» »

Mimovrste, Robas ter mnenja

Mimovrste, Robas ter mnenja

humanoid2 ::

Na slo-tech sem zasledil link, ki se nanaša, na tp-link kartico pri mimovrste. Kliknem na povezavo, ter scrollam do dna strani, kjer vidim drugo mnenje, ki se mi zdi nekoliko znano:

Tp-Link TL-WR642G (router) ter TL-WN651G (brezžična kartica) sem pri podjetju Robas kupil v začetku oktobra. Zadevo sem stestiral in ugotovil, da podpira samo 2 DDNS providerja, oba kitajska. Zanimala me je podpora za DynDNS ter kakšnega drugega US ali EU, odgovora pri Robas niso vedeli, tudi pri TP-Linku se jim ni sanjalo kje je problem, dokler nisem dobil odgovora, da so našli težavo... strojna oprema. Moja verzija, v 1.0 tega NE podpira, ker pravijo, d aje namenjena za kitajski trg. Pravijo, da verzija v 2.0 podpira DynDNS in naj povprašam pri trgovcu, kjer sem kupil. Ampak to sploh ni problem, to je le začetek zgodbe :)
Pri Robas so me vprašali za mnenje routerja, citiram:
Ok ,

Se moram potem pozanimati ali je to ta vrats strojne operme aktera je ena za azijski trgu druga za ostli trg. Prosil bi pa samo za informacijo kao ste zadovoljni z Routerjem in kakšne so karakteristike z doseganjem razdalje in signala pri vas.


Hvala in lep pozdrav

Robi

Datum: 19.12.05


Jaz sem jim poslal sledeč mail:

Kar se samega routerja tiče sem zelo zadovoljen. Resetiral se mi je samo 1× verjetno zaradi izpada elektrike. Drug računalnik je oddaljen 12m stran (vmes 2 steni ter cca 4m omar, tako, da je kar dobro skrit) pa je signal še vedno good, včasih excellent, če računalnik povlečem iz mesta, da ima samo 2 steni vmes do routerja pa je signal perfekten, 100Mbit sicer ne doseže (dvomim, da kateri to zmore), vendar je 4GB prekopiralo v slabih 20 minutah.
Kartica deluje tudi na Linux sistemih, potrebno je le namestiti madwifi gonilnike (zaradi atheros čipa) in zadeva deluje še nekoliko boljše kot na Windows platformi.

Če bi še DynDNS podpiral bi bilo res perfektno.

Datum: 19.12.05


Od takrat se mi ni nihče oglasil.


Včeraj pa naletim na drugo mnenje pri mimovrste:

Janze Avgustincic


Izkaznica uporabnika


Napisanih mnenj: 2
Rang med ocenjevalci: 723.

Uporabnik od: 25. december 2005
Lokacija: Ljubljana


Kupil sem komplet wireles router TP-LINK TL-WR642G 108 M in to mrežno kartico od istega proizvajalca. Računalnik je oddaljen 22m stran (vmes 2 steni ter cca 4m omar, tako, da je kar dobro skrit) pa je signal še vedno good, včasih excellent, če računalnik povlečem iz mesta, da ima samo 2 steni vmes do routerja pa je signal perfekten, 100Mbit sicer ne doseže (dvomim, da kateri to zmore), vendar je 4GB prekopiralo v slabih 20 minutah.
Kartica deluje tudi na Linux sistemih, potrebno je le namestiti madwifi gonilnike (zaradi atheros čipa) in zadeva deluje še nekoliko boljše kot na Windows platformi

Povezava: http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1140444523

Nato pa še tole:

Janze Avgustincic


Izkaznica uporabnika


Napisanih mnenj: 2
Rang med ocenjevalci: 723.

Uporabnik od: 25. december 2005
Lokacija: Ljubljana


Kar se samega routerja tiče sem zelo zadovoljen. Resetiral se mi je samo 1× verjetno zaradi izpada elektrike. Drug računalnik je oddaljen 22m stran (vmes 2 steni ter cca 4m omar, tako, da je kar dobro skrit) pa je signal še vedno good, včasih excellent, če računalnik povlečem iz mesta, da ima samo 2 steni vmes do routerja pa je signal perfekten, vendar je 4GB prekopiralo v slabih 20 minutah.
Kartica TP-LINK TL-WN651G - PCI deluje tudi na Linux sistemih, potrebno je le namestiti madwifi gonilnike (zaradi atheros čipa) in zadeva deluje še nekoliko boljše kot na Windows platformi.

Povezava: http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1140445019



Mnenje kot mnenje pač, ocena kot ocena, sej trgovina ni kriva, če se je nekdo zlagal ali kaj ali pa kar modificiral podatke not iz 12m na 22m in podobne, kopiral podatke brez vedenja osebe, ki je lastnik tega mnenja. Aja, da ne bo kdo mislil, d asem jaz Janez Avgustincic.
Kaj je poanta tega posta se boste vprašali... to, da so mnenja v SLO štacunah enakovredna 0 ali pa manj, ter to, da trgovcem ni mar za bodoče kupce, če bi jim bilo, ne bi dopuščali objavljanja takih in drugačnih mnenj, ampak jih zaklenili na uporabnika. Če uporabnik ni kupil te opreme, nima kej komentirat. Ja, je kupil v XY trgovini ampak koga briga? Naj napiše mnenje iz te štacune, ki je kupil opremo.
Poleg tega ali niso mnenja namenjena bodočim kupcem, da se lažje odločijo? Kje je potem poanta laganja in kraje mnenj ter spreminjanje njihove vsebine? Plačana oz. "bonusna" mnenja?


Vendar to ni osamljen primer, tudi to mnenje govori zase:
http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1140438324
Saj je uporabnik na drugem forumu po datumu objave podal vprašanje ali je zgornji izdelek dober, ko so ga uporabniki razkrili so temo pobrisali.



Za tiste, ki kupujete in se na mnenja ozirate... ne počnite več tega, ker resnično nima smisla, kot lahko sami vidite, žal :(
Zanima me tudi kako je z varovanjem podatkov, ker to povsod tako hvalijo...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireless router canyon cn-wf514

Oddelek: Omrežja in internet
257202 (5207) jancus
»

Router

Oddelek: Kaj kupiti
91313 (1243) IceIceBaby
»

komponente

Oddelek: Kaj kupiti
61612 (1421) Kafi
»

Prenosnik do 1200evrov

Oddelek: Kaj kupiti
182326 (1972) roli
»

Wlan

Oddelek: Kaj kupiti
101419 (1279) pujsek_

Več podobnih tem