» »

Comtron aka Mlacom2

Comtron aka Mlacom2

frenk ::

SodVina: tist sm jest vgrajeval...modem je bil notr v 5 minutah, tipček je pa čakal ker je hotu en drug računalnik in ker je bil na zalogi smo ga iskal k nori, pol mi pa kolega pove da je bil umaknjen iz prodaje...šraufencigerja pa ni blo ker mamo sam enga(en se je zgubu:D) in ga je kolega nekam dal, ki je par minut pred mano nekaj delal...poleg tega nas je tud premal zaposlenih in zarad tega dost folka zgubimo...tud na organizaciji bi mogl mal delat, ampak to na žalost ni odvisno od mene...jest sm naredu kar sm loh...delou sm k zamorc:D...a je un zadovoln z računalnikm?

SodVina ::

Ja, res je trajalo, preden ste ugotovili, da racunalnika ni(10 minut). Ampak vgradnja modema je trajala se dvakrat toliko:D Ja, bo treba se kaksen sraufencigar kupit, baje da jih imajo v merkurju:D

Racunalnik je pa komaj skonfiguriral, tako da tezko recem, kako je zadovoljen.

frenk ::

nope, vgradnja modema je trajala max. 5 minut...šraufenciger bi blo fajn še kakšen kupit, ampak tega ne odločam jest...lahko pa to napišeš v knjigo pritožb ti bom hvaležen:)...če je računalnik komaj skonfiguriral je pa sam nespo...to ni moj problem:D...ne vem zakaj mu ti nis pomagal glede na to da obvladaš zadevo;)

SodVina ::

S "komaj" sem mislil "sele", saj ga je isti dan kupil. Kako naj ves, ali je clovek zadovoljen z racunalnikom, ce ga ima 5 ur? Sicer pa ga je koncnemu uporabniku (svoji teti) odnesel ta vikend, ona bo pa verjetno nadvse zadovoljna z njim(v kolikor bo deloval, kot bi moral). In ja, jaz sem mu namestil vse potrebno in zaenkrat deluje OK ;) .

frenk ::

aha, ql pol:)

THor71 ::

Ampak v Comtronu imajo kul ruzake! :P

Caligula ::

To je res. Jz sm enga kupu 0:)

pingec ::

keri to?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Markoff ::

No, pa še moje izkušnje iz Comtrona (zelo sveže kot vroče žemljice):
1. Prejšnji teden sem bil v njihovi trgovini v hali 9 v BTC LJ - 10-15 minut sem si ogledoval LCDje, kar je opazil prodajalec in stopil do mene, nakar si vzel 10-15 minut zame (resda je bila trgovina polprazna, a vseeno). Odlično - ni mi težil ob vstopu, temveč šele, ko je videl, da sem si vzel kar nekaj časa pri eni sami vrsti blaga.
2. Prek njihove distribucije sem vzel LG LCD 1930P (19") - preden sem ga prevzel, sem preizkusil 3 monitorje - prvi je imel poškodovano ohišje, drugi polmrtvi piksel (rdeči, jao). Ker v danem trenutku ni imel drugih na zalogo, je (Dejan) naročil dodatnega 3. iz Maribora, ki je deloval brezhibno. Vmes pa nobenega jamranja, prepričevanja. Tudi iz skladišča sem dobil robo hitro, v nekaj minutah.

Za potrpežljivost se mu tule javno zahvaljujem (čeprav uradno ne sme komentirati :\ ) in mislim, da (vsaj trgovina v Hali 9) definitivno ne zaluži takih graj, kot so bile napisane v tej temi, ampak kot vedno ima prodajalec ali stranka slab dan, nerealna pričakovanja...tako da negativne izkušnje se dogajajo.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Ignorant ::

Še ena cvetka, hehe...

Pred parimi dnevi sem v Mlacomu nabavil hladilnik TT silent tower... Ker se mi je mudil in je bla zadeva zaprta v plastični embalaži sem jo na hitr pobasu v rukzak in laufu dalje...

...no, ko sm si doma embalažo detaljno ogledal sem ugotovil da ni originalno zaprta ampak zalepljena z selotejpom... Valda čekiram če je vse not in kva vidm 8-O : En frajer (predvidevam da pri mlacomu) je odprl škatlo, si "sposodil" pol tremalne paste in zadevo zapakiral nazaj:D :\ ...

