» »

Comtron aka Mlacom2

Comtron aka Mlacom2

Stepni Volk ::

ZLOky, testa monitorja na face-of-the-place / licu mesta... ne razumem najbolje. Zakonski rok ti omogoča, da vrneš robo v 8 dneh od nakupa. Se pravi, da imaš en teden in en dan, da preveriš vsako piko na zaslonu.
Če je tvoj namen bolj znanstvene narave: primerjalni test, moraš vedeti, da je to v trgovini absurdno.Trgovine in sejmi niso mesto, kjer bi lahko primerjal rečunalniške zaslone. Zaradi veliko priključenih naprav, prihaja do resonanc in ostalega, ki zelo kvarijo vidno sliko.
Zato ti svetujem, da pristopiš h kakšni reviji ali Forumu, kjer si monitorje sposodijo od trgovcev prav za ta namen.

LOVE & HATE: K sreči je veliko konkurence in lahko kupci nosimo denar tistim trgovcem pri katerih se bolje počutimo ali dobimo več za isti denar.

frenk, zgornja anekdota se ni zgodila meni, temveč uporabniku foruma (povezavo imaš zgoraj).Vedi, da trgovcem, ki delate v velikih centrih ne zamerim veliko ker:
* je velika prehodnost ljudi (večji in konstantni pritisk na vas),
* zelo raznoličen sortiment (od abakus-ov do zmrzovalnikov).
In da v tej množici obvladaš vse oddelke, si že mali "brainiak" in posledično na napačnem delovnem mestu.
Poleg tega namen trgovca ni TEHNIČNA PODPORA, temveč usmerjati kupca. Res je, da več ko tehnično trgovec ve, lažje stranki pomaga. Vendar ne more vedeti vseh detajlov, ki jih niti proizvajalec ne objavlja (pri Divx ploščkosukih, CD in DVD predvajalnikih, procesor, ki jih poganja)..

Na splošno imam raje trgovke, ne iz razloga na katerega si pomislil8-O, temveč zato ker vedno odkrito povedo, če nečesa ne vedo. Ne poskušajo blefirati tako kot njihovi moški kolegi. Marsikateremu trgovcu pač ego ne da, da nečesa ne bi vedel :D.

Zamera gre trgovcem iz naslova teme, ki so v bistvu specializirani za neko področje, v tem primeru: računalniške proizvode. Tam pričakuješ vsaj malo znanja... ter tisto, kar pričakuješ tudi drugje: prijaznost, uslužnost.
Seveda do neke razumljive mere. Ne moreš se kot stanka zadirati na njih, biti neprijazen, ter zavzvrat pričakovati Zen budizem.


OSEBNE IZKUŠNJE če me ne poznate, boste težko presodili verodostojnost>:D
Pred nakupom se o vsaki stvari prej pozanimam preko Interneta in specializiranih revij... in glede na potrebe sodobnega človeka, je to kot, da bi delal izpit vsake dva meseca>:D.
V BOF-u sem nazadnje kupil DVD "Reševanje malega Nema" za otroke. Kupil sem ga, ker na ovitku piše TEHNIČNI PODATKI: SLOVENSKI, hrvaški 5.1, nagleški, norveški in danski Dolby Digital 5.1 Surround EX... in ker je zadeva bila sinhronizirana v kinu, sem si naivno mislil, da bo tudi na DVD-ju. Nateg distributerja;(
V Comtronu me vedno pustijo pri miru, ko sem imel paket CD-R jev za zamenjati, so mi ga zamenjali (glede na to, da je medij delal težave na treh različnih pekačih). Trgovka na blagajni je vedno prijazna, čeprav se stranka pred mano dobesedno izživlja nad njo. Če se že spustim v tehnične debate, ne mislim, da je človek na drugi strani debil, temveč se mi zdi zanimivo, da razmišlja drugače oz. je prišel do drugih zaključkov. Seveda hkrati njegove izjave dam skozi filter trgovskih fint, ki sem jih v prvem dopisu zapisal:D.
V BIg Bang-u Rudnik so mi napravo, s katero nisem bil zadovoljen (tehnično sicer brez napak), zamenjali, čeprav je potekel 8 dnevni rok:D.
Naporni pa so trgovci, ki te skušajo prepričati v nekaj. To sem doživel v Harvey Norman-u... in so podobni nekaterim verskim in političnim skupnostim, ki jih zaradi politično verske korektnosti ne smem navesti.
V Mlacomu še nikoli nisem bil.
*Moje osebne izkušnje ne pomenijo, da je v navedenih trgovinah vedno tako oz. da je stanje točno takšno in nič drugače!

mat3 ::

Jaz sem do sedaj že veliko kupoval pri spletni trgovini www.nakupi.net in imam same dobre izkušnje. Ko sem kupoval grafično ter fotoaparat, me je prodajalec (Frane Kranjec) osebno poklical na dano mobi št. in me obvestil o naročilu. Ko sem naročil 10 DVD-jev mi je pisal na E-mail in me vprašal ali želim DVD-R ali DVD+R, zanima me kateri od konkurence bi spraševal kakšne medije hočeš....tako da dam en velik plus za to spletno trgovino.

Kar se pa tiče Comtrona imam tudi jaz bolj klavrne izkušnje. V Kopru je štacuna napol prazna (kot omenjeno) in vsi trgovci bulijo skozi v LCD-je, kot da bi s tem služili. Čeprav ne rečem da ti ne pomagajo, če jih potrebuješ......8-)
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com

cosmos ::

Kupujem redno v obeh trgovinah (mlacom in comtron) in mislim da so fantje povsem OK, pač če veš kaj hočeš znajo zadevo zrihtat, to je pa tud vse kar rabim.
Po mojem je precej bll pomembno kakšni so servisi:

Mislim da sta oba servisa razumna, spet pod pogojem da veš kaj govoriš in da znaš vsaj približno korektno ravnat z robo ki si jo nabavil ali pa si vsaj sposoben odstranit vse modifikacije brez vidnih poškodb.
Večino pritožb po mojem tako ali tako prihaja s strani ljudi, ki lepijo hladilnike na ram s sekundnim limom in podobne neumnosti, pol pa hočejo uveljavljat garancijo :\ - primer threada s slotecha, ki se ga spomnim.
BTW če znaš pravilno uporabljat sekundni lim in pasto se da tud to kasneje odstrant, sam zahteva mal potrplenja, je pa to dandanes povsem nepotrebno, ker kot prvo BGA rami ne rabjo hladilnikov in kot drugo obstajajo termalne nalepke.

