» »

JAE Celje....

JAE Celje....

GregiB ::

Ja, danes sem se šel božička in si kupil.... Lexmark E232...

Pridem v štacuno JAE, Celje (ker je bil parking pred Intersparom prepoln...), da ga ubodem na akcijo staro za novo...

Moja malenkost (MM): (po tem, k tiskalnika ni kje na polici)... " Zanimam se za Lexmark E232 iz vaše ponudbe..."

Prodajalec (P): "Kir že??? Aha... (prelistava po NJIHOVI brošuri)... (najde)... "Aha!... No, da vidim, če mamo na zalogi... yep, 1 je še..."

MM: "Preden ga odpelem, me zanima samo, za kolk strani mam ta prvi toner, pa kolk RAM-a ima???"

P: "Doooh... (se obrne k kolegu) ti veš, kolk ma rama.... un Lexmark? (nima pojma)... Zakaj Vas pa to zanima?"

MM:" ???! Hja no... tko, dost pomembna zadeva... Sicer pa... imam v avtu star printer (NEC matrični, iz leta 1990 ;))... ga prinesem?"

P: "No ja, če ga že mate zrovn...!?"

Pol tip prinese tiskalnik... na ktermu NA ŠKATLI PIŠE 16MB RAM, Initial toner 1500 pages...?!

Je to profesionalni odnos do stranke?
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Dr_M ::

in kje je tuki problem clovestva?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Gwanaroth ::

Mogoče nismo tako high society, da bi razumeli :)
Lights often keep secret hypnosis..

Tilen ::

Prevlko paniko delate nekateri. In kolk si pol placal za nov printer? kaksna akcija je bla to ?

Saj ce si dobil novega za starega brez doplacila pol itk carsko :P :P >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

ferdo ::

problem človeštva je tukaj ta, da nekdo, ki nekaj prodaja, ne ve kaj prodaja...

Meni se skoraj vedno zgodi, da, ko pridem v rač.trgovino prodajalec ne ve tega kar želim vedet, ponavadi se čem prepričat v nekaj kar sem zasledil na intrnetu o raznih specifikacijah, pač želiš zvedet, če je to res kar piše oz. če oni to kar piše prodajajo.
Pa se ne gre z ato, da bi jim pamet solil, pač, če greš kupit avto, bo prodajalc več vedu kot kupec, v mojem primeru je pa ravno obratno...

Ti naši trgovci so odras slovenskega potrošnika, znajo mastno zaračunat, svetovat pa zelo slabo, in kaj sledi iz tega, potrošnik je neosveščen, ima pomankanje informacij, in če že kaj zve, zve nekaj napihjenega, kot da je to kar kupuje res edino najboljši/ugoden nakup itd..
Z veliko maržo in napihjeno ceno nas napumpajo in smo vsi veseli.

prodajalc in potrošnik, v končni fazi pa oba nimata veliko pojma kaj prodaja oz. kaj kupuje...

volk sit in koza cela:D

Zato se pa velikrat zatakne pri uveljavljanju GARANCIJE, in to je DEJSTVO, kako lahko neosveščen potrošnik dojame zadevo, če je ni sposoben... "o sposobnosti dojemanja se lahko še razpravlja" - to je druga tema!

LP

Tilen ::

Pa se ne gre z ato, da bi jim pamet solil, pač, če greš kupit avto, bo prodajalc več vedu kot kupec, v mojem primeru je pa ravno obratno...

Prodajalec avtomobilov ne prodaja 10 razlicnih BMW-jev in 10 razlicnih Mercedesov in 10 razlicnih Hond in 10 razlicnih...

A prodajalec ki pa ima 10 razlicnih ram modulov, 10 razlicnih printerjev, skenerjev, racunalniskih volanov ipd... pa bi moral vse vedet? Dajte no!

Postavite se v njihovo kožo in potem grajajte.

Ferdo, bi te rad videl, ce bi se isto govoril po tem, ko bi te dali delat za ene 3-4 mesece v racunalnisko stancuno.

