Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki

Tomson ::
Ok, našel 2FW, ki bi verjetno bila primerna. Eden je od Rollya 4B v2, drugi od LEXA v1b, pa me zanima katerega bolj priporočate. Se sploh splača nadgradit na katerega od teh iz FW od Piki64?
TNX!
TNX!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

pizdindim ::
Zakaj ima mirkuma zdaj na svoji strani NAv4-Hej456v4.3a-Mirkuma-3Fonts-SloOSD.zip namesto NAv4-Hej456v5.0a-Mirkuma-SloOSD.zip? Je bilo s tistim Hej456v5.0a kaj narobe?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pizdindim ()

mirkuma ::
Vceraj sem nalozil spremembo iz v5.0a v v5.0b, gre za popravilo nekaterih hroscev kar se podnapisov tice (avtomatsko nalaganje itd.)...
Osvezi stran, ker sta obe verziji gor v4.3a in v5.0b...
Razliko med njima imas opisano, ce ne potrebujes podpore za DivXPro z vgrajenimi podnapisi v samem divixu (nov standard pri divx kodekih->podnapisi niso ne na sliki, ne posebej, pac pa v novem streamu, podobno kot pri DVDju), je se vedeno priporocljivejsi v4.3a (ki podpira tudi ogm in ogg), zato sta tudi oba gor, da lahko izberes, kar bolj potrebujes. Prav tako v5.0x ne delujejo prav z sub podnapisi, medtem ko verzija 4.3a nima teh tezav.
Osvezi stran, ker sta obe verziji gor v4.3a in v5.0b...
Razliko med njima imas opisano, ce ne potrebujes podpore za DivXPro z vgrajenimi podnapisi v samem divixu (nov standard pri divx kodekih->podnapisi niso ne na sliki, ne posebej, pac pa v novem streamu, podobno kot pri DVDju), je se vedeno priporocljivejsi v4.3a (ki podpira tudi ogm in ogg), zato sta tudi oba gor, da lahko izberes, kar bolj potrebujes. Prav tako v5.0x ne delujejo prav z sub podnapisi, medtem ko verzija 4.3a nima teh tezav.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

pizdindim ::
mirkuma, hvala. Prej mi IE ni pokazal vsega (jebiga, Microsoft
). Zdaj vidim obe verziji.

janko771 ::
Jest bi kupu zdele yamado 6800 x plus sam vidm da ma ta s posodobitvijo fw-ja kar nekaj problemov . Zanima me če obstaja kakšen fw za ta model od slovenskega izdelovalca fw-jev, ker sem razbral so sami tuji (madžarski itd).
Zanima me pa tud model yamade Mi220x ali jo ma že kdo in če obstaja tud kakšna posodobitev za ta model . Lp
Zanima me pa tud model yamade Mi220x ali jo ma že kdo in če obstaja tud kakšna posodobitev za ta model . Lp
jest

CyBorg ::
Živjo
Mene zanima kak rešit naslednje. Če mam film na DVDu v mapi v dveh delih, prav tako podnapise (ChaosCD1.avi, ChaosCD2.avi, ChaosCD1.srt, ChaosCD2.srt) mi po koncu prvega dela filma začne predvajati iste podnapise torej podnapise prvega dela filma (ChaosCD1.srt) ne pa drugega (ChaosCD2.srt). Imam 6800X Plus, Frimware: Yamada_DVD-6800X_Plus_update_V1.1B20060821.
Se da ročno naložit podnapise?
Najlepša hvala za odgovor.
Mene zanima kak rešit naslednje. Če mam film na DVDu v mapi v dveh delih, prav tako podnapise (ChaosCD1.avi, ChaosCD2.avi, ChaosCD1.srt, ChaosCD2.srt) mi po koncu prvega dela filma začne predvajati iste podnapise torej podnapise prvega dela filma (ChaosCD1.srt) ne pa drugega (ChaosCD2.srt). Imam 6800X Plus, Frimware: Yamada_DVD-6800X_Plus_update_V1.1B20060821.
Se da ročno naložit podnapise?
Najlepša hvala za odgovor.
lp

sem mal pobrsku na netu za fw 6800x plus in sem ugotovil da je živa žalost kar se tiče fw-ja za ta model en let nazaj je blo bolj pestro .
lp
lp
jest