Sam, sem pri Mlacomu nedavno uveljavljal v garanciji matično z napihnjenimi kondenzatorji, za katero je bila garancija v času, ko je bila kupljena 1 leto, ker pa so kasneje raztegnili dobo na dve leti, so mi po letu in pol, garancijo vseeno priznali8-)
Pri comtronu sem mel težave z Radeonom, ki je mel crknjen ram in ker se je to zgodilo že drugič ter nisem želel še ene podobne kartice, so mi omogočili nakup monitorja in priznali ceno Radeona z računa izpred 8 mesecev8-)

BTW V obeh primerih je šlo za tipične napake, ki jih je zakrivil proizvajalecev.

Mislim kar se tiče prodajalcev pa si nikoli nisem delal utvar, da bi mi kdo lahko dal kakšne pametne napotke, ker vprašat prodajalca rač opreme kaj kupit, je približno tako pametno kot vprašat na tržnici ali je sadje sveže in prodajalca avtomobilov ali so kakšne težave s dotičnim modelom >:D
Jasno je pač da ti najraje prodajo sestavljene sisteme in pa tisto, kar majo na zalogi :8)

ZLOky ::

Stepni Volk: Zase smatram, da sem glede rač. hardwera dobro podkovan, nad povprečjem. Nihče oz. jaz ne omenjam testa na licu mesta, nesmiselno. Niti nimam znanstvenih namenov. Pa tudi vsi forumi in revije niso neodvisne. Tako, da najbolj zaupam sebi potem pa revijam oz. forumom. Sam imam zelo kvaliteten 19" LCD...

"Resonance" so v glavnem zvočniki, transformatorji bolj po redko (v raznih napajalnikih), oz. močna magnetna polja, ki ga povzročajo el. naprave, ko so pod napetostjo, pri trajnih magnetih pa vedno. Pa še to le takrat ko je monitor v neposredni bližini motenj.

Da se vrnemo k dejstvu, II.; Pogovarjamo se o prijaznosti/problemih s trgovci v rač. trgovinah.

Dokler so takšni trgovski tečaji, kot si jih sam navedel v svojem, se mi zdi prvem sporočilu, se bo bila bitka med trgovci in strankami, namesto "prijateljstva" med obema.

V glavnem moj vidik tega trgovskega tečaja na kratko je: "Nategni stranko če je vsaj 1% možnosti".

Glede tistih resnic(niso na mestu): Kupce le te zagotovo NE zanimajo. Omenjaš nekaj "presunljivega", zaradi nekaj teh presunljivih zadev imaš vso zakonsko podlago za dan ali morda celo več dni dopusta. Čeprav, ponavljam, to kupca NE zanima. Vsi imamo oz. nimamo probleme, kako jih pa kdo prenese oz. ne prenese, pa so njegova osebna težava oz rešitev, ki ne sodijo na delovno mesto.

Stepni Volk ::

ZLOky - nikjer nisem zapisal o kakršenikoli podkovanosti. Čudi me le dejstvo, da bi kdo želel testirati monitor v trgovini... razloge sem že navedel. Iz tvojega sporočila sem razumel, da si / ste to hoteli narediti:
"Da o tistem monitorju LG 1915S 19" LCD sploh ne govorimo. Prodajalec itak, da ga noče vklopiti, da bi ga videl v ŽIVO (to sem slišal že za več Comtronovih trgovin)."

Nasprotno me ne čudi, da je razlika med ceno v Internetni prodajalni in trgovini... Zakaj je tako, so ti že odgovorili.

O tem, kaj so nas na trgovskih tečajih učili, še enkrat:
"Vsaka stranka pride z namenom, da bi nekaj kupila, če odide praznih rok, je to vaša napaka."

Narekovaji se tu nehajo...
Moj prvi dopis v tej temi si razumel popolno drugače, kot je bil moj namen. Moj namen ni bil pol prazen kozarec, temveč do polovice poln... namen je, približati nerazumljeno drugo stan in temu primerno filtrirati sporočila:D.
Trgovec, stranka... moški, ženska... večni konflikt... ali tudi ne, odvisno od razumevanja drug drugea.

DEJSTVO: trgovci so enkrat prijazni in drugič ne.
Tako kot vse stvari v življenju, lahko pač gledaš na to pozitivno: "Ah, morda ima slab dan, tako kot ga imam včasih tudi jaz..." (t.i. do polovice poln kozarec)
ali negativno: "Preklet De*****" (t.i. poln prazen kozarec).
Seveda je druga zgodba, če se nekaj iz dneva v dan ponavlja. Potem je to že vzorec in oseba morda ni primerna za poklic, ki ga opravlja...

Lep in idalen svet, vendar popolnoma dolgočasen, bi bil, če bi se vsi vedeli zgolj in samo profesionalno. Stranke in trgovci... a v resnici svet ni črno bel. Veliko barv in odtenkov je na svetu... in prav je tako.
Marsikatermu kupcu je pomemben proizvod, ki ga kupuje in mu uslužnost, prijaznost (te stvari tako ali tako vsak po svoje razume) niti ne pomenijo veliko. Meni osebno je pomembna cena... nekomu drugemu je všeč marmornati mavzolej oz. čim bolj impresivna zgradba in interier trgovine... tretjemu prodajalci / prodajlke...
itd.
itd.

Kot rečeno: k sreči imamo veliko izbiro trgovin z računalniško robo in lahko kupujemo kjer želimo.

