» »

Ali je res, da je toliko trgovin odprtih v nedeljah in praznikih???

Ali je res, da je toliko trgovin odprtih v nedeljah in praznikih???

Fantom ::

Zadnje čase je ob nedeljah in praznikih odprtih vse več trgovin. In ne samo tistih z živili in nujno potrebnimi dobrinami ampak tudi ostalih. In ne zdi se mi prav. Po moje ima vsak normalen človek dovolj 6 dni za nakup tistega kar potrebuje.
In glede na to, da se zadnje čase vse več stvari odloča na referendumih in da državi ni škoda denarja za to, bi mogoče lahko tudi urnik trgovin sprejeli na referendumu. Kaj mislite o tem??

_Mortal_ ::

To je glih boljš da je več trgovin odprtih matka gre v trgovino pa ni več navadnega kruha (belga,ržrnga,črnga...) pol pa kup tisga s semeni ker so vse trgovine ble zaprte pol sm pa rabu tisto jest zato če mal razmisliš je bolje da so odprte
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Fantom ::

Dobro recimo, naj bo odprta ena trgovina z živili. Ampak ne 3 z živili in še 3 z ostalim blagom.

paper ::

Fantom: si ostau v socializmu? no ja, si :D

Ves da je usaki trgovini cilj, da cimvec proda, zato bo na LASTNO zeljo odprta se med vikendi in temu primerno tudi placa usluzbence. Ce jih to moti, lahko grejo in bo kdo drug z veseljem delal v nedeljo da bo kej zasluzu.

Tolip ::

Fantom: Se 100% strinjam s tabo

paper: Ti si pa izgleda še v nekem mračnem kapitalizmu iz začetka 20st. Me zanima kako bi se počutil ti če bi te jebal v službi in bi vedel, da drugje verjetno ne boš našel dela. Postavi se malo v kožo prodajalk, ki jih že tako preveč iskoriščajo.

JXS ::

Tolip: izkoriščajo??? pa ke ti žviš? vse prodajlke ki delajo v ned so za to dobro plačene!! v merkatorju npr. delovec/delovka ki dela v ned. je v tednu 2dni frj!! je to zate izkoriščanje?? dej ne se uglašat če nimaš pojma!!

Fantom ::

Mrxjs, a ti mogoče veš kakšno plačo ima navadna prodajalka v Mercatorju??

JXS ::

ni vse plača,točno koliko ima ne vem, imaš pa kar nekaj prednosti če delaš za jankoviča, poznam enka ki je delal pri privatniku pa je zaprosil za kredit pa so se mu v banki sam smejal, ko pa je začel delat pri jankoviču za 30 000 manj in je zaprosu za kredit so mu ga takoj odobril.

Fantom ::

Problem ni samo v Mercatorju. Brez veze se mi zdi da je v vsakem večjem mestu odprtih več trgovin. Pred časom so bile v nedeljah odprte le redke trgovine. Danes je teh trgovin že veliko. Jutri pa mogoče ne bodo samo trgovine ampak tudi ostale ustanove.

abcde7 ::

24 ur shop pa je odprat cel dan! :D

sketch ::

No, tole mogoče ni ravno v kontekst štacun, ampak poznam eno ki dela v banki, in tam se ne izogibaju delu v soboto ali pa popoldne - folk se grebe za te delovne čase ker so bolje plačani oz. prinašajo veliko ugodnosti. Po moje je podobno tudi v merkatorju - tiste prodajalke, ki delajo v nedeljo so tam na lastno željo in ne zaradi groženj. Verjetno so precej bolje plačane (od 40 do 90% več kot ponavadi, se mi zdi) ali pa dobijo dva ali več dni dopusta zaradi tega.

lp
s.

_Mortal_ ::

Scretch ma po moje prov kdo bi nekje hotu delat če bi mu grozil
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Misak ::

