kot na predračunu). Dobava je bila pri meni vedno hitra - isti ali naslednji dan - pa vedno me je poklical po telefonu, ko je prišla roba zame.
Moja ocena: 10/10

BOF - Mogoče sem samo naletel na takšno situacijo - namreč kupoval sem avtoradio na MP3 - ene 15 minut sem že krožil po tistem delu trgovine, preden me je sploh kdo opazil. Drugič, ko sem kupoval spet avtoradio za znanca sem samo pobral škatlo in nesel na blagajno - sploh nikogar ni bilo blizu.
Potem še računalniški oddelek - v časih popularnih Apacer ramov sem jih seveda moral it nabavit - najdem vitrino z rami - si vse ogledam - kar pomeni, da sem stal pred vitrino sigurno ene dobrih 5 minut - ene 4m stran pa dva (mogoče celo trije) prodajalca zaposlena sama s sabo... tako da sem moral prav stopit tja in enega pocukat za rokav in rečt, da hočem ram.
Moja ocena: 6/10

Mimovrste - zaenkrat same dobre izkušnje - dostava tistega, kar imajo na zalogi je hitra, tisto kar pa nimajo na zalogi pa toliko, kot piše na strani - nazadnje sem kupil pri njih woofer za avto - so mi tudi šli precej na roko, ker sem prvo naročil neustrezen model - sem jim poslal mail, pa so zrihtali in poslali potem pravega. Garancije mi pa na srečo še ni bilo treba uveljavljat.
Moti me edino zakaj napišejo brezplačna dostava pri nakupu nad 15k, če jo vseeno zaračunajo 700SIT.
Moja ocena: 9/10

c00L3r ::

Jaz pa nimam sreče. Kupim prejšni v Big Bangu grafično Point Of View 6600 GT, jo dam not in naekrat po kake pol ure sistem zamrzne. Jo vzamem ven, dam nazaj not in "dela" par dni. Potem začne spet zamrzovat sistem :( Probam na drugem računalniku, isti problem.

Jo nesem nazaj, prodajalec reče da mi ne more dat nove, ker so imeli že probleme da je folk uničil (navil) komponente in so jim dali kar nove. Potem pa se je na servisu izkazalo da so jih kupci skurili. Stroške je seveda potem nosila trgovina/prodajalec.

Zato sem moral novo (1 teden staro) grafično tam oddat, da jo bodo poslali na servis. Svojaga servisa pa nimajo. Če bi kupil to v računalniški trgovini bi dobil v roku 1 dneva novo, zdaj pa bo to trajalo vsaj 2 tedna :(

Torej, ne bom kupil več nič komponent v Big Bang-u. Raje počakam kak teden pa kje drugje kupim.

klemen22 ::

Kako se trgovina obnaša do kupca se res pokaže šele pri kaki reklamaciji. Imel sem zelo slabo izkušnjo in sicer pri Enaa. Kupim prenosnik za 400k+ sit nakar ga grem iskat k njim (seveda nazarensko prijazni takrat). Pridem domov, mal pogledam (uporabljam sem ga en dan) in med uporabo vidim, da se na levi strani zadeve zvija plastika (koj si dal roko gor je škripnilo). Seveda ker imam časa 14 dni nesem nazaj (seveda človk od take cene prenosnika pričakuje vsaj dobro izdelavo ne pa neke šlamparije). No tukaj je bilo stanje precej drugače:
1.) ker sem seveda doma prižgal PC in seveda so se prednaloženi winsi zagnali je bil pc kao rabljen - prvo mi je zagrozil da bom moral pač plačati 2 uri servisnega dela (1 ura okol 10.000 sit). S tem ne bi bilo nič narobe če ne bi to povedal skoraj v grozljivem tonu.
2.) prec ko sem stopil noter in povedal da želim reklamirati mi zabrusi zakaj jaz to vračam, a roba za tok denarja ni dobra itd itd.
3.) denar dobim nazaj šele v zadnjem dnevu kakor je zakonsko predpisan rok (se pravi moj keš so imeli pri sebi okrog 3 tedne kar se seveda da malo obrnt)
4.) vsesplošna neprijaznost.
Pa to ni moj prvi slab vtis o enaa.com.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

boštjan ::

Jackal,opozori jih na napako pri nakupu nad 15k,ko ti ptt zaračunajo
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Dodgeviper ::

HyperZ: Negovori v imenu vseh big bangov!
Jaz sem dostikrat v enem izmed big bangov, ni pa nobeden izmed večjih! ampak srednje velikih.
In lahko povem da je tam prodajalec k to obvlada, če nekaj ni prepričan se v prid mene prepriča na internetu!
Včasih pokuka tudi na slo-tech saj ve da so tudi tam kakšne koristne informacije.
Če mu to nezadostuje, se pa obrne na kolege za katere ve da to vejo. Tak da lahko pohvalim ta big bang!
Čeprav drugi na tem oddelku nimajo pojma, hodim samo njemu.