BTW, če kupuješ preko Internetnih prodajaln:
+ ti trgovca niti videti ni treba,
+ cena nižja
+ dostava zastonj,
+ rok za vračilo robe 15 dni
+ tudi obleči in umiti se ni treba
+ izogneš se gneči na cesti in trgovini, ter čakanj v vrsti

- ne veš točno, kdaj bo roba prišla, saj kot kupec hočem vse TAKOJ!
- ne veš ali je tisti, ki je pakiral tečen ali ne (in me tudi ne zanima)
- ne moreš se znašati nad trgovcem (včasih paše:D)
- vse skupaj je zelo neosebno, tehnološko, nečloveško (psihiater bo večen poklic)

I like it!

Sem imel enkrat preblisk, da bi si trgovski poklic pobližje ogledal kot:
avto trgovec,
prodajalec zaključnih uslug v zdravstvu... a sem se k sreči premislil.

Aja, zase trdim, da sem nepodkovan... da ne bo napake >:D .

Zgodovina sprememb…

The B ::

Jst bi rad sam to povedu:
Kdo mora bit prijazen in kdo ne? Odgovor je tak: prijazen mora bit tisti ki ma slabši položaj. Če so torej pri Mlacomu NE-prijazni pol jim gre že dobr in NE rabjo tvojga nakupa. Če pa ti RES rabš uno stvar ki jo kupuješ boš pa ti zelo prijazen (oz. vsaj strpen do njegove ne prijaznosti). Če temu ni tako boš pač šel nekam kjer so prijazni. Tam bodo prijazni dokler ne bojo mel preveč dela in stvar se bo ponovila...
Kle ni kej razglabljat kdo mora bit prijazen in kdo ne. Kle gre sam zato kdo je prisiljen.

B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Tilen ::

Se strinjam ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dr_M ::

men se je zgodil 1x u comtronu v cityparku neki..
prletim not, pa so bli ene 4 prodajalci, en je bulu v monitor, en je letu okol kot kura brez glave, 2 sta se pa pogovarjala,pa vice pokala...
pridem tm do izlozbe pa gledam ce majo ksno SD 256mb kartico...nekak najdem tist, pa se zacne ozirat okol ce me bo ksn postregu slucajno...maham tm z dnarjem, tm unmu k u monitor bul neki tezim...nc.
no in cez ene par minut se en od nekje prkotali, pa mi cist z muko da tisto kartico....komi, da je sploh hotu tist dnar uzet...:\
pa tist trenutek k sm prsu not, sm biu tm edina stranka, pol je se en parcek prsu, pa sta tut bog ve kok casa cakala..:\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Stepni Volk ::

The B :)

Še ena stvar: starost, izgled... stranke in prodajalca, vpliva na končni rezultat tega kratkega "razmerja".

Zgodovina sprememb…

Dead_Eye ::

Čudi me le dejstvo, da bi kdo želel testirati monitor v trgovini...


Čemu so potem sploh trgovine, police, razstavni eksponati,.... Če ne zato da si izdelek podrobno ogledaš, potem bi kupovali v diskontih in vse zapakirano v škatlah da se nič ne vidi. Če že mislim dat več kot 100k(kar vsaj zame ni malo) hočem stvar prej videt in ne da se bom potem kregal če lahko vrnem ali ne - če potem hočem monitor in ni niti približno vredu in mi npr dajo samo dobropis kaj naj kupim za 100k CD-jev al kaj.....?

Sej kupujem tudi preko interneta, npr. diska ne rabim videt kako zgleda in kako dela, se odločiš pač iz testov,... Upam da razumeš kaj hočem povedat.
The one and only

Stepni Volk ::

Dead_eye - poanta je v tem, da je v trgovinah in na sejmih električno omrežje preobremenjeno... več komponent ponavadi na eno samo dozo, naprave so nagnetene skupaj in posledično prihaja do motenj na sliki. Poleg tega je pogosto okoli tebe direndaj, nervozni trgovci, ki ne vedo točno kakšno silo kaniš storiti njihovi robi, so razpeti med "vahtanjem" tebe in dejstvu, da se morajo hkrati posvetiti še kakšni drugi stranki... in če ne drugega ne moreš s seboj privleči ostalih komponent, ki naj bi sodelovale s tisto, ki jo kupuješ...
Test v smislu user friendly OSD, ergonomije, pivot in kar je mehanskih zadev... pa je čisto na mestu.
Kot rečeno vsak ima svoj sistem, moj je: Internet, primerjalni testi, revije... tako si izberem favorite... poiščem najugodnejšo ceno in kupim... Doma, v miru in z ostalo opremo, ki jo kanim uporabljati grem čez vse postopke preverjanja... in če nisem zadovoljen: vrnem.
Do sedaj nisem vrnill še nobene računalniške komponente.

boštjan ::

Stepni Volk,ko bi bilo še več takih ko si ti,bi bilo manj prerekanj,ampak žal je dosti,zelo dosti strank,ki pridejo v trgovino brez kakega znanja in pol moraš ti vse lepo od a-ž vse razložit in če kaj ne dela,krivijo tebe,ker si jim ti priporočal ta izdelek.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Kaufmann ::

Moje izkušnje:
Pri Mlacomu so bili do mene dokaj korektni, le malo te pustijo čakat pri pultu.:)
Comtron je podn glede svetovanja in samega odnosa.;((
Nakupi.net(Frane) = car. Ugodne cene, nikoli nobenih problemov z robo, vse se da zmenit, pa še na dom ti pripelje.;)

silvek ::

Glede buljenja v monitor .... Če bi kdaj delali v kakšni veliki računalniški trgovini (ala Comtron), bi vedeli, da delo prodajalca ni samo svetovanje strankam ampak še mnogo več. Dlake mi grejo pokonci, ko mi nekdo rače da bulim v monitor. A ste res prepričani, da samo in izključno bulimo v monitor??? Upam, da boste kdaj v podobnem položaju in da bodo tudi vam očitali "buljenje" v monitor. Potem se pa oglaste. Btw, v večini primerov je v trgovini več trgovcev. Pač stopite k nekomu, ki vam bo pomagal takoj ko bo utegnil. Malo strpnosti pa bo vse OK.

Dr_M ::

silvek: ja ce se ne motim, je tipson celo igrce igral... sm vidu tko od strani, da je blo neki...
kar ni tko redek pojav v comtronu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ziga Dolhar ::

Saj ni važno, kaj dela.

