Forum » Strojna oprema » NEC dvd-rw 3500/3520/3540
NEC dvd-rw 3500/3520/3540

schurda ::
Da gremo spet v temo: vprašal bom nekaj kar je že bilo, pa mi ni še jasno, mogoče pa ima kdo drug še vedno s tem probleme. Cloud_Strife je pisal (27. 10. 2004), da je dal driver od VIA Bus Master controlerja nazaj, pa je imel isto problem s pekačem (skakanje buffer-ja ). No in Quikee je dogovoril, med drugim, da če krivulja v Neru DVD speed gre enakomerno gor in se potem ustavi pri 10, potem je vklopljen MultiWord DMA in ne Ultra DMA 2. Jaz imam točno tak problem. Krivulja gre naravnost do 12,5x, potem se ustali tam nekje okrog 12x do konca in je konstantna do konca. Dal sem od M$ driver namesto VIA, potem sem nastavil standard IDE ATAPI driver, povsod isto. Plošča je Abit KR7A-RAID s KT266A chipsetom in NEC-a samega na kablu na primary master in W2k. Nastavljen je na DMA if available in ga prepozna kot Ultra DMA. Opcije Multi Word ali Ultra DMA 2 pa ni.
slika v Nerotu
Kje je zdej problem, a čipovje ne zmore hitrejšega prenosa, ali je še vedno driver problem? Kako se da nastavit Multi word DMA ali Ultra DMA 2 v W2k?
slika v Nerotu
Kje je zdej problem, a čipovje ne zmore hitrejšega prenosa, ali je še vedno driver problem? Kako se da nastavit Multi word DMA ali Ultra DMA 2 v W2k?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schurda ()

Quikee ::
Cipovje ni nic krivo... vrjetno se vedno IDE driver problem. Vem da je mel nekdo na CDFreaks forumu isti problem z W2K samo se ne spomnim kak je to reso. Mogoce bi blo dobro tam vprasat za resitev al pa da se igras malo z IDE driveri in jih menjavas.

Pa sej to ne moreš verjet!!! Ma glavo bi šel stavit, da to ni mogoče. V BIOS-u v Standard CMOS Features sem imel IDE Primary master na None, ker pač nisem hotel, da mi vsakič ob boot-u išče DVD. In zato se je vklopil samo DMA. Če pa dam na AUTO, potem se vklopi Ultra DMA. Ne me vprašat kaj vse sem proval: z driverji VIA, brez, XP, W2k, drug disk, isti klinac povsod. Če v W2k ne daš gor VIA Hyperion driverjev, ostane celo samo v PIO mode-u, čeprav je v BIOS-u na auto. Jumper gor ali dol CS, MA ali SL, ma nima to veze. No, vsaj v mojem primeru ne.
Tnx anyway za spodbudo, ampak jaz tega ne zastopim: kaj ima veze detekcija v BIOS-u z delovanjem v Ultra DMA načinu v W$?
Še slikca prej in potem:
prej
potem
Če dam notri DVD, na katerem je zapisano še več, potem pride krivulja lepo do 16x. Sicer pa so to MXL RG03 (Maxell DVD-R 8x@16x).
Tnx anyway za spodbudo, ampak jaz tega ne zastopim: kaj ima veze detekcija v BIOS-u z delovanjem v Ultra DMA načinu v W$?
Še slikca prej in potem:
prej
potem
Če dam notri DVD, na katerem je zapisano še več, potem pride krivulja lepo do 16x. Sicer pa so to MXL RG03 (Maxell DVD-R 8x@16x).

AtaStrumf ::
Če kaj zeza je pametno dat BIOS na default fail safe nastavitve, ker če spreminjaš kaj kar ne razumeš popolnoma, lahko hitro kaj tudi zezneš. IDE izklapljat
, čudno da ti je sploh delal. IDE mora bit vedno na auto!

pack ::
Ok, smem še jest svoj piskrček pristavit?
Torej, pred meseci sem nabavil NEC ND-3500A in takoj posodobil firmware na 2.18. Se mi je zdelo, da zadevica prav lepo dela. Tiho je zapiral vratca in tudi ni bil preveč glasen. Pekel sem pa na DVD-R 8x Verbatim medije z 12x hitrostjo.
Kar se tiče nastavitev v BIOSu, imam IDE kanale, na katerih so CD in DVD enote, vedno nastavljene na "None" (sicer prešraufam kar dosti računal in povsod tako nastavim, pa do sedaj še ni bilo problemov:).
Sem pa pred kratkim stranki postavil 3 identične nove kište, seveda s to isto DVD pekarno. Nakar vstavim enega od svojih doma zapečenih CDjev (48x Plextor medij na Plextorju W4824A, odprt multisession). CD zavrti na max in mašina dobesedno zmrzne. Tudi tipka na NECu za izmet medija ne dela... Reset gumb, ni druge. Probam še z drugim podobno zapečenim CDjem, mašina spet neki zmrzne, samo čez približno pol minute miško lahko premaknem. Opazim pa, da je Windows XP to NEC DVD enoto enostavno odstranil iz sistema. CD se pa še vedno vrti na full, pa tipka za izmet ne dela. In lej ta hec... sem probal taista CDja še pri svojmu NECu... ISTO!!!
Danes sem sfehtal dobavitelja, da so mi ga v garanciji zamenjali z novejšim NEC ND-3520A. In moram priznati, da sem bil že na začetku kar presenečen. Naj bi bla ista kišta... Ha, tale dela tako tiho, da sploh ne vem, a je DVD not. Recimo, če gledam Jean Michel Jarreov Aero DVD, je enota čisto tiho, medtem ko se je prej nonstop slišalo vrtenje medija. Vratca se pa še tišje zapirajo.
A kar je najvažneje, tiste "čudne" Plextorjeve cedeje mu še vedno nekako ne uspe prebrati, a mašine mi ne zmrzne in CD dam lahko ven ter vstavim drugega. Tako da sem sedaj vsaj malo pomirjen.
Pa fajn se pečte!