Lp.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

GregiB ::

Zakaj je to problem človeštva? Gre za to, da živimo v dobi hiperpotrošnje. In, ko trošimo prislužen denar, hočemo vedeti, za kaj ga trošimo, ne?
Ne trdim, da bi moral prodajalec vedeti vse o vsaki stvari, a neke osnovne podatke pa že... v končni fazi jih v 15 sek najde na netu oz. kar prebere s škatle.
Sicer pa... v trgovini ni toliko veliko artiklov, pa večina je embalirana v "self explanatory" embalaži. Omenjen tiskalnik pa so imeli "skrit" za pultom... tako, da ga še za pogledat ni bilo...
@ Tilen... Prodajalec ni stroj za prodajanje, ampak mora biti tudi svetovalec, marketingar, prijatelj, sotrpin... vse v paketu... Sicer ni pravi profi. Je pa res, da delodajalci le redko nagrajujejo svoje "bisere"...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Tilen ::

GregiB, tako kot si rekel. Osnovne podatke. Saj ne zagovarjam trgovca v zgornjem primeru ampak odgovarjam 5. post te teme.

Recimo trgovec ne rabi vedet da ima APACER PC 4000 samsungove TCCD cipe gor in blabla. Osnovna informacija - stevilo MB / hitrost, to je to. Ce pa se ve da so to ti rami s TCCD cipi in se kaj vec pa toliko bolje.

Skratka najbolje je tako, da si prvo na internetu preberete največ kar se da o zeljenem artiklu ki ga kupujete in potem z "polno" glavo v trgovino SAMO kupit ali pa se mogoce preverit.

Vi ko kupujete lahko preberete o doloceni graficni ali bilo cemu 10, 20 mogoce 30 strani razlicnih reviw-ov, na drugi strani pa prodajalca zasipujete z informacijami, ki ste jih zasledili in jokate pol da pac ni vedel kaj vem al so gor 1.6 NS ram cipi al 2.0, a ni to bedno?

Kot sem rekel, zamenjajte 1x ce imate moznost enga prodajalca pa da vidite kaj si folk vse ne zmisli in s kaksnimi fintami pridejo na plano.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

ferdo ::

Tilen, ti si malo zgrešil...

Zamisli si zdravnika, in njega zagovarjej, da njemu pač ni pomembno da bi vse vedel...

bi šel pod njegov nož?


Postavi se v vlogo delodajalca, rabiš kader, kakešen kader bi šel iskat na zavod z azaposlovanje? takega, ki so mu pomembni samo osnovni podatki, ki se ne poglobi v svoj posu?

Zakaj pa prodaja rame, če neve zakaj so BGA oz. TCCD, saj, če se lahko vsi, ki jih to zanima pozanimajo na intrnetu, se lahko tudi prodajalec, in svoje znanje prenaša na stranke/kupce...
Eni se res delate omeje oz. nerazgledane ali p apodpirate nerazgledanost, kaj te pa stane, da se razgledaš, pogledaš novitete, kaj se dogaja, pa te naj povozi čas... sej-svoboda odločanja vsakega posameznika, samo taki prodajalci so zame nerazgledani in nevedo kaj prodajajo... mene bi blo sram, če me bi nekaj vprašali iz mojega strokovnega področja in nebi vedel .. Oni pa mislijo, da se to njih ne tiče, najbrš, ker so prej prodajali sadje in zelenjavo, in jih sedanji delodajalec ni poslal na strokovno usposabljanje, in tako so dobra reklama z anjihovo verigo trgovin, ki so po celi sloveniji, se najde sem pa kje kakšen, ki je na tekočem:\

yanker ::

Jest se popolnoma strinjam s Tilnom!

Zdravnika niti priblizno ne moremo primerjat z IT prodajalcem. Ze samo placilo in cas solanja sta neprimerljiva.

Ferdo - Tisti, ki iscejo kadre za prodajo rac. opreme se obrnejo na studentske servise, ker je to najcenejsa delovna sila. Potem niti ne mores pricakovat, da bodo studente posiljali na strokovna izobrazevanja ali celo da se bodo sami izobrazevali. V racunalnistvu zal zasluzki niso tako bajni kot si nekateri predstavljate.