...dobr da niso trgovina z futrom k bi napol popite sokove prodajal, hahaha...
...sj ubistvu me boli k mam še pasto doma, sam zdi se mi pa mem da počnejo take bedarije :\ ...

Čuden način šparanja, ni kej:D ...

Alexius Heristalski ::

Mlakom je zakon!>:D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

aurog ::

moje mnenje glede mlacoma prav tako ni pozitivno. sicer izkušnji nista bili takooo hudi, vendar pa mislim, da bi morali pobje malo popraviti odnos prodajalec-stranka(verjetno ne vsi).

kar pa se tiče monitorjev v Comtronovih trgovinah, pred kratkim sem dobil model 1915s, ki, na žalost slovi po "slabi seriji". vendar v trgovini(mb) niso komplicirali in mi na željo lepo in prijazno pokazali ter stestirali zadevo pred očmi - pred testom ga nisem hotel odnesti.

včasih pa vseeno pozabimo, da se moramo tudi kupci normalno obnašati do trgovcev.

boštjan ::

včasih pa vseeno pozabimo, da se moramo tudi kupci normalno obnašati do trgovcev

AMEN
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

mahi ::

OJEJ OJEJ, ma ne niti omenjat mi komtrona! samo NE kupovat pri njih, prosim! Vsaj sestavljenih racunalnikov NE! kot da bi pri mesarju meso kupoval :)
Ce so kaj zajebali so zajebali VSE SOLE IN DIJASKE DOMOVE v LJ (tistim ki so preko razpisa oni dobavljali masine). Jajca od jajc prodajajo. NE mroem pa verjet da jih je ministrstvo izbralo na razpisu! Tudi tam NIMAJO niti malo zdrave racunalniske pameti! Samo da je ceneje, pa dajmo ga!!!
No skratka, v dijaskem domu smo dobili 3 masine (hvala bogu samo 3), nekako celeron 2.8, jajc od BTC combo enote, pazi to: FOKCONN Plate (upam da se tako napise) - JAJCA. Bodo samo vidli koliko problemov bodo imeli s tem cez leto ali dve.
Dostavli so nam te mašine, nakar reče da bo samo eno izprobal, mi nismo bili za in smo vse tri sprobali. 2 sta bli uredu, tretja NI delala, ze takoj NOVA. nakar tip pred nami nekako menja plato, nakar se vedno ne dela. Masino vzame s sabo in CEL TEDEN cakamo da kao zrihtajo. potem jo dostavijo, nabijajo kaj je kao bilo narobe (da so samo image menjali, itd, bla bla). Jaz sem ze na dalec opazil da masina ni ista kot takrat, ter da je ena stara masina ... bilo je razbito ohisje, druga stranica, drug cd combo, ... on ustraja da ni, ampak mi jo zavrnemo!
No OK, cez 3 dni pripelje "novo" masino (verjetno samo masko menjal in stranico) kajti cd combo je bil se vedno napacen!
ampak ok, jebat ga sm si mislu so pac malo debilni, bom ze potrpel!
masino vstekam, nekako dela, (seveda niso RADIX kartice nastavli - "pozabli), nakar mi cez dva dni masina (usb spredaj) SKURI 2 USB kljuca (enega meni enega kolegu dan prej ampak ni vedel kjra masina mu ga je)! klicemo v comtron, un model rece to ni mozno in da naj sprobamo misko ker jo NE more skurit ... po dolgem premisleku sem jo res vstekal in jo JE skurlo! cez dva dni pride serviser in (kot sem sklepal) ugotovi da je narobe obrnjen kabel na matični plati za sprednji USB :( ) AJEJ AJEJ!!!
no sedaj pa se masina zelo cudno obnasa ... kar nekej štrka noter, in po par strkih se vcasih kar resetira (potej javjo winsi da je neka device napaka... ne pove kaj in kako) ... skratka se malo pa jo bom seenkrat reklamiral IN zahteval NOVO NOVO masino!

