» »

Microsoft v akciji

Microsoft v akciji

Slashdot - Microsoft je na WinHEC predstavil novo razvojno izdajo prihajajočega Windows operacijskega sistema Longhorn build 5048 in takoj zatem so se na spletu pojavili zaslonski posnetki nove izdaje. Po prvih vtisih pa je bil Paul Thurrott nad novo izdajo razočaran, saj naj ne bi prinašala nič novega, kvečjemu predstavlja kak korak nazaj. Microsoft pa je očitno stopil po poteh Appla, ki vztrajno bojuje bitko proti stranem, ki izdajajo njihove poslovne skrivnosti, in začel pošiljati pisma, v katerih zahteva odstranitev teh slik. Kot poroča Paul, bi to lahko bilo zaradi Microsoftovega namena pravno zaščititi uporabniški vmesnik.

Microsoftov prenovljeni iskalnik pa Microsoft očitno (zlo)uporablja kot nagrado za kupce svojega operacijskega sistema. Ivor Hewitt je ob primerjanju iskanja svoje strani opazil čuden pojav, ko so se strani, ki jih je gostil IIS, na MSN pojavljale precej višje kot ostale. Vzel si je čas in izvedel obširnejši test iskalnikov in ob tem ugotovil, da je delež strani, ki jih streže IIS pri MSN tudi do 10% večji kot pri ostalih iskalnikih.

50 komentarjev

«
1
2

hruske ::

Naj samo omenim, da je to sicer za Windows XP že "popravil" Service Pack 2 (in so ljudje uspeli izdat "ljudski popravek", in sem to tudi še hotel dopisat, pa je bila novica pred mojim posegom objavljena.
Rad imam tole državico. <3

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hruske ()

Spc ::

Longhorn Developer Preview (5048) Screenshot Gallery 1

Removed at Microsoft's request.

:\

Beernarrd ::

Microsoft ::

Ja no, men je 4074 kar vsec. Seveda je treba vedit, da je cisto oklescen, pa da je namenjen developrejem. Recimo, da caras z xaml-jem.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

pagat34 ::

64-bit Windows wide open to viruses
Microsoft will launch an antivirus service later this year.
http://www.vnunet.com/news/1162755
navali narode - virusi zastonj - free of charge :D
_________________________________________
Zaradi stranskih učinkov se izogibaj M$ izdelkov!

christooss ::

A mi lahko eden pove razliko med XP in Longhorni. Ker vizualno je cist isti. Razn mogoce crna tema. Predvsem me zanima kaj bo razlicno za navadnega uporabnika.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Microsoft ::

Nov API imenovan WinFX, pa Avalon in Indigo, pa kaseje se WinFS. Kaj bo pa uporabnik videl novega, pa bos videl cez en let pa pol.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

hruske ::

Nadejamo se pospešenega GUI vmesnika, kolikor sam vem.
Rad imam tole državico. <3

Paramedic ::

A bojo v Longhornu zrihtali kaj s tem, da ne bo 'treba' bit z admin pravicami prijavljen, da lahko kaj resnega delaš; se pravi boljši način za začasni admin login, kot je v linuxu navada. Ne moreš za vsako stvar uporabljat Run As. Tako da že od začetkov XP lahko sam userja z admin pravicami uporabljam.

Pa ne rečt "dej linux pol gor"... :)
End transmission.

B-D_ ::

Sicer je nov GUI lep, toda glede na to da še vedno uporabljam Win2000 look na XPjih (sicer malo predelan in stisnjen z litestep-om) meni okrancljani ne-minimalistični ali pa celo 3D pospešeni vmesniki delujejo še vedno nekak "mimo" in prisiljeno... toda nekje je treba začeti z razvojem.

Desetletje ploščatih GUIjev pač dela svoje navadam. Pomoje moramo najprej dobiti ekrane, ki so sposobni res popolno trodimenzionalnost prikazat (naprimer stikala, ki ven štrlijo iz monitorja z detekcijo gibanja roke, ki interaktivno lahko pretakne stikalo, lučke na "kontrolni plošči", ki so izbočene in svetijo realistično z vseh kotov - naprimer apple style transparentni lučka-gumbi ki jih lahko dobesedno z roko pritisneš) preden bodo vmesniki lahko realno postali trodimenzionalni in hkrati uporabni. To da se ena 2d tapeta malce vleče po 3d prostoru je brezveze & krneki.

jype ::