Za Bof in big bang ljubljana pa imam isto slabe izkušnje, predvsem z neznanjem. Sicer to velja za sedaj.
V bofu sta včasih bila dva tičkota k sta znala o compih dosti, tudi z navijanjem ter izdelovanjem samih vodnih blokov sta/se je ukvarjal?
Vsaj kolikor vem?

comtron: Hmm kupil comp leta 1998 bil znjim zelo zadovoljen, pa tudi prodajalci takrat bili vredu? Oziroma moje znanje je bilo površno.
Sedaj da ne govorim, pridem v trgovino mu relčem da imam take pa take rame in bi rad kupil še eno ploščico od 512mb
Pa ga vprašam, kakšni so tajmingi? cas? itd... Pa reče da sej itak to ni tolk pomemben, sej se bojo prilagodil med sabo?
Ok nič nerečem, pač ni vedel? Samo me je razpizdil k me je hotel prepričat da je to sigurno ok. Pa ga uprašam če je kdaj ču v kakih in koliko razdredih sestavljajo rame po kvaliteti? Pol je odnehal in rekel da bo kolega poklical, čakal 10min pa ni bilo nobenega tak da sem šel:\

EnaA: Naročim monitor po pošti in ga plačam ob prevzemu? Nakar me kličejo iz trgovine da se kolega pelje v tej smeri in mi ga kar sami pripeljejo:)) super, ko so prispeli mi rečejo da so mi dal še 5% popusta k sem mel glih naslednji dan rojstni dan:D Bomba
Tak da glede na to da so se spomnili na enega potrošnika med mnogimi in ga osebno pripeljali, zame to pomeni da tudi cenijo svoje stranke.
Sicer pa nikoli neveš:D

Mlacom: Škodaaaaa Črrrrkkkk za njih

Lp

klemen22 ::

EnaA: Naročim monitor po pošti in ga plačam ob prevzemu? Nakar me kličejo iz trgovine da se kolega pelje v tej smeri in mi ga kar sami pripeljejo super, ko so prispeli mi rečejo da so mi dal še 5% popusta k sem mel glih naslednji dan rojstni dan Bomba


Dokler ne uveljavljaš reklamacije. Potem je pa res bomba! Dokler pa jim nisi v napoto pa so kul.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

HyperZ ::

"HyperZ: Negovori v imenu vseh big bangov!"

Saj ne bom, ampak Rudnik in BTC sta pod kritiko. Včasih pa ni blo tako (ok na Rudniku so bli od nekdaj čudni, ker je že lokacija čudna).

"Ok nič nerečem, pač ni vedel? Samo me je razpizdil k me je hotel prepričat da je to sigurno ok. Pa ga uprašam če je kdaj ču v kakih in koliko razdredih sestavljajo rame po kvaliteti? Pol je odnehal in rekel da bo kolega poklical, čakal 10min pa ni bilo nobenega tak da sem šel"

Da se ve; takšna vprašanja so za normalnega prodajalca že skoraj prezahtevna. In prodajalci prejšnega Big Banga bi še na to odgovorili, ampak kaj ko tile tudi osnov ne poznajo!

Ne zna povedat o čem je razlika med dvema dlančnikoma, prodajajo osnovne plošče pa tudi osnov nobeden ne ve, pri rutarjih je blo pa sploh tako, kot če ne bi bilo nobenga.

Toliko pomoči dobiš.