Torej, pred meseci sem nabavil NEC ND-3500A in takoj posodobil firmware na 2.18. Se mi je zdelo, da zadevica prav lepo dela. Tiho je zapiral vratca in tudi ni bil preveč glasen. Pekel sem pa na DVD-R 8x Verbatim medije z 12x hitrostjo.
Kar se tiče nastavitev v BIOSu, imam IDE kanale, na katerih so CD in DVD enote, vedno nastavljene na "None" (sicer prešraufam kar dosti računal in povsod tako nastavim, pa do sedaj še ni bilo problemov:).
Sem pa pred kratkim stranki postavil 3 identične nove kište, seveda s to isto DVD pekarno. Nakar vstavim enega od svojih doma zapečenih CDjev (48x Plextor medij na Plextorju W4824A, odprt multisession). CD zavrti na max in mašina dobesedno zmrzne. Tudi tipka na NECu za izmet medija ne dela... Reset gumb, ni druge. Probam še z drugim podobno zapečenim CDjem, mašina spet neki zmrzne, samo čez približno pol minute miško lahko premaknem. Opazim pa, da je Windows XP to NEC DVD enoto enostavno odstranil iz sistema. CD se pa še vedno vrti na full, pa tipka za izmet ne dela. In lej ta hec... sem probal taista CDja še pri svojmu NECu... ISTO!!!
Danes sem sfehtal dobavitelja, da so mi ga v garanciji zamenjali z novejšim NEC ND-3520A. In moram priznati, da sem bil že na začetku kar presenečen. Naj bi bla ista kišta... Ha, tale dela tako tiho, da sploh ne vem, a je DVD not. Recimo, če gledam Jean Michel Jarreov Aero DVD, je enota čisto tiho, medtem ko se je prej nonstop slišalo vrtenje medija. Vratca se pa še tišje zapirajo.
A kar je najvažneje, tiste "čudne" Plextorjeve cedeje mu še vedno nekako ne uspe prebrati, a mašine mi ne zmrzne in CD dam lahko ven ter vstavim drugega. Tako da sem sedaj vsaj malo pomirjen.
Pa fajn se pečte!

Aja schurda, če nočeš, da ti vsakič išče DVD enostavno spremeni vrstni red boot-a. Daj na prvo mesto HDD pa je.

Zorro ::
Pri 12x hitrosti sem zapekel Memorex-ov DVD-R 4x (MBI 01RG20) z NECom 3500 (Quikee-jev extremni firmware 2.18_QV3ME
).
Mislim, da bo to kar v redu..., sam' nenavadno se mi zdi, da te medije bolje peče pri 12x hitrosti kot pa pri 8x ali 6x
?! Vedno sem bil prepričan, da nižja hitrost pomeni tudi boljši zapis, sedaj pa sem pošteno zmeden
.

Mislim, da bo to kar v redu..., sam' nenavadno se mi zdi, da te medije bolje peče pri 12x hitrosti kot pa pri 8x ali 6x

Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()

Hmm... ne vem.. jaz sem dobil dosti boljse rezultate pri 8x kot pa 12x. Mas kaki scan pri 8x?
MBI01RG20 pri 8x
MBI01RG20 pri 12x
Ah ja... seveda ni vedno nujno pocasneje boljse... vcasih je ravno obratno. Odvisno od pekaca in medija. Samo to se mi ni se zgodilo pri overburnanju. =)
MBI01RG20 pri 8x
MBI01RG20 pri 12x
Ah ja... seveda ni vedno nujno pocasneje boljse... vcasih je ravno obratno. Odvisno od pekaca in medija. Samo to se mi ni se zgodilo pri overburnanju. =)
Zgodovina sprememb…

Zorro ::
Na žalost nimam, ker je ta LiteOn-ov pekač od kolega, imam pa za isti medij narejen test prenosa na mojem NECu.
12x
6x
Rezultat 8x peke je bil zelo podoben 6x.
12x
6x
Rezultat 8x peke je bil zelo podoben 6x.
Zgodovina sprememb…

A ima kdo kake scane od Memorex-a DVD+R 8x 10 pack pita (CMC MAG E01) zapečenih v NEC-u 3520 pri 8x? Sem jih čez vikend 7 zapekel na 8x-ni hitrosti, pa me zanima kako dolgo bojo še delal
.

AtaStrumf: In kaj bi ti z scanom od CMC Mag E01 ?? Ce ti tak ne koristi kaj dosti.. kr nisi na tvojih medijih in pekacu sprobo. Dobis pa neko priblizno sliko kak so dobri to je res ja.
BTW: kot sem ze povedal PI/PIF ne pokaze kak dolgo ti bodo mediji se delali.. je pa dober priblizek =)
BTW: kot sem ze povedal PI/PIF ne pokaze kak dolgo ti bodo mediji se delali.. je pa dober priblizek =)

humanoid ::
Tega je preveč, pa bom kar direkt vprašal:
Nabral sem si denar za DVD pekač, sedaj pa ne vem kaj kupit.
Jaz se nagibam k NEC 3520A, ker stne 16k SIT oz. ga lahko dobim za 14k SIT pa me zanima ali je ta trenutek to najboljši pekač ali je kateri boljši?
Gledal sem tudi Plextorja 716 samo me cena nekoliko odvrača.
Imam nov MOnitor in not so testi, ta Plextor je malce hitrejši pri branju medijev, pri pisanju pa ne....
Tisti, ki imate NEC 3520 ali ste zadovoljni? Je uničil kakšen DVD oz. CD?
Da povprašam še o medijih:
Kateri so najcenejši in jkrati dobri ediji? S CD-ji imam dobre izkupnje s TDK, Verbatim (metal azo serija, drugih nisem imel), Maxell, eProformance.
Pa še to: Koliko zdržijo DVD_ji? Recimo koliko let bodo delali, da se ne uničijo? Velja tudi za shranjevanje DVD-jev enako kot za CD_je? Tema, ležeči položaj,...
Za odgovore se zahvaljujem.
Nabral sem si denar za DVD pekač, sedaj pa ne vem kaj kupit.
Jaz se nagibam k NEC 3520A, ker stne 16k SIT oz. ga lahko dobim za 14k SIT pa me zanima ali je ta trenutek to najboljši pekač ali je kateri boljši?
Gledal sem tudi Plextorja 716 samo me cena nekoliko odvrača.
Imam nov MOnitor in not so testi, ta Plextor je malce hitrejši pri branju medijev, pri pisanju pa ne....
Tisti, ki imate NEC 3520 ali ste zadovoljni? Je uničil kakšen DVD oz. CD?
Da povprašam še o medijih:
Kateri so najcenejši in jkrati dobri ediji? S CD-ji imam dobre izkupnje s TDK, Verbatim (metal azo serija, drugih nisem imel), Maxell, eProformance.
Pa še to: Koliko zdržijo DVD_ji? Recimo koliko let bodo delali, da se ne uničijo? Velja tudi za shranjevanje DVD-jev enako kot za CD_je? Tema, ležeči položaj,...
Za odgovore se zahvaljujem.