poanta: Zakaj pr piz.. vsaj za te razpise (prodali so okoli 1400 racunalnikov šolam) ne sestavijo malo boljsih mašin!!! kr eno neznano plato dajo notr, btc cd combo, glasen floppy :) ...
FANTJE, s takimi masinami imate samo stroske!!! ce bi bila noter INTEL plata in ene pametne komponente bi imeli 200krat manj stroskov s servisiranjem, stvari bi delovale tudi PO TREH letih garancije, itd. pa še posebej pri teh razpisih!
Raje 5 tisoč tolarjev VEČ za mašino, ampak da je sigurna!!!!
JAZ NE RAZUMEM TE CENENE POLITIKE!
Najhujse je pa da NE more šola izbirati dobavitelja strojne opreme, niti komponent! NIČ! kar nekaj podturijo!


grrrr

dodatek:
da ne govorim da so noter vgradili une zanič exelstore diske, al kako se jim ze rece! zakaj ne MIKNU dnarja vec, pa vgradit sigurne stabilne seagate diske!

Zgodovina sprememb…

Malecky ::

Pol me pa sprasujejo zakaj je pri meni racunalnik toliko drazji...

Eni se zgrazate zato ker vam futrajo cheap robo ampak ste juh SAMI VI KUPCI tako navadli! Ce ne bi vedno skrtarili za vsak tolar tud ce noro glupo nabavlate kompe bi bilo veliko bolje.

Pri meni je sistem cca. 10KSIT drazji kot drugje koliko se pa pozna pri zanesljivosti in zadovoljsvu strank se pa ne da zmerit v SIT!

Šimpanz ::

Mahi v primeru da bi šli na razpis z najboljšo robo pač ne bi zmagali ker bi bili predragi. Dokler se pri razpisu gleda predvsem na ceno bodo tudi ponudniki dajali v računalnike najcenejše komponente.

M@re ::

Tocno tako...vrjetno vas vecina se ni sodelovala pri javnih razpisih...jaz sem ze parkrat in zadeva zgleda takole:
V veliki vecini se gleda se ceno in samo ceno. Ponudniki se tega zavedajo, zato morajo postaviti cenovno konkurencno ponudbo (megaherci stejejo vseeno ali pri sempronu ali athlonu). jebi ga biznis je biznis...dvignrs megaherce, spustis pa pri plati, ramu, diku, cd enoti itd...
..:Do, or do not. There is no try:..

para-site ::

pri razpisih so drugačna pravila kot v real life

mahi ::

Ne, to se lahko zgodi samo pri contronu da da tako shit robo noter. smo bili ze na mnogih razpisih, in se nikoli nismo dobili tako zanic robe. comtron pa je letos prvic na razpisu.
ce bi bile boljse komponente noter bi prislo drazje recimo za 5k sit! ampak bi bilo DOSTI BOLJSE IN STABILNO!
bomo pa vsekakor ministrstvu posiljali pritozbe in drugo zoper takih dejanj!
Ni dopustno da ti VSILIJO dolocenega prodajalca z dolocenimi komponentami!
naj pac ministrstvo sofinancira racunalnik za toliko denarja, kar pa je presezek pa naj bo stvar zavoda, torej ce si zavod zeli zmoglivejso masino in stabilnejšo, potem naj pa zavod nekaj doplača!
jaz vsekakor NOČEM imet racunalnika vsak mesec na servisu! Ne vem kako si ministrstvo lahko dovoli tako ceneno robo v razpisih!!!
tukaj se gre za tisoče računalnikov!
so bili tudi drugi prijavljeni na razpis (ampak za druge regije) pa so sestavili čisto vredu mašine z dobrimi komponentami.

malecky: imas 100% prav, pri racunalniku se ti 10k sit drazja oprema hitro obrestuje!

mahi ::

nekaj pa sem le pozabil omenit. so pa bili vsaj toliko posteni in so nam skrjene stvari menjali, ceprav niso bile pri njih kupljene, hehe so pa bile na njihovem racunalniku skurjene ... malo mi je zal le za podatke ki so gor bili, ampak nic ni vecno. se pa teh podatkov ko je enkrat usb skurjen verjetno ne da nazaj dobit? al se motim?
lp

para-site ::

ravno v tem je problem...
razpis in komisija je zato, da bi bil nakup "državne ustanove" smiseln in transparenten, da denarci ne bi leteli v žepe kolegov in prijatlov...
cenovna primerjava je eden takih kriterijev, ki pa zagotovo ni edini, tu se popolnoma strinjam(in ni vedno res, da izberejo najcenejšega)

no, torej je bistvo zapleta v tem, da zavod že po definiciji javnega razpisa sam ne more odločati o nakupu stvari, ampak pristojna komisija, katera je pa lahko "zelo pristojna in usposobljena" ali pa malo manj. Od tega je odvisna sreča vas, ki dobite stvari boljše ali slabše kvalitete.