Tkole da smo si čist na jasnem...
Pa kaj če je delo bolje plačano ob nedeljah in praznikih?( opa! ne povsod!) Se vam ne zdi (poper...) da človek rabi kakšen dan počitka, ali da v miru preživi prosti čas z družino, pa je na žalost ne more?
Sam trenutno dleam v Merkator centru v Siski za foto Kodak. In da, danes sem delal od 8h do 15.35 (uradno do 15h, vendar je ena stranka prišla pet minut pred zaprtjem - ceprav si je ta isti fotoaparat ogledala eno uro in pol nazaj - in zacela jovo na novo spasevati vse specifikacije le-tega. Da zivce sme skoraj zgubu, ker nekateri ne razumejo kaj to pomeni delati vsak vikend in med prazniki)
In se nekaj:
Pred 20dnevi smo prenavljali trgovino, vendar tako da smo delali normalno cel dan (vmes se je pa spraznil en vogal, katerega so nato pred strankami farbali/brusili/montirali...) In zakaj tega ni bilo mogoce drugace izvesti?
1. Merkator Center je odprt vsak dan od 9h do 21h (med vikendi 8h do 15h)
2. Jankovic alias Merkator Center nam ni dopustil zapretja trgovine za 1 dan da bi se prenovila! Pač ker smo tam, moramo obratovati tako kot oni rečejo...
3. Med vikendi nismo bolje placani kot normalno...
4. Trgovine se nikoli ne zaprejo ob uradni uri (15h ali 21h, ampak zanmivo takrat ob zakljucku je najvec strank)
Da ne bo kdo rekel: Ja ste pa orenk kasirali oz zasluzili.
Ni fora v kešu! Kdaj si boste to enkrat zapomnili?
Postavite se v kozo delavcev!
In ne...lastna odločitev ne pride kar iz tvojih mozganov...med vikendi MORAS biti tam -seveda po ukazu nadrejenih)
TUDI ČE bi bili bolje plačani...me zanima kdo bi vedno delal še ob vikendih... verjetno kakšni narkomani, ki nujno rabijo denar za nabavo nove doze.
To ni bilo moje mnenje, ampak dejstvo! (Tisti ki ne še ne delate -se posebej o vikendih- verjetno ne veste o cem govorim)
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

McClane ::

hoj!

Ja tudi jaz se strinjam z predhodnikom. Tisti ki mislite da trgovcem tece mleko in med se presneto motite. Tudi sam sem 5 let delal v trgovini in povem vam da ni placanih nadur ozr so presneto redke. Delovni cas je ze tako nemogoc pa se koga je treba zamenjati in se ti podre se tisti cas ko si mel drugace planiran.
Ob nedeljah in praznikih trgovina odprta je pa ena najvecjih bedarij kar so se jih lahko spomnili. Kdor hoce kaj konkretnega kupit bo to storil med tednom ne bo pa kupoval pralnega stroja ali pa televizorja v nedeljo zjutraj.
Krivda za to je povsem na delodajalcih ki so se tako odlocili sedaj se je pa ze prevec folka navadilo da so trgovine odprte kadar hocejo in se jih ne da vec odvaditi. Celo Jankovic sam je priznal da jih ne bi mogli vec prepricati v nasprotno. Pa verjetno je Jankovic ozr. Mercator se za zdrzati samo privatniki ozr. privat trgovinice so pa najvecji shit ki lahko doleti trgovko ker mora tako delati kot ji en pametnjakovic veli.;(

McClane
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

SkIDiver ::

No tlele pr nas mamo eno trgovino po imenu VITA. Odprta je vsak dan tud praznke od 6.00 pa do 21.00. Carsko ne>:D

|KoRn| ::

Give me 24/7 market shop! Give me 24/7 gasolin station! Give me 24/7 COMPUTER SHOP! Like they do it in ASIA! :D
Freak on a leash!

gorenc ::

Misak je ze vse povedal!

JXS ::

dej nehite se pizdit za brez veze!!! kok ljudi že desetletja dela ob nedeljah pa se ne prtožujejo!!! novinarji, zdravniki peki, mlekarji in podobni delajo vsako nedeljo zato da imamo mo vsi v pon, svež kruh, mleko itd. Pa še nikol nism sliši da bi se kdo pritoževal. zdej pa ko morete prodajalci delat v nedeljo pa imate zato med tednom 2 dni frej al pa ne je vse en se pa navelko pritožujete!! marsikdo nima časa med tednom kupit TVja pralnega, itd. zato pa ima med vikendom dovolj časa za dober ogled in čas da se pametno odloči kaj bo nasljednih par let gledu, v čem bo pral.... Svet se spreminja in prav tako navade in to da je nedelja čas za sprostitev in čas ko si z družino je začela in še sedaj nabija cerkev!! nedelja je čisto navaden dan v letu, življenju in zakaj se ne bi tudi takrat kupovalo?!!

SkIDiver ::

Ej za kake zadeve se pizdite. Kaj bi moj fotr reku k mora delat včas 48 ur pa spi samo 2 ali 3 urce. Kaj pravte na to. Pa vse dni v tednu razen nedele od 5.00 pa do 21.00 pa more še iz lj pridt v nm.

Misak ::

Mrxjs: Hmm zgleda da gledas iz perspektive usranega, neumnega slovenskega kupca (brez zamere).
Postavi se v kozo prodajalca!

