» »

Nedeljsko delo

Nedeljsko delo

«
1
2 3

MEDENA ::

Evo pa se mora delati ob nedeljah in praznikih ! v Mercatorjih in Šparih...a ni to fino....delaš 40 let da umreš...bravo socialna država Slovenija, klanjam se ti....Prekleti vsi, ki ste decembra 1990 volili to pofukano državo. ;(( ;(

Sergio ::

Sindikalc.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

MEDENA ::

Kaj sindikalc? A ti delaš vsak dan, dej povej...

.anc ::

ma ne seri, po tovarnah že od pamtiveka delajo na 4 izmene. se pravi 3 * 8 ur * 7 dni

perci ::

Medena: Ali delaš več kot 40ur na teden? Vsak teden?

Sicer pa, hodi v šolo in si najdi boljši job ali pa odpri lastno firmo. Kva če bi se še dohtarji in polcaji spomnil, da ne bodo delal ob nedeljah?

MEDENA ::

ja delam vsak teden.

Mah dej najboljš da vsi delamo 24/7..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

Tarzan ::

Politika, politika, vse vas so par let nazaj izkoristili, ko je bilo tole servirano na referendumu, prijem s katerim se pride na ablast, vsakemu je pa jasno, da nedeljskega dela ni mogoče preprosto ukiniti. Imajo doktorji nedelje proste? Tudi delavci v kakšnih predelovalnih obratih delajo ob nedeljah, ko je gužva, ob praznikih, če je treba... Se pravi ob nedeljah bi moral svet obstati, Bog ne daj, da se kakšen debil ponesreči, ker bo obsojen na smrt, ne daj bože, da postane kdo lačen, saj bo ostal lačen do ponedeljka,... Vsi zaprti v zaporih bi pa seveda bili zaprti le do prvega praznika ali nedelje, pazniki tudi ne smejo ob nedeljah delati, se ti ne zdi?

Družba je taka, da je nedeljsko delo nujno!

perci ::

Medena: Tudi jst delam vsak teden. Vprašanje je, če ti delodajalec nalaga, da delaš več kot 40 ur na teden, vsak teden. Ali moraš delati 6 ali 7 dni na teden, vsak teden?

MEDENA ::

V YU je bilo 100x boljš...da nalaga mi do sedaj 6 dni na teden, zdej pa še več.

perci ::

Ti si nepismen.

.anc ::

jebiga |O

@LOL ::

Čestitam uporabnik Medena. Zaradi te teme sem se prijavil tudi na forum.
Ta forum preprosto moraš imeti rad ker samo tukaj lahko najdeš te izjemne teme.
OMG
Kar začnimo: (smeje se mi neizmerno)
Evo pa se mora delati ob nedeljah in praznikih ! v Mercatorjih in Šparih...a ni to fino....delaš 40 let da umreš...bravo socialna država Slovenija, klanjam se ti....Prekleti vsi, ki ste decembra 1990 volili to pofukano državo.

Ja je hudo ko si pa toliko let navajen na socializem kaj, ko je potrenbno zagrabiti za delo je pa jok in stok. Po eni strani bi rad 300k plače, po drugi strani si pa totalno nesposoben da si ne najdeš boljšga joba. Tako pač je. OMG
Skratka, take kot si ti imajo sindikati radi LOL. Ti pa si ja nor.:\
In kaj ima referendum o neodvisnosti veze v tem da si nesposoben nekaj se naučiti in s tem služiti. Še srečen bodi da je delo za zlaganje polic in podobno. Da vas ne bodo enkrat totalno nadomestili roboti. Potem boš pa lahko samo še jokal po tem da boš delal v soboto.:\

Sindikalc.

jaz bi rekel eno drugo besedo samo jo ne bom.


Kaj sindikalc? A ti delaš vsak dan, dej povej...

Sem v IT industriji. In ja na višku delamo tudi po 12 ur/dan in to po 2 tedna skupi. Ti je še tako hudo tisto kurčevo zlaganje dobrin na police? Dej zamisli se. Da ne govorim kako zjeban priudeš iz dela po 12 urnem psihičnem delavniku. Med počitnicami ko sem bil še študent sem enkrat delal tudi na avtocesti pa ti rečem da nisi tako sfookan. Zamisli se malo :\

Sicer pa, hodi v šolo in si najdi boljši job ali pa odpri lastno firmo. Kva če bi se še dohtarji in polcaji spomnil, da ne bodo delal ob nedeljah?