Daedalus ::

Heh, prodajalec bi moral poznati vsaj osnovne specifikacije robe, ki jo prodaja. Če ne je brezveze, da je sploh v trgovini. Sploh tale je cvetka, ki očitno ne zna s škatle prebrat, kaj in kako...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

ferdo ::

ne gre se zdej za to, gre se za DELO ki ga opravljaš, pa če si cestar ali pa direktor... je vseeno! vsak je odgovoren za opravljeno delo.

Če sem večinski delničar: kaj mi bo direktor/maneger, ki se ne spozna na določen spekter svoje stroke!!
Ni vsak dober za opravljanje določenega dela...
Dejal to kar zmoreš in za kar lahko odgovarjaš, če ne moreš/neupaš odgovarjat ali če nečeš bit odgovoren svojemu delu tega ne delaj, bi bil ti kirurg?

isto je z prodajalcem rač.opreme, zakaj se pa mesar mora spoznat na meso? on se mora? zakaj se pa prodajalec rač.opreme v rač.trgovini ne rabi? oz. se ne spozna? - na rač.opremo? ker ima preveč rač.opreme? heh.. veš kolk kosti ima človek? pa jih Dr.Kirurgije ve vse, čene mora sigurno na strokovno usposablanje.
Daj razmišlaj, šele po tem reči, da naj ne primerjam zdravnika ali prodajalca rač.opreme.....

In ne mi reč, da je delo različno zahtevno, sej je, sam je pa za to tudi primerno plačano, kar pa ne pomeni, da za to svojega posla ne rabi poznat čim bolj podrobno...in vestno ter prijazno svojim strankam, ki pridejo nekaj kupit.

največji SMEH je to, ko te hoče pred drugimi strankami prepričat, da nimaš prav, kar se mi je tudi zgodilo, in sem dokazal da nima prav, in so me druge stranke debelo in ogorčeno gledale, ker KAO ma sigurno trgovec prav:D , pa ljudje verjamejo trgovcem, zato pa je toliko nategov, tudi ko po pošti kupujejo...halo, daj se vprašaj, kaj pa če mislim narobe? kako smo visoki, ker sami mislimo, da vemo, se nečemo prepričat, pol po toči zvonit je že prepozno...

yanker: trgov, ki išče kadre po servisih, se mu gre samo za keš, tiste mulce daje za blagajne, ki so naduti sami sebe, njihov EGO je do stropa trgovine, in še se zgodi da žvečijo čigumije kot kravice in telički oh... kakšni so to šefi trgovin, bolani, sam keš vidijo, stranke so pa neumne, ko grejo tam sploh kej kupit... zato pa je tko, stranke to odobravajo ker sploh stopijo v trgovino... kje j eposlovni bonton? tega so že pozabli, vljudnost z uhanom v nosu in preklanim jezikom kot klopotača... sem že videl takega prodajalca, nagnusno...fuj...sam, to je spet druga tema:D

Tilen ::

Ce zahtevas od prodajalca racunalniske opreme, vzamimo konkretno te APACER DDR 500, da ve , da so to TCCD cipi, pol bi moral tudi mesar vedet kako je kaksno tkivo sestavljeno ki ga prodaja. Dvomim da so mesarji se biologi. Sicer pa kot si rekel, on mora vedet osnove, obojni. On ve da je to RAM APACER ki dela na hitrosti 500 Mhz in to je cist dovol. Tisti, ki kupuje pa se naj pozanima. Tisti ki ne ve pa mu je itak vseeno al dobi TCCD cipe al ne.

Si pa res "zanimivo" postavil ob rob prodajalca racun alniske opreme in kirurga. Oba imata _enako_ izobrazbo in _enako_ placo in oba sta _enako_ odgovorna ane?

Ce jaz ne vem al so TCCD cipi gor na Apacerjih ne more nihce zarad tega umret. V najslabsem primeru pride tipo nazaj in zamenja. Kako bo kirurg ki recimo po pomoti kaj prevec vreze zamenjaL?

Prevec si zašel...