Comtron je pa tudi zgodba zase. V katalogu miljon stvari na zalogi pa nič.
Prodajalci že od nekdaj površni, čeprav so fantje v CityParku povsem ok.
Ta njihova trgovina pred Baby centrom je pa pod vsako kritiko.Tako po vzdušju, prodajalcih, zalogi in cenah.

antonija ::

Fantje v CityParku so leni ko drek in se ne dajo motiti pri zasebnih pogovorih. Vsaj strankam ne. Ce tocno ves kaj rabis in ce tocno ves kje to dobiti v tej stacuni pol je OK, ce pa rabis kaksno pomoc ali nasvet prodajalca pa tacke stran!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Borc138 ::

HyperZ: preseneča me, da folk, ki tok cajta preživi na netu, surfa za podatki in mentalno onanira po forumih, sploh potrebuje tehnične nasvete prodajalca računalniške opreme. Če praviš, da nimajo pojma, potem ga ti očitno maš, in če sprašuješ stvari, ki jih že veš, si očitno želiš samo partnerja za pogovor. Vendar moraš razumeti, da fantje niso tam samo zato, da bi zadovoljili tvoje potrebe po druženju v živo ampak včasih tudi za to, da postrežejo kakšno stranko, ki ni pacient.
Popijem 40 kav na dan, da sem lahko buden in mislim, mislim, mislim, kako premagati tirane in idiote... -Voltaire

antonija ::

Prodajalci so tam zato da znajo svetovat strankam kaj naj kupijo. Za to MORAJO poznati osnove in principe delovanja izdelkov in pa seveda MORAJO vedeti cim vec o moznostih, ki jih izdelki nudijo. Ce tega ne znajo so zanic prodajalci. In ce grem jaz vprasat a bosta dva RAMa z razlicnimi timingi delala dobro skupaj, pol mi naj pove. Ce ne zna, naj gre vprasat kolega (vsaj en izobrazen prodajalec na stacuno pa mora bit) in pol pove. Ce pa zacne neki bluzit da se RAMi sami prilagodijo pa nej rajsi rece: "oprostite, ampak sem prelen da bi se pozinamil o izdelkih ki jih prodajamo zato ne vem odgovora. Rajsi pojdite v drugo trgovino, kjer imajo izobrazene prodajalce ki vam znajo svetovati, pri nas to ni pogoj za zaposlitev." pa je stvar resena.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

HyperZ ::

"Če praviš, da nimajo pojma, potem ga ti očitno maš, in če sprašuješ stvari, ki jih že veš, si očitno želiš samo partnerja za pogovor."

Zelo daleč od resnice. Pred leti nisem imel pojma o pojmu in sem zato hodil po nasvete v Big Bang. Fantje so pomagali na več načinov in mi ni bil problem kupit katero koli stvar (pa če prav je bilo čez cesto ceneje). Danes tega ni več. Prodajalcev je manj in ne vedo nič. Razlika med dvema dlančnikoma ni v tem, da je en boljši. To mi ne pomaga veliko. Enako z rutarji in na koncu ugotoviš, da nisi izvedel nič. Zakaj pa potem so tam? Moje mnenje je, da mora prodajalec nekaj od sebe dat, če hoče prodat monitor za 200K. Drugače če ne ve nič, si lahko izdelek vzamem sam, inf. o izdelku pa na internetu dobim. Potem naj jih ne plačujejo in dvigujejo cene izdelkom zaradi njih.

"tudi za to, da postrežejo kakšno stranko, ki ni pacient."

"Pacient" gor ali dol, samo človek ki je v Big Bangu v zadnjih štirih letih kupil za okol 2 miljona stvari, pač pričakuje tisto kar je dobil prej.

Skratka trgovino so uničli. Takšnih kot je sedaj Big Bang je že 200 po Sloveniji.

Pika na i je pa potem prodajalec, ki diši po alkoholu. Še to!

V Normanu so še tisti zadnji razgledani prodajalci in upam, da ne bodo "uničli" še njih.

Tako da zdej v Normanu kupujem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: HyperZ ()

Dodgeviper ::

Moram rečt da je dostirkrat problem pri prodajalcih neenakopravnost!
Nekdo ki zna prodajat in ima veliko informacij v glavi s zasluži tudi večjo plačo? Tako se mu morala dvigne in ve zakaj je njegovo znanje dobro!
V nasprotnem primeru si zagnan nekaj časa in nato odnehajo še tisti ki znajo! Saj zakaj bi se negdo trudil 200% če se večina ostalih trudi z le 30%. In tu trgovine zgubljajo dobre prodajalce:(
V harvy normanu sem slišal amppak samo slišal, da dobijo dokaj dobro plačilo? Tak da jih mogoče to drži pokonci.
Čeprav kakor je bilo omenjeno, ko nekaj sam kupujem že vem kaj kupit! Samo moram malo pofirbcat njihovo znanje ki je še zmer majhno:(
Se pa saj tam dokaj trudijo, kar je nekaj.
Kar pa v bigBangih ni tako, eden se trudi 10 drugih pa zabušava in na koncu meseca dobijo vsi isto? Kar ni pravično
Lp

Borc138 ::

"Razlika med dvema dlančnikoma ni v tem, da je en boljši."
Kakšna pa je? Verjetno se razlikujeta po zmogljivosti - zmogljivejši je boljši. Sicer pa, kateri dlančnik si gledal. Mogoče ti lahko jaz dam kak nasvet.