Dvomim da je avtor teme sposoben kaj takega. Sposoben je le šimfanja vsepovprek in jokanja nad zlobnimi oblastmi prejšnjimi in sedanjimi za njegovo bedo. Aja pejt u Hofer pa boš della 20 ur/teden pa srečno živel:\


ja delam vsak teden

LOL a ja delaš vsak teden celo. U madona? Koliko pa delaš?
Ti jaz povem svoj delovnik povprečnega tedna:
povprečen dan: od 8-17.00 v službi, velikokrat po službi prižgem VPN in še tam kako urco,dve. Delam praktično vse sobote in to od enih 10.00-17.00. Bi zmogel to ti g*v*d*? Dej povej mi kaj je v trgovini tako hudo napornega delat?

V YU je bilo 100x boljš...da nalaga mi do sedaj 6 dni na teden, zdej pa še več.

:\ No zaradi takih kot si ti je stanje v Sloveniji takšno kot je. Vpliv socializma in podpiranje lenobe. Če hočeš kaj imeti DELAJ!! Ker noben ti ne bo sam serviral kruha na mizo. Aja pa očitno ti ne gre ravno za zobe saj imaš kar konkreten PC.

Ti si nepismen.

No no, ne se delat norca iz nepismenih. Za take kot je Medena se uporabljajo drugi izrazi.

Mr.Ecko ::

Kot da trgovci edini delajo ob nedeljah !Če te tolk moti pa ne hodi v trgovino v nedeljo oz. ob praznikih.Če se jim nebi splačalo imet odprto ne bi imeli odprto.

Modri dirkač ::

P****, jest morem tud delat petek in svetek, pač tak job.
Ne mi pa govort, da nimaš potem med tednom fraj dneve...:\
Everybody lies!

@LOL ::

Aja še to: najbolj neumni so vedno najbolj glasni;(
Človek ob branju avtorjevega prispevka hočeš nočeš pomisli na to da živi v sužnjelastniškem razmerju in da kar spi v Mercatorju (ali kjerkoli že dela).
Nekaj kar je neprecenljivo: ko avtor teme po zlaganju polic pride domov se mu jebe za službo in odmisli vse ostalo - do naslednjega delovnika. Me zanima kaj bi bilo ko bi delal neko bolj odgovorno delo. Ko pride domov je fraj in potem piše take bede tukaj gori. In pa šimfa nad nepravičen sistem itd. Take ljudi preprosto moraš imeti rad :|

MEDENA ::

A ni smisel, ko prideš domov da si fraj?

@LOL po tvojem bi morali vsi delati tako kot ti? 24/7, to je tvoj problem če delaš skoz, si pač workaholic, eni nismo in mamo radi prosti čas....

Modri dirkač: ne nič nimam prosto, tako nanese.....pa ne zlagamo polic....

pač sem se zatipkal prej "vsak teden"....

Zaklenite temo je itak brezveze, da sem sploh jo odprl...le kaj mi je bilo :\

Modri dirkač ::

Kako misliš? Kdaj pa potem ure koristiš ali imaš plačane?
Everybody lies!

sniffo ::

@LOL: a to si hotel MEDENI povedat, da kdo mu je pa kriv, da ni tako sposoben in oh in sploh ko ti, pa da mu ni treba delat cele dneve kot tebi

Na tvojem mestu bi se zamislil, kdo je tu bolj pameten

ČE SI DOVOJ SPOSOBEN TI JE DANO DA DELAŠ 12 UR NA DAN KOT @LOL

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sniffo ()

Fizikalko ::

Na hitro, ker kakšnega obširnega komentarja tole sploh vredno ni.

MEDENA, zakon je za trgovce jasno postavljen in če ti delaš 6 dni po 8 ur VSAK teden, sem jaz papež Jaz, recimo, ki delam v ITju, delam precej, precej, precej več. Ur si sploh ne pišem, mam pač tako dogovorjeno. A NE jamram. Mi je (očitno) že všeč tako, če ne bi že menjal. Ti pa, namesto da tukaj jokaš in stokaš kot prvošolček, se pač začni zavedati preprostega dejstva, da si vreden toliko, kolikor je trg dela za tvoje sposobnosti pripravljen ponudit. To vključuje seveda tudi pogoje dela.

Ker očitno delaš nekaj, kar te ne veseli (sicer ne bi stokal nad količino dela), očitno ne konkuriraš s svojo (ne)sposobnostjo. Če pa imaš kaj ponudit oz. znaš kaj bokjšega, kot je tekoče delo, potem pa nehaj mjamrat in zamenjaj službo.

