» »

Mpeg4ModifierMod

Mpeg4ModifierMod

podtalje ::

Verjetno vsi poznate program MPEG4Modifier, ki omogoča odpravo packed bitstream-a v DivX filmih,
kar omogoča lepše predvajanje na večini Divx komponent.

Ker je takih filmov vedno več in me je vedno motilo, da je treba vsak film izbrati posebej,
poleg tega pa je bil že čas, da spet malo pogledam C#, sem se odločil, da malo spremenim program.

Zadnja verzija Mpeg4ModifierMod 1.4.1 se dobi na: Official home of DirectSub

Kaj je novega:
- dodan je gumb, s katerim je možna avtomatska odprava packed bitstrama v vseh .avi datotekah v nekem direktoriju
- če kot parameter v ukazni vrstici navedete direktorij, potem bo prav tako odstranjen packed bitstream v vseh .avi datotekah v tem direktoriju
- teče pri nizki prioriteti, tako da lahko nadaljujete z delom na računalniku

Mislim, da ni odveč poudariti, da naj se program uporablja samo na kopijah, ki ste jih naredili sami in
ste pomotoma vklopili packed bitstream. :)
  • spremenil: podtalje ()

Klemenn ::

hm ,tak je..

kaj pa filmi, k so v isti mapi, pa nimajo packed bitstreama?

sicer res to pogrešam že vedno...ampak, moglo bi bit tak, da bi ti lahk zbral celo mapo...pa bi ti lepo jih po vrsti v nekem okenčku pač izpisalo (vrstice) ti bi pa pol recimo sm tm izbral, packed/unpacked itd...

no, ta sistem pomoje ni čisto praviln..

sicer pa res..kak je z tem, če je notr film brez packed bitstreama? Prepozna program to?

ajt

podtalje ::

Probaj, mogoče boš presenečen.

Napisano je že tako, da naj bi prepoznalo packed bitstream, res pa je, da nisem prav veliko testiral.

cirecire ::

Podtalje:

Zanima me, kakšna je razlika, če označiš:
square pixels, 4:3PAL, 16:9PAL... oz. 4:3, 16:9...

Pri meni je rezultat vedno enak.

MUC ::

Vse lepo in prav, samo je pa še en problem v tem MPEG4 MOddifierju.

Sam nimam c#, drugače bi sam popravil, in sicer: Mam nekaj filmov, ki imajo kje okvarjen frame, katerega divxfix, vsaj po mojih izkušnjah ne odpravi. Če čez to spustiš MPEG4 modifirja, se ustavi pri tisti napaki in izpiše napako.

Notr bi blo treba dat pri savanju, da titi postopek poskuša s funkcijo TRY in če ne uspe, pač samo zapiše originalen frame. Ali je to možno?

podtalje ::

cirecire: Kolikor vem, je ta nastavitev zapisana samo v headerju. Da bi dejansko spremenil vse frame, bi
bilo potrebno celotno transkodiranje.

MUC: Možno bi verjetno bilo, čeprav mislim, da stvar ni tako enostavna, kot si misliš.
Frame-i vedno vsi ostanejo enaki, spremeni se samo vrstni red. Verjetno je kakšna
napaka v sami sekvenci frame-ov ali pe še kaj drugega.
Trenutno imam ogromno drugega dela, tako da na žalost nimam časa, da bi se s tem ukvarjal.

piek ::

@podtalje:
Lepo si to naredil. Hvala!

Lp,

piek
--- Finish it off if you started it! ---

Cuoresportivo ::

ok, zdaj točno ne vem kaj pomeni packed bitstream. Nisem ful v tem, pa bi prosil, če mi kdo na kratko razloži, če ni pretežko.
lep pozdrav(best regards)

podtalje ::

Obstojajo 3 glavne vrste framov, ki jih lahko v grobem razložimo kot:
I frame - vsebuje celotno informacijo o sliki
P frame - vsebije razliko od prejšnjega frame-a
B frame - vsebuje razliko od prejšnjega in naslednjega frame-a

Tako imamo npr. hipotetično lahko zaporedje IPBPI.
Ker pa je za B frame pomembna informacija tudi v naslednjem frame-u, je potrebno počakati tudi naslednji P frame.
Pri packed bitstream-u pa se to zaporedje spremeni v IPPBI, ker tako ali tako rabimo P frame pred B, s tem,
da se ve, da je vrstni red zamenjan in se potem predvaja vredu. Vsaj na vseh softwarskih predvajalnikih.
MTK playerji pa imajo na žalost s tem probleme.