"Enako z rutarji in na koncu ugotoviš, da nisi izvedel nič. Zakaj pa potem so tam? Moje mnenje je, da mora prodajalec nekaj od sebe dat, če hoče prodat monitor za 200K."
Zdej se pa že odloč, kaj kupuješ, a je ruter, al je monitor.

"Drugače če ne ve nič, si lahko izdelek vzamem sam, inf. o izdelku pa na internetu dobim."
Neki v tem stilu sem ti že prej napisu.

V katero koli trgovino grem, vedno najdem prodajalce, ki vedo stvari, ki jih jaz ne in obratno, nihče ni popoln. Od prodajalca tudi ne pričakujem, da bo vedel stvari v nulo o vsakem izdelku, ki ga ima na polici. Znanje je stvar, ki se nenhno širi. Danes vem manj, kot bom vedel jutri. Prodajalcem so verjetno na volljo iste informacije kot tebi, kot strankam pa se nam včasih zdi, da bi moral biti prodajalec že rojen z dotičnim znanjem. Ali lahko nekomu očitaš pomanjkanje znanja, ki ga ti nimaš? Sicer me pa zanima, v kakšni situaciji si se sploh znašel in česa prodajalec ni vedel, da ne bom prehitro sklepal.

Lp.
Popijem 40 kav na dan, da sem lahko buden in mislim, mislim, mislim, kako premagati tirane in idiote... -Voltaire

antonija ::

Vsaka sluzba zahteva svojo izobrazbo, tud _prodajalec racunalniske opreme_. In on je tam zato da ve stvari od vseh izdelkov ki jih ma na polici in da ti razlozi razlike med njimi. In da bo hec se vecji: Sam mora ugotovit kolk stranka ve o stvari in ji razlagat na ustreznem nivoju. To je dober prodajalec. Tisto kar pa prodaja robo v comtronu in bigbangu (BTC, LJ) pa ni prodajalec, ampak nekaj kar vzame izdelek iz izlozbe/vitrine/police in ti ga da v roke. To znajo z malo treninga psi narest.

Ce bi vsak na netu iskal informacije potem prodajalcev ne rabimo.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Borc138 ::

"Ce bi vsak na netu iskal informacije potem prodajalcev ne rabimo."
Vsi informacij ne iščejo niti ne znajo poiskat na netu. Za tiste, vsaj po mojem, ni treba vedt v nulo kolk mikronska jre tehnologija pr enem gpu-ju, al pa kolk ma kak ram tajminga in s kero plato je kompatibilen.
Če pride ena mama po računalnik za sinkota za prvi razred devetletke, verjetno po tem ne bo sprašvala. zadovoljila se bo z razlago, ali izdelek ustreza njenim potrebam ali ne. Se pa v Sloveniji pojavlja sindrom nezadovoljstva in razočaranosti nad vsem, ki se kaže predvsem v potrebi malega človeka, da bi vsaj nekdo dal občutek, da je bog. Država nas nateguje z davki, s katerimi plačujemo vse od parlamenta (vključno s Plemenitim) do raznih referendumov na temo, ali si bomo brisali riti z levo ali desno roko. Ker povprečnež nima moči, da bi se sam uprl državi, se mora vsaj nekje uveljavljati z avtoriteto. In kaj je lepšega, kot it v trgovino in prčakvat naslednje: tu sem, da pri vas pustim denar, v zameno ustrezite mojim muham in se podredite mojim pričakovanjem. Prodajalci itak nimajo pojma, tko da so lahka tarča, pa še vstopnine ni za v trgovino, juhej!!!

Kar se pa tiče treninga psov, glede na to, da nimajo palcev, bolj težko premikajo stvari z okončinami. Primernejša žival bi bila opica.

Lp.
Popijem 40 kav na dan, da sem lahko buden in mislim, mislim, mislim, kako premagati tirane in idiote... -Voltaire

HyperZ ::

"Enako z rutarji in na koncu ugotoviš, da nisi izvedel nič. Zakaj pa potem so tam? Moje mnenje je, da mora prodajalec nekaj od sebe dat, če hoče prodat monitor za 200K."