My point is: ne jamraj. Spravi se delat kaj drugega oz. pod pogoji, ki ti sedejo. Če si na trgu tako malo iskan, da te možnosti nimaš, bodi vesel, da imaš job. Strezni se, človek. Resno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

@LOL ::

@sniffo: preobračaš besede. Kakor sem napisal. Medena se lahko zaposli v Hoferju kjer bo delal ene 5ur/dan in kar bi njemu očitno zelo pasalo. Torej ni problem v samem MErcatorju ali Šparu. Ima še evdno opcijo.
Zaradi mene pa gre lahko tudi za tekoči trak kjer bo delal 8 ur/dan, morda vsako drugo soboto! Plača bo temu pritisku primerna. Torej vsak je svoje sreče kovač.
Samo topici kot avtorjev me pa zelo zelo razburijo še posebej ko je napisano kaj v smislu Slovenija SUX, YU rox, kar je seveda odraz primitivizma samega avtorja, drugega ne morem rečti. Pa nisem hotel nobenega žaliti, vendar prosim dejte se zamislit.

Sicer pa Medena, ni ti treba biti workaholic, zagotovo boš našel job primeren zate kjer boš delal 8 ur pa gasa domov. Se bi tudi sam lahko delav 8 ur in adijo vendar smo nekateri AMBICIOZNI, NE JAMRAMO, NE TOŽI SE NAM ZA BIVŠIM REŽIMOM KI JE PODPIRAL LENOBO in podobno. Vendar raje delam več kot da doma mešam zrak, ter hkrat tudi več zaslužim in vsak mesec na prašička primaknem nekaj denarja.
Potem ko bom imel pa otroka in časa ne bo neomejeno bom pa naprej razmišljal. In sedaj dokler še nimam obveznosti mi je precej bolje tako kot je in da bom v bodoče lažje živel! Sploh ko si bom omisliv družino!

Še to; koliko si sploh star Medena. Ker resno, če si še mlad imaš še vse šanse odprte, da si najdeš kakšno službo ki bi bila blizu temu kar hočeš delati. V tem primeru tudi ne boš večno nezadovoljen in se boš rad vračal na delo. Sej ti verjamem da je delo za šalterjem ubijajoče vendar pomagaj si človek dokler si lahko. In dokler si mlad. Resno. Že zaradi otrok če jih boš kdaj imel in jih boš lažje preživljal.
:)

BluPhenix ::

Prekleti vsi, ki ste decembra 1990 volili to pofukano državo.

S tabo je nekaj zelo narobe. Sej se lahko preseliš nižje, če ti tule ne paše.

Dokler sem delal na RTVju (kot študent) sem delal tudi po 14 dni brez prestanka. Delal sem skoraj vsako nedeljo, ja takrat, ko do drugi gledali TLP, sem jaz tam delal. Pa nogometne tekme pa ne vem kaj še vse. Pa festivali, ki so trajali od petka do nedelje, itd. Vsi so tam tako delali, nihče se ni pritoževal preveč nad tem, da dela v nedeljah.

Če delaš v nedeljo, boš fraj nek drugi dan, preprosto. Who cares kateri dan ne delaš. Velikokrat je boljše, da imaš kakšen dan med tednom fraj, da lahko vsaj kaj zrihtaš po kakšnih uradih in podobno. Trg dela je evoluiral, potrošnik zahteva več, zato je čisto prav, da so trgovine odprte v nedeljah. Če lahko ti gledaš TV ob nedeljah, se voziš z javnimi prevozi in greš v nedeljo zvečer! ven na pizzo bom tudi jaz hodil v nedeljo v trgovino.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Jankovič je rekel: "Ko si najdeš delo ki ti je všeč ti ni problem delat tudi po 15 ur" in to je @LOL hotel povedat, njemu je njegova služba všeč, in zato doma še prižge VPN in ne zato ker je tako hudo nujno. Njega žene želja da doseže zase ali svoje podjetje čimveč lahko, pa ne zaradi tega ker more in je to nujno ampak ker HOČE.

Seveda da me ne bo kdo narobe razumel, včasih je treba delat več kot navadno, ker je pač tak biznis ampak po drugi strani pa si potem tudi lahko privoščiš bolj kakovosten odmor.

MEDENA ti se pa itak skos neki pritožuješ tako da če se potem kej bolje počutiš ti kar :) Bomo z veseljem komentiral...

Bob Rock ::

medena ma prav...zakaj bi delal se ob nedeljah...nedelja je gospodov dan, dan namenjen pocitku...zaprimo tudi vse bare, restavracije. Naj imajo tudi gostinski delavci en dan prost. Naj imajo tudi gasilci en dan prost. Ce majo gasilci naj imajo tudi policajo in delavci v zdravstvu. VSEM pravico proste nedelje!