Še nekaj sem opazu da gre yamada 6800x plus ven iz prodaje ni je na mimovrste.com in od včeraj tud na mixi.tv.
Zdej me pa zanima kaj je z DVD/DIVX predvajalnik Yamada Mi220X, a sploh podpira podnapise in ali bo mela posodobitve, ker potem se raje odločim za nakup philips 5960.
Še link do yamade : http://www.mixi.tv/katalog/product.php?...
Zdej me pa zanima kaj je z DVD/DIVX predvajalnik Yamada Mi220X, a sploh podpira podnapise in ali bo mela posodobitve, ker potem se raje odločim za nakup philips 5960.
Še link do yamade : http://www.mixi.tv/katalog/product.php?...
jest

Zako ::
Jupi, uspelo mi je zrihtat Yamado 6800x plus, in sicer mi je sam naenkrat začel zvok pokat med divx filmami in sm zdaj naredil reset playerja, pa zvok ponovno dela OK.
Jupi
LP
Jupi
LP
Zako je zakon!!!

BAJZI ::
Kak se pa naredi reset plajerja?
Ne vedel bi, kako se v strup preobrača vse , kar si človek slatkega obeta!

Invisigoth ::
Hoj!! Prosim za kakršenkoli kontakt (mail, gsm .. ) koga, ki mi lahko odflasha 6800x plus, najraje iz MB ali Posavja . Hvala vsem za pomoč že vnaprej...
Imejte lepe praznike !
Imejte lepe praznike !
Imam rad vse, kar imajo radi mladi.Zbiram Rambo 2, imam že vse plošče in gramofone. Ravno vezem goblen z njegovim likom...

Dave Snake ::
Na pilotu s tipko SUB-T izbereš zaporedno številko podnapisa in jo potrdiš s pritiskom
na tipko TITLE. Upam, da sem zadel imeni tipk ...
LP.
na tipko TITLE. Upam, da sem zadel imeni tipk ...
LP.

neres ::
Imam Yamado 6700 in firmware NewAgeV2a (SloOSD). Do sedaj je delalo v redu, zato se nisem hotel ukvarjat z novejšimi FWji.
Ampak vsake toliko časa naletim na kak Xvid, ki ga noče predvajat pravilno (packed bitstream). "Nepodprt format, ... samo en pixel GMC..." ("ONLY 1-PIXEL GMC FOR XVID ALLOWED")
Tukaj sem videl da imajo neke rešitve.
Mene pa zanima če se to da rešit z novejšim FWjem?
Če pa je treba prav spremnit .avi kateri je najenostavneši način? (brez prekodiranja) (Trenutno preizkušam Mpeg4Modifier - bom poročal.)
Še sample takega videa: link. Če komu dela tekoče naj sporoči.
Ampak vsake toliko časa naletim na kak Xvid, ki ga noče predvajat pravilno (packed bitstream). "Nepodprt format, ... samo en pixel GMC..." ("ONLY 1-PIXEL GMC FOR XVID ALLOWED")
Tukaj sem videl da imajo neke rešitve.
Mene pa zanima če se to da rešit z novejšim FWjem?
Če pa je treba prav spremnit .avi kateri je najenostavneši način? (brez prekodiranja) (Trenutno preizkušam Mpeg4Modifier - bom poročal.)
Še sample takega videa: link. Če komu dela tekoče naj sporoči.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neres ()

Poročilo v zvezi s prejšnjim postom: Mpeg4Modifier -> nobenega učinka.
Tisti dolg proces v prvem postu doom9 foruma -> ni slike na Yamadi, samo zvok. (Na PCju pa "slaba" slika, barvni piksli...)
Tisti dolg proces v prvem postu doom9 foruma -> ni slike na Yamadi, samo zvok. (Na PCju pa "slaba" slika, barvni piksli...)

joroko ::
Ne zavajaj drugih, da Mpeg4Modifier ne dela, če ga ne znaš uporabljati. Je odličen programček, ki za minutko očisti film vseh nesnag, tako da dela v 99% predvajalnikih.

Jaz sem Mpeg4modifier uporabil po postopku, ki je bil napisan v tistem forumu:
1. Load avi
2. Check the unpack option
3. In the user Data field either delete the whole Line which says something like "DIVX...b...p" or just edit the line and replace the last "p" with an "n"
4. Save the avi back to disk
Ni delovalo.
Če pa imaš kak boljši predlog kar na dan z njim. Bomo vsi veseli.
1. Load avi
2. Check the unpack option
3. In the user Data field either delete the whole Line which says something like "DIVX...b...p" or just edit the line and replace the last "p" with an "n"
4. Save the avi back to disk
Ni delovalo.
Če pa imaš kak boljši predlog kar na dan z njim. Bomo vsi veseli.