Ne po mojem mnenju Nec 3520 ni najboljsi trenutno... je pa najbolj ugoden za svojo ceno. Meni je Philips bolj vsec... je pa precej odvisno od tega kaksne zahteve mas oz. kaj pricakujes od DVD pekaca. Plextor 716 se pa definitivno ne splaca... pa tak al tak ne daje najboljse rezultate pri pecenju DVD medijev.. pa tudi hitrost ni tak pomembna.
Ma DVD-ji so glede medijev bolj obcutljive sorte... razmak med kvaliteto medijev je lahko zelo velik.. tak da cim vec das za njih tem boljsi bojo. MCC003 (Verbatim 8x DVD+R Made in Taiwan) ali MCC004 (Verbatim 16x DVD+R MIT) so menda najboljsi kaj jih trenutno dobis pri nas. So pa Fuji 8x DVD+R Made in Japan(YUDEN000T02) boljsi.. so pa se drugi tudi =)
Kolko pa bojo DVD-ji delali pa je cist odvisno od tega kako z njimi ravnas, v kaksnih razmerah jih hranis, kako dobro so zapeceni, s katerim pekacem in seveda od katerega proizvajalca so. Spremenljivk je tolko, da ne mors vedet tocno kdaj bodo nehali delat. Je pa nekak tak kot CD-ji... oz zgradba DVD-ja je boljsa kot zgradba CD-ja tako da mogoce celo dlje. Netakeri pa lahko nehajo delat tudi po pol leta... sploh kaksni crap mediji.
Kaj mislis pod lezeci polozaj... CD-ji in DVD-ji se shranjujejo navpicno. Polek teme pa se more bit prava temperatura in vlaznost. Drugace pa si preberi tukaj vse o tem kako se ravna z DVD-ji in CD-ji. Rezerviraj si cas ker je kr obsirno =)
Ma DVD-ji so glede medijev bolj obcutljive sorte... razmak med kvaliteto medijev je lahko zelo velik.. tak da cim vec das za njih tem boljsi bojo. MCC003 (Verbatim 8x DVD+R Made in Taiwan) ali MCC004 (Verbatim 16x DVD+R MIT) so menda najboljsi kaj jih trenutno dobis pri nas. So pa Fuji 8x DVD+R Made in Japan(YUDEN000T02) boljsi.. so pa se drugi tudi =)
Kolko pa bojo DVD-ji delali pa je cist odvisno od tega kako z njimi ravnas, v kaksnih razmerah jih hranis, kako dobro so zapeceni, s katerim pekacem in seveda od katerega proizvajalca so. Spremenljivk je tolko, da ne mors vedet tocno kdaj bodo nehali delat. Je pa nekak tak kot CD-ji... oz zgradba DVD-ja je boljsa kot zgradba CD-ja tako da mogoce celo dlje. Netakeri pa lahko nehajo delat tudi po pol leta... sploh kaksni crap mediji.
Kaj mislis pod lezeci polozaj... CD-ji in DVD-ji se shranjujejo navpicno. Polek teme pa se more bit prava temperatura in vlaznost. Drugace pa si preberi tukaj vse o tem kako se ravna z DVD-ji in CD-ji. Rezerviraj si cas ker je kr obsirno =)

Aja ja... LG 4163 je kr fajn ja... =) Samo ma Philips kar nekaj prednosti pomoje.. =) Sicer pa si preberi 3 strani nazaj do sem o cem se je slo. Ker je kar nekaj zanimivih informacij o DVD pekacih. 3 strani branja pa ja ni dosti =)

pingec ::
Heh kok se mi cedijo sline, vse tri dvdje k je quikee omenu mam doma :) pa me glede fujijev zanima na kolk nej jih pečem, ker so stali čez 300sit na kom in se jih v šparu več ne dobi. Rad bi čim bolj kvaliteten zapis pa me zanima če kej dosti zgubi kvaliteta če jih pečem na 12 ali 16 kratni hitrosti.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Ah dvomim da mas te Fuji-je... =) Ker Fuji 8x DVD+R, ki se prodajajo posebej so RICOHJPNR02... YUDEN000T02 pa se prodajajo samo v tortah po 10 in 25. Ce pa mislis Fuji 8x DVD-R ... torej TYG02... ti pa se dobijo tudi posebej.

pingec ::
Aja, ja te ta zadne mam, kje pa majo te dvd+r 8x v tortah?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Quikee, kerega Philipsa imaš v mislih
? Jaz pri teh rečeh sploh nisem na tekočem, ker do pred kratkim DVD pekačev sploh gledal nisem zaradi cene, sadaj pa so še kar ugodni.
Jaz pri pekaču zahtevam sledeče:
- Da se mi ne bo po eni rundi DVD-jev pokvaril oz. da mi ne bo metal errorjev
- Da bodo mediji berljivi tudi drugje
- Da podpira vse nove zadeve, da mi ga ne bo treba ju3 menjat
Ali se splača še malce počakati?

Jaz pri pekaču zahtevam sledeče:
- Da se mi ne bo po eni rundi DVD-jev pokvaril oz. da mi ne bo metal errorjev
- Da bodo mediji berljivi tudi drugje
- Da podpira vse nove zadeve, da mi ga ne bo treba ju3 menjat
Ali se splača še malce počakati?

JanezC ::
Kar hvalite Philipse, ampak jaz nikoli, ponavljam, nikoli več
ne kupim nič od te firme. Mogoče so včasih bili nekaj.
Pred leti sem imel enega prvih CD-RW od Philipsa, ki je takrat
stal 56k. Nikoli ni dobro delal, zamenjal sem ga v garancijskem
roku, pa ni bil novi nič boljši. Uradni Philips ni nikoli reagiral
na moje e-maile na njihove Tech strani. Komaj so čakali,
da je potekla garancija. Imajo piš me uhovski
odnos in krepko dvomim, da so sedaj kaj boljši.
Philips - hvala lepa - nikoli več!
ne kupim nič od te firme. Mogoče so včasih bili nekaj.
Pred leti sem imel enega prvih CD-RW od Philipsa, ki je takrat
stal 56k. Nikoli ni dobro delal, zamenjal sem ga v garancijskem
roku, pa ni bil novi nič boljši. Uradni Philips ni nikoli reagiral
na moje e-maile na njihove Tech strani. Komaj so čakali,
da je potekla garancija. Imajo piš me uhovski
odnos in krepko dvomim, da so sedaj kaj boljši.
Philips - hvala lepa - nikoli več!