Ja tale izjava je vsekakor precej pomešana. Se opravičujem.

Zadeva gre v to smer, da prodajajo rutarje od Linksys-a. Na vprašanje kaj meni o tem rutarju za 15k in kaj bi priporočal meni, ki želim doma dva računalnika povezati na internet, je fant odgovoril, da se da povezat in da je ta rutar dober. Pri tem sva ostala.

Nič več nisem uspel izstiniti od njega. Nobenega osebnega mnenja ali izkušnje, sploh pa ni mi znal svetovati. Če je to preveč, potem pa res ne vem!

Monitor smo kupovali pred meseci in vse detalje sva morala z očetom pregledati sama na internetu. Včasih je bila praksa, da sva zavila v dotično trgovino in dobila vse podatke, ki pritičejo. Brez iskanja po internetu itd. Skratka imel sem občutek, da me ne bodo nategnil. In res me (nas) niso, ker vse zadeve kupljene v BIg Bangu delajo 100% že več let.

"V katero koli trgovino grem, vedno najdem prodajalce, ki vedo stvari, ki jih jaz ne in obratno, nihče ni popoln. Od prodajalca tudi ne pričakujem, da bo vedel stvari v nulo o vsakem izdelku, ki ga ima na polici. Znanje je stvar, ki se nenhno širi. Danes vem manj, kot bom vedel jutri. Prodajalcem so verjetno na volljo iste informacije kot tebi, kot strankam pa se nam včasih zdi, da bi moral biti prodajalec že rojen z dotičnim znanjem."

Dobivam občutek, da si nekdo iz te dotične trgovine ali zelo blizu nje.

Moje mnenje:
Trgovina izdelke prodaja. Tja gremo zato, da izvemo vse potrebno, da opravimo nakup. A časi se spreminjajo in stvar vodi v to smer, da je na trgu poplava izdelkov in slediti vsem je težko. Priznam. A če je nekdo plačan zato, da se zanima te novosti je to njegovo delo. Služba. Sam je tako hotel, ko je podpisoval pogodbo oz. se šolal v tej smeri.

Včasih je bil Big Bang znan po tem, da so bili prodajalci na mestu in tam si dobil vse potrebne inf.. Bilo je drago, a si vedel zakaj je tako. Prišparal si na času in energiji.

Smer trgovine pa je šla v drugo smer, se pravi da rušijo cene na trgu in meni kot stranki ne ponudijo več svetovanja, ampak samo nizko ceno. Prodajalci ne svetujejo več, ampak samo vlečejo stvari iz "vitrine". A ko narediš krog po internetu in Ljubljani, ugotoviš da sploh niso najcenejši.

Tudi prav, a mene kot "potrošnika" so izgubili. To je namen moje kritike - sprememba na slabše.

Harvey deluje kot BIg Bang v najboljših časih, a ne vem kako dolgo bodo še zdržali.

boštjan ::

Glejte fantje,če bi prodajalci vedli o vseh produktih,ki jih prodajajo popolnoma v nulo vse oz. meli izkušnje z njimi,bi morali vso svojo življenje oz. delovno dobo samo hardveru posvetit.(kje je še instalacija winsow in raznih osnovnih trikov,ki jih navadni uporabniki ne poznajo). Poleg tega pa je to,da si je dandanes zelo težko vse domu odnest in konkretno stestirat,ker moraš ne vem kolko papirov podpista in se držat enih pravil.vse bi bilo preprosteje,če bi uvozniki organizirali seminarje za prodajalce, ki jim robo prodajajo.
Sam sem delal v BOFu in niti 1X ni noben dobavitelj organiziral nič.Pohvala samo Lancomu,ki nam je vztrajno posojal CLP500,ki smo jih prodali zelo dosti,tudi 3 na dan,pa tudi DISS se je trudil z prezentacijami s njihovimi študenti.Ostalo nič,vsaj takrat,ko sem še jaz delal.
Zelo težko je recimo prepričat laika,da ruter za 20k,dela bolje od tistega za 10k,če sta si po specifikacijah ista.
tako je tudi težko povedat,kako printer deluje,če pa ti dobavitelj ni reklamnega dal,da bi to pokazal.
Hočem samo rečt,da je komponente dosti težje prodajat kot pa ka TV,radio itd.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Borc138 ::

" Zadeva gre v to smer, da prodajajo rutarje od Linksys-a."