A mislis da prodajalka pomaranc na trznici ve koliko vec C vitamina majo limone od pomaranc? Dvomim.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Gandalfar ::

Stevilo let solanja je tudi primerljivo, ane?

zile ::

Mogoče sta se šele uvajala, glede na to, da je trgovina precej nova, njun šef je šel pa "zadaj" eno pokadit ;) . Preveč kompliciraš. Če pa sam vse najdeš na netu v 15 sek., tako kot trdiš, pa ne sprašuj oz,. po mojem mnenju ne "testiraj" prodajalcev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

flipflop ::

Večji problem je v tem, da se ta prodajalec sploh ni bil pripravljen pozanimati o printerju, očitno se mu tudi na škatlo ni dalo pogledat. To je pa res pravi odnos,ja. Zakaj pa v nekaterih trgovinah lahko prodajalec ve veliko o tistih stvareh ki jih prodaja? Pa tudi če slučajno ne ve, se vsaj potrudi in se pozanima, ne pa v stilu "kaj sploh sprašuješ,daj tist dnar na mizo pa čimprej vn iz trgovine,da bom v miru lahko naprej sedel za pultom." V take trgovine tud jst raje ne grem. Pa ne sprašuje se stranke zakaj vas pa to zanima,ko vpraša o kakem artiklu,ampak se pozanima. Vsaj na škatlo bi lahko pogledal. Določenim prodajalcem je vse pretežko,nič nočejo pokazat,razložit. Tako da jaz raje grem v trgovino,kjer se potrudijo da bodo kaj prodali, pa čeprav bi blo treba kaj več plačat.

kolumb007 ::

Mislim, halo?

Pa vi sploh veste, koliko različnih artiklov je v vsaki prodajalni? Posebej računalniški?? Nekateri govorite, kot da je na polici 10 artiklov in to je to!

Tudi jaz sem delal v trgovinah in verjemite, da ni lahko vedeti vse o vsem. Je že nekdo prej rekel, da se postavite za en dan v vlogo prodajalca. Rad bi potem videl vaše face!!!!

V dotični trgovini sem večkrat in vedno so se mi posvetili za razliko od nekaterih trgovin, ko si samo objekt. Lepo se lahko kaj pogovoriš in to je to. Meni to veliko pomeni.

Če pa nekdo ne ve za vse karakteristike izdelkov, je pa kr za odpis, a ne?

Ma dejte no, malo premislite nekateri kaj napišete!!

V realnem svetu je tako, da se vsak dan naučimo kaj novega.

VSI!!!

BigWhale ::

> Zamisli si zdravnika, in njega zagovarjej, da njemu pač ni
> pomembno da bi vse vedel...

Ce ti mislis, da zdravniki vse vedo, potem si se tako zelo zmotil, da to kar res ni.

In ja, njim res ni vse pomembno, v bistvu so precej zelo specializirani. Splosni zdravnik ima pac splosno znanje o medicini, zna te napotiti k specialistu in postaviti osnovno diagnozo... Specialist za oci, ti
bo znal povedati kaj je narobe s tvojimi ocmi, ce ga bos pa vprasal zakaj te v krizu useka vsakic ko prdnes, te bo pa poslal k ortopedu in bo reku, da njega vprasaj (oziroma, te bo poslal nazaj k splosnem zdravniku).

Ja, clovek se uci in pozablja stvari. Tudi prodajalci. :) Pa tudi zdravniki, ki niso 'higher beings' :P

GregiB ::

No, zase lahko povem, da sem pred 9 leti eno leto delal kot prodajalec IT opreme v Celju... Pa če ne zarad druzga sem zarad firbca poznal vse artikle, ki smo jih prodajali.
Pa saj se v bistvu ne gre za to. Gre se za to, da sem se kot kupec počutil nekako ignoriranega, da se za tistih 40K SIT, ki sem jih pustil tam prodajalcu ni zdelo vredno potruditi, da bi se vsaj jaz dobro počutil... Ne vidim problema, če bi mi prodajalec odgovoril z "Ne vem... moment, se bom pozanimal...". Je to problem?
Zavedati se mora (prodajalec, torej), da je tam tudi ZARADI teletov, kot sem jaz, ki pa le kaj vprašajo, preden vržejo denar na pult...
In rezultat vsega tega je, da (če) bom v tej in podobnih trgovinah kupoval zgolj zaradi cene oz. ekskluzivnosti ponudbe, ne pa zaradi storitve, ki je po mojem mnenju tudi pomemben del celovite ponudbe trgovine...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

MEDENA ::

jao k da je prodajalec vsevedeš...

flipflop ::

Že če bi samo na škatlo pogledal bi stranki znal odgovorit,pa se mu zgleda še to ni dalo.