Če mene vprašaš so CDRW od Philipsa daleč najslabši na svetu!!!!!!
Vem kakšen križ je imel sosed z njim.
Vem kakšen križ je imel sosed z njim.

JanezC ::
Še to, pred mesecem dni mi je crknil NEC DVD-RW,
to je bil eden tistih kupljenih v Šparu (2500 ali nekaj takega),
nesel sem ga na servis Acord, kjer so mi takoj brez težav in brez
prerekanja zamenjali enoto, s tem, da sem dobil
NEC-a 3500. No - temu jaz rečem servis, ne pa Philips,
kjer ti še odgovarjajo ne! Toliko, ni vse v številkah!
Imam raje malo počasnejšo enoto, pa dober servis.
Da ne utrujam dalje...
to je bil eden tistih kupljenih v Šparu (2500 ali nekaj takega),
nesel sem ga na servis Acord, kjer so mi takoj brez težav in brez
prerekanja zamenjali enoto, s tem, da sem dobil
NEC-a 3500. No - temu jaz rečem servis, ne pa Philips,
kjer ti še odgovarjajo ne! Toliko, ni vse v številkah!
Imam raje malo počasnejšo enoto, pa dober servis.
Da ne utrujam dalje...

TheJack ::
Hja, Philipsovi cd pekači so bili svoje čase najslabši sploh, saj so bili dragi, nenapredni (nič overburnanja...) in na splošno zanič ter nezanesljivi. Mojemu kolegu sta v času treh mesecev crknila dva Philipsova 2x pekača dokler mu niso na koncu dali mitsumija.
Ampak tega je že (zelo!) dolgo, v računalništvu se pa stvari spreminjajo zelo hitro. Enkrat ima najboljši proizvod eden, čez par mesecev kdo drug. To velja za procesorje in grafične kartice, zakaj ne bi za tudi pekače?
In če Quikee reče da je trenutni Philipsov DVD pekač dober, ni razloga zakaj mu ne bi verjel. Ker če ne bi več kupoval ničesar od nobene firme ki se mi je nekoč morda zamerila, po mojem ne bi kupoval nič več sploh.
Ampak tega je že (zelo!) dolgo, v računalništvu se pa stvari spreminjajo zelo hitro. Enkrat ima najboljši proizvod eden, čez par mesecev kdo drug. To velja za procesorje in grafične kartice, zakaj ne bi za tudi pekače?
In če Quikee reče da je trenutni Philipsov DVD pekač dober, ni razloga zakaj mu ne bi verjel. Ker če ne bi več kupoval ničesar od nobene firme ki se mi je nekoč morda zamerila, po mojem ne bi kupoval nič več sploh.

Resnično ne vem več kaj naj nabavim.
Na eni strani NEC-3520A, ki podpira tudi DVD-R DL peko, kar ne podpira noben drugi doslej, razen Pioneer A09, ki ga v SLO ni, tako da bi bil to nakup tudi za prihodnost. Po tej strani pa imam nemalo težav, saj nekateri tako preklinjajo ta pekač, spet drugi hvalijo, to pa je zame najslabša kombinacija, ker ob nakupu lahko dobim dobro zadevo, lahko pa dobim nekaj falš.
Na drugi strani je LG GSA-4163B, ki zgleda zelo dober drive, amapk je nekoliko počasnejši in ne podpira DVD-R DL peko, ampak itak so še +R DL mediji 2k SIT, tako da resnično ne vem... ali bom kdaj potreboval sploh peko na dual layer, ali bom potreboval -R medije, bodo cenejši,... skratka en kup problemov pri nakupu.
BTW, kaj pa je ta DVD-RAM? Zakaj samo LG podpira to?
Na eni strani NEC-3520A, ki podpira tudi DVD-R DL peko, kar ne podpira noben drugi doslej, razen Pioneer A09, ki ga v SLO ni, tako da bi bil to nakup tudi za prihodnost. Po tej strani pa imam nemalo težav, saj nekateri tako preklinjajo ta pekač, spet drugi hvalijo, to pa je zame najslabša kombinacija, ker ob nakupu lahko dobim dobro zadevo, lahko pa dobim nekaj falš.
Na drugi strani je LG GSA-4163B, ki zgleda zelo dober drive, amapk je nekoliko počasnejši in ne podpira DVD-R DL peko, ampak itak so še +R DL mediji 2k SIT, tako da resnično ne vem... ali bom kdaj potreboval sploh peko na dual layer, ali bom potreboval -R medije, bodo cenejši,... skratka en kup problemov pri nakupu.
BTW, kaj pa je ta DVD-RAM? Zakaj samo LG podpira to?

Sem bil v isti situaciji kot ti in se trapil kaj čem kupiti. Sem že naročil Pioneerja 108 in bil pripravljen čakati tri tedne nanj. Potem so imeli pa pri Anniju neko akcijo, tako da sem se na hitro in impulzivno odločil pri njih kupiti NECa 3500, saj sem ga lahko dobil takoj in to 4 jurje ceneje.
In ni mi žal. Pekač je povsem uredu, tehnologija snemanja DVDjev je dozorela, problemov ni. Vse špila, po domače povedano. Tisto razbijanje glave pred nakupom bi si lahko mirno prihranil.
In isto pravim tebi. Vsi pekači med katerimi se odločaš so zelo v redu (po testih sodeč - osebno sem probal le NECa) in če nimaš kakšnih prav posebej specialnih želja oz. če nisi hudo napreden uporabnik (torej tak, ki DVDje kupuje zato, da lahko potem PI/PO scane objavlja na cdfreaks), boš zadovoljen s katerimkoli od teh.
Mi pa upam ni treba posebej razlagati, da se lahko zgodi, da boš imel težave. Zanesljivega nakupa pri računalniških komponentah ni, z vsako rečjo so lahko problemi. Za to pa je garancija. Po možnosti dvoletna.
In ni mi žal. Pekač je povsem uredu, tehnologija snemanja DVDjev je dozorela, problemov ni. Vse špila, po domače povedano. Tisto razbijanje glave pred nakupom bi si lahko mirno prihranil.
In isto pravim tebi. Vsi pekači med katerimi se odločaš so zelo v redu (po testih sodeč - osebno sem probal le NECa) in če nimaš kakšnih prav posebej specialnih želja oz. če nisi hudo napreden uporabnik (torej tak, ki DVDje kupuje zato, da lahko potem PI/PO scane objavlja na cdfreaks), boš zadovoljen s katerimkoli od teh.
Mi pa upam ni treba posebej razlagati, da se lahko zgodi, da boš imel težave. Zanesljivega nakupa pri računalniških komponentah ni, z vsako rečjo so lahko problemi. Za to pa je garancija. Po možnosti dvoletna.