Upam, da sem bil kolikor toliko jasen.

podtalje ::

Povezava v originalu je napačna.

Download link je:
http://freeweb.siol.net/podtalje/Mpeg4ModifierMod.zip

laguna ::

Jaz pa imam en drug problem. Nekaj programov s TV kartice sem kodiral v ločljivost 480 * 576 (kodek divx, xvid) in sicer zaradi tega, da ne bi izgubil preveč framov. Do tu je vse v redu, prav tako se da omenjena slika na računalniku raztegnit na razmerje 4:3, vendar pa imam doma tudi Philips 3900 lx predvajalnik, katerega pa ne morem prepričat, da naj sliko raztegne na razmerje 4:3 in mi jo vrti s črnima pasoma ob strani, torej v originalnem razmerju. Kako in kaj bi bilo potrebno storiti, da bi se to razmerje spremenilo (ne novo kodiranje), tako da bi povedal Philipsu, da naj sliko raztegne na 4:3. Ali se da to že določit pri kodiranju (npr. ločljivost 480 * 576, pri predvajanju razširi na 4:3), ali pa s kakim drugim programom. Ali je kje v file določeno, kakšno je razmerje, katerega potem dvd predvajalnik prebere in tako razširi sliko. Poskusil sem z MPEG4 modiferjem, odprl sem file, dal razmerje 4:3PAL, šel na save as, dal novo ime, dal OK, vendar pa mi je na koncu, ko je mislim da že prepisal file napisal, ne vem točno AVI .... kot da ni podprt kodek - ZAKAJ8-O. Vendar je nemogoče, da kodek ne bi bil podprt, saj sem v isti uri ustvaril testni file v razmerju 480 *576 (enkrat divx, drugič xvid, zvok mp3), ga odprl z MPEG4 mod, spremenil samo razmerje z 1:1 na 4:3 PAL, dal save as, novo ime, ..... in ne gre. Ali mogoče delam kaj narobe, ali pa je problem MPEG4 mod ali kje drugje. Ali mogoče obstaja še kak drug postopek, da se spremeni razmerje na 4:3, saj bi jaz rabil samo to.

Če kdo ve odgovor na ta problem, oz. če se dela kako drugače z mpeg4mod, bi bil zelo vesel, če bi se odgovorilo na tem forumu pri tej temi, saj mogoče ima kdo drug tudi iste težave, torej kodiranje npr. v 480*576 ali 704*576, vendar potem dvd predvajalniki vlečejo omenjeno razmerje (1:1), in ne 4:3.

Za odgovore se lepo zahvaljujem.
lagunaaaa

krneki ::

Custom AR spreminjaj! Ker tist 4:3PAL, 16:9PAL, 4:3NTSC, 16:9NTSC je neki zjeban. Meni na Pioneerju potem pravilno raztegne sliko. Se pravi, če je avi video v recimo 544x576 mi jo na 4:3 TV-ju raztegne čez cel zaslon.

laguna ::

Jaz pa imam še eno vprašanje. Z neta sem si snel z zgoraj omenjenega linka snel MPEG4Modifier, ga razpakiral ter ugotovil, da je v zapakirani mapi še ena zapakirana mapa. Razpakiram še tisto ter v prvi mapi zaženem program Mpeg4modifier (93 kb). Grem v brovse, odprem svoj avi file, spremenim razmerje AR na 4:3, dam save..., dam novo ime in ko skoraj konča mi napiše AVI INDEX IS INVALID:( . Avi programi so moji, torej posneti s TV kartico v XVID ali DIVX.

Sedaj pa vprašanje, kaj je narobe pri meni, ali sploh odprem dober program (ni nobenega gumba za spreminjanje vseh avi ....), kateri program moram odpreti, če ne ta, zakaj mi napiše AVI INDEX IS INVALID. Torej, kaj je narobe, ali moram razpakirat še kaj drugo, ali zagnat kak drugi program (ikonica), torej prosil, bi če mi kdo napiše pot od začetka od razpakiranja, do zagona programa, kako spremeniti razmerje (to vem AR 4:3), kako shraniti da ne bi pislalo AVI INDEX IS INVALID. Naložen imam tudi nevem kako se točno imenuje, torej program .....net, katerega rabiš za delo z MPEG4 modiferjem.;((

Za odgovore se vam v naprej že lepo zahvaljujem.

