» »

CrossOver Office 3.0

CrossOver Office 3.0

PC Linux Online - Nova različica programskega paketa za poganjanje aplikacij za Windows v okolju Linux, CrossOver Office 3.0, podpira že več kot 30 programov. Že prej so bili podprti npr. Microsoft Office, Visio in Internet Explorer, Intuit Quicken, Macromedia Dreamweaver in Flash, zdaj pa lahko v Linuxu uporabljate tudi Lotus Notes 6.51, Microsoft Outlook XP in Microsoft Project. Klik!

41 komentarjev

Jux ::

Adobe Pshop?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

mathjazz ::

www.getfirefox.com

undefined ::

V čem je sploh poanta Linuxa, če pa z njim nihče ne more preživet brez M$ aplikacij in njih emulatorjev? ;)

kopernik ::

Jaz lahko ;)

Ne posploševati

BSD-jas ::

Zate je očitno poanta Linuxa že v tem, da bi brez njega bil ob svoje eksistencialistično bistvo obstoja in bi končal kot kakšen tragičen sartrijanski ali camusijanski lik

Jux ::

Jst ob tej novici resno razmišljam da bi presedlal na linux. Ker lahko uporabljam programe, ki sem jih navajen v OS-u s katerim simpatiziram zaradi lastnosti in ideologije ki stoji za njim.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

undefined ::

Kaj ne bi bilo fino, da bi izšel Linux, ki bi podpiral inštalacijo Windowsov? Potem pa sploh ne bi bilo več težav z igrami in ostalo kompatibilnostjo. ;)

Iztok Smolic ::

A ni tale CrossOver Office plačljiva zadeva? A se ga da uporablat kao "demo" ?

Nox ::

> Kaj ne bi bilo fino, da bi izšel Linux, ki bi podpiral inštalacijo Windowsov? Potem pa sploh ne bi bilo več težav z igrami in ostalo kompatibilnostjo. ;)

imaš pa virtualne stroje za to(vmware..)

undefined ::

> imaš pa virtualne stroje za to(vmware..)

To! Zdaj moram le še dobiti 3x hitrejšo mašino s 3x več RAMa, da bom lahko poganjal Windows programe normalno z VMwareom pod Linuxom.

Pol sem pa car. 8-)

dr.J ::

Saj ima tudi sam M$ komplet unix orodij za Windowse.
http://www.microsoft.com/windows/sfu/

Zadevo sem sprobaval nekoč na NT4; deloval je celo dobri stari vi editior.
Edino jobov se ni dalo dati v background.

undefined ::

> Saj ima tudi sam M$ komplet unix orodij za Windowse.

S to razliko, da windowsašem dol visi za ta orodja, medtem ko vsi linuxaši dobijo elevacijo ob novem M$ emulatorju za Linux. ;)

Gandalfar ::

IceMan: ideja cxoffica in podobnih stvari je, da ti prehod na linux ovira samo ena aplikacija. Ce jo lahko poganjas preko emulatorja gres na linux in odprte stvari, ki so s tem povezane. Ce izracunas, da se ti splaca... ocitno mnogim se.

undefined ::

Gandalfar, osebno se mi zdi bolj pametno delati na novih nativnih aplikacijah, ki bi lepo popolnoma nadomestile te v Windowsih. Za formate pa naj se naredijo pretvorniki, simpl es det.

dr.J ::

Edina reč, ki je potrebna na Linuxu, je kompatibilnost z MSOffice. Kdor je pri delu odvisen od drugih, ki uporabljajo MSOffice, pač rabi ali emulator ali pa Windowse. OO je glede kompatibilnosti zaenkrat samo "nice try".

Rabiš še recimo Dreamwaver pa kak Autocad.
Namesto Adobe Photoshopa je pa Gimp.