Prekleti vsi, ki ste decembra 1990 volili to pofukano državo.


Prekleti vsi, ki se nocete vec vozit z yugoti in stoenkami. Prekleti vsi, ki nocete vec jesti samo gorenjka in kras cokolade. Prekleti vsi, ki vam je ljubsa dokaj stabilna valuta. Prekleti vsi...itd.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Dr_M ::

kurc tko je, deli al pa crkni.

dejansko se moras odpovedat zivljenju, ce hoces prezivet.
jest sm tut letos delu 2.5 mesca od 5.30 do 16.30, petek in sobota od 5.30 do 14.30, (drugace smo zacel 1 uro kasnej)
poleg tega, sm vec sobot delu, kot pa biu prost. pa kaj cmo, ljudje postajajo vedno bolj objestni in delavce samo bolj in bolj sponajo. ce ti kej ni prov, mas prosto pot. nihce ni vec nedotakljiv.


edit: pa glede na to, da gre za temo nedeljsko delo, nej se dodam, da sm tut ob nedeljah mogu delat, pa me ni nihce uprasu hocem/nocem, ampak so mi enostavno povedal v soboto od 14 uri, da sm edn izmed 5 "srecnezev" (od 250 zaposlenih) ki sm biu izbran za nedeljo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

Mati ::

MEDENA, ti si fuckin' sindikalist! :D

Verjetno si tudi volivec DS ali LDS :P :P :P

Daedalus ::

Eni volilci SD-ja pravkar delamo.

Pa bomo delali tudi jutri.

Pa tudi med prazniki.

Pa se ne bunimo. Čudno ne?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

celada ::

No sam osebno nimam nic proti nedeljskemu delu , toda en dan na teden mora bit frej drugace pa lahko delam tudi po vec kot deset ur na dan a rabim en dan na teden frej in mi ni pomenbno kateri je .

Dr_M ::

kaj je blo pa narobe takrat, ko so ble se v soboto trgovine odprte samo do 13 oz 14? vse ostalo je blo zaprto?
pa cez teden trgovine odprte do 19?
in s tovarnami, ki so delae 5 dni v tednu?

kaj je blo s tem narobe??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

OwcA ::

Bilo je kanček nepraktično.

Kot potrošnik si želim vse storitve dostopne 24/7, koliko se temu ponudniki približajo pa je stvar trga.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ziga Dolhar ::

Hja ... obisk štacune je pač 'komoditeta'. Tko k internet ali televizijski program. Ne splača se ga v petek na zalogo vzet.

In če želim v nedeljo v štacuno in si me trgovec želi v nedelji v štacuni - zakaj pa ne.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

Bilo je kanček nepraktično.

ja, zelo rahlo neprakticno. ampak useen smo usi lepo zivel. nekateri celo lepse. in nekateri zdej zaradi tega prakticno nimajo zivljenja vec.
zato, da grejo nekateri razvajenci lohk v stacuno, ko se jim ravno da dvignit rit...

zanimive teorije.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ziga Dolhar ::

Dokler so _pripravljeni_ tam sedet, ker drugi dvigujejo riti ... nič narobe s tem.

In dejansko _so_ pripravljeni. Razni "pritiski", češ če ne boš delal v nedeljo, boš letel, so realni: kažejo namreč le na to, da poleg teh, ki v nedeljah delajo, obstajajo drugi, ki _bi_ delali v nedeljah namesto teh jamračev, če bi dobili možnost.
https://dolhar.si/

Dr_M ::

kažejo namreč le na to, da poleg teh, ki v nedeljah delajo, obstajajo drugi, ki _bi_ delali v nedeljah namesto teh jamračev, če bi dobili možnost.

aja? in kje ti te informacije dobivas?? kako si lahko tok preprican v to trditev, da dejansko obstaja tok ljudi, ki bi prostovolno delal v nedeljo? neki jih sigurno je, v to ne dvomim, ampak nic pa ne kaze na to.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ziga Dolhar ::

"Dokaz" vidim v tem, da so trgovine v nedeljah odprte.
https://dolhar.si/

Dr_M ::

uredu, ce se teb tko zdi...
ampak ljudje se bojijo za svoje sluzbe, zato delajo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ziga Dolhar ::

> ampak ljudje se bojijo za svoje sluzbe, zato delajo.