Zarad mene je lahko tudi na netmeetingu s svojim šefom.

Ampak da ti tam stojiš, on pa se zate ne zmeni -- je pa nespremenljivo. Naj ti priskrbi sodelavca oz. se vsaj opraviči s pojasnilom, da se ti takoj posveti.
https://dolhar.si/

Keyser Soze ::

Ja kaj se pa bunite. Buljenje v monitor je namreč delo teh prodajalcev. Da vejo svetovat katera igrica se lepše igra. Pa katero se splača kupit.

pe3c ::

COMtron je za en k... ;(( !!!!!!!!!!!!!!!!!!

pe3c ::

Poglej zdaj to.

Pridem v trgovino tam pri BigStar-u, nekje poleti, ko je bil vsak dan na programu fuzbal.
Vstopim, pozdravim "Dober dan." Noter sedita dva bedak (ne gre drugače kot tak) in bulita v monitor, gledata fuzbal (slike tak skoraj ni blo, ker majo za en drek TV-kartice). Stojim 5 minut, kot da meni in skušam biti opažen, nič. Jebo te 5 minut sem stal in me sploh nista opazila. Sem se ven in drugam >:D .

Zdaj kupujem v Jae. Saj tam tudi niso kaj boljši. Samo govorit pa še nekak znajo.

Vso sreco pri nakupih :\ .

Dead_Eye ::

stepni volk: sej če je gužva ni panike, valda ne bom utrujal, samo če je trgovina prazna in samo jaz noter......
The one and only

roli ::

Jaz pa zelo sovražim normančka.
Sm kupil računalnik pridem domov pa vidim,da se ne ujema z
specifikacijami.Drug dan nesem nazaj mi ga zamenjajo
pa je bila narobe barva ampk rečem eh naj bo pa taka.Pa vidim,da je ta
računalnik za enga druzga bil rezerviran.Drug dan nesem nazaj pa prpelem domov
in si mislim končno pravi.Vendar čim namestim igro halo
se računalniku zmeša pa sledi reset.Probam 3D šopek ista težava.
Drug dan nesem računalnik nazaj vendar tokrat kupim še XPje
in mi jih namestijo.Poskusimo igro in dela.
Prinesem domov in končno sem zadovoljen z računalnikom.
Nevem kolikokrat v Ljubljano iz Novega Mesta je pa preveč
In od takrat ne stopim več v to trgovino.>:D
Pa uživajte!
http://www.r00li.com

frenk ::

opažam da z bofom nimate problemov kar se mi zdi zelo vredu:)

silvek ::

To pa za to, ker v BOFa noben ne hodi :D Šala ...

Dr_M ::

bof je prov zakon, kar se tice prodajalcev... :)
skoda je pa, da nimajo bl kulturnih cen.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

frenk ::

silvek: v bof-u je tolk folka da trije prodajalci komaj obvladamo sceno

dr_M: nič več...cca. 15. oktobra pride katalog in tm bojo cene zlo lepe:)

...je pa res da spletni trgovini zelo težko konkuriraš z nizkimi cenami, ker dobri svetovalci stanejo:)

Stepni Volk ::

Comtron - ker ste imeli vsi toliko za povedati čez "ta malo" trgovinico v BTC-ju (BTW, ne vem, zakaj imajo v BTC-ju kar dve prodajalni.. eno malo in eno veliko) in ker je sodelavec pred nakupom računalnika, sva se izjemoma odpeljala tja: v malo. Minuli četrtek okoli 17h. Trgovinica kar polna in midva sva si ogledovala prospekt. Kot popolnemu analfabetu iz tega področja, sem mu kot laik razlagal, kaj približno potrebuje in zakaj.
Ko sva izluščila njegove potrebe in količino denarja, ki jo namerava odšteti za mlinček, je stopil do prodajalca in vprašal, če to in to mašino imajo.
Žal niso imeli in so ga naročili naj pokliče čez teden dni (he, he.. gledj prvi prispevek).
Prodajalec je bil korekten, malce pod stresom, toda še vseeno prijazen. Očitno napovedi na tej strani niso vedno resnične, tako kot ni napoved vremena >:D.

Še anekdota istega dne... Sredi razlage v trgovini je pristopil k meni mlajši moški in vprašal:
"Oprostite, kje imate napajalnike?"
Lahko sem se samo nasmehnil in rekel: "Tega ne bi vedel, ker ne delam tu. Samo kolegu nekaj razlagam."
I still got it... bi lahko rekel >:D.

MEDENA ::

frenk jado!

dej katalog nam zdaj !!!!

pa spletno stran naredite eno dostojno !!

MilkoSan ::

jst mam kar fine izkušnje z strankami...na splošno mi gredo na k**ac tiste k še pozdravt ne znajo ko vstopijo v trgovino...ok si mislim...bonton so doma pozabil...gremo naprej..dober dan odzdravim...še zmeraj nič...mogoče je stranka gluha in pomaham z rokami...nič...ok, tale po mojem še nkol ni slišal za bonton...a kaj pomagam??? nič...in si mislim, ko te *ebe, boš že vprašal če kaj nucaš in grem naprej servisirat...na koncu je le spregovoril in spraševal po CDejih..vav...the thing talks! goddamn...

v glavnem, delo prodajalca ni tko simpl kot si drugi misljo, da ni delo pod nobenim stresom, ker imaš neprestano delo z strankami in te so lahko večkrat zoprne kot prijazne...zakaj?...ker si pač TI kriv, če računalnik ne dela? ne gospa, veste...temu in temu se reče po domače tehnologija in nič ni 100$, garancija pač velja 24mesecev in pod tem se držimo da bomo računalnik popravili v garancijskem roku...pač več al manj slišimo prodajalci od p**de ma***ne do ne vem česa...

postavil bi vsakega v kožo prodajalca računalniške opreme za en dan, pa da vidmo odziv :)

pa brez zamere...just doing my job ;)

lp,

Milko

Oblivion ::

Eh MilkoSan, en dan te dam v casino v zameno, da das mene v racunalnisko trgovino in bos prosu na kolenih da gres nazaj v trgovino. Verjemi.