Aja, še glede ''najnovejših tehnologij'' (DL, 8x RW peka...).
Po določenem času tehnologija dozori, produkti so odlični, za kakšne dodatke ni več nobene potrebe. V tej situaciji so po mojem DVD pekači sedaj. Pisanje na navadne DVD+-Rje čez 16x zaradi fizičnih omejitev ne bo šlo, RWji se bodo po mojem ustavili pri 8x. O zapisljivem DLu ne bom izgubljal besed, saj se po mojem tehnologija zaradi prezakompicirane izdelave ploščkov (in posledično njih visoke cene) ne bo prijela.
Ampak ker morajo firme živeti in stalno izdajati in prodajati nove in nove stvari, dobimo potem t.i. imaginarne izboljšave. To so ''izboljšave'', ki so v bistvu same sebi namen in skušajo prepričati kupce da se nekaj premika, in da je pekač ki ga imajo doma, zastarel.
Lep primer tega so zadnja leta CD pekačev. Stvar je bila povsem in dokončno fertik pri 40x/16x, ampak so jo potem nategovali in nategovali s hitrostmi pisanja ki niso imele nobenega smisla (48x, 52x...) oz. se za tako pisanje sploh ni dalo dobiti medijev (CD-RW pisanje višje od 16x oz. celo od 12x).
Neizbežno enako bo po mojem pri DVD pekačih. 16x DVD+-Rji so redki in dragi, vprašanje je kdaj se bo reč dokončno uveljavila. Še hujše je pri RWjih in DLjih. Vsak mesec bodo izhajali pekači s čedalje višjimi številkami pri RW in DL, primernih ploščkov pa ne bo, oz. bodo dragi in redki. DLjev ne bo uporabljal nihče, medtem ko bo RWje folk snemal z 8x (če...), čeprav bodo pekači podpirali bog si ga vedi kake hitrosti.
Ampak seveda, tako stvar pač deluje. Kam pa pridemo, če bi izdelovalci DVD pekačev danes rekli ''Tako, that's all folks, se vidimo spet pri blu-rayu''. Nepredstavljivo.
To je seveda le moje mnenje.
Po določenem času tehnologija dozori, produkti so odlični, za kakšne dodatke ni več nobene potrebe. V tej situaciji so po mojem DVD pekači sedaj. Pisanje na navadne DVD+-Rje čez 16x zaradi fizičnih omejitev ne bo šlo, RWji se bodo po mojem ustavili pri 8x. O zapisljivem DLu ne bom izgubljal besed, saj se po mojem tehnologija zaradi prezakompicirane izdelave ploščkov (in posledično njih visoke cene) ne bo prijela.
Ampak ker morajo firme živeti in stalno izdajati in prodajati nove in nove stvari, dobimo potem t.i. imaginarne izboljšave. To so ''izboljšave'', ki so v bistvu same sebi namen in skušajo prepričati kupce da se nekaj premika, in da je pekač ki ga imajo doma, zastarel.
Lep primer tega so zadnja leta CD pekačev. Stvar je bila povsem in dokončno fertik pri 40x/16x, ampak so jo potem nategovali in nategovali s hitrostmi pisanja ki niso imele nobenega smisla (48x, 52x...) oz. se za tako pisanje sploh ni dalo dobiti medijev (CD-RW pisanje višje od 16x oz. celo od 12x).
Neizbežno enako bo po mojem pri DVD pekačih. 16x DVD+-Rji so redki in dragi, vprašanje je kdaj se bo reč dokončno uveljavila. Še hujše je pri RWjih in DLjih. Vsak mesec bodo izhajali pekači s čedalje višjimi številkami pri RW in DL, primernih ploščkov pa ne bo, oz. bodo dragi in redki. DLjev ne bo uporabljal nihče, medtem ko bo RWje folk snemal z 8x (če...), čeprav bodo pekači podpirali bog si ga vedi kake hitrosti.
Ampak seveda, tako stvar pač deluje. Kam pa pridemo, če bi izdelovalci DVD pekačev danes rekli ''Tako, that's all folks, se vidimo spet pri blu-rayu''. Nepredstavljivo.
To je seveda le moje mnenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheJack ()

TheJAck, sej imaš kar prav.
JohanC, točno tako kot TheJack pravi: moj Nec 3500 je mrknil po 2 dneh. In potem sem ga nesel nazaj. (v JAE seveda). Pa sem dobil drugi dan takoj drugega. Zakaj bi se torej sekiral ... če imaš dobro trgovino in servis. Vrejetno si že ugotovil, da je to več vredno kot par kSIT manj pri nakupu.
Sicer pa si kupte 3500, če je še kje. Dokler Quikee skrbi za podporo in nas drži v vatki, se nam ni treba bati. Prav ničesar.
JohanC, točno tako kot TheJack pravi: moj Nec 3500 je mrknil po 2 dneh. In potem sem ga nesel nazaj. (v JAE seveda). Pa sem dobil drugi dan takoj drugega. Zakaj bi se torej sekiral ... če imaš dobro trgovino in servis. Vrejetno si že ugotovil, da je to več vredno kot par kSIT manj pri nakupu.
Sicer pa si kupte 3500, če je še kje. Dokler Quikee skrbi za podporo in nas drži v vatki, se nam ni treba bati. Prav ničesar.