Tilen ::

Extrem pač.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

SodVina ::

Velika razlika je med tistimi prodajalci, ki ne vedo in so se pripravljeni pozanimat in tistimi, ki ne vedo, pa se jim j**e. :D . Itak da ne more prodajalec vedet vseh malenkosti za vsako zadevo. Ce se mu pa ne da pogledat, je pa stvar cisto drugacna.

Spet druge cvetke so tisti, ki mislijo da vedo vse in jih ni mogoce prepricat v nasprotno (npr. LG je edina dobra firma za cd pekace, maxtor so edini dobri diski, nvidia kartice niso v redu....:D ugibajte, kaj so imeli na zalogi in kaj ne).

KTr1sk ::

Jaz sem tud v tej trgovini kupoval zvočno kartico in sem prej gledal na njihovo uradno stran, da sm sploh videl kaj imajo in sem videl na spletu "Creative Sound Blaster Audigy ES" in "Creative Sound Blaster Audigy LS". Ko sem šel v trgovino sem vprašal za ti dve kartici in ni nobeden sploh vedel, da obstajata in je rekel mi imamo smo to in to.. (ni so imel nobene izmed teh), ampak mene je vseeno zanima v čem je razlika med temi dvemi karticami in niso imel pojma, potem sem pa vseeno vzel eno kartico (Creative 5.1 Live!) in sem vprašal, če ima ta zvočna kartica digitalni izhod in mi je odgovoril to imajo pa samo kartice ki stanej 20.000 sit in naprej (jz ga kr debelo gledam)-potem mu pa rečem ja kaj pa ima ta kartica tole za en izhod a to ni digital ou t (zvočno je imel v roki ) in on mi reče aja menda res. No jz sm jo vseeno kupil, ker sm hotel samo da je neki boljše kot tista ki je na plati, aja no vprašal sem še, če imajo kabel za digital out in so rekli, da oni nimajo tega.

Samo zanimivo, ker sem bil menda v 5 trgovinah in nobeden ni imel kabla, šel sem tudi v bigbang, ki imajo zelo veliko kablov in sem jim pokazal kakšno zvočno imam in povedal kaj rabim (imeli so isto zvočno kartico) in so mi dali optični kabelj (jao -za njega sm dal čez 4.000sit-pa pol metra menda dolgi) in seveda jz nism pogledal kakšen kabelj je in seveda zadeva ni delala (sm šel zamenjat kabelj za nekaj drugega-to so mi takoj zamenjali).
Drug dan sem pa šel v Interšpar in tam dobil kabel-haha in zadeva deluje super.

Tiste trgovine, ki sem obhodil zamene nima nobeden prodajalec pojma kaj prodaja hehe, ampak mene niti ne moti, ker raj pogledam prej po netu kaj bom sploh kupil.
lp
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

lakotnyk ::

po drugi strani me čudi da sam nisi vedel teh podatkov, jst preden kej ubodem prečekiram cel splet da ja vidm če česa nism spregledal. Tko da ne govort da more prodajalc vse vedt. Fant je vsaj vedu kje se nahaja un en komad. :D
pri vseh informacijah dandanašnjih bi si lahko sam ogledal vse preden si se spustil v nakup.
les grandes hommes font des grandes erreurs.

suse80 ::

Ena moja izkušnja, pa sami presodite:

Ker sem že leta Linux in only Linux uporabnik, od njega uporabe iz njegovo pomočjo tudi posredno živim,pač kupujem samo Linux kompatibilen hardware. In to ne malo. Pa pridem v comp. trgovino xxx v CE
in hočem kupiti en kos opreme ( šlo je za en OKI laserski tiskalnik) ki se izdeluje v dveh verzijah, ena je GDI, ena pa ne, zunaj vidna razlika je samo v verziji firmware, novejši je podprt v Linuxu, starejši pa ne, to sem vse prej preveril na netu. Pa prosim prodajalca, če lahko priključi tisklanik, vreden 125000 sit na svoj copm in preveri firmware datum in verzijo, da bom lahko kupil željeno stvar, v kolikor je prava. In odgovor: Meni na XP-jih vse dela. Kam želiš priklopit-na Lin...??? ( ne samo, da me je kar tikal, tudi za linux še ni slišal....). Ker vem ,d ase jje v trgovini bolje narediti nevednega, da vidiš če te prodajalec nateguje, sem ga vprašal, v katerih OS dela ta tiskalnik. In odgovor: Dela na vsakem PC, če le ima dovolj rama in so gor poštelani winsi. Spet ga vprašam, v katerem operacijskem sistemu. Ja v Wordu dela super, pa v fotošopu je slika zelo naravna ( da gre za čb tiskalnik, sploh ne bom omenjal...).

V glavnem, ugotovim, da tip ne ve, da obstajajo poleg windows OS še drugi OS, npr. Linux ali Mac....
Na priponki mu piše "vodja oddelka", kar pomeni, da ima verjetno vsaj srednjo šolo. Dvomim, da računalniško.

Ljubi lastniki PC shopov, prosim pošljite svoje prodajalce na enodnevni tečaj, kjer jim bodo mulci iz prvega letnika srednje šole povedali, da res obstaja na svetu še kaj drugega kot win okolje.
In da word ni najboljši test zmogljivosti tiskalnika....

Nimam komentarja naprej, morda sem imel samo smolo. Ne trdim, da mora biti doktor računalništva, toda vsak prodajalec bi moral vedeti, da GDI tiskalnika ne moreš prodati Linux uporabniku, ne da bi ga dobil nazaj nepoškodovanega od udarca v prodajalčevo glavo...

Drugače pa so tudi izjeme in ne bom popljuval kar povprek, vendar res ne gre, da bi vsak študent kemije ali pa telovadbe prodajal karkoli, četudi je njegovo delo neobdavčeno.
Lastniki naj raje pošteno plačajo prave trgovce, ki imajo kaj "blagoznanstva". Pa saj se isto dogaja tudi vseh drugih trgovinah. Vse pa je posledica varčnosti lastnikov na nepravem mestu.

So tudi dobre trgovine, ni dvoma, zgoraj omenjena pa je ena v Celju.
Malo osnov jim ne bi škodovalo. Npr. če bi si prebrali vsaj kako knjigo o računalnikih in izvedeli, da igrice niso edina naloga, ki jo računalnik lahko opravlja, da nekateri kupujemo tisklanike zato, da z njimi natisnemo 4000 strani na mesec, da želimo Backup enoto, ki ni disketni pogon 3,5Mb, da imajo skenerji strojno in interpolirano ločjivost ( tu imam isti primer iz iste trgovine-kakšen bedak sem, da nisem šel v drugo, ampak v tistemm trenutku so edini imeli željen skener na zalogi in še in še podobnih primerov.) Kar toži se mi po trenutkih, ko je bila rač. trgovina redka kot rdeč pingvin in so notri delali taki, ki so o računalništvu res kaj vedeli. V eni izmed prvih Jerovškovih trgovin sem davnega leta 1996 kupil en pc-server 386 in prodajalec je imel stvar dodelano v nulo. Namestil mi je novell 3.0 kot pravi profesionalec. Kdo od prodajalcev ti danes zna kaj podobnega? Malokdo. No tudi Jerovšek computers je čez par let postal isti...