Keyser Soze ::

Kar lahko naredi prijatelj pri javnih razpisih je to, da ti pove recimo ceno konkurence in jo ti spustiš ravno na tisti minimum, da padeš skozi. Kar se tiče pa kriterijev po katerih zbirajo ponudnika je pa cena eden izmed poglavitnih(a ta ni vedno odločilna).

Kvaliteto komponente je pa težko določiti. Ker ti v razpisu ne smeš reči, da hočeš imeti matično ABIT NF7-S 2.0 ampak lahko samo rečeš da hočeš matično, kot je ABTI NF7-S 2.0. Seveda to pomeni, da ima podobne specifikacije in bonbončke kot slednja, kar se tiče kvalitete je pa lahko par rangov nižje. Ampak ti ne moreš rečt, da je ABIT bolj kvalitetna od tiste ki je 5 jurjev cenejša. In boš zato izbral ABIT. Pade zadeva.

P.S.: Katera plata pa je brez FOXCONN priključkov (USB, COM, PS2, LPT)?:D

para-site ::

ja, foxconn že leta in leta proizvaja dele plošč, kot so podnožja za procesorje in podobno, v zadnjem času pa so začeli izdelovati tudi cele plošče, ki kih tržijo pod blagovno znamko Foxconn, ki pa žal ne slovijo po neki kvaliteti.

bmen ::

para-site kvaliteta je stvar velike debate. Tudi največjim in najboljšim se zalomi.

Se mogoče kdo spomni kako so prvi pentiumi rezultate ugibali, ker so imeli majhno napako v designu ;-),
ASUS je imel par let nazaj probleme s kvaliteto plošč,WD in Seagate z diski,tudi IBM je imel serijo PC-jer, kjer je serijska napaka na sami plošči....

BTW FOXCONN je že dalj časa OEM izdelovalec za velike tri (ibm, compaq, dell) - tako da niso čisti levaki, so pa šele letos oz. lani začeli samostojno prodajo svojih izdelkov (ki niti niso tako slabi - če malo pobrskaš po anadtechu, ocworkbenchu in ostalih straneh).
... B ...

bmen ::

para-site oprosti - mislil sem na mahija.
... B ...

para-site ::

ne sej tudi velikim se lahko zgodi, da zajebejo kak produkt, sej tudi oni tekmujejo, da čimprej vržejo nove proizvode iz tovarn, tko da...

Kar se tice Foxconn-a mam pa obcutek, da ga spremlja taka sumljiva meglica low cost crap produktov, mogoce pa je to samo moj obcutek...

ajagodnik ::

tile računalniki iz razpisa... zraven so prišle miške, ki so po enem! dnevu uporabe že vse imele vdrt levi gumb. Kar lahko narediš je le, da za vsakim klikom dvigneš tipko. Da popeniš. Takojšnja reklamacija.
Še dobro da je mahi omenil, da so usb prevezali narobe, da to zdaj lahko preverim. btw to so meni naredili tudi v mlaco*** in če ne bi sam vse preštudiral, kako so kaj priklopili, bi tudi jaz imel veselo.

mahi ::

no tega tudi jaz nisem omenil ... miske so res zeloo cudne v roki, sicer polomila se ni se nobena, ker sem jo na racunalniku ki ga precej uporabljamo ze drugi dan zamenjal z logitechovo. dijaki pa se se vedno ne morejo sprijaznit ,češ da kako lahko kupimo take cudne miske.
(ko bi le bilo to od nas odvisno) :)
svoj razred so tudi "precudovito uporabne" mini sklobasane stisnjene tipkovnice. in potem želijo šole, da se dijaki naučijo hitro tipkat - ma KAKO.?!
ampak nazalost take tipkovnice prilagajo skoraj vse firme zraven.
hehe kupis racunalnik za 300k sit, potem pa te okrog prinesejo pri kaki cheap tipkalnici :) ajej ajej
do sedaj smo vedno kupovali keytronic 2001 tipkalnice ... dijaki jih obozujejo.
hja, ampak kako pa preverit ce je sprednji usb pravilno vezan, ce pa je skatla zapecatena :)

ajagodnik ::