Glede na ceno bi izbral NEC-a, samo sem videl, da je LG malenkost boljši. In 2× je dobil Editor's choice. Ker jaz itak ne potrebujem ne vem kakšne hitrosti, ampak samo za arhivirat podatke, mi bo ta dovolj. Samo je res škoda, da pride 18k SIT, medtem ko pride NEC 15k SIT (kolega lahko za 14k SIT zrihta), samo nekako ne upam tvegat, še zaradi tega, ker so občutki mešani od ljudi do ljudi.
Če pa kdo kje zalsedi LG GSA-4163B za manj kot 18k SIT pa naj mi kar napiše ;)
LP
Če pa kdo kje zalsedi LG GSA-4163B za manj kot 18k SIT pa naj mi kar napiše ;)
LP

Heh.. kaj pravite o Philipsovih CD pekacih je res... slabi so bli.. jebiga. Sam sem mel sicer Philips CD pekaca ampak ni se mi nic pokvaril al pa kaj. In se zdaj bi cisto OK delal. Samo zdaj so case DVD pekacev in tukaj se je marsikaj spremenilo. Recimo Plextor nima nobene ocitne prednosti pred ostalimi pekaci, da bi bila njegova cena opravicljiva. LiteOn je tudi vcasih mel najboljse razmerje med ceno in kvaliteto v casu CD pekacev... in kaj je zdaj.. njegovi DVD pekaci so le povprecni. Se kdo sprasuje kaj pa Nec in njegovi CD pekaci ?? Nikoli niso bili omembe vredni... DVD pekace pa ma zelo dobre. In isto je z BenQ-jem... ki je polek Nec-a trenutno najpopularnejsi pomoje najboljsi pekac na svetu. In to z dobrim razlogom. In kaj ma to veze z Philipsom... hja BenQ = Philips.. Pravzaprav je tak da BenQ in Philips tesno sodelujeta med sabo.. in BenQ je naredil DVD pekac z Philipsovimi deli... Philips pa prodaja ta sestavljen BenQ-jev pekac kot svoj. In tocno to je Philips 1640P.
Kaksne izkusnje ma kdo z kakimi CD pekaci v preteklosti pa tak ni vazno. Stvari so se zelo spremenile na trgu opticnih pogonov... in se se bodo v naslednjih letih se bolj kot danes.
Kar se pa tice DL je pa tak, da dokler se cene ne bodo znizale je brezveze razmislat o tem sploh. DVD-R DL se dolgo ne bomo videli in vprasanje je ce bo sploh kdaj ugledali velik padec cen za DL medije.. ker HD-DVD in Blu Ray sta zelo blizu in slej ko prej bo DL medije povozil cas. Da bi pa bili DVD-R DL bolj poceni kot DVD+R DL pa mocno dvomim.
humanoid - Kar se pa tvojih zahtev za DVD pekaca tice pa tak:
- Ce se ti bo DVD pekac pokvaril ali ne je zelo odvisno od tega kaksnega bos prejel in bolj malo odvisno od tega katere firme je. Ker to se lahko zgodi pri cisto vsakemu in se ne pomeni da je zanic.
- DVD-ji so v novejsih pekacih berljivi drugje brez problema. Lahko ti potrdim, da bere medije pecene z Philipsom (1620) 1640P in Nec 3500 v vseh mojih 3 pekacih in prav tako dokaj stari DVD komponenti.
- Ce bos pa mogo tvoj pekac jutri menjat ali ne je spet odvisno od tega kaj mislis pect.
Kaksne izkusnje ma kdo z kakimi CD pekaci v preteklosti pa tak ni vazno. Stvari so se zelo spremenile na trgu opticnih pogonov... in se se bodo v naslednjih letih se bolj kot danes.
Kar se pa tice DL je pa tak, da dokler se cene ne bodo znizale je brezveze razmislat o tem sploh. DVD-R DL se dolgo ne bomo videli in vprasanje je ce bo sploh kdaj ugledali velik padec cen za DL medije.. ker HD-DVD in Blu Ray sta zelo blizu in slej ko prej bo DL medije povozil cas. Da bi pa bili DVD-R DL bolj poceni kot DVD+R DL pa mocno dvomim.
humanoid - Kar se pa tvojih zahtev za DVD pekaca tice pa tak:
- Ce se ti bo DVD pekac pokvaril ali ne je zelo odvisno od tega kaksnega bos prejel in bolj malo odvisno od tega katere firme je. Ker to se lahko zgodi pri cisto vsakemu in se ne pomeni da je zanic.
- DVD-ji so v novejsih pekacih berljivi drugje brez problema. Lahko ti potrdim, da bere medije pecene z Philipsom (1620) 1640P in Nec 3500 v vseh mojih 3 pekacih in prav tako dokaj stari DVD komponenti.
- Ce bos pa mogo tvoj pekac jutri menjat ali ne je spet odvisno od tega kaj mislis pect.

No dovolj nakladanja.. Kmalu bom naredil mali primerjalni test kvalitete pisanja med Philipsom 1640P in Nec 3500. Odvisno pac kolko bom mel prostega casa.

Katerega Philipsa imaš v mislih, ko si mi napisal, da je dober? Kje se kupijo Philipsi ? Sem nekaj na netu gledal pa pri nas ni nič...

Hm, kaj benqa se pa ne dobi pri nas? Če obstaja BenQ Slovenija, bi se morda dalo tudi pekač kje dobiti. In to po mojem ceneje kot philipsa.

Ja, sej od Comtrona sem gledal + poštnina pa smo na 18k SIT :)
Ta Philips DVDR1640P zgleda zelo zanimiv, še posebej z zadnjim firmware-om... ali kdo ve kje se ga kupi pa koliko stane?
Na cdrfreaks so pohvalili kvaliteto zapisa.
Ta Philips DVDR1640P zgleda zelo zanimiv, še posebej z zadnjim firmware-om... ali kdo ve kje se ga kupi pa koliko stane?
Na cdrfreaks so pohvalili kvaliteto zapisa.

Philips 1620 (1640P) v Com-Shop-u. heh vceraj je bil se bolj poceni kot LG ko sem gledal =)
LG-ja se ti splaca vzet ce bos dosti snemal na DVD-RW medije zarad 8x podpore... drugace pa se mi zdi Philips 1640 boljsi... oz vec nudi. Recimo PI/PIF skeniranje in BenQ QScan, ko ti preveri prazen medij brez da pise nanj in ti priporoca s katero hitrostjo se naj pise nanj.
Aja da ne bo zmesnjave z modeli... Philips 1640 in 1620 sta identicna in se razlikujeta le po software-u.. oba sta v windowsih 1640P =)
TheJack: Jaz se BenQ-ja 1620 nisn videl pri nas, da bi ga prodajali. Ker ce bi ga bi bla njegova cena primerljiva z Nec-om =)
LG-ja se ti splaca vzet ce bos dosti snemal na DVD-RW medije zarad 8x podpore... drugace pa se mi zdi Philips 1640 boljsi... oz vec nudi. Recimo PI/PIF skeniranje in BenQ QScan, ko ti preveri prazen medij brez da pise nanj in ti priporoca s katero hitrostjo se naj pise nanj.
Aja da ne bo zmesnjave z modeli... Philips 1640 in 1620 sta identicna in se razlikujeta le po software-u.. oba sta v windowsih 1640P =)
TheJack: Jaz se BenQ-ja 1620 nisn videl pri nas, da bi ga prodajali. Ker ce bi ga bi bla njegova cena primerljiva z Nec-om =)

Utk ::
Danes sm nabavu philips 1640, in piše na eni etiketi proizvajalec LG electronics, korea... To pomeni da je res enak tudi LG-jem (in ne samo Benq-u), ali je samo sestavljen v njihovi tovarni? Sej v bistvu mi je čist vseeno...samo tako vprašam.