Nimam casa pisat obseznega anti-ms posta, ampak longhorna se odprtokodniki vedno bolj veselimo. Zamuda je vedno vecja, novih reci je vedno manj in vse, ki so ostale, je odprtokodna skupnost ze naredila, ali pa jih ne bo nikoli, ker ne vidi potrebe (DRM, na primer). Poleg tega bo ogrozen Microsoftov monopol nad APIji. Vse aplikacije, ki danes tecejo na Windows, bo treba portati na Longhorn, in proces ocitno ne bo bistveno enostavnejsi kot portanje na Linux, bo pa definitivno drazji. Microsoft bo zagotovo ponudil ogromno subvencij vsem, ki bodo "saltali" svoj razvoj, a dvomim, da bo podjetja preprical, da bodo razvijala aplikacije, ki bodo delovale samo na Longhornu, se posebej ker bo uporabnike ta sistem stal veliko vec, kot prehod na Linux. Edino podrocje, za katerega se mi tudi sanja ne, kako se bo razvijalo, so racunalniske igre, ki so tradicionalno temeljile na sistemu, ki je deloval na vec kot 99% osebnih racunalnikov. Ko monopola ne bo vec, bo tudi iger za Mace vedno vec, ker ko enkrat pises igro, ki je portable, jo lahko brez resnega truda portas na katerikoli sistem. Upajmo...

Intel je vedno manj odvisen od Microsofta in ce bo Longhorn prevec dober sistem in bo normalno tekel tudi na danasnjih procesorjih, potem bo intelova dual-core tehnologija ostala nezanimiva za ogromno vecino uporabnikov, AMD pa jih bo se naprej prehiteval s svojo svezo arhitekturo. Dvomim, da bo Intel na to gledal mrtvo hladno, verjetneje je, da se bo vse vec resellerjev odlocalo namescati Linux na ze izgotovljene sisteme (ne se danes, ker se ni prisel cas, konec 2006 pa verjetno ze kaksen), Intel pa bo prenehal z intenzivnim partnerstvom z Microsoftom in bo za vecino svojih izdelkov ponudil boljsi support za odprtokodne resitve, ker bo edino tako lahko ohranjal svojo trzno prednost pred AMD.

Ne pravim, da bodo Windows izginili, ali pa da bodo imeli manjsi trzni delez kot Linux, veselim pa se, da se bo monopol na tem podrocju v prihodnjih nekaj letih bistveno zmanjsal. Seveda grejo zraven ustrezne spremembe zakonodaje, ki ne polagajo v roke velikih korporacij tako mocnih pravnih vzvodov, da posameznik ne more vec svobodno ustvarjati (npr. patenti, podeljeni za trivialno tehnologijo in absurdno podaljsevanje avtorske zascite), kot jih poznamo danes.

Vsekakor je moznost izbire prej dobra kot slaba.

B-D_ ::

Newsflash...
http://www.windowsitpro.com/Articles/Index.cfm?ArticleID=46188

2:01pm
A clarification. On Tuesday, I noted that "this has the makings of a train wreck." I wasn't referring specifically to build 5048, which is a developer build only, and doesn't show off the final UI. Instead, I was referring to the Longhorn project itself, which is careening so wildly out of control that it may never successfully come to a conclusion.


Zato torej zgleda tko cheap...

OwcA ::

@jype: ostani raje pri programski opremi, glede procesorjev bluziš. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

64202 ::

jype: ena kljucna tezava je v tvojem postu - v longhornu bo se vedno win32, tako da neke kataklizme preprosto ne bo.

jype ::

64202: tako kot je dos se vedno v Windows XP. On its way out, kar pomeni, da nihce resen ne bo vec vlagal v razvoj softvera na win32. In ko zacnes portat, lahko zacnes portat tudi na Linux. To je moj point.

OwcA: bolj natancno me pouci, ker sem samo parafraziral, kar sem prebral pri svetovno precej znanem strokovnjaku za informacijsko tehnologijo, pa me zanima kaj sem narobe razumel.

OwcA ::

Četudi ima Longhorn boljšo implementacijo večopravilnosti kot sedanja Okna, se večjederni procesorji še vedno splačajo, v kolikor stanjejo le 0-50 USD več od enojedernih (predvidene cene za Intelove rešitve), ker večina še tako "preprostih" uporabnikov ima povečini odprtih več programov. AMD-jevi večjederni procesorji bodo po drugi strani precej dražji, tako da se kaj lahko zgodi, da proizvajalca zamenjata vlogi vsaj kar se dostopnosti tiče. Učinkovit Longhorn bo tako precej bolj neugoden za hitrejši a dražji AMD kot Intel.