Vprasaj se kdo dela cel teden in kdo ne?
Novinar? Seveda, naredi eno stvar in uziva doma, dokler ga ne poklicejo znova. Da ne omenjam koliko sodelavcev ima...
peki: ce sem dobro obvescen, imajo 3dni na teden prosto
zdravniki: njihov polozaj je slab. Noben se ne prituzuje??? Ti je beseda stavka kaj znana? Vprasaj se kolikokrat v 2letih so stavkali in se menili za povisnice in vikende?
Trgovci so prisiljeni delati, ker jih v določeni trgovini dela samo toliko kot jih je in jim ne preostane drugega kot da dleajo se ob vikendih. Seveda se to dobro pozna pri firmi kateri dela (vecji dobicek), vendar gledano s perspektive prodajalca je to zapravljanje casa ob vikendih (VECINA ni dobro placana za nadure! - če so sploh kaj). POvej mi nekja: Bi ti aje della 7dni na teden in zasluzil zaradi vikendov dodatnih 30k ali bi raje vikend posvetil svoji druzini in svojim hobijem?
Denar ni vse...
Ne mi govorit bedarije, da v celem tednu nimas casa v trgovino..to lahko recejo samo trgovci v takih sluzbah, ki delajo7 dni v tednu :D
Lenoba je tisto kar je moteče..to je zalostno k slisis smrkljo staro 15 let: "Ah kaj bomo danes kupili 1kg kruha, ce itaq deajo ob nedeljah tudi...bomo pa tkarat kupili..ko bo mus bo mus".

Osebno zagovarjam to, da bi racunavali ob nedeljah in praznikih 50% drazje, tako bi si mogoce pozdravili lenobnost tili nasi kupci...
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

gkovac ::

ja prov mas ... to ni prav predvsem do tistih k delajo v trgovinah... ce ekdo ne gre v tistih 6 dneh v trgovino pol nej bo pa cez nedeljo/praznike lacen... ko jih jebe!

sicer je res da smo v kapitalizmu in da gre druzba naprej... ampak vsak clovek si zasluz vsaj en dan pocitka a ni tko???

pa se neki je tuki... gre se predvsem za konkurenco... kr poglej kaj delajo po velikih trgovinah... Maxi je zdej odprt celo do 22.00 ob cetrtkih!!!! trgovine se tepejo za folk... in to da delajo ob nedeljah in praznikih je pac samo ena moznost, da pritegnejo kupce

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Thomas ::


24/7 - vse, če mene prašate.

Pa skrajšanje delovnega časa tudi - za vse.


8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

JurijTurnsek ::

thomas: se za nas je fajn, ča je vse odprto, kdaj mi hočemo, sm po drrugi strani je pa kruto za tiste ki tm delajo...
http://www.slatnaskejta.com

ahac ::

Misak:
Trgovine se odpirajo zaradi kupcev, ne zaradi zaposljenih.

Mene prav en ku**c briga kater dan je. Če ugotovim, da nečesa nimam doma, pa bi rad imel grem pač kupit. A naj npr. cel vikend preživim brez majoneze??? ;(;((
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

MadMicka ::

Kar se mene tiče, bi vse trgovine ob nedeljah zapru, ce kdo ni kej kupu, k... ga gleda.

Je pa res, da to ne bo slo skoz, ker pol pa pravjo, rabjo za turizem, pa nujna živila (kaka bedarija) pa bencin pa cel kup enih izjem, tko da pol verjetn druzga ne ostane, kokr da zadevo prepustimo trgu....

drugač pa tisto, o trgovkah, k jih Jankovič plačuje in pol z veselem same delajo ob nedelah, mislm, kako lahko človk kr tko neki na pamet butne iz sebe?

_Mortal_ ::

MadMicka sej si pameten ve nedeljo trgovine zapret 1 dan z pokvarjenim kruhom al pa sploh brez kruha bi videl kaj bi pol govoru Te trgovine k prodajajo elektroniko to treba zapret človk pa 5 dni časa v tednu pa če takrat ne more jebi ga gre naslednji teden ne pa trgovine z živili zapret
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Fantom ::

Mortal_car tudi jaz sem tako mislil naj bo v mastu odprta ena trgovina z najbolj nujnimi dobrinami. Naj ima naziv dežurna trgovina al kaj podobnega. Na pa da jih je odprtih deset z vsem možnim blagom. Res bi rad videl nekoga ki bo v nedeljo kupoval nov TV ali printer. Mislim da lahko preživi cel vikend brez printerja.

Drugač pa 10 točk za Misaka.:D

Pa se nekaj. Kaj pomaga prodajalcu prosta sreda ali četrtek ko nimaš kam iti. Večina žurov je med vikendom.