Na srečo LaTeX dela povsod. 8-)

undefined ::

dr.J, saj ti pravim, rabiš kar cel Windows sistem. Fino bi bilo, ko bi se dalo kar tega namestiti v Linux, a ne? ;)

Gandalfar ::

IceMan: obstaja ideja, da se sedaj preselis na linux, ker se izkaze da je ceneje in obstojece aplikacije za katere ni native portov, laufas skozi emulacijo. Kompatibilnost imas, pa se ceneje prides skozi. Vmes pa zaradi razvoja stalno prihajajo boljse stvari na linuxu ven in so zate veliko cenejse kot, ce bi sledil razvoju komercialne opreme, za tist komercialn SW za katerega ni native porta pa pocasi pritiska na izdelovalca, da ga naredi..

res, da je boljse met vse native .. ni pa nujno :)

dr.J ::

> saj ti pravim, rabiš kar cel Windows sistem

jaz ga ne rabim

undefined ::

> obstaja ideja, da se sedaj preselis na linux, ker se izkaze da je ceneje in obstojece aplikacije za katere ni native portov, laufas skozi emulacijo.

Za emulacijo pa, kot sem že omenil, rabiš močnejšo mašino, kar pa tudi stane. Tako da na koncu nič ne profitiraš, razen če imaš dosti časa in z emulatorjem na počasni mašini čakaš eone, da se ti izvede posamezna operacija.

Po vrhu vsega pa tudi sam emulator ni brezplačen, kar le še bolj utrdi omenjen nesmisel.

ahac ::

Eh.. če uporabljaš OOo, Gimpa, Nvu, Firefoxa, itd. že na winsih potem itak nimaš kej emulirat. Windows ali Linux.. resen program dela povsod.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

MasterMind ::

Ko bi vsaj dal še multisim not. :D

gpg ::

WINE = Wine Is Not Emulator
WINE je prosti program.

CrosoverOver Office je prilagojen WINE z nekaj malega zaprtokodnimi programi, ki npr. olajsajo namescanje in integracijo v namizje.

PS
Ce bi bilo res, da slo-tech priviligira Linux, bi tudi uporabniki brskalnika Konqueror lahko uporabljali sumnike na teh straneh. ;-)

undefined ::

> CrosoverOver Office je prilagojen WINE z nekaj malega zaprtokodnimi programi, ki npr. olaj?ajo name??anje in integracijo v namizje.

Seveda, saj je vsaka boljša kompilacija v Linuxu plačljiva.

Gost ::

Sam to glede CrossOver Offica je pa sicer zelo v redu. Upam, da bo v bližnji prihodnosti kaj več kompatibilnosti programov na zloglasnem Linuxu. Tako ne bomo vezani samo na dozo Oken.

undefined ::

> Tako ne bomo vezani samo na dozo Oken.

Ampak plačat bo pa še vedno treba za legalno kopijo; Windowsov ali pa emulatorja. S to razliko, da v nativnem sistemu stvari tečejo dosti bolj gladko kot v kakršnikoli emulaciji.

Gost ::

Dam raje tistih nevem koliko 1000 SIT (kolikor že pač so Windowsi) za boljšo strojno opremo, zraven dobim pa za 0 SIT kako distribucijo Linuxa. Kakor komu sede it is Free World (vsaj tko pravijo;).

undefined ::

> Dam raje tistih nevem koliko 1000 SIT (kolikor že pač so Windowsi) za boljšo strojno opremo, zraven dobim pa za 0 SIT kako distribucijo Linuxa. Kakor komu sede it is Free World (vsaj tko pravijo;).

Za ceno Windowsov si ne boš bistveno nadgradil železnine. Pa tudi dvomim, da ti bo samo poganjanje OpenOfficea in kompilacij v Linuxu zadovoljilo vse želje od računalnika. Sprijazni se, poleg Linuxa boš še vseeno teral Windowse, kot počnejo vsi ostali zagrizeni linuxaši tukaj.

Gost ::

Upam, da ne več dolgo. Stvari se v odprtokodnem svetu zelo hitro spreminjajo. Folku, ki zna kaj pametnega naresti, bo že potegnilo, kako biti boljši od konkurenčnega microsofta. Pa kar se tiče konkurence, je zelo zdrava, se stvari vsaj kam premaknejo, na katerikoli strani.

dr.J ::

> Sprijazni se, poleg Linuxa boš še vseeno teral
> Windowse, kot počnejo vsi ostali zagrizeni linuxaši tukaj.

Žal se motiš.

undefined ::

> Žal se motiš.