HeiJack ::

Saj že vsa vesoljna SLO ve da velja:

Comtron - mala Bosna (ne mi zamert - nisem rasist ali kaj podobnega, ampak tam velja načelo DIŽI se Zemljo da ja Legnem samo me pusti da ja gledam Futbool! dokaz- poleti me je prodajalec v KR nagovoril po " naŠe ", da ne omenim "brate", ki se zbirajo po končanem delavniku, da se malo pozabavajo v štacuni po principu - mi smo carji :D !!!)

Mlacom - vse se da, če si 100% prepričan v svoje dejanje (in nisi s sekundnim nalimal cooler na grafo in prepričuješ prodajalca, da je tako že prvotno blo!)

P.S. E-Misija - pohvalno in zelooo prijazno (ob zadnjem nakupu komponent sem dobil gratis: tipkovnico, miško in 50 praznih CD-R - jev)

Keyser Soze ::

He, he. Ne me smejat.:D

frenk ::

MEDENA: daj času čas:D

ZLOky ::

No pa še malo o eni od mojih lokalnih rač. trgovin. Cene itak, da so v oblakih, premalo konkurence. Dobro v slabem je pa tole;
Ko recimo kupujem rač. strojno opremo (če ne grem na hrvaško) pogledam na netu malo cene, ga lepo prijazno vprašam oz. mu povem za kakšno ceno dotično zadevo dobim v LJ (ali kjerkoli v SLO) in odgovor je: "Samo trenutek....kalkulator v roke...ja, ok, bo šlo".

No še živi primer: Moja prijateljica si je omislila tiskalnik za tiskanje kvalitetnih slik. Po vseh možnih testih in člankih o brizgalnih tiskalnikih, sem se odločil za... en tisklanik A3 formata..., cena po večini slo trgovin z davkom 189kSIT. Na srečo je bil takrat glih nek tehnični sejem v LJ in so imeli v JAEtu ta tisklanik v AKCIJI!!!!!! in cena 157kSIT. Pokličem prijaznega prodajalca, mu povem ceno, kot ponavadi si malo poračuna in kot ponavadi (2.) reče OK. Drugače je bila cena pri njemu tudi okoli 189kSIT (zanimivo, kot da bi si prodajalci cene gledali na netu, neeeeee:D - seveda to ni nič narobe). No, tako je bilo še pri bratu za monitor, pa disk...cene nižje za pribl. 20-30%.

Zdaj pa itak laufa trgovina blizu meje (200m od meje SLO-CRO). Cene ITAK, da so nižje od naših, in to še ni vse :) še davka ti ni treba plačati. Recimo monitor LCD 19" pri nas ga ni bilo za manj kot 230kSIT z davkom, na hrvaškem brez davka malo manj kot 160kSIT. :D>:D:D>:D:D! Vsaj ena predonst, če živiš ob meji.

Nauk te(h) zgodb(e) je... bodi prijazen, ma se hecamo, nauk je, pogajaj se, z dejstvi seveda, na samo na pamet. Pa prijazen bodi vseeno.

Super Sonic ::

"Mlacom - vse se da, če si 100% prepričan v svoje dejanje (in nisi s sekundnim nalimal cooler na grafo in prepričuješ prodajalca, da je tako že prvotno blo!)"

nekateri še vedno močno mešate trgovino in servis. To ni isto.

V trgovini prodajalcu niti ne zamerim, da nečesa ne ve. Ponavadi gre za normalni izobražen folk, kateremu primaren cilj je biti prijazen in ustrežljiv, sekundarno pa v nekaterih podljetjih zaposljujejo tudi "svetovalce". Ta svetuje. Pri tem je pristranskost relativna.

V HN so modeli plačani po tem koliko prodajo in že v naprej je jasno, da ti bo rinu pred nos stvar z najboljšim RVC-jem. ČE že grem tja, grem zarad plačinih pogojev.
So pa konkurenčne trgovine, kjer so svetovalci plačani fiksno in zelo malo od RVC-ja. Tu so modeli veliko manj pristranski in bolj realni. Še vedno pa tudi oni ne vedo vsega (kar je čisto dobro) je pa zelo lepo če v trgovini vsaj NEKDO ve več od ostalih.
Moti naprimer pa to, da model v Comtron trgovini (svetovalec) lomasti po pici v navzočnosti stranke. To je nezaslišano.

Nekoč se mi je zgodilo, da sem pred svojimi očmi videl kako je nekdo v visoko izobrazbo "mesaril" prodjalca na router-jih. Tipo je zadevo obvaldal v prafaktorje, prodajalec pa je o njem vedel samo osnovne stvari. Šlo je pa za router v cenovnem razredu do 10k. stranke (ozTo je idiotizem . to sploh ni stranka ampak nekdo ki prodalcu krati čas in zaslužek). take bi jest metu ven iz trgovine.
zelo nasplošno se mi zdi da je folk ki dela velik za računalniki zelo zakomplesan.

Potem ste na vrsti vsi tisti, ki kupujete tv po 40-50k. Ja dragi moji, tu res ni za povedat ne vem kaj. Ne vem kaj pričakujete??? Tle ni znanstvene fantastike ampak je samo en najcenejši smrdliv tv.
mislite da se bodo prodajalci metal okol vas, da boste postreženi? ne. Tamle malo stran čaka nekdo, ki kupuje tv za 100, 200, 300 jurjev.
za vas to torej spletne trgovine in Špar. tam je vse zelo, zelo poceni in še mleko in kruh lahko nabavte zravn.

Sploh pa me moti tule gor to, da se nekateri obnašate zelo čudno. kaj zdej vas moti, če nekdo igra igrice? To ni vaše delo. Dr.M, če nisi postrežen spizdi ven v drugo trgovno, v BTC-ju jih je OGROMNO. Če veš, da ima Comtron SD kartico najcenejšo in nimaš denarja da bi kupoval drugje, potem čaki in se ne pizdi.

V splošnem pa velja, da v trgovinah kjer so cene mal višje kot pri konkurenci imajo zaposleni mal boljše plače. jest to podperam. Kronično sovražim trgovine kjer je RVC najnižji možen, plače zaposlenih pa 56k osnove + dodatki. Taka trgovina nej takoj propade.