LP
lagunaaaa

Inja ::

Laguna - na dobri poti si, če že ne druzga. Teb je vsaj uspel Mpeg4modifier usposobt. Men se namreč ne zažene. Napiše da pravilno inicializiranje programa ni uspelo. A lahko kdo po slovensko pove kaj nej nardim da bo delal? Tnx

Lp, Inja

CaqKa ::

.NET framework si naloži.

Inja ::

Evo, Mpeg4modifier sem usposobla. Ampak... imam npr. en film za katerga mi DVD javi "codec not suported". Ko ga odprem v GSpot mi napise da je codec XviD, ter da vsebje GMC, BVOP in NVOP. Po obdelavi z Mpeg4modifier mi javi sam se GMC in BVOP. DVD pa ga še vseen noče zavrtet. Prav tako ga ne morem obdelat z VirtualDub ker javi napako. -> Kaj predlagate? Da ga vržem stran in poiščem druzga?

Tle je pa še ena druga zadeva... En drug film mi pa DVD vrti, sam se pa zvok ne ujema. Na PC vredu dela, na DVD pa ne. GSpot mi prav tako javi XviD in pa NVOP. Ko pa odprem ta film v Mpeg4modifier, mi pa napiše da ni uporabljen Packet Bitstream. No, ta film bi se pa dal obdelat z VirtualDub, sam ne vem točn kaj moram nastavt da bi odpravla težavo....

Lp, Inja

Inja ::

Aja, pa še to. Za avdio mi GSpot pr obeh javi VBR.

podtalje ::

Kateri predvajalnik uporabljaš?
GMC-ja s >1 warp point-i (Xvid) tako ali tako ne podpira noben predvajalnik, tako da je potrebno cel filem prekodirati.

Če pa MPEG4Modifier javi, da ni packed bitrstream, potem to zagotovo ni (GSpot se včasih zmoti).

Inja ::

Mam Philips DVP630. Zaenkrat mi je pri treh filmih napisal codec not suported, pr enmu je bil še qpel omenjen. Ampak takih, da se zvok ne ujema je pa kr dost. Ne potegne mi v čem je problem, V DVDju, TVju, nastavitvah, al v samem filmu. Ker na PC-ju vse dela tko kot more.

A pozna kdo kšn res dobr program za prekodiranje. A obstaja še kakšen tak kot je Dr.Divx, da loh nastavš kok nej bo film velk in vse sam preračuna kaj mora narest. Jst namreč ne morm uporablat Dr.Divxa ker mam premal RAMa. Probala sm že najmanj 10 drugih programov in vse brez uspeha. VirtualDub je ful vesoljski, sm neki poskušala, tud brez uspeha. ImTOO MPEG mi sploh ne dela, pa sm tri različice probala! Da ne omenim, da drugi, še bol zmešajo zvok al pa sploh nardijo čist neki kontra!

Kakršnakoli ideja bo dobrodošla...

Lp, Inja

podtalje ::

laguna ::

Ja vidim, da vam dela tale MPEG4modifier. Prosil bi, ali mi lahko napiše pot, kako razpakirat ta MPEG4 modifier (vsaj vem z zipom), pove ali moram razpakirat še kaj drugega ter kateri program zagnati (prosim glejte par postov gor, kjer sem že opislal moje težave).

Prosim, če bi mi kdo znal pomagati. Za odgovor se lepo zahvaljujem.

LP
lagunaaaa

podtalje ::

Tisti zip, ki je znotraj zip-a, je samo koda od programa za Visual Studio .NET in je ne rabiš, dovolj je samo Mpeg4Modifier.exe.
Tam imaš gumb "Unpack dir" za procesiranje celotnega direktorija.

Če že sam kodiraš, potem ne vem, kakšen pa je namen, da spreminjaš razmerje oz. zakaj sploh rabiš Mpeg4Modifier.
Raje pri kodiranju uporabi prave nastavitve.

laguna ::

PODTALJE: zaradi procesorske moči in ob veliki resuluciji preveč izpuščenih slik. Žilim pa imeti resulucijo ***x576. Kje pa je gumb UNPACK DIR (desni gumb na miški) ali pa v ZIP programu.