Motim se kvečjem v rangu 1%, kar pa je zanemarljivo. Če vemo dejstvo, da je na svetu le 1% Linux uporabnikov, ki iz tega sistema tudi aktivno deska po spletu, potem je že optimistično upanje, da jih ima vsaj 1% od teh nameščen samo Linux.

pecorin ::

za windows obstaja kar nekaj zelo dobrega softwara, a kaj ko je OS za qrc.. tako, da treba emulirat na drugih sistemih :D

Gost ::

Anyway, samo za linux moras imeti tudi malo veselja. Če te že na prvih korakih odvrne potem lahko res samo še nakladaš kako je MS oh in sploh.
Kar se pa tiče programja za linux bi si pa želel da bi bila omogočena podprtost kakim CAD programom (Catia, Solidworks,...), ProEngineer pa presenetljivo kar dela.
Vendar še vedno trdim, da je le še vprašanje časa, kdaj bo delalo vse, tako kot je treba.

undefined ::

Veselje nima nič opraviti s tem, da zelo malo stvari v Linuxu dejansko dela in da je za boljše aplikacije potreben M$ emulator.

> Vendar še vedno trdim, da je le še vprašanje časa, kdaj bo delalo vse, tako kot je treba.

Nekako dvomim, saj se mi Linux danes zdi precej na Win 3.1 ravni, z bolj nakičenim GUIjem, kateri je po funkcionalnosti prav reven.

Gost ::

Heh meni se pa linux ne zdi ravno na ravni win 3.1

dr.J ::

> da zelo malo stvari v Linuxu dejansko dela

nepreverjen FUD

> da je za boljše aplikacije potreben M$ emulator.

Boljša MS aplikacija je samo Office. Brez tega bi
MSju šlo precej slabše.

> Nekako dvomim, saj se mi Linux danes zdi precej
> na Win 3.1 ravni, z bolj nakičenim GUIjem, kateri je
> po funkcionalnosti prav reven.

GUI je večinoma itak bloat, pa naj bo linuxov ali pa M$jev

Kako pa razlagaš win3.1 nivo s tem, da se linux uveljavlja
v poslovnem svetu?

darkolord ::

nekaterim (podjetjem) se naložbe v MS opremo še vedno bolj splačajo... domači uporabniki pa povečini itak ne delajo nič kaj posebno resnega, tako da je čisto vseeno :D

drugače pa dosti študentov ima take stvari zelo poceni (ali celo zastonj (msdnaa)), itd

Gandalfar ::

darkolord: zal samo racunalnicarji :/

OwcA ::

V tej temi sem ravnokar zbrisal 43 odgovorov. Prosim, da se kaj takega ne ponovi.
Da konkretiziram. Vsakdo, katerega količina zbrisanih komentarjev v novici bo presegala količino objavljenih, bo dobil naziv.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

darkolord ::

Gandalfar: pa beta testerje sm pozabu :D

Malinovc ::

;( IceMan dej ne bot tak otrok, nehaj igrce spilat pa zacni kej resnga delat. Mogoce ti bo potem kaj jasno.
Plis drz se tistih tem ki te zanimajo, tako ali tako PREVEC redke teme o X programih zasledis na slovenskih forumih da je beda. Pa se tedaj je sam nek Gamer'O komercialen M$ **** not. Nej bo fer, vi imate svoje teme pa vam tut ne se*** not z takimi posti.

Mater ce gledas take napredne zadeve kot Slo-Tech distro ipd si bi mislu, da je vec naprednga folka tle.
Brez zamere ampak ta post bi me zanimal, ker sam Flash in enoletna pogodba me drzita se v Winsih.....tako more vsak sam sprobat kako ta proc dela ;(( niti enga posta o tem.

undefined ::

Drkač Malinovc, ne smeti še ti te teme.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prah okoli Münchenske napovedi vrnitve k Microsoftu se počasi razblinja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
421149295 (137841) trnvpeti
»

Office za Android je tu

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
2510296 (7614) MrStein
»

IBM utegne prevzeti Sun

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
445516 (2963) Bistri007
»

Je OpenOffice.org za slovensko državno upravo predrag? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
42139934 (31397) jype
»

Microsoft v akciji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
506446 (5066) 64202

Več podobnih tem