Reče se router in ne rutar!
Si me našel. Včasih sem res delal v BigBang-u preko študenta in sem doživel svoj delež strank, ki so pričakovale da sem rešitev njihovih problemov. Ugotovil sem naslednje: ljudje nikoli ne bodo zadovoljni, vedno bodo potrebovali nekoga nad katerim bodo znesli svoje travme, pa naj bo to BigBang, SiOL, Harvey Norman, Comtron, Telekom, Mercator, Spar ... whatever ... Jebat ga tako je. Res pa mi ni jasno, zakaj se pritozujes nad ponudbo Linksys-a. So le del priznane firme profesionalnih routerjev Cisco, za katere niti pod razno ne boš odštel 15k tolarjev!! Lp.
Popijem 40 kav na dan, da sem lahko buden in mislim, mislim, mislim, kako premagati tirane in idiote... -Voltaire

antonija ::

OK, pol pa iz druge strani: Trgovina placa nekoga, da bo prodajalec racunalniske opreme. Kaj naj trgovina pricakuje od te osebe ko pride v trgovino kupec:

a.) Da mirno nadaljuje pogovor z ostalimi trgovci o rezultatu vcerajsnje nogometne tekme
b.) Da se trudi s cimbolj iritirajocim in sarkasticnim odnosom odgnati cimvec kupcev
c.) Da kupcem svetuje pri nakupu in jim pomaga pri odlocitvi kateri izdelek kupiti.
d.) None of the above

Zdej pa, ce je po kaksnem neverjetnem naklucju pravilen odgovor "c", kaj mora taka oseba vedeti/znati da lahko opravi nalogo iz tocke "c"?

EDIT: brez "d"ja ne gre...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

BabyG ::

Respect Boštjan-u & Borc138...

Antonija & HiperZ: GET A LIFE! Če bi prodajalci vedl vse o izdelkih, zelo verjetn neb delal u štacuni, se vama ne zdi? Za tok znanja k ga zahtevata, močno dvomim, da bi kdo želel delat za tisto revšno k jo dobijo prodajalci...

HiperZ: Ne morš sam na forumih viset... Če bolš poznaš comp opremo k prodajalci ne hod morit pa cajt zapraulat. Pejt srfat pa najd kar te zanima. Verjam da majo oni velik bolšga dela, k s tabo čvekat. Pa še reply na cene... Mal bol si poglej... K že qrcaš BigBang -> Cene za dost artiklov so nižje k na 1A!

Antonija: Očitno se ne zavedaš, da prodajalci ne posvečajo svojga lajfa štacuni. Bi blo treba velik preveč cajta uložit v to, da bi vedl vse o vsem. Eni majo clo družine, k si zaslužjo TA cajt, k bi jim ga ti pripisala za izobraževanja. Vidt je, da si očitn sama na tem svetu, kokr si jezna na vse ostale!!!
Been there, done that...

antonija ::

Sem jezen, ne jezna:8)

Pa jst mam tud siht pa se trudim vedet cim vec kar se da o mojem podrocju dela, ker v nasprotnem primeru nimam kej za delat tukej. In to pomeni da ko nisem nimam na sihtu kej za delat, pac berem novice iz mojega podrocja. Ko pridem domov, pa tud jaz raje delam kaj drugega kot pa prebiram strokovne clanke.
Ampak poanta je to, da so prodajalci placani da tistih 8 ur naredijo cimvec za stranke in to vkljucuje tudi informiranje o trenutnih izdelkih ki jih majo na zalogi. Eni rpodajalci (in ti so res carji) ti znajo celo povedat kje lahko dobis izdelek ki ustreza tvojim potreba, ce ga v tej trgovini nimajo.

Vsekakor majo tud trgovci lahko "lajf" in jim ni treba zapravljat prostega casa za ucenje in informiranje, ampak ko je pa na sithu, pa ma da se posveca strankam ali pa uci o izdelkih, ki jih prodaja, ne pa da cveka o cemerkolihoce s svojimi kolegi in zanemrja stranke. Ce rabi pavzo naj si jo vzame in gre ven na cigaret (al karkoli ga ze sprosca), ce je pa na delovnem mestu pa naj opravlja svoje delo, plain and simple. Sej je placan za to.