Misak ::

Kot prvo, ce me niste vsi razumeli (tukja ni govora o trgovini z zivili -vsaj z moje strani ne- ampak naspoh v trgovinah)

ahac: popravek:
Trgovine se odpirajo zaradi lenih, firbčnih, kupcev, in ne zaradi zaposlenih (kateri nimajo besede pri tem, ali morajo delati ali ne - preprosto obvezno je)

Mislim da če kruh ješ vsak dan, veš če ga boš še imel za naslednji dan, če ti pa počasi zmankuje...ga pa kupiš taisti dan.
Ne rečem...so izjeme, ki pozabijo določene zadeve kupit...in pač hvala bogu da obstaja trgovina (skoraj vse!!!) ki je odprta ob nedeljah.
Sicer bi te pa tole malo spametovalo, če bi ti v soboto zvečer zmanjkalo majoneze in v nedeljo ne bi bila trgovina odprta...verjemi mi da bi si tole zadevico zapomnil za vedno (in bi vsako soboto zvečer kupil toliko več majoneze kot bi jo rabil za čez cel vikend -mogoče bi celo pretiraval in bi kupil tudi za naslednji teden).
Slovenci so pač postali razvajeni...
Trgovina naj bo odrpta v nedeljo..vendar samo ena ali dve (ne pa na vsakem koraku)
Glede trgovine s tehničnimi zadevami...skoda casa, ki ga zaposleni prezivijo ob vikendih v takih trgovinah. En televizor gor ali dol, ljudje hocejo imeti svoj prosti cas)

Fantom 8-)
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

ABX ::

24/7 - vse

In grozne kazni delodajalcem v primeru da delavci so prisotni v firmi več kot 8*5 ur na teden.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ahac ::

Misak:
Trgovine se odpirajo zaradi lenih, firbčnih, kupcev, in ne zaradi zaposlenih (kateri nimajo besede pri tem, ali morajo delati ali ne - preprosto obvezno je)
Kadarkoli lahko dajo odpoved.
Če jaz npr. delam cel teden boš šel po nakupih med vikendom, če delam med vikendom bom šel v štacuno med tednom. Takrat ko bom imel čas in voljo.
Če ne bi bilo kupcev prodajalci sploh ne bi imeli dela. Naj imajo prosti čas med vikendom. Sobota in Nedelja sta samo imeni. Dan ni nič drugačen.
En prodajalec gor ali dol, ljudje hočemo vedno imeti vse takoj.
ABX:
Ja, tako je prav!

Fantom ::

Ahac sobota in nedelja nista navaden dan.
Predstavljaj si, da si poročen žena dela od ponedeljka do petka in hoče iti za vikend na morje ti pa med vikendom ne moreš ker delaš imaš pa prosta dva dneva v tednu. Kako boš rešil ta problem???:\

sketch ::

Jaz moram priznat da nimam ravno veliko informacij o tem koliko in kako so plačani prodajalci/ke v Merkatorju (ali v katerikoli drugi trgovini) - vedel sem zgolj za postopek v LB, kjer je delala neka prijateljica. Tam se pa delo popoldne in ob sobotah še kako izplača, vsaj če si med mlajšo populacijo in te doma ne čakajo otroci, ki so po cel dan sami doma. Bonusi so namreč dokaj spodobni...

lp
S.

ahac ::

Fantom:
Lahko bi zrihtal tako, da bi imela oba iste dneve proste. Lahko se prosti dnevi na nek način izmenjujejo. Drugače pa dopust.
Sploh je brez veze, če so tovarne ob vikendih ustavljene. Stranmetanje denarja!

McClane ::

Samo pocakajte da ste malo starejši ozr. da malo odrastete, potem pa boste videli kaj pomeni imeti vikend prost in brez obveznosti.
Mercator ze mogoce ima urejeno to podrocje odpiranja ker je med najvecjimi in jih toliko prej opazijo ce je kaj narobe. Problem je pri ostalemu malemu milijonu s.p-jev ki jih boli k.... za zaposlene. Imeli bi odprto tudi 50 ur na dan z po moznosti cim manjsim številom zaposlenih in minimalno plačo.
Službe pa tudi ni kar tako lahko pustiti in najti drugo,kar se ti privatniki zavedajo in to izkoriščajo.
Kdor tega ni dal skozi ne ve o cem se pogovarja. Lahko je reči "vse naj bo vedno odprto" ampak v realnosti izpade vse drugače....
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

Yohan del Sud ::

mene boli k... za moje zaposlene >:D

u sej res, nimam zaposlenih :8)

_Mortal_ ::

Yohan bedne maš:D:D:D
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odprtost trgovin v nedeljo, drugič (strani: 1 2 3 453 54 55 56 )

Oddelek: Problemi človeštva
2757293398 (41242) starfotr
»

Nedeljsko delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1069417 (7695) Ziga Dolhar
»

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58929145 (22521) Valery
»

Trgovine v nedeljo da ali ne? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1139269 (8083) MadMicka
»

Odprtost trgovin

Oddelek: Loža
162685 (2483) Rott-von-weiler

Več podobnih tem