Sedaj pa servis.
to pa je nekaj čisto drugega. Tu pa modeli morjo vedt več od nas. _MORJO_
Tisti kr se je zgodil v servisu Comtrona, pa vsem toplo še enkrat priporočam, da si preberete kaj se je sploh zgodil in kaj je bil kamen spotike.
daaaa...
Serviserja sploh nista imela 3 čistih kaj držita v roki (tretji ki je igral igrice, je bojda vedel nekaj več).

Na splošno;
V Comtrom ne grem nikol več.
Bof je drag, a postrežba na zato primerni ravni.
HV je drag, postrežba pa je zelo podobna nategovanju, zato je bolje če se ne daš prepričat in kupiš tist kar se teb zdi boljše-pogoji plačila so dobri.
Big Bang pa je še najbolj odprt. Motijo me edino le plačilni pogoji, sama postrežba je na visoki ravni.
V Mlacomu ne kupujem.
V Techtradu pa so tud zlo prijazni (tam si lahko ogledate, kako je če ženska obvlada sceno (gre lahko v Comtron za vodjo servisa :)) edni postrežbe ni, morš sam pridt do pulta.
Kar pa spet ni tako težko.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zheegec ::

tam si lahko ogledate, kako je če ženska obvlada sceno

Ko sem šel 1x tja sta bili tam dve ženski - eni sem rekel, da želim serijski null-modem oz. crossover kabel.
Dobil sem seveda UTP crossover kabel, pa sem rekel da tega pa nočem, pa je druga ženska takoj vedela, za kaj se gre, pa je povedala da nimajo :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

TheJack ::

Potem ste na vrsti vsi tisti, ki kupujete tv po 40-50k. Ja dragi moji, tu res ni za povedat ne vem kaj. Ne vem kaj pričakujete??? Tle ni znanstvene fantastike ampak je samo en najcenejši smrdliv tv.
mislite da se bodo prodajalci metal okol vas, da boste postreženi? ne. Tamle malo stran čaka nekdo, ki kupuje tv za 100, 200, 300 jurjev.
za vas to torej spletne trgovine in Špar. tam je vse zelo, zelo poceni in še mleko in kruh lahko nabavte zravn.


Tole je, se mi zdi, letelo na moj post.

Sicer pa zanimiva logika. V trgovino sem prišel zapravit samo 40 jurjev. Kakšna predrznost! Še dobro da nisem prišel le kakšne kartuše kupit, ker potem bi me po radeonovi logiki morali kar na cesto brcnit, kaj? Bog ne daj da bi s svojim ''smrdlivim tvjem'' motil njegovo visokost prodajalca, ki ravno takrat streže stranko, ki bo kupila TV za 300 jurjev (jap, v Big Bangu in HN prodajo vsaj tri take televizorje na pol ure in ni redek prizor, ko se pred trgovinami z zabavno elektroniko gnetejo nepregledne množice širokih televizorjev željnih bogatašev, mahajoče s šopi bankovcev in zlatimi kreditnimi karticami).

Resno sedaj. Navajen sem (in to tudi velja za večino računalniških in podobnih trgovin), da si bo prodajalec zame vzel čas, pa tudi če takrat sploh ne mislim ni kupiti. Kajti če bom zadovoljen, bom gotovo spet prišel in tudi kaj kupil (v Big Bangu sem recimo nakupil že ogromno reči, tudi TV za 200 jurjev). Če ne, bom pač kupoval drugje. Bog ve da je izbire dosti.

ZLOky ::

"Kad se bratska srca slože, tad se i kurac dići može"

ZLOky ::

:P Mene zanima, zakaj imajo v nekaterih trgovinah tudi televizorje za 40-50kSIT, če jih pa nočejo prodajati in hočejo prodavati samo tiste za 200kSIT in več, ter se nočejo ukvarjat s smrdljivo stranko, ki hoče TV za 40-50kSIT? Verjetno zaradi kač, ja to bo to.>:D

MilkoSan ::

hehe Oblivion..ti saj vidiš kakšna ženska telesa...ne pa jst, k sm v moški trgovini....ok ok...pride kaka ženska po pohodne palce pa nahrbtnike...al pa vrečke za sesalec....hehe...

najbolj me pa razpizdi k sprašuje kak folk...kaj tuki tut prodajate računalnike?...em...ja....avtomobile so nam že odpeljali...˝prosim?¨˝ ...nič nič..prodajamo računalnike da!

ježešna buhpomagej :D

lp,

Milko

Dr_M ::

radeon power: ja jest bi biu lahko tok prijazen, da bi zahteval sefa in ce je dokaj normalen, bi nekoga fajn u rit zbrcal.
pac naletu sm u stacuno (in ja, mel so precej pocen in nism meu dost kesa za drugje) ker se mi je zelo mudil. sicer bi lahko pocaku 1 dan in drugje kupu za isti dnar...ampak kot sm reku, nujno sm rabu kartico.

in kaj si ti, da mi bos reku, da se ne smem pizdit cez nesposobne prodajalce?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Keyser Soze ::

Nesposoben prodajalec, morda?:\

Prihajam do ugotovitve, da tele računalniške štacune vodijo v bistvu nesposobni ljudje in vse skupaj bolj po sili. Saj v kakšnih Živilih alli kakšni delikatesi, bi jim že šlo. Ampak tu, kjer je pa potrebno neko tehnično znanje ter sledenje trendom je pa problem. Kupci na tem področju so čedalje bolj izobraženi. In imam filing, da so v večini že na stopnji teh prodajalcev, če jih celo ne prekašajo po celi črti. In zato tem prodajalcem teče voda v grlo. Ker pač ne morejo "prodajat buč".

Manjka nam ena štacuna, kjer bi imeli malo večjo ponudbo, bolj "eksotične" firme, ločene oddelke in na teh oddelkih prodajalce usposobljene in tehnično podkovane za to področje. Ter s seveda enim pametni šefom. Ki bi vedel, kaj potrebuje uspešna trgovina. In kaj potrebujejo kupci, ki pridejo v trgovino.