P.S.: Pa prodajalcu ni treba vedet vse o vsem, ker se nisem vidu heroja v BOFu ki bi znal svetovati o racunalnikih, zmrzovalnih skrinjah in fotoaparatih naenkrat. Verjetno majo zato prodajalce razdeljene po oddelkih, al kako?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

pmodic ::

antonija: Kje delaš, da te pridem malo povprašat po tvojem briljantnem znanju?

klemen22 ::

Dejstvo je da je trgovina Comtron (al comshop) v Cityparku za en drek. Tko čudne prodajalce le stežka najdeš. Jebe se jim za vse -> če prodajo kej al ne. Seveda kakšnega pametnega nasveta ni moč izvedeti. Nekaj mesecev nazaj je en kupovav comp pa je vprašal kok je Radeon x300 slabši od Radeona 9600pro. No prodajalec reče da je to skoraj eno in isto. Pa še polno takih for sem že slišav. Skratka buče.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Pyr0Beast ::

Nekaj mesecev nazaj je en kupovav comp pa je vprašal kok je Radeon x300 slabši od Radeona 9600pro. No prodajalec reče da je to skoraj eno in isto.

Skoraj eno in isto sta slaba :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

antonija ::

@pmodic: Veterinarska fakulteta, Univerza v Ljubljani
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Dead_Eye ::

Hehe, nekateri ste res smešni. Res, da prodajalec ne more vedet VSE o izdelkih, ki jih prodaja, ampak vsaj osnove pa mora. Zdej, če človek samo reče da je najboljša tipkovnica "tista od logitecha za 18k" vsekakor ni dovolj. Še posebej, ker ima črke NALEPLJENE na tipke....

Da o Comtronu niti ne zgubljam besed: Ga vprašaš za razliko med 2 varjantmami in odgovor je: "Jaz imam tako in meni dela!"
The one and only

N-E-O ::

Kake so pa kaj izkušnje s kupovanjem prek telekomove spletne trgovine?
Nameravam si omislit en laserski printer in sicer KLIK.

Če sem prav razumel, so stroški prevoza 500 SIT ( klik)?
Pa še nekaj, v primeru uveljavljanja garancije, se lahko potem obrnem na samsungovega pooblaščenega serviserja ( tukaj).. najbližje torej v Celju. A sem vse prav razumel?
Follow the white rabbit.

Luc ::

Hmm moje izkušnje:

MLACOM: Kupil ene 2 računalnika, vse štimalo, mal so edin zamujali s sestavo, ampak dal popust še zmeri. Pa na servisu ko enkrat nekaj dodajal je bla cela znanost tist notr dat, no sam to se zgodi pač. So pa še vedno eni najcenjših.
7/10

ENAA: Kupoval preko neta. Vse štimalo, dali mi vse informacije, prevzel naslednji dan. Enkrat digitalc enkrat grafična.
10/10

COMTROM: Jaoo.. Groza. Sploh tista velika v BTCju. 4 prodajalci pa tm en film bulijo pri pultu :\ .. kavboji. Da ne govorim, da maš večje šanse da zadaneš na loteriji kot pa koga na telefon dobiš. 1/10

BIG BANG: Kupoval ene 3 stvari že, mal mešani občutki. 5/10

JAE: Hmm en router kupoval, bla kao akcija prideš tja, kao ni več teh modelov. Na spletni strani so pa potem še 1 teden to oglaševali. Prodajalci bli mal zmedeni a vsaj prijazni. Slaba spletna stran.
6/10

ROLAN.SI : Enkrat naročal preko neta. Vse štimalo. Tud bli vedno dosegljivi.
9/10

TECHTRADE: Slaba web stran, kr dragi. A prijazni in ustrežljivi. 8/10

Zheegec ::

Hm, dajte še kaj napisat, ker sam tudi delam v eni izmed trgovin v BTC in so mi zanimivi komentarji, sploh pa razmišljam na katerega od mojih kolegov ste naleteli da je rekel "to pa to" :D

Imam pa eno pohvalo za iznajdljivost zaposlenih v Enaa.com -> gospa se je zanimala za prenosnika ki ga prodajajo, pa so ji lepo rekli da če ga želi videti naj gre v xyz trgovino v BTC, naj vpraša če jo kaj zanima, naj sproba tipkovnico pa ohišje pa naj reče da ga prižgejo, da ga bo sprobala, potem pa naj gre na www.enaa.com pa naj ga nabavi, če ji ustreza. In potem mi je gospa točno to povedala, pa se začudila, kako da tega prenosnika nimam, če so pa v Enaa rekli da naj ga gre sem pogledat. Sva ugotovila da je to en starejši model, pa sva našla boljšega.
Ampak VSEENO - res vse pohvale fantje, človek se res sprašuje zakaj so spletne trgovine cenejše, ampak se pa znajdete.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Utk ::

ja v enaa so res barabe, so pa poceni, konkurenca itd., kaj češ...