Kolikor vem, ima Intel že sedaj eno izmed najboljših podporLinuxu, kaj veliko se tu ne bo spremenilo. Spet velja prej nasprotno, večji tržni delež Linuxa bo voda na njihov mlin, ravno zaradi te podpore, AMD pa se po drugi strani ne more toliko prilagoditi, saj izdelujejo le procesorje in nabore, medtem ko ima za manj zahtevne (pod to postavko lahko štejemo večino velikoh OEM-ov) Intel celostne rešitve (matična plošča, grafična, zvočna, mrežna).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

64202 ::

jype: Ok, to se strinjam. Samo post mi je zvenel prevec kataklizmicen. Treba se je tudi zavedat, da ni samo API problem, tudi razvojen proces je na linuxu drugacen zaradi drugacnih/neobstojecih orodij. Se mi zdi, da bo vecina developerjev naprej videla samo tezave v linuxu, ne pa (mnogih) prednosti.

Drugace pa moje osebno mnenje je, da je MS glede OS-ev out, Longhorn je prvi milestone na tej cesti :)). Bomo videli.

M.B. ::

Meni so pa res najboljše te "novosti" Longhorna. Velecenjeno iskanje, ki ga lahko že zdaj uporabljamo, kot Beagle na Linuxu. Ali pa Predogled prve strani dokumenta v Explorerju, to Linux tudi omogoča. Samo kodo še naj odprejo, pa bodo še varni kot Linux. :D
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Skrat ::

Q: Kako dosezemo, da slike nasega novega izdelka vidi cim vec ljudi?
A: - Najprej jih anonimno posljemo nekomu, da jih objavi.
- Potem se cist malo zbunimo, tko da se zacne malo pisati o tem, mal posiljamo okrog maile in ljubezenska pisemca s podpisi iz Legal departmenta, skratka se delamo uzaljene.
- Potem placamo nekaj malega $ (morda nekaj deseta ali nekaj sto) da doticna oseba, ki je slike dobila od anonimne osebe, le te umakne in napise na svojo spletno stran Removed at XYZ request.
- Voila - zadeva je prepovedana, vsi jo hocjo videt, vsi jo hocjo met!


In pol itak ugotovijo, da se na slikah ne vidi nic posebnega in da nam pac slike ne povejo prav veliko o funkcionalnosti... Res je hruske, Apple je to lekcijo jemal par dni pred microsoftom. Saj ves, v Californiji se prej zacne pomlad kot v Washingtonu ;)
Free software is a matter of liberty, not price.

njok ::

Resnicno upam, da je GUI na slikah dalec od koncne razlicice. Blackboxa se bom pocasi navelical, za tem pa mi je zmankalo alternativ.

BigWhale ::

Owca,

Intel ne uziva kaksne posebne extra podpore v Linuxu. Vsaj ne take, ki bi bila drasticno boljsa od tiste, ki jo ima AMD.

hruske ::

To se tudi meni zdi. Glede na prenosljivost je skoraj bolj tako, da vsa podjetja uživajo podporo linuxa in ne obratno.
Rad imam tole državico. <3

ql000 ::

kar se mene in LongHorna tiče: "Isto sranje samo drugo pakovanje!" Ostajam na Linuxu!

ČIP 008 ::

Točno isto sranje samo drugo pakovanje!

hruske ::

OK, fantje, pomirte se. Itak ni še tle in se še ne da videt in probat na lastne klike.
Rad imam tole državico. <3

BendeR ::

Kdo pa vam je reko, da morate linux zamenjat za Longhron ? Svašta. :/

Eni ste zanimivi. Sodite sistem po slikah, ki izhajajo iz pre-beta faze, kjer ima OS še provizoričen GUI - to je na WinHEC-u ob samem začetku predstavitve povedal sam Jim Allchin, a to malenkost na ST radi spustite, ane?
Večina sprememb je, vsaj za zdaj, opravljenih pod pokrovom, a to vas očitno ne odvrne od tega, da pljuvate po vsem kar leze in seveda ni odprtokodno - tega t.i. Slo-Tech efekta ni za zanemarit. ;)

P.S. A ni glavni argument nekaterih samooklicanih kvazi intelektualcev tukaj, da jim je bolj važna funkcionalnost, kot pa izgled? Zdaj pa je glavni razlog za neuporabo Longornov postal nedrugačen izgled. Funkcije se naenkrat postavljene ob stran. Še en primer ST efekta. ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

linuxdady ::

Evolucija:

Micro & soft => Long & horny

mercutio ::

BendeR:
P.S. A ni glavni argument nekaterih samooklicanih kvazi intelektualcev tukaj, da jim je bolj važna funkcionalnost, kot pa izgled? Zdaj pa je glavni razlog za neuporabo Longornov postal nedrugačen izgled. Funkcije se naenkrat postavljene ob stran. Še en primer ST efekta. ;>


Dej nehi srat in povej pa kakšno novo funkcionalnost, ki je bila na WinHEC-u prikazana.