Hm, čudno... Kolikor mi je znano, nima Philipsov pekač nobene povezave z LGjem. Slednji je namreč, za razliko od ogromne večine drugih pekačev unikatni dizajn, ki ga uporablja le LG.

Ne ni isti LG-ju... heh mozno da je sestavljen v njihovi tovarni samo. Namrec Philips 1640 in BenQ 1620 sta interno cisto ista... se firmware lahko izmenjujes med njima.
BTW: zadnji P3.2 firmware za Philipsa 1640P.
BTW: zadnji P3.2 firmware za Philipsa 1640P.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()

Quikee, če sem prav razumel:
1920P je starejši model s prvim firmware-om
1940P je ta isti model z novejšim firmware-om
Ker niti na cdrfreaks niti cdrinfo nisem zasledil 1920P modela, tako da ne vem več kaj je kaj.
Še nekaj: Kateri med temi pa je tišji? Na cdrinfo piše to za LG-ja "Very quiet operation either when reading or writing" Za druge pa nisem nič zasledil, tako da ne vem ali so glasni ali so tihi?
A kateri od teh treh omogoča overburnanje na CD in na DVD??????
Moj izbor je torej tak:
Philips DVDR 1940P
LG GSA-4163B
NEC 3520
1920P je starejši model s prvim firmware-om
1940P je ta isti model z novejšim firmware-om
Ker niti na cdrfreaks niti cdrinfo nisem zasledil 1920P modela, tako da ne vem več kaj je kaj.
Še nekaj: Kateri med temi pa je tišji? Na cdrinfo piše to za LG-ja "Very quiet operation either when reading or writing" Za druge pa nisem nič zasledil, tako da ne vem ali so glasni ali so tihi?
A kateri od teh treh omogoča overburnanje na CD in na DVD??????
Moj izbor je torej tak:
Philips DVDR 1940P
LG GSA-4163B
NEC 3520

ni 1940 ali 1920... ampak 1640 in 1620... In ni finta v firmware-u... ampak software-u.. torej pri 1640 dobis nekaj polek.. kaj v 1620 ne dobis. In tak kot sem reko... interno sta ista... vkljucno z firmware-om!... samo prodajata se kot model 1640 in 1620.
Vsi ti omogocajo overburnanje na CD... noben pa na DVD.. DVD-jov se ne da overburnat. Keri je tisji pa niam pojma.. vem da moj 1640P in 3500 nista glasna.
Aja se to: WOPC in Bler OPC sta se ena prednost Philips/BenQ-ja pred LG-ji =)
Vsi ti omogocajo overburnanje na CD... noben pa na DVD.. DVD-jov se ne da overburnat. Keri je tisji pa niam pojma.. vem da moj 1640P in 3500 nista glasna.
Aja se to: WOPC in Bler OPC sta se ena prednost Philips/BenQ-ja pred LG-ji =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()

Ahhh ja 1640... sem tudi v google vpisal 9 pa ni nič našlo :)
Sem pisal mail na COmtron, da vidim, če bodo v kratkem kaj dobili 1640K... itak na spletni strani od Philipsa imajo samo 1640 model, tako, da bo to kar pravi writer zame.
Sem pisal mail na COmtron, da vidim, če bodo v kratkem kaj dobili 1640K... itak na spletni strani od Philipsa imajo samo 1640 model, tako, da bo to kar pravi writer zame.

Ne, trenutno imajo samo 1920K modele.... PCHand pa je predaleč.
Aja, pekač ne bom po poštni naročil, ker se mi zdi preveč riskantno, zadnjič sem en paket dobil z nalepko za steklo pa je bila škatla vsa uničena, na enem mestu celo strgan ovoj, tako da rajši ne bom tvegal. Najraje pa bi ga kupil v računalniški trgovini, da mi potem ne bo treba nest na servis, če se kaj pokvari. Recimo BOF, tam kupiš, če se pokvari pa moraš sam nest na servis in klicarit okoli.
EDIT:
Čeprav sem sedaj na strani od pc-hand videl, da bo Plexor dobil 2 nova firmware-a za hitrejše zapisovanje, ter tudi podporo za DVD-R DL medije s kar 6× hitrostjo..... amapk cena je pretirana.
Vi ki se toliko v tem, kaj pa druge firme? Tudi nameravajo dati ven kakšne popravke, ker očitno je to samo stvar firmware-ov.
Aja, pekač ne bom po poštni naročil, ker se mi zdi preveč riskantno, zadnjič sem en paket dobil z nalepko za steklo pa je bila škatla vsa uničena, na enem mestu celo strgan ovoj, tako da rajši ne bom tvegal. Najraje pa bi ga kupil v računalniški trgovini, da mi potem ne bo treba nest na servis, če se kaj pokvari. Recimo BOF, tam kupiš, če se pokvari pa moraš sam nest na servis in klicarit okoli.
EDIT:
Čeprav sem sedaj na strani od pc-hand videl, da bo Plexor dobil 2 nova firmware-a za hitrejše zapisovanje, ter tudi podporo za DVD-R DL medije s kar 6× hitrostjo..... amapk cena je pretirana.
Vi ki se toliko v tem, kaj pa druge firme? Tudi nameravajo dati ven kakšne popravke, ker očitno je to samo stvar firmware-ov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: humanoid ()

Kaj pa je 1920K Model ?
Glej... ce mislis 1620 se ti bolj splaca kupit 1620 kot 1640! Oni je drazji za brezveze.. ker te stvari kaj je polek ne bos rabo. Mislim da MPEG2 encoder v full verziji.. samo brezveze.. kaj ti bo to.. ce je DVD Shrink zastonj.
Glej... ce mislis 1620 se ti bolj splaca kupit 1620 kot 1640! Oni je drazji za brezveze.. ker te stvari kaj je polek ne bos rabo. Mislim da MPEG2 encoder v full verziji.. samo brezveze.. kaj ti bo to.. ce je DVD Shrink zastonj.