igor0203 ::

ALIEN, a v BOFu delaš? :D

Zheegec ::

Čisto možno ja 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

TRIROG ::

normalno bi reku daje prodajalec v stacuni zato da te vodi po nakupovanju, ti svetuje etc...pri pralnih storjih to se gre ... sam fantje ne prcakovat od rodajalca da vam bo povedu na pamet v cem se razlikuje osnovna plata x od osnovne plate Y, pa kok MHz vec boste dobil ce bote vzel hladilnik Z, t si poglejte na netu

milsim ... dejstvo je da je dans na trgu vse prevec RAZLICNIH izdelkov, ki se razlikujejo v malenkostih in menim da ce ti prodajalec rece da ne ve TO ni nic slabega, pismo ce pa prcakujete da bote prsl v racunalnisko stacuno, pa vam bojo povedal za vsak artikel ki ga bote pogledal na pamet vse specefikacije, in osebno mnenje ... pa mislim da ste prezahtevni...

jst zmer pogledam na netu menenja drugih pa mal prasam po forumih kako in kaj, sej unga tm ze kej prasas, sam ce ti ne zna pomagat to ni nic slabega ... pc ne ve ... se ob naucu al pa ne ...

seveda ce ti ne zacne pametovat kako so belkin routerji boljsi od linksysovih ...ampak to je ze za drugo temo ...

MEDENA ::

antonija :

Ne pametuj, prodajalec ni vseved. Računalniška oprema je preširoko področje,preveč je novih zadev itd. Sej ene male osnove se obvlada. Da ti bo pa prodajalec znal povedat o kompatiblinosti 2 različnih ramov, pa raznih timingov. Pa nima časa to delat in tudi možnosti nima, to lahko samo na servisih testirajo itd. To ni prodaja gum ali bureka.

Točno tako kot je TRIROG povedal.

klemen22 ::

Ja ampak nekateri pa tut osnovnega pojma nimajo
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

MEDENA ::

V dobi Interneta in dejstvu, da je že preko 100.000 ljudi na ADSLu mislim,da je čas da si kupci kdaj pa kdaj SAMI poiščejo informacije. Jaz sem tudi kupec pa ne grem morit vsakega prodajalca "kaj je razlika med to in ono". Obstaja google. :\

perci ::

In ti si prodajalc? Sam luzerski prodajalc kej tazga prjav.

MEDENA ::

Brezveze se prepirat z vami.

Ziga Dolhar ::

Se pravi, internet in gugl opravičita prodajalca od njegove svetovalne funkcije?

Lenobe!
https://dolhar.si/

cryptozaver ::

Sem imel (po nekaj slabih) tudi dobro izkusnjo z enaa stacuno. Profi odnos, pa ceprav je slo samo za 'uslugo' s katero so si pri meni vrnili nekaj ugleda.

Šimpanz ::

Dejsto je da je danes v računalništvu prodajalcem zelo težko. Stranke postavljajo vprašanja, na katere je skoraj nemogoče odgovoriti (a je ram xy boljši od rama yz pri čemer ge za no name rame za katere skoraj ni karakteristik na internetu, pa katera firma diskov je boljša itd.).
Če bi hotel vedeti vse o izdelkih ki jih prodajaš bi moral 8 ur na dan študirati literaturo.

Utk ::

Itak da ne rabi niti ne more vsega znat. Je pa dobro, da imajo nekako dogovorjeno recimo katera plošča najbolj paše k nekemu procesorju, pa ne da bi nekega profiča prepričeval v to, ampak da nekomu ki nima pojma lahko nekaj priporoča, pametnega, tudi če niti sam ne ve zakaj točno bi bla tista boljša od drugih. Kaj dlje od tega pa ne rabi it. Po moje jih velika večina take stvari vseeno obvlada.

cryptozaver ::

Saj noben ne zahteva od trgovca vseh inf. v trenutku. Ce pa ta bučke sadi ali prodaja samo zato da proda, je celo nesramen, vzvišen ali apatičen pol je pa to k....
««
3 / 78
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mimovrste (strani: 1 2 3 486 87 88 89 )

Oddelek: Kaj kupiti
4419842233 (5521) delavec44

AGT računalniki (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
562132210 (71750) kuglvinkl
»

spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Kaj kupiti
786116065 (47406) r3dkv1c4
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16531495 (20337) cholt45

Več podobnih tem