Matek ::

Huh, csit nic posebnega ne vidim na teh slikah, ce si dam na xpje en tak theme, mal zamenjam fonte in ikonce, sm na istem.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

alexb ::

LinuxDady: Puberteta je tezka rec a..sva ze zadnjic ugotovila. Ceprav v nekaterih postih se trudis bit preudaren in na nivoju, potem pride moment slabosti in ti verjetno pade cuker, al pa nimas inzulina na dosegu rok..in bleknes eno tako argumentirano rec.

Bender je kar zadel s svojim postom.
Zal ni prave racunalniske strani pri nas. Kar slo-techu manjka do tega je bolj objektiven pogled. Tko je pa bolj poligon za fajt OS:CS (MS). In zal je tako, da so ponavadi attackerji bolj s strani OS.

Tole pisem v okolju Suse Linux, na win uporabljam firefox,thunderbird in sploh nimam nic proti OS, nasprotno zdi se mi super. Ampak ne zato, da bom potem pljuval cez MS oz. CS. OS ne bo pridobil uporabnikov zato ker je odprt, pridobiti jih mora z uporabnostjo, stabilnostjo, varnostjo in drugimi zahtevami, ki jih uporabniki od programske opreme zahtevajo. Tak agresiven pristop zna biti prej negativen kot pozitiven.

poweroff ::

Jaz sicer nisem kakšen poseben ljubitelj Microsofta, treba pa je priznati, da je naredil eno zadevo, ki se meni zdi zelo zelo velika stvar. In sicer to, da je poenotil standarde v strojni opremi. Plug'n'play. Pred tem smo se zaj*** z IRQji in driverji, sedaj pa zadeve kar lepo delajo.

Glede Linucxa pa - seveda te zadeve že ima, je super sistem, itd, žal mu pa manjkata dve zadevi, ki ju ima MS bistveno bolje poštimano. Marketing in prenos znanja na široke množice.

Za začetnika instalirat Linux ali Windowse JE problem. Vendar je znanje Windowsov bolj razširjeno in tudi lažje dostopno. V Linux skupnosti še vedno prevladuje RTFM (read the f*cking manual) pristop. To je seveda povezano z razširjenostjo OS-a.
Vendar če primerjam Debian in Ubuntu... Debian je meni osebno zelo ljuba distribucija, vendar je skupnost precej zaprta. Ko sem kot popoln začetnik (zdaj sem malo manj popoln začetnik) spraševal neke zadeve na uradnem IRC kanalu so se mi najprej začeli posmehovati, dokler nisem lepo vljudno razložil, da sem pač novinec, da se trudim po najboljših močeh in da bi RES rad naredil prehod na Linux.

Pri Ubuntuju je celoten sistem veliko bolj prijazno zastavljen, installer je poštiman, ALSA je poštimana, itd. In njihov logo je Linux for human beings. Se pravi očitno se da tukaj še marsikaj izboljšati.
No, če se MS uči od Linuxa in Tigra, potem bi se morala Linux skupnost marketinga in prenosa znanja učiti od MSja.
sudo poweroff

Microsoft ::

Vsi, ki gledate na te slike, pa nekaj serjete, da ni razlike, ste bedaki. So vam ze nekateri povedali.

Vprasanje, da vidmo. Kolko od vas je ze sprobalo kake od teh Longhornov?

Jst sm do sedaj samo 4074. Pa vi?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

mercutio ::

alexb:
"Tak agresiven pristop zna biti prej negativen kot pozitiven."