> hja, ampak kako pa preverit ce je sprednji usb pravilno vezan, ce pa je skatla zapecatena :)
daš 1Gb usb ključek noter in če ti ga ne skuri, potem je pravilno vezano :D
o tipkovnicah kdaj drugič...sploh o tistih, ki imajo Power, Sleep itd gumbe takoj nad kurzorji, idealne za učence

Cuoresportivo ::

čuj ti kekec mahi, a ti to govoriš želje božičku kako mašino bi rad mel doma, da bi lahko igral zadnje špile oz da bi si kak server postavil ali celo kak nelegalni film zripal ali imate to za workstatione. Tu zdaj je neka nejasnost, namreč, ti maš očitno ful pojma o tem, kar se tiče politike cen in vsega kar je povezano s tem. Torej, če maš tolk pojma, bi lahko vedel, da:


1. mogoče res ne bo dobili razpisa, če bi dali noter za 5k dražjo robo, recimo asusa(tud asus ni popoln tak mimogrede), vendar potem bi ti pa pač kdo drug dobavil ceneno robo.

2. če bi dobavili za 5k dražjo robo oz , če bi bila roba 5k dražjo, potem bi vi bili še vedno 100 let za leseno žlico, kar se tehnike tiče, v glavi ste očitno dejansko 100 let za leseno žlico.

3. vse stvari , tipkovnice, miške tud ne morjo bit take kot imate/imajo doma. Mimogrede, na tiste BTC tipkovnice se da prav lepo hitro tipkat, uporabljajo jih celo v ustano(katere ne bom navajal) kjer se učijo slepega tipkanja, vi za to niste usposobljeni kolk vem , nikjer nisi navedel, da imaš diplomo iz opravljenega izpita iz slepega tipkanja.

4. če bi prebral malo bolje navodila o radixu, bi si znal to sam naret, kot to znajo celo tajnice . Lahko pa tud prosiš kakega dijaka naj ti sporihta zadeve, ker ti očitno nisi sposoben niti navodil prebrat, kaj šele kaj druzga.

5. bi lahko potemtakem sam šel delat na ministrstvo in bi ti urejal te zadeve z razpisi, pa me potem zanima, če bi ti bilo vseeno za 1k. Mislim, da ne, ker verjetno ministrstvo tud ne serje dnarja, da bi si ti lahko omišljeval mašine z high end platami, chieftech ohišji, logitech high end tipkovnicami and so on and so on.
lep pozdrav(best regards)

mahi ::

toti iz tam mate pa same take izrazekot so kekec :) a to tudi u toti trgovini uporabljate :)
mislm res se ne bom kregal, ker vidim da je z vami brezveze zgubljat cas!
ocitno ne poznate (kot vem niste glih vsako leto izbrani na razpisih :) kokr se folk pritozuje tudi mislim da ....) kaj je POMEMBNO za vsak zavod!
Da IMA CIM MANJ porblemov z masinami,ker si tega ne more "privoscit" - dijaki rabijo vsakdan racunalnik, ne pa da je po en teden na servisu.
Kdo pa omenja asus?! asus tudi ni glih za to primeren ... najbolj so primerne INTEL plate na intel cipovju z intel P4 ... stekas, vse od intla.
In samo to pride upoštev, nič drugega. intel proc pac najbolje deluje na intel stvareh :(
mogoče glih zaradi tega ker amd nma svojih plat ministrstvo ne omogoča AMDjev v razpisih. Sam ga imam, pa sem izredno zadovoljen z njim!
Seveda za domaco uporabo si bos pa morda drugo plato izbral ker ponuja vec cukrckov.
Eden izmed izbranih na razpisih (ne bom omenjal imena ... ima pa 4 crke) :) , je sestavil prav dobro masino z intel plato, itd ... pa je prisel skozi, pa do sedaj imamo dosti racunalnikov od tega dobavitelja pa NISMO imeli se niti enega problema. cca 3 leta jih mamo, imamo pa tudi IBM (celerone 400) - tukaj pa sploh ni problemov (le dvd roma nimajo :) )
do sedaj smo dobili (nekaj malega racunalnikov) z MSI platami (ne bom omenjal od koga) so bili GROZNI problemi - celo serijo so nam zamenjali plate ... to je full dela potem tudi za nas, saj stari imageti niso vec delovali ker so bile plate malo drugacne)
Masine uporabljamo za workstatione, za kar so namenjeni ... mogoce se vi pretezni cas ukvarjate z downloadanjem filmov,ripanjem med delovnim casom in se zato ne posvecate toliko strankam (to sem bral v postih višje).
CITIRAM:

2. če bi dobavili za 5k dražjo robo oz , če bi bila roba 5k dražjo, potem bi vi bili še vedno 100 let za leseno žlico, kar se tehnike tiče, v glavi ste očitno dejansko 100 let za leseno žlico.
........................ hehe
sem se pa lahko vsaj nasmejal :) se bojim kaksne pojme imate vi v glavi glede vrhunske tehnike :) verjetno foxconn über alles :) šala

Nam pa gredo na JOK tipkovnice ki pridejo zraven. ti kar neko diplomo omenjas, kr nekej. Clovek ima pravico tudi brez diplome lahkotno tipkat, ne pa da zaradi stisnjenosti in majhnosti in prelahki tipkovnici pop...... zraven. JA, tudi tisti ki majo to vašo diplomo včasih pritisnejo kšno napačno tipko.
Pa tudi pri miški nobenemu NI vseeno na kakšni mu sloni roka! tiste vaše se nekako ne da niti pod rokami imet, da ne omenjam samih tipk!

Radix NI nobena umetnost ... smo jo tudi takoj vzpostavili (ceprav je bila vasa napaka da je niste nastavili tako kot je bila PRVOTNO na vseh treh mašinah nastavljena, poklicali pa smo vas, ker smo mislili da ste jo pozabili vgradit, ker ni bila vidna)
je pa radix precejsnja glupost (za dosti uporabnikov ne). ce ima clovek workstation in server pravilno postiman, je NE rabi!
Ta predpostavka da ni radixa je bila utemeljena s tem, da NISMO dobili enake mašine kot takrat ko ste prvič pripeljali vse tri!
btw: radix je pa neuporaben za linux ... ali si pa mogoce nisem se navodil prebral :)))

Glede dela na ministrstvu ... hja nebi se ga upiral!
Bi pa VSEKAKOR drugace sestavil razpis! Se drugic se sprasujem a ti sploh ves cemu sluzijo high-edn mašine?!
zakaj smo do sedaj vedno dobili preko razpisa logitecha, in drugo boljse sranje?
Razpis mora bit tako napisan, da recimo ministrstvo izbere recimo 20 ponudnikov ki bodo izpolnjevali zahteve glede garancije, vzdrzevanja, itd... in potem bi ZAVOD SAAAAM izbral najboljsega, se pogajal za cene, itd...
Ministrstvo pa bi pokrilo prvotnih 60% nakupa, kar bi pa prekoračili, pa bi KRIL ZAVOD SAM -- seveda če se direktor strinja in ima denar.
Ampak verjamem da bi VSAK zavod dal tistih 20k sit več, da bi imel potem par let MIR z mašinami.
Pri takem razpisu bi se lahko za ceno pogajal, konkurenca bi bila večja, IZBIRA VEČJA, itd.

dovolj imam, se mi ne da več tipkat na keytronicu - high end tipkovnici po tvoje.

Cuoresportivo ::

očitno imate vi extra potrebe. Na našem zavodu nismo imeli nobenih težav, tak da se ne mormo nad ničemer pritoževat. Če pa gledaš iz pravegha zornega kota, saj pa je ministrstvo izbralo kaj bo kupilo.