joroko ::
Dolpotegnemo brezplačni programčič MPEG4 Modifier,(potrebujemo Netframework 1.1, če pa potegnemo dol najnovejšo različico programa, potem potrebujemo verzijo 2.0) ga zaženemo, s klikom na gumb “Browse” pa izberemo željeni film. Ko aplikacija prebere film, v polju “User Data” opazimo zapis “DivX503b1393p”, ki je krivec za naš problem. Spremenimo ga tako, da označimo “DivX503b1393p”, kliknemo na gumb “Edit” in vnesemo niz “DivX999b000p” (brez navednic). Film samo še shranimo z klikom na gumb Save, priporočeno pod drugim imenom ali v drug folder (s tem se v primeru napak izognemu prepisu prvotne različice). Film je pripravljen za ogled z katerimkoli predvajalnikom.

Naredil sem točno tako kot si napisal. (+ še enkrat z opcijo unpack) Ni delovalo. Ista napaka kot pri originalu.
Video lahko pobereš tukaj.
Video lahko pobereš tukaj.

podtalje ::
MPEG4Modifier pomaga pri filmih, ki imajo "packed bitstream".
Za tiste, ki to uporabljate, naj povem, da je na voljo je tudi malo predelana verzija, ki zna procesirati vse datoteke v nekem direktoriju.
Mpeg4ModifierMod
Glede problema, ki ga je omenil neres, pa je problem uporaba GMC ( http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Motion_Compensation).
Ker dekodiranje filma opravlja MTK1389 čip in ker GMC s 3 warp točkami (privzeto za Xvid) ni podprt, tudi ni pričakovati
novega firmware-a, ki bi odpravil omenjen problem. Edina rešitev je prekodiranje celotnega filma.
Za tiste, ki to uporabljate, naj povem, da je na voljo je tudi malo predelana verzija, ki zna procesirati vse datoteke v nekem direktoriju.
Mpeg4ModifierMod
Glede problema, ki ga je omenil neres, pa je problem uporaba GMC ( http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Motion_Compensation).
Ker dekodiranje filma opravlja MTK1389 čip in ker GMC s 3 warp točkami (privzeto za Xvid) ni podprt, tudi ni pričakovati
novega firmware-a, ki bi odpravil omenjen problem. Edina rešitev je prekodiranje celotnega filma.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()

KiNgKoNgX ::
se opravičujem ker se mi ne da brati 90-stranske teme. a je mogoče zunaj kakšen FW za yamado 7200?
Stay True 2 the Scene, Stay Loyal 2 the Game

klemenZ ::
Jaz sem poskusil naložit posodobitve na model 6800x plus (očitn so bili od 6800x) in je zablokiral(kot da bi zamrznil, na displayu so čudni znaki, ne prime nobena tipka,.....).
Mu je še kakšna pomoč, al je za odpis.
Mu je še kakšna pomoč, al je za odpis.

Primoz78 ::
A kdo ve kje bi se dalo dobit se kako yamado 6800 ali 6800 plus?
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Primoz78 ::
Nic vec...
sem klical skoraj v vse stacune...
Lp Primoz

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/

aljo00 ::
Glede Yamade 6800x plus.
Posnamem Divx band of brothers...
Podnapise mi predvaja zrcalno ?!?!?!? (recimo : Danes je lep dan - mi napise nad pel ej senaD)
TOTALNO SRANJE !!!!!!!!!!!!!!
Sem nabavil Xoro in sem srecni lastnik...
Vcasih pa bil zaveden yamadovec :(
Posnamem Divx band of brothers...
Podnapise mi predvaja zrcalno ?!?!?!? (recimo : Danes je lep dan - mi napise nad pel ej senaD)
TOTALNO SRANJE !!!!!!!!!!!!!!
Sem nabavil Xoro in sem srecni lastnik...
Vcasih pa bil zaveden yamadovec :(
lp!
Aljosa

yamadi so šteti dnevi, tko da smo pr nas kupl philips dpv 5960 in sm mu dal takoj fw in dela super.
Lp
Lp
jest