V glavnem, kruh naj pečejo peki, Avte popravljajo avtomehaniki in računalnike prodajajo trgovci z znanjem računalniških osnov.

bastadu ::

Tudi jaz se pred nakupom skoraj vsake stvari o njej pozanimam na naetu, če je vredna in če jo folk priporoča... Resda trgovci ne vedo in niti ne morejo vedeti vsega, morali bi pa vedeti kaj je pomembno pri določeni stvari, da zjnajo kupcem svetovati.... No ja, še vseeno boljše sam pogledat po netu pa te težje ker nat*gne:\

sverde21 ::

lejte kar se tiče "butastih" prodajalcev je res d eni sploh pojma nimajo ampak proti tem bi lahko naredili tole:
- delodajalec plača prodajalcu tisto izobraževanje ali mu saj reče da si nej kako računalniško revijo prebere
- prodajalci bi bili lahko opremljeni z dlančniki, ki znajo brat črtno kodo in ko pride kupec not in sprašuje kva ma vse ta izdelek in kaj dela on sam tist dlančnik v roke in počekira :\
<?php echo `w`; ?>

DominusSLO ::

suse80 je zadevo zelo dobro napisal po moje, menim pa da dandanes ne moremo pričakovat da bo nekdo, ki zadeve obvlada delal kot navaden prodajalec... S tem mislim da je prodajalcem dovolj ena srednja trgovska šola(imajo manj pojma o pc kot večina študentov). Kdor pa obvlada software ali hardware pa bo dobil boljši job...

suse80
te citiram
V glavnem, kruh naj pečejo peki, Avte popravljajo avtomehaniki in računalnike prodajajo trgovci z znanjem računalniških osnov.V

Ravno tukaj je problem: kruha ne pečejo prodajalci, avtov ne proizvajajo prodajalci in tudi pc-jev ne.... Priznati moramo da pc-ji obstajajo bistveno manj časa kot kruh in avti, poleg tega tudi največji geniji za pc-je ne znajo in ne vedo vsega. Tehnologije in standardi se spreminjajo iz dneva v dan, prodajalci pa so zgolj prodajalci in so zato tudi plačani tako malo ;) Linux pa večina ljudi pomoje ne uvršča med računalniške osnove-žal.:\ (to verjetno ne velja za slo-techovce in študente fri)

Je pa res da pogrešam cajte ko so ti znali tudi v trgovini povedat kaj novega, ti pomagat in svetovat kaj pametnega......

LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Lime ::

Za take stvari je kriva naša ljuba država Slovenija.

Računalniški tehnik ali oseba s podobno tehnično izobrazbo v trgovini ne sme delati, ker nima prave izobrazbe.
V trgovini lahko delajo trgovci in ekonomosti, drugi žal ne.

speed machine ::

Ah, jz sem že zdavni zgubu vesele se s prodajalci kregat. Če hočem kaj kupit, si nagledam po netu, pa po možnosti prek kake spletne trgovine kupim.
Če pa je že nuja, pa grem v trgovino, in me ponavadi trgovci sam čudno gledajo, ko povem kaj bi rad, plačam in odidem. Ne da bi karkoli vprašal kaj naprava zmore (ker mi itak ne more dati boljših podatkov, kot jih dajo uradni proizvajalci; kak se pa kaj obnese v praksi, se pa pa tako ali tako lahko vidi na forumu od najmanj 30 različnih uporabnikov).
Tak prihranim seb živce, prodajalcem pa čas (manj ko se sučem po trgovinah, pa več kot si sam zrihtam, boljš mi je na tem svetu).

Za tiste ki pa pravijo, da bi ti mogel prodajalec ne vem kaj vse svetovat, je pa na mestu dobra ta primerjava. Kot sta za prepir potrebna dva, sta tudi za prodajo potrebna dva (prodajalec in kupec). In če pride do problemov, je na obeh straneh delna krivda. Ali je prodajalec bil premalo skrben, in bi se lahko tudi sam kaj naučil o zadevah ki jih prodaja, ali pa je kupec bil preveč len, in je mislil da mu bodo vse prinesli na pladnju.
//

Matek ::

speed machine, sej kupcu morajo vse postreči na pladnju - kupec ja plača izdelek in od plačanega denarja dobi plačo trgovec.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tody ::

Ah eni slabo berete oz ne vidite zadeve v pravem "tonu". Prodajalec je čisto opravičen da ne ve vse (čeprav bi si lahko pogledal svoj lastni katalog, magar medtem ko je na čiku), toda neznanje more nujno opravičiti z prijaznostjo, in ne sme regirat "zakaj hudiča pa ti froc rabiš spomin v tiskalniku koji če ti kurac to ?"