Govoriš pa tak , kot da z mercedesi tudi ni težav. Prvo morš met dnar , da si ga lahko privoščiš. Mogoče pa je MŠ na tesnem z dnarem, pa zato nisi dobil mercedesa od mišk, jebat ga, idi se jokat k njim.


vidim , da si slabo prebral .

ajde, fajn tipkaj na svoji keytronic tipkovnici, probaj se v prihodnje čim manj motit, možno pa da sploh ni kriva tipkovnica , ampak tvoja slovenščina.


p.s. Kekec, pa je najbolj razširjen izraz v LJ.
lep pozdrav(best regards)

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

A se zezaš? Kekec pa ni najbolj razširjen izraz. Ja no če imaš rad fante, je.
Drugače je pa najbolj razširjen izraz v LJ "Moja draga Mojca. A sem lahko tvoj Bedanc?":P

Tako da ne širit neresnice. Če hočeš ti lahko pa znanstveno podkrepljen link prilepim.:D

Cuoresportivo ::

@keyser: ok, hvala na popravku. Dost jih nuca tisti izraz, mogoče pa ni najbolj uporabljan, statistike pa res ne vem.
lep pozdrav(best regards)

perci ::

mahi in alfa romeo: mal pomirita strasti, da ne bo šiba pela 0:)

mahi ::

korespotivo:

ja jest ti ne morem pomagat ce si komtron fan, in imas rad cenene miske tipkovnice, in plate s katerimi bos imel probleme.
NI moj problem! Jaz sem samo vsem napisal kaksne probleme smo imeli, in vem da jih bomo ŠE imeli. zate me pa ne briga.
sem pa mislil da si delavec na comtronu ... se opravicujem za svoje mislenje :)
naše potrebe ... A je tako narobe, da zelimo našim dijakom le najboljse! In da imajo mašine vedno na razpolago, ne pa da je na servisu desetino svojega časa.
In ja tudi mercedes se kvari, ne bos verjel tudi tvoja alfa se kvari, verjetno se bolj kot mercedes (ne poznam), je pa precej manjsa verjetnost da se bo mercedes okvaril v primerjavi s kaksnim fiat 126 recimo (kalimero).
TI se umiri in koncaj s takimi neumnimi in nepotrebnimi.

btw: pri nas imamo tudi kaksen tečaj tam pa tam in so tečajniki izredno zadovoljni nad opremo ki jo imamo, in se zato tudi redno vračajo k nam!

Dead_Eye ::

hehe, kalimero je večen, le če ga ne preteraš :)))))))
The one and only

PhotoBlaz ::

kje bi blo bol kupiti LCD pri COMTRONU ali Funtech (pri obojih se bi kar v stacuni oglasu v LJ).

Hvala!

OnTheMic ::

Ena zanimivost, ki je najbrž bolj za FUNNY LINKS, pa vseeno... kdo bi si mislu, da je pri takem odnosu do strank sploh mogoče kaj takega (KLIK!)8-O

LP:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OnTheMic ()

boštjan ::

OnTheMic,to ni nič čudnega,ker poznam kar veliko družin,ki gredo v comtron kupit računalo.zakaj?ker je ena najbolj znanih rač.trgovin v Sloveniji.poleg tega comtron tudi dostikrat na razpisih za šole zmaga.in dokler bodo vodilni v slo.bo tudi takšen odnos do kupca,arogantnost in ignoranca
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

OnTheMic ::

Potem pa res čudno, da med TOP 5 ni tudi Mlacoma, po odnosu do strank sodeč jim gre očitno kar dobro:D

LP:)

Dr_M ::

mlacom ma samo eno trgovino.
pa oni prodajo bl mal celih sistemov in vec posameznih komponent.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

TribesMan ::

Bolj kot to koliko % proda comtron, me skrbi unih 31% folka z celeronom... OK eni res ne rabijo mocnih masin, sam naj me vrag pocitra zakaj bi kupoval masino za isto ceno ki je slabsa... Stala.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

cbelica ::

Za velik del populacije je EDINO merilo pri nakupu mlincka Hitrost procesorja - ce bi se tebi ne sanjalo nic o racunalnikih; kaj se slisi bolje A64 na 2200MHz ali P4 na 3200MHz...:\
Samo pri Celeronu je zgodba se malo bolj tragicna...


Prav jim bodi!>:D

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

TribesMan ::

AMD je ze davno tega uvedel ratinge... nevem komu je tezko primerjat dve štirimestni destiški številki...