bummer ::
no no kar nehajte, tudi yamado 6800x+ se bo postimalo....
tele opice madzarske nekaj delajo na fw....
Morm rect da men 1.1 verzija dela "zmerno" tko da se tega updejta kar veselim....
direkt link na fw 1.2: http://newage.mpeg4-players.info/mt1389...
oz. na change log (HU): http://newage.mpeg4-players.info/mt1389...
edit: no ena sprememba ki takoj pade v oci je DTS dekoder.....
in pa stran kjer se to najde: http://www.mpeg4-players.info/index_eng...
ce se komu ne da gledat v slovar kaj je spremenjeno lahko pocaka kaksen dan ali dva da dobim stik s HU kolegico da prevede.
zig
tele opice madzarske nekaj delajo na fw....
Morm rect da men 1.1 verzija dela "zmerno" tko da se tega updejta kar veselim....
direkt link na fw 1.2: http://newage.mpeg4-players.info/mt1389...
oz. na change log (HU): http://newage.mpeg4-players.info/mt1389...
edit: no ena sprememba ki takoj pade v oci je DTS dekoder.....
in pa stran kjer se to najde: http://www.mpeg4-players.info/index_eng...
ce se komu ne da gledat v slovar kaj je spremenjeno lahko pocaka kaksen dan ali dva da dobim stik s HU kolegico da prevede.
zig
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bummer ()

No, par dni bomo pa ja še potrpel!

ok zdaj pa se prevod change loga:
- Complete DTS compatibility (at audio and analogue outputs)
- Max. 40 subtitle for one avi file (it takes a long time to download more than 20 subtitles)
- volume setting in setup menu
- the latest volume setting is stored after turning off/on as well
- jpeg digest background
- Hungarian characters in case of cd/dvd udf formats as well
- error correcting: forbidding icon appeared at starting an avi file
to je to, uzivajte pa sej bo, jaz sem bil ful nesrecen najprej sam update-i kar prihajajo in prihajajo. :)
- Complete DTS compatibility (at audio and analogue outputs)
- Max. 40 subtitle for one avi file (it takes a long time to download more than 20 subtitles)
- volume setting in setup menu
- the latest volume setting is stored after turning off/on as well
- jpeg digest background
- Hungarian characters in case of cd/dvd udf formats as well
- error correcting: forbidding icon appeared at starting an avi file
to je to, uzivajte pa sej bo, jaz sem bil ful nesrecen najprej sam update-i kar prihajajo in prihajajo. :)

Zako ::
Če je že kdo probal nov firmware za Yamada 6800x plus, prosim sporoči svoje mnenje - čimprej
LP
LP
Zako je zakon!!!

meternich ::
Ima kdo za prodat zafleshano yamado 6700,al pa ce mi nekdo proda sam usmernik.
Kaj je zdaj z yamado 6800x plus se da nastavljat glasnost al še ne?V novem firmware sicer piše,da se da,sam je že kdo sprobal to??
Kaj je zdaj z yamado 6800x plus se da nastavljat glasnost al še ne?V novem firmware sicer piše,da se da,sam je že kdo sprobal to??

lolek84 ::
Imam en problem.
Namreč zanima me kako "odkodirati" predvajalnik yamada 6800.
No v glavnem stvar je taka (beri noben stariš ali podobno je ni zakodiral da nebi kje to mislili), namreč danes sem probal gledat 1 dvd na njej pa piše sledeče ko ga vstavim.
"vstavili ste dvd enoto".... in potem se pojavi napis "The parental level of the player has been set... Press yes to continue"
In ko pol pritisnem yes zahteva od mene "Please Enter Password".
A se je mogoče to spremenilo, ko sem ga updaital? No imam še vedno stari pikijev FW 4A naložen. A bi mogoče to bilo krivo, ker ko sem dvd odprl z VLC media playerjem je kao "preskočilo" ta del kjer bi moral zahtevati password? Zdaj pa nevem kaj bi bilo krivo, mogoče ve kdo?
Namreč zanima me kako "odkodirati" predvajalnik yamada 6800.
No v glavnem stvar je taka (beri noben stariš ali podobno je ni zakodiral da nebi kje to mislili), namreč danes sem probal gledat 1 dvd na njej pa piše sledeče ko ga vstavim.
"vstavili ste dvd enoto".... in potem se pojavi napis "The parental level of the player has been set... Press yes to continue"
In ko pol pritisnem yes zahteva od mene "Please Enter Password".
A se je mogoče to spremenilo, ko sem ga updaital? No imam še vedno stari pikijev FW 4A naložen. A bi mogoče to bilo krivo, ker ko sem dvd odprl z VLC media playerjem je kao "preskočilo" ta del kjer bi moral zahtevati password? Zdaj pa nevem kaj bi bilo krivo, mogoče ve kdo?