Kot je že nekdo napisal, se izgovoriš "nevem natančno bova pogledala" Vzameš prospekt, pogledaš v računalnik, nazadnje vzameš produkt in ponudiš kupcu...

speed machine ::

sej kupcu morajo vse postreči na pladnju


In potem ti prideš s takšno mislijo v trgovino, trgovc pa je tist dan nasajen (se je kje z lubco skregu, družina mu teži zakaj ni prišel v nedeljo domov, pa so ga čakal s kosilom, šef pa mu je povedu da ne bo dobil dopusta, ki ga je hotel). [sarkazem]No in takšen prodajalec ti bo z veseljem stregu spred in vzad[/sarkazem]. Seveda naj bi, ker se to od njega pričakuje, vendar je tudi on samo človek. No in od tu potem izvira problem nezadovoljstva kupca, ker nekateri mislite, da je svet lepa pravljica.
Pa da ne bo spet kdo pršu s tem, da mora probleme pustiti doma. S takšno plačo, in takšno izobrazbo, pač ne moreš pričakovat ne vem kakšne profesionalnosti.

Tody: s tabo pa se strinjam, da naj bi trgovec tako reagiral.
Če mu je seveda kaj do dela, ki ga opravlja. Ker veliko jih dela samo zato, da gredo ure, da je konc šihta za tisti dan, in da dobi plačo na koncu meseca.

Aja, da ne bo pomote, nisem ne na strani trgovcev, in ne na strani kupcev. Samo hočem opozoriti na to, da poglejte na vso stvar, s čim bolj objektivnega stališča, ter potem presojajte, če je res trgovec vsega kriv.
//

mzidy ::

Veš kok artiklov ma v trgovin pa bi mogu za vsakega vedet vse al ka?!
LP, Miha

flipflop ::

Lahko bi se potrudil in vsaj na škatlo pogledal, saj je menda to njegovo delo. Ali je njegovo delo da za blagajno sedi in kasira? Potem ga pa res lahko zamenjamo z bankomatom podobnim sistemom, prideš do trgovine, si iz seznama izbereš komponento, plačaš s kartico, komponento ti pa dostavi računalnik iz skladišča zadaj preko kakšnega traku, pa ne rabimo več prodajalcev. Če se jim še malo ne da potrudit, da bi vsaj na škatlo pogledal, saj je vse gor pisalo.|O

Takšen sistem brez blagajničark imajo v nekaterih trgovinah v Ameriki že.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

chucki ::

najbols da vam se povejo kuk fpsjev bote dosegl v keri igri. :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chucki ()

Tody ::

Ma vi sploh neveste kok ma vpliv prodajalca na kupca. Recimor jest sem končal ekonomsko pa študiram ekonomijo pa me ful zanima pristop prodajalca k kupcu kot veda in sem že marsikaj prebral o tem tko da vem marsikatero foro. Toda ko ti eden začne energično razkazovat kaj prodaja kako in zakaj je tko, ko začutiš da model res obvlada svoj posel, mu z veseljem pustiš tam denar. Pa ja 8 ur na dan je v službi recimor pa od tega 2 uri intenvzinvo dela za kar je bil zaposlen torej prodaja. Pa recimor da mu damo 2 dni za še vse ostale potrebščine ergo, prevzem robe,razstavljanje in paper work. je to 3 dni po 6 ur kar je 18 ur na teden za seznanjenje z novimi produkti na splošno. Ampak ja itak je lažji zabušavat :D >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

groza pri nakupu v Bingibongiju (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
576214 (3463) Zheegec
»

Nov test: Kupovanje računalnika (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
28323731 (13342) BluPhenix
»

Comtron SG (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15813169 (7974) Turtle
»

Comtron aka Mlacom2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
25321493 (12434) Tilen
»

Mlacom -NUJNO rabim škatlo od Epox 8k3A+ (garancija)

Oddelek: Kaj kupiti
272201 (1699) Sami

Več podobnih tem