Drgač pa intel ima zdej drugacne oznake... tako da kaj se bolje slisi...Celeron 340 Intel P4 530, ali Athlon 64 3000+? Zdej ce pa kdo ne razume da je 340 veliko manj kot 530, ki je priblizno enako kot 3000+, nej mu pa bog pomaga :D

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mahi ::

vecina slovenckov nazalost kupuje racunalnike kot meso v mesnici ... pridejo v BTC vidijo en racunalnik kjer pise na veliko AKCIJA in ga kupijo!
dosti jih poznam, nazalost je tako da vecin teh potem išče pomoč pri nas ki se mal bolj razumemo v te zadeve, namesto da bi nas PRED nakupom povprasali kaj in kako!

mam kolega ki je kupil v BTCju nekje so imeli od komtrona masine v akciji ki jo je nekaj spremenil!
prinese domov (100km izven LJ živi) ugotovi da so mu dali namesto DVD enote CD rom, nese nazaj (100km) mu popravijo obenem si vgradi še pekač noter (ko pride pred avto še enkrat pregleda in ugotovi da so mu pozabli zamenjat CD z DVDjem po kar je v bistvu prišel!, pride domov noče namestit Winsev ... seveda takoj telefon da naj mu pridem namestit ker mu ne uspe! Ni slo, ker so na comtronu pozabli disk priklopit!!
Spet nazaj v lj (100km) - no na tej fazi pa so hvala bogu nalepko napačno prilepili (na stran kjer se ne odpira) tako da sem lahko sam jumperje in kable na optičnih enotah zamenjal in inštaliral.
ce bi pred nakupom mene al pa koga druzga vprašal tega NE BI bilo, torej bi obenem prihranil par ksit za benz in obrabo avta ter živcev.
in verjamem da je še dosti dosti takih primerov.
niso vsi ljudje sposobni kupovat racunalnik.

aja pa seveda hotel je mašino za špilanje igrc (kar je povedal) in so mu zagotavljali da je ta masina super (noter je bila GF mx - 400 SE) AJOJ!!
cez pol leta je moral dokupit RAM (prvotno le 128mb, potem pa še grafuljo)!

zanimivo je to da tisti ki me povprašajo za nasvet (ali koga drugega ki se malo spozna) minajo nobenega problema nikoli, le winse je treba vsako leto ali dve ponovno instalirat.

mlacom: hehe, meni pa je mlacom enkrat in edinkrat ko sem tak kupil masino namesto 15" monitorja dostavil 14" - ampak pazi to, bil je v škatli od 15" !!!
nakar sem imel cel teden probleme z njimi in še fotr je mogu posegat vmes, da so mi dostavli drugega! takrat rekel nikol več. Ceprav sem se enkrat poskusal tam nabavit masino (vsaj predracun) pa mi ga po 2 tednih niso naredili (sem pa ene 3krat telefoniral, 5 mailov poslal, pa NIČ in nič)

CCfly ::

Hotel si reči da te vprašajo za nasvet in ga potem mirne duše ignorirajo.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

silvek ::

nekaj o "tvojih" kolegih. Večina jih pride v trgovino kupit mašino za igrce za 100k. Ko mu pa poveš, da takšna mašina stane od 150k naprej, ga pa skoraj pobere. In kupi tisto za 100k, potem pride pa čez pol leta jamrat, da mu nobena igra več ne igra.

mahi ::

pri mnekaterih je to res, nekateri pa s ene spoznajo nic in pac uprasajo kaj kupiti, in seveda prodajalec bo raje zagotovo prodal slabše, kot pa svetoval boljše in ob tem tvegal da tam nebo NIČ kupil!
za igranje igric NE obstaja masina za 100k !!! vsaj pri nas se je ne da sestavit ... no saj se da spilat une prastare igrce ma kaj vec pa bolj tezko.
Ko so clovecki enkrat v trgovini in padejo pod roke bolj ali manj spretnim prodajalcem je zanjih prepozno!
kaksni pa so nekateri prodajalci mi pa verjetno ni treba povdarjat!

frenk ::

ni tko pri vseh prodajalcih...jest recimo še pri računalniku z 9600se grafično rečem da to ni idealno za igre in da če hoče ornk zadevo se jo lahko sestav po delih, ampak k povem ceno se odločjo za cenejši model:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Comtron SG (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15813169 (7974) Turtle
»

Dobra računalniška trgovina MB (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
557634 (6387) ginekolog
»

Comtron Servis-katastrofa, znanje pod vsako kritiko (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20616401 (10473) boštjan
»

Kje kupiti: računalniške trgovine v Sloveniji

Oddelek: Kaj kupiti
333981 (2776) Fish <><

Več podobnih tem