Poglej, če se večina urednikov spletnih časopisov strinja, da so od letošnjega WinHEC-a pričakovali več in avtor to sporoči v novici na Slo-Tech-u tega ne moreš kar označiti za agresiven pristop do bodočih Longhorn-ov. Res je, da je WinHEC prvotno namenjen razvijalcem gonilnikov in strojne opreme, ki so z omenjenim buildom 5048 dobili vse, kar potrebujejo in zanje neki grafični učinki in lep user interface niso pomembni. Vseeno pa ostaja grenak priokus o tem, kaj je Microsoft pokazal novinarjem na predstavitvah. Že omenjeni Paul Thurrott je bil razočaran nad prikazanim, podobno pišejo tudi na neowin-u in drugih straneh. Glede agresivnega pristopa ti lahko podam link Neowin weblog, kjer pod "Internet Explorer Session" lahko prebereš, kako se je odvijala predstavitev "prihodnosti" IE-ja. Večinoma so predstavljali novosti SP2 in srali po Firefox-u češ, kako ma slab security. Vsi novinarji po vrsti so ocenili, da je bila predstavitev izguba časa.

Microsoft:
"Vsi, ki gledate na te slike, pa nekaj serjete, da ni razlike, ste bedaki. So vam ze nekateri povedali."

Kot sem že povedal, te slike niso merilo končne podobe Longhorna. A dejstvo ostaja, da stvar Microsoft-u polzi iz rok in da jim je delo na SP2 vzelo precej časa. Velika večina novosti se ukinja iz končne različice Longhorna čas pa nezadržno teče naprej. Vsi ki pravite, da so bile narejene spremembe "pod pokrovom" - vse lepo in prav, a ko na nek tak dogodek kot je WinHEC skličeš novinarje, jim moraš po štirih letih čakanja tudi nekaj pokazati - ni nujno vizualno, ampak vsaj funkcionalno. Če ne te novinarji raztržejo, to bi pa tudi Microsoft moral vedeti.

alexb ::

mercutio: tisti komentar se ni nanasal strogo na novico..Bolj na komentarje.

Mavrik ::



To je bil Windows 95 Beta.

Upam da sem vam jasno dokazal zakaj se OSa ne sme soditi po screenshotih iz beta verzije.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

jype ::

Jaz screenshotov sploh gledal nisem, ker je brezveze, ker pac na njih ne morem videt, kaj se skriva zadaj. Sem pa prebral vsebino in ugotovil, kar sem vedel ze prej, ker se to ve ze nekaj casa: Longhorn is overrated.

Vsi tisti, ki menite, da bo Longhorn nekaj, kar si bo vsak uporabnik domacega racunalnika zelel, povejte, kaj zaeno rec bo 2006 imel Longhorn, ki je konkurenca DANES se nima? Pa ste lahko prepricani da konkurenca zdaj ne bo stala krizem rok vec kot eno leto in cakala, da vidi kaj bo Microsoft na svitlo dal.

Po moje se bo moral Microsoft prej ali slej potruditi in portati Office (ki je se vedno najbolj funkcionalno uporaben skupek njihovega softvera) na Linux/X11. Ker so na MacOS X zadevo ze sportali, to ne bi smelo vzeti dosti casa. Potem je pa Linux ze na dobri poti do double digit desktop market share.

B-D_ ::

Pravi office na... linuxu...

Kje je tisti :rotflol: smajli, ko ga rabiš. :P

jype ::

Dvomim, da bo microsoft samega sebe ubil tako, da bo ignoriral konkurenco, je pa seveda mozno. Pravi office na Linuxu ze solidno tece z nekaterimi emulacijskimi resitvami, tako da bo Microsoft, ce bo hotel obdrzati ta trzni delez, moral paket ponuditi tudi na alternativnih sistemih.

Glede na to da Microsoft sproti in kvalitetno izdeluje tudi office za MacOS X (ki je le FreeBSD z lepim graficnim vmesnikom), ne vidim razloga, zakaj si ne bi Microsoft naredil usluge.

Nekateri pac mislijo, da so ljudje v Microsoftu tako omejeni, kot oni sami.

Poldi112 ::

MS bi z izdajo Office-a za linux sam sebe ustrelil v nogo. Ljudje so bolj navezani na njihov office kot na njihov OS.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

jype ::

Kako pa s to teorijo utemeljis, da Microsoft ze leta razvija in prodaja Microsoft Office za MacOS X ? Se vztrajno strelja v nogo?

Ker je res, kar pravis (da so ljudje na Office bolj navezani, kot na sistem), ima Microsoft tu ocitno izbiro: office ponudi vsem, ali pa samo tistim, ki jih bo ocitno vedno manj, ki se odlocijo za njihov sistem.