Ne pa teh kekcev in rožletov, ki jih imamo sedaj.:D

Super Sonic ::

"Sicer pa zanimiva logika. V trgovino sem prišel zapravit samo 40 jurjev. Kakšna predrznost! Še dobro da nisem prišel le kakšne kartuše kupit, ker potem bi me po radeonovi logiki morali kar na cesto brcnit, kaj?"

stavim svojo rit, da imajo več marže na kartuši kot na tv-ju za 40 jurjev.

Ampak to sploh ni point.
Bolj gre za to, da računaš na to, da se bo prodajalec takoj ko te zagleda začel metat okol tebe, predvsem pa, ti bo o TV-ju ranga 40k povedal pravo malo morje podatkov.
well,.. ni glih tolk zapovedat kot bi si ti želel.
In zdi se kot da tega ne razumeš.

"Resno sedaj. Navajen sem (in to tudi velja za večino računalniških in podobnih trgovin), da si bo prodajalec zame vzel čas, pa tudi če takrat sploh ne mislim ni kupiti. Kajti če bom zadovoljen, bom gotovo spet prišel in tudi kaj kupil (v Big Bangu sem recimo nakupil že ogromno reči, tudi TV za 200 jurjev). Če ne, bom pač kupoval drugje."

Se mi zdi, da ti bo kmal trgovin zmankal. Poklic trgovca je nehvaležna stvar in poznam kar nekaj prodajalcev, ki komaj čakajo, da se nekje drugje sprazni mesto. V pisarni.


"Mene zanima, zakaj imajo v nekaterih trgovinah tudi televizorje za 40-50kSIT, če jih pa nočejo prodajati "

Kdo je reku da nočejo prodajat teh tv-jev? Jest ne. Imajo jih najbrž zarad konkurence (veš ekonomija je ena zlo zlo zanimiva reč), spet stavim, ni pa to njihov primarni cilj oz. zarad tistga prodanga tv-ja ne bo noben umru. Nikjer.

Si vas ne znam predstavljat, kaj bi zahteval od prodajalca če bi kupoval plazmo za 1.000.000,00 SIT in več. Najbrž hočte potem že kakšno odlikovanje trgovine.


"ja jest bi biu lahko tok prijazen, da bi zahteval sefa in ce je dokaj normalen, bi nekoga fajn u rit zbrcal."

yo8-) optimist.
pejt na Comtronovo stran. Prodajalce iščejo. NI jih. Najboljši so pri konkurenci, tisto kar imajo je solidno, če izgubijo še to; dobijo res samo "šodr".
Sicer pa ima še moja fritzerka knjigo pritožb.

"pac naletu sm u stacuno (in ja, mel so precej pocen in nism meu dost kesa za drugje) ker se mi je zelo mudil. sicer bi lahko pocaku 1 dan in drugje kupu za isti dnar...ampak kot sm reku, nujno sm rabu kartico."

briga me kolk maš denarja, jest sm samo hotu povedat, da je v BTC-ju zares ogromno podobnih trgovin.

"in kaj si ti, da mi bos reku, da se ne smem pizdit cez nesposobne prodajalce?"
jest sem zate nihče.
Upam pa, da ne vrtiš gobca samo čez prodajalce. Imamo tudi politike, policaje, frizerke, delavce na komunali, pošto, banko, telefonske ponudnike (ipd.),... ..., kateri zelo pogosto zajebejo vsaj tolk stvari kot vsi tisti prodajlci k ti gredo tako zelo v nos.

Sorry za tole, samo izgleda kot, da imate nekateri fetiš na prodajalce (oz. so vas doma precej velik tepl ko ste bli mejhni, zdej se pa izživlate).:))
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

"Prihajam do ugotovitve, da tele računalniške štacune vodijo v bistvu nesposobni ljudje in vse skupaj bolj po sili. Saj v kakšnih Živilih alli kakšni delikatesi, bi jim že šlo. Ampak tu, kjer je pa potrebno neko tehnično znanje ter sledenje trendom je pa problem"

tole si pa velja nekam obesit, ker zadeva drži 100%!

"Manjka nam ena štacuna, kjer bi imeli malo večjo ponudbo, bolj "eksotične" firme, ločene oddelke in na teh oddelkih prodajalce usposobljene in tehnično podkovane za to področje. Ter s seveda enim pametni šefom. Ki bi vedel, kaj potrebuje uspešna trgovina. In kaj potrebujejo kupci, ki pridejo v trgovino."

takšna trgovina ti propade v enem mescu.
zakaj?
1) takih zafrustrirancev kot so npr. tle gor je zelo malo in od njih se ne da živet (živi se od ljudi ki rabijo računalnik za "doma").
2) tehnično podkovan folk bi mogu plačat (računi, da že dans dobijo v nekaterih štrcunah svetovalci skoraj čez 200k neto plače)
3) pametnih šefov ni

Vse kar bi naredu je to, da bi tile tle gor jokal kako imajo pri "Keyser Soze-u" vse mega drago in kaku mu, ob vstopu v trgovino, nekdo ni obrisal riti.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

frenk ::

Manjka nam ena štacuna, kjer bi imeli malo večjo ponudbo, bolj "eksotične" firme, ločene oddelke in na teh oddelkih prodajalce usposobljene in tehnično podkovane za to področje. Ter s seveda enim pametni šefom. Ki bi vedel, kaj potrebuje uspešna trgovina. In kaj potrebujejo kupci, ki pridejo v trgovino.


to mamo...bof:)

...zdej mam pa že dost samohvale:D

boštjan ::

radeon power,povej mi kje je ta trgovina ,ki plačuje svetovalce 200k neto,takoj grem tja.trgovine kot so bof,bb,comtron plačujejo svoje svetovalce povprečno 100k neto
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Keyser Soze ::

Ne me smejat. Spet...:D

Ločeni oddelki niso mišljeni ločeni na gospodinjske aparate, aparate za osebno nego... To nima kaj delat v kompjuter štacuni.:D

Usposobljeni in tehnično podkovani prodajalci so tisti, ki naprimer vedo kateri panel ima določen LCD ter kakšen odziven čas ima. Ne pa da gleda na etiketo pol ure pa še napačnega pove. To je ena anekdota iz Bofa.:)


Pameten šef je pa tisti, ki ne teži, da je treba vsako stranko naskočit ter ima pametno cenovno politiko. Ne pa tako, ki je primerna samo za žep Schollmayerja(al kako se že napiše tega šmukca). Pa pametne prodajalce zaposli.>:D

P.S.: Pa takšni centri niso najboljše štacune za kupovat računalniške komponente... So preveč splošni in zato tudi preveč skromni(ponudbeno).