Medo_m ::
Pozdravljeni lastniki Yamad 6700. Prosila bi za pomoč. Zanima me, zakaj mi podnapisi pri predvajanju na playerju zamujajo oziroma prehitevajo, medtem ko na računalniku delajo bp? Ali je to sploh možno odpraviti oziroma popraviti? Sem na hitro preletela par strani in videla, da se dajo narest neke posodobitve, pa je tega toliko, da res ne vem kateri link je pravi. Pa kaj moram pazit in ali sploh odpravijo opisane težave?
Bi bil kdo tako prijazen in mi dal povezavo do linka firmware-a, ki se pri teh Yamadi 6700 najbolj obnese? Zanima me tudi, če lahko predvajalnik zje***, če kaj ne bom prav naredila? Sem edina pri hiši, ki za silo uporablja računalnik, tko da prosim za slovenska navodila
Hvala za pomoč.
Bi bil kdo tako prijazen in mi dal povezavo do linka firmware-a, ki se pri teh Yamadi 6700 najbolj obnese? Zanima me tudi, če lahko predvajalnik zje***, če kaj ne bom prav naredila? Sem edina pri hiši, ki za silo uporablja računalnik, tko da prosim za slovenska navodila

Hvala za pomoč.

midget1969 ::
Evo težave.....
Zajebou sem popolnoma pri nadgradnji z firmware MEDIATEK_MTK in sicer sem bil neučakan, ko je Yamada ugasnila in sem pritisnil gumb za vklop/izklop. Sedaj je težko ranjena, nekaj se sicer prižge, vendar na nobeno komando ne reagira. A lahko kdo kako pomaga z nasvetom, želim pa si močno pozitivnih novic...vsaj v stilu na ta in ta servis odnesi pa bojo zrihtal pa 20 ojrou priprav.
Hvala in lepo pozdravljeni od novopečenega poznavalca kako zajebat yamado 6800.
Zajebou sem popolnoma pri nadgradnji z firmware MEDIATEK_MTK in sicer sem bil neučakan, ko je Yamada ugasnila in sem pritisnil gumb za vklop/izklop. Sedaj je težko ranjena, nekaj se sicer prižge, vendar na nobeno komando ne reagira. A lahko kdo kako pomaga z nasvetom, želim pa si močno pozitivnih novic...vsaj v stilu na ta in ta servis odnesi pa bojo zrihtal pa 20 ojrou priprav.
Hvala in lepo pozdravljeni od novopečenega poznavalca kako zajebat yamado 6800.

Yossarian ::
Kje bi dobil napajalnik za Yamado 6700?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Han ::
Yamada DVX-6700 firmware. v4.3a je dober za SUB in SRT podnapise, medtem ko je v5.0b v redu le za SRT.

No, tale FW za yamado 6800x+ dela, tko da lahko brez problema nadgradite.
Upam, da ima kdo od nasih FW ljudi tole yamado, da bo malce olepsal menije in to.
To je res ena grda zadeva.
LP
Upam, da ima kdo od nasih FW ljudi tole yamado, da bo malce olepsal menije in to.
To je res ena grda zadeva.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bummer ()

Pa je tolk razlike, da se splača nadgradut? Pri prejšnem FW mi namreč niso delali nekateri filmi. Zakaj ne nisem mogel ugotoviti. Sem bolj šwoh na tem področju...

bad_dog ::
Tudi mene zanima, če se z obstoječimi FW za 6800x+ da normalno gledat filme. Zanima me predvsem, kako veliki so podnapisi in če so le ti že obrobljeni za lažjo berljivost.

midget1969 ::
Evo težave.....
Zajebou sem popolnoma pri nadgradnji z firmware MEDIATEK_MTK in sicer sem bil neučakan, ko je Yamada ugasnila in sem pritisnil gumb za vklop/izklop. Sedaj je težko ranjena, nekaj se sicer prižge, vendar na nobeno komando ne reagira. A lahko kdo kako pomaga z nasvetom???
Zajebou sem popolnoma pri nadgradnji z firmware MEDIATEK_MTK in sicer sem bil neučakan, ko je Yamada ugasnila in sem pritisnil gumb za vklop/izklop. Sedaj je težko ranjena, nekaj se sicer prižge, vendar na nobeno komando ne reagira. A lahko kdo kako pomaga z nasvetom???

Tudi sedaj si neučakan! Če boš večkrat napisal isto, to tu ne pomeni, da boš prej dobu odgovor! Prej se zna zgoditi, da ga sploh ne boš! Počaki, da pride mim človk ki bo vedel za kaj se gre, oziroma verjemi mi, da imaš nekje v temi odgovor že napisan!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25513 (10127) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 72999 (20818) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5159 (3250) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27028 (14363) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2386 (2012) | Stepni Volk |