Še enkrat lep pozdrav in se zahvaljujem za odgovore.
lagunaaaa

podtalje ::

Ko zaženeš MPEG4Modifier Mod, imaš v vmesniku gumb Unpack dir...

Inja ::

Podtalje - tista navodila so d best!!! Tnx!
Upam da mi bo zdj ratal kej zrihtat.

Lp, Inja

Inja ::

Podtalje, šmrk, ne dela mi...

Če je qpel sploh noče nč narest in napiše error. Najbrš lih kej narobe ne moram delat ker sm dobesedno sledila tvojim navodilom...

Pr enmu drugmu filmu, ki sem ga hotla prekodirat zarad zvoka mi je pa to nardil da po 20ih minutah zvoka ni več...

Aja, govorim o prekodiranju z VirtualDubMod, če ma še kdo kšne ideje you're more than welcome...

Lp, Inja

laguna ::

Ne morem in ne morem usposobiti ta mpeg4 modifer, da bi spremenil razmerje stranic na 4:3, vedno ko hočem shraniti mi napiše Avi index in valid... Zato me zanima, kateri se razumejo malo bolj v video in vejo kako se shranjuje video, kje je napisano, kako naj dvd player raztegne torej na 1:1 (original npr. 480 * 576) oz. na razmerje 4:3 (torej na 768 * 576). Če kdo ve, bi bil zelo hvaležen, da bi opisal postopek kako se to da naredit brez mpeg4modiferja (mi nikakor ne dela;( ), mogoče v kakem debugerjem (ali je dosegljiv v vindovsu) ali pa obstaja mogoče kak mini program, ki bi v video dodal oz. spremenil samo razmerje filma na 4:3 in nič drugo. Ali pa obstaja še kak drug program?

Za odgovor se lepo zahvaljujem.

LP
lagunaaaa

krneki ::

Mogoče je res kaj z avi indexom narobe. Probaj prvo z virtualdubom direct stream copy čez in shrani v avi 1.0 (riff) in potem z mpeg4modifierjem spremeni PAR.

laguna ::

krneki, hvala tvoj predlog dela. Hvala.

LP
lagunaaaa

zavajon ::

Imam podoben problem kot laguna.
Film je v formatu 640 x 352 in je slika raztegnjena. Če v bsplayerju izklopim Keep aspect ratio in sliko razširim na 4:3 je OK, se pravi, da je slika v osnovi 4:3.
Poskusil sem pretvoriti z MPEG4Modifier, nastavim 4:3 ali custom 640x480 ali 469x352, shranim, mi naredi nov fajl za nekaj KB večji, vendar razmerja ne spremeni. Ne glede na to, ali nastavim v Pixel AR ali Display AR.
Video Info pove:
Packed bitstream: Yes
QPel: No
GMC: No
Interlaced: No
Aspect ratio: Square pixels
Quant type: H.263
I-VOPs: 1477 (0,99%)
P-VOPs: 75171 (50,29%)
B-VOPs: 72817 (48,72%)
S-VOPs: 0 (0,00%)
N-VOPs: 0 (0,00%)
Max consecutive B-VOPs: 1

Sem kaj naredil narobe ali pozabil? Tam ne vidim drugih nastavitev.
Je MPEG4Modifier sploh temu namenjen?
Če ni, s katerim programom se da to narediti brez rekompresije?

Drugo vprašanje:
Nekateri filmi so v formatu 4:3, slika pa je širša, tako da je spodaj in zgoraj črn pas. Se da te črnine kako odrezati brez rekompresije?

lp

krneki ::

Naredil si že prav vendar DirectShow playerji ne upoštevajo PAR oz. predvajajo kot da je 1:1, pri AVI datotekah. Probaj v BS playerju izbrati kaksen drug renderer, ki ne uporablja DS.

zavajon ::

Saj ni problem v bsplayerju, tam pač ustrezno raztegnem sliko ali izberem Anamorphic, kar mi tudi naredi prav. Problem je v tem, ker tega ne morem narediti na DVD/DIVX komponenti. Zato bi rad avi spremenil.

lp

krneki ::