E, vidš!
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

sam to se ne pomeni, da pa drugi pred vrati cakajo na to, da bodo lahko ob nedeljah delal.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ziga Dolhar ::

Čemu se potem boje za svoje delovno mesto? V čem bi bil smoter prodajalca, da odpusti nekoga, ki ne želi delat v nedeljo, ko pa nima koga drugega, ki bi bil?
https://dolhar.si/

MEDENA ::

Gre v to smer, da se preprosto dopusta ne bo dalo polno izkoristiti..Kaj ti bo, ne vem 22-24 dni letnega dopusta, če pa je treba delat nedelje in praznike...a zdaj po novem se to šteje v dopust al kaj....Upam, da ne...kajti to so uradno še vedno "nedelavni" dnevi, mar ne ????

Sem pa proti temu, da je odprto ob nedeljah in praznikih, mislim halo....je dovolj časa v petek in soboto kakor obrneš...ni več izgovorov "delam do 17-18h"...

"lahko smo srečni, da mamo službe"...jah to je narobe, ker se nihče ne upre ampak to je drug teren...pustimo na miru...

Moderatorji: prosim za zaklep te teme...

Metulj1 ::

Kdor ne dela naj vsaj je. (Pregovor sodelavca k misl bl na hrano kt pa na delo)

Dr_M ::

jasna stvar. ampak to zato, ker bi radi sluzbo. pritozeval se bodo pa ravno tako, ker jih nihce nic ne uprasa.
se strinjas?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

OwcA ::

Treba se je zavedati, da je avtomatizacija (med drugim tudi v obliki spletnih trgovin) resna grožnja delavcu, saj jih poleg vseh očitnih prednosti oropa še večine groženj.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Dr_M ::

se neki glede dopustov. se strinjam kar je medena reku.

edino nekatere tovarne majo dobr narjen. kolektivni dopust. to je npr v nasi firmi edini mozen nacin, da izkoristis dopust. se posebno, ce si zaposlen manj kot 5 let.
sicer jest se ne pritozujem zaradi nadur, ki jim morm delat, ker dobim placano (sicer ni velik, ampak vsaj zastonj ni). ampak kolikor vem, teli nedeljski delavci nimajo to nic extra placano (torej kot nadure).
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

aljazh ::

Ne razumem, zakaj se problematika dela ob nedeljah manifestira samo skozi trgovce, njihove sindikalne predstavnike ter nekatere politične stranke, ki se (izgleda) boje, da bo upadel obisk nedeljskih bogoslužij.

Zakaj so le trgovci tako zelo bogi, nasprotniki nedeljskega dela pa niti omenijo ne vseh ostalih poklicev, ki vključujejo delo ob nedeljah/praznikih?

Dr_M ::

aljazh: za nekatere sluzbe je samoumnevno, da delajo tudi ob nedeljah in praznikih. tudi tisti, ki se odlocijo za ta poklic, al pa so se 100 let nazaj, so vedl kako bodo mogl delat.

za kriminalce in nesrece ni nedelje in praznikov... :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mr_Globus ::

@Dr_M
Če je tebi samoumevno da morejo doktorji pa policaji delat je meni še bolj samoumevno, da lahko kupim kruh in pivo v nedeljo. In trgovci imajo en prost dan na teden tako, da ne vem kaj se pizdiš.

Če pa češ met boljšo službo pa študiraj (pa po možnosti ne fdvja).

Dr_M ::

Mr_Globus: kruh lahko kupis en dan prej, nesrece pa ne mores preprecit oz odpravljat en dan prej. se ti ne zdi?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tody ::

Ustvarite si lastno podjetje živite od njega pa da vas vidim koliko od vas bo imelo (vsaj na začetku) prost kako urco ;)

Dr_M ::

Tody: spet neki druzga. tm pa delas cist samo zase. in delas kolikor je treba in kolikor ti pase.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tody ::

Torej je to za vas idealna rešitev... Če pa tega neznaš ne moreš potem bodi tiho in delaj tisto kar ti pravijo... Še zmeri pa si lahko kralj ulice (ali mesta)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odprtost trgovin v nedeljo, drugič (strani: 1 2 3 453 54 55 56 )

Oddelek: Problemi človeštva
2757293404 (41248) starfotr
»

Referendum, da bodo trgovine v nedeljo ZAPRTE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7913037 (11152) Zheegec
»

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58929148 (22524) Valery
»

Trgovine v nedeljo da ali ne? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1139269 (8083) MadMicka
»

Ali je res, da je toliko trgovin odprtih v nedeljah in praznikih???

Oddelek: Loža
353233 (2938) _Mortal_

Več podobnih tem