V vsakem primeru se bo konkurenca njegovemu Office paketu razvila, vprasanje je le, koliko casa bo Microsoft drzal monopolno prednost v trznem delezu. Ce izda razlicico za Linux, potem se dolgo, sicer, malo manj.

Poldi112 ::

Ne vem kaksne pogodbe so sklepali z Applom, ampak Linux je cisto druga platforma. "Komunisticna". In OSX ne tece na x68. Veliko bolj pomembno za MS je da ima monopol pri OS kot pri Office. Office je samo eno orodje, ki mu pomaga pri tem. Ker z OS-om lahko trg posiljuje na mnogo podrocjih. In mocno dvomim da bo sel to, za mnoge edino prednost, svoj Office, portat na linux.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

jype ::

Ne vem kolk je Linux druga platforma, ampak OS X in Linux uporabljam vsak dan in vsa orodja, ki jih imam na voljo na enem sistemu, so tudi na drugem. Ze privzeto instalirana.

Ja, monopol za OS je za Microsoft pomemben, ampak ga kljub temu zgublja. Se vedno ni nihce odgovoril, kaj bo novega v Longhornu, cesar konkurenca ze danes ne ponuja. No, razlog je ociten: ker ni nicesar. Poglejte malo features list od OS X 10.4. Vse, kar longhorn obljublja, je ze prakticno not, ce ni, ti pa to ponuja kak free software. Linux ima datotecni sistem, ki je ze danes naprednejsi od tistega, ki prihaja z longhornom, pa se ziher ne bo nehal razvijat. Nova razvojna okolja, ki omogocajo hitrejsi razvoj kot tehnologije, ki jih obljublja Longhorn, ze danes uporabljamo, a imajo pred Longhornovimi orodji bistveno prednost: enkrat napises in dela na vseh (no, ogromni vecini) platformah.

borchi ::

@jype: apple in ms sta podpisala pogodbo. dejansko je jobs nafehtal port ms office na njegovo platformo. mislim, da je mogu apple po tej pogodbi bundlat ie zraven svojega sistema, opustit neke tožbe proti ms ipd...

ms office na linux-u pa se ne bo zgodil.
l'jga

borchi ::

l'jga

OwcA ::

@BW:
ntel ne uziva kaksne posebne extra podpore v Linuxu. Vsaj ne take, ki bi bila drasticno boljsa od tiste, ki jo ima AMD.

Malo leseno sem napisal. Mislim sem, da Intel bolje podpira Linux (gonilniki orodja) kot AMD, še več, ker ima širšo paleto izdelkov, je bolj neodvisen od ostalih, medtem ko mora AMD vedno upati, da bodo proizvajalci matičnih plošč preudarno izbali komponente.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

christooss ::

Ce bo tole res potem takoj na mtkin comp instaliram longhorn in se za vedno znebim xpjev
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

_n00b_ ::

Zakaj se vsi tepete za boljse Windows OS-e? Jst bi bil cist srecen z Win 95. :P

darkolord ::

Na WinHEC Microsoft ni hotel nikogar "presenetit" z Longhornom... najbolj so se osredotočali na driverje in LDDM...

Tukaj je video ta glavnega od Win, ki malo več pove o teh stvareh: klik

jype: ti pises tako, kot da zdajsnji software na Longhornu sploh ne bo delal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Bistri007 ::

MS lahko ustreli dve muhi na en mah: lahko izda svojo distribucijo Linuxa, ki deluje samo na Longhornu in se 'seamlessly' integrira z Windowsi. V lasti imajo VirtualPC, v svoj Linux pa dajo driverje za VirtualPC, da je dostop do mreže, zaslona, datotečnega sistema res hiter. :D
Poštimajo še dinamično alokacijo pomnilnika (za Linux programe), dajo not še BSD, Solaris in imamo zmagovalca!

Mislim, če so ti free OSi res tako portabilni (če tečejo v multipraktikih), kakšen problem bi bil za MS, da ga porta na Longhorn? :))
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kopiranje več kot 2GB datoteke?

Oddelek: Pomoč in nasveti
12895 (798) Good Guy
»

Program za video (flash) vodiče

Oddelek: Izdelava spletišč
181917 (1669) dejc2
»

Windows - Odpiranje konzole na želeni lokaciji

Oddelek: Operacijski sistemi
7982 (922) Roadkill
»

Microsoft v akciji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
506420 (5040) 64202
»

V ponedeljek se je odvijal WinHEC 2005

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
363303 (2657) CCfly

Več podobnih tem