Sem nekako razumel, da si spobal prvo na BS playerju, ki ni upošteval PAR. Mislim, da tole s PAR deluje samo na Mediatek playerjih, nisem pa prepričan. Ko spremeniš PAR na custom 4:3 ali potem pod Video info še zmeraj piše Square Pixels?

zavajon ::

Ne, potem piše 4:3 PAL pixel shape če izberem 4:3 PAL ali Custom pixel shape (4:3 = 1,33333), če izberem custom 4:3 Vendar je še vedno v formatu 640 x 352. Kot tako jo player tudi zazna. Se pravi, da MPEG4Modifier spremeni samo informacijo v headerju ali nekaj takega, jaz pa bi želel spremeniti format filma tako, da bi sliko raztegnil po višini, oz. da bi playerji mislili, da je 4:3. Zdaj je namreč pri predvajanju (razenv bsplayerju, če raztegnem ) slika sploščena.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

krneki ::

Custom pixel shape (4:3 = 1,33333) ti more pisati, ker tiste druge opcije (4:3 PAL, 4:3 NTSC...)
ne delujejo. Po spremembi (ni samo v headerju) ostane resolucija enaka kot je originalno, saj spreminjaš proporce pixla! Zakaj pa to ne dela na tvoji enoti pa ne vem. Za Pioneerja vem 100% , da dela in mislim, da tudi na enem Philipsu, ki ga ima Laguna, zato sem predpostavljal, da mora zadeva funkcionirati na Mediatek playerjih.

zavajon ::

OK, mogoče mi player tega ne podpira, imam xoro z ESS Vibratto-II čipom. Vendar sumim, da mora biti catch še kje drugje. Ker če film odprem z bsplayerjem z nastavljenim Aspect Ratio na Original, ravno tako ne zazna, da bi moral biti v 4:3, ampak odpre okno v takih proporcih, kot je resolucija filma, to je 640x352.

krneki ::

Hja, ta chipset verjetno tega ne podpira. Si probal uporabiti drug renderer (takega, ki ne uporablja DirectShow)?

zavajon ::

Oprosti, ampak nisem ravno podkovan v obdelavi videa.
Kaj je to renderer in kako ga lahko uporabim? Če prav razumem, je to software, ki sodeluje pri izpisu slike na ekran. Na kompu že lahko izbiram, kateri kodeki in ostalo bodo delovali pri predvajanju videa, na komponenti pa na to seveda ne morem vplivati.

lp

krneki ::

Točno ne vem kje so te nastavitve pr BS Playerju, ker ga ne uporabljam, vendar v VLC to dela že po defaultu in prebere PAR informacijo iz avi kontejnerja. Za hardverski player pa žal nimaš kaj, ker si že sam ugotovil, da ESS tega ne podpira.

ZdM_Asike ::

Hi folk,
prvo pohvale forumu... veliko sam nauco skozi vas forum...
Zdaj pa ... mam probleme z MPEG4Modifier-jem. Loadam movie in a load do 100% in na to vrze ven: '' Too man VOP's in a frame.'' in nato nemorem unpack bitstream....
Z drugim filmom - loada 100% in da iskljucit bitstream ali gda pa cem sparaviti film mi vrze ven ''Non-negative number required. Parameter name count'' . Ali gdo ve kak bi to resil, na PC filmi delaju normalno.
Morda neki drugi program lahko odpakira ta bitstream?

PS
ker je moderator bil tak prijazn pa mi je pokazal da lahko tu vprasam sm ker prekopiral
tuj 8-O

podtalje ::

Ker sem videl, da nekateri še uporabljajo ta program, sem se odločil malo posodobiti program,
tako da je sedaj aktualna verzija:

Mpeg4ModifierMod 1.3.4

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: podtalje ()

podtalje ::

Malo sem posodobil program. Zadnja verzija je tako 1.4.1. Dodal sem tudi opcijo za brisanje datotek po konverziji.

http://www.sibit.si/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=76


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] podnapise vkodirat v divx (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7924052 (11128) Alessio983
»

[DivXviD] filmi na Divx predvajalnikih brez problemov

Oddelek: Zvok in slika
2122718 (9719) bbbb
»

[divXvid] štekanje/trzanje pri predvajanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5013433 (7322) yoco
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14525858 (13193) podtalje
»

Video obdelava..prosim pomoc!

Oddelek: Zvok in slika
151542 (1194) Spock83

Več podobnih tem