Imam en kos hardware-a ki ima isto oznako, samo ima 9 noter, pa vedno 9 pišem
Torej sta 1620K in 1640K popolnoma ista, in firmware in strojno in škatla, samo v 1640K je not še dodaten CD s programom???
TI imaš tega, je tako? SI zadovoljen z njim? Katere medije še priporočaš?
Aaj, hvala ker mi pomagaš, amapak glede dvd pekačev in grafičnih sem bolj v '90 ostal :)

Torej sta 1620K in 1640K popolnoma ista, in firmware in strojno in škatla, samo v 1640K je not še dodaten CD s programom???
TI imaš tega, je tako? SI zadovoljen z njim? Katere medije še priporočaš?
Aaj, hvala ker mi pomagaš, amapak glede dvd pekačev in grafičnih sem bolj v '90 ostal :)

Ja vem da je in bo Plextor izdal 2 firmware-a ven. Sej Philips/BenQ sta 16x DVD+R/ 8x DVD-R/ 2.4x DVD+R DL pekaca bla na zacetku.. pa so tui z firmware-om nadgradili na 16x/16x/4x.
Mislim da Philips/BenQ ne bojo vec pospesevali... Nec-i pa itak ne... ker je njihova firmware podpora najslabsa od vseh.
Kar se Plextorja tice pa zdaj to tak da se hocejo odkupit uporabnikom 716.. ker so kupli pekac za duplo ceno normalnega.. pa je bil slabsi kot pekac za pol manj cene. =) Sej vecino tezav so odpravli.. samo se vseeno ni nic boljsi kot kak LG ali Philips. Tisto njihova nadgradnja pa bo tak zastarela cez 2 meseca ko pridejo vun 8x DVD+R DL pekaci =)
Aja pa ni vse na firmware-u... ampak odvisno od chipseta tudi.. tak da vcasih ni mogoce samo z firmware nadgranjo pospesit ali dodat stvari.
Mislim da Philips/BenQ ne bojo vec pospesevali... Nec-i pa itak ne... ker je njihova firmware podpora najslabsa od vseh.
Kar se Plextorja tice pa zdaj to tak da se hocejo odkupit uporabnikom 716.. ker so kupli pekac za duplo ceno normalnega.. pa je bil slabsi kot pekac za pol manj cene. =) Sej vecino tezav so odpravli.. samo se vseeno ni nic boljsi kot kak LG ali Philips. Tisto njihova nadgradnja pa bo tak zastarela cez 2 meseca ko pridejo vun 8x DVD+R DL pekaci =)
Aja pa ni vse na firmware-u... ampak odvisno od chipseta tudi.. tak da vcasih ni mogoce samo z firmware nadgranjo pospesit ali dodat stvari.

Jaz mam 1620 ja. =)
In ja 1640 ma noter v skatli le dodaten CD s programom. Zato pa ti pravim da se ne splaca ker dobis cisto isti pekac za manj denarja =). Pekaca se oba isto predstavita windowsem kot 1640P... tudi na pekacu samem pise 1640P... pa ceprav je model 1620. Aja... obstajata se modela 1625 in 1645... ki sta tudi ista kot 1620 in 1640 in sta tudi 1640P... le da mata novi 3.2 firmware noter.. ki pa ga tak lahko sam nadgradis v par sekundah. Nekje gori sem dal link, kje si ga lahko DL.
Seveda sem zadovoljen z njim... drugace ne bi priporoco =) Verbatime 8x DVD+R Made in Taiwan (MCC003) pise odlicno in pomoje se te najbolj splaca kupit za ta pekac. Lahko pa tudi Verbatim 16x DVD+R (MCC004) ali pa kere druge...
In ja 1640 ma noter v skatli le dodaten CD s programom. Zato pa ti pravim da se ne splaca ker dobis cisto isti pekac za manj denarja =). Pekaca se oba isto predstavita windowsem kot 1640P... tudi na pekacu samem pise 1640P... pa ceprav je model 1620. Aja... obstajata se modela 1625 in 1645... ki sta tudi ista kot 1620 in 1640 in sta tudi 1640P... le da mata novi 3.2 firmware noter.. ki pa ga tak lahko sam nadgradis v par sekundah. Nekje gori sem dal link, kje si ga lahko DL.
Seveda sem zadovoljen z njim... drugace ne bi priporoco =) Verbatime 8x DVD+R Made in Taiwan (MCC003) pise odlicno in pomoje se te najbolj splaca kupit za ta pekac. Lahko pa tudi Verbatim 16x DVD+R (MCC004) ali pa kere druge...

Jaz itak kupujem DVD pekač, da bom lahko zapekel kakšno Linux distribucijo gor ali kakšno igro oz. film, ki gre na 2 CD-ja. Tako, da mi zaenkrat 4GB na DVD povsem zdošča. DL pa še ne bom uporabljal... ker 2k SIT ne mislim dat za to. Če pa bo cena enega DL medija padla pod ceno dveh SL medijev pa se že splača... bom pa pekel s 4× namesto 8× itak mislim, da je še kar nekaj časa do takrat, ko bodo te cene nižje, no takrat bo zunaj že HDDVD (baje, da že letos), prav tako Blue ray disk.
Prej si napisal, da če ne bom DVDRW uporabljal... ja, jaz bi to uporabljal, če bi kateri pekač imel Mount Rainier tehnologijo in če bi Winsi nudili podporo za to. Ker večkrat rabim RW medije, če ne drugo, da shranim razne programe gor, pol pa zbrišem in update-am z novejšimi.
Mislim, da bom kar Philipsa kupil, če ga bodo imeli, če ne pa LG 4163.
Prej si napisal, da če ne bom DVDRW uporabljal... ja, jaz bi to uporabljal, če bi kateri pekač imel Mount Rainier tehnologijo in če bi Winsi nudili podporo za to. Ker večkrat rabim RW medije, če ne drugo, da shranim razne programe gor, pol pa zbrišem in update-am z novejšimi.
Mislim, da bom kar Philipsa kupil, če ga bodo imeli, če ne pa LG 4163.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 28985 (14744) | GrimReaper |
» | Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Kaj kupiti | 100967 (30069) | pingo76 |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 28891 (13842) | e-marko |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2435 (1726) | dean444 |
» | DVD pekač (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8316 (5899) | AtaStrumf |