P.P.S.: Radeon, cenovna politika štacune je za moje pojme več kot pomembna. In folka, ki je tehnično podkovan pa ne dobi službe - pametne - je pa tudi veliko. Seveda je težko takole idelano začet... Ampak delat v tej smeri pa ni težko. Samo za naše trgovce zgleda.

Zgodovina sprememb…

ZLOky ::

Potem ste na vrsti vsi tisti, ki kupujete tv po 40-50k. Ja dragi moji, tu res ni za povedat ne vem kaj. Ne vem kaj pričakujete??? Tle ni znanstvene fantastike ampak je samo en najcenejši smrdliv tv.

To je žalitev.

Mene zanima, zakaj imajo v nekaterih trgovinah tudi televizorje za 40-50kSIT, če jih pa nočejo prodajati in hočejo prodavati samo tiste za 200kSIT in več, ter se nočejo ukvarjat s smrdljivo stranko, ki hoče TV za 40-50kSIT? Verjetno zaradi kač, ja to bo to.

Mišljeno kot provokacija (izzivanje), oz. odgovor na "žalitev".

Kdo je reku da nočejo prodajat teh tv-jev? Jest ne. Imajo jih najbrž zarad konkurence (veš ekonomija je ena zlo zlo zanimiva reč), spet stavim, ni pa to njihov primarni cilj oz. zarad tistga prodanga tv-ja ne bo noben umru. Nikjer.

Jaz že dobro vem, zakaj jih imajo. Verjetno ti ne veš, kakor tudi ne veš kaj je provokacija.

takšna trgovina ti propade v enem mescu.
zakaj?
1) takih zafrustrirancev kot so npr. tle gor je zelo malo in od njih se ne da živet (živi se od ljudi ki rabijo računalnik za "doma").


Se pravi, najlažje je živeti od ljudi, ki se jih da "nafukat" (se opravičujem izrazu, najbolj paše), najmanj posla z njimi. (Tako delajo tudi recimo naši vrli zavarovalniški agenti, hvala luleku, da imamo tudi na tem področju evropsko/svetovno konkurenco).

3) pametnih šefov ni

O, pa lepo da so. Samo jih je zaenkrat zelo malo. Saj veš, Gaussova krivulja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZLOky ()

Super Sonic ::

"radeon power,povej mi kje je ta trgovina ,ki plačuje svetovalce 200k neto,takoj grem tja.trgovine kot so bof,bb,comtron plačujejo svoje svetovalce povprečno 100k neto"

tele štarcune nimajo takih plač. napačen podatek.
logika ti pove, da če v xxx podjetju folk zasluž 200k bp, ne more met konkurenca pol manj.
dej mal razmišli v tej smeri.
je pa res, da je treba za teh 200k kej naredit, če samo sediš dobiš verjetno manj


"Radeon, cenovna politika štacune je za moje pojme več kot pomembna. In folka, ki je tehnično podkovan pa ne dobi službe - pametne - je pa tudi veliko. Seveda je težko takole idelano začet... Ampak delat v tej smeri pa ni težko. Samo za naše trgovce zgleda."

sanjaš.

"Pameten šef je pa tisti, ki ne teži, da je treba vsako stranko naskočit ter ima pametno cenovno politiko. Ne pa tako, ki je primerna samo za žep Schollmayerja(al kako se že napiše tega šmukca). Pa pametne prodajalce zaposli"

se strinjam.

"Se pravi, najlažje je živeti od ljudi, ki se jih da "nafukat" (se opravičujem izrazu, najbolj paše), najmanj posla z njimi. (Tako delajo tudi recimo naši vrli zavarovalniški agenti, hvala luleku, da imamo tudi na tem področju evropsko/svetovno konkurenco"

DAAAA

"O, pa lepo da so. Samo jih je zaenkrat zelo malo. Saj veš, Gaussova krivulja"

vuš... neki jih res je, bolj za hec kot za res.

sicer pa nima smisla da se kregamo tle gor o tem.
zame ste tisti, ki pričakujete popolno postrežbo za vsak drek (dobesedno) mal preveč...

konec debate z moje strani
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Keyser Soze ::

Radeon. Tam si se zmotil. Nisi mislil "sanjaš" ampak "sanjam". :\

ZLOky ::

"zame ste tisti, ki pričakujete popolno postrežbo za vsak drek (dobesedno) mal preveč..."

Glih v tem je problem. Jaz ne pričakujem, da se mi bodo klanjali ali pritekli kojci, ko prestopim prag trgovine. Edino morda pozdrav ali pa tudi ne (kaj veš kako ga je mama vzgojila). Kar pa NE pričakujem, je pa ignoranca. Pol pa bolje, da zapreš trgovino, čemu sploh služi? Da bodo kupci na kolenih prosili, za nakup nekega izdelka? Mislim, da ne. OK, so izjeme (_), pustimo to, pogovarjamo se bolj na SPLOŠNO.
Mah, vse to je en velik začaran krog. Ker je trgovec tečen, je potem tudi stranka tečna -> ker je stranka tečna, je potem tudi trgovec tečen ->...Eden bo moral prej ko slej popustiti, komu bo pa trda predla bomo pa videli.
Hello Kroacija, hiraj kam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Comtron SG (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15813217 (8022) Turtle
»

Dobra računalniška trgovina MB (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
557661 (6414) ginekolog
»

Comtron Servis-katastrofa, znanje pod vsako kritiko (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20616452 (10524) boštjan
»

Kje kupiti: računalniške trgovine v Sloveniji

Oddelek: Kaj kupiti
334000 (2795) Fish <><

Več podobnih tem